Бат Бойко между реал политиката и Реал Мадрид

“Правната несигурност и корупцията са като вдигната ръчна спирачка, която пречи на българската икономика да се движи така, както би могла. Свалете я.” За това призова президентът на Германия Йоахим Гаук на форум на Германо-българската търговско-индустриална камара, цитиран от “Дневник”.

 

Това е още една специфика на германско-българската действителност: президентите на нашите две държави произнасят истини, от които обаче не следва каквото и да било за реалната политика на София, командвана от туземния ни „Бисмарк”.

 

Борисов е нашенски Бисмарк само по този показател: във връзка с факта, че следва въведените от него принципи на „реал политиката” в балкан – политически вариант. Готов е на всякакви решения според реалностите, каквито сам предпоставя в името на собствената си власт.

 

Повече от очевидно е, че президентът Гаук апелира към него да пусне ръчната спирачка и без да го споменава. От Борисов зависи и ускорението и забавянето на реформите, за които говори германският държавен глава.

 

Не случайно Борисов обича да се позовава на Меркел извън всякакъв контекст, само и само да я намеси по начина, по който по времето на комунизма се цитираше Ленин. Набърка я дори и когато се изправи миналата седмица да се бори с миража на вятърните мелници в Черно море, пожелавайки за целта попътен вятър на яхтите и руските туристи за сметка на някакъв си общ военноморски проект със съседните държави.

 

Борисов уважава само силата, каквато Меркел има по силата на германската конституция и по волята на избирателите. А принципите, за които се бори правозащитникът, избран за президент на Германия, са му като врата в полето. Или като празна врата на футболния терен, на който е паднал за пореден път за дузпа.

 

Но да спра дотук, за да не се обърка, милият, ако стигне до него сравнението ми с „реал политиката”. Непременно ще му прозвучи като „Реал Мадрид” и ще вземе да ме похвали за комплимента към него. Не дай, Бойко!

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=191596


Президентът на футболен клуб Реал (Мадрид) Рамон Калдерон подари фланелка с №1 на столичния кмет

7 мнения за “Бат Бойко между реал политиката и Реал Мадрид”

 1. http://www.mediapool.bg/politseiski-nachalnik-se-okaza-fen-na-noshtnite-valtsi-na-putin-news250792.html

  Да-а-а, с такива “родни” служби и структури за сигурност не ни трябва формална руска агресия и окупация.
  Госпожо министър Бъчварова, четете ли ни?

  Бихте ли уволнили НЕЗАБАВНО този путински плазмодий?
  НЕЗАБАВНО- и на съд за участие в подривна дейност, застрашаваща националната сигурност!
  НА СЪД ВЕДНАГА РУБЛАДЖИЙСКИЯ СКОТ!

 2. А, в кой век бяхме? Леле, за малко да пропусна това грандиозно съ-битие: http://rusofili.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D1%85-%D0%B8-%D0%B8/Грабвам балалайката и долитам с първия полет на руските авиолинии, летят ли? Вход свободен! Исаков ли плаща? Ако има конкурс за детска рисунка и есе на тема ‘Путин в мен’, да доведа ли и децата?

 3. Много ми е интересно кога този т.н. министър-председател управлява държавата, наречена България. Та той тече по всички СМИ като необуздано цунами. Тече отвсякъде. Страх ме е да си пусна порноканал по ТВ. Може би управлява между две мачлета на тигрите?

 4. На нешото от Банкя би трябвало поне това да му е ясно, че обикновено фланелка с №1 носят вратарите. Дали пък не е намек това, че както е тръгнал завалията, скоро ще му бият дуспа/та/?

 5. Какво говори фактът, че туземният Бисмарк омаловажава гангстерска престрелка за наркотеритория с убити и ранени и я нарича битов скандал? Говори, че организираната престъпност в България е покровителствана.

  А какво ни казва изявлението по този повод на Вътрешната МУ министърка, че МВР наблюдавало 424 ОПГ? Само ги наблюдавало и толкова. Казва ни същото. А защо не арестува тези няколко хиляди престъпници и не ги дава на Прокуратурата? Тайна неведомая… На ведомството. И на началника на министърката.

  Крайно време е високопоставените европейски политици и в частност тези от ЕНП да проумеят, че легитимирането и подкрепянето на въпросната персона е вредно и опасно не само за България. То е вредно и опасно и за самия ЕС!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.