Русофобът Борисов се опитва да демилитаризира руския милитаризъм в Черно море

Рядко си говоря с политици, но тези дни саркастично обсъдих с един от тях по телефона идеята да бъде предложено на премиера Борисов да докаже галопиращото си напоследък миролюбие като лансира предложение за демилитаризиране на Черно море. Посмяхме се, защото това би означавало да поиска от Путин да си разоръжи базата в Севастопол, в която инвестира огромен ресурс в рамките на агресията си срещу Украйна и жъне от него практически цялата си остатъчна легитимност в очите на обедняващите, но горди с великата отечествена победа в Крим руснаци.
Не на шега обаче научавам, че в един от гербаджийските регионални бастиони, режейки поредната лентичка на нов обект, Борисов буквално е поискал вчера точно това, за което се майтапехме като абсурд с въпросния политик: демилитаризация на Черно море!
Доказа се, че Борисов е яростен русофоб, макар и под прикритие. Да поискаш демилитаризация на плацдарма на руската имперска мания за величие, какъвто е районът на Черно море от времето на Петър Първи, начертал за векове напред задачата морето да бъде превърнато в руско езеро, е (без)крайно враждебна интрига спрямо московската завоевателна традиция. Част от нея е и проектът с покоряването на балканското население от двете страни на Балкана, определяно в Русия като славянско и православно ( и никога с понятието “българи” ) за целите на претопяването му в морето на руската империя.

Същевременно на срещата на НАТО във Варшава президентът Плевнелиев се изяви като ярък русофил и агент за вляние на Путин. Обратно на казаното от Борисов, Плевнелиев декларира необходимост от разширяване на натовското присъствие в Черно море. Точно това иска да чуе Путин, за когото окупирането на Крим е главната опорна точка на милитаристичната му стратегия и произтичащата от нея хибридна война срещу несъгласните с Кремъл народи и държави, т.е. срещу по-голямата част от света.
В едно демилитаризирано Черно море Путин ще се удави, ще загуби смисъла на живота си като преждевременно уволнен фатмак, който не умее друго, освен да обещава война на изплашените новобранци.
Добрата новина е, че президентът Плевнелиев абдикира от кандидатирането си за нов мандат и така лишава Путин от основната мишена на плевнофобията в България, заплашвайки цели стада рублопасящи с гладна смърт.
Има обаче реална опасност русофобът Борисов, който се опитва да отнеме от Путин милитаристичната му легитимност в Черно море, да излъчи нов русофил от средите на ГЕРБ начело на държавата, за да може самият той да продължава с русофобската си дейност като прикрит атлантик.
А че Борисов трябв да бъде предтавян като ” русофоб “ , което е дълбко пазна тайна от българите, пред които се прави на русофил, вече разбира и руската пропаганда. Тя му пази реномето пред атлантическите партньори с фалшиви вайкания какъв враг на Русия бил този хитрец ( за когото в един американски дипломатически анализ, изтекъл в Уикилийкс,пишеше точно това, че душата му е в Русия).
http://offnews.bg/news/Komentari_65/Ruski-analizator-Borisov-e-rusofob-no-vse-pak-provali-Chernomorskiia_632425.html

43 мнения за “Русофобът Борисов се опитва да демилитаризира руския милитаризъм в Черно море”

 1. Според мойто скромно мнение е илюзия, да си помислим, Путин и Русия ще се откажат така чисто и просто от това завоевание в Крим. Намирам дори, Плевнелиев е реалист и държи НАТО да циментира позицийте си в България с което ще бъдат излкючени или пресечени болните имперски амбиций на овладяването на България.
  Дрнкотенето на Борисов е плява и подплата на казуса за платноходките, но ако се случи някак си, само поради това, че моста до там вече се е превърнал в събуждане от сън.
  Ами нека да си хрантутят поне войските там, та рублите да стават все по–кът. Как беше казал Медведев, денги неть и чао (последното от мен)!

 2. Ето скандални синхронизирани прокремълски действия с особено скъпите на евроатлантическия фактор Борисов “патриоти”. Както пише един коментатор, “чийто вдъхновен, саможертвен и безграничен патриотизъм все пак е ограничен от дрънкането на балалайката и шумоленето на рублата”. Аз лично бих им свалил шапка за политическа честност, ако само добавят към името си “Патриоти на Кремъл”, може и “ПУТ-риоти”, за да е ясно всичко.Пръст в устата за всички наивници, които предполагаха, че тези простаци са някаква “алтернатива” на кремълския клозетолизец волэн сыдэрав. НСе алтернатива, а конкуренция пред кремълската копаня, това са те.

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/77482-kavkazki-skandal-s-nfsb-vkara-deputati-v-cherniya-spisak-na-azerbaydzhan.html

 3. Българската гледна точка:

  Бойко Борисов е национален предател. И не само национален – той е предател и на ЕС, и на НАТО, и на всичките ни съюзници!
  Абсурдно е да получаваш милиарди от някого, а да правиш мили очи другиму! От когото получаваш само обиди и заплахи. Това на битово ниво се нарича “Проста ку.ва”. Ама какво да я правиш тази, като душата и е другаде. Просто я махаш.

  Не гласувайте за Бойко Борисов и ГЕРБ на никакви избори! Това са руски агенти, които даже вече не се крият.

  Взимат парите на Европа и чрез цените на газа бързо, бързо ги препращат на Путин да се въоръжава и да плаши същата тази Европа. Подло е!

  Като е толкова десен, защо Борисов не се опита поне да предоговори цената на газта? Няма такова нещо – продължава да ни нахлузва Тройния шлем на приятеля си Първанов. Мръсни национални предатели! Какво става с добива на собствен газ? Нищо не става, за “да не обидим Русия”.

 4. Няма сила на планетата която да ме убеди, че когато баце отправя горното конгениално предложение го е споходила мисла, а кВо праИм с милитаризираният до откат Севастопол и ядрените оръжия(?) в анексираният от лилипут.ин Крим. Ама един акъл и то какъв как да върже това и друго и трето и т.д. и т.д.* (так далше)
  бочко, стига си го раздавал геополитик с мащабите на квартална банкянска кръчма. Не ставаш!
  ОСТАВКА!
  Понякога си мисля, че хората които са назначени да обуздават публичните МУ пориви ала коментираният трябва освен за синекурните си длъжности да мислят и за отговорноста която съдбата не без тяхно активно участие им е отредила пред поколенията.
  И още нещо. Засега не съм срещнал никакъв отклик ни в руски, ни в украински медии. Поредното доказателство, че извън пределите на мамковината император тиквоний банкянски никой не го брои за жив.

 5. Моята гледна точка:

  Русия трябва да бъде третирана като отпадък. Какъвто е исторически, законово, технологично и всякак. Каквото отрицателно да добавите – все ще сте прави.

  И ако този отпадък-паразит има претенциите да бъде равен с вас, просто спрете да го храните, за да умре от глад.

  СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!

 6. тезата на ББ е по-скоро хибриден плод на простота и нарцисизъм, а дали е всъщност негова или на негов съветник?

 7. Остана ли някой, който вярва в брътвежите с които залива публичното пространство пожарникарят-милиционер за 2-ри път премиер на България???

 8. Извинете, коя година сме? Защото, като чета това, си мисля, че още единственият вестник у нас е “Работническо дело”.
  И пак да питам, в европейска България ли сме, или в Северна Корея?
  Как тези клозетни бърсалки могат да се представят като “журналисти”?..

  https://www.24chasa.bg/region/article/5635569

 9. Американската гледна точка:

  Два пъти помагахме на Русия – след ПСВ за големия глад през 1921 и през цялото време на ВСВ – на всички руски униформи имаше деликатни етикетчета “Made in USA”. Даже и на генералската на Сталин.

  Русия излезе неблагодарна. 70 години иска да ни превземе и говори, че щяла да даде властта на работниците тук. Видяхме ги тези нещастни експерименти до къде водят – до Северна Корея, където комунизмът окончателно победи и хората гладуват.

  За това вече не вярваме на Русия. Няма да и помагаме пак. Ще я оставим да се саморазруши.

 10. http://www.mediapool.bg/nato-obyavi-rusiya-za-agresor-news251434.html

  Хайде, хаирлия да е! Дочакахме истински думи за Империята на злото, лъхна ни незабравимата атмосфера на 80-те години! Само дано се намерят и лидери-поне малко като тогавашните- РОНАЛД РЕЙГЪН, МАРГАРЕТ ТАЧЪР, дипломати като ДЖИЙН КЪРКПАТРИК, из мюсюлманския свят да има повече като ген. Зиа Ул Хак и може светът да изглежда по-добре!
  Но вижте на какво прави проф. Т. Тагарев…кого.., ами Елисавета Багряна го е казала с посвещение:

  Вземи ме, лодкарьо, в своята ладия лека,

  която безшумно цепи вълните смолни

  и сякаш проправя оттук до небето пътека,

  и сякаш се гони с чайките смели и волни.

  Когато излезем от залива, там на открито,

  и капки солени пръснат нашите устни,

  и вятърът южен надуе платната развити,

  и лодката бяла магьосана в път се впусне –

  тогава, лодкарьо, аз ще запея песен,

  нечувана песен – за моята малка родина,

  чието е име – облак над мене надвесен,

  чиято е песен – за мене мед и вино

 11. Уважаеми г-н Инджев,

  Обръщам се към Вас като към човек, доказал на дело своя патриотизъм и защитник на ценностите на демокрацията, истината и свободата. С изявлението си в Стара Загора Бойко Борисов вече премина границата на досегашното си лъкатушещо и обтекаемо поведение по отношение на руските геополитически интереси и откровено се изяви като техен открит защитник под сладникави приказки за “платноходки” в Черно море /вероятно наредени до стръчащите перископи на 6-е руски подводници, въоръжени с крилати ракети. Още по-възмутителен е фактът, че с изявлението си в Стара Загора, което е в рязък, крещящ дисонанс с единодушно взетите решения на страните-членки на НАТО за стратегията на Алианса в Черно море и подкрепата за черноморските държави, Бойко Борисов фактически бламира своите министри на отбраната и външните работи,президента на Република България, провокира политическото и държавно ръководсто на съседната нам Румъния и по всякакъв начин, в угода на Кремъл, се стреми да доказва, че България продължава да бъде слабото звено в НАТО и ЕС. В тази връзка бих искал да Ви запитам, уважаеми г-н Инджев – не би ли било възможно да направим една протестна декларация срещу изявлението на г-н Борисов, което изцяло е насочено срещу българските и общоевропейски интереси, в полза на агресивната политика на Путин и обкръжението му?

 12. Уф, пропуснах, стихотворението на Багряна е посветено на Вл. Василев, дано ни простят поетесата и критикът (когото комунягите мъчиха до смъртта му), но в случая може да го преадресираме така:

  НА ЕДИН ЕВРОАТЛАНТИК

  Вземи ме, лодкарьо, в своята ладия лека- и т.н.

 13. Хич не е по темата но инфпото е кефлийско. И абхазците се наситиха на пегръдката на северната мечка, май.
  http://focus-news.net/news/2016/07/10/2266837/tass-izbiratelnata-aktivnost-na-referenduma-v-abhaziya-do-1200-e-bila-edva-054.html
  И нещо за любителите на сатирата но на съветски диалект. Има думата Василий Рибников.

  http://censor.net.ua/resonance/396679/poehat_ot_bezyshodnosti_chtoby_stradat

 14. баце, след като направи в Черно море да плуват сал едни платноходки и гларуси да се реят над тях, сега а-а е на път да разсече гордиевият възел на 9-те цесеката.
  Без ни най-малко да е чул, че ФИФА и УЕФА изрично забраняват всякаква намеса на държавата. Санкциите са драконовски.
  бочко оставаш си във всяко едно отношение пресечена нула. Каквото и да означава това.
  http://gong.bg/bg-football/a-grupa/multimedia/video/borisov-vrazhdata-ganchev-bozhkov-razdelia-cska-387093

 15. Кремъл тепърва ще влиза в деклараторска хибридност, защото наближават изборите. Впрочем, ББ се е загледал в процентите и сметките; предизборното счетоводство го доведе днес до следното, трогателно с лъжата си ‘разграничаване’: http://clubz.bg/42050-borisov_vidqhme_shte_to_na_komunistite___edin_gol

  И един зле ситуиран хибриден деец с НУЛА познание за аудиторията, по която гърми нахалост: http://clubz.bg/42007-rumen_petkov_plevneliev_se_dyrji_kato_zle_upravlqvan_syvetski_shpionin Истината за про-атлантическата позиция на президента на България няма да бъде ерозирана.
  Тук поздравявам президента Плевнелиев за участието в срещата на върха на НАТО във Варшава!

 16. Към милитаристичния евъргрийн “Купи ми, мамо, топ” тук липсва последният пацифистки куплет, партия на миролюбеца:

  ..Няма да ти купя топ,
  щот се бориме за мир
  и разоръжаване!

 17. Който през 1968 г. е посрещнал монголоидите така, днес посреща путинската глутница- известно как.
  Иво и колеги, сайтът на Чешкия институт за национална памет не се нуждае от коментар, предизвиква само тиха, благородна завист…
  Тук има УНИКАЛНИ филми от архива на чешката ДС от август 1968.

  http://www.ustrcr.cz/cs/video-1969

 18. баце изкърти всичкият фаянс в мамковината и три села наоколо. Ако не продаде в Иран реакторите ще строи АЕЦ Белене.
  Синджирът дойде, козата я няма. Потокът на съзнанието на мах. С всяка публична изява чупи тъпомера.
  ОСТАВКА!
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/07/10/2793009_borisov_oponentite_mi_da_mulchat_i_da_gledat_kak_se/

 19. Плевнелиев се изживява като Матросов 🙂 и така и така ще изгори на амбразурата поне да направи нещо като за последно. За жалост този “кураж” не се възприема на сериозно дори от съюзниците му, извън и в България( ако въобще в България някой го е възприемал на сериозно от онази пресконференция когато го галиха по главичката ,а той сричаше като пале).

 20. Този боклук БОРИСОВ доказа Българската поговорка за(Двете дини под една мишница).А сега е време да помисли и за трета!IIC…..oIL.

 21. Борисов е национален предател. Няма нито едно негово действие или изказване, което да не в угода на Путин и и Русия.

 22. Последните 26 години руснаците ни налагат силово продажни правителства от тъпи, алчни простаци без морал, които за жалки рубли охотно продават страната и народа си.
  Този ОТРИЦАТЕЛЕН личностен подбор се поддържа стриктно и безпощадно повече от 140 години, защото в него е разковничето на пагубното руско влияние и “загадъчното” русофилство на българите. Затова, ако НЕ си крадлив, прост и продажен, просто не те допускат до властта. Ако все пак някой компетентен и родолюбив българин случайно попадне сред властимащите, имунната система на руската колониална администрация веднага го “неутрализира” (изхвърля, смачква и смила за назидание). Интелигент несчастный! Кодът за подобни мислещи и предприемчиви българи е “случаен човек”. Цялата ни администрация на общинско и централно ниво БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ е назначена на принципа на отрицателния подбор на “НЕслучайността”, която се възпроизвежда нагоре и надолу във влЪстта. Несменяемите наемници дерибействат, фалшифицират конкурси и избори, тормозят, уволняват, с една дума освобождават място за себеподобни, отровени от рублофилия кърлежи.

  Щом един народ намалява и емигрира презглава, виновни са престъпниците на власт!
  Какво можем да очакваме от тези чужди наемници да свършат на ползу роду! ? Нищо добро!

  Те сами никога няма да се махнат. тъй като винаги фалшифицират изборите и „бият”. Тях може да ги смени и махне само гражданска война, национална стачка, организирана от учители и лекари, тези две МНОГОБРОЙНИ И ГРАМОТНИ съсловия, които разбират какво точно става и как може да се оправи, и които точно по тази причина умишлено са държани на ръба на оцеляването и далеч от властта. (За разлика от гнусното съсловие на съдебната система, което се радва на особено внимание и обгрижване от страна на руската колониална администрация, както побойникът се грижи за бухалката си.)

  По примера на Левски да започнем да организираме народни комитети за освобождение на България и българите от наемниците на престъпната Империя на злото, докато окончателно не са превърнали родината ни в Задунайска Новорусия с национален химн „Мурка” (по Иво Беров)!
  Форумът на Иво Инжев би могъл да бъде пример за подобно организиране на български съсловни комитети.

  Да следваме примера на Апостола! Там е спасението!

 23. До Ulian:
  Наистина добра новина!

  До SMS:
  Един път сме го правили през 1997: блокада на Парламента, Обща стачка, и блокада на пътищата и железниците. Ще паднат за две седмици, но този път не трябва да сме толкова милостиви.

 24. Този път трябва да се търси съдебна отговорност на Мутрата в Страсбург. В Страсбург, защото тук Цацаров ще го оправдае.

 25. Спомних си една истинска случка от преди около 30 години.

  Приятна лятна надвечер в малко балканско градче, когато слънцето още не е залязло, но прохладата се спуска и комшиите нареждат масата, салатата и ракийката под асмата. Говорим си по комшийски през оградата за какво ли не- ние току що сме пристигнали от Варна. Тяхната почти стогодишна баба,прабаба и пра-прабаба седи и дреме на едно столче под кайсията и когато не клюма в бърза дрямка, се радва на живота около нея. Мъжете нещо се смееха гръмко и баба Кина прояви интерес и пита за какво толкова се разправят. Правнучката Кети откликна на въпроса и обясни на висок гласн (бабата трудно чува): “За НАТО се разправят, за какво друго”. Преди още да си затворим устите от изненада от чутото, последва следната сценка. Баба Кина скочи и размаха бастуна гневно. “Ама той тоз, НАТО, още ли е жив? Да пукне дано, чумата да го тръшне, въджишкия, цял живот НАТО та НАТО. Да пукне дано, че да миряса света!”
  Каква е историята. След като баба Кина минава в нетрудоспособност, прекарва по-голяма част от времето под радиотечката в кухнята. Близките и забелязват,че като чуе “НАТО” започва да реагира като кучето на Павлов, скача и започва да кълне НАТО, че още не е пукнал.
  Нали знаете децата колко са жестоки и правнуците,тогава хлапетии още я провокираха често с тази дума и устройваха неочаквани представления. По този начин проверяваха жизненият и тонус. Социалистическата политпросвета беше нанесла непоправими щети на горката жена, за нея НАТО си остава човек,виновен за всички беди в държавата.
  Починала 3 дни след като спряла да реагира на думата “НАТО”.

 26. В ночь на 8 июля в Санкт–Петербурге был подожжен вход в бизнес–центр на Савушкина–55, в котором расположена печально известная «фабрика троллей» «личного повара Путина» Евгения Пригожина. Это было весьма символично осуществлено при помощи облитых бензином автомобильной покрышки и ватника (весёлый троллинг целевой аудитории «фабрики троллей»).

  Стоит напомнить, что «пригожинские» несут ответственность не только за «информационный терроризм», но и за нападения на “несогласных” в городе. Были опубликованы убедительные свидетельства, что за жестокими избиениями двух оппозиционных блогеров и поджогом машины местной политактивистки стоят структуры Пригожина.

 27. Ако Русия иска да превземе България то нека и България превземе Русия.
  Ние сме го направили донякъде! Език, Вяра и т.н. Омразата не може да победи друга по-черна сила, защото това е храна за нея. Ние колкото сме троянски кон на Русия в Европа, толкова и сме Троянски кон на Европа в Русия. Дали го виждате или не е друг въпрос. Малка България може да се окаже ключа към Световния Мир, който така упорито бяга от човечеството, неспособно да се обедини в името на висши цели, непостигнати в нито една държава, въпреки огромните претенции на определени световни сили за висок стандарт на гражданите им.
  За съжаление, дори за огромно съжаление, родните политици са ужасно нис/зка топка. Много слабо ниво на развитие и грамотност но да бяха само те. Дори техните опоненти не могат да предложат това, което е нужно на Българския Народ, за да живее щастливо. Силните и Светли личности от които България има нужда не се виждат на хоризонта на 21 век а ние толкова се нуждаем от тях. Всички държави и Нации имат свой път. Малка България също има своя път но се съмнявам, че той минава през тотална милитаризация. Дори и да искаме, това е невъзможно. Ние имаме друг път и колкото по-бързо го намерим и се обединим, толкова по-бързо нашите страдания ще бъдат потушени а усилията ни възнаградени.

 28. Първата част на демилитаризирането е успешно изпълнена. България и в частност флота,е реално разоръжена, чрез отлагане, забавяне, замотване, блокиране на абсолютно задължителните мерки за поддържането на армията в адекватно състояние. С активното участие на правителствата и на инициатора на тази глупост. Следват стъпки 2 и 3. Най – милитаризираните държави в Черно Море са 2 – Русия и Турция. Борисов да организира посещение и в двете. И ако изобщо го приемат, след неизбежните ехидни усмивки на домакините, да им обясни как да започнат да си режат фрегати, подводници и ракети. Виждам как незабавно ще хукнат да се разоръжават. Мислех , че политическата неадекватност на този субект има граници. Вече се убедих че няма такива.

 29. До SMS: Поклон пред Левски! Но когато съратници го попитали, какъв ще стане след Освобождението, отговорил: ” Аз повече нямам работа тука. Ще отида в Русия-там няма чалми и фесове, но народа е по-поробен от тука…” /документирано/.

  Докато тук живеем шизофренично- българи сме ,ама и славяни-всичките ще бъдем ни българи, ни демократи, ни европейци. Докато на 24-ти май честваме българската култура, ама славянската писменост, ще пеем “Върви народе ЗАБЛУДЕНИ “…

  до “отбелязвам”. “1997:блокада на Парламента,…”
  И 5-пъти да блокираме Парламента, пак ще стигнем до няКОЙ ББ! Докато го има чл.1-ви на Тошовата Конституция! Но сега валиден не за Партията, не дори за ЦК, а само за няКОЙ! Но за тайната на тайните на българския безкраен преход-очаквайте скоро…

 30. да се чете”…,пак ще стигнем до няКОЙ БеБе, защото сме овци, беее, беее…”

 31. Другарката Т. Дончева щяла да подкрепя агент Гоцье за президент. Ша са бориме с модьела КОЙ… нъл’ тъй…

 32. Скъпи приятели, ОТБЕЛЯЗВАМ И СТАМБО,
  Благодаря ви за насърчението, знаете, че държа изключително на вашето мнение!

  ОТБЕЛЯЗВАМ, пишеш “Един път сме го правили през 1997: блокада на Парламента, Обща стачка, и блокада на пътищата и железниците. Ще паднат за две седмици, но този път не трябва да сме толкова милостиви.”

  Помня и участвах в тези събития,тогава ни изиграха, че властта е приела всичките ни искания и затова протестът спря по средата, но да не забравяме и КОЙ ръководеше стачката и блокадите. Тогава нямахме представа, не подозирахме каква съдбоносна за Сценария роля и задачи е поверил Кремъл на синдикатите, особено на новите, “демократичните”, въпреки че имаше и предупреждения от чужбина, че не всичко покрай създаването на тези синдикати е чисто. Не бяхме и толкова милостиви, а по-скоро се доверихме на “професионалните” стачни лидери, на баш мафиотите :), като подценихме собствената си логична визия за процесите.
  Този път вече не могат ни излъга! Ще легитимираме с присъствието си САМО “проверените в бой” естествени лидери на съсловните комитети. Със сигурност светлите личности на днешните водачи в спасението на България са сред нас, просто трябва НИЕ да ги посочим, а не да чакаме пак медиите и партиите, които сме наясно кого обслужват, да ни наврат в очите и ушите поредните продажници.
  Този път не можем да си позволим да спрем по средата на пътя (както стана тогава),нито ще проявим наивната щедрост да се съгласяваме с половинчати искания. Ситият сибирски вълк трябва да бъде прогонен един път завинаги!

 33. Коментарът на SMS резонира силно. И от мен поклон!


  Сия, благодаря за историята с баба Кина. В същата парадигма: в едно балканско село, една баба (горе-долу на същата възраст), с радиоточка в лятната ‘куфня’. Бабата напяваше за някакъв ‘Руснак’, който щял да посети селото. Като я питахме – какъв е този руснак, как изглежда? – тя с охота го описа като “голяям човек, с голяям часовник, и с голяяямо шкембе’. Добавяше кръгов жест, за описание на последното. И ако е жива, сигурно още го описва по протежението на буквата ‘я’.

 34. Страхотна идея на Борисов. (без да ще) България трябва да предложи пълна и безусловна демилитаризация на Черно и Азовско море. В момента в който подобно предложение се направи официално ще се разберат няколко неща:

  1. Россия не желае демилитаризация на Черно море
  2. Мурзилките не желаят демилитаризация на Черно море.

  Време е да приключим легендата за российската миролюбивост.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.