Бойко Борисов и Доналд Тръмп : покорителите на дясното за лява употреба

Кандидатът на републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп, който от вчера вече пледира САЩ да напуснат и Световната банка, колкото и да е условно сравнението и несъпоставим мащабът, прилича по едно нещо на нашичкия Бойко Борисов: успя да си присвои ( и опозори, според мен) десния вот въпреки съпротивата на “старата десница”.

Нищо друго да не беше сторил, подмазването му на Путин е напълно достатъчно, за да употребя думата “позор”.

Ако иронизирам леко Бойко Борисов- и аз съм прекалено малък, за да придирям на американците кого да си номинират и избират за президент. Обаче номинирането на Доналд Тръмп за кандидат на републиканците за президент ме мотивира да забравя за момент, колко сме малки и незабелижими тук в държавата, в която нашият премиер обяснява, че не може да иска среща с президента Путин, защото бил малък ( по ранг) спрямо него.
В смисъл- “ние” гласуваме за малкия и незабележим Борисов, който, подобно на Доналд Тръмп първо обра протестния десен вот, а после превърна в забележително повторение и потретване гласуването на малките и незабележителни свои подобия за себе си в забележител успех на посредтвеността до степен, че тя беше международно легитимирана. Приеха го десните в Европа за свой така, както републиканците бяха принудени да преглъгнат номинацията на Тръмп.
Пояснявам отново мисълта си : явлението Борисов предхожда появата на Доналд Тръмп в САЩ. Общото между двамата, освен популизма, е в това, че обсебиха дясното пространство ( колкото и да е условно сравнението между САЩ и България).
Борисов, за разлика от Тръмп, засега се гневи, че бива обвиняван в застрашаване на българската евроатлантическа принадлежност.
Тръмп се заканва, че, доколкото зависи от него, не би хрантутил повече разни европейци по линия на НАТО. Да се оправят сами. И гневните американци го аплодират защото е вярно, че на плещите на Америка се крепи западното благоденствие, което обаче също показва, че то може да се срути без американската закрила.

Но не това е причината за моята реплика.

Искам да “оневиня” Борисов в очите на онези, които се сърдят на неговото приобщаване към европейското дясно в рамките на ЕНП. Оказва се, че в това отношение той е изпреварил времето си по американските стандарти. В САЩ вече си имаме ( казано от името на надяващите се на американския чадър- ама не като онзи срещу Георги Марков) подобие на Борисов. Хем е десен, официален победил в състезанието на американското дясно, хем пък намига на Путин и заплашва със санкцията оттегляне на САЩ от подкрепата си за Европа.

Сега Доналд Тръмп, от позицията на републикански кандидат, вече аплодира и Ердоган, за приятелството с когото едни нашенци в Турция похвалиха миналата седмица по БТВ Бойко Борисов.
Остава да се надяваме, че за рзлика от Тръмп, който е новобранец по отношение на политическата си кариера и тепърва трябва да се пребори за върховния пост в САЩ, Борисов вече е изконсумирал негативите на властта и в края на този тунел мнозина ще прогледнат що за “десен” премиер си имат. Факт е обаче, че и в Америка си имат проблем с дясното. Макар от това да не ни става по-ясно как ще се развие тук кризата в дясно.

33 мнения за “Бойко Борисов и Доналд Тръмп : покорителите на дясното за лява употреба”

 1. тръмп ламти за президентският пост от поне 20-30 години. Но въпреки толкоз дългата си “подготовка” , все още е с манталитета си от преди 20-30 години.
  Както нашенските му подобия, които за 20-30 години на прИходЪТ си останаха с “манталитета” си от 1989г, и пряко от 1944г..
  тръмп сигурно НЕ знае , че дори да приложи изолационизма(ЕГОизма) в САЩ , както през първата половина на 20 век, то останалият свят ще им “дойде на гости”, както през 1917г.,а след това ПОВТОРНО и през 1941г..
  Същото беше положението с изолационизма и в Европа преди Втората световна война, което продължи и в социалистическият колониален концлагер СИВ, а и сега продължава в туПлерИАЛИСТическа RAZIя и вождокамараДски Китай, както и на крайно деснолевите изолационотрьожки на туПлер в гейропать.
  И колкото вината за “десното” в НРБ е на баш боце, толкова е и на ОСТАНАЛИТЕ “изоционалисти” от десницата! Той го играе все “обединител” , а не “изоционалист”.

 2. Приятелски триъгълник (който е напълно възможен) Тръмп – Путин – Ердоган може да разруши изцяло устоите на съвременния свят.

 3. Не харесвам Тръмп (мисля, че американците ще направят правилния избор, и ще изберат Хилари Клинтън), но ако трябва да избирам между него и бб без капка съмнение бих избрал Тръмп. Защото колкото и кусури да има той, всичко е постигнал сам в условията на най-развитата демокрация на Земята. А това го прави наистина ДЕСЕН. бб не го избират защото е ДЕСЕН. ДЕСЕН това е Радан Кънев и ДСБ, и затова ДОСЕГА имаха проблеми с избора си. За бб десен е наметна овча кожа за печелене на неграмотни и наивници, която е основен десЕн от политиката му. С една дума, докато Радан Кънев е ДЕСЕН, то бб е десЕн на бкп-бсп. Избират го защото знаят, че бкп-бсп се маргинализира и губи всякакви шансове за каквото и да е, а той е убеден комунист и русофил. Чрез него те остават във властта. Ето защо го избират. Да си ДЕСЕН освен всичко друго означава и да познаваш много добре историята си. А тя казва категорично, че няма досега какъвто и да е факт, който да докаже, че комунистът или русофилът могат да донесат каквото и да е добро на БЪЛГАРИЯ, а тъкмо обратното, носят категорични национални катастрофи. Това обаче, вече стана толкова отчетливо и ясно, че все по-малко колебаещи остават, които да не тръгнат по пътя на реформите водещ до възстановяване на държавата на БЪЛГАРИТЕ, изпълнявайки своята свещенна мисия:
  СПРАВЕДЛИВОСТ, ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО!

 4. Малкият бегач Борисов е с няколко обиколки даже пред себе си (президентска писта).

  Като стана дума за рижия спринтьор дигизиран в ‘дясно’, Питър Померанцев завърши една скорошна публикация така:

  “This is a (dark) joy. All the madness you feel, you can now let it out and it’s okay. The very point of Trump is to validate the pleasure of spouting shit, the joy of pure emotion, often anger, without any sense. And an audience which has already spent a decade living without facts can now indulge in a full, anarchic liberation from coherence.”

 5. Кинжално точни успоредици на Стопанинът на БЛОГА НИ!
  Да го “подкрепя” с една статия на Anti-colorados която нито Тръмп, нито още по-малце баце и една милионна от нея няма да вдянат. Дори и резюме да им спретнат в рамките на половин страничка наш’то банкянско слънце, пряко сила, с мърдане на устните кат всеки редови илитерат (еднокнижник), толкоз МУ е дневната дажба на сричане, не могат и да се докоснат до главният извод на автора.
  Ало, дежурният гербаджийски пиарчик от мен да мине, смилам ти го.
  раззия трябва да бъде оставена на самотек защото е непреходният пример за несъстояла се демокрация. И то единствено заради собствените си кусури в които ватниците са влюбени. При това умрат да ги пробутват на другите като пример за подражание. Факлоносци на вечното а-а, да се сбъдне т.н. “руски мир”.

  http://defence-line.org/2016/07/ob-ukazuyushhix-znakax-chast-1/

  http://defence-line.org/2016/07/ob-ukazuyushhix-znakax-chast-2/

 6. Виктор Суворов за мочането на мечката.
  ======================================
  ПП За по нетърпеливите,да гледат от 20-тата минута нататък.

  https://youtu.be/HQrQ5cXh2eA

 7. Съжалявам, но Тръмп е много над равнището на Б.Бл Вижте долния клеп и сами преценете. Аз нямам думи

 8. Извинявайте за правописните грешки, но така е в бързината.

 9. Присвояване на нечий вот звучи доста обидно и е почти същото като да обявиш хората с присвоен вот за некачествени. На политическата сергия виси само кич, чалга и ерзац, което до голяма степен предопределя избора…

 10. Иво, как можеш да направиш паралел между комар и слон? Ами Доналд Тръмп просто е утроил бизнеса на баща си, спазвайки всички парвила на играта в една правова държава, дори преди време беше обявил банкруптси за кратко време и после пак се възстанови и умножи всичко. Тръмп финансира цялата си предизборна кампания САМ от собствения си джоб за разлика от номенклатурните величия като Хилари която стоеше с усмивка на уста, докато стажантките при мъжа й виеха от болка

 11. Когато ни се налага да защитаваме ‘дясното’, винаги се сещаме за Рейгън/републиканец, Тачър/консерватор и Меркел/християндемократ. А точно сега се сещам за казаното от Бил Клинтън/демократ: ‘Икономиката, глупако.’ Колкото и невероятно да е, за защита на републиканските/десни идеи бе номиниран един популист и както пише г-н Инджев, той е в същата кохорта с нашенският си фалшив десен. Налага се пренареждане на изборът на американците – към демократите, като защитници на ценностите им, но и на нашият, но не с БСП. Но както много пъти съм писал: Всеки народ си заслужава управниците.

 12. Ако бъде избран, дали Доналд Тръмп ще бъде човекът на Владимир Путин в Белия дом?

  за ББ отговора отдавна е ясен

 13. Сравнението е неуместно. Боко, както и всеки друг на неговото място, винаги е бил и ще бъде между “чука и наковалнята”.
  Тръмп от своя страна, макар и “популист”, може да действа от позицията на силата. Самият факт, че от клоун на който всички се присмиваха, се превърна в най-одобряваният републикански кандидат за всички времена, показва, че има нещо гнило в Американската политическа система.
  А и не е доказан лъжец като хилъри, и то признато от самите ФБР и Главният прокурор на САЩ.

 14. Господин Инджев,Боико Борисов никога няма да стигне имиджа на Доналд Тръмп, но не искам Америка да избере за президент Хилари Клинтан.Много ми се иска когато доиде ден за избори у нас, народа този път да намери начин да гласува не за този сатрап Борисов, и неговата банда престъпници които доубраха родината. Прокламираха нов тип комунизъм-в държавата се създадоха разни нови (стари)военизирани организации на които правителството не обръща никакво внимание, а имам чуство че то по този начин ги толерира.Тези изроди- синове внуци на бивши ченгета и комунисти вече трябва да си намерат маистора.В родината трябва да се въдвори някакъв ред.Двадесет и шест години от преминаване от КОМУНИЗАМ към ДЕМОКРАЦИЯ в България няма никаква промяна.Докато царуват все още БКП БСП- ДС и КАГБ ФСБ които трябва да бъдат забранени със закон и всички тези не си получат съответно каквото им се полага, ние ще си драскаме(кервана се върви,кучето си лае)а те ще продължават по съштият начин.IIC…..oIL.

 15. Доналд Тръмп, безспорно, не е приятен тип. На моменти е направо противен, но, въпреки това, САЩ могат да го понесат, изтраят и преживеят това чудо за 4 години. С две думи – могат да си го позволят. Защото си имат здрав Конгрес, защото имат невероятна съдебна система, защото имат здрави институции, медии, обществено мнение и вековна доктрина за международните отношения и международния ред.В крайна сметка си имат и импийчмънт, който може да проработи безотказно. Защото си нямат Висш съдебен съвет, съставен от селски свахи с ниско възпитание и култура на провинциални идиоти; магистрати с дипломи от селски пуцове, назначени да се спотайват и да ги активират в случай на опасност. Някъде се прокраднаха паралели с Роналд Рейгън. Не мога да преценя доколко са коректни и реалистични. Не мога да преценя кое е по-малкото зло измежду него и Хилъри. Републикански настроените ми близки си отдъхнаха, че “комунистът” Били Сандърс е вън от играта. Твърдят, че Доналд Тръмп не е това, което е. И че никой няма да го остави да си разиграва коня с фриволни действия, ако стане в крайна сметка президент. Очаквам с нетърпение американското президентско шоу, а нашенската селска вечеринка е блудкава и ясна. Ясно е, че няма да имаме за президент – или дори само за кандидат за такъв – фигура като Лозан Панов или Гроздан Караджов. Ако имаме късмет, може да ни ощастливят и да осъмнем с някое Данче. Първите имена вече се появиха. Вечеринката започна, но смешниците и смешките са стари, чак да ти се доплаче.

 16. Приятели съфотумци, с малки изключения грешите много за Тръмп. Той не е изолационист, но е за търговскаполитика, която ще е в полза на всички участвуващи. Аз разбирам, че вашата информация е предимно от масовите медиа, които са клон на демокрадската партия тук. Само помислете след 8 години управление на мюсюлманския узурпатор от Кения къде стигна света. Това ще е нищо в сравнение с 4 или 8 години управление на клинтъновата мафия. А за пут.ин и Ердоган не се притеснявайте, всяко нещо с времето си. Тръмп никога не атакува пръв, но когато неизбежното се случи и руския или турския султани се о.ерат, силна Америка ще се погрижи за тях. А и светът ще е много по-добре, когато Америка и силна, а не с версията на Обамугабе.

 17. И още едно нещо, Господ е казал “ще ги съдите по плода им”. Когато гледам децата на Тръмп, много малко родители имат такива добри деца и всичките до един обичат баща си. Така, че когато се надявате за баба Хилари, която не е работила продуктивно и един ден в живота си, замислете се. И в днешния информационен век няма извинение човек, който има мозък да е заблуден от пропагандата.

 18. За съжаление, тръмп май ще го изберат. Вече има 3% преднина пред хилъри. Днес говорих с брат ми, той живее от 10 г. В америка и ми каза, че е напълно възможно, защото казва на американските “селяни” (които навсякъде са мнозинство по света) това, което искат да чуят, а те са стадо, тъпи и упорити и гласуват, за разлика от отвратените, които си остават вкъщи. Като в бг.

  Също така поддръжниците на сандърс казват, че няма да гласуват за хилъри, защото лъже и е кандидат на олигархията. Вчера се намеси и руското разузнаване (фбр каза, че натам водят следите) като пусна в нета имейли на демократите, от които става ясно, че сандърс е бил “отписан ” от самото начало от ръководството на демократите и това кара симпатизантите му да намразят още повече вече омразната им хилъри.
  Те наистина няма да гласуват за нея.

  Тръмп и путин открито си симпатизират, тръмп дори каза за ердоган, че е силен лидер и му се възхищава (след преврата), така че смятайте в каква ситуация се намира българия, приклещена между двама диктатори – ердоган и путин. Нашите управляващи дори няма какво да ги коментирам – мекерета с пробити служби.

  Ако и тръмп спечели, ситуацията става мега опасна.

  Има анализатори, които педричат нова ялтенска сделка между запада и русия за контрола в европа.

  След брекзит, вече няма да се учудя, върви се към пещерен изолационизъм, и ситуация всеки сам за себе си.

  Ясно ми е, че маста винаги е била изключително проста, но не мога още да повярвам, че 2016, когато хората планират да колонизират марс се случват такива идиотщини – в англия, турция, а сега и в щатите. В целия свят дори

 19. “Несъстояли се строители на спрения проект за газопровод “Южен поток” и компания в процедура по фалит са основните изпълнители на забавените водни проекти по оперативна програма “Околна среда” (ОПОС) за над половин милиард лева. Гръмко спрените от премиера Бойко Борисов през февруари обществени поръчки заради “витаещи” съмнения, че зад спечелилите фирми стоят депутатът от ДПС Делян Пеевски и шефът на “Лукойл” Валентин Златев, явно са отминал етап на симулирания “катарзис”. Същите играчи и по същата схема – тоест, без да фигурират като собственици на съответните компании, продължават да изпълняват стари поръчки и да печелят нови, какъвто е случаят с водните проекти…” (цитат от “Медиапул”)

  Освен усвояването на европейски пари, тя добре усвоява и приятелите на сикаджията Борисов…
  “Затвореното от години кино “Сердика” в София е било съборено в неделя, за да бъде построен първият у нас хотел на американската верига “Хаят”. Инвеститор в проекта е компанията “Тера Тур Сервиз”, свързана с шефа на “Лукойл България” и приятел на премиера Бойко Борисов Валентин Златев…” (цитат от “Медиапул”)

 20. GOSHE,твоят брат е от 10години в Америка и всичко казваш че му е ясно за тази страна.Аз съм 0т 1988 имигрант и не мога да кажа че зная всичко,но ще ти кажа в Америка които и да бъде избран тя ще си остане Америка .Не бери грижа за Тръмп тои ще постави на място Путлер и съседския Фес.Бади загрижен как ще протечат изборите у нас,защото Борисов и сие си точат зъбите а България вече 26 години както посочих по горе тъпчи на място.Приеми моите далечни поздрави IIC…..oIL.

 21. Анализите са хубаво нещо но всеки анализ е толкова истински, колкото е нивото на познание, което автора му притежава. Тоест няма човек на света толкова велик, че да каже цялата истина за събитията в които сме потопени. Същото се отнася и за нивото на Българите довели ББ на власт. Видели са в негово лице нещо традиционно, нещо познато, някакъв образ на Българин, съвпадащ с разбиранията им за почтеност и култура! Можем ли да кажем, ама чакайте малко вие Братя допуснахте грешка ?? Ами как да им го кажем, като тази грешка всъщност е това, което са те! Те са допуснали грешка, която е типична за тяхната природа. Това важи за всеки от нас. Всеки допуска грешка (или просто поема насока в живота) типична за натурата му. Ако ББ се беше появил в България преди 100 години се съмнявам, че щеше да е нещо друго освен хамалин. Обаче Комунистите тотално окастриха и опростачиха населението, хранейки го със духовна и умствена отрова. Карайки го да живее в атмосфера на лъжа, фалш и предателство. Затова, сега дори след приключване на това демонско царство, резултатите са толкова жалки и тъжни!! Цецко – Главен партиен Секретар, Цецка – кандидат за Президент а Бойко – Министър председател. Жалко и тъжно но за съжаление реалност, произтичаща от много воли и съдби събрани на едно място. Дори само да вземем слабата съпротива на по-мъдрите и знаещи. Нима това не е тяхната грешка, която също е била едно плюсче в уравнението за ББ ??
  Нима не е било грешка? Но и на тях не можем и нямаме прави да им кажем Сгрешихте Братя! Нямаме защото и те са сгрешили според натурата си! Няма безгрешни, защото няма безкрайно мъдри и силни. Но тези грешки явно показват
  духовната енергия владееща света. Енергия за която няма да намерите най-вероятно нищо написано в анализите на световните авторитети. Просто защото те не я познават нито пък имат желание и мъдрост, за да я познаят. Не че Аз пък я познавам но поне си имам идея за нейното съществуване и влияние.

 22. Дано уважаваният ни приятел 500 S&W е прав в главното!
  Като много разколебан ( фанатичен) републиканец аз мога да се включа във високото равнище на дискусията и прогнозите само с една неутрална реплика за Тръмп. “Такъв, инакъв – селфмейдмен”. Това означава- немоделиран от “консенсусните елити” и като цяло не е лошо. Ще видим.
  Мен точно тази сутрин обаче ме озадачи много и не особено приятно Алекс Алексиев.
  Първо с перестройкаджийското сравнение, че днес “Ердоган ликвидира армейските елити, както Сталин през 1937/38 -“гениалните военачалници”-извергите тухачевски, блюхери, якири, плинери и пр. бездарници, които само с нечуван садизъм над собствения народ са компенсирали некадърността си- справка :книгата на ВИКТОР СУВОРОВ “Очищение”.
  После- с призива “Турция -вън от НАТО!”. Това е нещо, което независимо в какъв контекст и подтекст се казва, би разтресло начаса Кремъл от радостни казачоци, пляски, плюски и тостове с “Сталинская”, “Путинская” и “Советское Игристое-КГБсткое”.
  Та така изглежда и ковентаторската страна на дясното….

 23. ДО .500S&W:
  Съгласен съм , че по действията ще ги познаем, и Тръмп, и другите популистки камараДи. Но все пак не трябва да пада дори в обещанията си до нивото на такива бандитократори , като ердоган и туПлер, и т.н….. и т.н..
  Няма ли с какво друго да привлече избирателите си , а се заиграва с НЕизпълними и НЕреални неща?!?!?
  И КАК ще ги изпълни , след като вече ги е ОБЕЩАЛ?
  Ако НЕ ги изпълни – какво ще прави? – …импийчмънт или оставката ще подаде?
  Или няма да изпълнява нито едно от сегашните си “обещания”, и няма да прави НИЩО?
  Ако иска да последва АЛФА-демагогът туПлер, КОЙто говори едно , но винаги да прави нещо друго или противоположното, то “изборът” му на водене на президентска кампания е меко казано “странен”!

 24. А този тон на государи към мужици явно свидетелства за робски навик, който никой български политик не се наема да поокълца!
  Да е извикан резидентът на ГРУ, официално делегиран като военен аташе? ДА Е ИЗГОНЕН?! Че кой-особено пък Русия!- няма да вършее на главите на такива пъзльовци!

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/07/26/2801303_rusiia_iska_obiasneniia_ot_bulgariia_kakvo_tochno_e/

 25. …. бандитокТатори , а не бандитокРатори…………

 26. До СТАМБО:
  Що се отнася до Алекс Алексиев – отдавна не ме изненадват подобни изцепки.Пък и на него не му е за пръв път…
  Та не “обърнаха ли резбата” и то на края на живота си, и Солженицин, и нашият Атанас Москов?!
  “Тъжни социалдемократи”, блее/нува/щи по едно особено, никъде невиждано ляво /”с човешко лице”/, хем ляво, хем демократично и пазарно ориентирано…
  Горкият Райко – колко ли пъти се е обърнал в гроба?!

 27. Според скромното ми мнение до тук най-точният коментар по темата е на .500 S&W. Поздравления!

 28. do СТАМБО:
  Стамбо, напълно си прав за сталин и “великите” му военачалници! Но едно малко отклонение – сегашните турски военни ще са много по-добри от тези ,които ердоган ще назначи в бъдеще.
  Докато при сталин е обратно – той изчиства бандитите от 1917г.., и ги заменя с професионали, а ердоган прави точно обратното.
  Но както сам знаеш , има много пропаганда за СеСеСеРе на запад, още от времето на ВОсР.
  А колкото за Турция и НАТО, ердоган ще си решава, ниКОЙ нема да го гони! Само че ,преди ердоган да излезе от НАТО, требва да му вземем ядрените бомби от Инджирлик, и така да компенсираме липсата ПРО, която не беше построена в нРБ , заради трояношките на туПлер.
  Но вместо ПРО най-добре да вземем бомбите от Инджирлик “за компенсация”!

 29. И като стана дума за двамата Алексиеви /баща и син/, ето една илюстрация, достатъчно красноречива и категорична.
  Препечатката ми е от първа страница на най-сериозния и единствен опозиционен /антикомунистически и антипутлеристки/ вестник в днешна България – в. СТЪРШЕЛ, който Алекс едва ли редовно чете.
  Откъсът е от фейлетон, публикуван през 1933 г. във в. „Щурец“. Прочетете внимателно и открийте някаква разлика! Ако откриете – пишете ни, за да я открием и ние!
  ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ
  пътища и безпътие
  За България може да се каже, че е свободна страна. Или по-правилно казано – България е странна свобода. По устройство е държава, в която всеки се устройва, както намери. Намира се на кръстопътя на дребните амбиции.
  Населението й се състои от бивши, сегашни и бъдещи министри. Занятието на всички се състои в това: сегашните министри да дават амнистия на бившите, а бъдещите – на сегашните.
  Страната е разделена на 14 окръга, 60 партии, 600 крила, 6 хиляди групи и 6 милиона мнения, като всяко отделно мнение подлежи на разцепление.
  Разположена е между границите си, а разположените в нея не знаят никакви граници.
  Снабдена е с железници, чрез които най-лесно се стига до катастрофа.
  Има добри и уредени прави пътища, обаче поданиците й предпочитат да вървят по кривите, защото са по-утъпкани.
  Държавата си служи с телефони, а държавниците – с телефончета.
  Столицата й има обществени сгради и улици, като улиците са пълни с уличници, а обществените сгради с общественици. Случва се обаче и обратното – уличниците се настаняват в обществените сгради, а обществениците се пращат на улицата.
  Страната има държавен строй, но самият строй не върви под строй.
  Държавата се управлява от хора според случая. Случаите пък се управляват от случайни хора.
  България търгува с всички. Но случва се и обратното – всички да търгуват с България.
  Националният девиз на държавата е „Съединението прави силата“, поставен върху разединеното Народно събрание, на което му е нужно да намери една сила, която да му направи съединението.
  Държавният девиз на нацията пък е „Боже, пази България“ . В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно защото другите са заети да си пазят частните интереси.

  Райко АЛЕКСИЕВ

 30. Бат бойко,да спре да раздава лафове,кой крив,кой прав,кой на булката брат.Да отиде на Село, да грабне комбайна да ожъне,да прибере реколтата-тогава го признавам за Национален герой.Тогава ще е нашия ХЕРО-Натовист с главно Б.

 31. Замислих се с репликата на Стамбо – за Тръмп, немоделиран от ‘консенсусните елити’. Така е, но Тръмп (в президентския си поход) е също техен продукт, макар и произведен не по тяхна воля. На част от симпатизантите на Тръмп отдавна им се гади от същите елити – кодиращи и субкодиращи чувство за нереалност. Цитатът на Померанцев е досадно ефектен, но го пуснах, защото намеква за този феномен.

  Другото е, че не мога/не искам да си представя Америка начело с Килъри.

  Някой съфорумци предложиха по-рано да мислим за България. Понеже съм тук от известно време, не мога да я мисля… shell shock съм.

 32. @Павел Тинков
  Благодаря за силния текст на Райко Алексиев! Все едно е писан днес…
  А синът му за първи път ми направи лошо впечатление с едно свое участие при Димитър Кеворкян преди няколко години.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.