Глигани за Евразийско Риене срещу България се бранят със заплахи и свинщини

Аз внимателно проверих имената на хората, които искат оставката на Рашидов. Това са хора, които се занимават само с искане на оставки, хора, които не са направили и една десета на от това, което Рашидов е направил и хора, близки на министър, който седи в същата зала, в която седи и Рашидов”. ( Дневник)

Кой е този “внимателно проверяващ” имената на гражданите, протестирщи срещу един властник? Не, не е общественик, мобилизиран да защитава некултурния ни министър Вежди Рашидов.Цитатът е от днешно телевизионно предаване, в което главният обвинител на републиката Сотир Цацаров на практика заплашва “внимателно” когото трябва.

Това вече не изглежда като противоборство на мнения, каквото впечатление се опитват да създадат няколко други граждани, благодарни на Рашидов за добрините, които е сторил ( явно лично на тях). Главният прокурор на практика заявява на хората, дръзнали да не харесват министъра, че ги “проверява внимателно”. И не само това- обявява ги за нещо като безделници, чиято работа била да искат оставки.

Това не е безобидно заклеймяване в държавата, в която главният обвинител е извън всякакъв контрол и може винаги да поръча на подчинените си да направят слеващата крачка след “внимателното проверяване” на бунтуващите се граждани.

Освен това е показателно за начина на мислене на “внимателно проверяващия” обобщението, което прави: всички подписали се под искането за оставка на Рашидов минават в графата “безделници”.

Обвинението в безделие срещу критично настроените към властта граждани напоследък се превръща в основна опорна точка на обвинителите, заставащи в защита на автократичния режим на Борисов и неговия антураж. Сред тях гръмко се изявява хулиганстващият в публичното пространство директор на Националния исторически музей Божидар Димитров. В друго телевизионно студио за преден път той държа днес просташки език срещу опонент, който си позволява да не мисли като него, наричайки го “задник” в спор по повод исканата оставка на Рашидов.

Да искаш оставката на подобни субекти с манталитета на глиган наистина е толкова обречена кауза, че е на ръба на безсмислието. Ти им искаш оставката, а те се подхилват властнически под сурдинка. Разбират искането за оставка като повод да ни напомнят, че остават, за продължат да рият , да хвърлят кал и да заплашват всеки, застанал на магистралата им. Защото са Глигани за Евразийско Риене срещу България.

 

Ако в цялата история има нещо интересно, извън баналната констатация за овластената арогантност, то е във факта, че някаква си жалка, малка, направо нищожна по своето значение подписка на “безделници” срещу един десет пъти по-успял от тях ( по Цацараов) министър, мобилизира такъв управленски ресурс на фронта на гарваните, призвани да си пазят взаимно очите. Самият Борисов се намеси като падишах с традиционното си патерналистично уверение, че е дръпнал ушите на своя везир Рашидов, но въпреки това няма да го уволнява. Но и това им се видя малко. Включиха в атаката заплахите на Главния прокурор и агресията на главния тълкувател на историята в нашия евроатлантически султанат.

И защо този кошер е толкова разтревожен от някакво си гражданско искане на оставка? Да не би да им е спрял притокът на мед? Не. Осите на властта усещат заплахата от жилещата истина и се опасяват тя да не се разпростре сред пчеличките, които стоят отстрани и загадълно жужат в очакване да видят какво ще постигнат набедените за търтеи обитатели на кошера.

Истинските търтеи са всъщност тъкмо паразитиращите върху страха и инертността на кошера негови охранени охранители. Ето защо толкова много се боят някой гражданин да не вземе да го ритне и да се обърка усновеният между господарите и пчеличките ред за плюскане на мед.

29 мнения за “Глигани за Евразийско Риене срещу България се бранят със заплахи и свинщини”

 1. Извън темата:
  Споделям с аудиторията на Иво последното интервю на Виктор Суворов. В него България се споменава на няколко места. Изключително интересен материал.

 2. Алоо…Цацацурата, защо внимателно не проследиш договорите сключени м/у България и Русия за доставка на газ и нефт.Защото българина плаща най-високите цени на енергоносители. Защо се правиш на глух и сляп за тези очевидни факти? Ама нали си стожера на модела “КОЙ” и активен член на петата колона си мълчиш! Защо не проследиш кой разреши да се заселят -500 000 руски зелени човечета? Или организирате окупацията на нашето черноморие от блядовете с кодовото име-“КРИМ-2”! Предателите на България историята и възмездието ще ги осъди!

 3. Как смогва и проверки да прави между рязане на лентички и ритане на топка не разбирам. Май нашия премиер е наистина много работоспособен и отдаден на служба на народа човек…въобще човек от народа, също като татка си.

 4. ДА,да искаш оставката на хора с манталитет на глигани е наистина обречена кауза.Това е страшната съдба на България.Любимата ми книга е “Майсторът и Маргарита”,дълбоко съжалявам нормалните хора в Русия но съм 100%русофоб.Мисля,че разбрах защо.Защото Русия извади и концентрира всичко низко, пошло нечовешко,което го има в народа ни.От стопани на чудесна земя,ставаме мужици.Шаренковки,Румен петковци,гоцета,един метър няма да ми стигне да ги изброя.Без Русия тези нищожества щяха да бъдат по кръчмите и в някои домове.Съдба!

 5. Забелязвате, че обръщането на фурнаджийската лопата на Изток във външнополитически план е синхронизирано с напълно източни, азиатски и сесесерски управленски табихети-във вътрешнополитически. Путински, туркменбашийски, каримовски, лукашенски (от преди време, сега Ал. Хрихориевич се озърта на Запад и я кара кротко!). Не че простащината, калтащината, мутрагенщината са напускали някога сцената на управлението, само сега са вече откровени, демонстративни и нагли (“наблюдаващият” прокурор а ла Вишински е последната илюстрация).
  Ясно е-пак го казвам!- ББ, освен че мрази проевропейския интелигентен български избирател, изобщо не му пука за него и чисто тактически. Вкопчил се е в калтака и простака, иска с русолизничество да измести от сърцето му бсп, атака, абв и пр. вредна за България политическа измет. Със собствената си “партия” той проблем няма- те са разновидност на посочените електорати, и ако утре им каже, че най-скъп партньор ни е Северна Корея, те пак ще го поздравят с “Бела роза” и ще се окичат с портрети на Ким!

 6. Хич не е работа на цацата да изучава “Фнимателно” кой-какъв е от критиците на веждичката. Ако толкова много го тегли туй занимание да зареже цацацурата която обезличи на мах и я направи “дама” за поръчки за окалване на опонентите на бойколандия и да стане разследващ журналист. Има въпиюща нужда от тях в мамковината.
  ДГД от една долна, мръсна гад и ОСТАВКА!
  Благодарности за статията и коментарите.
  Особено съм признателен на TRIFO, че е “изкопал” интервю с любимеца ми Виктор Суворов. Само като му чуят името путиноидите накървят окото и почват да вият от безсилна злоба кат карпатски вълци.

 7. А какво да каже Главния прокурор ЦацАров при положние, че пожарникарят си го избра?!? Естествено ще защитава милиционерът-премиер и антуража, който му е лика-прилика! ЦацАров като кукловод на съдебната власт си върши работата за която си ГО избраха мутрите!
  Ако ЦацАров беше прокурор или магистрат отдавна и пожарникарят, и министърът (му) на културата щяха да са в затвора. Където се надявам да отидат, когато съдебната ни система се реформира и заработи като румънската!

 8. Поантата на изреченийцето е очевидно в неговия край. Освен долните и мръсни гадове, имало и един действащ министър, който им бил близък. Ако правилно се досещам, това ще да е Р.Бъчварова. От тук, от там ни е известно, че лицето, което имаме от с.Шума не се диша с госпожата. От конституцията обаче ни е известно, че поне на хартия има разделение на властите и на главния прокурор изобщо не му е работа да следи за оставките в правителството. Публичните упреци към Рашидов не съдържат твърдения за извършено престъпление по смисъла на НК, поради което публикациите не са законен повод прокуратурата да се самосезира. Щом е така, остава да предположим, че баш Главния е сезирган да се изходи по случая именно от Цвъки и то с изричната уговорка да подплаши врагинята му. Дотук- добре, обаче поради що Главният му се връзва на Цвъчко е въпрос с повишена или понижена трудност. Във всички случаи обаче е въпрос с конституционен подтекст. Каква му е работата на висшия магистрат да се ангажира с организационните проблеми в изпълнителната власт. Аз, като една долна мръсна гад и тунеядка при това, искам нещо друго. И съвсвм основателно го искам- оставката на Главния прокурор.

 9. Търтеите се раждат от неоплодени яйца.Когато килийките са развалени ,нестандартни амортизирани там майката не притиска коремчето си така ,че да оплоди яйцето.Килийките за пчелите работнички,които се раждат от оплодени яйца , са със строго определени размери.Майката притиска коремчето си при снасяне така , че ги опложда със семенната течност от търтеите. При оплождането на майката 15-20 ден след раждането и търтеите я пълнят с течност, тя излита всеки ден , в продължение на 5-10 дни от кошера за да бъде оплождана от търтеите .Когато я напълнят последния я затапва , и тя спира да излиза от кошера, като започва да снася яйца в продължение на 2-3 години , докато се изтощи и пчелите я сменят с нова майка.

  Пчелите управляват всичко, и майката и търтеите.Те определят дали майката е добра , ако не е я сменят.Пчелите са доволни от майката когато нейните феромони потискат самия техен майчин инстинкт.Ако майката не излъчва достатъчно феромони , пчелите започват да искат да стават и те майки , но те не са оплодени и снасят само неоплодени яйца от които се раждат търтеи и кошера става търтовка.Тоес всичко в кошера започва да снася търтеи .Става така , че в един момент в кошера започват да се раждат само търтеи , а пчелите измират защото имат живот от 1- 6 месеца.През лятото пчелите живеят кратко 1-2 месеца защото се изтощават от работа.
  И така в късното лято в отъртовчения кошер остават само търтеите и няма кой да работи.
  Кошера загива.

  При нормален кошер, през пролетта , при наличие на много храна , пчелите карат майката да снася и търтеи, това е подготовка за размножаване и роене.До края на юни пчелите с охота отглеждат търтеи наред с пчели работнички защото майките които се сменят трябва да имат голям избор на силни търтеи които да ги оплодят( при летенето извън кошера) и напълнят здраво със семенна течност.
  Когато мине този период пчелите от здравите семейства изгонват търтеите от кошера.Те вече не са нужни на семейството, размножителния период е отминал и трябва да се събира храна за зимата.А това го могат само работничките.

  Търтеите не правят нищо друго освен някой късметлия от тях да оплоди майка.В кошера те не се хранят сами , а биват хранени от пчелите, те само се мотат и пречкат.Изяждат 5 пъти повече храна от пчела работничка и излизат скъпо на кошера , да отгледа тези плейбои за разплод.

 10. Everyone else, Приятелю, прави ми отрадно впечатление, че Джъстин Трюдо е непоколебим ястреб в защитата на суверинитета и териториална цялост на Украина и изключително лоялен натовец.
  Някакво обяснение.
  Силно проукраинско лоби в Канада, лична история, изкупване на бащини грехове или има и нещо друго.

  http://www.mediapool.bg/ako-se-nalozhi-kanada-shte-zastane-na-patya-na-rusiya-news251525.html

 11. Скъпа г-жо ИВАНОВА,

  Перфектен анализ, само с една корекция- от с. Шума, Годечко лице ли имаме или някаква друга телесна част?

 12. CAMO TAKA HO……Мръсните комуняги OT БСП, ДПС, АБВ, АТАКA са виновни за мизерията на българския народ. Te ca простаци, алчни, агресивни, неграмотни, некомпетентни, некадърни, безотговорни, мързеливи, крадливи, нечистоплътни телесно и душевно. Съсипаха и окрадоха държавата и народа. Да гният в ада дано!!!!! да ви еба майката na Велемир; “skorpio” gogonata; flint; donaval; “обаче” ;teraflor ; “comment”; MECTAH; BOLEH;Проф. Михаил Мирчев; Румен Овчаров: Червеният KPETEH Михаил Миков ; .Георги Първанов -ГОЦЕ ;председателят на БСП KYPнелия нинова- червения болкук ; KYPBETATA Илияна Йотова ; Ирина Бокова !!!! ……………………..Mohamed Said Sbay – bugarin i demokrat

 13. Към горния ми пост за вилнеещата простащина. Този цитат трябва да се преведе (колкото и да не е лесно) на основните езици и да се изпрати до съответните международни мониторингови организации.

  „Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя лайнар, на Доган… заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха… Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 г. милионер бе, да му е.а пу..ата майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост… Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 г. и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват… Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в „Стандарт“ на Славка (Бозукова – гл. редактор на изданието – б.а.), нарочно го правя… Петьо Блъсков изцяло се е продал… По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 г., да ви е.а циганската нация…”

 14. @GEORGI NIKOLOV

  Скъпи George, съвсем схематично ще пиша, иначе темата е монументална, гледана от моето географско положение. Канадската политика по отношение на Украйна (забележи, не е само Трюдо, Харпър преди това, а и преди него) по мое мнение се дължи на изключително силното гражданско, интелектуално и емоционално присъствие на следвоенната имигрантска вълна, повечето идват от Северната част на Украйна. Най-голям процент се заселва в Онтарио, както и в големите градове. Будни хора, които не спряха да образоват и информират света около себе си за съветския терор и за ужаса, изживян по време на Холодомора. Циниците ще кажат (нека им признаем основанието) – числото на избирателите с украински произход налага такава политика. Така е, но има и една сравнително добра осведоменост на канадците, която дължим на украинската диаспора. Връзката между двете държави е систематично поддържана както дипломатически, така и чрез работата на дузина качествени центрове и институти. Годишни конференции, фестивали, академични срещи и т.н. Холодомора скоро ще бъде включен в образователните програми, приключва работата по един великолепен аудио архив, който съдържа свидетелствата на всички оцелели от Холодомора. Имах шанса да чуя някои от тези интервюта и да видя листа с имената. Много ценен архив, който скоро ще бъде достъпен онлайн.
  Между другото, сутринта мярнах едно заглавие на BBC – “Canadian-Ukrainian relations: As thick as blood?”. Нямах време да дочета материала, но предполагам, дава някаква информация за природата на настоящите отношения. Като казах настоящи, ето нещо по същество – http://www.forces.gc.ca/fr/operations-etranger/op-unifier.page – тази програма на канадското правителство ще има разгърнато продължение.
  Колкото до Джъстин Трюдо – мога само да кажа, че зад зад него стоят двама съветници… и добре, че е така, защото ‘харизмата’, с която всички вестници го закичват, не е съвсем достатъчна.

  Използвам повода да ти благодаря за точната стрелба с великолепните линкове и коментари!

 15. Като го споменах, ей ти го и поредният атлантик!…
  http://president.gov.by/by/
  Не се смейте, да не се докараме дотам при него да търсим убежище, след като дочухме неотдавна музиката на заглавието “Лукашенко прочиства държавния апарат от прокремълски елементи”-ммм-мм-м! Важен детайл: сред първите новини и материали на сайта няма нищо за Русия, но има за Литва което е много симптоматично! А, доколкото чувам и чета, Луката, за да направи добро впечатление на ЕВропа, вече е изритал и прокурорите от преди години, на които се възхищаваше Филчев!
  Явно вече паднахме до дереджето от Беларус да чакаме ноу хау за десъветизация!…

 16. Everyone else, Огромно Благодарство за историята на канадско-украинските връзки, за техният произход, за поясненията, за линковете. И всичко това поднесено не само с невероятна ерудираност но и с много съпричастност.
  “Подарявам” ти по случай случая един видеоклип от “любимият” на Стамбо Минск.
  Дет се казва, днес там, утре у нас.
  http://by24.org/2016/07/12/no_putins_t_shirts_in_minsk/

 17. Днес /12.07/
  Сотир Цацаров:”В прокуратурата шпицкоманда няма.”…Тя действа в останалата част на България!
  Овце, ще гласувате ли пак за ББ, БеБе, блеее блеее…

  Аман от цацаратури,БГ-политици, експерти и…медии!

 18. Цацаров да заплашва гаргите.На него му правят проверка сега от ЕС.Има слух . че предстои оттеглянето му по здравословни причини.Не е работа на Гл.прокурор да плаши хората, а да ги защитава от незаконни уволнения.Сега освен оставката на Рашидов,ще искам и оставката на Цацаров.

 19. @GEORGI NIKOLOV

  Благодаря за почерпката с видеото. Страхотно! Само дано не го съзре Путин, че ще му даде повод да се грабне да громи ‘Майдана’ в подлеза в Минск. Още от миналата година живее с тоя мерак.

  Снощи се зачетох в един нелош анализ: http://www.ecfr.eu/article/commentary_the_dangerous_decade_russia_nato_relations_2014_to_2024

 20. Нещата в България от комични се превръщат в трагични.Надпреварата на политици,управленци,общественици,а даже и стожерът на държавността гл. прокурор са впрегнати само да угодят на Путин и Русия.
  Обръщам се към Министърката на образованието г-жа Кунева.
  Г-жо,моля Ви намерете един средно подготвен учител по история да ограмоти Мин. председателя Бойко Борисов по новата ни история.
  Предлагам Ви обучението да завърши с тест ,който да се публикува,за да сме сигурни,че е научил нещо.
  За сега невежеството и неграмотността на Б.Б. е сравнимо само с това на общинския съветник от циганското малцинство от Пловдив.Случаят беше раздухан от всички възможни медии.За разлика от Б.Б. цигането беше осъзнало излагането си и обеща публично да се обучи.

 21. “Близо 30 000 българи са емигрирали миналата година”

  Е па Бойко ке ги върне, само да построи АЕЦ Белене, Южен Поток, Цанков Камък, върне парите в КТБ, спаси ЦСКА, изкара тъмно синя кандидатура за президент…
  Скоро, много скоро…

 22. Я, появил се мой двойник!!
  —–
  Posted by the.rock | юли 12, 2016, 17:29
  ——–
  Тролче нагло!!!

 23. По-добре безделник, който иска оставката на един простак, отколкото един много работлив главен прокурор, който обслужва ден и нощ мафията и олигархията в България.

 24. Интервюто с Виктор Суворов е уникално. Благодаря на TRIFO за препратката. Цели 4 часа не ги усетих как са минали. Изгледах го на един дъх.

 25. Драги THEROCK,
  и аз се сепнах от “чейнджълинга”, демек мошенгията на наглия трол!
  И с мен се е случвало, имаше някакъв мерзавец, който пускаше в блога разни КРИПТОрубладжийски дуднения под ник “Стамбо”, но го разкарахме…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.