Само Бойкоекзит може да ни спаси от рутината на овластеното лъготене

 

Че земеделският министър Десислава Танева излъга на едро за загубите на България от руското ембарго, в това не се съмнявам- защото не е за първи път.http://clubz.bg/41524-naistina_li_bylgariq_gubi_400_mln_lv_ot_sankciite_sreshtu_rusiq

 

Въпросът е защо един български министър така вдъхновено лъже, че предизвика възторга на руското посолство с това?

 

Това е , разбира се, риторичен въпрос. Неговият отговор е: тук се лъже официално в полза на Русия по примера на премиера. Неговите твърдения за ужаса на ефекта от руското ембарго и за това колко ( еднакво за двете страни) пагубни са санкциите срещу Русия, са многобройни и рутинни. Как да му се противопостави някаква си Танева? Та нали ще си загуби работата след това!

 

Мога да дам доста линкове за лъжите на Борисов по темата, но предпочитам да задам въпрос за косвените доказателства за двойните стандарти на Борисов в полза на вайкането пред Москва. Ако пък се върнем малко назад в първия му мандат, когато жонглираше с разлика в милиарди относно цената на неродения руски проект АЕЦ „Белене”, лъготенето днес  за тежестта на руските санкции за нашето земеделие ще ни се види направо малка банкянска шегичка.

 

Питам например: защо нашият министър-председател не се покруси от заплахата за българската икономика от евентуалното намаляване на британските туристи в България, както кърши ръце за опасностите, които дебат туризма ни ако осиротее откъм руски туристи? Или британците, макар и по-малко на брой в туристически поток към България в сравнение с руснаците, не са му толкова мили?

 

Само Бойкекзит може да реши  въпроса с устойчивата тенденция да бъдем редовно и наедро лъгани от най-високата трибуна на властта. Няма да е гаранция, че ще спрат да ни лъжат, но поне от рутината ще се отървем в това отношение. Защото толкова вече сме претръпнали, че направо ни е все едно- като на живи мъртъвци, пребиваващи в ковчега на скованите за целта български медии.

9 мнения за “Само Бойкоекзит може да ни спаси от рутината на овластеното лъготене”

 1. На референдум ” Бойкекзит ” гласувам ЗА!
  Точно в ДеСетката! 🙂

 2. А нашето злато което Русия открадна от България кога ще го върне,а министър-Танева?А обещетение за 70г.окупация,грабеж,и работа за някви жълти стотинки, кой ще ни плати? Гербаджиите , много обичате да плачите на чужди гробища, а за българите кога ще помислите? Нали е много велика и могъща тази ваша втора родина-Русия.Да си се оправят сами! Ама и вие сте едни миндили: С Русия си лягате,а при ЕС отивате да раждате!

 3. ————————————–

  КРАСИМИР СИМЕОНОВ СЕ КАЗВА ТОЗИ, КОЙТО КАНИ РУСКИТЕ “НОЩНИ МАСТИИ” В БЪЛГАРИЯ !!!
  ЗНАЯ АДРЕСА НА ГАРАЖА, В КОЙТО ПАРКИРА МОТОРА СИ !
  Варна ул. Македония 142 (гаражите погледнати от към ул. Македония. Четвърти гараж от дясно на ляво)
  =======================================

  Красимир Симеонов – рокер – комунигаст ??? със супер скъп мотоциклет !
  ПОТОМСТВЕН варненски КОМУНИСТ – ПРЕДАТЕЛ – РУСКИ АГЕНТ, призовава всеки ден варненски младежи и комунисти да се въоръжават …
  Ксенофоб, който се отличава се с изключителна агресивност, враждебност, жестокост, свирепост, . ..!
  (Син е на бивш партиен секретар на корабостроителния завод ?)
  … не работи никъде?, а разполага с много пари, които хвърля за да облъчва с червени лъжи, да агитира, да подстрекава, да подбужда, да подучва, да насъсква, да надъхва младладежи и комунисти да се въоръжават …
  Ксенофоб, който Zи хора с комунистически лъжи.
  ————————-
  На 17 януари 2015 год. 17:22 във Facebook той написа следното:
  “Днес излязохме в защита на БДЖ.
  Нужна е ежедневна съпротива срещу убиващата
  ни Система!
  Въоражавайте се за всеки случай!”
  пп
  Знаем си,че комунистите са прости хора. На този му личи личи по правописа :
  Написал е “Въор Ажавайте…” с “а”, вместо с “ъ” …!
  Този се пише и писател, и че е учил българска филология в Шумен ! Ега ти филолога !!!
  ——————————————
  Той получава инструкции за действие от БСП (инструктор – КЯ).
  Основен организатор е на всички минали и настоящи комунистически агитки във Варна против ГЕРБ.
  * за цената на електричеството… (заедно с рапара Мишо Шамара)
  * за шистовия газ…
  * за руският опозиционер Николай Кобляков да бъде екстрадиран и доставен на
  * за влаковете…
  * за млеконадоя…
  * за вятъра и др…
  пп
  Този активист на БСП трябва да бъде съден за подстрекателство
  към тероризъм…!
  Дали г-н главният Прокурор на РБ – Сотир Цацаров, е на работа…?

  ————————————

 4. Уважаеми Иво, Уважаеми съфорумци,

  Може би твърде много се надценявам в този момент, като си позволявам да ви представя личните си размисли и страхове , но може би ще простите моята гордост и ще се съгласите с мен , че няма къде другаде в българското публичното пространство да споделя, че –

  НАШЕТО ОТЕЧЕСТВО Е ПОД ЗАПЛАХА ОТ ОБЕЗЛИЧАВАНЕ ЧРЕЗ ПРОЦЕС НА РУСИЗЪМ

  Провокиран от една статия от последните дни –„ На чия страна е България?” ,аз реших да направя мой собствен анализ , който мо доведе до следните констатации:

  В най новата ни история цялата ни държавност в съставните й частите на закононоадтелна , изпълнителна и съдебна власт е пропита от русизъм. Нашите власти не само не се противопоставят на руските домогвания ,но и нещо повече ,те стават техни проводници. Кои са признаците за това:

  Законодателна власт:

  Към настоящия момент в нашия парламент имаме ясно изразена ПРОРУСКА Коалиция- ГЕРБ, АБВ, ПФ, БСП, ДПС, АТАКА. Това само по себе си е уникален случай в световната история, при който правителство и опозиция да са в коалиция, защитаваща едни чужди на държавата им национални интереси.
  От времето на коминтерна не сме виждали така изразена наглост на бълагрски политически партии открито да пропангандират русизъм . Нещо повече , за партии като АТАКА, БСП и някой уж независими български политици е от изключителна гордост да ни покажат ,че отиват и се връщат от Русия като лауреати на руски държавни награди, учстници в техни политически и паравоенни институции. В последно време някой от тях дори се конкурират за това, кой първи и най-добре ще оповестява ,развивива и защитава рускитте държавни интереси в България. Стига се до абсурда – Българска политическа партия като АБВ да потъпче констититуционната норма на Рупублика България ,като открито от Москва да провъзгласи,че тя ще представлява руската партия Единна Росия на ПУТИН.
  Други като ДПС дори стигнаха до безсрамен катарзис ,причина за който беше кой обича и мрази Русия и нито дума за България, чиято политическа партия са.

  Само една съставна част от РБ се опълчи на този русизъм и за кратък срок ,бе изолирана и натикана в тишината.

  Изпълнителна власт:
  Правителстовото и „болшинството” от ресорните министерства проявява явно нежелание да зашитават българския интерес ,когато срещу е него е насочен руски такъв. Примерите в това отношение с увеличават с всеки изминал ден – енергетика, производство и дистрибуция на горива, икономика , култура и т.н. Тези дни дори министърката на земеделието е принудена да ни лъже за да лобира за свяляне на санкциите към Русия. Друга тема е дали това не санкции от самата Русия.
  Връх в този процес на русизам е Очевадното е рускопоклонничеството на министър председателя, които като никой друг наш политик от ерата Живков ,не се е изказвал толкова директно ,че се притеснява за това щото” Русия много ще я заболи” ., а в същото време не спомена нито един път думата „български интерес”
  Малкото членове на настоящето правителстовото които поставят Българския интерес пред руския ,биват порицаван „немедлено” от премиера. Ето защо редки и почти на изчезване са случайте в които днешната изпълнителна власт е защитила българския интерес от ежедневните провокации от страна на различни руски държавни и олигархически кръгове.

  Съдебна власт:
  .
  Тук е като в ада – Всяка надежда да се смени съветската система на правосъдие я забравете. В рамките на няколко дни се състави възможно най-невъзможната политическа коалиция в парламента за да защити съветския ни тип главен прокурор, за който задача номер едно е слагане на възможно по-кратък срок на давност за престъпленията на ккомунизма, респективно и на техните водители –руските комунисти.

  ОСВЕН ОФИЦИАЛНИТЕ ВЛАСТИ ежедневно се разрушава имунната система на Държавата и по подробно:

  Службите за национална сигурност – Спяща клетка за руската инвазия на руските политики в България. Такъв процес за тях няма .

  Министерство на вътрешните работи – Все още в кабинените им, в портфейлите им и близки до сърцата им са снимките на руски държавни глави като Ленин, Сталин и Путин. Дори наскоро някой от тях се снимаха на руски национелен празник с георгиевски лентички , а елитни софийски полицаи да защитават проруски незаконно протестиращи от българи –закконно протестиращи срещу руската иреща се пропаганда.

  Министерство на отбраната: Тук констатацията е „убийствена” за българина ,защото по думите на един бивш министър на отбраната 15 минути след всяко споменаване на думата русия внякой от документите или обсъждането Й в минстерството ,в руското посолство в София вече са информирани за това. Спомнете си случая с Визия 2020.

  Тук трябва да се отбележи ,че имаме тежко посегателство и на иммуната система на българското общество в елементите му – Духовно здраве, образование и Медии.

  Духовенство: – Наскоро нашия патриарх получи награда от 1 милион долара от Руския патриарх за принос в православието, След това по БПЦ отказва да участва във всеправославния събор. Един пловдивдси владика създаде първия и засега единствения правосалавен национелен телевизионен канал ,в който преобладава информация за историята на руската православна църква. В столицата пък се очаква и първата Българо –руска църква. Усещаме ли как нашите именити възрожденци, които извоюваха нашата църковна независимост по време на Турското владичество се обръщат гробовете си, забравени от нашите съвременни български свещенници.

  Образование: – В него властва робството. За русия или хубаво или нищо. Нашите деца не знаят за Волжка България, за Кримските Българи, за Таврийските българи, за противниците на Сединението на България. Накой от тези области на историята са приватизирани от организации като „Стефан Стамболов” ,които са толкова безочливи,че удостояват с тази поименна награда изявени български русофили.

  Култура : В последно време ,като че ли има план за поставяне на паметни плочи, монументи на руски граждани, някой от които явно работили и срещу България, но това като ли ,че няма значение за културното министерство – Важното за тях е лицето да е с руски произход и всичка да се плаща от сдружение Русофили.
  От руското културно влияние не е пощаден никой – ОТ МАЛКИ ДО ГОЛЕМИ. Влезте в някой от многобройните сайтове на руските „културни” организации действащи в България. Преди , по време на социализма руски ден бе всеки Петък. Сега всеки ден има поне по едно културно мероприятие възхваляващо руската култура в тъй наречените меропприятия ката руски дни на…..руски вечери на………., , месеци на руска седмица на………..,руски месец на ………… Година на Русия в България. Имам чувството ,че тези години на руската култура вече нямат начало и край. Мечтая си , поне един ден в Месеца да бъде „Ден за Българската култура, образование и история „

  Тук трябва да се отбележи ,че Министерството ни културата е в по-малък числен състав от просветно –култулното дружество РУСОФИЛИ в България. По някой данни те наброяват близо 34000 души. Такъв тип антинационален по характер движение , прославящо друга държава в света не познато.

  Къде може да се дискутира проблема с Русизма в България? В коя българска медия български патриот може да защити български интерес който е в противоречие с руския ?

  В свободна България това е трудно изпълнимо. Дори в Русия има един десидентски вестник – Новая Газета и едно десидентско радио – Ехото ва Москва. Там на българския патриот ще му бъде по-ладно да направи това.
  В Свободна България ,няма национална медия, която ще даде свободно думата на Българофил, който да спомене нещо противно на руската държавна порпаганда. В редките случай , ако някой все пак го допуснат там ,нашите свободни медии ще го вкарат като в диалог с някой от щатните руски високоговорители като ТАШЕВА, ЖАБЛЯНОВ, МАЛИНОВ,. БУРОДЖИЕВА, ШАРЕНКОВА и др, които ще го заглушат с помощта на наблюдаващия с усмивка български журналист. А руски високоговорители в България ,колкото искаш – Както се казва за всеки българофил има по пет „наши”.

  Уважаеми съфорумници ,моля да бъде извинен за този дълъг текст ,но мисля ,че ако спрем да говорим по този проблем ,скоро може да се случи това щото българите отстояващи Българсия интерес ПРЕД ТОЗИ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ да бъдат обявени за нежелани в България.

  Бог да пази България, защото явно нашата даржава вече не е в състояние да го направи.

 5. Вчера ни продъниха отвсякъде,кой на кого се бил извинявал,ама тя работата май ще излезе,че ни били компютри,ами компоти.

  https://youtu.be/aTr3blSAdpg

 6. Отдавна българите трябваше да изхвърлят този безсрамен лъжец Бойко Борисов! Мо той си го избра за 2-и път за премиер-министър!??! Кой е виновен – Борисов ли? Или “народът”? Който явно иска да бъде лъган и то точно от пожарникаря-милициоенр!

  А иначе по същността на темата за загубите на българската икономика от санкциите срещу империята на злото – България само МОЖЕ да спечели! Колкото по-скоро Русия банкрутира, както преди 25 години направи предшественикът му СССР-то, толкова по-добре за целия цивилизован свят.

 7. Господин dobrev, напълно прав сте за всичко, което споделяте. Искам да прибавя само още един мрачен щрих към процеса описан от Вас. Все повече кръстове на български църкви се подменят с руски. Последната информация получих от Созопол.

 8. Г-н Тодоров,

  Имам професионален въпрос: един (надявам се) скорошен ден, като започнем иконичното пречистване и бастисаме с ъглошлайфа напречните гредички от руските кръстове в БЪЛГАРИЯ, какво ще правим с купчината метални отрязъци?
  Мислете го във форма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.