Рецидивистът Борисов отново “обяви война” на СССР със задна дата от името на Царство България

На международна конференция в София на 8 юни 2012 г. премиерът Борисов съобщи, че България е обявила война на СССР по време на Втората световна война.

Борисов използва този абсурден “пример”, за да илюстрира мисълта си какви грешки сме правили, макар да е факт, че България не само не е обявявала война на Съветския съюз, но дори запазва дипломатически отношения с болшевишката империя през цялата война. На 5 септември 1944 г., СССР обявява война на България и я окупира за броени дни без нито един изстрел от българска страна срещу завоеваелите.

Демонстрацията на невежество по толкова важен въпрос от страна на премиера Борисов беше премълчана от българските медии. 100 процента. В залата на хотел “Шератон” , където той произнесе злополучното си твъдение, беше пълно с политици, журналисти и прочие важни персони, за които се предполага да знаят елементарната историческа истина. Но никой не реагира- нито на момента, нито след това.

Самотно  се озъртах в залата дали някой наоколо няма да се възмути. И си останах в това качество на озъртащия се до ден днешен. Ако имаше някаква реакция на неграмотното му изявление по ключов въпрос от историята Борисов можеше да научи нещо “ново” и да избегне повторението на гафа. Но се доказа, че не просто е сгрешил, а направо си вярва. И повтаря демонстрацията си на невежество.Вчера, четири години по-късно, премиерът на България заявява същото на брифинг пред български репортери в Техеран, цитиран от путинофилския сайт БЛИЦ:

“Разбира се, ние можем да се сбием с всеки. Както сме го показвали в историята, че можем да обявим на половин свят война… Вярно, после може половината територия да ни я няма, но сме го правили – едновременно и на Съветския съюз, и на Щатите, с комшиите – на кой ли не – по време на Втората световна война… Това сме го правили, можем да го направим и сега. Мога да изляза и да кажа, че с флотилия можем да нападнем всеки. Моето желание специално, разбира се народът ако не е съгласен, може да избере друг, аз искам Черно море да е зона, където да пътуват търговски кораби. Да правим бизнес не само с Иран, а с Грузия, с Армения, с цяла Азия…”
На това му се казва рецидивизъм. Да имаме министър-председател, който е не просто прост, а агресивно прост, обявявайки упорито със задна дата ( наистина пред “половината свят”) война на СССР, за да нагоди тази измислица към днешното си “миролюбие”, е феномен, с който май може да се похвалим колективно. Защото не само търпим този човек да ни представя пред света, но дори не смеем да го репликираме, както се вижда от рецидивизма на неговото невежество.

25 мнения за “Рецидивистът Борисов отново “обяви война” на СССР със задна дата от името на Царство България”

 1. Нищо чудно.Какво може да се очаква от човек , прочел само една книга през живота си и то *Винету*.

 2. баце изцяло препокрива критериите на полуинтелигент. С една малка но съществена подробност. Чел? е само или по-скоро някоя от бабите за преспиване МУ в слух е каканижела първият том на Винету. Толкоз.
  За това е “омникомпетентен”, само кориците МУ липсват за да е подвижна енциклопедия, пенкилер, ръси мозъци на мах, неудържима логорея на потокът на съзнанието, синджирът дойде, козата я няма и т.д. и .д. . Последният да дръпне шалтера.

  https://otvet.mail.ru/question/16307530

 3. Ей к`во още казáх:

  Народа избира кой и как да го управлява… Като не ме харесват, ще си изберат некой като Мони Паси – смел, голем боец, който да налита с крилати ракети и да пребива руснаци и който му дойде на акъла. Нали, такива смелчаци има много в България. Те и в Банкя има много такива. Които много обичат в кръчмите да нападат, ама после бягат…”
  Разбира се, ние можеме да се сбиеме с всеки. Както сме го показвали в историята, че можем да обявим на половин свят война… Вярно, после може половината територия да ни я нeма, но сме го правили – едновременно и на Съветския съюз, и на Щатите, с комшиите – на кой ли не – по време на Втората световна война… Това сме го правили, можем да го направим и сега. Мога да изляза и да кажа, че с флотилия можемe да нападнемe всеки. Моето желание специално, разбира се народът ако не е съгласен, може да избере друг, аз искам Черно море да е зона, където да пътуват търговски кораби. Да правим бизнес не само с Иран, а с Грузия, с Армения, с цяла Азия…”

 4. Абе,че той е прост е ясно,ама ние какви сме,че го търпим?!Рецедивист(по простотия)-рецевидисти (по овчедушие)!

 5. Господи , какво невежество,няма ли кой да събере смелост и да му зададе поне въпросът,кога сме обявили война на ССР-то.Лошото е че цари невероятно непознаване на историята ни,дори нежелание на много наши сънародници да научат истината.Преди няколко дни се сблъсках пак с една такава бетонна стена,с хора които като по чудо живеят и работят в ЕО.Това раздвояване на личността не мога да го разбера

 6. Борисов е много прав да се обръща към историята. Защото тя категорично показва, че каквито и мили очички да правиш на СССР (а оттук и на неговия пародиен псевдонаследник), той ще те прегази ако реши, че интересът му го оправдава. А после В. Дъреви, И. Баеви и кой ли не още ще доказват, че друго не му е оставало да направи…

 7. Кретенизма на определен етап от развитието си преминава в рецидивизъм,а в каква степен на развитие ще навлезе нашия герой вживял се в ролята на всезнаещ политик и държавник само може да гадаем!Прави впечатление,че все по-вече копира павешкия си идол,не знам дали ще достигне до умозаключението,че ГЕРБ се оказа едно недоносче.

 8. Борисов се гордее със своята неграмотност и простотия – не случайно я развява под път и над път. Колкото и да му възразявате, да му привеждате аргументи и факти, да го ограмотявате, няма да има ползва – този човек демонстрира невежеството си умишлено. Той иска да си бъде ПРОСТ!
  Това, че търпим подобен екземпляр да представлява България си е наш проблем – “народен”. Май и “народът” си иска простияТ премиер?!?? Иначе не би го “избрал” за 2-ри път да “управлява” “държавата” България!

 9. Още казáх, че можеме да напрайме флотилия в Черно море, но само ако се включи и Аржентина-богата държава, НАТОвска държава, чувам, много телешки пържолки имали там, че даваме за награди…

 10. …Пък ако немат телешко в Аржентина, можеме да им изпратиме Десито, ше я облечеме както в Иран, ама този път като оная, бе, дето била гадже на оня, дето се бие с бикове, опера имало неква…

  Глас от публиката: Кармен, другарю Борисов!

  А така, че да им продаде малко телешко и да ги научи танго да играят…

 11. Той ни е поразил със смехотроно оръжие, срещу което т.нар. народ има закалка от времето на ТодорЖивков.

 12. Всъщност какво прави Борисов в Иран? Има голяма вероятност да вкара още един руско-троянски кон в България,дори и без да го знае.Здравата част от службите,ако има такава,трябва много да внимава.

 13. Здравейте! Не съвсем по темата, но си позволявам да дам анонс към скорошно интервю на Виктор Суворов. Във 2-та част след 18 минута коментира съветските паметници. Цялото интервю е огромно удоволствие.

 14. Със цялото ми уважуние към Вас,г-н Инджев,задавам въпроса:защо бидейки единствен в залата сте се озъртал да видите някаква реакция от аудиторията на поредните глупости на това нищожество Б.Борисов,а не се оказахте единственият който да реагира по начин доблестен,нещо което е характерно за Вашето публично поведение??!!

 15. Към Лазар Маджаров:

  Писал съм многократно по темата ( вкл. и в Течна дружба 2)- това, че сте пропуснал да прочетете, не е причина да смятате, че не съм реагирал. Казвал съм го и в коментарите си като гост на телевизионни предавания.
  А може би искате да кажет, че е трбвало да се проявя като по-голямо простак от Борисов- да стана и да прекъсна речта му на международната конференция с някакви крясъци? Или пък си мислите, че е било пресконфренция с възможност да се задават въпроси? В моята “медия” съм реагирал още същия ден- откъде мислите знам за точната дата. многократно съм припомнял след това), докато никоя друга медия не го направи при положение, че беше пълно с камери и микрофони, записващи трепетно всяка дума на премиера-слнце.
  Ако Ви е интересна моменталната ми реакция, можете да я видите в архив н блог от 8 юни 2012 г.

 16. Г-н RINGUP, моля не ми задавайте ???. Искам да чуя Вашето решение. “Какво да се прави”? Айде сега ми кажете, ако левите сили си представят някой свестен кандидат, а ние нямаме нещо свястно, няма ли пак да си го изберем бат’Бойко? Поне ще си се смеем на изказванията му. Дано преводачите му да са добри. А те са добри сигурен съм.

 17. Еднокнижника от Банкя е опасен и вреден за бъдещето на България!

 18. Превод от бойкоборисовски на български:Да живее руския/съветски/черноморски севастополски флот!
  ———
  Някъде в Иран, в някакъв коридор, пред някаква стена Борисов пита:
  -Веждичка, кой е тоя на портрета,с петолъчка на челото?
  -Бойко, мъ това е огледало…

 19. NEBON:
  Смея се с глас… Великолепно попадение. ЕДНОКНИЖИЕ.
  Книжният бизнес в България да се адаптира постепенно към еднокнижен пазар. Призовавам приятелите в блога да забравят всяка прочетена книга, ама моля, не една по една, защото това ще е преговор. Вкупом да ги забравим. Да паснем нежно на управлението. Иначе сме обречени на неразбиране.
  Интервютата също, че и те са като щир, мътят главите с многомислие. Отивам за бира.

 20. Г-н Бойко Борисов е напълно деградирало комунистическо изчадие и вече е време Слави Трифонов да предприеме съответна кампания-референдум за оставката му или да сезира Конституционния Съд.
  Той може да бъде подведен под съдебна отговорност за нанасяне на “морални щети” на Република България по пътя на фалшифициране на историята.

  Г-н Борисов впрочем не може да бъде обвинен и Прокуратурата да му открие преписка,тъй като той е невменяем!
  И нито един адвокат и съдия няма да се занимават с напълно психически съсипани хора.
  По-скоро да се намери някой,който да го подсеща по-често да изразява такива лъжи.
  Лошото е, че чужди дипломати и държавници не реагират.Твърдението на Бойко Борисов дори обижда самата Русия и уронва достойнството на русанците.Те съвсем биха се отчаяли ако научат че 202 пъти по-малка държава от Съветския съюз му е обявила война.Един ден Г-н Борисов може да каже дори,че не Съветския Съюз е окупрал Царство България,а обратното-Царството окупирало Съюза.

  Покрай Министър-председателя на Република България,полудява и самата България.
  Циничната неграмотност на Г-н Борисов е неизлечима,дори комунистите не говореха такива глупости и сега е точния момент комунистическата партия(БСП) да повдигне въпрос в Народното Събрание по повод антисъветските изказвания на Министър-председателя.

 21. 99% са Ок с неговата глупост, предолагам поради сходство в манталитета.
  И досега митовете с които сме израстли не се опровргават,
  имаме паметник на ‘освободителите’,
  е нека го има,но да е на порибителите.
  Някакви шансове за това, не и сега.
  Така че е нормално Боко да се ‘ обърка’ така са го учили в соца.

 22. Бай Иво , може и да се го пропуснал но той повтори този бисер за “нападението” на Царство България над СССР при посещението си в Иран.

 23. Наско, Б.Б. съвсем не се е объркал, а тотално побъркал-дефинитивно , окончателно, непоправимо и завинаги.
  И покрай него, бавно и сигурно се побърква цялата държава.
  Тази масова лудост може да бъде описана само от ерудити като Ботев, Славейков, Захари Стоянов, Георги Марков и пр.
  Лудостта на цял народ е тежка диагноза!

 24. Да Му помогнем!!!!!
  Уважаеми Г-н Инджев и коментатори,
  Видя се че като се говори обективно за Министър-председателя на Република България, той все повече полудява и изказва все повече лъжи, недодяланости и простотии.
  Не е ли по-приемлив варианта всяка негова глупост да бъде хвалена и повтаряна, та евентуално да спре да полудява.
  Сега, когато той хронологично бива разобличаван за неговата хронична деградация, той все повече мобилизира безсилието си и все повече излага Държавата.
  По всичко изглежда че неговите съветници не могат да му помогнат, или пък и те са на неговото ниво……
  Налице са симптоми на побесняване в неговото държане.
  Почти винаги е с извит врат, полуобръснат, смутено очуден и често не може да композира изреченията си…

 25. Откъде идва лудостта у Б.Б.?
  Отговорът е елемнетарен-от Русия и отникъде другаде.
  Защо? -защото руската лудост е физиологична черта на тази държава,засега друга няма,а тази лудост идва от Съветския Съюз.Който не вярва нека да попрочете съветската пропаганда до 1990г.
  Тази съветска лудост е внесена съвсем удачно в комунистическа България през есента на 1944г.
  Въпреки прекратяването на комунизма в Съветския Съюз и НРБългария,комунистическата лудост не беше прекратена,тя беше съхранена и запечатана както в Русия,така и в България.
  Новата комунистическа,доработената лудост идва днес също от Русия,вносителите са същите-българските комунисти,които се самоопределят за русофили.
  Мнозинството от българските държавници и политици са от кръговете на вносителите на руската лудост,а в тези кръгове несъмнено е заел висока позиция българския министър-председател…всичко е толкоз просто….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.