Германия най-после пострада за радост на нашенския “Пострадамус”

В Германия, на чието щастие да бъде подмината от терористични атаки разни “ лоши пророци” нервно се чудеха как така се спасява от тази напаст- въпреки вината на Меркел-лошото се случи. В Мюнхен при това, един от най-богатите и благоденстващи градове в Германия, в Европа и в света.
Макар и самотен, отделен стрелец успя да нареди страната сред пострадалите от тероризма- каквото и да значи това във връзка с лудостта на отделен човек, превъртял на датата , на която нещо подобно в Норвегия направи неговото подобие Брайвик през 2011 г., избивайки 69 души от едната омраза.

В случая няма да се опитвам да категоризирам убийството на 10 невинни граждани в Мюнхен по скалата на международния тероризъм. Репликата ми е във връзка с това, че злорадството на онези, които предричаха всичко най-лошо на Германия и бяха силно озадачени, че това все не става, най-сетне е удовлетворено.

Ще се концентрирам само върху един пример от нашата родна коментаторска фауна- защото тезата ми тук е именно по въпроса за безотговорните лъжи на коментаторите, които тук никой не държи отговорни за облъчването на търпеливата българска публика с манипулации и базираните на тях несъстояли се прогнози.

Спомняте ли си лятото на миналата година, когато избухна бомбата със злополучнта покана на канцлера Меркел към бежанците? Колко проклятия само се изсипаха върху главата й от устата на всезнаещи български коментатори, желаещи да обслужат нескритото желание на Кремъл тъкмо Меркел да бъде срината, но не заради бежанската вълна, а поради факта, че тя застана твърдо зад общата западна позиция срещу руската агресия в Украйна.
Особено се отличи в злобата си любимецът на българските телевизии Андрей Райчев. Същият, който по-рано излъга, че напускал социалогията:

“Андрей Райчев и Кънчо Стойчев напускат социологията
Frog.news
|
31.05.2013”

То не бяха ругатни и обиди по адрес на “баба Меркел”, не беше чудо…Но най-вече от устата на Райчев и неговите подобия ( някои от които “короновани” за десни коментатори) заваляха прогнози за нейното скорошно “помитане” от разгневените германци. И когато се надигна (крайно)дясна във вълна в Германия, макар и предимно в податливата на левичарски настроения нейна източна част, нашенските “пророци” направо започнаха да хълцат от щастие, че са познали. Хак й е на Меркел, вече е виновна и за възражднето на германския национализъм!

Андрей Райчев й даде най-много половин година живот начело на Германия, което, горе-долу, съвпадна с апогея на възникването на ксенофобската организация ПЕГИДА. Изглеждаше като да е познал най-после нещо.

Обаче мина още половин година и Меркел не само още си е на власт, но и (крайно)дяснта вълна започна да се оттича в отходните канали на Германия. Една другарка на нашите мегапатриоти, дошла от Германия тук да си покаже простотията като жест на солидарност с нашенската, отива на съд за това свое деяние в родината си.

А какво става с прогнозите за скорошния, неизбежния, позорния край на Меркел? Ами нищо. Тук лъжците получават поощрения под формта на нови и нови пробутвания на микрофоните да продължават в същия дух.

Мога да дам още много примери за техните лъжи, но ще се огранича само с една- за илюстрация:
“Андрей Райчев в “Преса”: ГЕРБ няма шанс за втори мандат
в. “Преса”. 15 февруари 2013”

После нека никой не се чуди защо българското “простолюдие”, което е жертва на лъжците, обожавани от българските телевизии, гласува за простите си господари. Не защото така са му казали лъжците, а просто защото простите не могат да се ориентират сами в кашата, с която ги хранят насила по метода на захранването на гъските, като им наливат в главите плявата, от която малцина могат да отсеят зърното.

Виновни за това, разбира се, както за корупцията, у нас няма. Макар това престъпление да е лесно доказуемо- нещо повече, то е демонстративно нахално като сериен изнасилвач, който не само не стига до съд, но и се хвали с “любовните си подвизи”, толерирани от властта- четвъртата, в случая.

22 мнения за “Германия най-после пострада за радост на нашенския “Пострадамус””

 1. Благодаря на Стопанинът на БЛОГА НИ за адекватната статия.
  Колкото до идиотите-“експерти” които сега очеизвадно ликуват по талавизиите ни, че са “познали” поне веднъж, ДГД от една, долна мръсна гад!
  Вижте как в прекрасният сайт, има и интервю на Иво в него, StopFake
  http://www.stopfake.org/bg/nachalo/
  разбиват на пух и прах кремълската пропаганда и родните Й поддаквачи.
  И още една статия изобличаваща изцяло троленете на мурзилките в Чехия, Словакия и не само там.
  http://argumentua.com/stati/propaganda-kremlya-v-tsentralnoi-i-vostochnoi-evrope-ekspluatatsiya-slabostei

 2. На мен ми изглежда доста подозрителен фактът, че стрелбата е била в МОЛ Олимпийски, близо до олимпийския стадион на Мюнхен, точно след като руските спортисти бяха отрязани за Олимпиадата заради допинга.

 3. Офтопик, само във връзка с “БГ-пресата”.
  В друг сайт прочетох авторска реплика към този текст, наречен точно “оБразец на свиркаджийската журналистика”. Вярвайте ми, още не вярвам, че с такава “публикация” кенефната бърсалка кристина кръстева може дори самата себе си да надмине! ХИГИЕНА, ПРОПЕР, каквото намерите, предупреждавам!

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5569961

 4. Опашката от български Посрандамуси на медийния пазар е голяма. Следващите двама, които предвещават края на германската демокрация са “професор” Михаил Константинов и Иван Бакалов. Дилетантизъм и простотия е, да не знаеш какво е истинска демокрация, а да съветваш другите как се прави и съхранява тя.

 5. А.Райчев от прекомерно изречените лъжи ,манипулации и федеросите които върти на кагебистите,езика му е набъбнал и не може да си го прибере в устата и фъфли като стар швестер.Прогнозите му са катастрофално грешни, няма кой да му повярва.Иска г-жа Меркел да я импийчмант немците, но Германия не е колония на Хуйло, разбрали ме добре Райчев! Не вървиш с опорните си точки! Нещо напоследък не си продуктивен,и лъжите ти не хващат декиш,та ще се наложи да връщаш пари!

 6. Голяма част от нашия народ е ПРОПИТ от шопската философия-Я не сакам я да съм добре, аз искам на Вуте да му е зле. Същата радост беше и при 11ти септември 2001та. Много хора тук не мислят, че ако не ДАЙ БОЖЕ решат да правят добре организиран атентат ТУК, жертвите ще са огромни. Причините за това са очевидни. Няма страна, която да е недосегаема за терористите. Не съм казал, че канцлерът Меркел ми е свръх симпатична-няма такова нещо, но последното нещо,което би ми минало през ум е да злорадствам след извършен терористичен акт. А че българските социолози са специалисти по черни прогнози, това вече всички го знаят, тук включвам и гаргите. Няма да е лошо да се направи статистика колко точно от тези прогнози се сбъдват.

 7. Но ето и нещо радостно от “флагмана”, макар и против политиката му! Моля, колеги, вижте под този ОТВРАТИТИТЕЛЕН ТЕКСТ на един френски интелектуален МЕРД в (май, платена?) възхвала на една нрб/сесесерски комунистически БОК/ла/ (тур.) няколко ЧУДЕСНИ КОМЕНТАРИ! Особено последният- за боклуците на “хайверената левица” и “бобо паризиен” като фенове на Бокова!

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5666514

 8. Драги KIROV,
  Прав си напълно за дискретния дует журн. Бакалов -проф.Всезнайков. Често и аз си мисля, че “посланията” на рубладжийската колона медийни ибрикчии не са точно планирани, йерархизирани, координирани, артикулирани от определен център. Един-във вмирисано от 10 години гробарско сако и риза-наборка на сакото с психоаналитично каканижене на брилянтни по кухотата си витиевати фрази те води към духовните висини на руския дух и, другият вика “в морален план Западът е болен, Русия е здрава”, трети се изтъпанчва “Съюз със СССР!”, друг го коригира “Искаме в Евразийската шир” и т.н. И майтапът е, че това трябва да изглежда “дискусия”, защото коментатори с алтернативни позиции или няма, или, както се случва с Иво, когато ги канят, то е само за да дави хорово думите им путинайкинската глутница втръснали дърдорковци.

 9. КТОРЕКЦИЯ! към горния ми пост – “дали не са точно планирани”…

 10. Стамбо, Приятелю, текста на горната пачавра няма нищо общо с “Един ден на бойко методиевич”. Имам “агентура” от обкръжението МУ. Ако проявяваш всеобхватен научен интерес към феномена баце пищи ми на еладрес gundi9999@yahoo.com
  Не искам да замърсявам БЛОГА НИ с описание на кретенизмите на банкянското слънце.

 11. Г-н Инджев отново се обръщам към Вас с молба да развиете темата за европейския НЕУДАЧНИК,който занимава цяла Европа с личните си неясни проблеми имам в предвид случилото се в Мюнхен и Ница. Простете ми че съм толкова настоятелен,но Вие сте човека който е призван да внесе яснота по този бъдещ европейски проблем!Знам,че това не е по възможностите на водещите ни тикви по българските медии канещи кратуни за коментари на фона на които изглеждат журналисти!С уважение Ваш …

 12. Благодарство, Жорж! Ще се възползвам, но по приятен повод!

 13. Стамбо,Жоро,Киров.Този път скъсахте синджира.Прави ми удоволствие да чета вашите коментати ,те вимаги са пълни и на място.Всеки път когато господин Инджев пусне нова статия вие сте тук на място,моите поздравления отвяд океяна.IIC……IL.

 14. Стамбо, на линия съм!
  Друга тема следена от БЛОГА НИ и която утре трябва да има финално решение.

  Среди допинг-проб, которые дали положительный результат после второй волны перепроверок проб с Олимпийских игр 2008 и 2012 годов, есть тесты российских спортсменов, утверждает The Times.
  Однако имена российских спортсменов и количество таких проб не называютcя.
  Ранее стало известно, что по итогам второй волны перепроверок допинг-пробы 30 спортсменов из восьми стран с Олимпийских игр 2008 года, а также 15 атлетов из девяти стран с Олимпиады-2012 оказались положительными.
  Завтра, 24 июля, Международной олимпийский комитет (МОК) примет решение по отстранению или допуске всей сборной России к Олимпиаде-2016.

 15. Меркел е висш кадър на комунистическия интернационал и щази.може и да греша,но не вярвям ей така изведнъж самосиндикално да стане лидер в дясно.тя е бивш шеф на младежката комунистическа партия на германия.Прекалено много комунисти изведнъж станаха лидери в дясно…барозо юнкер борисов…кери като изтъкнат маоист поне е в левите редици в сащ.макар ,че неясно що в бг левите в сащ се припознават за десни…добре е

 16. Ще трябва да секна радостта на путинофилите. Не е терористичен акт,немците си имат друга дума за това – Amoklauf. Буквално преведено е откачен с оръжие,който стреля на посоки. Тероризмът си е съвсем отделна категория, означаваща, организация, подготовка и свързани лица, което в случая не е валидно.

 17. http://librev.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3029&Itemid=1000

  ИВО и колеги- текст за експресен прочит и анализ по темата! Това е спорът на Иво и още няколко свестни хора, след като червената рубладжийска глутница се заяде за думите на ЛЕВСКИ, които Росен Плевнелиев цитира! Ето пример за координация на мръсниците и лежерност на добрите, ще рече, обичайното положение у нас!

 18. Anti-colorados за н-ти път мачка любимата на петолонците и полезните идиоти шаячна правда на ватниците.

  http://defence-line.org/2016/07/rossiya-prestuplenie-i-nakazanie-chast-1/
  http://defence-line.org/2016/07/rossiya-prestuplenie-i-nakazanie-chast-2/
  А и Василий Рибников никак не е лесен. Петимен съм да следя само изражението на лицата на лайчевци при евентуално запознаване с текстовете.
  Ако първо, въобще са чули за тях и второ, ако въобще намерят мъничко кураж да ги зачетат. Сигурно ще се наложи дистанционно да го направя.
  Ех, “мечти”!
  http://censor.net.ua/resonance/398623/o_legkoyi_urinoatletike

 19. Ruslan Popov

  Большего позора чем при Путине никогда со сборной моей страны не было,никогда не отстраняли сборную в результате преступных действий руководства страны..дожили
  Путин как всегда врал и обманывал мир и Россиян и о Сочинском триумфе тоже….Теперь выяснилось: победа на Олимпиаде в Сочи не была заслужена нами. Наши спортсмены победили, потому что их накачали допингом. Это была подтасовка, жульничество, очередная ложь. Наше государство – целые министерства, целые спецслужбы – мухлевали и подделывали, укрывали и врали, чтобы обмануть весь мир и всех нас. Они вымутили эту победу, шулерски облапошили и другие страны, и нас с вами – ради чего? Ради кого? Ради нас?
  Сочинский триумф оказался такой же унизительной фальшивкой, такой же гэбэшной спецоперацией, как медведевская модернизация, как наша Силиконовая долина в Сколково, как наша демократия, как все наше возрождение из пепла. Потемкинской одномерной деревней, собянинской европейской Москвой. Нарисованным очагом, который не светит и не греет; и вот нас ткнули в него нашим длинным от вранья носом.
  Мы просто хотели вспомнить, как это – гордиться своей страной; а нас одурманили той шулерской победой и заставили поверить в мировой заговор против нас, извратили наше чувство, измазали его в дегте и дерьме, передернули его – и натравили нас на наших братьев. Мы же не хотели воевать с украинцами, мы не хотели ненавидеть их, мы не хотели подозревать во всем Запад и бояться его, помните? Мы просто хотели, чтобы нас наконец признали за равных. Мы хотели не страха, а уважения.
  Теперь мы теряем все. Шулер пойман за руку. Медали срывают с шей. На нас показывают пальцем и смеются. Мы мечтали об уважении, и мы получаем позор.

 20. Миналата година този А.Райчев цинично обвини Меркел, че извършвала “внос на пролетарии” под формата на “бежански поток”. Нещо подобно бръщолевеха и неговите себеподобни – все хора надвили на пост-комунистическия си масраф. Друг един – уж дясномислещ (доносникът-конст.съдия Георги Евдокиев Марков), пък направо заяви – “отказвам да съчувствам на бежанците” и обсипа Меркел с най-безочливи обвинения. Не остана назад и специалиста по изборни преброявания -полит-математикът проф.Константинов. Целият псевдо-интелектуален елит на нацията се изреди да хока Меркел, заради нейната в същност последователна и принципна християн-демократическа линия на отговорна международна политика както по Украинската, така и по Гръцката, а накрая и по бежанската криза. Сякаш можеше да се очаква друго от една дъщеря на пастор, получила университетско образование по физика. В крайна сметка Меркел доказа, че е компетентен и добросъвестен политик, което нашенските национал-путинофили не могат да преглътнат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.