Аплодисменти с руски акцент за Борисов: заслужи си заплатата

Понякога човек трябва да смири малко гордостта си и да признае предимството на опонента. Точно това смятам да направя.

 

В оценката си за изказването на Борисов вчера, в което премиерът с болка говори от името на Русия( колко би я забляло Русия от евентуално участие на България в общ военноморски щит в Черно море с Румъния, Турция и Украйна), моят дългогодишен коментаторски антипод Тома Томов определено заслужи първото място по кратко, ясно и безпрекословно като смъртна присъда без право на обжалване описание на стореното от най-овластения човек в държавата.

 

Тома Томов каза днес:

 

„Мисля, че вчера Бойко Борисов си заслужи заплатата. Ще го видим дали му стиска, тогава даже може да ни стане симпатичен.”

https://www.actualno.com/cite/mislja-che-vchera-bojko-borisov-si-zasluji-zaplatata-news_545553.html
© Actualno.com

 

Признавам правото на Тома Томов да е прав повече и от мен в твърдението за заслугата на Борисов като крепител на руския интерес в България- платена заслуга при това. Цинично по своето откровение спрямо зависимия Борисов, с когото петата колона откровено се гаври, но много точно синтезирано в две изречения.

 

Основателността на коментара на Томов се подсилва от едно много важно обстоятелство: той не говори само от свое име. Говори в множествено число. И с препратка към бъдещето в стил „ ако продължава да слуша, можем и още да го на(д)градим”!13418757_1272443662767516_4897929085146451661_n

34 мнения за “Аплодисменти с руски акцент за Борисов: заслужи си заплатата”

 1. θома θомав е антипод на Иво отвсякъде. Същевременно θомыч представлява по-висш биологичен подразред в богатата на видове и уникални екземпляри рубладжийска менаджерия у нас като “журналист-международнык” и комунистически агитатор в сравнение с любамыр каларав. Англосаксонските навеи си казват думата. Днес, признавам си, го изтраях в санитарния минимум време, единствено поради усещането да летиш обратно, макар и с вмирисана на правещина, славковщина, брежневщина + (обективен съм)-най-долна американска левичарщина машина на времето към средата на 70-те!
  Иначе е ясно- виж хвалещият, не питай за възхвалавяния!

 2. Май вече няма да има “congratulations” :), останутся только одни поздравления :)))

 3. Каквото повикало, това се обадило. Мернах вчера и “мнения” на мурзилки в други форуми. Във възторг са от взелият категорично страната на еас, баце. Даже се кълнат, че въпреки досега никога не са гласували за неговата партия този път има и техните бюлетини.
  Що ли не съм изненадан.
  ДГД за карикатурата-премиер, за томатомовци, за всички останали петоколонци и полезни идиоти от една долна, мръсна гад!

 4. Борисов няма да опази руснаците но виж интересите на червената другарска Банда, добре пази. А Червената Банда пИчели, когато Батюшка в Масква е дАволен. Има ли още някой в България, който да не е наясно, защо народа живее тежко?! Да започна от сбърканата икономика ли (родила милиони имигранти) или от пресъхналия корен на Българина, който е заровен не другаде а на Село!!! Това село, което в момента прилича на старчески резерват, заразен със плевела на друга нация, която постепенно изкупува Българските къщи превръщайки селските кметове в главатари на цигански катуни.
  Червената Банда от мошеници не може да реши нито един проблем на държавата но затова пък яко я дъвче със хищните си зъбки. Тя добре се грижи и за Народните Юнаци тръгнали на бой с тази Стоглава Хидра, за да освободят Народа! Много от тях загинаха в Битката и много ближат рани по чужбина, потънали в неизвестност. Да, Другаря бАрисович добре служи на бандата и наистина му плащат. Чудя се, какъв е процента от данък печалба, отиващ в джоба му, която Лукоил не плаща на България!?

 5. Получи се много добре.Сега и за слепите е ясно ,че Б.Б. и Герб са си просто завоалираната пета колона за разлика от БСП и Атака.
  Заплакал за Русия.Да се хареса на Путин.Като че ли не българският народ ,а Путин го избрал за Мин.председател.На него трябва да служи и угажда
  .Жалка работа.Срамувам се,че такава подлога имаме за Мин.председател.Връх на националното унижение.Само ,че там са жестоки и тези негови жестове няма да се оценят.ОСЪДИХА НИ ЗА БЕЛЕНЕ ,НАЛИ.СЕГА Т.Н. ЦАР ДА СЕ ИЗВИНИ,ЧЕ НИ НАБУТА С ЕДИН МИЛИАРД.ИЛИ КОСТОВ Е ВИНОВЕН.БЪЛГАРСКА ПАПЛАЧ.НО ЗАЩО И АЗ С ТЪПАНАРИТЕ БАРАБАР ДА ПЛАЩАМ.
  А глупака Б.Б.явно не се сеща,че еврорейските туристи ще са по сигурни ,ако има Натовски кораби,а не руски до нашите брегове.
  Но Б.Б.
  Национален предател.Путиновите интереси са по важни от българските.
  Срам и позор.

 6. Но не всичко е загубено.
  Разбрах, че Соломон Паси, който яростно лобираше за Бокова, се е сетил да заеме пробългарска позиция по въпроса. А сутринта по БНР чух съветникът на премиера (!) ген. Ангелов, ако не се лъжа, да казва, че Русия е анексирала Крим и участва с подразделения в Донбас, та дори че увеличава военното си присъствие в Черно море (подводници, кораби), с което нарушава баланса и НАТО е нормално да отговори…..
  Дано да не му е за последно (и по БНР, и като съветник)

 7. На свободни избори бихте ли гласували за съветския гражданин Георги Димитров, alias Гошо Тарабата, alias Жорж ла депеш /защото управлявал България с телеграми от Москва/?

  А за правешкия цървул, довел България до просешка тояга и два пъти я предложил за 16-та република на СССР?

  Не, нали? Защо тогава, по дяволите, гласувате за банкянското човекоподобие /цитирам Стамбо/? Не виждате ли, че то по произход, биография, умствен багаж и преклонение пред вражеска Русия е от същото червено предателско котило?

  Всеки българин е длъжен да убеди по няколко познати негласуващи или колебаещи се да грасуват ПРОТИВ Бойко Борисов и ченгетата от ГЕРБ. За да се свърши с този фарс – България да получава милиарди от ЕС и те тайно да се прехвърлят в Русия без за българина да остава почти нищо.
  Аман от крадливи банкери, валентинзлатевци и бойкоборисовци! Държащи народа в бедност срещу юденски сребърници.

  Не гласувайте за измамника Борисов!

 8. А българския народ умишлено се държи беден, защото ако малко забогатее, ще започне да пита защо 45 + 27 години е живял в мизерия и да търси сметка от виновните за това.

 9. Поствам линк от статия на български офицер, който излага факти, които не чуваме от прокремълските медии у нас, които хвърлят светлина върху реалната опасност от руска агресия. Като например, количеството дислоцирани руски сили край границите на държавите (членки на НАТО), при реално отсъстващи реципрочни сили.
  https://frognews.bg/news_113879/FROGOKO-NATO-zashtitava-saiuznitsite-ot-miroliubiva-Rusiia
  Същевременно, прочетете текста от следващия линк, който е от…1997г. и за мене е “програма” за това, което се случва днес.
  http://zatulin.ru/sng-nachalo-ili-konec-istorii-k-smene-vex/

 10. Ледът се пука!
  По БНР дадоха думата и на Антоний Гълъбов да изкаже пробългарска позиция…. че това си е направо тенденция…(пу, пу, да не ни е уроки)… както е тръгнало и г-н Инджев да се готви..

 11. Дойде време разделно.Българите вече не ги е страх от комунистите-кагебисти.Ние сме много,те са малко.Цяла ЕВРОПА и НАТО е с нас.Русия е скапана от всякъде.На Хуйло малко му остава! Къде сте демократи и политици от ДСБ и Реформатори? Защо мълчите като п…ки? Кво толкова ви е страх, една кожа имате на гърба.Кажете каквото трябва,пък да става каквото ще! Още един път ли ще ни окупират блядовете?Какво го усуквате само, или и вие сте от петата колона.Зависими ли сте от Москва? Говорете..говорете за да знаем какво ни мислите! Ще имали политически убийства? Ние пишештите във блога на г-н Инджев сигурно ще сме от първите.Но за свободата всичко давам така да знаете мекерета с мекерета!

 12. Има една дума, която изцяло пасва на ББ и тя е ПРОСТАК.

  Баба ми казваше: “Простакът като не знае – не знае колко не знае”.

  И бойковата е такава. От там е цялото му непоколебимо просташко самочувствие. Да ръмжи пред подмокрени мигащи репорьорки – и те на неговото интелектуално ниво.

  Но ако някой журналист като Иво Инджев го пита нещо сериозно – побеснява като всеки простак, обижда и заповядва този повече да го канят. Не напразно се казва “прост като милиционер”.

  Простак до простака, мила моя майньо льо… Георги Първанов и Бойко Борисов. Държавници… Не са държавници, а бай ганювци на власт.

 13. До Емил

  Няма да има политически убийства, приятелю.
  Не и в Европа. Иначе парите ще спрат. И “народната любов” ще ги помете като в началото на 1997.

  Напълно съгласен съм с Вас за свободата. Даже и ще добавя – “Няма власт над тази глава, която сама се е прежалила.”

  Пишете без притеснения! Хуйло скоро си отива. Петата колона трябва повече да се притеснява, че нищо скрито не остава. Скоро ще видим и кой колко е получавал за предателството си.

 14. YES! Европейския съюз удължава санкциите срещу Русия с още 1год. НАТО обгражда алкохолиците от всички страни.Моля м-р ОБАМА, да свали цената на петрола на 5 $ за барел!!!

 15. Чета написаното от г-н Караиванов за чутото по БНР и си казвам: Дотам я докарахме у нас, че се радваме, ако някой публично пророни общоизвестното. Ако ще и да е лаконично и под сурдинка. Общоизвестен факт е, че Русия поддържа военен конфликт в Украйна; само вчера имаше 46 атаки над Мариинка, 10 от тях успешни за руските сепаратисти. Няма да влизам в подробности. По отношение на Крим: http://uatoday.tv/politics/russia-s-latest-military-hub-is-crimea-turning-into-a-counter-nato-base-673353.html
  Защо ли България на Бойко – с ЯХТИТЕ, ТУРИСТИТЕ И ЛЮБОВТА – е спомената?

  Добрата новина е, че ЕС удължава санкциите за Русия, със сигурност поне до средата на 2017 (Лавров да избърше края на чифтокопитните оченца). Колкото и професионалните блумберги да твърдят, че вредата от санкциите е относително преценима, но не толкова съществена за руската икономика… самият факт, че руснаците се дразнят толкова много от тях, и че пилеят дипломатически усилия, си струва европейската последователност. Отчаяните опити на руската дипломация да смегчи ‘врага’ не дава резултат. Нито пък изненадващите проверки на бойната готовност на руската армия (последната от 14 юни) ще стреснат санкциониращите. Както и преди в руската история, сал един ВРАГ им остана за мобилизация на гладните; но и той в един момент ще започне да се мержелее. Ну пока.

 16. http://www.bgfermer.bg/Article/5585901

  И тази хард-евроатлантичка най-после я споходи късмета, да реве за руските пазари не в България, а на рамото на министър в Ленинград, или както сега му викат. Не съм невежа в географията, но градът, господа е Санкт-Петербург, а Военният окръг, таварищи е… Ленинградский. Тъй де, то и при нас градът е Добрич, но номерата на колите са ТХ- да помним смрадливия сапог на моршал Толбухин, както се сещате, да не си правите илюзии, че си е тръгнал!Тъй е решила някоя червена милицонерска кратуна, тъй ПО ВРЕМЕ НА НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО 1998-2001 си остана! Тук няма руски пипала, а българска порлитическа мърлящина!

 17. Не е офтопик!

  Днес ББ завъртя плочата “колко ни е приоритетна Германия”, как като каже нещо некой път Ангелинчето (е, не го каза, предупредиха го с немска твърдост!)ние с нащо Ангелинче, Лилето, Данчето, Десито слушаме и изпълняваме… Ето обаче една неприоритетна германска история от днешния ден, щастливо избягната от синовете на милиционерските катили и мутромилицонерите, членуващи …-заради дълбокото и вече безсмислено немско чувство за историческа вина…в Партията, основана от ВЕЛИКИЯ КОНРАД АДЕНАУЕР!

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/75908-osadiha-94godishen-nadziratel-ot-aushvitz-na-5godini-zatvor.html

  Нямал е късмет, завалията, да служи като надзирател в Белене!
  Пенсия, привилегии всякакви до гроб, че и синът -θома θомав- главен журналист международник на НРБ-то, който И ДОСЕГА ДАВА АКЪЛИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ, ВМЕСТО ДА ТЪРКА НАРОВЕТЕ ЗА ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ШПИОНАЖ!

 18. Става все по-опасно в Сирия:
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/75895-rusiya-udari-po-vazduh-sayunitzi-na-sast.html
  http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36556261
  Само Обама очевидно възпира по сериозна намеса от страна на САЩ. След изборите обаче едва ли ще е така. На банкянското човекоподобие (copyrights за името към Стамбо) ще му е още по-трудно да служи на гаспадарите си тогава.

 19. Глупостите на Борисов бяха подкрепени от президента и военния министър.

 20. Gospodi, kolko mnogo glavanazi ni upravliavat, a nai-goliamia glavanak pero ne go lovi.

 21. В края на това – отново блестящо! – вселенско обяснение, отново с бонус за всички нас – контекстуализиране на вселенския дефект, и то с прецизност, на която и Кралската гринуичка обсерватория би завидяла, Докторът изненадващо колонизира собствения си психогеографски дискурс, като с интектуален мах прекрачи във втората половина на миналия френски век, за да преживее тънкото, софистицирано, ги-деборовско удоволствие от ‘обществото на спектакъла’.
  Voilà: http://www.faktor.bg/novini/balgariya/75912-dr-mihaylov-borisov-e-v-politikata-i-tya-v-nego-i-dvete-si-druzhat.html

 22. Моля, в първия коментар да се чете ‘смекчи’.

 23. Предложението беше отхвърлено колективно – и от президента, и от премиера на България.
  По този повод те дори дадоха съвместна пресконференция.

  Защо се акцентира единствено върху другаря генерал-лейтенант инженер доктор Борисов аз не успявам да проумея.

 24. Аз ли не мога да броя или се оказа, че в Народното ни събрание срешу Путин стоят само две партии – ДОСТ и Реформаторският блок (дано да е целия)…. Че Путин и в руската Дума няма такова болшинство…

 25. Попитали Радио Славян:

  Защо ББ не иска НАТО да охранява българското Черноморие от Русия?

  Отговорило:

  Вие сте братски народи и трябва да уважавате традициите им.След като традиционно са унищожавали всички български държави на север от Дунава,по традиция трябва да унищожат и Задунайска Аспарухова България…

 26. Попитали Радио Славян:

  Защо колегата на Захари Стоянов-Иво Инджев,иска да бутне МОЧА?

  Отговорило:

  Защото искал българите да се освободят от освободителите си…

 27. Статия която никога и при никакви обстоятелства няма да намери място в “десният, антикомунистически, проевроатлантически, русофобски” сайт Фактор. Куриран, лично и начело от цвъки. Всяка негова стъпка се отбелязва и то с приповдигнат тон в която сме “длъжни” да разпознаем истинския политик и а-а държавник на постпрехода. За баце се пише редактирано умерено “обективно” и лоша дума никогаж. Макар че, индикации колкото щете явно двамата не се дишат. Чалга политици с непомерни амбиции и нищожен ресурс, кВо да ги праИш.

  http://clubz.bg/41060-atlantizmyt_na_borisov_%E2%80%93_tynyk_che_chak_prozrachen

 28. До Г-н Константин Цветков.
  Имам молба понеже обявихте, че сте добри познати с Бойко Борисов бихте ли му превели долният текст и с думи прости обяснили смисъла на култови фрази от онзи ден на ВВП на форума в Санкт Петербург със съответсващият коментар на Maтвей Ганополски за което Ви благодаря предварително.
  Със страх лозе пази суверинитет не се пази. При положение, че насреща имаш играч дуещ непомерно мускули и явно скъсал с реалностите на 21 век.

  “Президент Путин выступил на Петербургском экономическом форуме. Можно рассуждать в каком костюме он был, как держался, гуляла ли на его привычная ухмылочка «Путина, который опять всех переиграл» — наверное, вы помните — это кремлешушара, за небольшую оплату, постит в фейсбуке хвалебные статейки под такими названиями. Раздавили в России очередные яблоки, вместо того, чтобы отдать их детскому дому – это Путин опять всех переиграл. Премьер Медведев говорит крымчанам, что «денег нет, но вы там держитесь, здоровья вам и успехов» — это видимо опять Путин всех переиграл. Поэтому, по определению, подтверждаю: своим выступлением на форуме он снова одержал очередную переигрательную победу. Поэтому, мы коснемся нескольких цитат великого человека и проанализируем их с позиции – а что из того, что он сказал, поможет россиянам быть богаче, Украине избавится от агрессии, а миру стать безопасней.
  Цитата первая: «Никто не хочет переходить к холодной войне, мы точно не хотим», говорит Путин. Вот он это говорит, а я вижу, как он на этих словах дает пинка одной ногой Соловьеву другой ногой Киселеву; дальше бьет по башке Кургиняна и топчет ногами логотип чемпиона по брехне – канала НТВ. Разочарую — ничего этого не было, все вышеназванные профессиональные лжецы, ежедневно рассказывающие телезрителям, что «Америка – параша, победа будет наша!» сидят на местах, получают свои бабки и готовятся к летнему отпуску, чтобы осенью, с новыми силами, разжигать ненависть к Америке.
  Итак, ответ первый: с холодной войной как было так и будет.
  Цитата вторая: «Политика НАТО свидетельствует об абсолютно наплевательском отношении к российской позиции… вот опять принимают Черногорию. Кто угрожает Черногории?».
  Как, кто?! Россия и угрожает. Если «Крым наш!», то почему не «Черногория наш!». А потом «Прибалтика наш!». Короче Путин тут изображает удивление, а это значит, что многочисленным странам желающим в НАТО, нужно быстрее прыгать туда, потому что, наш Верховный главнокомандующий не помнит что он вчера делал.
  Был еще пёрл – Путин выразил сомнение в демократичности выборов США. Конечно, мне бы хотелось, чтобы кто-то, может грустный Лавров, как-нибудь объяснил Владимиру Владимировичу, что такое система выборщиков и почему в Америке именно такая система.
  Но поскольку Лавров ничего Путину не объяснил, то, я так полагаю, выборы в России будут и далее такими, как были – с фальсификациями, по мнению общественности, или самыми честными – по мнению Путина и тех госдумовских кабанов, которые тупо поддакивают дорогому Владимиру Владимировичу и голосуют за то, чтобы он не предложил, единодушно в трех чтениях за один прием.
  Был, правда и момент просветления. Путин неожиданно заявил, что Америка великая держава, супер-держава, что Россия это принимает и хочет работать с США.
  Хотеть не вредно, как говорят в народе. Писать на машинах «Обама – чмо!», проецировать на американское посольство гигантское изображение Обамы с бананом – ну, тут свою хотелку как говаривал Черномырдин придется усмирить. И подождать Трампа. Говорят, что если его называть «чмо», то он не обижается и даже крепче любит.
  Каков же вывод. А все будет, как было.
  Яблоки будут хрустеть под гусеницами тракторов, зомбоящик будет лить дерьмо в мозги людей, а «самые честные выборы» обеспечат Путину долгие президентские лета.
  Так что, расслабьтесь и получите от этих долгих лет долгое удовольствие.”

 29. СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ! Рубладжиите съсипаха всичко българско.
  Наистина ли няма надежда? Много тъжно…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.