Махатма Борисов заслужава номинация за Нобелова награда за мир от Черноморския миролюбец Путин

Щом може руската кандидатура за шеф на ООН Ирина Бокова да мине за българска, защо да не може автентично балканският ни премиер Борисов да бъде номиниран за Нобелова награда за мир от страна на признатия Черноморски миролюбец Владимир Владимирович Путин?

С всяко свое изказване в полза на мира Борисов печели нови и нови симпатии на миролюбивата част от човечеството и на най-вече на бойния му отряд от вежливи зелен човечета с гергиевски лентички. И днес в мрежата е разпространена поредната му мисъл в полза на мира. Според нея мир не се постига с война и убити. Прозрението му е във връзка със съжалението, изразено от него, че в Турция има жертви в резултат на яловия преврат и на реваншистките репресии на властта.

На пръв поглед звучи като “човечеството се е спасило от гладна смърт благодарение на храната”, но дълбочината на тази мисъл кърти нива под Марианската падина. Защото мирът и войната са цикли, които, за съжалание, определят цялата човешка история и са свързани неразривно както болката и лечението, от каквото нямаше да има нужда, ако нямаше болка.

Както обикновено, Борисов първо дава пример със себе си. Обяви, че цял живот бил биткаджия и поради това знаел, че няма хубав бой. Освен това лично той явно има отношение към яхтите, които искал да вижда в Черно море.

Не знам за “хубавия бой” ( моя милост винаги е смятал блъскането по главата на едно човешко същество до припадък, както е в бокса, за нехуманна отживелица в наше време, докато Борисов многократно е твърдял, че мъж, който не се е бил, не бил истински мъж). Но един хубав пердах май понякога се налага. Няма да уточнявам за кого- просто войнствното миролюбие на горилопободния ни политически побойник на върха на хранителната верига в нашата държавна джунгла е толкова фалшиво още от пръв поглед, че вероятно мнозина ги сърбят клавиатурите да му кажат в прав текст: товарищ Борисов, вы лицемер.

А най-отблъсквщото е, че Борисов моногкратно е доказвал, че много обича да бие слабите и падналите. Готов е нарита демонстративно на мига някой горски заради проявената от него лакомия да се вози на по-скъп автомобил от премиера, но за своя брат-близнак по манталитет в правителството Рашидов прилага единствено “дърпане на уши” пред строя от критици, които му искат оставката за поредното му антидемократично изстъпление срещу свободата на словото.
Най-миролюбивият ни от всички другарари и другарки, известни като традиционни борци за мир от епохата на въоръжната до зъби НРБ, е особено хрисим пред царя на Черноморското миролюбие, наредил тези дни да се дислоцира в миролюбиво превзетия от него Крим ракетна система, която покрива половин България. http://www.mediapool.bg/rusiya-razpolaga-v-krim-nai-modernite-raketni-kompleksi-news251682.html

Ако си спомняте, с миролюбиви аргументи Борисов любезно не прие натовски противоракетен щит. Но когато Путин ескалира потенциалната заплаха за България с подобен щит, зад който стърчи копието на руската ракетна заплха, Борисов усилва децибелите на своето мълчание на принципа: щом заплахата е руска, значи е миролюбива.
Ето защо нашият балкански Махатма Гандни напълно логично би заслужил кремълска номинация за Нобелова награда за мир в Черно море.

29 мнения за “Махатма Борисов заслужава номинация за Нобелова награда за мир от Черноморския миролюбец Путин”

 1. Изключително слаб политик и държавник, това е Бойко Борисов.
  В такъв исторически момент е проклятие да имаме такъв човек начело на държавата.

 2. @ THEROCK:
  Според мен, твърде снисходителна оценка. От моя гледна точка – държавен престъпник, изменник на евроатлантическата кауза и продажник на националните интереси!

 3. Внучето на ББ разлиства единствената книга ,която е чел дядо му-за Винету.
  -Мамо, защо на всяка страница са надраскани петолъчки?
  -Ами на дядо ти само това му е в главата…
  —————-
  Двама просяци си говорят:
  -Знаеш ли какво се е случило със Станишев?
  -Не, какво?
  -Започнал е работа. Станал е шеф на ПЕС.
  -На песовете? Винаги съм подозирал, че за пари е готов на всичко.

 4. Един преврат е неуспешен, ако армията остане лоялна на властта, а не на превратаджиите. Няма случай в световната история полицията да е победила армията. Явно това е пърформанс, ясно с каква цел…
  …Преди много, много години…На първите „демократични” избори, в града където живеех/може би с най-много военни, спрямо останалите жители/ за пръв и последен път бяха обособени само „войнишки” изборни секции. Състоя се 100% социологическо проучване! Оказа се че в урните бюлетините са 90%…”сини”!
  Тогава още не беше на мода „КОЙ”. Но все ме гложди една мисъл, че… няКОЙ направи полицаите 44 хил., а войниците 4 хил….

 5. Не беше ли същият този “миротворец” и “гълъб на мира”, който бе осъден в Страсбург (за сметка на държавата във финансов израз)за това, че по негова организация и нареждане бе изпратена цяла банда (извинявам се цял рота) тежко въоръжени милиционериq да арестуват един някакъв дребен криминално проявен и с категорично недоказани престъпления, завършило със смърта му от употребен гранатомет??? А това престъпление, доказано от международният съд, остана без никакви последствия от извършителя му (миротвореца)!

 6. Съгласна съм с горното мнение… мафиота на България, нарко боса на всички наркобосове.

 7. Започвам коментара си с една лично моя интерпретация на бонбоните “Мерси”-“Тъй щастлив съм и се радвам, че те имам, благодаря ти, поднасят ти този динамит. Динамит е моето благодаря. Благодаря, че ИМАХ те…” Да номинираме г-н Борисов за връчване на откритието на Нобел-със запален фитил. Приказките за това, че който не се е бил не е мъж на мен ми звучи по същия начин като твърдението, че който не е ходил в казармата не е мъж-чудно какъв ли е тогава? Много е лесно да биеш по-слабите от теб. Минава се не минава седмица-две и премиерът пак изтърси някой бисер на мисълта, който го поставя на челно място в енциклопедията…за безмозъчни министър-председатели…

 8. Пак сте много точен, супер и брилянтен, страхотно готина и точна статия, всичко е толкова добре казано-защото сте даровит журналист.Извинете ме , но не преставам да се възхищавам от стила и умението Ви.
  Влизам по няколко пъти в блога Ви и чета с удовлетворение. С уважение-dimitari- когото познавате.

 9. Премиера Борисов наистина не може да изпълнява функциите за които е избран.Той става вреден, и опасен за управлението на България.Никой не вярва на глупостите които бръщолеви.Доверието на хората към него е крайно негативно.Най-глупавият премиер на България-Б.Борисов да се маха! Подавай си оставката Бойко! Ти си срам и позор за България!

 10. Уважаеми г-н Инджев намирам,не убеден съм,че написаното от Вас е поредния връх в политическата сатира.А обекта ми е любимец от далечната 2001г.В началото смятах,че е що годе интелигентен, колкото за президент на Федерацията по женска борба примерно, като много харесван от дамите и най-вечо от любимите ми журналисКи!После разбрах,че е по-прост,а и Той сам си го призна!Сега вече като гледам, Той Премиера -Слънце не знае на кой свят е, плещи врели некипели по повод и без повод, та се опасявам от още по-големи ментални,а защо не и психонервни отклонения в изявите Му, предвид все по-усложняващата се външна и вътрешна обстановка.Така че за Вашето блестящо, остро и винаги актуално перо,г-н Инджев се отваря много работа,а за нас съпричастие, наслада дори и горещи благодарности

 11. Ivo Indjev ; KATO CE BAPHA B BULGARIA 6TE TE HAMEPA i 6TE TE CMA4KAM …! ALLAH U AKBAR!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mohamed Said Sbay – bulgarin i demokrat

 12. Най-наивно и откровено питам: дали прави това от некомпетентност, страх от зависимости или по инструкции?

 13. Към the.rock
  mimiko.bg@abv.bg
  41.142.109.14

  Питам прокуратурата: трябава ли официално да се обърна, за да се задейства при такава заплаха? Това не е ли терористична заплаха на ислямски фанатик?

 14. Поздравления!Иво, много готино това за нашенския Ганди 🙂
  Иначе, знаеш добре зз десетките организации за мир едно време – професори за мир, жени за мир, писатели за мир, таксиметрови шофьори за мир…все за мир се говореше. Според Ревел Сталин лично го е измислил това.

 15. Прекрасна статия,за съжаление много обективна,а на този скалистият предлагам изобщо да не се връща,няма никаква нужда от хора като него

 16. До кога баце-банкянско слънце ще ни разигра. ДОКОГА питам , то бива ПРОСТОТИЯ бива ДЕБЕОЧИЕ ама то няма край бие и БАЙ ГАНЯ-просто няма край-докога ще слушаме тъпизми ,колко е прост,това и децата го разбраха.

 17. Към the.rock
  Абре Мохамедчо, абре пророкчо нещастен, абре рубладжийо …, що не се скриеш в дупката си от където и да се показваш.
  Какъв “bulgarin i demokrat” си ти бе, дето не можеш да пишеш на кирилицата ни и не можеш да посочиш нито един български поет революционер.
  Чел ли си български книги някога?
  Какво разбираш ти нещастнико от перото на г-н Инджев, най-будната българска съвест днес.
  Къш в бърлогата ти тролска и да не си се показал повече.
  Имаме си в блога оригинален THEROCK.
  Да са ни живи и здрави и двамата!

 18. ДГД за “чудовищно некомпетентното” баце дето ни се води премиер от една долна, мръсна гад.
  ОСТАВКА!

 19. Есето е перфектно, но се чудя Боко Банкянския Ганди, дали ще може да го прочете и че, няма да разбере е ясно.
  Но си мисля какъв сценарий ще сътвори Путин ,за да остане на власт, че Ердоган го изпревари с фалшивия метеж и сега разчиства , за съжаление буквално, пътя си към еднолична власт.А предстоят президентски и в Русия.

 20. Браво Иво,браво Любо.Тук в блога последно време се навъдиха доста МЕКЕРЕТА .Разни РЯЗАНИ ТОЯГИ като THEROCK .Разни ПРЕПОДАВАТЕЛИ по писане от ЛАТИНИЦА на КИРИЛИЦА няма да споменавам повече имена , за които си мисля че някои наистина им ПЛАЩА.Този някои би трябвало да се стресне и да си седне на насрания задник. Идва време когато ще му се търси сметка- а това време наближава!IIC…..oIL.

 21. Мисля, че стана прекалено сложно за Борисов и той ще се оттегли зад правителство на националното спасение, особено ако НАТО и ЕС ни оставят на Русия и Турция. Да не забравяме, че Винету няма довършен мандат.

 22. Чета и слушам изказванията на анализатори,политици,държавници от целият политически спектър за преврата в Турция.Основно се изказва загриженост за нашата страна.Почти без изключение се дават надеждите за безопастност за страната ни благодарение членството ни в ЕС и НАТО.Дават се препоръки за засилване на нашето членство в тези организации с по голяма активност.Стига се до мнението за Обединени Европейски щати с източна граница Черно море.И всичко това за сигурността на страната ни.Нямаше нито едно изказване за излизане от тези съюзи.И от ляво и от дясно.
  Най неадекватното изказване беше на Мин.преседателя Б.Б.*Големият пацифист* говори само за ненасилие.
  -насилието ражда насилие-повтаря фразата като папагал.Дали я е прочел някъде ,което ме съмнява.По скоро я е чул.
  Някаква покрепа за НАТО и ЕС в момента.За техните ценности.За вслушването в думите на демократичните държави.Забележете ,той избягва думите ЕС и НАТО.
  Да се маха нищожеството.Че не се знае какви ще ги дрънка след срещата Путин Ердоган.
  Само да не ни набута там като посредници *миротворци*,че ще гризнем дръвцето.
  Що се отнася към тази the.roc-Марш от тук,защото сме много,а не сме *пацифисти* и нерамотници.Вън от българското пространство!

 23. ПП
  Двете петна,които стоят и грозят съвременната ни история са Моча и Белене.Ш ние нямаме волята ,благодарение на *миротвореца*Борисов да се изчистим от срамните петна,камо ли да предприемем по решителни мерки за нашата сигурност.
  Казвам го не заради моята ненавист към Борисов,а заради малодушието на нацията ни.
  Поне това да направим решително.

 24. @ the.rock:
  Гнидо страхлива и подла, и ти си менте /на ТHEROCK/ като всичко, което са се опитали да сътворят комунягите! Зер вие нищо свястно не можете да измислите – Сатаната ви е угасил разума.
  Бог е велик /независимо кой как го нарича и определя/, но какво общо имаш ти с него?! Ти си едно подло и страхливо нищожество, изгаряно от омраза, дебнещо от засада, като измисления си аллах!
  БОГ Е ВЕЛИК, ЗАЩОТО Е ЛЮБОВ, ГОВЕДО НЕЗРЯЩО!

 25. Към Павел Тинков:

  Въпросният не за първи път ме залива с гадости, но този път реших да публикувам част от заплахата му, за да си види начинът на мислене на “антикомунисти”, като него, които едновремено се изявяват като ислямски фундаменталисти и защитници на Борисов от…мен. Но, както ми каза последният път един уважем полицйски шеф, който прояви съчувствие към сигнала ми срещу заплахи със смърт ( подаден от мен по предложение на МВР), у нас положението било такова с прилагането на закона, че първо трябва да те убият, за да се задейства прокуратурата по сигнал за подобна заплаха. С което заплашващите с убийство получават поощрение.
  Маркирам понякога подобни закани за протокола- да не ми кажат един ден, че не съм бли реагирал и сам съм си виновен, щом не съм сигнализирал.

 26. Към Иво ИНДЖЕВ:
  “У нас положението е такова”, защото нямаме Прокуратура, а цацаратура! Изявата на този смотаняк си е на 100 процента съставомерна! При това, не става дума /както обича да се измъква сбърканата ни съдебна система/ за “неизвестен извършител” – криминално проявилият се е известен и лесно откриваем.
  Просто отсъства волята да се приложи закона!

 27. Казах ви аз че тоя “дуПлет” ще излезе някаква мърша и тя не закъсня да се прояви.
  А върни се в България и ще те посрещнем подобаващо.

 28. ЗАЩО ОСТАНА ВЪВ ЗАБВЕНИЕ
  НА ЛЕВСКИ МЪДРОТО ПРОЗРЕНИЕ:
  ТОЗ КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ЩЕ НИ ПОРОБИ?
  А, АКО СТАМБОЛОВ БЕ ЖИВ
  БИ КАЗАЛ И ЗАГРОБИ.
  ЗАЩО ДОПУСНА МОЙ НАРОД
  ИСТОРИЯТА ДА МУ ПРОМЕНЯТ?
  СЪС ЗЛОТО ТЕ СЕ СЪЮЗИХА
  И ВЯРАТА НИ В БОГ ИЗТРИХА!
  И БОГ ИЗВЪРНАЛ Е ОТ НАС ЛИЦЕ
  УМИРА БАВНО, МОЕТО СЪРЦЕ.

 29. Към СТЕФАНИЯ КАРАДЖОВА:
  Не сте права. Нито Левски е забравен, нито Стамболов би казал това, а най-малко БОГ ” извърнал е от нас лице”. Просто изкупуваме греховете на Борис. Това е тежко, знам, но пътя към доброто е труден и той не трябва да ни плаши и отчайва.Напротив трябва да сме още по-твърди и непреклонни в устояването и продължаването на мисията на БЪЛГАРИТЕ, определена от нашите КАНОВЕ и КОЛОБРИ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.