Живков се опитваше да подкупва западни авторитети с народна пара, а Бокова днес- с международна

Публикацията за Ирина Бокова в американска медия, препечатана във Faktor.bg, е сбито обобщение на ( почти) всичко, заради което един българин би трябвало да не иска да бъде представян от такава дискредитираща България личност.

В този смисъл статията е полезна най-вече за онези, които изтъкват “великия” аргумент, че Бокова трябвало да бъде подкрепена от българите просто защото е българка. Тъкмо напротив!

Кой от фактите, припомнени в статията, не отговаря на истината? Всичко написано е вярно, но въпреки това от нас искат да се радваме, че тя била българка и била много известна, вместо да кажем , че е жалко да имаме такава сънародничка, обслужваща интереса на Путин и неговата пета колона у нас.

А най-позорното в конкретния случай е, че Бокова действа по стара комунистическа традиция чрез подмазване за постигане на целта, която да опрадва средствата по пътя към нея. Средствата не са от джоба й. По същия начин режимът в НРБ даваше мило и драго да прикотка някой западен авторитет, който да се продаде срещу дрънкулка , ласкателство, софра и прочее подобни номера за легитимиране на “социалистическа България” в очите на българите и ако може- пред наивната част от света.

Тодор Живков плащаше тези подкупи с народна пара, с която се разпореждаше като всеки диктатор. Бокова творчески доразвива диктаторската традиция с международна пара, ползвайки бюджета на ЮНЕСКО за личната си кампания.

The New American: Обама отказва награда от Бокова
Става дума за решението на Бокова и подчиненото и ръководство на ЮНЕСКО да присъди на американския президент Барак Обама изключително оспорваната и противоречива награда за мир на името на африканския диктатор Феликс Уфуе Боани
За поредния скандал свързан с директора на ЮНЕСКО и кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова пише http://www.thenewamerican.com/
Става дума за решението на Бокова и подчиненото и ръководство на ЮНЕСКО да присъди на американския президент Барак Обама изключително оспорваната и противоречива „награда за мир“ на името на африканския диктатор Феликс Уфуе Боани. Обама, разбираемо, до момента не е приел наградата, а вътрешни източници твърдят, че това е поредният пример за корупция в разтърсваното от скандали ЮНЕСКО.
Смята се, че това е и поредната стъпка в задкулисните действия на Бокова да получи подкрепата на Белия дом за поста генерален секретар на ООН.
Това не е първият път, в който Бокова, известна българска комунистка, въвлечена в многобройни корупционни скандали, злоупотреби със служебно положение, се опитва да спечели благоволението на лицата, вземащи решението в Съвета за сигурност на ООН.
Преди няколко години Бокова предложи същата дискредитирана „награда за мир“ да бъде връчена на френския президент социалист Франсоа Оланд за бомбардировките на Мали.
През 2014 година Бокова „назначи“ съпругата на жестокия комунистически китайски диктатор Си Цзинпин, за свой „специален пратеник“ и я нарече „пример за подражание на милиони малки момиченца в Китай и по света“.
Бокова се присъедини и към комунистическите диктатори от целия свят, които единствено участваха в пищните празненства за „Деня на победата“ в Москва. Демократичните лидери бойкотираха парада в Москва заради незаконната анексия на Крим, но Путин е ключов съюзник на Бокова, пише www.thenewamerican.com
Изданието припомня, че Бокова е завършила в Московския държавен университет по времето, когато той е бил „подконтролен на КГБ“, както и, че целият екип, който се занимава с кампанията и за генерален секретар на ООН се състои от бивши служители и агенти на Държавна сигурност.
The New American припомня публикацията на Faktor.bg за злоупотребите на Бокова, която използва ЮНЕСКО и наградите, които връчва агенцията за собствените си амбиции, както и пътуванията и по света за сметка на ЮНЕСКО, за да провежда кампанията си.

22 мнения за “Живков се опитваше да подкупва западни авторитети с народна пара, а Бокова днес- с международна”

 1. Тази бабичка И.Бокова има ли си внуци? Сигурно са ги водили да им леят куршум против уплах. Крадени пари до какво водят? До грозота разбира се! Такъв киликанзер не бях виждал скоро. Аз ако съм на нейно място, ще продам апартаментите в Ню Йорк и Париж и с парите ще построя детски градини в България, като дарение на държавата! По този начин ще изкупи по-голямата част от греховете,нейните и на баща си! В края на живота и И.Бокова да се запомни с нещо градивно, позитивно.Тази жена за мен е напълно нещастен човек.Другарко Бокова вие сте станала много отдавна за резил пред България и целия свят!Имате много малко време да се промените! За което много се съмнявам. Или както казваше дядо ми: комунист кръв повръща, пари не връща! Нейният брат Ф.Боков: Ние вината я поемаме с мезета! Нагли ,много нагли комунистически мастии !

 2. Тав. ЛАЙНАРОВА мен никога не ме е изненадвала. Нищо старо не е забравила, нищо ново не е научила. Изберат ли е за генсек на оон-то, това е окончателният морален край на банкрутиралата говорилня.
  ДГД за иб от една долна, мръсна гад.
  Сега, по голямото злободневие. Автопревратът на султан Ердоган.
  Една статия и едно интервю разголващи 1:1 козните и целите на султан Ердоган и духовният МУ московски дружок лилипут.ин.

  http://censor.net.ua/resonance/398044/kak_putin_turkam_v_chashu_kapnul

  http://argumentua.com/stati/ne-povtoryaet-li-kreml-stalinskuyu-operatsiyu-ledokol

 3. Казах ви аз, първо “дупинг” после “гепинг”!

 4. Тези дни попаднах на интервю с госпОжата Боковна пред някаква разскубана женка от БНТ /Ирина била, НО Цонева/. Тези двенките си говореха за събитията в Ница и в Турция. Както се канех да превключа, така в един момент се заслушах. Първата очевидност беше, че Боковна сказва на български, ще рече – няма никаква езикова пречка да изрази в пълнота ценните си мисли. Втората очевидност се яви във вида на толкова беден речник, че мен сериозно ме досрамя. Клише до клишето, безсмислица до безсмислица и като цяло, речников запас, достоен за sms на тийн от Горно нанадолнище. Понеже не съм единствената, която откровено не желае да слуша тинтири-минтири, сега разбирам какво им е било на онези хорица, които бяха заставени да изслушват презантацията на кандидатката за ООН. Искрено се надявам да й отвърнат с едно мощно О-о-о-НЕ-НЕ!

 5. Призовавам всички горди българи, които

  -заспиваме с книгите на Божидар Димитров
  -под звуците на “Батальона” и на “Бела роза”
  -сочим на децата и внуците си 2-те Българии- построената от Живков и разрушената от демокрацията
  – членуваме в ротите на Перата и Динко, връзваме и бием пришълците
  – постиламе с рози пътя на путиновите “нощни вълци”, махаме им с руски знаменца, кичим се с георгиевски ленти
  – очакваме ги да акостират с подводници и самолетоносачи в устието на Камчия-завинаги!
  -искаме в Евразийския съюз и поради това
  -гласуваме за атака, БСП, АБВ, ПФ, Герб

  да подкрепим горещо др. Ирина Бокова! Като стена, като един, като гранитен блок!
  Можем във всеки момент да й бъдем полезни. Ето, аз й предлагам да не спира до кот`д `ивоарския Феликс Уфуе Боани- сатрап, пардон! – антиколониален лидер, (управлявал колкото любимия на др. Бокова Живков), велик мислител, автор на универсалната философска теория за “кот`д `ивоаризма” (тук той иска да изпъкне пред друг комшийски велик мислител – Сенгор с неговата “гениална философия” на “негритюда”.
  Така др. Бокова може да учреди още престижни награди от името на Юнеско.
  Като например

  Международна награда за вегетарианство и борба срещу канибализма на имената на ЖАК БЕДЕЛ БОКАСА-ПЪРВИ и ИДИ АМИН ДАДА. (Вероятен лауреат- Ким Джонг Ил)

  Международна награда за хуманизъм, милосърдие, социална демография и преданост към френската култура на името на ПОЛ ПОТ

  И т.н.

 6. Виж, за литературата др. Бокова се сети отдавна, когато обяви за “световно литературно наследство” драсканиците на изверга, чиято брадясала мутра се зъби от фланелките на невежите копелдаци- че гевара!
  Но може и по-радикално. Др. Бокова може чрез Юнеско да учреди Световна награда за литература, която направо да замести Нобеловата на името на че гевара- така и така предложенията към Нобеловия комитет най-често идват от политкоректни, левичарски, антизападни, антикапиталистически, неомарксистки и пр. бърлоги и гъмжилища. Посмъртен носител на наградата че гевара- кокалите на че гевара. Връчва – галванизирана мумия на че гевара. Лауреатска реч пак тя.

  Изобщо- пълен “кам бак ту юесес-а-о” от златното за др. Бокова брежневско время…
  А то е чудесен повод да цитирам велика и интелигентна руска пародия…За нейния незнаен автор винаги съм се питал, как си живял в този зандан, кой си ти, скъпи руски брате, приятелю и съмишленико, който си я създал, знаеш как си ме скъсвал от смях във всякакви мигове, скъсвам ръката ти от ръкостискане, прегръщам те братски, давам като ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ за разговор на чашка с теб и натоварвам на ешелоните към Сибир всичките ни патриотари с балалайкина дресура, каква Аркадия би била ТВОЯТА Русия и НАШАТА България без тези изроди…
  И тъй – поводът е Ленинската награда за литература, която кретенясалият клептоман на ордени и абсолютно дементирал НЕОЛИТ (да пукнеш от смях!) Илич Брежнев като шеф на СССР със собствен указ … връчва сам на себе си вече “като писател” за мемоарите си “Малката земя”.
  И неизвестният пише:

  “За изключителни заслуги в удостояването на Леонид Илич Брежнев с орден “Ленин” да бъде удостоен ордена “Ленин” с орден “Ленин”… Кръгът се затваря с безнадеждна прецизност, но извън него остават надеждата и вярата, че докато съществува дори един виц, абсурдът на съветизма не може да се чувства незастрашен от съпротивителните сили на разума и езика…”

 7. С герб не е възможно да се управлява с цел модернизиране на държавата. Това е едно милиционерско блато, което със сигурност ще те погълне. Започва се с малки компромиси, докато се стигне до пълно подчинение и парализа. Това важи с пълна сила и за подкрепата на Плевнелиев и Митов за бокова. Просто се чувства огромна липса на смели и решителни политици. С финтове и компромиси нищо добро не може да се постигне. И тук все пак виси и въпросът за подкрепата на Европейската Народна Партия за ментето герб, и зловещите резултати от тази подкрепа.

 8. До кога ще търпим др.бокова-докога ще плещи глупости по тв.Всеки знае тя и фамилията какво са направели за България -тази рода е за затвора.Защо не се вземат с таварищ путин-да се прегърнат и плеснат с ръце да скочат от Кремля за да ги запомнят по света.

 9. Малко сравнение. Оказва се, че часове преди преврата с мисия в Турция е плел козните си Александър Дугин. Значи там Кремъл изпраща някой, който е написал ето това, че е и превел основните коментирани автори от оригиналните езици.

  http://www.arcto.ru/article/20

  Ние обаче противостоим достойно на руската интелектуална геополитическа експанзия с нашата твърда евроантлантичаска външна политика, която олицетворяват и ръководят титани на мисълта и словото като….

 10. Братя Левскари , не може това сръбско мекере да е треньор на нашия отбор. Не ходете на мача, не подкрепяйте комунистическия тумор обсебил нашия любим Левски. Това не е Левски! Не пълнете дебелата гуша на Дебелян Пеевски ,тиквата и карадайъ. Нека възродим нашия клуб от могилката както Боркиша. Омръзна ми от комунисти и доносници със сини фланелки и сини венци. Чорбарите се пречистиха, настъпи и нашето време.

 11. Продължавам, жив ме дерете 100 пъти до утре, но прочетете тази част от съчинението на Дугин непременно! Няма да съжалявате, а като си пускате видеото с любимката ни, ще разберете с болка на душите къде сме и какво сме…

  http://www.arcto.ru/article/22

  И тъй, въпросът на граф Астолф дьо Кюстен “как руснаците успяват да лъжат целия свят ” стои неизменно от Потьомкиновите деревни до перестройката и днешния ден. Как обаче всеки, който е наясно какво е Запорожец с въздушно охлаждане, как работи руска перална машина, как изглежда и какво може руски компютър, как този народ, разсипан генетично от терор, глад, алкохолизъм, деградация, унищожена природа, изтребени елити живее като добитък– като се пропусне плюскането покрай петродоларите последните години-все пак (освен руската литература и култура!) си казва- има нещо там, има нещо дълбоко, думи, словеса, нещо оттласнато от материалното, посветеност, месианизъм на интелигентни духове, визии, мистика… Кой си казва така ли ли? Оставяме щатна агентура и шпиони, рубладжии, заблудени идиоти, алчни използвачи, примитиви. Казват го и други. Ето пак паралела: да се говори за парламентаризъм в Русия е все едно да се говори за вегетарианство на Иди Амин Дада и Бокаса. Да,приятели, но тумбата корумпирани шопари и пенсионирани фуражки в Държавната дума, ако случайно иска някой да я просветне по геополитиката, глобалната стратегия и консервативното визионерство, има насреща си Дугин като парламентарен експерт, който е превел и коментирал превъзходно класически текст на радикалната консервативна мисъл, свърхактуален в сегашния момент – и после не се чудете на подлъганите от Москва консервативни хора по света, които не са сесерофили и рубладжии. БЕЗ ПРОНИКВАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ НЮАНСИ НА ДУМИТЕ, С КОИТО КРЕМЪЛ ЛЪЖЕ И МАНИПУЛИРА СВЕТА НИЕ НЯМА ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ СТАТУТА НА РУСКИ ПРОТЕКТОРАТ, А ЕВРОПА – ОТ ХАЛА НА БОГАТА БАБА ПЕНСИОНЕРКА, ДОВОЛНА, ЧЕ КВАРТАЛНИЯТ БАНДИТ ЛЮБЕЗНИЧИ И ТОЧНО ДНЕС НЯМА ЗА Я БАСТИСА! Москва има равноценен събеседник на Давутоглу с неговата “Стратегическа дълбочина”, праща го в Турция- и печели! Ние гърмим, че наблюдаваме ситуацията, че на границата е спокойно, пускаме номерата на 2 факса за помощ, дето и така си стоят навсякъде. А- и за мир пламенно зовем! И за разоръжаване!

 12. Др. Бокова непременно трябва да изтъкне като аргумент за избирането си и тази школа по хуманизъм в класическите традиции на нейната партия според инструкциите на съветските й началници!

  http://www.168chasa.bg/article/1664127

  А пък Виктор да разкаже нещо за 20-те години зверства на чилийската хунта, че този материал направо прелива от доброта и човеколюбие!

 13. И малко здравословен смях за лека нощ!

  http://www.mediapool.bg/barekov-se-predlozhi-na-borisov-da-oglavi-pregovorite-s-iran-za-belene-news251876.html

  Разполагаме с началото на английският превод и транкрипция на подготвеното изявление:

  Ай ем мембър ин дилигейшън ъф Юропиън парламент ъф Иран енд негосиейшън ин говермент ин опозишън проблем уан-ту-три Бългерия сел енд Иран бай рашъ нуклеар радиейтър партисипейшън ъф Рашъ дилигейшън…

 14. Преди време,в една телевизия,Алекс Алексиев каза кой е убил баща му-Георги Боков.Някой да е чул опровержение на това? Няма опровержвние.До кога ще търпим съветски агенти да властват у нас?Няма един учил в МИО да не е агент на КГБ.Закона Макарти спаси Апмерика от червената чума,а нас?Представете си ,ако Гьобелс имаше жива дъщеря,да поучава германския народ от трибуната на Бундестага.

 15. Бокова слава на Бога вече не е топ кандидатка, никога не е и била, но беше успяла да си пупи много пиар. Чудя се кой е платил милиони за нейния медиен пиар? Ето тук Дейли мейл изброява водещите кандидати, Малкора, Гутереш, Кларк, Данило Тюрк
  http://www.dailymail.co.uk/wires/afp/article-3698836/UN-reverts-secrecy-vote-new-secretary-general.html

 16. Митко Цонев я покани в неговата червена бръснарница, нали баща му в ролята на Емил Боев флиртуваше с всички красиви дами независимо от кое разузнаване са, само не от КАГЕБЕШКОТО, че там бият през пръстите на Лубянка и махат ноктита за всеки случай да не пречат.

 17. Запознах се с г-жа Бокова преди повече от 10 години(факта очевидно не е за хвалба). Тогава явно е била много много “спяща клетка”. За да стигне до тези нисоти определено има сериозен отбор зад гърба си. Време е и той да бъде разобличен.

 18. Другарката Юлия Кръстева, световната интелектуална икона, писателка, лява феминистка активистка, кралицата на семиоитиката, фенката на Кастро, Мао и Пол Пот, забравилата родния си език, боркинята срещу ужасите на капитализма и дискриминацията край Сена и Темза, но непродумала дума за ужасите на комунизма край Дунав и доживотната дискриминация на доста нейни талантливи колеги в НРБ, очаквано е в комитета, който подкрепя кандидатурата на Бокова.
  Изненада – НУЛА! Но темата е интересна и паралелът не е случаен :как две кариерни каки симетрично се облагодетелстват и от каскетлийския сталински комунизъм, и от лигавото салонно западно левичарство.
  В неговото скрито зловоние днес доминират политкоректни цензури, мулти-култи и пр. дивотии.
  Ето защо то винаги ме е отвращавало дори повече в морален смисъл.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.