В путицентричния свят на путинистите у нас настъпи радостно оживление

Както обикновено, българските медии в голямото си мнозинство не си правят труда да издирят източниците на информация и лесно се подхлъзват по наклонената плоскост на дезинформацията. На руската, например. Ето защо , разбрали , недоразбрали, ( почти  ) вкупом сензационно обявиха вчера, че Ердоган се бил извинил на Путин за сваления самолет. Докато истината е, че се е извинил на семейството на загиналия пилот, но кой ти вниква в такива подробности, когато трябва да се обяви, че Путин е подчинил своя събрат по властолюбие.

 

Руският специалист Пашаев обяснява тънкостите на турския език като за руски и български последователи на култа към Путин. Потърсих и български познавач на турския език , който също потвърди, че в оригиналния текст на писмото на Ердоган изобщо не става дума за извинение –още по-малко пък лично на Путин- а за форма на съжаление за загубения човешки живот.

 

https://pbs.twimg.com/media/Cl95aTUWAAUZ-H_.jpg

 

Така или иначе, възстановяването на дружбата между двамата автократи е в ход и това изобщо не се случва по едностранното желание на единия от тях. Двамцата са си лика-прилика и живеят във враждебния за тях свят на заобикалящи ги западни демократи, които им пречат да си диктаторстват. Беше въпрос на време да се прегърнат отново, както в Москва при откриването на най-голямата джамия в Европа през септември 2015 г.

 

Няма да е проблем и на въртележките у нас отново да се врътнат в предишната посока на плямпане за това колко прагматични са турците в отношенията си с Москва и как трябва да се учим от тях на гъвкавост. Бързо ще бъдат забравени проклятията с руски акцент, които се изсипаха тук резоньорски върху Турция и Ердоган в периода на временните прегърмявания и превалявания в руско-турските отношения.

 

Путицентричният свят на путинистите тук цъфти в това отношение с познатата екзотика на русофилския възторг от турската дружба с Русия, но все пак в ситуацията има и нещо ново. Вечният съюзник на Турция и враг на Москва Великобритания вече също е обект на нововъзникналата русофилска любов в България. Ако беше жив Аксаков, щеше да възкликне: „всеки успех за ЕС е смърт за Русия”.

 

Честито на „победителите”, за каквито се имат следовниците на руските приоритети в България!

 

 

 

17 мнения за “В путицентричния свят на путинистите у нас настъпи радостно оживление”

 1. От един съвсем нормален човек , който познаваше руската култура, знаеше високия руски език ,употребяваше го в контактите си с определени приятели по света през десетилетията , се стигна до ситуацията да получавам силно гадене и позиви за повръщане , колчем се отнякъде се зададе поредната тъпня включваща “руснак-иня” “руско” “руски” “русофилски”, а те ни заливат като кална лавина в последните години. Чувството да не си Българин в Собствената си държава а в зле прикриван руски протекторат е много противно и се налага противодействие . Затова и потърсих път към вашият/наш блог г-н Инджев . Така е ! Между впрочем не знам защо поклонниците на руско/съветския модел се/ги зоват “русофили” ? Това за мен и моето обкръжение са РУСОМАНИ . Това са болни хора . Това е болестно състояние ,зависимост .

 2. Класически пример за дезинформация и пропагандна демагогия е случаят с “извинението” на Ердоган към Путин! Толкова елементарна и съшита с бели конци е тази лъжа, че само искрено самозаблуждаващ се путинолюбец може да приеме този пасквил за истина. Трябва изобщо да не взимаш предвид огромното его на Ердоган, което за разлика от егото на дребосъка-кагебист има зад гърба си силната икономика на Турция. И не само – все пак в Турция има действаща демокрация независимо, че Ердоган прави опити да я суспендира и преобразува в авторитарен режим. Все още има избори на които Ердоган не може да бъде сигурен, че ще спечели необходимото му мнозинство…
  Нищо такова няма в империята на злото Русия. Там има само етикетчета и всички дружно слушкат комплексаря възседнал Кремъл от 16-17 години, макар и да го монтираха там през 1999 година. Хората, които не слушкат свършват като Борис Немцов, или Гари Каспаров…

 3. За съжаление не е само оживление а направо страхотна радост изписана по лицето на ужаса Параванов. Чак тръпки да те побият!
  “Партията на Владимир Путин “Единна Русия” и партията на Георги Първанов АБВ подписаха декларация за взаимодействие.”

  “Двете партии се ангажират и да си оказват съдействие “за съхраняване и развитие на духовните, общочовешките и семейните ценности и опазване на християнските светини””.

  Другаря Параванов се загрижил за общочовешките ценности ??!
  Ха дано му приседне от толкоз радост.

 4. Не трябва да забравяме, че Александър Невски получава титлата “княз” през 1246 от хан Бату като най-верен васал на монголите. Като при това приема исляма.

  Интересното е, че Руската православна църква го обявява за руски светец точно през 1546 година. 300 години след случката.

  Защо така? За да се забрави, че Александър Невски е мюсюлманин.

 5. Много ясно че се е извинил на Путин.Той баща ,той майка на целокупния руски народ.

 6. Факт е, че извинението е адресирано до семейството на загиналия пилот, но пък е изпратено на Путин, което си е показателно.Пък и Ердоган е същия диктатор като Путя, няма как да клекне нацяло и той пази имидж пред своите крепостни.

 7. Едно “любопитно” изречение в новия Закон за работа на чужденците в България (от ЕС и от трети страни):
  “…В новия закон, както и в закона за чужденците, е въведено и ЕДИННО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПРЕБИВАВАНЕ И РАБОТА. Очаква се подробните процедури по издаването му да бъдат доразвити в неговия правилник по прилагането…”

  А дали “доразвиването на тези процедури” ще бъде обект на публично обявяване и обсъждане или пак ще бъдем поставени пред свършен факт? Впрочем, какъв е реалният брой на хилядите безработни българи, регистрирани в бюрата по труда, та сме се загрижили за улесняване на достъпа на “постоянно пребиваващите” руснаци до пазара на труда у нас?

  http://www.karieri.bg/management/zakonodatelna_uredba/2785448_osobenosti_na_noviia_zakon_za_chujdencite_jelaeshti_da/

 8. Истината, само истината, цялата истина само при Стопанинът на БЛОГА НИ!
  А че, на Султан Ердоган и цар лилипут.ин сръдните им, какво тук значи “нож забит в гърба” по джуджи1 и няма да им се размине на турците сал с едни домати, пак по кремълския гном си бяха обречени да не траят дълго за всеки с акъла си беще повече от ясно. Въпрос на технологично време. Доде разберат, че са предопределени да го играят тактически партньори усмихващи се пред камерите и ритащи се по кокалчетата под масата.

 9. От сайтовете, с извинение:

  “Путин е дребен педераст – всички жени бягат от него – първи, втори, дъщери, гимнастички – всички! Като Ленин. Вярно му остана само другото джудже Медведев, дето го шиба. Истински ленинисти – като Ленин и Зиновиев, дето Надежда Крупская ги заварила на калъп.

  “Катастрофата на ХХ век била разпадът на СССР”, а?

  В отделни килии джуджетата-педерасти!”

 10. Фразата-анонс на видеото е извадена от контекста на целия разговор.

 11. Гоце и Корнелия доста се изпУтиха от подмазване в Москва.

 12. Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган не извинялся перед президентом РФ Владимиром Путиным за сбитый Турцией российский самолет.
  Об этом заявил пресс-секретарь Эрдогана Ибрагим Калин.
  Он подчеркнул, что президент Турции в письме к Путину выразил сожаление по поводу сбитого самолета, но добавил, что это не извинение.
  “В ближайшее время отношения Турции с Россией войдут в фазу нормализации. Наша политика в отношении Украины, Сирии и Крыма не изменится: мы не согласны с Россией в этих сферах, но мы будем и дальше обсуждать эти вопросы”, – добавил пресс-секретарь.
  Ройтерс

 13. Най-общо погледнато, българските медии са нечитаеми, но четливи. Повечето са като кремълски жироскопчета. Като ги повдигнете, отдолу маховиците им си имат и надпис: ‘сделано…’

 14. Трудни дни идват за България, която граничи с двете империи на злото – русия и турция. Боричкат се помежду си за надмощие в региона и мачкат по-малките като нас българите, които пък се славим с безграничното си слагачество и унижаване!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.