ББ се държи като хибрид между мравка и мръвка спрямо руската мечка стръвница

В рамките на месеца ( т.е. още преди да е изтекъл юли) Русия е извършила 10 въздушни провокации спрямо зоната за отговорност край българското въздушно пространство, заяви днес по Нова телевизия министърът на отдбарана Николай Ненчев. Той поясни, че по този начин се хаби летателен ресурс на българските военновъздушни сили.

Това, което може да се добави, е че време Русия проверява готовността и начина на действие на българската, т.е. на натовската противовъздушна отбрана. Това е вид шпионаж. Разузнаване без бой.

Но още по-важен е политичският въпрос, който възниква.  А той е: Борисов ли се криво моли на Кремъл или Москва нещо не дочува неговите вопли?

От доста време насам българският премиер се старае да демонстрира извънредно миролюбие по отношение на Русия. Именно към Русия. Към кого иначе са адресирани изблиците му на миролюбие с призиви Черно море да се демилитаризира, при положение, че с Турция и Румъния сме заедно в НАТО, а другите ни черноморски съседи Украйна и Грузия са жертви на руската агресивност, а не източник на такава спрямо България?

Излиза, че Русия отговаря с военни провокации на пожеланията на Борисов да вижда в морето само яхти, платноходки, туристи и прочее мирно плаващи и плуващи неща. Май ще трябва да прибави нещо и за гларусите, кормораните и др. миролюбиво летящи над главите ни създания с надежда в Кремъл да схванат намека му и да престанат да ни пращат военновъздушни послания за своята “братска” любов към нас.

Ясно е, че не по силите на България и нейния малък властелин да се противопостави ( военно) на големия руски самодържец. Премиерът на България обаче, без да “обявява война” ( както прави два пъти в публичното пространство със задна дата, твърдейки безумно, че Царство България било обявило война на СССР), да запази малко достойнство. Ако не своето, то това на България.

За тази цел трябва да спре да скимти унизително пред нозете на Путин. Не се иска много от него ( той не би и могъл да направи много). Просто трябва да престане да вее бялата част от националния ни трикольор и да престане да иска от мечката стръвница да мине изцяло на трева. Иначе изглежда като хибрид между мравка и мръвка, която само настървява стръвницата.

23 мнения за “ББ се държи като хибрид между мравка и мръвка спрямо руската мечка стръвница”

 1. Безскрупулен далавераджия и страхливец не може да притежава достойнство!
  А България – България е загубила достойнството си още когато е избрала пожарникарят да я управлява!

 2. Не знам , защо скимти бб?!?!
  “Намаляването” на ресурса на савецките самальоти , ПОВИШАВА РЕСУРСА на прехващащите ПИЛОТИ!
  Те и без това много-много на летят. Това е максимално близо да реалните условия УЧЕНИЕ!
  Пилотите са за да летят!!!
  Самальотите- СЪЩО!!!

 3. баце не само е застанал в стойка партер спрямо любимият практикуващ политгуру лилипут.ин но и е изул гащи. Видно от свидетелството на министър Ненчев това се приема с “разбиране” от кремълският гном-164 санти. При параноика джуджи1 не само лабаво няма но и празно. Играе си безпроблемно “многоходовките” унижавайки на мах премиерът на ръбъ. А банкянското слънце как само МУ завижда, че слънцеподобний е взел изцяло на ръчна матушката. Докато наш бочко скромно трябва да се задоволи със спорта, “оправи” цесекато, съсипва усилено чрез солташака си иво тонев и сие “любимият” Левски, София на фъндъчката и разпределя по “предназначение” еврофондовете. Малко, а и мащабите ни никакви, но от сърце. Колкото-толкова.

 4. Навремето князът на Лихтенщайн(дръзнал да не депортира руските невъзращенци) е казал на прав текст, че с руснаците трябва да се говори твърдо и че от всичко най-добре разбират езика на силата. Премиерът ни е слаб, колкото и да се прави на бабаит, той е такъв само пред по-слабите от него. Не дава и дума да се каже против приближените му или против идола му-Путин. За жалост и голяма част от поддръжниците му са същите. Вчера бях наречен “шут” и “педал” само защото критикувах Фандъкова и некачествения ремонт на руски паметник. Ако в тази страна болшинството не бяха избрали да бъдат слепи за безобразията на Б.Б и цялата му шайка щеше да има пари и за нови самолети, и изобщо за армията. И последно-какво означават думите на министъра “хабене на летателен ресурс”? Да не би военните самолети да са нещо като експонати в музей?

 5. Може пък банкянският Давид да спазва едно от правилата за действие при среща с мечка: да говори с хладен глас независимо какво казва, показвайки, че е друг вид. Ама дали е?

 6. баце,любимеца на село ,банкянското слънце докога ще стой разкрачен между Нато и рассия.Не знам да сме имали по слаб премиер от този есполин.

 7. Само звуковата игра в образа “мравка-мръвка” влиза направо в антология! Браво, Иво!

 8. По Нова ТВ току-що приключи бълвоч за будистката карма в духа на “незабравимата като Огъня” Людмила…
  По бТВ обаче точно в момента започва панорама на Семейството. От него очевидно България не желая да се откачи. И това личи по всичко- от вангьосването на “интелектуални” идиоти и дърти келепирджии до правешките поклонения на червени чугуни (иначе с дечица в САЩ,не в Новосибирск) и, разбира се- до пряко следване на висшата политическа тактика на живков- “ше се снишиме малко, нали така…”.

 9. Ами тези какво да ги правим. Случайно попаднах на тяхна акция за закриване на БХК, лайкване от много ГЕРБ -джии. https://www.bnoshipka.org/

 10. Приятели, прокомунистическата пропаганда вече направо ще ни удави!…
  Ето какво дежурният идиот на исторически теми от “Сега” е издрискал за Гражданската война в Испания! По доклад на …. (?!) Жора Мастиката за (?!)…Йосиф Висарионивич! Това му се казва научна обективност! Че то вече и в горе-долу свестни руски филми се показа зверството на червения терор, организиран в Испания от НКВД! Останалото са лъжи. ГЕНЕРАЛИСИМУС ФРАНЦИСКО ФРАНКО НЕ Е МАРИОНЕТКА НА ХИТЛЕР, НЕ Е ФАШИСТ, НЕ Е АНТИСЕМИТ, А СПАСИТЕЛ НА ХИЛЯДИ ЕВРОПЕЙСКИ ЕВРЕИ, СПАСИТЕЛ НА ИСПАНИЯ И ВЕЛИК ПАТРИОТ!

  http://www.segabg.com/article.php?id=814559

  Поне тази информация за комунистическите варварства в Испания да беше прочел червеният драскач!
  Да види и снимките!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Red_Terror_(Spain)

 11. И този филм трябва да види идиотът от “Сега”. Той разказва с документална основа за испанските комунисти от Гражданската война, подлъгани като политемигранти в СССР!… Какво им се случва на наивните компанйероси в “най-волно дишащата страна”, вече предполагате!

 12. Прав е министърът на отбраната Ненчев, като казва, че руските самолети водят изключително до “хабене на летателен ресурс”. Абсолютно е прав, защото нашите ВВС не могат да водят военни действия с русия, по простата причина, че той няма да им разреши. А друг агресор около нас няма.Затова предлагам, докато не се обучат летци управляващи F16 и закупени поне две ескадрили F16 сегашните ни самолети на скраб. Ето, това е истинската демилитаризационна стъпка за Черно море от наша страна, а спестените средства да отидат за издръжка и заплати на техниката и обслужващия персонал при събарянето на Мочищата. Другото е бла-бла.

  Към тези, които ще се осмелят да оспорят думите ми, искам да им припомня следното:
  “…келеш! Ти мене ли ще ме учиш!………-Ти знаеш ли кой съм аз?…………..Мен агличани, мен американци ихтибар са ми правили в Дрезден…че ти ли на ум ще ме учиш?”

  Позволете ми да припомня и още нещо:
  “Робуването за него е блаженство, тиранията благодеяние, раболепието геройство, презрителното хърдание отгоре-музика!”

  И най-важното. Никога да не забравяме МИСИЯТА си!
  СПРАВЕДЛИВОСТ, ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО!

 13. Геройкото май се кани да се кандидатира за “обединител” на нацията (президент), както преди няколко месеца предположи стопанина на блога г-н Иво Инджев. Със сигурност ще ни обедини, както го направи с кандидатурата на ирина бокова.

 14. @Georgi Nikolov, Жорж, бацв не само е изул гащи, но и пита Путя дали сам да си осигури вазелина.

 15. ДО TERVEL:
  Има една малка “подробност”, TERVEL!
  Какво ще правим с летящите ламарини на туПлер, които сега , сега обикалят около бАлхария, докато се закупят новите самолети? Какво?
  Миговете ни са доста дърти , но не са летели много през последните 30 години!
  Не отговарят и на натовските стандарти, но могат поне да закърпят положението , докато се купи нов самолет. Може и с самолети от НАТО да ги сменим, но какво ще правят нашите пилоти , след като дори не сме избрали даже какъв самолет ще купим , та поне да ги пратим да се обучават на него?!?!?
  Можеха да се купят някакви самолети по времето на цара , тройната коалиция и гоци, когато имаше излишъци ,но както сам знаеш излишъците “изчезнаха”, а самолети – йок!

 16. Вие искате невъзможното от каратиста-премиер г-н Инджев – да спре да говори глупостите си където свърне. Та той освен да говори (и то глупости и безсмислени лъжи) какво друго може да прави???

 17. Поредната измътена глупост – “обединител на нацията” ! Кого да обедини – путинофили с европейски настроени граждани? Може да обедини привържениците на Путин и Ердоган ( поне засега). Най-добре да предложи Цацаров за президент – тогава ще ни обедини със сигурност!

 18. “Премиерът на България обаче, без да “обявява война” ( както прави два пъти в публичното пространство със задна дата, твърдейки безумно, че Царство България било обявило война на СССР), да запази малко достойнство. Ако не своето, то това на България.”-И.И.

  Достойнството на българските комунисти е да защитават недостойното и античовешко достойнство на Съветския Съюз и Русия.
  Затова досега те не са построили нито един паметник на своите родители и съпартийци ,убити в Съветския Съюз като бежанци след 1923г.. Всяко убийство е лошо и неправилно за комунистите,но не това,което го е извършил съветски комунист.
  До днес няма в историята български комунист,заклеймил убийство,извършено от “братския” съветски комунист.
  Къде по-голямо братство от това.Хайде,онова до Девети е история,но тя днешната история не е по-различна от вчерашната.каква е разликата между комунистите до Десети и днешните комуно-русофили-ииииииии.Много са-аааа!

  Който открие сега поне един български русо-комунофил,който поне частично не одобрява поне едно действие на Русия,нека поне да го поства веднага на сайта ….благодарим предварително…

 19. Игра с огъня.
  Един македонец уби в Сараево австрийския престолонаследник. Императора прати войските си оттаък Дунава да накаже сърбите. Първата Световна война почна.
  Един влак от Германия до Данциг бе спрян. Хитлер прати танковете си да отворят дупка. Втората Световна почна.
  За третата е достатъчно някой, някъде си по погрешка да натисне един спусък и да запали огъня. Но младите нямат понятие какво значи война. Както преди никой не посмя да спре лавината, така и сега надали ще се намери някой да направи нещо да спре тези игри с живота на милиони.

 20. Мравка или мръвка или мравешка мръвка!? Каква дилема!
  Да бъдеш или да не бъдеш Предател на народа или негов закрилник! Ехх де са наще люти войводи да станат да дойдат! Корена гние в рани жестоки а духа пие тежка неволя.

 21. Въпросът с МиГ-овете е ясен – самолетите са, за да летят, а не да са увити с брезент в хангарите. Хем и пилотите трупат летателни часове, хем и кошниците се ползват, та да не ни е яд, че ги даваме за скраб с неоползотворен докрай ресурс. А и рАЗИЯтските диваци ще имат по едно наум, особено след случките в Турция и Прибалтика. Не че страхливият и крадлив невежа от Банкя, замръзнал в раболепен дупинг (по г-н Инджев) към “Масква” би издал команда за сваляне, но в условията на ограничено време за вземане на терминални решения думата имат и Президентът-върховен главнокомандващ, министърът на отбраната, командващият ВВС, преките командири и самите пилоти.

  Павианите от рАЗИЯ разбират само и единствено от сила и обожават някой да ги бие. Колкото повече бой, толково по-силно “филят” биещия ги. Припомням случката в Поморие през август 2015, когато местните жители набързо превъзпитаха с колове и указателни табели стадо безчинстващи павиани-“братушки” на плажа. Днес Поморие е друг град, приятен и приветлив, а силно оределите павиански стада се нижат по улиците му в тръс и без звуци от стъкло-бетонните си маймунарници с надписи “Малая Масква” и пр.

  До колегата EN ROUTE re БХК – с всичкото ми уважение, не се мамете, това е сценката с добрия и лошия чичко милиционер. Хелзинският комитет отдавна бе официално закрит поради изчерпване на дневния му ред, вж. официалния им сайт. Няколко останали “национални комитета”, вкл. БХК, не се знае на чия финансова хранилка са и КОЙ точно им пуска задачки. Та – закриване и на тях, и на БНО Шипка и останалите паравоенни групички на напълно обезумели пенсионери-фатмаци и други рубладжии, които впрочем са и противоконституционни. За тях телевизия ZDF направи убийствено разследване, но целият ни политически и правоохранителен “естаблишмънт” мълчи, сякаш има пачки рубли в устата.

  Респект на Стопанина!

 22. “На събора в Рожен освиркаха Цецка Цачева ”
  Народа се осъзнава, на Боко все по-трудно ще му бъде да номинира, който и да е за президент.След провалите за еврокомисар, председател на ООН – ДОКАЗАНО КОРУМПИРАНИ комунистически креатури, не вярвам да се спре на подходяща личност.Да си мравко-мръвка е проблем, даже и за мечката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.