Майдан в Москва? Май, да

На 23 май при посещението си в Крим руския премиер Дмитрий Медведев неволно каза едн истина пред недоволни граждани: пари няма, дерзайте!
“Статистическите данни показват, че през последната година финансовата ситуация на руснаците се е влошила с близо 40%. Точно с този процент намаляха и заплатите им в доларово изражение. Само през април реалните парични доходи са се свили с около 7%. В същото време значително се е увеличила безработицата. По данни на руския Съюз на индустриалците и предприемачите, над 40 процента от фирмите имат намерение да свиват разходите си чрез съкращения на работните места.

Съветникът на руския президент Андрей Белоусов заяви, че в хода на сегашната криза в Русия са се появили около пет милиона “нови бедни”. И властта действително не е в състояние да помогне на тези хора. На правителството му остава само цинично да им пожелае здраве и добро настроение, защото в момента се извършват и съкращения в здравеопазването и образователната система, а много учители вече живеят под прага на бедността. Така че от всичките призиви на Димитрий Медведев има само един-единствен, който съдържа някакъв смисъл: “Дръжте се!”
http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/06/02/2770674_pari_v_rusiia_niama_derzaite/

Днес истината, изречена от руския премиер , за която президентът Путин се опита да замаже очите на хората по-късно с твърдение, че думите на Медведев били извадени от контекста, се потвърждават от официалната статистика в страната, цитирана от gazeta.ru.

По най-нови данни в най-богата на природни ресурси държава в света, която не може да изхрани насеението си, 41 процента от гражданите нямат пари за храна и дрехи.

Опрос: у 41% россиян нет денег на еду и одежду
О нехватке средств на покупку необходимой одежды или продуктов питания заявил 41% россиян, опрошенных в рамках мониторинга ВШЭ, сообщается в опубликованном на официальном сайте НИУ материале.
«Доля респондентов, оценивающих материальное положение своей семьи как плохое или очень плохое (бедных по самооценке материального положения), составила 23%, а доля населения, у которого денег недостаточно для покупки необходимой одежды или продуктов питания (бедных по самооценке потребительских возможностей), составила 41%», — говорится в тексте сообщения.
Сообщается, что в опросе принимали участие 1600 респондентов из 130 населенных пунктов 46 регионов страны.
Ранее сообщалось, что две трети россиян не видят в стране стабильности”.

Въпросът е: ще има ли в Москва майдан? Отговорът, като все повече изглежда , е : май, да!

37 мнения за “Майдан в Москва? Май, да”

 1. РОДИНА И УРИНА
  “Руските граници са окъпани от кръвта на съседни народи, които без особен ентусиазъм са били присъединявани към „кипучая, могучая”. А вътре в най-голямата държава на планетата мирише на урина. На лъжа. На фалшиво величие. Като при Екатерина, когато княз Потьомкин строи фасадни села с благоденстващи мужици и дебелите им женоря.
  Фалшиви герои от войните. Фалшиви строители на светлото комунистическо утре. Фалшиви олимпийски и световни шампиони.
  Бензиностанция с ракети.
  Могат да си направят своя олимпиада: само за допингирани състезатели. Участници: Русия, КНДР, Венецуела, Никарагуа и Науру.
  Какъв ли номер ще ни извъртят на Световното по футбол през 2018-а? Нали си купиха и него.”

 2. Да, бедността по страни беше “ранкирана” и онзи ден в класация. Баснословните природни богатства на ДР Конго не са дали нищо на мизерстващия народ (къде още е така, а …сетете се?). Класацията също свенливо мълчи, че най-нещастните (с изключение на Либерия в този случай) са такива благодарение на мекушави западни лидери пред левичарската кретениада от 60-70те, наречена “антиколониализъм”, на собствените си маниакални тирани и на съветските им инструктори в “социалистическия експеримент”. Последна е Зимбабве. НЯКОГАШНАТА ЮЖНА РОДЕЗИЯ – РАЙСКА ГРАДИНА и за бели, и за черни, управлявяна от един талантлив и решителен политик -ЯН СМИТ- днес е икономическо гробище и социално бунище. Там живковият авер, идиотът Мугабе с абсолютно расистки мотиви развихри най-зверския апартейд-срещу работещите англичани и бури, но и срещу индуси, пакистанци, китайци и др.!
  Мисля си за това, когато точно днес в Европа на взривовете и кланетата получаваме накрая всички лихви от безумния кредит, който хрантутеното от Кремъл световното левичарство даде на Третия свят.

  http://www.vbox7.com/play:8feedb8705

 3. По този повод, позволявам си да препоръчам на колегите от блога статията на Андрей ПОИНТКОВСКИ, публикувана във Faktor.bg, под заглавие:
  ПОЛИТИЧЕСКИ ПУТИН Е ВЕЧЕ ТРУП

 4. Към “колониалния” ми пост и темата за бедността.
  Непременно го вижте кретенясалия изрод!

  https://www.newsday.co.zw/2015/02/28/mugabe-celebrates-lavishly-sea-poverty/

  А сега чуйте какво е казвал и правил -онзи – о!малей-й-й-!- ужасен фашист и расист ЯН СМИТ!- Ей, по-старите помнят, че комунделите плашеха децата с него! Имал табихет да замезва сабахлем с негърчета- сукалчета, пък на обяд-печени с пълнеж, разправяха махленските партагитатори…
  Стига с идиотщините, всъщност, с обявяването на независимостта на Родезия ЯН СМИТ е истинският деколонизатор в името на разумен план и постижима мечта! Просперираща, РАДИКАЛНО АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА И АНТИСЪВЕТСКА ДЪРЖАВА, в която бели и черни…
  I don’t believe in black majority rule ever in Rhodesia—not in a thousand years. I repeat that I believe in blacks and whites working together. If one day it is white and the next day it is black, I believe we have failed and it will be a disaster for Rhodesia…

  Ало-у-у, антирасистите?

  ХАЙДЕ СЕГА ПЪК ДА ЧУЕМ (с деликатен ориентир към този расов признак) Ч Е Р Н О К О Ж И ПОЛИТИЦИ ОТ ЗИМБАБВЕ ЗА ЯН СМИТ И ДА ГО СРАВНИМ С ОНОГОВА!

  Ian Smith lived an exemplary family life and in private was a down-to-earth, modest man. Ian Smith was not corrupt nor was he a megalomaniac.

  А СЛЕД ПРИЗНАНИЕТО НА David Coltart, Opposition Politician and member of the Zimbabwe Parliament (House of Assembly and Senate) since 2000) ЗА НЕПРЕХОДНОТО НАСЛЕДСТВО НА СТРОИТЕЛЯ НА РОДЕЗИЯ ЯН СМИТ ТРЯБВА ДА МЛЪКНАТ КАТО ПОСРАНИ ВСЯКАКВИ АНТИКОЛОНИАЛИСТИ, МУЛТИКУЛТУРАЛИСТИ (в постколониална версия!), АНТИРАСИСТИ, МАНДЕЛИСТИ, АНТИАПАРТЕЙДИСТИ И ПР. ПОЛИТИЧЕСКИ ОНАНИСТИ!

  ЧЕТЕТЕ!

  The roads that we are using today were all built by Smith. All the infrastructure is Smith’s. We never suffered the way we are suffering now because Smith took care of the economy that supported all people and they had enough to eat.
  When he left power the [British] pound was on a par with the Zimbabwean dollar, but President Mugabe has killed all that.

  И ЗАЩО Е БИЛО ВСИЧКО?
  КОЛКО Е СТРУВАЛО?
  ЗАЩО Е И ДНЕШНОТО СТРАДАНИЕ?

  ПРИЗНАВАМ ТЕ ЗА КОНСЕРВАТОР в 100%, ако се подпишеш под мисълта на КОНРАД АДЕНАУЕР:
  “История е всичко онова, което е могло И ДА НЕ СЕ СЛУЧИ!”

 5. Скоро излезе една хубава книга: “Държавна сигурност – предимство по наследство. Професионални биографии на водищи офицери”. От Момчил Методиеви Мария Дерменджиева, Ciela.

  На 958 страници биографиите от Архива на ДС със снимки на 47 генерали от българското ДС. Общо взето прости селянчета, задължително завършили школите на КГБ. Четете, за да научите какви безобразия са правили по Македонския въпрос, по Турския въпрос и по Руския въпрос. ДС е била част от КГБ, “Една венозна система”, както докладват.

  По темата. Тези повечето са живи и техните внуци са навсякъде – в МВР, Дипломатическия корпус и Правителството.

  На нас ни остава – както през 80-те – да се надяваме Кремъл да се срути, за да ги разкараме. Честно ви казвам – тези и наследниците им са въшките – обезпаризитяване трябва на държавата!

 6. Лустрация, декомунизация и скъсване с Русия!

  Искаме ли да сме свободни? Това трябва!

  Тогава ще се върнат тук избягалите от продължаващото руско робство.

 7. И да не забравя да не благодаря на Стамбо за иван винаров с малки букви!

 8. НАТО, българска чушка, балтийска салата… Наглият тон на тази драсканица не може да ни учуди, както не ни учудва вече и въпросът, защо резидентът на ГРУ, пардон!- военният аташе на Русия не е най-малкото привикан, а най- естественото-ИЗГОНЕН НЕЗАБАВНО!?

  http://ria.ru/analytics/20160726/1472897854.html

 9. Този гамен Бойко Борисов всеки ден трябва да бъде питан до кога ще флиртува с Путин за сметка на българския народ?

  Защото добрите отношения с Русия водят само до мизерия.

  Скъсване с Русия и не гласувайте за Мутрата от Банкя!

 10. 1$-1000руб.,нефта-5$ за барел,цяла Европа на зелена енергия,всички да си поставят 20см външна изолация,и няма да имаме повече нужда от руските -ток и газ! Не знам Майдан ще има ли, ама людоетството ще се развихри ,та стой та гледай! Руснака във вените му тече вампирска кръв.Ще има разфасоване ,направо на улицата.Само черният дроб няма ,да се исползва за ядене защото е спиртосан.

 11. Кр. Кръстева от 24 часа ще умре от завист, горката! Но да и е за урок: да знае, че от безмилостна конкуренция в България не са защитени дори висините на свиркаджийската “журналистика”, чиято некоронована кралица е тя.
  Тук вече няма разни късополи момиченца с диктофончета, я чуйте как тържествено, но и страстно отеква професорското фелационно слово…

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5674683

 12. Драги Стамбо,

  Прочети тази книга, за да видиш от къде са се навъдили изчадията на ДС. Отдавно пишеш за нищожеството бойко коцэв, пасРанник в москва, за да видиш с какви саветские ордена е награден баща му – генералът от съветското ДС васыль коцэв. Като завеждащ “Остри мероприятия”. И той “международник”, нали?

 13. Иво,
  гледам тев “Черешката на тортата” и много ми хареса представянето ти в твоятата латифундия. Приказно място изглежда. Бъди все така “в десетката”. Заради твоето участие гледам това предаване. Поздрави на компанията! Бъдете здрави!!!!

 14. Ние сме поколението “Сюзе кю”
  Което на “Сюзе кю” играше рокендрол, мразеше комунизма и което ръкопляскаше на американскете бомбардровки над Виетканг!

 15. “Мисля си за това, когато точно днес в Европа на взривовете и кланетата получаваме …”
  “Стига простотиИ бе, тате!”

 16. Не мисля, че в Русия ще се стигне до насилствено сваляне на президента. Казвам го с голямо съжаление. Независимо колко бедни стават, там липсва сравнително неголямата прослойка-не че и на други места тя е кой знае колко голяма-на хората, които са ЛИДЕРИ. Тези, които могат да поведат недоволните в по-добра посока. Помислете колко години Сталин е бил на власт? Използвам случая да изкажа най-искрените ми благодарности първо на г-н Инджев и второ на пишещите мнения. Страхотно е да се общува с хора мислещи и веждащи нещата такива каквито са. Благодаря!

 17. После отстранения всех российских легкоатлетов от Олимпиады в Рио Елена Исинбаева с горечью заметила, что, дескать, не придется ли спортсменам менять гражданство ради возможности выступать…

  Жалею Исинбаеву без меры,
  Сочувствую из своего угла.
  На высшую ступень своей карьеры
  Она не поднялась. А ведь могла.
  Могла бы стать второй и даже третьей,
  Напоминают все, кому не лень, —
  Но написала в социальной сети:
  Мол, не взойду на высшую ступень.

  Добавила в своем суровом стиле,
  Привычно оттолкнувшись от земли:
  Мол, не спасли меня, не защитили.
  Защита на нуле. А ведь могли!
  Я никому подсказывать не стану,
  Но можно бы туда, где гадит МОК, —
  А именно в швейцарскую Лозанну, —
  Ввести войска. Шойгу бы точно мог.

  Я к этому одно хочу добавить:
  Я тоже, Лена, много кем не стал.
  Народ России мог себя прославить —
  И тоже не взошел на пьедестал.
  Уже и сам представить я не в силе
  Науку, школу, вольную печать…
  Всё запретили. И не защитили.
  И кто нас был обязан защищать?

  Все лучшее сломали об колено,
  С которого (цитируя ВЦИОМ)
  Нас поднял вождь. А ведь ему, Елена,
  Служили вы доверенным лицом.
  Спасибо вам и силе вашей веры
  За то, что он—при общем мандраже-
  На высшую ступень своей карьеры
  Поднялся и не сдвинется уже.
  За то, что он стоит на пьедестале —
  За исключеньем Путина, пустом, —
  Мы всей страной платить не перестали:
  И я с пером, и вы теперь с шестом.

  Дмитрий Биков

 18. Драги ОТБЕЛЯЗВАМ, знам я- какво да ни учудва, освен това, че 72 години не можем да се измъкнем под смрадливите им цървули!Посолът бойка коцэв им е емблема. Онези, които го държат- също. То това е комунизмът- война на най-некадърните, най-мързеливите и най долните негодници срещу собствения им народ.
  Аз обаче пък се връщам с обяснение защо ви занимавах с ЯН СМИТ (с най-големите букви и шапо до земята, много ясно!). В момента очаквам мемоарите му, части са ми известни. https://www.amazon.com/Great-Betrayal-Memoirs-Douglas-Smith/dp/1857821769?ie=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

  Вметвам, че в неговата процъфтяваща РОДЕЗИЯ няма установен законово, административно и практически апартейд. Във фермата му, където живее като премиер, свободно са ходили на приказки и лимонада и най- обикновени чернокожи. Нещо повече- остави пътища, ЖП, инфраструктура, здравеопазване, малко против белия бизнес истаблишмънт ги ОЗЕМЛЯВА, ОБРАЗОВА ГИ И ГИ ПРАВИ…АКЦИОНЕРИ, КЪДЕТО МОЖЕ-ЗЕМЕДЕЛИЕ, ФЕРМИ, МИНИ И ПР.И НЕЩО МНОГО ВАЖНО!-добре ги информира какво се случва вече с “победата на некапиталистическия път на развитие по съветски терк в Африка”. Ами, пустините настъпват, водите пресъхват, камилите падат, вече към милиони отиват труповете,но пък виж- има преведени на суахили събрани съчинения на Ленин! Ето защо, когато умира през 2008 г., ЯН СМИТ беше оплакан точно от тях, а самия той ги оплаква в спомените си като жертви на комунизма общо в комбинация с идиотизма на Мугабе- частно. Въпреки социалната система, която изгражда СМИТ, в СССР, принадлежащия концлагер и левичарските бърлоги на Запад РОДЕЗИЯ беше определяна като “една от най- реакционните държави на Земята” (ммм-мм-м-м, шекер работа!) , а ЯН СМИТ – като “един 7-ната от пожарната команда световни антикомунисти на всички времена- с ФРАНЦИСКО ФРАНКО, АНТОНИУ САЛАЗАР, ЧАН КАЙ ШИ, ПАК ЧЖОН ХИ, (бре-е-й и тоя какви ги свърши с икономическото чудо на Южна Корея, вместо да я кара като Кимовците на Север!), АУГУСТО ПИНОЧЕТ..”

  Та отговарям-защото актуалните паралели в момента са доста.
  Първо с важни различия, но с общия мотив за криза на ценностната основа- защото обявяването на независимостта и излизането на Родезия през 1965 като доминон от Британската общност по нещо наподобавя излизането на самата ВБ от нещо друго онзи ден.

  Второ- защото ЯН СМИТ предприема това, като вижда кривия път на марксистко-сесесерските безумия, по които е тръгнал Третият свят, още по-кривият, по който крета безсилен мекушавият Запад, а особено ООН начело с неадекватния левичар Даг Хамаршелд.
  ЯН СМИТ вижда, че афро-азиатско-сесесерският блок в ООН, ПЛЮС НЯКОЛКО ПОЛЕЗНИ ЗАПАДНИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ИДИОТИ ръкопляска и носи на ръце угандийския канибал Иди Амин Дада, който мучи и се зъби “смърт на САЩ, Израел ЮАР и Родезия”.
  ЕДИН ОТ ТЕЗИ изроди – Феликс Уфуе Боани ДНЕС е ИМЕ НА НАГРАДА НА ЮНЕСКО, скалъпена от др. Бокова като рушвет към световни държавници, браво на Обама, че я отхвърли! Ясен ви е вече паралелът.
  ЯН СМИТ вижда, че зловещи духове на Запад и по-дребни злодеи – на Юг и Изток тласкат света към катастрофа. Защото онзи, който е дал на терориста Абдал ал Ахмак ибн Будала динамита, ще бъде намерен и наказан. Може да бъде наказан и онзи, който му е ломотил “Ей, значи, ся като развеем (червеното или зеленото знаме), като се освободим, като избием всички бели, колонизатори или неверници, като им вземем всичко, живот, копеле!” Но ще остане ненаказан завинаги най- виновният, онзи, който е бълвал марксистки, ленинистки, троцкистки, манделистки и пр. духовни отрови.

  Ето защо политическата биография на ЯН СМИТ И ТРАГИЧНАТА ДНЕШНА СЪДБА НА НЯКОГАШНАТА БЛАГОДЕНСТВАЩА РОДЕЗИЯ (днес при СМИТ тя би била африканското ЧИЛИ) е сред редките примери, че ЛИЧНАТА КАРИЕРА не може да бъде по-важна от АБСОЛЮТНИЯ И НЕСРАВНИМ С НИЩО ДРУГО МОРАЛЕН ИМПЕРАТИВ ЗА БОРБА СРЕЩУ КОМУНИЗМА И ПОСТКОЛОНИАЛНИТЕ МУ МЕТАСТАЗИ!
  БОРБА без миг отстъпление с опора върху най- простите човешки ценности- ВЪПРЕКИ СОБСТВЕНАТА ТИ РАСА (чести напрежения с белите родезийци), ВЪПРЕКИ СОБСТВЕНАТА ТИ ДЪРЖАВА (УК не призна РОДЕЗИЯ), ВЪПРЕКИ ДИВАШКАТА ОМРАЗА НА СВЕТОВНОТО ЛЕВИЧАРСТВО (тук дори ПИНОЧЕТ не достигна СМИТ като мишена на най-вулгарни словесни ексцесии!)
  Проектът на единия успя в днешния просперитет на ЧИЛИ. Проектът на другия беше предаден и унищожен от “прогресивната световна общност”.
  Можем да кажем обаче, че и двамата ни подсказват образна алегория- брадвата срещу комунизма трябва да играе задължително в точен синхрон с мотиката. Иначе уродливите израстъци пак цъфват.

 19. Май диър MIKA, блян, вълшебство, звън неземен, лъч божествен, дивен дар!

  Ами, земи ходи в Дума,ма къзъм! Там ти е лика прилика! Я, виж алэксандър сымав кви ги реди!
  Че цитатният ти репертоар е късен соцреализъм- ясно (да не пропуснеш и “Дами канят” каките в критическата го знаят наизуст), ама, нали разбираш, тук не върви съвсем.

 20. “бедных по самооценке потребительских возможностей”

  Вероятно е така, но смее ли някой да направи допитване по същия критерий у нас? За да стане ясно “къде сме ние”, така да се каже.

 21. Браво, Стамбо за Родезия!
  И за защитата на Свободата!
  Като допълнение – преди няколко години в Америка се видях с една колежка, която през 1990 се пресели в Южна Африка. И през 1995 избягала от там, защото дошло “равенството”. На Рождения и ден – парти в двора около барбекюто с 5-6 поканени бели семейства дошли трима негри с Калашници и казали “От мъжете – портфейлите, от дамите – бижутата!” Обрали всички и заминали. “Нямаше на кого да се оплача, разказваше – братът на главатаря беше шеф на градската полиция. За 20 дни продадох и къщата, и апартамента, и кабинета и дойдох тук”.

 22. Може за ватенките от крим да няма денги, но за мутрьошките на туПлер по света – есть!
  Той и без това не разчита на крепостните от RAZIя за оползотворяването на нефта,газа, златото и другите суровини, и огромните пустеещи земи.Затова туПлер просто ги продава за конвертируема валюта. Каква е ползата на туПлер от крепостните?!? Те само изразходват тези валютни приходи на гасударяТ,а в замяна произвеждат някакви си “конвертируеми” рубли. Че с тях дори един тролянец в нРБ не мож купи, а камо ли някой друг. П.П. Има крепостни – няма валюта, няма крепостни – има валЮта за гасударяТ!
  Има крепостни – има МАЙДАН, няма крепостни – те са в Майданек!

 23. До Mika.
  Не ви ли писна да “светите” с отразена светлина. Гледам по “забележката” адресирана към Станбо, добре са ви нахранили. А по първата насочена срещу самата статия ,”мнението” си знаете къде да го наврете. Аман от изхождания на полезни идиоти. Ако искате да кажете нещо по същество колкото и трудно да е за вас не бъдете толкова лаконичен. С това резоньорство, ала ти ли ме ритна или сам си паднах ясно е, че сте сбъркали мястото за изява.
  У, лЕво!

 24. Драги Стамбо,

  Пак чета дългия ти постинг и се кефя.

  А за който не знае – омразата на Великобритания към Родезия идва от факта, че през 1907 Ян Смит лично е хванал с ласо от коня си Уинстън Чълчил като британски лейтенат и го е влачил наколкостотин фута до Съда. Който го е оправдал, за съжаление.

 25. Аз като „доброжелател“ на руснаците, разбира се, и от собствена „полза“ желая да дам на ПутКин един съвет.
  Да подари на американците, както е направил някогашният им цар с Аляска (макар, че той я им е продал), та този път цяла Русуя. Така само с един ход, ще направи и помогне не само на собствения си народ, на себе си и на целия бял свят такова добро, за което наистина ще може да бъде канонизиран за светец.
  Трябва да се направи само договор, че това е подарък, защото страната получател трябва да вложи много работа там и да измете радикално цялата комунистическа бандитска сволоч, натрупана от векове. Нещо като авгиевите обори.

 26. Скъпи ОТБЕЛЯЗВАМ, явно и теб като мен са те наскачали дяволите на непримиримостта с лъжите на левите негодници. Благодаря ти за думите. Само има разминаване в историята с ЧЪРЧИЛ, друг го е влачил, ЯН СМИТ е 45 години по-млад, роден е през 1919 г., умира през 2008, живи хора от неговото поколение още има.
  А последен щрих за морала, достойнството и честта на големия политик и твърд антикомунист- след края на РОДЕЗИЯ ЯН СМИТ не се скри в Лондон, макар и да е казвал за себе си, че е много повече британец от британците. Не избяга като плъх, реши да понесе с хората съдбата на страната, която остави с блага, абсолютно немислими за останалата (без ЮАР) АФрика . Остана като независим депутат в комунизиращата се Зимбабве. Истина е, че сатрапът Мугабе само ръмжа, но не посмя да му направи нещо- именно заради огромния му авторитет и популярност. Ако СМИТ беше някакъв зъл колониален деспот, нямаше да ходи (както казват) без охрана. Нямаше да се радва на такава симпатия от чернокожите, които сами признават, че вампирясалият комундел Мугабе за 40 години не е побил и 1 кол, че доизяждат направеното от ЯН СМИТ, а как са днес пак повтарям линка, прескочи отвращението си към мутрата на сатрапа, върти надолу и ще ги видиш завалиите..

  https://www.newsday.co.zw/2015/02/28/mugabe-celebrates-lavishly-sea-poverty/

  Ето ги какво казват на живо:
  We were better under Ian Smith

  https://www.youtube.com/watch?v=HxI6uudyGxs

  Ето обаче сайтове от нашата кръвна група… Да, някога, идва ми наум стихът на един сантиментален поет от 18 век “Рицари вече има само в земята, безмълвни/ О, как липсват, как сърцето с жал по тях е пълно!” Обяснявам емоцията си – преди време срещнах в ЕВропа един източноевропеец, който емигрира в РОДЕЗИЯ само “за да диша въздуха на най-антикомунистическата държава и да й служи”. Той се сражава доброволец в антикомунистическата съпротива на РЕНАМО (Моз) и УНИТА (Ангола) и инициира процес без материални искове- дали хората, борили се с идейни мотиви без военни и др. престъпления срещу марксистките людоеди, могат да бъдат наречени ветерани, както всякакви фиктивни, мними и квазиреални “борци срещу фашизма”. Ясен ви е хоровият отговор…

  http://www.rhodesia.nl/

  Ето още и за мемоарите.

  http://www.rhodesia.nl/betrayal.htm

 27. @БОРИСЛАВ ВИТЕВ

  Браво, бе, БОРЕ! Чудесно решение, само че, моля те, искам и аз да се присламча с мечтата си да сме щат!
  Както предполагаш, със законите на АЛАБАМА! Е, и ТЕКСАС става!
  Накрая кандисвам и на Дакотите (и те са слончета), като обаче на рубладжии, сесесерски агенти, комуняги, криптокомуняги и пр., сещате се, бъде признат в тези авджийски щати статут на вреден и застрашаващ биосредата дивеч!

 28. Драги Стамбо,

  Благодаря за поправката, прав си. Друг го влачил Чърчил до съда. Но участието му във войната срещу “младите бури” е една от най-позорните му страници в биографията. Защото като пленен пее като канарче. И му организират бягството от плен като на двоен агент.

  Да не говорим за цинизма му, с който ни продава на Сталин в Ялта. Не е бил почтен човек Чърчил. Докато не е започнал да се занимава с политика, непрекъснато е бил с огромни дългове, непрекъснато е подписвал чекове без покритие и прочие бабаитски салтанати.

 29. Всичко това е описано в “Чърчил. Най-четената биография на уинстън Чърчил”, Норман Роуз, С., ИК “Прозорец”, 2005.

 30. Англичанин, швед и руснак в Лувъра, пред картина изобразяваща Адам и Ева в райската градина.
  – Погледнете тази прекрасна градина – казал англичанинът – само англичани могат да отгледат толкова съвършена градина!
  – Да, бе – казал шведът – те са абсолютно голи, без това изобщо да ги смущава, със сигурност са скандинавци!
  – Глупости – казал руснакът – нямат дреха на гърба си, нямат покрив над главата си, имат една-едничка ябълка за двама им, обаче им се обяснява, че са в рая – без съмнение руснаци!

 31. Заслужават си го. През цялото им съществуване само потискат народи.

 32. @Стамбо
  Уважаеми господине, хиляди благодарности за широките ви познания по световна история, които споделяте тук с нас! Бъдете здрав сто години и продължавайте в същия дух!

 33. GEORGI NIKOLOV, явно мнението ми се е навряло не там, където според вас му се полага и ви създава неудобства, затова ще се опитам донякъде да облекча терзанията ви.
  Репликата ми към Стамбо бе, защото според мен самият израз “Европа на взривовете и кланетата” е в полза единствено на тези, които с всички средства се стремят да всеят страх у нас и да възприемем нашия дом точно по този начин – място на ежедневен терор. Какво ще последва от това сигурно може да си представите.
  А колкото до статията, не знам дали в Русия ще има бунт против Путин или не, но според мен и в най-добрия случай няма да има кой знае каква разлика, защото проблема не е в Путин, а в самите руснаци, които след него по стар навик ще изберат поредния психопат. Доказвали са го многократно!

 34. Mika, напуснали сте резоньорството и сте влезли в обяснителен режим. Лошо няма. Сега, горе-долу, с приближение и от мен да мине нещо се е получило. Контраст с предишните “максими” е налице. Так держат!

 35. GEORGI NIKOLOV, обясних ви какво съм имал предвид не за да се оправдавам, а за да осъзнаете колко първосигнално реагирате. Е, явно не се е получило.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.