Москва връща жеста на своя Бойко- разяснява ни какво става в България

Такааа, ето че след Борисов, който се грижи Русия да е я боли от хипотетично българско участие в обединени черноморски сили със своите съседи, самата Русия му отвръща с взаимност, обяснявайки какво точно се случва по върховете на българската политика.

 

Нашите държавни ръководители не ни осведомиха какво наложи близката до истерия реакция на вероятността да се отбраняваме заедно с Румъния, Турция и Украйна по море.  От времето на войната в Косово не е имало такъв демарш на държавното ни ръководство. Тогава обаче, да припомня, ставаше дума за реална война и нереалистичното очакване да останем настрана от нея. И нещо по-важно: решението на парламента в София през 1999-та година да подкрепи НАТО, в синхрон с правителството и президента, предопредели историческото ни откъсване от руската орбита с рязък завой към естествената ни европейска среда. Пет години по-късно това решение се реализира чрез членството ни в НАТО.

 

Днес яхтата на Борисов изпълнява „ляво на борд” и командата „на изток”.

 

Под личното водачество на великия яхтен кормчия Борисов България даде заявка за разграничаване от общата атлантическа позиция спрямо Русия с подмазвачески тон към Кремъл. Агенция Ройтерс написа, че България се е поддала на руския натиск, но това всъщност се е случило отдавна- още с възхода на зависимия от Москва Борисов. Днес тази зависимост просто не може да повече бъде скрита. Дошло е време руският агент за влияние номер едно в България да изиграе открито номера с казачока пред целия свят, репетиран досега от него с малки подскоци и приклякания.

 

Официална Русия посреща сигнала на Борисов не просто с овации, но и като „завърта ножа” по-дълбоко в раната. Вместо дипломатично премълчаван, за даде възможност на Борисов пак да се направи на прозападен политик и в това качество да служи като троянски кон по-ефективно на руската политика, от Кремъл безпощадно го тикат в заявената от него посока на дистанциране от Запада. На практика му казват: „няма мърдане, казал си „а”, ще трябва да изрецитираш докрай нашата руска азбука”.

 

На ръба на подигравката е в този смисъл изявлението на виден руски интерпретатор на мислите на руския император. От него научаваме руската версия за това какво става в София- повтарям, не от българските медии, не от българските политици, не и от медиите в съюзните ни държави, а именно от руски източник ни е дадено на узнаем какви са „софийските потайности”.

 

„Доколкото ми е известно тук в Русия, първоначално президентът е реагирал положително на едно такова предложение (бел. ред. – идеята за черноморска флота с участието на България, Турция, Румъния и Украйна), после е променил мнението си, а министър-председателят (бел. ред. – Бойко Борисов) е реагирал отрицателно. По-късно Плевнелиев е казал, че е прибързал и също не е съгласен с идеята. Това е нещо много важно, тъй като ние смятаме Черноморския регион за едно уязвимо място и особено чувствителен регион. Това каза Никита Бондарев от Руския институт за стратегически изследвания в скайп връзка по време на кръгла маса, организирана по повод първата година на изданието Руски дневник. Институтът е воден от генерал Леонид Решетников и е организация, директно свързана с администрацията на руския президент Владимир Путин. Затова една такава реакция на министър-председателя (бел. ред. – Бойко Борисов) беше възприета много добре в Русия. Тя го представя в една много добра светлина в Русия. Може да се каже, че през последната година Бойко Борисов се възприема в Русия по един различен начин. Ако се върнем към близкото минало може да си спомним колко тежко вървяха нещата с някои проекти в енергийната сфера. Сега виждаме една коренно различна картина. Днешният кабинет на България, правителството на Бойко Борисов, е нещо като двигател на развитието на един такъв проект като “Южен поток”, каза още Бондарев. По думите му разрешението за строителството на газовия хъб “Балкан” премахва пречката пред осъществяването на “Южен поток”. Виждаме една сериозна политическа воля от страна на българското правителство за възстановяването на “Южен поток”. Понякога дори се чудим дали става въпрос за един и същи човек, за един и същ Бойко Борисов, който в началото правеше всичко възможно да се прекрати работата на проекта, а сега действа изцяло в негова полза, допълни още той. ( actualno. com)

27 мнения за “Москва връща жеста на своя Бойко- разяснява ни какво става в България”

 1. Попитали Радио Славян:

  Защо ББ е най-лоялният член на НАТО?

  Отговорило:

  Така /при/казал Путин…

 2. “Дошло е време руският агент за влияние номер едно в България…”-всеки разумен човек, български патриот и европейски гражданин може да продължи вярно това изречение…

 3. Попитали Радио Славян:

  Защо ББ направи Парламента кучкарник?

  Отговорило:

  Ами къде да си развъжда ДС-каракачанки…

 4. Боко си е руски проект от самото начало.Всички знаят, че е сложен от Златев, който си е нещо като руски губернатор на България.Ако не е така, защо няма контрол върху дейността на Лукойл – цени на нефт, цени на горива, измервателни уреди,данъци,гранично пристанище,охранявано от руски служби.Че ние отдавна сме се продали на рашите.ББ дойде на власт 2009 и през март 2010 пристанището се даде на концесия за смешни пари за 35 г.Сега просто им дава Черно море и им казва докарайте си яхтите, т.е. корабите и ние ще си гледкаме.Те вече са тук- 500000 руски собственици с право на гражданство.Пък и задават се избори – май ще разчита на руските гласове и пари.

 5. Русия много ще я заболи, ако делегация на СС на БПЦ отиде на Всеправославния събор в Истанбул. – вероятно това си е помислил другарят патриарх Неофит.

  Ето едно интервю, което потвърждава отколешните ни съмнения, че висшият клир крие под калимявката си ушанка с петолъчка и под расото – ватенка:

  http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/75932-dotz-dilyan-nikolchev-tzarkvata-ni-boykotira-sabora-v-krit-zaradi-moskva.html

  Атаката на Русия към България е по всички линии – икономическа, политическа, културна и църковна, и ако нашите продажни управници не не направят рязък завой в защита на европейското бъдеще на България, ще се наложи да се отървем от тях, включително и чрез най-радикалните способи.

  Връщане “в сортире” (кенеф/нужник) на СССР 2.0 няма да има!

 6. * в Истанбул…
  На остров Крит, разбира се.

 7. Засега (интересно ми е как ще минат през Румъния?) ще овоняват България ТЕЗИ…

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/06/18/2779492_rokerite_na_putin_noshtni_vulci_idvat_v_bulgariia/
  … – дебелашки намек да очакваме ОНЕЗИ, с транспортна техника модел Будапеща `56 и Прага` 68!
  За визите на тези НАГЛЕЦИ не питам- тов. посол бойка коцэв е зарадвал своя адаш, поднасяйки им ги лично под граченето на кабзон и любэ.
  Питам обаче, защо този прононсиран сесесерски агент, след всички негови явни провокации и подривни действия срещу България е посланик! И въпросът ми е към министъра Митов и президента Плевнелиев!

 8. Съжалявам г-н Инджев, но пробутването на идеята за регионален военен флот извън НАТО очевидно е измислено в Кремъл. Разделяй и владей. И да се създаде удобен повод за агресивни действия при удобен случай.

  В случая съм по-съгласен с Илиан Василев – “Цялата история с Черноморския флот е пример за неновина и хибридна война. Цялата държава беше вкарана в обяснителен режим за нещо, което никой не е искал. Не трябва да се държим шизофренично. Или вярваме на сигурността си, която ни осигурява НАТО или на една ментална група, която още не е част от алианса”, заяви Василев по повод новината, че страната ни е била поканена да участва във флотилии с Турция и Румъния срещу Русия.

 9. Г-н Премиерът(явно новият Светоч) заяви, че желаел да вижда яхти, а не фрегати в Черно море. Преди 2 дни(на 16ти) навърших 41 години и явно е почнал да ме хваща или Алцхаймлер, или старческа лудост. Излиза, че до миналата седмица в българските пристанища е гъмжало от яхти на богаташи, които само са се чудели колко пари да инвестират в България. На мен ли ми трябват нови очила, съвсем ли съм се побъркал, че не виждам нищо подобно? Изявлението му прилича на едно изказване на президента на Ингошетия(публикувано в последния брой на хумористичния вестник “Русия днес”), че видите ли щатските “морски тюлени” били дори под равнището на средния руски солдат. Явно и той, и Борисов живеят в някаква паралелна реалност, която сигурно се вижда само ако се погледне от определен ъгъл. Само някой да ми каже кой е той, за да мога и аз да се наслаждавам на прекрасен живот в България…

 10. Та вожда на new ussr казва “пазим световния баланс с ударни ядрени въоръжения”
  А нашия ББ заявав, колко усиля положих да върна руските туристи и не искам натовски бази на Черно море.

  Почти съм сигурен, че ББ е измислил нов стил в бойните изкуства, а именно стила на желето. Като го натиснеш, то се пъчи от другата страна. В нашия случай, натиск от изток и гордо изправени гърди пред европейските партньори.

 11. България,задунайска губерния ли е на Русия г-н Борисов или какво?Вие проевропейски политик ,или руска подводница на Кремъл ли сте?Путкин ви осветли максимално,за което българите би следвало да се зарадваме.Крепостните селяни на кремалския гном отново ли ще бомбардират Варна като през 1916гд? Вас историята ще ви съди за национално предателство към Родината в полза на чужда нам държава-Русия.След някоя година за да отидем до Бургас,или Несебър руска виза ли трябва да си вадим,г-н Борисов? В очите на българите сте паднали толкова много! Вие сте руско ченге от КГБ, и подлога на Вагин. В ЦРУ всичко знаят за вас, а вече ти лъсна и червения кремълски задник,който ще играе казачок на Путкин.Внимавайте с прикляканията, пазете си колената!

 12. С напомнянето на това дередже на “българските служби” и онова, което действително правят “партньорите” им срещу руския шпионаж и хибридна агресия, със сигурност вече съм омръзнал, опротивял, досадил до смърт на Иво, приятелите и колегите от блога, втръснал, банален и пр., но не аз определям актуалността на темата:

  http://clubz.bg/41087-_ruskata_informacionna_vojna_sreshtu_bylgariq___naj_strogo_pazenata_tajna_na_dans

 13. А още по-неприятното е, че Франк-Валтер Щайнмайер днес заслужи титлата Почетен адвокат на Кремъл с безсмислените си критики срещу учението на НАТО. Ами, бите зер, бе, майн хер, като не ти е щим тази работа, а страната ти членува в НАТО- оставка- и нах хаус! Немногобройните германски десни политици от класа, които нямат никакви илюзии за Русия и криминалният тип, който я управлява, системно са маргинализирани като “ястреби”, че и “реваншисти” от социалдемократическата, зелената, гедеерските левичарски останки, а сега-и немските атакаджии. Да не говорим пък за путерингите из ХДС/ХСС, които на навиваха да гласуваме за гоцэ и които легитимираха неговите авери от герб. До това доведе “голямата коалиция” на Меркел.
  В такава политическа среда стана възможен позорът на Герхард Шрьодер- все пак дори и гоцэ сырыщныка ф о р м а л н о не е на кремълска заплата, а грухти покрай хотели, спа, ресторанти и други рушветчийски придобивки. Без една Германия с ценностната енергия, решимостта и визията на КОНРАД АДЕНАУЕР никакво озаптяване на Путин в Европа не е възможно, но тенденциите не вдъхват оптимизъм.

 14. А междувременно наглостта на Путин започва да става трогателна.
  По повод на заплахата за дисквалификация на руснаците на Европейското казал: “Все едно във вашето семейство някой да наруши закона и за това да накажат цялото семейство. Така никога не се прави!” … и това от устата на кагебешник…. поне да беше каза “вече”

 15. Както Стамбо алармира, Кремъл изпраща своите пропагандни овце във вълчи кожи в няколко лъча из цивилизования свят:

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/06/18/2779492_rokerite_na_putin_noshtni_vulci_idvat_v_bulgariia/

  Тази провокация е доста нагла. Още повече, че са нарекли натрапването си “Пътищата на победата” (!), съпроводено от дежурните брътвежи за единство на “славянския свят” и т.н.

  Апелирам приятелите и съмишлениците да устроим на този вонящ на руски шовинизъм отряд подобаващо “посрещане”.

 16. Отново за финансираното от Кремъл (също както и “футболните запалянковци” в Марсилия) “сдружение” на проскубаните “вълци”:

  Чудя се дали Динко, Перата, разните там ММА- и мутро-херои ще завардят границата на KLETA MAJKA BALGARIQ, въоръжени със свински опашки, за да не допуснат проникването на родна земя на покатерените на западни мотоциклети кривославни великоруски фундаменталисти?

 17. САРДАНАПАЛ, да уточним менюто за посрещането на наглите кремълски монголоиди :

  1.) Грес и масълце пред гумите на… апропо, че що Харлей, бе, ушанки смрадливи! ИЖ-ът не е ли лучше! Че с вашите пияндурски ръчища не мотор, ами клечка за дирниците си не можете да иСДЕЛАте!

  2.) Шипове и пирони.

  3.) Гнили домати, макар, ако ме питаш-камъни!

 18. Стамбо, толкова ги презирам тези, че ако зависеше от мен, въобще не бих да ги пуснал да влязат в България.

  Колкото до менюто, смятам че гнили домати и яйце е достатъчно. Не ми се иска да заради прииждащия боклук да замърсяваме пътищата си с грес и масло, а пък може от това да пострада и някой българин. Шиповете и пироните пък ще ги принудят да се застоят (за ремонт)…

  Но виж, към яйцата и доматите задължително ще добавим средния пръст от Чехия. Предлагам и текстове за плакати:

  NEITHER WE AND YOU ARE SLAVS, SO DO NOT BE RIDICULOUS!

  WE ARE BULGARIANS, YOU ARE MONGOLOIDS, SO WHAT THE SLAVONIC WORLD THE FUCK!?!

  YOU ARE NOT WELCOME – GO BACK TO ASIA!

  На английски са, защото не ми се иска да хабим българската азбука за текстове на северно-азиатско наречие.

 19. “Дошло е време руският агент за влияние номер едно в България да изиграе открито номера с казачока пред целия свят, репетиран досега от него с малки подскоци и приклякания.” По-точно от това няма как да се каже.

 20. САРДАНАПАЛ, съгласен съм!
  Добри са лозунгите, имаме и чешко ноу-хау!
  Забележи, обаче, в маршрута на тези тюфлеци липсва Румъния! Ще се натресат през Сърбия, изглежда!

 21. Една по – различна версия , защо не иска военни кораби до курортите МИ : Засилване на НАТО в Черно море , означава възстановяване на военноморската база в Атия , но вече със засилено присъствие на американците там. А сега погледнете на картата – срещу Атия е База Росенец на Лукойл . Е там Баце не иска военни кораби до курорта МУ , щото може и да се видят и броят танкерите които разтоварват . Ами ако там разтоварват и танкери от Турция с произход нефт от територии на ИДИЛ ? При всички положения далаверите на дружката Вальо Златев ще са под ” чуждо наблюдение ” , а това не се харесва

 22. Днес попаднах на този пасаж от книгата на Слави Трифонов „За мен е чест“:

  “…Няма да забравя гостуването на Никита Михалков. Моят приятел Ованес Мелик-Пашаев е в основата на това да ми гостува Никита Михалков. Това беше известно време след „Сибирският бръснар“. Велик филм, който пожъна огромен успех в цял свят. И за мен да ми гостува Никита Михалков, който е създател и режисьор на такъв филм, беше въпрос на чест – Изпитах огромно удовлетворениеот факта, чe мога да си говоря с него въобще…”

  Слави за пореден път доказва че е кремълска, макар и непряка, марионетка щом за него е гордост да контактува с такива изявени путинисти като цитираните по-горе двама.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.