Престъпната следа на руската комплексарщина сочи към Сочи

2D11470828-today-putin-mag-140130-02.blocks_desktop_medium

Тук

 

Всичко сочи към престъпната практика от времето на прогандното шоу на Путин в Сочи, чрез която в навечерието на агресията срещу Украйна през пролетта на 2014 г. Русия се опита да избие комплексите си на непризната велика сила чрез фалшифицирани “упехи” в спорта под контрола на държавата и нейните “органи” ( така в СССР и в нейните колонии се наричаха за краткост “органите на сигурността”).

Русия имала държавна програма за допинг

18/07/2016
Русия е имала ръководена от държавата програма за допинг по време на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година, съобщава нов доклад.

Разследването, наредено от Световната антидопингова агенция, показва, че руското министерство на спорта е “управлявало, ръководело и контролирало” подмяната на проби от урина, давани от състезателите.

Комисията е проверила обвиненията, отправени от бившия ръководител на руската национална антидопингова агенция.

Григорий Родченков твърдеше, че преди игрите в Сочи е бил даван допинг на десетки състезатели.

Комисията, която беше ръководена от канадския професор по право и спортен адвокат д-р Ричард Макларън, съобщи, че има неоспорими доказателства на твърденията.

Родченков също така твърди, че той е получавал помощ от руските специални служби.

Според него те са открили начин за отваряне и запечатване на ампулите, използвани за съхраняване на пробите с урина, които са били подменяни с “чисти”.

За да докаже обвиненията, Макларен изпраща определено количество от ампули с проби от “защитени руски атлети” в Сочи 2014, пазени в лаборатория в Лозана, в Лондон, за да се види дали те са надраскани около гърлото, което означава, че са били отваряни.

Макларен казва, че “100% от ампулите са били надраскани”, но добавя, че “това е невидимо за човек, който няма необходимата техника и обучение”.

Критичният доклад ще предизвика нови искания за пълна забрана на Русия да участва в Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, които започват на 5 август.

Комисията беше създадена, за да провери твърденията на Родченков, че десетки спортисти са получили допинг, като сред тях има и 15 медалисти от Сочи.

Той твърди, че това е резултат от сложен и добре организиран заговор на руското правителство, което е използвало факта, че страната е домакин на игрите, за да злоупотреби с пробите за допинг.

Родченков сега се укрива в САЩ. Той твърди също така, че руските атлети са получавали допинг и преди Олимпиадата в Лондон през 2012 година, Световните игри по лека атлетика в Москва през 2013 г. и Световното първенство по плуване в Казан.( kafene.net)

20 мнения за “Престъпната следа на руската комплексарщина сочи към Сочи”

 1. Абе допинг, те рашъните сса нагълтале с ампуле с ленинокървин мнооого отдавна, затва после беха надрискани първо под Варшава, после под Бялисток, и къде ли не, загубиха Студената Война, загубиха акъла си даже и още пазат мумията на Ленин, главният терорист на 20-ти век, па рашъните надрискаха съдбата на неколко следвоенни поколения источно европейски хора.

 2. Най-добре е да им бъде забранено да участват в каквито и да е игри, олимпиийски, футбол, тенис и изобщо във всички видове спорт за неопределено време. Чак толкова далече не очаквах да са стигнали, ама очевидно и аз съм наивен-от Русия на Путин може ВСИЧКО да се очаква. Те, миличките, граници прекрояват, аз за едни допинг проби не се сещам. Мисля си обаче, дали и 

Родченков няма да се пресели в другия свят и то скоро. По мои впечатления Путин е злопаметен и не прощава. Дано не съм прав.

 3. раззия поне докато лилипут.ин и питерската ОПГ са на власт повече няма как да продължи да е фактор в спорта. Сега остава да им отнемат и домакинството на световното по футбол в 2018г. и всичко е на 6. Предстои неизбежно и преразпределение на медалите “спечелени” от ватниците в Сочи.
  Между другото, 5 златни медала са дело на натурализираният кореец Виктор Ан, трикратен шампион в шорт трека и американеца Вик Уайлд, приел руско гражданство бракувайки се за колежка-рускиня в паралелният слалом. Да видим дали и те ще изгорят.

 4. Както е известно – краката на лъжата/те са къси.
  И Путиновите ‘крака’ се оказаха кокили. За да се изяви като ‘Великан’.
  Но не е само по отношение на спорта, а и в икономиката, социалната дейност и най-вече демокрацията.
  А последната е толкова бутофорна, че само манипулираните могат да приемат, че я има.
  Но също така е известно, че рано или късно идва Видовден.

 5. СССР-любима моя страна огромная,страна с многоя химици която трябваше да покаже на запада че са най-великата сила в спорта.Заедно с ГДР и НРБ през 80г.бяхме велики сили в спорта.Първите три места бяха за соца.Антидопингови комисии нямаше.По-малкия брат НРБ по-лягаше на по-големия,а ГДР,, биеше,, ГФР каква сила какво нещо бяхме-таварищите ликуваха-другарите се радваха на пировата победа.

 6. Необходима е пълна изолация на путландия и в областта на световния спорт. Никакво участие в предстоящата олимпиада! Никакво домакинство на световното по футбол!
  Днешна Русия е злокачествения тумор на планетата!

 7. Нима има наивници, които смятат, че световни рекорди се поставят без помощта на фармакологията?!?

 8. Най кудкудяканите руски достижения:
  1.Гасударското.РУСКАТА империатрица Екатерина ВЕЛИКА. Ама тя май всъщност била германската принцеса София фон…
  2.Съветското.Първият човек летял в космоса.
  Спомнете си деня в който загинаха Гунди и Котков. Същия ден загинаха и 3-ма съветски космонавти-разхермитизирала им се капсулата. Все още няма изобретен животоспасяващ скафандър и никой до сега не се е приземявал/приводнявал/ с парашут извън капсулата. Единствено наш Гагарин в скафандър и с парашут-21 дена преди първия американски космонавт. Както се казва-изводите оставям за вас.
  3.Спортните върхове се оказаха на допинг-кокили…
  4.Самагона/водката/.Ами то ферментацията е естествен процес/оловина,медовина/,а когато сме правили дестилация по руските/ български/ земи, никой все още не е чувал за славяни и руснаци/първите все още не били ИЗМИСЛЕНИ, а вторите все още не съществували/.Пък и сега, ако братушка изпие вместо два самагона, две джибровки-скоросмъртници ще пребели очите.

  Не мога да се сетя за едно руско нещо което или да не са излъгали, или да не са го откраднали.
  Моля Ви! Помогнете…
  ———–
  Срещам съседа. Носи си телевизора на поправка-от два дена бил развален . Ни журналисти, ни политици, даже и Лавров не…лъже.

 9. Едва сега се позагледах в снимката от ЕКОНОМИСТ. Ами тя си е направо емблематична! На преден план – триумфиращият владимир путин. Зад него – пльоснала се болезнено по задник вся РОССИЯ!

 10. Към Фрунзе:

  Скандали с допинг- колкото щете. Но скандал с цяла държава, въвлечена в такава мащабна фалшификация, какъвто е този случай, не е имало. Казусът надхвърля далеч всякакви спортни рамки. Става дума за това как функционира руската държава по принцип- главният мафиот поставя задача и останалите безмълвно ( или ентусиазирано) уастват в съзклятиета на държавата.
  Забележете също така реакциите: ако някой западен спортист бъда хванат в нарушение, то началниците, съотборниците, медиите в страната ще се скъсат да се разграничават и заклеймяват. Докато в Русия досега или отричаха на всички нива или заклеймяваха като предатели заловените нарушители, които са си признали.

 11. Поведението на руската държава граничи с психично отклонение.
  Това нещо здравият разум не може да го проумее и разбере.

 12. До Фрунзе. Никой здравомислещ не си прави и грам илюзии за “неограничените граници на човешките възможности” в спорта. “Световните рекорди да се поставят без помощта на фармакологията” в наше време е абсурдно и да си го представим. На запад обаче на никой управленец и през ум не му минава да направи организацията с помощта И на специалните служби за прикриване на държавното допингиране както убедително-доказателствено сочи цитираният доклад. В САЩ сами разбиха кариерата и съдбата на две икони на спорта си. Лекоатлетката Марион Джоунз и колоездача Луис Амстронг. Последният беше, между другото, опитно зайче, как от един посредствен спортист може да се създаде суператлет с помощта на “медикаменти”. За него се произвеждаха специално съобразени с особеностите на структурата и физиологията му хапове.
  Но това са “тънки” работи които любителите на максимата: “И тия и ония са маскари” отказват да вдянат.

 13. в подкрепа на написаното от
  ПАВЕЛ ТИНКОВ:

  Пълна изолация във всички области на “злокачествения тумор на планетата”, защото само това е начина да спре да дава разсейки, преди да бъде ликвидиран окончателно.

 14. Фигуриста от снимката: какая грация,какой финьест,какой великолепний ботокс,какая красата, какой високий малчик,какой смешний кагебистчик,самъй первъй в мире!

 15. До Georgi Nikolov по 19.07.2016 в 11:44

  За Ланс Армстронг в никакъв случай не може да се каже, че е посредствен спортист. По негово време е било практически невъзможно да влезеш в спонсориран отбор и още по невероятно да участваш на Тура без да взимаш стимуланти. Всички са приемали препарати за насищане на кръвта с кислород, а по-късно са преминали и на преливане на замразена предварително кръв, но да вземеш титла е истинско постижение. Армстронг и вероятно и шефовете му в Постал са организирали истинска мрежа от “явочни квартири”, ” мулета” и микробуси с двойни дъна, а впоследствие са взели и мерки за натиск срещу приказливите, но това е било на отборно ниво и целта е била да се задържат парите от спонсорите. С русия случаят е несъпоставим.

 16. Същественото в случая е,че в туПлерска RAZIя , като пряк наследник на СеСеСеРе има министерство на спорта. Министерство!
  Чудно в какъв тип гасударства,и в КОИ гасударства е имало преди, и има и сега министерства на спорта?!?!?

 17. Дано тоя свестен човек Родченков е избягал навреме от раззията.
  Иначе усещам как дългата ръка на джуджи ще го стисне за гушата и пак ще пишат, че някакъв чеченец е очистил по-погрешка някой си в джунглата-раззия.

 18. До СОХО.
  Случаят Ланс Армстрог е “частен” до степен всичко да е рамките на Постал. Дотам. При раззия, убеден съм, че не е минало без благословията на слънцеподобний и надолу по вертикала до последният перспективен атлет. Може би съм пресилел с квалификацията “посредствен спортист”, по-скоро е бил изведен от пълна анонимност. Просто в него са видяли необходимите данни за една машина за победи на база специално за него организирано “стимулиране”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.