Внимание: мечки в овчи кожи ви водят за носа на своя пропаганден синджир

В сайта Клуб Z се появи интересен коментар на Константин Мишев за руската пропаганда с предположение, че с нея настъпва завой. Разсъжденията на автора са базирани на подозрителните ласкателства към българските русофили като незаслужено обиждани в Русия, макар да са най-верните русофили на Москва в чужбина и конкретно в толкова необходимата на Кремъл като кръстопът и коридор за прокарване на руските интереси на Балканите наша родина. http://clubz.bg/41410-gotvi_li_se_rqzka_promqna_v_ruskata_informacionna_vojna_sreshtu_bylgariq_

 

Дотук-добре. Само едно не е вярно. Че това е нов завой. Налага се да припомня, понеже не веднъж съм писал по този въпрос, че всъщност ни разиграват класическата схема на доброто и лошото ченге, на моркова и тоягата в пропагандната си спрямо и срещу България. Самият генерал Решетников, описан много вярно с малко думи от Контстантин Мишев като дългогодишен специалист в шпионирането срещу България, лично олицетворява „доброто ченге” в обгрижването на руската пета колона у нас. В „Течна дружба” още през 2011 г. съм цитирал интервю във в. „Дума” с него, в което същият кагебист буквално хлипа от умиление пред авторката ( това се разбира от нейното описание на просълзяването му), жалейки за несправедливо изоставените от Русия на произвола на американската съдба „братушки”.

 

Постоянен рефрен в изявите на кагебисткия специалист по манипулиране на информацията от и за България е неподоправения му възторг от факта, че няма друга страна в света, в която да има „Национално движение русофили”. Решетников почти изпада в транс всеки път, когато споменава този факт в поредица от негови интервюта. Като това:

http://www.cross.bg/bulgariya-surbiya-voiina-1512107.html#axzz4CfQTfRfi

 

Репликирам Констанин Мишев не заради спора с него кога точно е започнал въображемият обрат в руската пропаганда към България, а за да дам своя принос в разгадаването на загадъчната руска душа, която ни подхвърля разни примамки с надежда, да се хванем на въдицата й. Тъкмо поради нежеланието си да кълва на тази блесна, а не заради някакъв порив да блесна с познания, отбелязвам, че коментираната от Констанин Мишев статия всъщност беше предложена в българската публичност- с надежда да я очарова- първо в русофилския сайт CROSS. В собствен превод. Тогава реших да не я тиражирам, виждайки, че е резоньорска спрямо зададения от години тон от страна на началника на автора, т.е. няма нищо ново в това доброто ченге от РИСИ да „громи” лошото руско ченге, пуснато да стреля с обобщаващо джепане срещу българите по друга пропагандна писта.

 

http://big5.bg/obshhestvo/intervyu/gen.-leonid-reshetnikov-bez-blgariya-shhe-ni-e-tezhko-da-si-svrshim-rabotata.html

 

Мечките в овча кожа не бива да бъдат подценявани. Те водят за носа и без това българското стадо, готово да се хваща на всякакви подмятания. Имитацията на загриженост за съдбата на стадото им у нас не бива да ни заблуждава за истинските цели на Москва. А те са да бъдем разделени в полза на онези 82 процента им се привиждат като добрите българи защото били русофили. Нищо , че в действителност близо 2 милиона българи избраха да живеят, работят или учат на Запад и е истинска екзотика да намериш луд българин, па макар и русофил на думи, който да си сложи яйцата в сибирската кошница доброволно, където ни караха да мътим и връзваме с десетки хиляди по времето на СССР. Нищо ,че в единственото социологическо проучване през последните години- на „Алфа рисърч” от април 2015 г.-, в което по едно голямо изключение у нас беше поставен правилно въпросът за отношението към Русия, само 6 на сто от българите посочват уж братската държава като пример за подражание…

 

Апропо, Решетников е еманация на дистанционния инструктаж на русофилството у нас. Той спуска не само опорни точки на теория, но и праща практически послания.

 

Не искам да задръствам статията си с още линкове, но всеки може с лекота да открие колко любвеобвилен бащица беше генералът спрямо партия „Атака” и Волен Сидеров, обяснявайки в интервютата си, че те са истинските приятели на Русия в България. После, от толкова много любов, разглезеното му дете Сидеров се наака няколко пъти и така се размириса в руското му люлка у нас, че чак в Москва се погнусиха. Пратиха един двойно по-голям русофил ( поне на килограми, на ръст и побойнически умения ) да му набие публично кроше пред цял взвод милиционери и зяпачи на оживената столична улица с русофобското название „Раковски”. След което Сидеров се усмири  и покая дори, а русофилът – побойник, когото побързахме да припознаем в началото за патриот, получи своето оневиняване от същата съдебна система, която преследва все по-настървено за „хулиганство” българските патриоти, дръзнали да изразят отношението си към съветската окупация върху Монумента на окупационната червена армия МОЧА в София.

 

Детайли, както се казва. Но не е лошо да ги следим, преди да почнат да ни бият за назидание и нас, а ние да си мислим, че биячите са патриоти.

Не е новина човек да води мечка на синджир, макар да не мечколюбиво и вече е забранено у нас по законите на европейската хуманност. Новина е, когато мечка води хора на синджир. Това тук не само е позволено, но се случва на всички, които се оставят да бъдат третирани като стадо.

Р.S. Ехо от загубената България: В България преди сто години:

21 мнения за “Внимание: мечки в овчи кожи ви водят за носа на своя пропаганден синджир”

 1. По Виктор Суворов:
  ” Сталин е… с прочути мустаци. Хитлер е… с прочути мустаци.
  Къде тогава е разликата?
  Разликата е във формата на мустаците.”

  Путин е без мустаци.
  Къде тогава е разликата?
  Обръснал ги да се дегизира…

 2. Децата се съветват да гледат предимно някои музикални и анимационни канали-“още са малки”.

  26.06.2016
  Много рядко, но съм пуснал ТВ НОВА –„ Събуди се”.
  На екрана, в Правец мажоретки играят под акомпанимент на “Бандера роса”!
  Веднага се сетих за култовия лозунг:
  “30 години СОЦИАЛИЗЪМ,
  30 години ЦИРК”
  … 30 години ЦИРК-ът продължава…

  Децата:-Какво мърмориш?Виж колко са готини!
  Млъкнах.Как да възразиш,като е вярно.ВСИЧКИ ДЕЦА са готини!Как да им обясниш,че на ” враговете на народа” не бяха…
  Но ми стана много готино-и за децата пред телевизора, и за мажоретките!!!
  Прекръстих се!Дано Бог ги дари и с разум…

 3. Сидеров отдавна е ясен и вече е почти отбит от московската копаня.Но другите, които са прикрити като “реформатори”, сега са по-опасни вж. напр схемата Даниел Вълчев – М. Кунева – РБ, която идва от бърлогата на ДС, респ. на споменатия ген. Решетников – http://razuznavane.com/?p=14067.
  Защо Кунева така здраво са я инсталирали във властта. Впрочем тя не е излизала от нея от времената на Константин Телалов и Комитета за правата на човек към ЦК на БКП. Казват, че я били изнесли с бюрото оттам, когато го закривали.

 4. @ СВЕТЛОЗАР ВЛАЙКОВ | ЮНИ 26, 2016, 14:16

  “Казват, че я били изнесли с бюрото оттам, когато го закривали.”

  🙂

  За Кунева (и Лукарски) не е достатъчно закриване на службата или изнасяне заедно с бюрото – минимално необходимото е разрушаване на сградата, в която са се помещавали. Иначе не става…

 5. Драги Иво, прав си. Решетников отдавна играе “доброто” ченге. Дори преди датата, която си посочил има подобни негови статии. Загубил съм ти имейла(ще погледна дали има имейл на сайта) и ще ти пратя още по-ранни статии на генерала. Но за първи път решетниковци атакуват толкова остро така наречените “българофоби”, при това в Сегодня – знаеш, че там през ден дето се вика излизат статии срещу България. Прилагам последната си статия, която излезе днес в сайта на Алекс – и ще се радвам да чуя мнението ти.http://bulgariaanalytica.org/2016/06/26/zero-hedge-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0/

 6. ================================================================================

  Изпрати на комунист !

  12 художници от град Варна нарисувахме с думи Русия …
  ***
  РУСИЯ – ОСВИЕНЦИМ НА ЧОВЕЧНОСТТА
  —————————————

  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !
  РУСИЙО, ТИ “ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО”,
  РУСИЙО, ТИ ВРЪХ ЕВЕРЕСТ НА ТИРАНИЯТА,
  РУСИЙО, ТИ *“ГУЛАГ” НА СВОБОДАТА,
  РУСИЙО, ТИ КРЕМЪЛ НА ПАЛАЧИТЕ,
  РУСИЙО, ТИ АЛЧНА МАСТИЙО,
  РУСИЙО, СРУТИ СЕ ЗАВИНАГИ УТРЕ В РАННИ ЗОРИ !
  РУСИЙО, ЗЕМЬО БАНДИТСКА !
  РУСИЙО, ЗЕМЬО ОБСЕБВАНА И УБИВАНА
  ОТ СВОИТЕ ЦАРЕ И БОЛШЕВИШКИТЕ БАНДИ…
  РУСИЙО, ТИ РОДЕН ДОМ НА КРАДЦИТЕ,
  ТИ САТАНИНСКАТА,
  ТИ ПОДЛАТА,
  ТИ ЛУКАВАТА,
  ТИ ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА,
  ТИ, РУСИЙО, ВРАГ НА ЧОВЕЦИТЕ !
  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !
  ТРИЖДИ ДА СИ ПРОКЪЛНАТА ОТ БОГА,
  ТИ, РУСИЙО – САТАНИНСКО ИЗЧАДИЕ …
  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !
  ОСТАВИ НИ НА МИРА, РУСИЙО –
  МАЙКА НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО СВЕТА …
  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !
  ТИ РУСИЙО, ЛЕНИН НА ЗЛОТО,
  ТИ РУСИЙО, СССР НА НАСИЛИЕТО,
  ТИ РУСИЙО, ЧЕ ГЕВАРА НА ГЛАВОРЕЗИТЕ.
  ТИ РУСИЙО, КРЕПОСТ НА ТЕРОРИЗМА !
  ТИ РУСИЙО. ИЗВЕРГ ОТ ВЕКОВЕ…
  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !
  УДАВИ СЕ ВЪВ ВОДКА, РУСИЙО АЛКОХОЛИЗИРАНА !
  ДОИЗПИЙТЕ СИ ВОДКАТА, РУСКИ СВИНИ
  И СЕ ИЗМИТАЙТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !
  КЪШ, КРАДЛИВА ПАПЛАЧ !
  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ, РУСКИ БАНДИТИ !
  ВЪН ОТ ДЪРЖАВАТА НИ КРЕМЪЛСКИ МАФИОТИ,
  ВЪН !
  РАЗКАРАЙТЕ СЕ, ИЗРОДИ, И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ !
  НИЕ, СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ, ТЕ ПРЕЗИРАМЕ,
  ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА, РУСИЙО !
  ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ, ИЗВРАТЕНА РУСИЙО –
  ПОБЕСНЯЛА КУЧКО КРАСНАЯ…
  А Н А Т Е М А, РУСИЙО !
  РУСИЙО, ТИ МУТРО ДЕГРАДИРАЛА,
  СРУТИ СЕ УТРЕ ДО ОСНОВИ, ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ !
  АМИН !
  ————
  пп
  БОГ ДА ЗАСИТИ С КАМЪНИ ЛАКОМИЯТА И АЛЧНОСТТА
  на крадците, простаците, тъпаците, гащниците, селяндурите –
  РУБЛОФИЛИ, членове на партиите :
  БСП, ДПС, АБВ, АТАКА –
  ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ… !

  ================================================================================

 7. Сега в момента новата изгряваща звезда на кремльовските суки еее…името му еее….неговото име еее…Валерииий…Симеоновиииииич…из Патриотичного Фронтааааа!!!
  Умерен,благ,прикрит,с прабългарска брадичка,без фройдистки комплекси,не шмърка бело,не пие до “под масата” и говори точно как си требе-България на де що море има,а за океаните то се подразбира!
  То затова и Сьйдерович преди неколко дена му заговори либовно,ама късно е либе за китка,нооо зависи какво ще наредят товарищите от масква.
  Ако кажат Атака и ПФ вместе до полной победе,начи и това трябва да преглътнат съответните “избиратели” на съответните “партии”! 🙂

 8. Четох статията в Клуб З и според мен ставаше дума за това че руски стратези имат несъгласие по тактическото изпълнение на стратегията да държат на къса каишка нашата псевдо-държавица оглавявана безкрай от безпрекословни изпълнители на руската воля.

 9. Формулираната преди около век и половина българска политическа аксиома гласи, че зад непрестанно произнасяните от руснаците фалшиви думи като: братушки, братски народ, братя славяни, православни братя, единение, общи корени (?) и история, духовна и културна свързаност и прочее дивотии се крие само едно – КОРИСТ.

  Нямаме никаква нужда от каквато и да било близост с Русия. Тъкмо напротив – колкото по-слабо е руското влияние у нас, толкова по-богата и по-просперираща ще бъде страната ни.

 10. (“Битовият”) (ру)сИфилицизъм цъфти и връзва с подкрепата на официализирата пета колона.
  В Добрич за четвърти пореден път се откриват Дни на руската култура, съобщиха от пресцентъра на Община град Добрич. Форумът се организира от Община град Добрич, Сдружение за приятелство и сътрудничество с балканските държави и Международната обществена организация „Изкуство без граници“. В рамките на проекта от 17.30 ч. в Младежки център – Добрич ще бъде открита изложба „Славянски мост“. Ще бъдат представени съвременни руски художници, свързани с традициите на класическата руска живопис. От 18.30 ч. отново в понеделник на пл. „Свобода“ образци на руския танцов и песенен фолклор ще представят Фолклорният ансамбъл „Кирилица“, Танцовият ансамбъл „Фантазия“ и Фолклорният ансамбъл „Вечерка“. На 28 юни от 17.30 ч. пак на сцената на пл. „Свобода“ е концертът на руските фолклорни формации, завоювали престижни награди на световни фолклорни фестивали и конкурси.
  Дните на руската култура са част от програмата на Деветата среща на побратимените градове от България и Русия.

 11. БПЦ е тотално завзета от агенти на КГБ( в расо). Преди известно време трябваше да почета паметта на отдавна споминалият ми брат в “Рогошките гробища”-гр.Пловдив.За целта наех поп от същото място който да извърши литургията.Отчето си свърши задължението,както си му беше реда,за което заплатих-20лв.Парите не са проблема,който ме изкара извън нерви.На попската шия висеше огромен руски кръст! За което аз започнах да го разпитвам,откъде-накъде български поп ще е със руски кръст,нямат ли си наш ортодоксален кръст? Отеца излезе читав и ми обясни ,че от преди 2-3г пловдивската епархия е разделена на две.Едната е с български православен началник, а другата е със руски такъв.И този руски отец(КГБ) естествено наредил на подопечните му попчета да се накичат с руските кръстове. След този разговор аз си зададох въпроса, каква част от тези -20лв. ще отпътуват за Москва? Всеки български мирянин вече трябва да знае да не оставя много пари по църкви и манастири защото крадливите руснаци( под килимявката се крие ушанка) ги изпращат на Путин.

 12. Как нашите партньори от NATO и Европа ще погледнат на посещението на Перванов В Москва?http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/27/2784731_purvanov_v_moskva_suvremennata_arhitektura_za/

  Няма ли прокуратура за националните предатели като този идиот? Той става все по-нагъл в стремежа си да ни хариже на Путин.

 13. Горещи новини от “Бачковския манастир”!!!! Вчера бях на посещение в светата обител и на изхода има църковен магазин.В него се продават големи руски кръстове-15/10см -цена-40лв.Отец Симеон как я допуска тази гавра? Най-вероятно защото и той е със пагони! Българина го обират от всякъде! От ” Нефтохим”, аец” Белене”,”ВЕИ”,скъпите лекарства пак рашаните са дистрибутори,та сега и свещоливниците са тяхни.От пиявицата по лесно можеш да я откъснеш,отколкото от блядовете. Скъсване с Русия! И ще забогатеем!

 14. Пропадналите в низостта си попове от пропадналата окончателно под руския миризлив ботуш БПЦ съвсем го удариха “през просото”.
  Докога ще ги търпим ???! Асеновградчани дадоха пример на цяла България какво трябва да се прави!

  http://eurocom.bg/news/article/osvetiha-terena-za-bulgaro-ruskiia-hram-v-sofiia

 15. Като чуете Православие, разбирайте Подмосковие! Там е комплексът на КГБ/ФСБ.

 16. 27.06.2016
  БТВ-„Събуди се”
  Спор за проваления Всеправославен църковен събор.
  Фактите и аргументите на господин са безпощадно унищожавани с лозунги на другарка в пуловер.Горкият,няма никакъв шанс.Нали е смирен християни-не е агресивен, не може да лъже.Както винаги, сега вярващата е /северо/източно православна ,но защитава вярата си само с агресия словестна , а не както доскоро изкореняваше чрез терор „опиума за народите”.
  /Каква ирония.Другарката закачила на ревера си аления мак-цветето, от което се извлича най-разпространения опиум.Нали и комунизмът е религия!Само че най-кървавата и човеконенавистна от всички общоизвестни.

  Десетте Божи заповеди
  1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене.
  1.Аз съм Господ,Бог твой.КОМУНИЗМА,да нямаш други богове освен Мене.

  2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.
  2.И на небето,и на земята,и под водата- навсякъде направи петолъчки, и им се кланяй, и им служи.

  3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог.
  3.Постоянно скандирай.Маркс,Ленин,Сталин/Димитров/!КПСС-БКП!Вечна дружба!

  4. Помни съботния ден (*, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи; а седмия ден е събота на Господа, твоя Бог.
  4.Шест дена работи ангария,а седмия ден е Ленински съботник на Господа,твоя Бог.
  5. Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.
  5.Стани Павлик Морозов,за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.

  6. Не убивай.
  6.Смърт на враговете на народа!Смърт на капиталистите!Смърт на империалистите!Смърт…смърт…смърт!!!

  7. Не прелюбодействай.
  7.Всички другарки са твои.Направи 8-март „Ден на колежката” –за разнообразие!По. красиви,по-интелигентни,по- възпитани..
  .
  8. Не кради.
  8.Всичко е твое,но смени табелата!/постове, превилегии,,,ордени,звания, и т.н./

  9. Не лъжесвидетелствай против ближния си.
  9.Натопи ближния си на партийния секретар.Ако не те чуе, натопи и него на ДС.

  10. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си; нито нивата му; нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, нито някакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти.
  10.Абе,я по накратко.Експоприирай го!

  * За християните това е денят на Христовото Възкресение – неделя.
  За комунистите това е денят на Възкресението на Дявола –всеки ден е 7-ми ноември.

 17. @ КЛЮКАР | ЮНИ 27, 2016, 14:31

  Излишно е да се вживявате, защото макар да говорим за православие, вяра и т.н., всъщност става въпрос за геополитически оръжия: такива са руснаците – за тях всичко е оръжие в свещения джихад срещу застрашаващата ги цивилизация – и православието, и славянството, и природния газ, и балета на Болшой театър, и проституиращите на запад рускини, ако щете.

  Току-що изгледах в предаването на Цв. Ризова участието на някакъв си военнизиран, специално мобилизиран за случая иеросхимонах, който представи пред аудиторията “Православната истина” (Един е Бог и Путин е неговият пророк на Земята!). Беше ми доста смешно – не е възможно Божията истина да се лее така логорейно, пък било то и от устата на монах, преследващ с рвение ангелския образ.

 18. По груби сметки от 1878 до днес Русия е откраднала от България малко над 100 тона злато /сто тона злато/.

  Към това добавяме всичко откраднато през съветското робство, което е доста повече. Само урановата руда струва повече от златото.

  Кога Русия ще започне да изплаща репарации за окупацията и всичко откраднато?

  Съд трябва. Международен съд. Московки трибунал /като Нюрнбергсия/ трябва – от Ленин до Путин и осъждане на комунизма и великоруската идея. Плюс репарации за пострадалите държави и хора.

  Справедливо е, нали?

 19. @Сарданапал,
  бих допълнил и децинфекциране и обезпаразитяване на местото където е била сградата с ДДТ и натриев силикофлурид!

 20. До Отбелязвам: Справедливое да! Трябва да ни върнат всичко, с лихвите барабар! Ама от курва запис някой да е получавал? Комуниста-Бляд кръв повръща пари не връща!!! А с това правителство и парламент, всички от петата колона на Вагин, няма да стане! Да сме живи и здрави всички съфорумци на г-н Инджев!

 21. Всички военни беди на човечеството през последните 70 години идват от великоруската идея.

  А тя е, че Русия иска да управлява света. И като “аргументи” за дебили – били Трети Рим, били месии и т.н.

  Диваци – не си гледат голите задници и тоталната изостаналост, но – месии, моля ви се!

  Пуста тояга – само това заслужават! Цитирам Марк Твен чрез лелята на Том Сойер: “Който жали тоягата, той не жали детето!”

  Санкции до превъзпитание!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.