Борисов пледира за още по-мек тон към Русия

Премиерът Борисов бил инструктирал външния министър Даниел Митов да „смекчим тона” към Русия във връзка с днешни разговори в Сочи на Митов с руския външен министър Лавров. С тази „новина” Борисов сам се похвали медийно днес, когато из България шетат моторизираните провокатори на Путин в операция, която вече нарекох с военния термин „разузнаване с бой”- разузнаването от руснаците, а побоят на несъгласните с това българи е оставен на местните руски наемници.

 

Борисов използва в случая множествено число, но мога да си представя какво означава за него лично „смекчаване на тона” спрямо Русия. На фона на последното му изявление по темата, когато прояви загриженост Русия да не я заболи в случай, че България участва в общ черноморски флот с натовските си съседи и Украйна, по-мек поклон към Кремъл от този е трудно да си представя. Или?

 

Вероятно може и още по-меко да се държи. Напоследък Борисов набляга на миролюбието толкова войнствено, че вече задминава обичайното за НРБ и СССР лицемерие на  борците за мир в бункера на комунизма, обещаващ да закопае капитализма, да превърне в руини света и върху тях да построи щастливото комунистическо бъдеще – справка , комунистическия интернационал, който обещаваше всичко това.

 

В същото свое днешно изявление Борисов се самоопределя и за много по-малък по ранг от Путин, оправдавайки се по този начин защо не може да поиска среща с него, както го зове съзаклятникът му Георги Първанов.

 

 

Приписваният на Юлий Цезар афоризъм „по-добре пръв на село, отколкото втори в Рим” отива в „наше село” на нашия пъдар, но го позори пред руския му господар. Защото колкото Борисов тук е първи и най-важен, толкова това се отнася и до Путин в Русия. А че Борисов сам се поставя в мека поза пред него, това е наистина негов личен избор- уж е най-личният левент тук, но се държи унизително за българите като малък и незначителен български премиер пред московския самодържец.

11 мнения за “Борисов пледира за още по-мек тон към Русия”

 1. Днес по радиото слушател се обади по повод отношението към “вълците” с цитата “Народ, който вдига ръка на освободителя си, не заслужава пощада”, с което ми напомни за онзи виц, в който на лирическия герой се възпалява палеца и докторът, спасил го от ампутация започва всяка седмица да му ходи нагости (на ядене и пиене) и лукаво да подсеща за услугата. Накрая човекът взел ножа, сложил ръката си на масата и казал “Докторе, отрежи го този полец и ми се махай от главата”

 2. Преклонена главица сабя не отсича! Бойко с големите мускули(великия охранител), пада в краката на това пигмейче-164см! По-смешен и страхлив премиер историята на България не помни! С какви компромати го държат изкъсо службите в Кремъл?Подай си оставката,и си гледай внучето г-н Борисов! Тази длъжност не е за теб!

 3. Борис винаги си е ибл комунист, маскиращ се за десен. Единствената разлика е, че сега маскировката му пада.

 4. Борисов е просто една много страхлива мутра без топки. Жалък!

 5. Борисов е лакей и се държи като лакей пред господаря си! Това и демонстрира премиера-милиционер на “държавата” България – на колене и лакти пред сайбията със смъкнати гащи!

 6. С извинение-не е съвсем по темата.
  01.07.2016
  БНТ-Още от деня
  Мустакат водещ и правосъдна министърка се ухажват и взаимно се уверяват,каква страхотна съдебна реформа ще направим/за да не се промени нищо/.После разговорът „случайно” се завъртя около проверката на европейски прокурори-какво бил казал ББ,тя,цацаратурата.И най-вече,защо се забавили/от ЕС/ и колко сме готини и публични,а те много държат на някаква конфиденциалност.И започнаха едни лакърдии-същински отличници на Гьобелс и Лавров.За да не се разбере едно просто нещо-от ЕС не искат предварително да си оповестят графика:кога,къде,кой и за какво ще проверяват…
  Банално за запасняците/вече,/но заради мустаците си спомних, как преди проверка от един главнокомандващ,боядисвахме тревата зелена.
  Спомних си отдавна/като че е забравен сън/др.Живков ще посещава града ни.Седмица преди това-приготовления в завода-изкопахме голям трап и заринахме всички боклуци,бракувана продукция…и в суматохата-един струг,произведен за износ,но още неопакован.И нали имаще съревнование,в съседния ТЕЦ, по нареждане на партийния с-р/която преди това е била келнер във военния стол/измиха ТЕЦ-а с противопожарните маркучи/хитро нали/, но започнали да гърмят двигатели,пламнали лавици и ТЕЦ-а спрял.
  Др.Живков не посети нито едно предприятие.Тогава много държеше на културата-в близката резиденция се заиграл с някаква актриса…
  Абе какво разбират от проверки тия от ЕС.Да кажат къде, кога-че да им спретнем една софра!Да кажат за какво,че ПРЕДВАРИТЕЛНО да им напишем доклада.
  Глупаци!!!
  Не към Москва, към Брюксел да бягахме пак не могат ни стигна…
  *

 7. На Боко му кроят шапката в Русия и той мек като памук.Толкова ли не е разбрал,ама то с 2 грама мозък, че пак ще му я скроят,защото така се изложи пред Европа с никаквите си реформи и самозабравил се гл.прокурор, че не го поддържат вече хич, а Путин само това чака.ББекзит.

 8. ДГД, баце да те цитирам буквално, от една долна, мръсна гад.
  Приискало му се на тиквата да спазари от НГ падане на санкциите поне в селското стопанство щото там много сме губили. Цитирам му по памет логореята но смисъла е абсолютно съхранен. Тава да не ти е женският пазар бе, помпиер смотан.

 9. Уникален страхливец е бб. Дори женствения жан виденов показа смелост и кураж пред “братушките” и запази газопреносната ни мрежа да е собственост на България. Плати си цената и я запази. А “мъжкара” бб козирува и сваля гащите по команда от Изток. Срам ме е от този страхлив премиер.

 10. Даденият съвет за мек тон спрямо страната причинила всички злини и нещастия на БЪЛГАРИЯ, означава само едно. Излизане от ЕС и НАТО и връщане в “ZHIVKOV PARK”. Юнкер да ни отърве от този съветник и прибере “ПРИЯТЕЛА” и “БРАТ” си, а ние час по-скоро да приемем еврото и реформата на съдебната власт.

 11. Мартин си е напълно прав за ББ-комунист си е оригинален, само като допълнение-на комунистическа държава задължително стои комунистически министър-председател

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.