Носталгици по социализма празнуват на Бузлуджа със знамето на неговите гробокопачи

Традицията на носталгиците по комунизма да се събират веднъж годишно на Бузлуджа, за да покажат колко са много, беше спазена днес за поредна година, но този път е интересно да се види какво не се вижда на снимката. Основателите на социализма в България биха се обърнали в гроба. Те до един, начело с Димитър Благоев, са били яростни противници на русофилството, което днес напълно е превзело като приоритет т.н. социалисти, вкопчени в руския си фетиш като удавник за бяла мечка.

 

Ето така на същия митинг на същото място, където БСП издигна Ивайло Калфин за президент, през 2011 г. все още вееха българското знаме на фона на съветското, декорирано с физиономията на Владимир Улянов-Ленин, болшевишкия рушител на Русия ( именно за такъв го обяви неотдавна Путин- вероятно това е причината, поради която БСП коригират курса си днес и наблягат на руското, а не на съветското знаме вече).

 

zx350c_1131565

 

На кадъра от  репортажа на Канал 3  по-долу се вижда днес само руско, но не и българско знаме, както отбелязват от Клуб Z. С други думи, празнуващите създаването на социалистическото движение вече откровено се подиграват с убежденията на онези, които наистина са го създали и завещали на партията си правилото русофилството да се смята като вид суеверие, вредно за България ( по Димитър Благоев).

 

БСП Бузлуджа

Освен това, както отбелзва сайтът Медиапул, нито митингуващите край кебапчетата, нито конферасиетата с микрофоните са поискали оставката на Борисов и ГЕРБ, посочени иначе от водещите на партийното шоу като главния враг. Нито едно скандиране “оставка” не се чуло при споменаването на “врага”, с когото БСП се спогажда отлично в кухнята при разпределянето на порциите на левите и десните будали в държавата.

 

27 мнения за “Носталгици по социализма празнуват на Бузлуджа със знамето на неговите гробокопачи”

 1. БСП е опасна за Вашето здраве, за Вашето настояще и за Вашето бъдеще, за Вашите деца и внуци.
  Гласуването за БСП е съучастие в престъпление.
  Гласуването за БСП е равносилно на самоубийство.
  Гласуването за БСП е покушение срещу бъдещето.
  Ако гласуваш за Станишев-Нинова, получаваш ДС, Доган, Гоце, Дон Цеци и Пикаещия във фонтани, БКП и Путин, плюс униформа от Съветската армия.
  Ако гласуваш за Доган, получаваш ДС, Гоце, Станишев-Нинова и БКП, плюс заедност, обръчност и мафиозност.
  Ако гласуваш за ПФ, ВМРО и червения цар, получаваш ДС, КГБ, Гоце и Станишев, минус Рила планина.
  Ако не гласуваш, получаваш Станишев, Доган, ВМРО, ДС, КГБ, БКП, плюс Гоце и Путин, плюс заедност, обръчност и мафиозност, минус Рила планина.
  Те печелят вече 26 години.
  Ти отдавна си сред губещите.
  Още ли ще ги търпиш да живеят живота ти?

 2. До БОГДАН КРИМСКИ-АТЛАНТИЧЕСКИ:

  НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА СЕ ДОБАВИ!
  РЕСПЕКТ!

 3. Срамно е да гледаш млади хора да развяват червени знамена. На какво се надяват те, и на какво ще се надява детето на това момиче с червена връзка което развява лика на този СИФИЛИСТИК не искам дори името да му спомена.В наше време да се празнува това което години руши живота ни ,години тези ИЗРОДИ тези СЪТРАПИ и до сега ОГРАБВАТ- ПРОДАВАТ милата ни родина .Кой трови мозъците на тези млади хора, защо те не се замислят до каде ще ги докарат тези ИЗРОДИ ,нали ще имат светло бъдеще или като се усъзнаят ще хванат първият влак за западна ЕВРОПА или АМЕРИКА.Прави сте всички от БЛОГА,прав си господин ИНДЖЕВ.Всички МОЧА трябва да бъдат разрушени. Държавата да бъде почистенаот тази пасмена която още е на върха на управлението на България .Бойковци,Станишевци,Догановци и всички МЕКЕРЕТА на ПУТЛЕР, БКП БСП,и сродни партии и ДС КГБ ФСБ да бъдат забранени с закон.IIC…..oIL.

 4. На събора на Бузлуджа Станишев и Нинова продават кебапчета. Обаче при сергията на Станишев нема никой, а при Нинова – калабалък. Станишев, срам не срам решил да пита Нинова, от какво прави кебапчетата и тя му казва рецептата: 50% кайма и 50% лайна. Станишев изненадан: А-а-а! Ти и кайма слагаш, значи…

 5. Щастливи създания са комунделите. Най-големият им проблем се оказа поскъпването на кебапете…

 6. BSP trqbva da byde postavena izvyn zakona za natsionalno predatelstvo kym Bulgaria!!!!

 7. абе разхождат ги хората-не всички са наистина социалисти, а използват авантата да направят разходка и да апнат-често това им е единствената разходка и развлечение по-надалеч от дома за годината-беднотия старческа
  а относно младите социалисти-по правилно е да се каже, че са или платени масовки или са осъзнати службогонци-само това е начинът да изпълзят на по-високо място и се надяват да си осигурят протекцийка някаква

 8. Какъв е смисълът да си млад, когато нямаш капка мозък в главата си! А иначе БСП /предишната престъпна БКП/ е известно, че от край време спонсорира това мероприятие – половината от хората са там заради “далаверата” – безплатен превоз, безплатни кебапчета и бири и т.н. Колко е безплатен е друг въпрос. Българска работа, евтина.

 9. Приятели, споделям възмущението ви от факта, че на събора на носталгиците по комунизма се виждат млади хора с лика на масовия убиец Ленин – учител на още по-достойния си ученик Джугашвили – Сталин. Не си мислете, че това момиче е сложило лика на Ленин по някакви убеждения, свързани с демоничното учение на комунизма в азиатско-болшевишкия му вариант. То или не познава историята на погубването на Русия, или така са го помолили “другарите” – да се види, че млади хора са привърженици на болшевишкото мракобесие. И още нещо – всички тези носталгици като се приберат в къщи,ще седнат пред компютрите /или ще помолят за това по-младите в къщи/ за да си поговорят по скайпа с децата и родата, които, естествено, не са в Москва, Хавана или Пхенян, а са в САЩ, Канада, в страните от Западна Европа. Това е достатъчно, за да разкрие лицемерието на лидерите на уж обновената столетница / нали и синчето на новата лидерка на БСП е в САЩ/и абсурдността в поведението на онези, които развяват руски знамена, но погледите им все на запад са обърнати,понеже добре знаят, че там е прогресът и високият стандарт на живот.

 10. Иво, чудя се ако на рублофилите които развяват руския флаг в България, им забранят да пътуват на запад, кой ще дига байряка им?

 11. Срам и позор как чужди знамена се развяват на територията на България.

 12. Това е стадото за стригане. Появява се някой селяндур популист, обещава им че зад ъгъла раздават банички без пари и стадото тръгва. Та така и тези червенодрешковци които забравиха как ги стрижеха до голо подобни на тези сосиалисти, с извинение, които отново раздават благини в аванс. Но сина на лидерката им учи в САЩ, не в Русия. Защо ли! Сега е времето на популистите и демагозите и затова и онзи боклук Сл.Тр. се включи в агитката на борците за “шаечната правда”.

 13. България е твърде малка за да поеме толкова много глупаци.И резултатите не закъсняват.

 14. И на ГЕРБ и на БСП котилото е едно и също – любимата им и непрежалима БКП.

 15. Големия проблем не е в болшевишката сган на Бузлоджа, а в имплантираните в дясното политическо пространство бивши членове на БКП и доносници на ДС, със смехотворното твърдение, че всеки би могъл да се промени.

 16. Към mika:

  Така е, смехотворно е да се предположи, че ВСЕКИ би могъл да се промени.Трудна работа е. Не е за всеки. Но някои определено са се променили. Като бившият комунист Джорж Оруел, нанесъл най-тежкия морален удар на комунистическата идеология с книгите си. Или като бившия краен левичар Стефан Куртоа, съставител на “Черната истроия на комунизма”, взривила от бяс западните комунисти в начлото на 90-те години на миналия век. Някои, като Солженицин пък, се промених два пъти. Най-напред написа историческата по своята розобличетлна за съветската тирания стойност книга “Архипелг ГУЛАГ”, а после се превъплати в антисемит и тежък руски шовинист, предизвикал възторга на Путин ( и поръчнето от него държавно погрбение на Солжениецен).
  Примери има още много, но явно предпочитате обобщенията пред фактите.

 17. Скъпи г-н Инджев, значими са промените, които споменавате. Списъкът не е никак кратък. Ценя Андре Глюксман, ще добавя поне него.
  Уви, не всяка парадигма е така податлива. От два дни пия бира в голяма пластмасова бутилка. Надявах се да прихвана малко от тертипа на мнозинството. Засега само ми се вдигат киселини. Може би ББ трябва да се яви върху пластмасова бирена капачка…

 18. Новата Ни лидерка НиНова използва стари приоми от ранния социалистически период- САБОТАЖ! Заплахата от Врага сплотява и стяга стройните редици на пролетарската (богата) класа.

 19. Няма начин комунист да се промени.Такъв случай едва ли има в световната практика, а другарите не се класират в тези класации-никога.Каменни глави-направо бордюри,путинофили,лилипутин,хуйло т.н.

 20. @ MIKA:
  Ти, тролче-номадче, от кои си /щото вониш където и да се появиш, като скункс/?
  От болшевишката сган ли си, от бившите, вече деполитизирани БКП-исти или от ченгетата? Я си кажи, носиш ли си като банкянския цървул червената книжка до сърцето?
  А може и да си тролче-надничарче, а?
  Я си кажи!
  Не съм съгласен с уважаемия домакин – ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ!
  Само че, достойните се променят под тежестта на опита и поуките, а безгръбначните – най-често под натиска на страх или алчност!
  Има и такива, за които да сменят боята като хамелеони е модус вивенди. Примери дал Бог – я виж
  александър симов…
  Мисля, че и ти си от последните.
  Познах, нали?
  🙂

 21. Погнусена и отвратена съм от Бузлуджа. Отидох с мисълта,че това е моята обновена партия чийто социалистически идеал е на първо място. А какво да видя на трибуната ? Изтипосали са се все капиталисти милионери,новите ръководители на социалистическата партия. Гергов, Овчаров, Добрев, Стойнев, Янков …. . Викам си това ли е моята социалистическа партия ? Това ли бяха идеалите на моите деди и прадеди ? Това ли ни учеше Дядо Благоев ? Как така моите другари на трибуната станаха милионери, а ние почтените и вярващи социалисти не можем да си купим хляба ? И имат наглостта да изнасят пламенни речи ,че милеели за бедния народ. Колко заблудена социалистка съм. НЕ, повече на Бузлуджа няма да стъпя. Това вече не е моята партия.

 22. до ИВО ИНДЖЕВ
  Не знам поименно всички членували в БКП, но мисля че изброените от вас не са имали тази “чест”.
  до ПАВЕЛ ТИНКОВ
  🙂

 23. Слушах един млад червен олигофрен, който казваше “Какъв може да си ако не социалист ??”.
  Тези хора са безкрайно Нагли. Червиви са с крадени пари от труда на техните сънародници, живеят в невероятен лукс а пред избирателите си говорят за социализъм. ХаХа

  Европейската цивилизация така и не се научи от грешките си. Преди 600 години ни оставина в ръцете на Османските фанатици а сега ни изоставиха в ръцете на Панславянските. Резултата го знаем. Идете и погледнете прекрасните Български деца. Това са най-красивите цветя на света. На България не и трябва друго!! Нямам причини да мразя останалите нации но не виждам какви предимства имат пред Българската, за да толерираме нейното западане за сметка на други! Трябва ли да напълним Европа с Араби и Цигани, за да ни дойде ума в главата, че това ще бъде края на Европа ????

 24. Към mika:

  Да съм казал, че са имали “тази чест”? Като не можете да отречете фактите, се отмятате от обобщението си и ми вменявате нещо, което не съм казал.Това вече е лично заяждане, под прикритието на анонимната претенция за праведност.

 25. Уважаеми господин Инджев,
  използвам Вашите изяви, относно личности променили с течение на времето възгледите си и станали противоположност на това, което преди това са били. Споменахте някои от тях.
  От съждението на господин Павел Тинков, „… че, достойните се променят под тежестта на опита и поуките, а безгръбначните – най-често под натиска на страх или алчност!“
  При мен, като гласувал за ГЕРБ и Борисов, мога да предположа, че е от личен опит. Или при социалистката тук в коментарите, която е била разочарована от вахканалията на Бузлуджа. Редно е, в такива случай да настъпят промени във вижданията. Особено когато някои, или или много заблуди, бъдат осъзнати и съответно преосмислени. Бих добавил към изразът на Тинков, доуточняващо– „ПЕЧАЛНИЯ опит“, придобит от съответните обстоятелства.
  Много, искрено бих желал, да ни дадете една ясна представа, какво се крие зад личните и семейните нападки, които журнакиста Георги Жеков масивно сипе срещу Вас?
  Аз лично не знам или не отдавам съвсем голямо значение какви сте били Вие и Вашето семейство преди, по време на комунистическото робство. Тогава поради изключителната диктатура, всеки трябваше да живее и да се спасява както може.
  Основен показател е, че ми се нрави, какъвто се показвате сега. Освен това считам, че с Вашите задълбочени и интелигентни анализи на всекидневието помагате на мен и на много наши сънародници, да намерим ориентировка в сегашната българска обстановка. Особено когато не живеем постоянно в България.
  Това не трябва да е повод да влизате в оправдателен модус. Просто, едно средство за опознаване.
  С почит
  Борислав Витев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.