Възможен ли е още по-грозен руски допинг скандал или да

Паралелната реалност, създавана в Русия по волята на властта, е на път да получи особено грозна илюстрация чрез дискавилифицирането на руски спортисти на т.н. параолимпиада с паралелен допинг скандал. По всяка вероятност руските инвалиди, състезаващи се на параолмпидата след същнската олимпиада в Рио, също ще се окажат “нежелани” заради доказана употреба на допинг.

След безпрецедентния в историята по своя мащаб руски допинг скандал, при който беше доказана водещата роля на държавата в него, изглеждаше сякаш не е възможно да се случи нещо по-лошо от това за плановете на руските власти да постигат “величие” в спорта чрез измами и фалшфикации.

Ню Йорк таймс” обаче пише, че може.

Паравоенните структури, създавани и толерирани от путлеризма в Русия и в чужбина, могат да се смятат за голям успех на кремълската хибридна война за умовете, сърцата и джобовте на путинофилите по света ( и у нас). Но с параолимпиадата и употребата на хора в неравностойно положение за нуждите на руската пропаганда ефектът на стратезите на войната за демонстрарне на “превъзходството” на т.н. руски свят, Москва се натъкна на непреодолим стълб ( на позора).

6 мнения за “Възможен ли е още по-грозен руски допинг скандал или да”

 1. Сталин изби 30милиона руснака през ВСВ,а ученика му Путин убива инакомислещи хора и журналисти, сваля с ракети”бук” пътнически самолети на земята ,уби над 9000 украинци ,след окупацията на Крим, та ще се смили над инвалидите(спортисти).Неговото верую е :всички под ножа, докато той е на власт! Цивилизацията няма да допусне Русия да създава нов световен ред! Русия ще се разпадне 2017г. Хуйло ще го обесят побеснелите от глад орки на купола на Кремъл. 1$-500руб. Нефта-10$ за барел, Европа да спре да купува руски газ и от Русия ще остане само московията.!

 2. Тия дни стана известно, че най-после, след 28 години, е подобрен рекорда на Йорданка Донкова на бягане не си спомням точно на какво разстояние. Имаме си едни такива рекорди,които още не могат да бъдат достигнати,камо ли подобрени. На Стефка Костадинова 209-те сантиметра висок скок май не са достигнати още. А нашите щангисти и борци? Спомняте ли си какви спотристи имаше Германската Демократична Република? Изобщо социалистическият спорт процъфтяваше.
  Съща така си спомням, че братът на съпруга ми е отървал казармата, защото са го вземали да тренира гребане в спортна рота и той разказваше, че са им давали някакви “витамини” със шепите за да развиват мускули, сила и бързина. А на други роднини,синът им трнираше плуване и на него му даваха много “витамини”. Държавата се грижеше яко за успехите на спортистите-аматьори.

 3. До Сия – за да остане в архива на блога.

  Свидетелствам за още факти от онези години. В гимназията около 1970 имах наколко съученички и съученици, които тренираха гребане. Всички момичета бяха много мускулести, имаха хубави бакен-барди /странична брада/, мустаци и мъжки гласове. Печелеха медали, но всички останаха без деца. Момчетата също бяха като културисти, но всички – след като спряха да тренират – станаха като торби.

  По принцип спортът при комунизма беше рекламното пу лице пред света. Затова не се жалеха пари, камо ли някакво здраве. През болшевишкия режим – когато не пускаха никого от концлагера и за Открит лист до Триград примерно проучваха две седмици преди да откажат достъп – спортистите пътуваха на воля по света с платени пътни, хотели, храна и пр. Да не говорим, че около спортистите се прехранваха и пътуваха по света хиляди пенсионирани ченгета от ДС като “спортни деятели”, партийни секретари и “отговорник-групи”. Да не говорим и за това, че на няколко хиляди спортисти един ставаше европейски, световен или олимпийски шампион – карай да върви – буквално хиляди благоденстваха покрай спорта. А апартаментите и премиите по 10-15-20 000 лв за значима титла?

  И друго – Спортните училища и ВИФ бяха резервният отбор на МВР. От там МВР набираше най-простите си и верни кадри. Цветан Цветанов е само един пример – и до ден днешен МВР е пълно с офицери, завършили ВИФ. ???

  И когато след падането на комунизма парите за спорта спряха, то тези хиляди спортисти бяха насочени по предназначение – станаха биячи. Защото бяха по на 20-30 години, изключително прости и негодни и не искащи да да учат.

  И така се оформи пирамидата на престъпността в България:

  1. Първо ниво – спортистите-биячи.
  2. Второ ниво – уволнените 20 000 служители на ДС през 1991 от Министъра на МВР Христо Данов. Които имаха информацията в коя къща какво има за крадене. Те насочваха бандитите къде да крадат.
  3. Върхушката на криминалната престъпност – ВС на БКП/БСП, където престъпността даваше основното.

  И това е само на битово ниво. За износа на капитали, банковите фалити, хиперинфлацията прочее по-едри обири БКП/БСП имаше други верни чеда.

 4. Корупционерите о МОКча , които продадоха и зимната олимпиада в Сочи,все пак допуснаха руските “спАртсМЕНи” на олимпиадата в Рио.
  Сега е време да им гарантират и медалите. И може и да им подфърлят още някоя ръждива копейка. Затова от МОКча трябва спешно да включат нови “спортове” в олимпиадите – допингтлон, допинговане с препядствия, допинг на височина, допинг на дължина, допинг на ширина , допинг на дълбочина , лека допингтетика, тежка допингтетика,…тласкане на допинг, допинг на къси разстояния, допинг на дълги разстояния,…… и т.н. ….. и т.н….
  И без съмнения туПлерИАЛИСТическите “допингтлети” ще поставят недостижими вселенски РЕКОРДИ, и ще спечелят ВСИЧКИ медали в новите “видове” спорт!
  П.П. След олимпиадата , следва и световното по футбол през 2018г.. И макар че от ФИФА изхвърчаха някои от главните начальници заради корупция. туПлер все пак ще си осребри копейките ,с които си купи “правото” да го използва като пропагадно зрелище и за задоволяване на империалистическото и его и КОМПЛЕКСИ!
  Остава да видим дали няма да се наложи и на ФИФА да въвежда нови “правила” и за световното на туПлер – допингов фал, допингово продължение, допингов картон, допингово фалциране,….допингов полузащитник…… ……

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.