Борисов отново се призна пред Путин за страхливец

Обоснованото предположение, че Борисов е пуснал моторизираната глутница на Путин в България от страх, беше потвърдено от самия него. Направил го нарочно, за да не станели още по-черни отношенията ни с Русия, оправда се той в парламента.

Както се вижда, охранителят на България и Европа от жените и децата, бягащи от война, няма мъжеството да прояви същата твърдост срещу по-силния от него. Само че за удобство на гузната съвест на властта тук мигрантите са наричани вкупом терористи, докато истинските терористи, които изправиха българи срещу българи, минават просто за миролюбиви мотористи.

Няма изненада в “новината”, че провокаторите на Кремъл са допуснати нарочно, а не просто от някакви съображения за “свобода на придвижване” или прочее принципи. И въпреки това е унизително да знаем, че начело на държавата стои страхливец, способен да рита падналите, но не и да се изправи срещу заплаха, която преценява за опасна за себе си.

Същевременно Борисов, подобно на своя мнистър Томислав Дончев в “Панорама” по БНТ миналата седмица, също “забеляза” след свършения факт, че проблемите с руската глутница са български. В смисъл, че “момчетата си карат моторите” както благо се изрази Дончев, а българите се бият. Към това “откритие” за постигнатата цел на провокацията Борисов добави загриженост в изявлението си в парлмента, че посрещачите на глутницата създавали проблем.

Какъв напредък само! По указание на властта през цялото време на моторизираната реклама на Кремъл от страна на нощните айдуци т.н. български медии непрекъснато приравняваха жертвите на побоя от страна на руските слуги в Бургас към биячите им. Имало биещите се, а не биещи, подготвени за това със съответните атрибути, тръбяха т.н. медии. А в София, където се сдърпаха двама ( изглеждаше като постановка, за да се даде повод за да се говори за масово сбиване на равнопоставени в глупостта си хулигани), на фона на стотици мирно протестиращи срещу Путин граждани, обобщението на същите рупори на лъжата беше, че и в столицата русофили и русофоби си изяснавали отношението с юмруци.

Като участник в демонстрацията се почувствах публично заклеймен и като някакъв “екстремист” от страна на лъжци, инструктирани да се подиграват на гражданския протест и да го представят като сборище на банда побойници на фона на хрисимите тревопасни с моторите, посрещани от децата, подлъгани да ги гощават с хляб и сол.

Почти седмица след тези началото на тези очаквани събития БНТ се осмели да покаже интервю, неизлъчено досега, макар и взето преди няколко години ( защо ли са го крили досега?), в което вождът на глутницата с прякора Хирурга е показан в цялата му отразена кремълска светлина на фона на съветски знамена.

Телевизионната публицистика в т.н. “големи телевизи” бе отстрамена единствено от шоуто “Господари на ефира”, в което в прав текст провокацията на Москва беше наречена провокация.

Както се видя от признанието на Борисов за страхливостта му, у нас медиите наистина са производна на властта.

31 мнения за “Борисов отново се призна пред Путин за страхливец”

 1. Страхливостта на пожарникаря-премиер не е новина! Този милиционер винаги я е демонстрирал с лакейското си поведение – да риташ слабия и паднал, а да се огъваш и навеждаш пред господаря и по-силния – “каратиста”-пожарникар практикува откакто се е появил в публичното пространство!!! Това му поведение и лъжата на корем са достойнствата на това неграмотно недоразумение, монтирано на върха на изпълнителната власт в България!

 2. Не за първи ,а за пореден път Бойко Борисов се доказа като първокласен страхливец и лъжец и в полза на Путин.Нарочно не казвам Русия и мнозинството от руския народ,защото разликата е очевадна.Жалкото е,че начело на изпълнителната власт на България е стъпил човек с минала и настояща биография,който в никакъв случай не може да влезе като патриот и борец за незаевисимостта на държавата ни от едно позорно за нея минало ,в битността на кандидит за поредна съветска република и Троянски кон в ЕС!!!За съжаление,не без помощта на БГ избирателита!

 3. Освен да управлява Министерския съвет и респективно държавните работи, Премиерът е длъжен и да ПАЗИ държавата.

  От какво да я пази? От външни заплахи и външна агресия.
  От къде идват тези заплахи? От Русия.
  Пази ли Бойко Борисов България? Не я пази.
  Защо не я пази? Защото е страхливец.

  Какво трябва? Нов Премиер – не толкова прост, лъжлив и страхлив.

  И какво още трябва? Познахте:
  СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!

 4. “Както се вижда, охранителят на България и Европа от жените и децата, бягащи от война…”
  Бягащите от войната са много малък процент от бежанците. Повечето са афганистанци, алжирци и всякаква друга паплач от която и в демократична Европа пропищяха.
  А тиквата не подлежи на коментар…

 5. Попитали ББ :
  -Защо охраняваш путинските рокери?
  -Защото съм най-прочутия Я/И/понски охранител…

 6. Темата е интересна,но е дъфчем няколко пъти. Б.Борисов е ясен като бял ден-кукла на конци на Кремъл. НАТО ще разполага войски в България! Това трябва да дискутираме.Тук е заровено кучето! На “империята” е крайно време да и се набие канчето в главата! Русия да бъде блокирана от всякъде от натовски войски,до момента в който Путин развее бялото знаме! Евала на поляците! Не цепят басма на Хуйло! Ще ми бъде интересно да чуя мнението на г-н Инджев по този въпрос! Чест и почитания г-н Инджев!

 7. Медиите у нас са производни на съветската власт, а венеца на това производство е на-голямото постижение на тази власт в ботаниката – тиквата Борисов.

 8. Това за страхливец, беше и моето мнение. Все ми се щеше да е читав, в смисъл да е от добро семейство с традиционнен български корен. Съдех от сестра му, която в телевизионни изяви ми направи добро впечатление, плюс приказката за дядо му.
  Поради това разглеждах каузите пожарна, БКП, дори Симеоново, като необходимости свързани с клетническото ни минало, където трябваше да се прехранваме и при това работата все пак да НИ прави някакво удоволствие.
  Да се опасява от руски репресий отчитах, защото кой, ако не той, е трябвало да ги познава най–добре.
  Друго ме накара да мисля, че този човек е неподходящ за този пост.
  Не е било респекта пред институцийте, макар, че също го премислях. Но пируетите с гоце(тата), с цацаратурата и съдебния съвет, с всички тези намеси и ненамеси показваха обратното.
  Още повече, имаше мешавене без да е необходимо, особено тогава, когато министри и съпартийци правят правилни стъпки в полза на България. Вмето да ги остави да свършат работата си, особено когато очевисно и доказано нещата са били само в полза на Русия и в ущърб на страната ни.
  Непонятно ми е защо Борисов, изпълняващ поста министър–председател, се мешави и ги кори, че с това се засягала Русия!
  Ами той нейните ли интереси трябва да защотава? Да си вземе пример от Стамболов и неговото изказване по този адрес. Ами нали сега с неговия лик даваме награди за отличия.
  Свидетели ставаме на все повече факти и действия облагодетелстващи само руските интереси. Като започнеме от южния поток, който все още искаме да отваряме, въпреки, че висши руски официози категорично ги затвориха, та до руските имоти по черноморието, които за граждани на страна извън ЕС, не би трябвало да се позволяват, при това придобити на безценица и в ущърб на нългарското население, за многото знайно и незнайно придобити ключови фирми тук.
  Всичко това ми навява на една скрита зависимост, при която вече няма значение дали е криминална (свързана с бандитски формирования) или за специално поставяне на този пост. Във всеки един случай, тя е вредна за страната.
  Има още един аспект.
  В момента правителството ни се води, или поне така ни се представя, че е в добри отношения с водещите европейски лидери. Подочувам обаче, разбира се без да са на лице официално обявени факти, че западноевропейски антикорупционни институций разследват висши български политици за движение на корупционни офшорни капитали и трансакций.
  Питам се, какво би станало ако няколко наши политици попаднали под тази лупа, бъдат доказани и обявени поименно?
  Какъв завой би направила тази група или част от правителството, като се има предвид, че до сега повечето решения са се вземали все тайно. Примери бол, само да погледнем енергетиката ни шлемовете там.
  Ами какво би станало ако, примерно от днес за утре, водещи ЕС–лидери кажат „с тези и тези министри от вашето правителство (поради посочените съображения) не искаме да имаме никакви контакти повече!“
  Ако ТЕЗИ са сдин или двама, плюс дебелият и дългият човек, добре, ама ако са много повече…?
  Ами дали вече не започваме да взимаме завоя?

 9. Абсолютно вярно! Бабаитлъкът пред фризьорките от Каспичан и деловодителките на община Полски Тръмбеш в момент на селфи е едно, достойнството пред наглата кремълска глутница и върховния й покровител-друго качество, което явно не можем да очакваме от описания Супермен.

 10. Бойко си Путина думаше:
  – Братухо ле, братуха Путине,
  Добре са дошли твои вълци!
  Нощни, ако ще дневни,
  Че сме си пуста роднина:
  Тато и Брежнев – два брата,
  Твой и мой народ – се славяни,
  И ний със тебе – баш им на чело,
  Два първи, два брат’чеди.


  Към журналистите: “Още нещо имаш ли да питаш?”

 11. Питам се, за какви ли свои качества и изяви /”подвизи”/ водачът на глутницата е получил прозвището “ХИРУРГА”?!
  Питал съм безброй разгорещени цесекари защо като ултраси наричат водача си ДУЧЕТО и не смущава ли това тяхната лява, червена, антифашистка, русофилска и прочие душевност – вместо отговор, получавам упреци, че се заяждам…

 12. На 7и юли през 1895 г. умира от раните си великият български патриот и политик Стефан Стамболов.
  Зверски посечен с ятаган насред София от платени руски мекерета, големият БЪЛГАРИН агонизира три дни, докато българска правителствена делегация чака три дни аудиенция при руския император за възстановяване на дипломатическите отношения с Русия.
  Императорът ги приема, едва когато пристига телеграма, че Стамболов е издъхнал от раните си.

  Същите убийци организират през 1892 г. и убийството на българския външен министър Вълчович в Истанбул, укриват се в руското консулство и през нощта са изведени с руски кораб в Одеса, където са зачислени на руска служба.
  Организаторът Тюфекчиев – гнусно руско мекере, ще получи си заслуженото и ще бъде разстрелян с шест куршума като бясно псе от Тодор Александров на същата улица “Раковски”, където е посечен и великият българин Стамболов…

  Моля, споделяйте ИСТИНАТА, за да знаят всички българи кой е най-големият враг на България.

 13. Вече започнаха уволненията заради “Веждичката”!
  Оставка Рашидов!!!
  Да се маха този отпадък от миналото!!!

 14. С две думи –
  РУСКАТА ВЪЛЧА ГЛУТНИЦА БЕШЕ РАДУШНО ПРИЕТА ОТ ОВЦАТА БОРИСОВ!

 15. @ Simeon

  Благодаря, че внимавате в българския календар. Всяко напомняне за тези исторически, злокобни дни ме кара да настръхвам. Изглежда, това никога няма да се промени.
  ПРЕД ПАМЕТТА НА СТЕФАН СТАМБОЛОВ – ДЪЛБОК ПОКЛОН!

 16. Мислех този път да не спазя призива след статиите “коментирайте”. Та, какво ново по принцип и изобщо баце е направил за да “изригна” ако не с друго, поне с неизменното ДГД от една долна, мръсна гад.
  Да, ама не.
  По телефона с приятел-съименик базиран в България разменихме (без)ценни мисли. Както обикновено се пробвах да му сведа “новини” И от БЛОГА НИ. Беше ми взета думата моменталически. Адашът е леко сдържан към инфо идващо извън официалните канали. Не, че им вярва. Напротив. Има си изградена система на засичане на предлаганото от медиите и горе-долу, с приближение успява да избегне евтиното манипулиране. Но от друга страна, все му се струва, че ние тук изпадаме в крайности, дори му намирисва отвреме-навреме на параноя. Преди нчколко седмици когато му обявих, че вече статистически в България и най-вече по Черноморието има близо половин милиона руснаци-собственици на недвижми имоти направо отсече: “Силно преувеличавате”. Сега, прясно завърнал се от командирвка от бургаско със силен тревожен апломб удари камбаната: “Адаш, навсякъде надписи на руски и по всички строежи обявите че се продават са на съветски. ТЕ ВЕЧЕ СА ТУК!
  Но за император тиквоний банкянски по-важно е на кремълският гном да не МУ стане по-тревожно. ДГД от една долна, мръсна гад.

 17. Царят е гол и това не е новост за мислещите хора,надявам се съвсем да лъсне до изборите

 18. @SIMEON
  Симеоне, с всичко съм съгласен, браво за припомнянето, трябва само малко уточнение за Д-Р ГЕОРГИ ВЪЛКОВИЧ-една велика личност, блестящ хирург и дипломат, (без дори да е с ранг посланик, а само дипломатически агент в Цариград поради статута на България като васално княжество, е имал постоянен личен достъп до султана, което е протоколно несъответствие, спечелено с личните му качества) Вселенски русофоб, трън в очите на руските мекерета. Ето основни данни,

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8_%D0%92%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

  а го е обезсмъртил ДИМИТЪР МАРИНОВ в “Стефан Стамболов и новейшата ни история”. Защо е убит? Защото руското ченге в Цариград Нелидов разбира за гениалния план на СТАМБОЛОВ (С ОСНОВНА ИДЕЯ НА Г.С. РАКОВСКИ) за Дуална монархия България-Турция. Д-Р ВЪЛКОВИЧ превежда на турски писмото с плана, намира се обаче неизвестно до днес най-вероятно българско рубладжийско мекере (Султан Абдул Хамид е единственият турчин, запознат с идеята) и ужасът на москалите от Дуалната монархия, В КОЯТО НАИСТИНА ЧАСТТА НА БЪЛГАРИЯ, ОЧЕРТАНА СПОРЕД МИТРОПОЛИИТЕ на БПЦ, Е НА 3 МОРЕТА, А РУСКИТЕ НАГЛЕЦИ С ЧЕМОДАНИ В РЪЦЕ ЗАВИНАГИ НАПУСКАТ ХОРОШАЯТА СТРАНА БЕЗ ШАНС ДА ПРИПАРЯТ В НЕЯ, веднага задейства злодейския план. Последиците му теглим до днес.
  Жив и здрав бъди!

 19. Дали ще е АЕЦ ‘Белене’ или керченския мост – разницы нет никакой!
  Или как говорится-если вам нравиться,ставьте лайки! :–)

  https://youtu.be/94Pf045Tcq8

 20. “Моторизираната глутница” беше очевидна политическа провокация срещу официалното посещение на украинския президент, Петро Порошенко, в България по покана на българския президент. Българският президент, според основния закон на държавата ни, е държавен глава, олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения. Ето защо няма да е пресилено, ако кажем, че това беше провокация и срещу свободните граждани на България, срещу българския суверенитет, срещу изконното право на този народ да живее в мир и сам да определя съдбата си. Затова онези, които твърдят, че това били просто някакви “културни туристи”, “момчета с мотори”, “рокери”, “традиционни анархисти”, предизвикват само презрението ми. Странно е какви политически мишки, причудливи кариеристи, конформисти, опортюнисти, или откровени дребни еснафи,са начело на държавата ни. Тези хора трябва да са толкова политически неграмотни, толкова безпаметни, за да не могат да си дадат елементарната сметка, колко опасно е всичко това. Същите като тях услужливо предадоха България в драматичните времена на първата половина на 20 век, когато обърнаха пътя й и я обрекоха на комунизъм и бедност. А колко ужасяващо нещо е комунизмът разбираме по присъствието на тези случайни хора в българската политика. При нормални обстоятелства същите щяха да бъдат най-много дребни собственици и нямаше да ни поучават от публични позиции. Тежко е всеки път. А иначе – оставка на Рашидов – веднага и сега! Никакъв компромис с безобразниците! Ние, гражданите на тази страна, не можем да приемем мижавото му извинение, да не говорим за зловещото му отношение към културни и талантливи хора, случайно подвизаващи се все още по тези географски ширини, населявани предимно с рашидовци, калинки и цветанки.

 21. Палец нагоре за попадението на BORETO – Бойко е “неграмотно недоразумение, монтирано на върха на изпълнителната власт в България”

 22. Емблема на вкуса… И творчески напредък- все пак, диско-парче за БКП не беше създадено…

  https://www.youtube.com/watch?v=IY1l47tGjrw

  Ето обаче оригиналният текст на песента.

  ГЕРБЕРУНГЕЛ

  Да бъдеш герберунгел не е лесно!
  Мултак да бъдеш, мутра, тъп пазвантин,
  червена трътла, мекере безчестно,
  простак, дебилен милю, тъпанарин.

  Да бъдеш герберунгел не е лесно!
  Да казваш :”Аз с бандитите се боря!”,
  ала на всички да им е известно,
  че точно ти си само за затвора!

  Да бъдеш герберунгел не е лесно!
  Да казваш, че ни водиш към Европа,
  да го раздаваш за пред Брюксел “десно”,
  а кадрите ти- милицейска рота.

  Да бъдеш герберунгел не е лесно!
  Сред десита, фидоски и калинки,
  докато матрияла повсеместно
  колани стяга и брои стотинки.

 23. POSTED BY МАРИЯ | ЮЛИ 7, 2016, 19:56 “Странно е какви политически мишки, причудливи кариеристи, конформисти, опортюнисти, или откровени дребни еснафи,са начело на държавата ни.”
  През 1991 г. сключих граждански брак в Доминиканска Република. По късно отидох в МВнР- отдел “Консулски” да си регистрирам брака. След разяснения от моя страна, “ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ” ме попита , ЗАЩО НЕ СЪМ ГО РЕГИСРИРАЛ В МОСКВА ? Обясних, че не съм летял през Москва /все още не разбирайки на къде бие? / И кулминацията беше “АМА ТЯ ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА НЕ Е ЛИ РЕПУБЛИКА ОТ СССР ?????? Нямам думи служител на Външно , а за капак ми удариха “черен печат” УДОСТОВЕРЯВАМЕ ЗА ПРАВИЛНОСТА НА ПРЕВОДА, НО НЕ И ЗА АВТЕНТИЧНОСТА НА ДОКУМЕНТА. Много ми помогнаха !!!!!

 24. Поставете на мястото на Иван Костов при искането н Русия нейни самолети и войски да минат за Косово през България ,Бойко Борисов,а?Как ви се струва?

 25. Скъпи EVERYONE ELSE, този колективен портрет от твоя линк с анализа кърти мивки от точност и реализъм…

  …Качество кадров в болгарском госаппарате не всегда на высоком уровне, степень их уверенности в себе на международных встречах с представителями западных держав – тоже. Влезать, задавать уточняющие вопросы, что-то возражать – это большая ответственность. Гораздо проще промолчать, кивнуть, поддержать, согласиться в общих словах.

 26. Стамбо, скъпи приятелю,
  Прав е руският коментатор в случая. Те са като видение от цветната борса в пет сутринта, с разрешително за тротоар. Нали алъш-вериша им върви в лингвистичен полумрак. Пускаш две-три ‘кохезионни’ фрази, в джоба едно ‘post it’ с изреченията, да не ги забравиш, мощно ръкостискане, загрижено-проумяваща статика на главата. При нужда – поглед надолу – и докато се изусукваш тарикатски изпод миловидното кремълско настоятелство, продължаваш да кимаш методично, без да излагаш мисли.

  На най-добрият кадър му е време му е да напише книга: ‘How to be Borisov’. Виждам го като комикс.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.