Царският човек дава, пъдарят му Борисов не дава

За пореден път днес премиерът Борисов бламира свой министър- вицепрезидент при това- опровергавайки обещанието на Меглена Кунева за 10 процента увеличение на учителските заплати, направено вчера на безпрецедентен по своята масовост форум от 12 000 учители, събрани в София под предлог да получат разяснение за реформата в образованието, но всъщност поканени да консумират „черешката на тортата”, поднесена от първа ръка.

 

Пред репортери Борисов заяви днес, че никой не го е питал дали може да има такова увеличение. Излиза, че царят ( доколкото Меглена Кунева олицетворява връзката с управлението на Сакскобургготски) дава, но пъдарят на царя не дава.

 

Това се случва само два дни, след като министър-председателят успешно нахлу в световните новинарски емисии със скандалното си разграничаване от натовската позиция по отношение на Русия, предизвиквайки бурни овации в Москва и пред московската пета колона тук, недоумение в западните столици ( където се правят на изненадани от поредния реверанс на „атлантика” Борисов) , ирония в свободните медии по света, добре режисирано мълчание в българското медийно пространство и гняв в Украйна.

 

 

Като част от поклона към Русия Борисов наказа министрите на отбраната и на външните работи ( явно склонни да приемат идеята за българско участие в общ военноморски фронт с две натовски съседни държави и с Украйна) чрез публично порицание под формата на тяхната „мобилизация” в армията. Премиерът изпрати хипотетични призовки на Николай Ненчев и Даниел Митов да воюват на корабите, щом като толкова желаели война, докато той искал да се наслаждава на синьото небе, яхтите и руските туристи.

 

 

Винаги съм се чудил как се живее в сянката на такъв безпардонен началник, който с лека ръка е готов да унижи всеки член на своята управленска свита. Но това явно е въпрос на личен избор. Министрите Веселин Вучков и Христо Иванов показаха с оставките си от върха на вътрешното и на правосъдното министерство, че да си тръгнеш с достойнство от шоуто на Борисов е възможно и е лицеспасяващо.

 

 

Монетата с лика на вожда обаче има и обратна страна. При тази често възникваща необходимост Борисов да опровергава министрите си, възниква също така и въпросът как изобщо се осъществява субординацията и комуникацията в правителството. Трудно е за вярване министър Кунева да се изправи пред огромната аудитория учители с подобно обещание, без го е съгласувала.

 

Не ми идва нищо друго на ум, освен хипотезата, че министрите на Борисов спазват правилото да не безпокоят началника за разни дреболии, като учителските заплати, докато той е зает с по-важни държавнически дела- например да гледа европейското по футбол или лично да участва в полувремето в някое мачле. Началникът, то се знае, има последната дума, но поне да опитат да прокарат някакво решение. Пък после той, ако е в настроение, така и така ще им „набие канчето” ( казано на войнишки жаргон). Кой го е грижа за някакво си достойнство на някакви си министри в някаква си България?

 

Хубава работа, ама банкянска.

44 мнения за “Царският човек дава, пъдарят му Борисов не дава”

 1. Ще добавя още един щрих. Кунева заяви, че се е “разбрала с Горанов”. Борисов казва : Тя може би има резерви в министерството и ще го направи, с мен и с финансовия министър не е говорено по тая тема.”

 2. Попитали МОЧА:

  Имате ли художествена стойност?

  Отговорил:

  Аз съм шедьовър на абстрактното изкуство!Шумкар маскиран на солдат,високо държи маслинова клонка приличаща на автомат.И забележете най-отгоре , гълъбът на мира отлитнал на запад…

 3. Попитали Радио Славян:

  Защо ББ унижава Кунева?

  Отговорило:

  Защото крие,че са хванали Петър Първи да преписва от дон Мавро Урбини славянската доктрина…

 4. Циркът изигран от Борисов, Плевнелиев с Ненчев е унизителен и жалък!
  Поведението на Борисов е като на наритан помияр от силният му господар!
  Сега разбирате ли що за Президент е Плевнелиев!?
  Смешна работа, пелтечи и се оправдава като ученичка!

 5. Правителството е смешна и жалка сбирщина!

 6. Красота! Безмълвен съм!
  По-точно е практически невъзможно да се каже.
  Само да добавя от свое име, че и аз често са се улавял след неизброимите бацеви фриволни изцепки към “моите министри” що за гьон сурат трябва да си за да смачкащ и остатъчните признаци на егото си ако въобще си ги имал и са ти останали от зор заман и да продължиш да бъдеш слуга на главният слуга на “републико наша, здравей”.
  Г-да министри, ако не сте го разбрали още, иде реч за недоразумение от планетарен мащаб във всяко едно отношение. Пръкнало се единствено поради долното несъстояло се обстоятелсво.
  “13 юни. На този ден през 1959 г., само една година преди откриването на противозачатъчните хапчета, е роден Бойко Борисов.”
  Тони Филипов, д-р

 7. Прегърни ме и си върви по пътя,
  по който вървят страхливците.
  Изпращат те очите ми залутани,
  и едно нежно женско сърце, като
  на лястовица, умиращо от болка.

  Прегърни ме, бъди един път
  мъж, и недей да ме лъжеш!
  Ако тръгнеш, никога не ме търси!
  Върви напред, не се измъчвай,
  не ме поглеждай, отдавна всичко знам!

  Страхливецо, изобщо не съм
  знаела, че си такъв страхливец!
  Със мене спиш, а друга е в безсънието ти,
  но това се боиш да си го признаеш!

  Страхливец, ти си само един
  страхливец в повече!
  Мислиш си, че аз съм онова
  малкото момиченце,което всеки го лъже….

 8. Заслужаваш да те настигнат …, гаден дребен злобар. Ти не си журналист, ти си който никой не чете…московски послушнико …, мекере на което плащат да плюе Русия … ПСЕ !

 9. В Япония учителите са единствените които не са длъжни да се покланят на императора,напротив той е длъжен да им се поклони (явно са много прости японците).

  Нито е новина,нито се случва за пръв път:
  “Докато има овце – ще има касапи” проф.Брадистилов

 10. След като виждам, че огромното количество учители на събора прави впечатление, бих си позволил да отговоря на въпроса: Как “комсомолската активистка” успя да събере толкова хора?
  Новината от “кухнята” на МОН е, че това е станало след издадена Заповед (по примера на незабравеното минало) всяко учебно заведение (от детските градини до гимназиите) в страната да изпрати минимум по двама свои учители! Щом като командно-административния подход все още успешно действа, дали няма да бъдем свидетели и на други задължителни мероприятия?!
  Българският учител, впримчен в една от най-неразградените обществени системи, е лъган достатъчно често (като хронология, но не и като търпимост), включително и от “пожизнения” си синдикален лидер, и от един от сегашните приближени на Кунева (бивш просветен министър)!
  Нима някой е останал изненадан, че сегашния ни министър на образованието не уважи с присъствието си един друг “събор”, предхождащ нейния, този на който се разискваше необходимостта нашите деца да изучават истинската история на България?!

 11. Както казах преди време, Митов трябваше да си подаде оставката при номинирането на Бокова, Ненчев – когато ББ (колко много премиерът от Банкя прилича на дългия простак от bTV!) го оприличи на “куче в чекмедже”, а Пепи… Ех, от него няма отлепяне – той ще си тръгне чак след като Борисов е вече повален.

 12. Началника на държавата ни още един път демонстрира разкрачената си позиция, вече преминаваща в събиране на пети заставане в стойка “МИРНО!” пред истинските си шефове от Кремъл. Не стигат шикалкавенията с АЕЦ “Белене”, “Южен поток” и пр. потоци от рубли към джобовете на раболепните слуги на Путин в България, ами дойде и срамното за един премиер на евроатлантическата държава нахокване на собствените си министри за тяхната последователна позиция на лоялност като евроатлантически партньори. Днес обаче Бойко Борисов ни демонстрира още един път подчинението си на Путин – намери за необходимо да се появи заедно със слугата на руския патриарх Кирил и негов наместник в София – Неофит. Същият, който за пореден път показа, че Българската православна църква е филиал на Московската патриаршия, като отказа да участва на Всеправославния събор на остров Крит. Защо така, господа полковници в расо – нали вопиехте срещу Запада, в защита на православните ни братя сърби, румънци, молдовци, украинци и пр. Защо техните представители са на събора, а вие, по-православни и от Вартоломей, не отидохте, само защото така ви бе наредено от Путин?! Или за вас православни и славяни са само онези, които се подчиняват на кремълския самодържец!!! Отговорете – сидеровци, каракачановци и пр. и пр.!

 13. Към: Т. Тенев
  t.tenev@gmail.com
  46.10.112.140

  Да караме поред:
  Да ме настигнат – тези дето ми дишат пушилката ли, твърдейки, че никой не ме чете ( при близо 30 милиона посещения в блога, видни от безпристрастната статистика)?
  Да съм дребен- едва ли, 183 съм
  Да не съм журналист- няма как да е вярно, пък да съм вицепрезидент на Асоциацията на европейските журналисти, избран от стотици европейски колеги през 1994 г. на конгрес в Хелзинки
  Да съм Московски послушник- няма как, видно е от хилядите ми статии и от трите ми книги “Течна дружба”
  Да ми плащат- ама никак, но платените кретени съдят по себе си.
  Откликнах ти на тъпотата, която държиш да демонстрираш с рекорден брой глупости, изречени с малко думи,с които си правиш автопортрет. Не че се надявам да разбереш какво се вижда в това огледало, но пък за публиката е видно с какви отрепки като противници си имаме работа.
  Безсилието на тъпотата може да роди само още тъпота, това ни показваш.

 14. @ Т. Тенев, от сенките се обаждаш и сенчесто бъдеще те очаква!
  Понял бляд?

 15. Г-н Инджев подритнете руската к*рва Т.Тенев в канавката!!!
  Защо й обръщате внимание!?

 16. Т.Тенев, нещо не си наред с главата. Иво Инджев или е “московски послушник”, или му “плащат да плюе Русия”?!
  Иво, момчето Т.Тенев е шизо. Трябва великодушно да му се прощават изцепките.

 17. Другарю Т. Тенев,

  Русия освен за плюене и подигравки за нищо друго не става.
  Ако знаеш нещо, в което да е за пример на света – кажи да се посмеем.

  А ти можеш ли да обясниш защо обичаш Русия и да посочиш една-единствена причина? От простотия и глупост ли я обичаш или на теб наистина ти плащат и любовта ти към нея е платена?

 18. Кунева събра движението на учителите за да покаже нова мощ в движението на гражданите, но за нейно съжаление се оказа ,че няма с какво да ги спечели освен с увеличение на заплатите им, но и то се оказа “ялово”.
  Това не е първото Й ялово дело. Все още змеделци и животновъди плачат от нейния принос при затваряне на главите по присъединяването ни към ЕС. И както се вижда и досега делата й не са променили този характер.

 19. До Т.Тенев! Аз плюя по Русия безплатно, ако ти ми кажеш къде се плаща за това обади се? Да си осребря клавиатурата.

 20. “Най-обичам” включвания ала т.тенев. В отговорите си към тях Иво дава н-ти доказателства, че само големите, силните, великите са обект на безпределна злоба на “опонентите” си.
  От мен само туй. ДГД от една долна, мръсна гад.
  А любимата раззия на несретници като горния се е засилила на трета космическа, при това невъзвратимо у киреча.

  http://echo.msk.ru/blog/gudkov/1786760-echo/

 21. Ето къде живее варненският трол Т. Тенев, обиждащ не само Иво, но и всички нас, читателите на блога:

  IP General Information
  IP Address:46.10.112.255
  Hostname:46.10.112.255
  ISP:Vivacom
  Geolocation Information
  Continent:Europe (EU)
  Country:Bulgaria (BG)
  City:Varna
  Latitude:43.2167 (43°13’0.12″ N)
  Longitude:27.9167 (27°55’0.12″ N)

 22. @Отбелязвам

  Не го прави за пари, не такъв човека. От простотия и глупост е, ама си има диагноза. Простено да му е.

 23. http://www.faktor.bg/novini/balgariya/76044-rusiya-uvelichava-s-oste-edna-godina-embargoto-varhu-hranite-ni.html

  Вчера текезесарката се умилкваше в Санкт Петербург, че и някакви фанфари за великите руски пазари пак гръмнаха, ама така е от памтивека- москалите могат да гладуват,но няма да пропуснат да унижават тези, които сами умират да се унижават пред тях.

 24. По повод Т.Тенев
  Попитали генетика-корифей Антон Кутев:

  По какво се познава червения трол?

  Отговорил:

  Злобен,арогантен,тъп…Ген…

 25. Do T.TENEV.Hei MEKERE ,takiva kato teb sum gi vijdal i cuval mnogo puti.Ne ti pravi cest da pliuesh po adres na gospodin INDJEV.Iavno ne ti stiga RUBLADJIISKATA ZAPLATA,ili po tozi nacin tursish UVELICENIIE ot tezi koito ti plashtat.Po dobre ako si bez raboten v Bulgariia ,zashto ne hvanesh vlaka za RUSIIA i tam da si potursish RABOTA a ne po tozi nacin da si izkarvash parite.Mislia ce tova shte bude dibur suvet za drugi takiva kato teb!I.I C…..0 IL.

 26. Do anonimnia
  На тия координати никой не живее, там има офис на виваком.

 27. Off topic:

  Чемадан, вакзал, Масква!

  С голямо удоволствие изгледах току-що завършилия мач, благодарение на който престоят на командата сред европейските футболни отбори беше съкратен максимално.

 28. Не е по темата но стана хубаво и не мога да не изразя радоста си точно тук. Уелс разцепи валенките на ватниците на европейското до степен да ми стане жално ама за съвсем кратко за кацапите.
  Без мелодоний, толкоз, сиреч-хич.
  Чемодан, аеровокзал, Сибир!

 29. Тенев
  и името ти такова на твоя любим руски ,означава сянка , нещо дебнещо ,заплашващо.
  Такива сме ги виждали много и не ни е страх.Смелите хора не заплашват.Открито и директно си казват мнението.Като домакина на блога.А ти си стой в сянката ,страхлива гад.

 30. Драги съфорумци,
  много съм разочарована! Не мога да си обясня как сериозни хора ще се хванат на Т.Тенев от Варна. Та нали той затова се заяжда, да му обърнете внимание.И успя. И като му отговорихте, какво стана.Той си смени мнението, прие фактите и вече няма да прави така? Едва ли. Напротив, ще докладва, че е накарал форума да се занимава с него. На неговите два реда сметнете колка клавиатура е потрошена, ще му дадат премия на човека за добре свършената работа.
  Такива се подминават с мълчание и пренебрежение. Ако им отговаряме,утре ще се появят повече тролчета и само с тях ли ще се заминаваме вместо да водим пълноценна дискусия.
  Бъдете здрави!

 31. Уелс – Русия 3:0. Конграчулейшънс на Борисов! От сега си представям какъв смях ще е Световното през 2018, ако оставят да го прави футболното джудже Русия.

  Ще перифразирам Аксаков: “Всяка загуба на Русия е победа за България!”

 32. Понеже съм учител ще си позволя да коментирам събора и резултатите от него.
  Събора наистина беше организиран по най-добрите комсомолски традиции – със заповед и под заплаха, че ако училището не изпрати представители, директора ще си понесе наказанието- това първо. Второ – уж трябваше да се разяснява поредния гениален закон за образованието- излезе поредния кьорфишек. Учителите са били инструктирани да не задават неудобни въпроси и да не показват недоволство по никакъв начин- знам го от колеги, които присъстваха лично.Всички изказвания са били съгласувани и одобрени. Всякакви плакати с нелицеприятни за министърката твърдени – събрани на входа- с една дума да живее демокрацията и свободната воля! А що се отнася до увеличението – сценарият е като на отчетно-изборно събрание на БКП – работниците са все по-щастливи под мъдрото ръководство на Партията, пък и на учителите пари не им трябват – ние сме възрожденци по дух и не живеем, а горим! А за горенето е необходим най-вече кислород- той е безплатен(все още). СЪс или без мизерните 10%, г-жа Кунева няма да спаси образователната система от кризата, докато някой, който знае какво прави, не започне истински реформи. Но като гледам как вървят нещата, няма как това да стане, защото за комфорта на управляващите- без значение кои- е най-добре “матряла” да е прост и неграмотен.

 33. Към Сия:

  Драга Сия, приемам критиката с градивно отрицание. Хем е вярно напълно, хем пък не съвсем.
  Като публикувам провокации, от рода на спомената от теб ( макар и рядко, тъкмо , за да не им участвам сценариите)целя да покажа абсурда на аргументацията им или липсата на такава. Грозното лице на истината трябва да се познава- нещо като рубриката с убийствата по телевизиите, която може да бъде “спестена” на зрителите, но игнорирането й няма да ги предотврати.
  Освен това им отнемам правото да обобщават, че в блога не се публикуват никакви мнения, обратни на домакина.Оставям си обаче правото да дозирам отровата, с която се опитват да ме обездвижат.
  Изобщо, оказвам съпротива доколкото и когато преценя, прилагайки метода на случайността също при избора на чучело, което да покажа.
  Наричам това контролирано изпускане на отпадъчните води от септичната им яма, пренасочвайки ги обратно към онези, които ги произвеждат.

 34. @ S. SLAVOVA | ЮНИ 21, 2016, 07:33

  Това, г-жо Савова, още веднъж доказва истината, че няма бивши комунисти.

  В случая с другарката Кунева, не помогна нито дългогодишната работа в Брюксел, нито “омешването” измежду хора, не само говорещи за демокрация, но и практикуващи я. Подсъзнанието и инстинктите на Пръмова си остават комунистически. Същото впрочем важи и за Калфин, и за другите комунисти “с човешки лица”.

  Трогателно е усилието на специалистите по политически маркетинг да ни пробутват нереализирания (поради неузрялост) по времето на Живков комунистически прокат, омотан за заблуда на потребителите в лъскава западна опаковка.

 35. Министрите от РБ отдавна са изгубили уважението на голяма част от подкрепилите ги на изборите избиратели.Особено другарката Кунева и другаря Москов.Другаря Лукарски дори не може да бъде отбелязан като министър, той просто е сделка и е негоден да упражнява такъв пост.
  От тази гледна точка да се говори за някакво накърнено достойнство на другарката Кунева или другаря Москов би звучало като шега.Какво достойнство , за какво им е , те нали са министри и то е по-важно за тях ?!
  Малко неща могат да учудят населението на тази територия.Ориеталщината на ББ е като на повечето от нас българи.Едни проявяват простотията си като министри , други като депутати , …трети по пътищата и кръстовища, четвърти в болници и училища…..
  Кой където може !
  Всеки проявява простотията си ……където може и както може!

  Моженето на простотията можем да отбелязваме с индекс !
  Прието е 10х да значи положителност , добра оценка в комуникацията по интернет.
  Ние бихме могли да въведем индекс 10хП……3ХП…. 17хП…като индекс на простотията за деня.
  Централната емисия по тв може да започва направо с индекса за деня стоящ минута за да се знае оценката за деня от всички.Кой колко простотия е наспорил.Вестниците на една страница с изписан само индекса за деня.Друго да се пише няма да е нужно , то останалото си го знаем.
  А то и само една телевизия е достатъчна , дори без предавания , достатъчна е постоянна заставка на индекса за деня и толкова.Другото нали го живеем , какво да ми го прожектират.
  За успешните дни с много простотия , могат да бъдат отбелязвани в специална хроника за годината .А много успешните просташки години , примерно като на “мадридския и на тройната коалиция” да се вписват в историята , като исторически просташки.
  На ББ пък целия период може да бъде отбелязан като “златна епоха на българската простотия “.А ако продължи по дълго може и на” златен век да стане “!
  С подобни индекси може да бележим долнопробност – 5х Орешар
  Индекс за предателство – 5хМоск
  И така нататък…..историята ни може да бъде описвана с подобна индексация.
  Та като погледнем борсите на успешните народи ,да не се чудим защо индексът ни е най-нисък!

 36. Почти загадъчно съобщение е композирал Танев. Вземете ‘кармичното’ придихателно:
  “Заслужаваш да те настигнат …”
  Прочетох го така: Заслужаваш да не си самотен в журналистическата професия. Заслужаваш да те настигнат професионално много повече български колеги. И те ще го направят, рано или късно, за радост на всички; и в това пишещият не се съмнява. Много прозорливо, Танев.

 37. Не бях забелязал, че имаме единомислие с колегата ОТБЕЛЯЗВАМ. Пуснах подобен коментар по повод днешната статия на нашия домакин. Само дето нямам идея защо не се появяват коментарите към нея при мен.
  Уважаема госпожо Савова, предполагам вече сте запозната, но да обърна внимание на днешното изявление (вместо очаквания отговор на Меглена Кунева) на учителският синдикат. Според него увеличението на учителските заплати нямало задължителен характер! Достатъчно било, че обещанието му дало повод да се говори за него! Горко на учителите ни с такава синдикална защита! Могат да продължават да си внасят членския внос!

 38. Моля за извинение, обръщам се разбира се към г-жа Славова!

 39. До Христо Бойчев

  Колкото повече единомишленици и съмишленици – толкова по-добре!

  А по случай поредния скъпо платен /в най-прякия смисъл/ провал на Русия поздравявам домакина, Стамбо, Everyone else, Georgi Niсolov, П. Тинков, D. Savova, Сарданапал, АС/ДС, Т. Тодоров и всички останали истински българи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.