НАТО замисля синджир за развилнялата се руска мечка

Още преди началото на срещата на високо равнище на НАТО главното събитие се състоя. Видно е от анонса на министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър:

„Централна тема на срещата на високо равнище ще бъде по-нататъшното развитие на подхода на НАТО по отношение на Русия, която трябва да е силна и балансирана – силна в план на сдържане на агресията към Европа. Затова един от най-важните въпроси на срещата ще бъде преминаването от стратегия на подкрепа за съюзниците, която бе първия отговор на НАТО към незаконното поведение на Русия в Крим, към фаза на сдържане. Алиансът не се е фокусирал върху това в течение на четвърт век, а сега го прави“, каза Картър.
„В същото време НАТО ще продължава да работи с Русия там, където е възможно и както в края на студената война е открит за по-широко сътрудничество с нея“, заяви Картър.

Самият факт, че срещата е дислоцирана ( нарочно употребявам военния термин) във Варшава вече е достатъчно силно послание към Москва. Не е само заради символиката на разпадналия се съветски военен пакт, наречен “Варшавски” като знак за унизително подчиняване на потенциално най-опасния за съветската хегемония поробен народ в Европа. И не е само също така заради вменяваната на поляците русофобия поради факта, че те имат най-дълга историческа памет за бруталния руски колониализъм.

Варшавската символика с днешна дата е подсилена от още два фактора. Първо, Полша е емблематична илюстрация за успеха на освобождаването от съветския колониализъм. От жалко подобие на европейска държава в сравнение със западните си съседи, поради “пропуснатите ползи” в условията на съветския диктат, за две десетилетия и половина извън орбитата на Москва Полша се превърна в равноправен, ако не и изпреварващ по някои икономически показатели, техен партньор. Миниатюрната по количествени показатели в ресурсно и териториално отношение спрямо Русия полска държава постигна за отрицателно време една трета от брутния вътрешен продукт на огромния си източен съсед извън неговата орбита. А при темповете си на развитие на тази база ( Полша беше единствената значима държава в Европа, която ги запази по време на икономическата криза) тя има всички изгледи да подплати самочувствието си на водещ европейски опонент на болния гигант в близкото обозримо бъдеще.

Отгоре на всичко, пак по исторически причини и поради регионалния си интерес, Полша буквално играе ролята на закрилник на пострадалата от руската агресивност Украйна, от която изостана малко само в едно отношение: в десъветизацията чрез премахване на окупационната символика, включвайки се напоследък в това състезание все по-активно.
Иначе казано, изнасянето на разговора за опасността от Русия във възможно най-омразната за Москва натовска столица е достатчно ярко доказателство за края на атлантическото шикалкавене и на илюзиите, че руската мечка си е променила съветския нрав. Очевидно атлантиците най-накрая проумяха, че тя има нужда от усмиряващ синджир, за да има мир.
На атлантически език този синджир се нарича “сдържане”. Това ни съобщава изпреварващо още преди началото на срещата във Варшава министърът на отбраната на страната, която добре информираният руски самодържец Путин се опита да умилостиви в речта си на икономическия форум в Санк Петербург миналия месец с подмазваческото признание, че САЩ са велика сила.
Първият исторически пример, по аналогия със завръщането към стратегията на сдържане спрямо руската агресивност, за който мнозина биха се сетили, вероятно би бил свързан с речта на Чърчил във Фултън, родила термина “желязна завеса”. Избирам обаче приликата с обратен знак.

Когато съветските танкове смазват антиколониалните бунтове в Берлин и Будапеща в началото на 50-те години на миналия век, Западът решава да защити своето галопращо благоденствие чрез пасуване. Именно този избор бележи истинското падане на мрака ( по израза на Чърчил) над половин Европа, за която настъпва период на отчаяние.
В България, където преди това действа най-упоритата въоръжена съпротива срещу съветската окупация в Европа , сравнима само с украинската по своята продължителност, борбеният дух на горяните се прекършва. Властта в София триумфира и маркира това състояние с издигането на огромната монументална възхвала на съветската бруталност в столицата. Благодарственият надпис в неговото подножие на практика означава: “да живее братският съветския фашизъм, смазал порива на горяните след клането в Берлин и Будапеща”.
Днес във Варшава получаваме надежда, че този път благоденстващата част от света е проумяла, че не е вкусно да ядеш в лускозен ресторант край рояци от просяци, превъвранати в такива от кварталния побойник, разчитащ на твоята мекушавост.

А колкото до българския троянски кон на Путин, кой по-добре, ако не съседът, му познава кътните зъби! В Румъния вече наричат открито Борисов предател:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/07/08/2791943_vuv_varshava_rumuniia_shte_poluchi_podroben_plan_kak/?p=0#addcomment

39 мнения за “НАТО замисля синджир за развилнялата се руска мечка”

 1. Империята на злото трябва да бъде унищожена и всички поробени народи от Руската педерация освободени!

  Свободният свят не трябва да забравя тези народи, както беше забравил източноевропейските за почти половин век. А тези поробени все още народи са най-силният съюзник негов съюзник в борбата му с московското вековно зло!

 2. Самите ние, българите, също трябва да наричаме Борисов предател, защото той предаде цялото дясно пространство на петата колона. А това, че е подмазвач, страхливец и без никакво собствено достойнство, го виждат вече и слепите!

 3. Изключително адекватен коментар за срещата на високо равнище във Варшава. Няма да е минус, напротив, ако с думи прости някой от обкръжението на Предателя бб му преразкаже съдържанието й. Па белким, най-сетне осъзнае, че шпагатът му изток-запад вече не работи. Разкрит е и извън пределите на мамковината.
  Колко е точен Иво във всичките си констатации ще го илюстрирам с нещо лично. Имал съм възможност на няколко пъти на съвсем поносими цени да отида в митичната Индия и най-малкото да видя с очите си Тадж Махал. Но именно, цитирам буквално Стопанинът на БЛОГА НИ съм си спестил “удоволствието”:
  “Днес във Варшава получаваме надежда, че този път благоденстващата част от света е проумяла, че не е вкусно да ядеш в луксозен ресторант край рояци от просяци, превърнати в такива от кварталния побойник, разчитащ на твоята мекушавост.”
  И малко “дребнавост” само за протокола. Тук-там има правописни грешки в статията. В името на съвършенството препоръчително е да бъдат поправени. Извинявам се непотърсеното “редактиране”.

 4. Статия -трепач! Е този анализ чаках да прочета. Как ме кефи! НАТО ще разбие ехидната,кагебистка,путинска физиономия! Долу-МОЧА,Долу-АЛЬОША,всички паметници,на руските окупатори на боклука! Вън всички блядове от черноморието! България да стане Европейски протекторат! Да се направи референдум- който е за ЕВРОПА,да остане ,да живее във България- който е за Русия ,да се изселва натам! Тук да останат само обичаштите България!

 5. . СТРОГО ПОВЕРИТЕЛНО!!!
  ЛЕСНО ПРОВЕРИТЕЛНО…

  ДОБРУТРО,БЪЛГАРИЯ!
  И цял ден обясняваме как шъ съ упрайм.
  И цял ден чакаме няКОЙ дъ нъ упрай.

  Дано Американеца нахлопа малко куфалника на дърта Европа!
  Братушките са факири на референдумите.
  Русия излъга Украйна,че ще бъде гарант на териториалната и цялост, ако и хариже атомните си бомби.И след като я обезоръжи , хоп- „вежлив „ референдум в Крим.Сега не толкова вежливо подготвя и други в Донецк и Луганск.
  След освобождението/окупацията/ на Източна,Сталин излъга Западна Европа ,че ще проведе свободни референдуми .Проведе се такъв и у нас-„Монархия или Република”В с.Гъбарево ,Старозагорско,по време на референдума,понеже много приказвал,”другарите”…отрязали езика на един „земеделец”.
  Цял живот всякакви, компетентно ми обясняват, как в Ялта, на една цигарена кутия се разбрали за некакви сфери на влияние- 75% руско и 25%западно .И аз цял живот не разбрах в кои точно 12 квартала на София съм под руско и в кой 4 съм под западно влияние.Ти остави ами и в къщи не мога да проумея в коя стая под чие влияние съм.И до сега компетентно ми обясняват, и досега се пуля .
  НАТОвецо,брат бъди ми-аман от референдуми!Ще ми спретнат един/и не само в черноморския анклав/и нали съм тъп,щ е се чудя как да гласувам…

  И няма по- компетентен от наш Ганю.
  И няма по- ББъит от наш Ганю.
  И всеки си мисли,че не е Ганю.
  И аз си мисля,че не съм Ганю…

 6. ОБЩА ФЛОТИЛИЯ В ЧЕРНО МОРЕ ЩЕ ИМА
  В България противниците на евроатлантизма размахват плашилото на „подготовка за война срещу мирна Русия”, за да мобилизират русофилския вот на предстоящите президентски избори, където имат халюцинациите да отстранят проатлантическите сили от президентската институция.
  С поразителна прилика се използва сценарият от преди две години, когато в навечерието на парламентарните избори бяха размахвани като заплаха решенията на НАТО от срещата на високо равнище в Уелс.
  Плановете да бъде създаден Щабен елемент на НАТО за координация в България също бяха представени като подготовка за „агресия срещу Русия”. Днес Щабният елемент е реалност, но нито един натовски войник не е тръгнал да воюва в Русия и страната ни не е „окупирана от американците”.
  Изпълнители на мръсната поръчка са същите политически сили, но с разменени роли: по понятни причини сега водеща е АБВ, като се имат предвид миналите „грехове” на вожда им пред Русия с платения и нереализиран троен шлем и сегашните му амбиции за връщане във властта. БСП “загрижено” приглася.
  Сценарият се гради върху обърнатата логика на хибридните заплахи. За целта специално е избрана идеята за Обединена флотилия на НАТО в Черно море с участието на Турция, Румъния и България. Очевидно кукловодите не са забравили Обединения черноморски флот на СССР, в който страната ни послушно и безропотно се включваше по времето на Варшавския договор. Това внушение е добре пресметнато, за да пробута неприязън чрез рефлекса от тоталитарното комунистическо управление. Защото обществото ни все още не знае, че в НАТО никой не диктува на никого как и с какво да дава принос към колективната отбрана.
  Искам да уверя домнул Б. Борисов, че въпреки страхливите му приклякания, в Черно море ще има обединена флотилия на НАТО и българските ВМС ще бъдат част от нея.
  С Боко или без Боко.

 7. Румънската статия е безжалостно точна: “…защото по отношение на България вече си изяснихме в кой лагер играе”. И прекрасно илюстрира, как един глупак може да съсипе стореното от много умни. Нищо че от самото начало на руската агресия срещу Украйна президентът, външният и военният министър заеха достойни позиции, изпреварвайки дори западните ни съюзници. Достатъчна беше изцепката на Бойко за флота и всичко това е забравено. Естествено, румъският анализатор не е следил непрекъснатите бойкови метани към Путин и си е направил извода само от последното му деяние, но диагнозата е точна (и доста позорна за нас).
  Добре поне, че делегацията във Варшава се води от главнокомандващия, а не от главанака…

 8. ДО:
  КАРАИВАНОВ | ЮЛИ 8, 2016, 13:01
  БОГДАН КРИМСКИ-АТЛАНТИЧЕСКИ | ЮЛИ 8, 2016, 12:27
  КЛЮКАР | ЮЛИ 8, 2016, 11:55
  АС/ДС | ЮЛИ 8, 2016, 11:55
  GEORGI NIKOLOV | ЮЛИ 8, 2016, 11:22
  STEVEN | ЮЛИ 8, 2016, 11:05
  ОТБЕЛЯЗВАМ | ЮЛИ 8, 2016, 10:31

  Браво за коментарите ви! Гордея се, че има будни съотечественици като вас, наясно с опасността, която ни дебне от Изток и от родните ни петоколонници-рубладжии!

 9. Украйна скоро ще е пълноправен член на НАТО.

  От сега предчувствам удоволствието от връщането на Крим на Украйна и “победоносното” изтегляне на руската сволоч като от Афганистан.

 10. За румънците Бойко Борисов е предател, но за нас е Национален предател.

 11. “…по отношение на България вече си изяснихме в кой лагер играе…” Точни, макар и неприятни думи, които държавата ни заслужи с шикалкавенето на неграмотната, некомпетентна, страхлива и самовлюбена мутра. Никога принадлежността ни към западната сфера за него не е била ценност. Както за емблемите на управлението му- божовци, веждички, весомариновци и пр. не е никакъв проблем прескачането от БСП в Герб, както електоратът му по нищо не се отличава от бесепарския, абв-джийския и атакаджийския, така и той като нищо обърна курса на Изток.Жалкото му каканижене и махане на опашка пред наглата кремълска глутница трябва окончателно да е просветнало в главите на заблудените истината, че от такъв жалък страхливец можем да очакваме твърда евроатлантическа позиция, колкото от умрял-писмо.

 12. Князът на Лихтенщайн(съжалявам не знам името му за жалост) е казал години след войната, че с руснаците трябва де се говори твърдо, защото това им харесва и че от всичко най-добре разберат езика на силата. Тъй като княжеството отказва да депортира руснаците сътрудничили на хитлеристка Германия и им плаща разноските да избягат в Аржентина. Е, нашият премиер не прилича нито на княза на Лихтенщайн, нито на Стамболов. Помнете ми думата той ще продължава да играе по свирката на Путин.

 13. Филия с мас… “Винету”… кофпомпата… членство в БКП докрай… крадец на коли в Будапеща… досие Буда… СИК… карате… Ипон… масажист на Живков… “охранител” на Симеон… генерал от МВР… кмет… мачле… Премиер… “Живков построи две Българии”… Фандъкова… АЕЦ… Моят приятел Първанов… “Конграчулейшънс”… Валентин Златев… “Усвояваме еврофондовете… “И аз съм прост, и вие сте прости – ще се разберем”… кученце на Путин… Южен поток… Аз дадох, Аз построих, Аз заповядах… омбудсмама… Партньорските служби ме уважават… Да не обидим Русия…

 14. Още нещо-за синджир, с който не можем да очакваме от НАТО и ЕС да обуздаят развилнелия се хищник, а трябва сами да му го нахлузим и да го отведем с чемоданите до Дунав мост-пък оттам румънците си знаят работата. Тези дни пропътувах от Бургас до Варна със спиране в Камчия. Ситуацията, както алармират и колеги от форума, е катастрофална. Шансът да се окажем без излаз на море заради руската окупация е съвсем реалистичен. Наглост, безочие, колонизаторско високомерие, българско слугарство… Паметникът на съветските терористи на устието на Камчия е излъскан, облизан и отрупан с венци, ритникът ми по тях сутринта на обяд беше коригиран чинно от лакеите. Ребятата са малко, но българо-руските мутри киснат в хотелите-очевидни перачници, защото са полупразни, но пък окичени с портрети на Путин, руски и сесесерски фуражки и пр. гнус и смрад. Ключова фигура е Станка Шопова-по-старите знаем коя е… Ама тя е дърта комундела, какво говоря, ясна работа!.. Виж, успешните кметове от Герб, които управляват към 92% от крайбрежната ивица (останалото е община Аврен с чист чугунен комуняга начело!), са друга работа, пардон, извиняюсь!- это другое дело- евроатлантици до кръвните клетки, само дето освен евроатлантици са и настоящие молодцы в ортаклъка с руската мафия. И орденоносци, удостоени лично от тов. посол Исаков за тези им предателски заслуги.
  Накратко- изгонването на руската сган от България е върховна патриотична задача и политически въпрос на национална сигурност.

 15. До момента ,в който от ЕС и НАТО ни плащат ще седим и е добре да седим. В крайна сметка те си плащат за да ги подкрепяме и да ги слушаме 🙂 ,но ако спрат да плащат не си правети илюзии, както се разпадна Варшавския така ще се разпадне и НАТО :).

 16. Браво, Стамбо!

  “Накратко- изгонването на руската сган от България е върховна патриотична задача и политически въпрос на национална сигурност.”

  Поздравления за кратката и точна формулировка!

  P.S. Кога ще строим паметник на Роналд Рейгън – Победителят?

 17. И что же Путин? А Путин опять исчез. Кремлевские источники сообщают, что его накрыл приступ диареи. Состояние никак не удается стабилизировать более, чем на 5-10 минут. Возможно это болезнь, может быть – возрастное, но кое-что уже ясно. Поклонники Путина с нетерпением ждут ответного хода многоходовщика. Все желают узнать, куда пойдёт Путин, а он пошел под себя.

  http://glavpost.com/post/7jul2016/blogs/90445-anti-colorados-vse-zhelayut-uznat-kuda-poydet-putin-a-on-poshel-pod-sebya.html

 18. За 150 години светът умствено доста напред отиде.
  Само тук не.
  Националният предател Драган Цанков днес се появява под името Волен Сидеров. Какво удобно руско-турско име! Не Свободчо, а Волен! И Сидер! Равно на Желязков, почти Сталин!

  За 150 години ние, българите изпитахме на гърба си, че Русия е злото, вековен враг. И се опитваме да се отървем от него. От Раковски и Левски, през Стефан Стамболов и проф. Ал. Цанков до наши дни – русия е Злото!

  СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!

 19. Явно за концлагера НРБ плачат всички привилегированите по негово време. Надзирателите – платените от нас членове на ЦК на БКП, на Окръжните му, Градски и Районни комитети. Също и на Комсомола. Също и на ДС, най-верните съветски отрепки, масовите убийци.

  ЛУСТРАЦИЯ – тези да не могат да се явяват на избори. Освен това – кога ще върнат парите?
  А наследниците им – всичките в МВР. И снахите, и внучките, и цялата измет – все още гледа лошо на гражданина, дошъл да пита. И се държат нагло, все едно е 1986.

 20. Малко за МВР.

  То не е декомунизирано. Да не говорим за деполитизирано – това е смях.

  Стигаме до Цв. Цв. – организатор на избори. МВР организира избори, смях. Трябва да се гласува за Началника.

  Гласуват хората и чувалите с бюлетини през нощта ги пази МВР. Естествено, че ще се фалшифицират в полза на Началника!

  Затова ГЕРБ печели 10 години избори. Защото с колкото процента му кажат на МВР-то да спечели, с толкова ще спечели.

  Абсурдно е една милиционерска партия да прави избори – и МВР да бди! Путинизъм, ало, ЕС!

 21. Дават ли си сметка в ЕС, че през последните 10 години изборите в България са тотално фалшифицирани?

  Дава ли си сметка ЕНП, че ГЕРБ е ортодоксална партия на най-върлите врагове на ЕС и на най-върлите русофили в България?

  Ще дам един дребен пример за това, колко е заблуден Запада. 10 години наред фондация “Конрад Аденауер” от Гермония тук налива пари в ГЕРБ като “Дясна партия”. Фойерверки и накрая “да не обидим Путин”.

  Лош избор, момчета! Лоша преценка.

 22. Това ни чака, ако не изритаме наглата руска сган:

  Иво Беров -автор
  Сценарий за сюрреалистична свръхистинска руско-българска документално-игрална многосерийна епопея, основана изцяло върху съвсем действителни, макар и бъдещи събития.
  Действащи лица / по реда на появяването/ : Рускинята Маша, Руснакът Володя, пияният пианист Васил Кармаков, Маруся Климова, Николай Михайлов, Явор Дачков, Бойко Борисов, Цеца Величкович, Нешка Робева, баба Ванга, Външният министър на Република България, Военният Министър на република България, НАТО, ЦРУ, Владимир Владимирович Путин, Джордж Сорос, пак Бойко Борисов и разни други такива.
  Забележка : Всяко съвпадение с действителни лица, случки и държави е неизбежно, неминуемо и задължително.
  Първа серия : Горещо лято край морето, интериор.

  Рускинята Маша /18 години, манекенка/ и нейният съпруг / Вова 52 години, олигарх/, са дошли да навестят имота си в България, разположени при устието на река Камчия. Една вечер те решават да посетят изискан български ресторант, и за да се запознаят с особеностите на местната кухня си поръчват водка, сельодка, водка, пелмени, водка, борш, водка, руска салата, водка, а също така московская, сталичная, малко финландская и много водка. След петата водка Маша, напълно трезва, помирисва сельодката и споделя с Вова.
  Маша : И ти ли, милъй мой Вова, си мислиш за същото, когато идваме в България да навестим имота си ?
  Вова : Да, канечна, дарагая моя галубушка.
  Двамата заедно : Ах, Русия, ех, Русия. Хараша страна България ама от Русия лучше няма.
  Двамата въздишат от дъното на загадъчните си руски души и казват в един глас.
  Двамата в един глас : Ей, келнер, приньос нам ищьо адну водку.
  Келнерът приньос им ещьо една водка, след което Маша казва :
  Маша : Тук очень жарка здесь. Как могут эти больгаръй жить так я не знаю. А тъй помниш в Сибирь какой холод, какая свежесть бъйли.
  Вова : Ех, Сибирьь, Сибирьь.
  Двамата въздишат от дъното на загадъчните си руски души и казват с още един глас.
  Двамата : Келнер, приньос нам ищьо адну водку.
  Келнерът им приньос ищьо адна водка, Вова и Маша я изпиват и грустно се умълчават, потънали в спомените си за велика Русия. В тишината прозвучава валс номер две на Шостакович, изпълняван от прочутият някога пианист Васил Кармаков, сега нает от луксозния хотел да свири за 15 лева на вечер, плюс надбавки в петък и събота. Маша казва на Вова.
  Маша : Ну эти болгаръй какие такие никакие. И музика у них какая такая никакая. Нет у нейо души. Вова скажи им сиграть чтота доховное, чтота руское, чтота настоящее.
  Вова : А что например.
  Маша се замисля и все едно, че не е изпила шест водки казва с дълбок, развълнуван и проникновен глас, дошъл от дълбочините на загадъчната й руска душа.
  Маша / с дълбок, развълнуван и проникновен глас, дошъл от дълбочините на загадъчната й руска душа/ : Пусть он съйграет „Мурка”
  Вова става, отива при пианиста и му поръчва да изсвири „Мурка”. Пианистът Кармаков казва, че в консерваторията не са учили този композитор. Вова му обяснява, че Мурка не е композитор, а прочута руска песен, която отразява дълбочините на възвишената руска душа, грабва микрофона и запява така, сякаш е изпил само две, а не шест водки:
  Вова / пее/: Кто не знает банда, банда из Адесъй. Банда под командъй Василька. Банда занималась чьорнъйми делами…
  И така нататък :
  Припев : Мурка, Маруся Климова, прости любимова.
  Като изпява припева така, че да не може да се разбере колко водки е изпил, Вова подканя пианиста да свири. Васил Кармаков обаче проявява възмутително пренебрежение към художествените изисквания на гостите, а също и неприкрито презрение към културното им многообразие, като отказва да изсвири „ Мурка „ под предлог, че е нает да свири класика и джаз, а не простотии. Обхванат от благороден гняв и сдържано възмущение Вова му отправя следната справедлива забележка :
  Вова : Чорт, сволач, сука, дерьмо, блять. Играй Мурку твою мать. Мъй вас от турецкава и от фашисткава рабства асвабадили. Мой дед ваевал.
  Намесва се и Маша, която със същия сдържан гняв и същото благородно възмущение отправя към пианиста Кармаков поредния справедлив упрек :
  Маша : Мой дед тоже ваевал. Играй Мурку твою мать. Чорт, сволач, сука, дерьмо, блять.
  Вместо да започне тутакси да свири „Мурка” обаче, Васил Кармаков си позволява да каже ни в клин, ни в ръкав :
  Пианистът : Мой дед тоже воевал.
  На тази възмутителна и недостойна надпадка от страна на развилнелия се пианист, Вовата и Машата отговарят с познатото вече сдържано възмущение и благороден гняв.
  Вовата и Машата : Знаю как ваевали ваши деди. Пратив Расии воевали. Нож нам в спину забивали. Предали и прадали великую страну. А мъй вас от турецкава рабства асвабадили. Фашисты, баднеровцъй, суки, дерьмо, блять. Я убю тебя, твою мать.
  Така руските гости изчерпват всички възможностите за учтиво въздействие върху пианиста, и са принудени да употребят автоматичен пистолет АК-47. Пианистът се опитва да обясни, че дядо му е воювал срещу турците и гърците, а не срещу руснаците, управителят на ресторанта вика„ Не стреляйте по пианиста, той толкова може „ , но увы, думите и на двамата са заглушени от изстрели произведени от неизвестен извършител.
  Случката взривява, разтриса, разтръсква, разплаква, разнищва, изтърбушва, резгембва, изшкембва, разпорва, разнебитва и разкатава мамата на Фейсбук.

  Втора серия : Горещо лято, екстериор.

  В крайморския град Бургас българи и руснаци цъкат из световната мрежа и четат вестници за да разберат причината за среднощните стрелби. Най-много подробности за случилото те намират в сайтовете, „ Манара”, „ Сърпа”, „Сатър”, „Търнокоп” „ Манивела”, „Чук”, и „ Бългериан балшит”, които където с огромни букви пише :
  „ Ужас, шок, бомба !.Докъде доведе пиянството на един пиянист„”, „ Бомба, ужас, шок ! Сблъсък между пияни пиянисти и руски туристи”, а също и , „ Шок, ужас, бомба ! Пияни пиянисти стрелят по беззащитните руски слушатели”
  Едно по-задълбочено журналистическо разследване на сайтовете „ Сърп”, „Чук”, „Сатър” и „Манивела” осведомяват, че руски гости поръчали на българския пианист Васил Кармаков да изсвири струнен квартет номер Осем на Шостакович, но той отказал под предлог, че „ Мурка” е единственото руска соната, която знае. Когато руснаците настояли на своето, основавайки се на културното многообразие и възвишената си душевност, пианистът отговорил със закани и псувни, след което последвала стрелба с автоматичен пистолет АК- 47 от неизвестен извършител. Полицията разследва неизвестния извършител, но според запознати това би могъл да бъде единствено пияният пианист, който освен това би напушен, дрогиран, а вероятно хомосексуалист, според осведомени.
  Трета серия. Горещо лято, столицата на България София, ту интериор, ту екстериор.

  Централните софийски вестници и сайтове също отразяват случилото се, като надлежно осведомяват обществото, че пияни пианисти са отказали да свирят на руски туристи под предлог, че България била член на Европа и НАТО, след което ги обсипали с псувни и грозни закани, последвани от стрелба с автоматично и други огнестрелни оръжия, вероятно американско или украинско производство. Дали пияните пианисти са стреляли по руснаците, или напротив, пианистите са стреляли по руснаците, защото са били пияни, а може би също напушени и дрогирани, тепърва щяло се разяснява.

  По-нататък сайтовете и вестниците установят, че пианистът е бил подпомаган от „Америка за България” и Сорос, а според добре осведомени източници е имал и хомосексуални предпочитания, предимно към невинни деца.
  Сутрешните блокове на националните телевизии също отразяват печалното събитие, като канят известни общественици за мнение.
  С особена психологическа дълбочина, културологическа многоизмерност и геополитически всеобхват се отличава мнението на психолога Николай Михайлов. Той разкрива, че Западът вече не е Запад, а Изток, защото е станал потребителски, докато Изтокът и най-вече Русия са вече много повече Запад от Запада, защото се е въздигнал православно и духовно, най-вече Русия. Той обяснява и много други неща, но нищо не му се разбира, освен това, че Путин е прав, а Америка-не. Водещата го пита дали Северът е повече Юг от Севера, доколкото е въобще Юг, а не Север, но предаването се прекъсва за реклами, след което в студиото влиза Явор Дачков, който споделя, че Шостакович е велик съветски композитор, каквито са си поначало всички съветските композитори и никак не е учуден от това, че разни грантаджийски пианисти и псевдодемократи отказват да го свирят, защото Америка и Запада западат със своя потребителски дух, докато Русия се въздига със своето духовно потребителство.
  Накрая и западните средства за масово осведомяване отразяват събитието. Като се позовават български източници те съобщават, че български пианисти, вероятно по стар народен обичай, са стреляли по руски летовници, а българските средства за масово осведомяване като се позовават на западните средства за масово осведомяване, които са се позовали на българските средства за масово осведомяване, осведомяват масовото обществото, че пияни, напушени и дрогирани български пианисти с хомосексуални наклонности, предимно към малки, сладки и невинни дечица, са открили огън по мирни руски летовници, след което са изпълнили песента „ Мурка”, вероятно по стар народен обичай.
  Отношение по случая вземат и българските власти. Бойко Борисов заявява, че никога не е имал доверие на пианистите, защото винаги е предпочитал Цеца Величкови и освен това иска само мир, чайки, лебеди, море, яхти, плажове, пясъци, певачки, магнолии, Цеца Величкович и филии с масло.

  Четвърта серия – Бургас и цялото Южно Черноморие, а също и Северното, екстериор.

  Всички руски телевизии са пратили репортери по българското Черноморие, за да разберат защо руските летовници и притежатели на имоти се чувстват притеснени, оскърбени, незачетени, пренебрегнати и защо ги обстрелват пияни български пианисти с обратни наклонности.

  „ Мы их асвабадили от турецкава и фашисткава рабства, наши деди воевали, а эти болгары нам нож в спину забили , бандеровцы, фашисты”- жалват се руснаците, след което поверително добавят : „Ей йоп их мать, сволачи, дерьмо, суки, блять „
  „ А знаете ли за разпънатото на кръст момиченце” – питат няколко напечени от слънцето тьотки и всички руски телевизии наобикалят тьотките за да научат за разпънатото момиченце.
  „ Адни бальгарские нелюди, изверги, жидовци, соросоиди, бандеровцы, гейропейцы и фашисти разпънали на кръст малко момиченце и се редили на опашка да го изнасилват* Вързали майка му за камион и я влачили из целия град Бургас полумъртва, след което я изнасилили също* Сред изнасилвачите имало и нелюди с черна кожа, вероятно наемници на НАТО и ЦРУ. Путин, помоги нам ! – молят тьотките.
  Руските репортери отначало не могат да повярват за разпъванията и изнасилванията, но рускините им показват парче дърво от кръста на който е било разпънато момичето и въжето с което е влачена майка му. След направената проверка с въглерод С – 12, се оказва, че дървото и въжето са истински и всички съмнения, че момиченцето е разпънато, а майка му влачена и изнасилена, изчезват.
  Руските радиа, вестници и телевизори надлежно отразяват случката, която ужасява, втриса, разтърсва, изтърбушва, изкормва, разгембва и разкатава мамата на Фейсбук и на руския сайт „ В контакте”.

  Пета серия – екстериор

  Гонените, притеснени, преследвани, онеправдани, оскърбени, обидени, и обстрелвани от пияни български пианисти руснаци искат помощ от Путин. Путин засега мълчи, но из Българското Черноморие и в цяла Източна България се появяват червени човечета. Макар въоръжени до зъби с гранатомети, автомати, ерпегета, ракети Тополев и различни видове артилерийски установки, те са извънредно мили, възпитани, учтиви, любезни, добронамерени и усмихнати.
  Български журналисти, без да имат никакво основание да се безпокоят, питат Бойко Борисов дали въоръжените чужденци не представляват опасност за сигурността на България. Бойко Борисов има отговаря, че нямат никакво основание да се безпокоят и че ако се стигне до война, ще прати външния и военния си министри да воюват, защото лично той не иска война, а иска мир, чайки, плажове, яхти, тенис на корт, Цеца Величкович и филии с масло.

  Шеста серия – екстериор

  Благовъзпитаните и мили червени човечета съвсем мило, учтиво и усмихнато прогонват невъзпитаните, груби, злонамерени и намръщени български властници, заемат мястото им и провеждат демократичен референдум със следния наболял въпрос :
  Искате ли пияни български пианисти да стрелят срещу невинни руски туристи, да разпъват на кръст малки момиченца, след което да се редят на опашка за да ги изнасилват, а също да връзват майките им за камиони и да ги влачат по градове и села, или напротив, искате Черноморска България до Стара Загора да стане част от Руската Федерация под название Заддунавская Новоруссия. От референдума, на който половината гласували отговарят с „да”, а другата с „не” се разбира, че напротив – всички искат Източна България да стане част от Руската Федерация под название Заддунавская Новоруссия.
  Вдъхновен от демократичното решаване на такива важни национални и световни въпроси, Слави Трифонов налага провеждането на референдум със следните три въпроса :
  Първи въпрос : Искате ли малки момиченца да бъдат разпъвани на кръст и изнасилвани, или напротив – искате в България да се въведе мажоритарна избирателна система.
  Втори въпрос : Искате ли майките на малките момиченца да бъдат връзвани, изнасилвани и влачени с камиони, или напротив – искате броят на българските депутати да бъде унищожен, а партията на Слави Трифонов да има мнозинство в парламента.
  Трети въпрос : Искате ли България да бъде нещастна, тъпа, гадна, бедна и разкъсана държава с изнасилвани и влачени с камиони майки и деца, или напротив – искате да се присъедини към своята сестра – Заддунавская Новоруссия.
  Точно преди да се проведе референдума Нешка Робева разкрива, че баба Ванга й е казала следното :
  Ке се въведе мажоритарната система. Слави Трифонов ке проведе референдум, ке стане голем началник и ке го сочи патот на сите българе. България ке биде Заддунайская Новорусиия и ке се управлява от велик човек с путкинско име.

  Седма серия – тридесетина години по-късно, Заддунайская Новоруссия, интериорен екстериор.

  Все граждани заддунаской Новоруссий сматрят на телевизор. Телевизор обясняет, что империалистический Евроатлантичский союз хочет уничтожит Великую Заддунайскую Новоруссию патамушта ана является гаранцию световнава мира. Телевизор тоже обясняет, что на Западе не продаются никакие електрические вседеходы и не делаются никакие екскурсии на Марсе и Венере и что всьо ета лож и падделка Галивуда.
  Патом телевизор передаьот тревожную весть. Паявилис либералы каторъйе говорят, что кагда та Задунайская Новоруссия являлась независимом госсударствам под названием Болгария.
  Историки Задунайской Акемии Наук разобличают ету провокацию империалистеческава евроатлантическава союза, Сороса, ЦРУ, США и НАТА.
  Граждани всей великой Задунайской Рассий заявляют, что они гардятся сваею великою Заддунайскаю Новорассию, каторая всегда бъйла Заддунайская Новоруссия и что все ети сказки про Болгарию и балгарах были придумани США, ЦРУ, бандеравцами и фашистами чтобы унищожит великую Задунайскую Россию, катораю всегда являлясь и будет явльтся часть русскава мира и гарантам световнава счастья.
  Патом телевизор передайот три радостные вести. Первая – что на этат раз хлеб можетя быт хватит на всю неделю. Вторая– что к Новым годам по магазинам вероятна паявлютса бананы, мыло, и тоалетная бумага и третая радостная весть– что водка подешевеет.
  На ети три радостные вести телевизионная программа канчаестя изпалняя химна Задунайской Новоруссии – Мурка. Все гражданы Великой Задунайской Новоруссии встают с колен и слушают „Мурку” гардясь своим великом отечеством.
  Фейсбук този път не се трогва, нито се радва, нито плаче, нито се потриса, разтриса, разтърсва, изтърбушва, разнищва и разгембва и дори не му се разкатава мамата, защото е забранен.

  Канец и песен
  *
  Всичките тези приказки за разпънатото на кръст момиченце, за влаченето и за изнасилванията не са измислица на нечия извратена душевност, мръснишко подсъзнание, или налудничаво въображение, те са част от пропагандата на съвременните руски средства за масово осведомяване, / осведомяване ?…/.

 23. Конкретно за грешките на Германия.

  До миналата година представител на Фондация “Конрад Аденауер” в София беше едно младо говедо от ЗАПАДНА Германия, което хал-хабер нямаше понятие от комунизъм. Един път говорих с него – за него ББ беше “десен” и него трябвало да подкрепя финансово. И младото говедце наливаше хиляди за “семинари” на ГЕРБ в скъпите курорти.

  Не че исках нещо от него /”аз сам съм си партия вече”, както казваше дядо ми/, но беше дразнеща неговата поучителна некомпетентност.

 24. “Дават ли си сметка в ЕС, че през последните 10 години изборите в България са тотално фалшифицирани”

  Това е много патриотична позиция: Българският народ е умен и просветен, и гласува както трябва (в смисъл както изисква неговият проспоритет), но едни лоши управляващи фалшифицират вота му….
  Де да беше така. Но аз се страхувам, че пропагандата си е свършила работата и хората така си гласуват. Та България сигурно е единствената страна, в която управляващите не са печелили избори (след първите, за съжаление). Е, ГЕРБ спечели веднъж, но с такъв резултат, че остана в опозиция.
  По-голямо доказателство за действаща формална демокрация, здраве му кажи. А до истинската демокразия има още много да се борим, но не срещу фалшификаторите на избори, а срещу фалшификаторите на истината – от историческата, през политико-корупционната, та до тази за менталното ни състояние…

 25. до „отбелязвам”09.07/07.17
  „…,колко е заблуден Запада?”
  А колко сме заблудени ние?
  Каква е тайната на тайните на българската демокрация?
  Очаквайте скоро най-голямото предателство….

 26. До тъпанарко,
  отличен клип на Вольнов– „Защо говоря на руски?“!
  Само, че би трябвало да го пусне и на български, заслужава си. Защото както той там (им) казва, докато седите съз задниците си на кушетката в къщи, все ще е така. В един друг клип показва помощите на Америка за гладуващите от нагледният комунизъм, в цифри и нагледно. Снимките имат знак за равенсто с тези от Освиенцим.

 27. Драги ОТБЕЛЯЗВАМ,

  Въпросното немско говедо вече е откомандировано (гадая с основателни причини за причините), но на подобно казах, ако може, да се напъне и да си представи, че днес Германия се управлява от телохранителя на Ерих Хонекер и шофьора на Ерик Милке. То започна да се чеше по темето и произнесе очаквания немски отговор “О, дас ист унмьоглих!” А защо за нас да е “ганц мьоглих”? На този въпрос отговор не получих, зелбсферщендлих!

 28. Поздравление г-н Инджев за изключително вярната и точна оценка на ситуацията в която се намираме: “Днес във Варшава получаваме надежда, че този път благоденстващата част от света е проумяла, че не е вкусно да ядеш в лускозен ресторант край рояци от просяци, превъвранати в такива от кварталния побойник, разчитащ на твоята мекушавост.”

 29. Ах, този Иво Беров! Имам чувството,че чета Оруел. Изящно поднесена тъжна истина. Благодаря на SMS.

 30. От всичко това най-тъжно е, че Иво Беров е прав…..

 31. ДО GEORGI NIKOLOV:
  БЛАГОДАРЯ, ПРИЯТЕЛЮ, ЗА ЛИНКА!
  УБИЙСТВЕНА СТАТИЯ!
  КАК ГОВОРЯТ – ИТОГИ И ВЕХИ!
  РАЗКОШЕН, ЖИВ, ЦВЕТУЩ ЕЗИК – ПРАЗНИК ЗА ДУХА!
  БЪДИ ЗДРАВ!

 32. Браво на Иво Беров!

  “Банда занималась чьорными делами
  и за ней следила груп ЧеКа…”

  Още не може да се установи връзката между организираната престъпност и властта. Даже и в България днес. Има силни подозрения, че там, където свършва държавната власт започва престъпността и обратното. И че двете преливат една в друга. Иначе не може да се обясни необяснимото забогатяване на почти всички, докоснали се да властта в Българи през последните 25 години.

  По принцип в Свободния свят човек първо става богат и после започва да се занимава с политика. Докато тук е друго – всякакви отрепки започват да се занимават с политика, за да станат милионери. Лошото е, че за няколко месеца сбъдват мечтите си.

  А на въпроса има ли Съдебна власт в България отговорът е, че да – формално има, но тя е съществен пример за бързо забогатяване.

 33. Не го казах достатъчно ясно – Съдебната власт в Българие е подкупна по съветски образец и на нея българският гражданин не може да разчита.

 34. Драги Стамбо,

  В края на 1991 получих едномесечна покана от ХДС /партията на Хелмут Кол/ за цикъл лекции пред депутати на партията от Бундестага и Бундесратите /провинциалните парламенти/ на тема “Какво е СДС в България – партии, лидери, платформи.”

  След десетчасово чакане за виза пред германската легация в София, визата ми беше отказана от дребен германски чиновник с пуловер /от зелените, както се разбра после/ с мотива “Елате утре”.
  Прибрах се в къщи и се обадих в Германия, че ми е отказана виза, описах случката. Много любезно се извиниха и гарантираха, че чиновника ще бъде уволнен, ако обичам утре да си получа визата без чакане. Така и стана.

  Вече в Германия ми показаха Заповедта му за уволнение поради “…лоша преценка на кандидатсващите за визи български граждани”.

  Защо ти го пиша това? За да се види, че светът не е идеален, но се опитва да се поправя.

 35. Драги Стамбо,

  Да не забравя! Още тогава – в края на 1991 – казвах, че СДС е пълно с руски агенти и хора, които са пострадали, но много лесно лесно ще се продадат. Така и излезе.

 36. Б.Борисов дава ли си сметка ,че десните в Б–я няма да гласуват за ГЕРБ. Той се снишава и страхува по т.
  Живковски. Трябва да защитава българските интереси по смело пред Русия а не да мънка. Да вземе пример от Президента Плевнелиев.
  Внимавай Борисов губиш нашата ДЯСНА подкрепа ! Много комунисти се събраха в ГЕРБ. Опомни се!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.