Русифицирането на България придобива агресивен характер под скиптъра на “миротвореца” Борисов

Коментаторът, който се подписва като SMS  в ivo.bg , описва русификаията на България с днешна дата в статия, която помествам тук без коментар….

imoti-ru

Ваканционни “русофобски” записки 2016:

Автор: SMS

Пеевските хибридни медии редовно, след всяко “рязане на лентички” задават въпрос с какво ще остане в историята правителството на Б. Борисов?
Новите метро линии и асфалта, спортните зали за мачлета и култовата простотия на всички властови нива (съзаклятническото „разбиране между прости”) са твърде дребни „плюсове” на фона на върховното престъпление, на непоправимото бедствие, което ББ допусна умишлено по време на двата си мандата- безпрепятственото заселване на Българското черноморие с половин милион руснаци, предимно зависими от Путин държавни служители и пенсионирани военни. Допусна го с помощта на герберските кметове по морето, на които правителството щедро изсипа милиони евро за сметка на Северозападна България, кметове все етнически руснаци или руски възпитаници, които ентусиазирано подпомогнаха тази инвазия, осигурявайки на руските граждани редица законови привилегии като статут на “постоянно пребиваващи”, предхождаща стъпка към издаване на европейски български паспорти. Имайки предвид наглите изказвания на ботоксовия гном , че “Там, където има руснаци и се говори руски език, там е Русия!”, сигурно скоро трябва да очакаме вежливите им зелени човечета и у нас с някакъв измислен повод или направо без повод, защото “курица не птица”!

На фона на тази съвсем реална опасност от руска окупация по морето ни, вместо сами да търсим “под дърво и камък” (като гаранция за националната ни сигурност) колективна защита със съседите си от НАТО, Борисов по матросовски зове за “демилитаризация” на Черно море и реално БЛОКИРА общи защитни действия на съседните черноморски държави! Искал яхти, водни колела, руски туристи и алъш-вериш… “миротворецът му с миротворец”! Някои пък казват, че най-много искал да запази руското военно превъзходство в Черно море и контабандата на лукойлското си другарче Валентин Златев…Така че в българските учебници по история най-вероятно ще пише: По времето на Б. Борисов България загуби Черноморието си.

Мисля, че тази година “малкият” ББ най-после може спокойно да рапортува на ботоксовия си кумир, че желанието му да русифицира Българското черноморие, е изпълнено!
Черноморското ни крайбрежие вече е двуезична зона, на публични места се говори предимно руски език, на български по-малко, местните го говорят само вкъщи. Повечето от билбордовете също са на русский язык и рекламират руски хотели и ваканционни селища по нашето море, традиционни руски стоки – водки и сальодки, русские меха, русские духи, русский цырк и други „пляски”.

Въпреки странния им (меко казано) “български” език, тази година назначенията на руснаци в обшинската администрация, пощите и други държавни институции (където съвсем не е мястото на чужденци!) вече не учудва никого. Направо си е в реда на нещата!

На плажовете, освен български спасители, вече има и някакви рускоговорещи (също с червени гащета и свирки), които се разпореждат по пясъчната ивица и организират всеки ден (между 10 и 11 часа) едночасови масови строеви подготовки, шумни занимания във водата под звуците на руски маршове: “Раз два, три, четыре!”, като настойчиво канят всички плажуващи да се включат в мероприятието.

Забелязах, че „постоянно пребиваващите” често карат коли с германска регистрация. Може би на колите с руска нещо им се случва? 🙂 А ако усетят твърда съпротива на обичайната си великоруска арогантност, започват да „хитреят”, представят се за украинци. В магазините по морето вече имат алергия от тези клиенти, защото крадат направо от рафтовете и въпреки фиксираните цени, настойчиво продължават да искат „скидка”.
В несебърския залив, Равда и още по-на юг, въпреки спорадичните питания на възмутени и отчаяни местни граждани, се строят нови и нови затворени “ваканционни” комплекси, които приличат на комуналкии и са изкупени „на зелено” предимно от пенсионирани руски военни: “Форт Нокс” има три огромни комплекса само в Несебърския залив и още други на юг, RiU “Хелиос” на Валентин Златев е огромен нов град в началото на Свети Влас, яхтеното пристанище на братя Диневи също се разраства под звуците на всекидневна мутренска заря.
Очевидно е, че се подготвят нови строителни терени, защото гората в близост до тези “ваканционни” крепости усилено се сече посред бял ден и се пали умишлено. Достатъчно е да се сравнят снимки от залива преди година и днес, за да се констатира разликата в пейзажа.
Странно е наистина къде са еколозите ни и защо не задават въпроси на ваклооката екоминистърка, която уж била бургазлийка, на регионалната министърка, на кмета и най-вече на архитекта на Несебър (известен повече като „оня селянин”)? Хората в града масово твърдят, че никой не гласува за този кмет , но по неведоми причини винаги се оказва, че след изборите той пак е “избран”. Сменил е няколко местни партии, а последия път се бил кандидатирал като “независим”. Чий кмет е този бивш футболист ? Кой го избира ? Той български кмет ли е въобще? (Явно несебърлии са много “тъпи” граждани, щом не могат да попълнят правилно дори една изборна бюлетина, съдейки по броя на “невалидните” бюлетини, странно защо все на избиратели, предпочели друг кандидат кмет!)

Старият Несебър, част от световното културно наследство, става все ПО-НЕАВТЕНТИЧЕН, безличен и унил. Въпреки слуховете за постъпили значителни средства за връщане на традиционната калдаръмена настилка и реставрация на възрожденската архитектура, трите основни улици продържават да са покрити с изровен от дъждовете и вятъра асфалт. Като прибавим и ориенталските сергии с кичозни “сувенири”, предимно матрьошки, руски знаменца, ушанки с червени петолъчки и тениски с лика на Путин ….
И не трябва ли, след като градът е част от световното културно наследство, поне главният му архитект да се избира с национален конкурс, състезание между творчески проекти за развитие и реставрация на града с публично обсъждане, а не градът-музей да се поверява безотговорно на милостта на „оня селянин” с култ към асфалта?
И той 🙂
Кръчмите по Черноморието ни се огласяват от хип- хоп ритми със следния забележителен текст (с извинение, но не и към културния ни министър!):
Fuck USA, viva Rusia!
Не щеме вече таз европейска цигания, уроспия!
Fuck Гейропата, viva Rusia!
Следва креслив припев: “Сделано в СССРРРРРРРРРРРРР!”
А на дансинга съвсем нормално изглеждащи младежи като ЗОМБИРАНИ се поклащат в ритъма на хибридния “хип-хоп”…
За пръв път чух този музикален “шедьовър” на примитивна, със сигурност добре платена руска пропаганда, в заведенията на Слънчев бряг, но вече е станал нещо като “химн” на цялото ни Черноморие!

Пренаселеността на плажа наложи да споделя една маса с две класически мутреси, но прекарания “съвместно” половин час не се оказа пропиляно време, защото неочаквано станах очевидец на прилагане „на живо” на поне три хибридни „опорни точки”:

1.Ако някой започне да критикува поведението на руснаците наоколо, въобще нещо руско или руската агресия към съседните държави, разговорът мигновено СИЛОВО се праща към темата Турция, робството, атентатите, джихадистите : “Ама ти какво предпочиташ, да дойдат турците ли?!”

2.А на витаещият логичен въпрос защо все пак никой не се преселва и не иска да ходи да работи в Русия, едната чалгаджийка ентусиазирано заразказва как нейна позната имала приятелка, която се омъжила за руснак, имали дете и сега живеели там. “Приятелката” била толкова възхитена от големите заплати и живота в Русия, от социалните придобивки като детски надбавки, детски градини, ваканции и условията на живот като цяло, че въобще не искала да се връща в България! На въпроса в кой град на великата матушка живее “приятелката” и какво работи отговор не последва, от което човек логично стига до извода, че такава сюрреалистична приятелка просто не съществува в реалния живот, а само в хибридния.

3.Русия ни е освободила от турското робство, тя е нашата освободителка и затова трябва да я обичаме, а Левски бил …изнасилвач на млади жени! На въпроса откъде има тази информация за Апостола отговорът беше, че в Бургас живеела една потомка на роднина на Левски и тя знаела тези неща от “семейните спомени”!
Какво морално падение! Какво скудоумие! Да оплюеш дори Апостола на свободата ни и да оскверниш свещената му жертва, за да слугинстваш на чужди интереси!

От сега нататък “миротворецът” Борисов може театрално да си свиква колкото си иска съвети за национална сигурност, загрижено да обикаля границите и да заплашва министри, да се прави на наивен палячо, да плаши с Турция, със световния тероризъм и международното положение, но без да споменава най-голямата за страната ни опасност – струпването на огромен боен руски черноморски флот в Крим, без да споменава Русия, на която престъпно разреши да “отхапе” КАТО НАЧАЛО най- красивата част от България – топлото ни, благодатно за туристически поминък, но и стратегически значимо море!

Да, пеевските медии често задават въпроса с какво щяло да остане в историята управлението на Борисов?
Има реална опасност Б Борисов да остане в историята ни като ЛИКВИДАТОРЪТ на 1400 годишната държава България.

Затова МАЙДАН !

23 мнения за “Русифицирането на България придобива агресивен характер под скиптъра на “миротвореца” Борисов”

 1. Възторга си от СМС изразих веднага,но сега- малък повод за радост по главното ни направление:

  http://dnes.dir.bg/news/pensioneri-ministerstvo-otbranata-administratzia-izbori2013-23489882

  Без обиди, в 95% това са:

  -червени чутури, гласуващи за атака, бсп, абв, пф и за….още едни, сещате се..
  -трътлести гъзини, зурли и шкембелии
  -бойлери, коите не знаят, че Добри Джуров е умрял
  -че Тошо-тоже
  -че България е в НАТО
  – че има и други песни освен Катюша

  В по-редки случаи това се сесесерски зетьове и щатни руски шпиони.
  Така че- шут незабавно!

 2. В противовес, днес бях на малък плаж на север, без руснаци. Бях приятно изненадан, когато семейната двойка до нас, четеше и коментираше “Президент на РъБъ”.
  И още нещо, веднъж в разговор с добри мои приятели от Швеция, споменавайки с добри чуства България като туристическа дистанция, в прав текст, не много характерно за шведите, ми казаха – “Ние НЕ ходим да почиваме, където има много руснаци”.

  Та въпроса ми към г-жа министърката на пътуванията и нейният началник е кога Русия ще стане популярна туристическа дестинация и министерският съвет ще почива редовно в техните супер хотели със супер обслужване? Защо все още крият този бисер на туризма?

 3. За тази опасност, надвиснала над Отечествоно ни от раболепните слуги на Путин /но по правило пращащи децата и родата си в ругания от тях Запад, а не в Русия, Куба, Северна Корея и пр./ трябва да се говори в парламента на висок глас и това е задължение на всички истински десни политици. Обществото трябва да знае цялата истина и тази истина да се повтаря, докато не се вземат адекватни решения. Докато не е станало късно…

 4. ББ е резултат , а не причина за неуспешното демократизиране на България.
  Такива като него, избуяли от мътните времена на последния четвърт век имаше много .Едни от тях ги убиха , други се скриха по екзотичните крайбрежия за да си харчат ограбеното.Трети станаха политици, министри и какви ли не по етажите на корумпираната държавна структура.
  Така се случи , че ББ управлява днес , но можеше да бъде и друг с подобни качества , нужни за видимо систематизираната в етапи 26 годишна кражба и финансово поробване на населението от малобройна прослойка с почти неограничени възможности за нашите мащаби.
  Всичко е тяхно ,и материалната и менталната и всички сфери на” обществен живот”,затова те са над правилата.

  Не ни е виновен ББ , а тези които го подкрепят.Картата с изборни резултати показва пълно превъзходство на едноличната му партия- тя цялата е синя.Българите искат това .
  Мека диктатура с външен образ на демокрация.Това е съвременен аналог на комунизма осъществяван чрез партокрация и имитация на някаква изборност.26 години ,голяма част от българите страдаха по комунизма , вървейки със задника напред и гледайки назад.Е … днешното време е резултат от усилията на това мнозинство носталгици.Някой от тях дори не са били родени през комунизма.Тогава от къде такива напъни от млади хора към миналото.
  Тук играе роля генетичната наследственост , за стремеж към келепира , лесното , учи за да не работиш, подкрепяй силните и бъди с тях.Комунистическата диктатура пасна чудесно на тази ценностна система на българите.Затова първият му етап беше толкова успешен в България.Днес живеем втория етап на комунизма , осъществяван от наследниците на тези същите ,този път налаган не чрез идеология , а с икономически хегемонизъм.

  Не са ни виновни руснаците .Какво ще става било по Черноморието ,било другаде зависи от нашите стари политически , а сега икономически господари и техните наследници.
  Какви са българите ли … ами ето имена и ако можете добавете в мислите си поне един читав…. Петър Москов ,Юли Москов, Орешарски, Стефан Гайтанджиев, П.Блъсков,Волгин, Караянчева , Ненков младши ……
  Хайде добавяйте още от тази мерзост и ще видите че списъкът е сякаш безкраен.
  А сега изредете почтените……..няма …. Те по скоро са заблудени.
  Всичко е поразено , ценностите липсват.
  ======================================
  “”Има реална опасност Б Борисов да остане в историята ни като ЛИКВИДАТОРЪТ на 1400 годишната държава България.””
  Къде ги видяхте тези 1400 години ?
  Съвремената българска държава е на 130 години.

  На кого са нужни тези митове и какво могат да променят те днес ?

 5. Не е ли време да създадем Национално движение “Българофили”?

 6. SMS, ШАПО и от мен!
  Ало, институциите, ти царю (за Император Тиквоний банкянски иде реч) и вие джурналисти, това по Ст.Л. Костов, стига сте се правили, че какво толкоз става. Или вече сте пазарили постовете си след като “вежливите” зелени човечета мощно подкрепени от петата колона и полезните идиоти римейкнат ала Кримьнаш и Черноморието ни.

 7. Едно е трябвало да разбере българина, поне от последните седемдесет и кусур години, че у нас, там където е стъпил руснака, трева не никне.
  И това в никакъв случай не само е метафорично, а за съжаление, жалката истина.
  Това, което разбиха с влизането си окупационните руски войски беше, като начало, българското управление на страната. От там започна едно унищожение на всичко прогресивно и човешко, българско.
  Българската предприемчивост, ученолюбие и честност, съпроводени от европейски принос на културни ценности и индустриализация, в зародиш бяха окончателно прекратени. Това беше наложено чрез убийства и репресий.
  Внедри се една съветска колкективизация, която не само, че беше нежелана, но както се оказа от последствията, беше и вредна за страната.
  Строеха се фабрики и сгради по съветски образец, който поради трагичната руска техническа изостаналост и примитивизъм, не даваха необходимия комфорт и продуктивност.
  Селянинът беше лишен от собственост, а с това и от интерес за високи добиви. Показателен факт беше, че часните градини около къщите (дадени за часно ползване), даваха повече и далеч по–качествена продукция от тази на кооперативите. Ами това беше стснало дори ясно и на сифилистика, който се принуди да проведе неговата НЕП (новая економическая политика). Появиха се „учени“ като Мичурин, голямият „кръстосвач“ на растения (имаше виц, че кръстосал и на жена си краката, та затова нямал деца), от което, а и не само от това, се е стигнало до гладомор и получаване на американски помощи, за които обаче никъде не се е говорело!
  Ами комбината Кремиковци, „Плодът на Българо–Съветската дружба“, който трябваше да обработва железната руда открита от руските геоложки специалисти? Какво произведе той, освен дългове и скрап, с който се обогатиха пак някои радетели на вечните дружбени, братски шлемове.
  Кой от тогавашните комбинати и фабрики построени по руски образец работят сега?
  Ами заводът за ПОЛУПРОВОДНИЦИ, дето после щеше да произвежда ЦЕЛИ проводници?
  Вярно, той беше френко производство, но с така остаряла технология, че на запад никой за него и сопол нямаше да даде. Но българските специалисти учили незнам къде и не доучили, купуват ли купуват по нареждане от мислителите корифеи!
  Излиза, че всичко руско се оказа брак. Но как може и да е друго яче, щом тази нация от която сме купували, систематически е рушила всичко годно, особено ако е било без партийна книжка.
  Как може да се постигне едно постижение, например в областта на науката и технологийте, когато за да се влезеше успешно във ВУЗ, трябваше да се представи една автобиография, която да започва с „Произхождам от едно бедно, работнически или селско семейство…“, ами това е точно фразата, аз съм прост, ама и вие, дето ще ме приемате, току що сте „изули“ цървулите, така, че се знаеме и се разбираме!
  И след като държавата ни е била многократно продавана, унижавана, грабена, незачитана, пренебрегвана, и най–накрая се е стигнало дори до там, последният необразован „изул–цървул„ решил раболепно да я подари на Русия. Само, че сме били дори и тогава вече толкова down, че и за нея сме били ненужни (за щастие още!).
  Ето сега идва и поредният кандидат да подари България.
  Лошо, много лошо, когато хора, лишени от чувство за орговорност пред народ и нация, лишени от далновидност на действията си, от това пусто просташко печалбарство, се загнездят на служебни постове от които поради несъстоятелност следват катастрофални последствия за обществото.

 8. “Черноморието, което загубихме”, по аналогия с филма: “Русия, която загубихме”.
  Попаднахме на еничари от най-просташка проба.

 9. Не по-малко плашеща е бройката на смесени бракове по черноморието с цел получаване на българско гражданство. Познавам десетки такива случаи само в Бургас. Виждам и как се променят момчета женени за рускини.
  Статистиката сигурно ще е стряскаща и не се обявява публично.
  Години наред ни плашеха с турците а ни превзеха руснаци.

 10. Към SMS:
  Днешна БЪЛГАРИЯ, последната държава на БЪЛГАРИТЕ, е на 1400 (по-точно на 1335 години), но БЪЛГАРИТЕ са народ на ХИЛЯДА ОСЕМСТОТИН ПЕТДЕСЕТ И ЕДНА ГОДИНИ. През всичките тези години, независимо от жестоките страдания през които преминаха, те непреклонно осъществяваха мисията си. И в упадък, и в разцвет те отстояваха повелята на КАНОВЕТЕ и КОЛОБРИТЕ си и благодарение на това днес БЪЛГАРИЯ я има. БЪЛГАРИЯ ще я има и утре и докато свят светува. Който и русофил в близкото ни минало да се е появил, каквито и нещастия и злини да е причинил на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД и на БЪЛГАРИЯ, от руините сме излизали и с протегнати към Слънцето ръце, ОТЕЧЕСТВОТО си отново пак сме възстановявали. Да припомня ли думите на Стефан Стамболов казани пред Великото народно събрание в Търново, когато окупацията на БЪЛГАРИЯ от русия е била начасове:“Ако трябва да умрем всички ще умрем под развалините на България“, а Захари Стоянов добавя:“Всеки народ, докогато не се самоубие, няма да умре.“

  Аз не се опасявам, че БЪЛГАРИЯ русофилите ще я ликвидират. Орендата на БЪЛГАРИТЕ е толкова силна, че няма сила на Земята да я унищожи, защото мисията ни е божествена (изключвам тук византийското православие, заменено днес от руското и насаждано у нас от днешния синод на бпц) .А щом БОГ е с нас, кой ще е против нас? Така че,възможността от ликвидиране на БЪЛГАРИЯ от когото и да е, е невъзможна.Въпросът е друг. Кога държавата БЪЛГАРИЯ ще стане МАДАРА за своите деца и как? Ето пример за един възможен и успешен път:
  БЪЛГАРИТЕ са пословично търпеливи и достатъчно дълго чакаха за да се убедят, че колкото и да се взира нашия Ганьо и герб в европейския живот, вместо да му види лицето, все му вижда опакито и това ме кара да мисля, че е дошъл вече момента да извикат твърдо и категорично:
  СБОГОМ, ГОСПОДИН БАЛКАНСКИ!

  “Красиви сте,
  о, вие хора от Булгар.
  По дух изящни, благородни,
  нима сте вий от Тангра дар?”

  Поздрави и горе главата!

 11. Описвате доста тежка картинка, г-н Инджев. Тъжно.

 12. Баце е най-страхливия българин управлявал страната ни.
  И обзалагам се, че ще е и първия наш политик от висшите кръгове, който ще го видим зад решетките скоро.
  С тъпата си тиква той дори не разбира, че всички негови опоненти и съпартийците МУ ще му подложат скоро динена кора и ще го пратят там където му е мястото.
  Най-вече заради слагането му на джуджи, още от оня момент когато му подари кученцето та до днешни дни, когато му поднася на тепсия безусловно цялото ни Черноморие.

 13. Към SSS ->

  Позволявам си да цитирам Тони Филипов д-р:

  Неправилно е устроен човекът. Може да обича само работи, които не познава. Опознае ли ги, престава да ги обича. В нашия край има едно село Ветрендол. Там, ако почнеш да русофилстваш в Салаша (местната кръчма, където се събират само мъже), ще ти бият и сенкята. И знаете ли защо? Ветрендол е може би първенец в страната по бракове с рускини. Щото масово ходеха да се правят на дървосекачи в Коми. Та казвам че има много пътища към познанието. Ветрендолци са избрали най-трудния.

 14. Тази информация не е много точна. Настъплението всъщност не е само на Черноморието а и в дълбочина. Мога да дам за пример град Казанлък но не е само този град. Руснаците имат имоти в Родопите и почти навсякъде.

 15. Само едно несъгласие с Иво Инджев и то е по повод културните стремежи и стандарти на жителите на Несебър, при цялата допустимост на обобщенията. Факт е, че точно същите желаеха изключването на града им от архитектурното наследство на ЮНЕСКО–стигна се до палене на гуми върху античните стени, запазени напук и въпреки тях, защото статутът им в световната организация не позволява дострояването на курници и всевъзможни разширения, като допълнителна “леглова и търговска база”. Кой твърди, че гражданска енергия имало само в София?

 16. Извинявам се, забележката ми е към анонимния SMS.

 17. Свалям и аз шапка на SMS за поста.

  А иначе – “Къде ги видяхте тези 1400 години? Съвремената българска държава е на 130 години. На кого са нужни тези митове и какво могат да променят те днес” – драги ОГНЯН ГЕОРГИЕВ, тези “митове” се базират на официални извори и документи, при това главно на враждебна нам тогава държава. Сигурен съм, че SMS дори силно занижава реалните години – не може да имаш календар на 7,500 години, а държавата ти да е “само” на 1,400! От такива “митове” милиционерските манерки, в които се плиска рАЗИЯтски самагон, получавате ортикария и мозъчни възпаления. Четене на първоизточници му е майката, драги ОГНЯН ГЕОРГИЕВ, почнете с проф. Богдан Филов и проф. Асен Чилингиров, а оттам вече ще си намерите сам още източници. И не се бойте, че ще получите нова мозъчна гънка, не боли.

  Респект и на г-н Инджев!

 18. Дени,

  преди време посветих подробен пост във връзка с тези наистина “странни” протести, случили се в Стария Несебър.

  Лумпени, готови да протестират срещу дребна сума, както и “овци”, които да тръгнат след тях, винаги се намират и в София, и в Пловдив, и във Велико Търново, и в Несебър, и в Каварна наскоро…
  Работата е там, че доста руски мутри (воры в законе) си накупиха имоти в Стария Несебър и сега безпрепятствено “сърфират” с огромните си джипове по тесните несебърски улички, но поради специалния статут на Несебър- град-музей, част от световното кутурно наследство,не можаха да достроят къщите с още няколко “възрожденски” етажа или направо да ги съборят, за да построят любимите ИМ киликандзери от стъкло и алуминии.
  Затова организираха и финансираха този “спонтанен протест” на част от местните жители (вероятно най-алчната и безродна част), а след това подло ги оставиха сами да “вадят кестените” на срама и унижението от тази провалена (Слава Богу!), родоотстъпна, антибългарска инициатива.

 19. Сегашното предварително планирано руско преселение в България е другото лице на “вечната дружба” и предлагането за 16-та република на ссср. Изглежда кукловодите са решили да неутрализират пълзящата циганизация и турцизация и емиграцията на свестните българи с този модел, който окончателно ще изтрие България от картата на света.

 20. komando,

  Прав сте (но постът беше свързан с конкретно наблюдение по морето) сибирските скакалци вече са навсякъде, напъплиха най-хубавите кътчета на китната ни родина – минерални извори (като Сапарева баня), живописни планински селца, исторически местности, строят си затворени селища край големите ни градове, в момента масово се заселват в най- южните градчета и селца, на няколко километра от гръцката граница като Мелник, Рупите и след тях естествено ще остане оглозгана и замърсена пустиня.
  Казанлъшката кметица Галина Стоянова е ярък представител на Петата колона, винаги “отворена” за руски проекти и инициативи в града, въпреки че преди време някакви руски “предприемачи” я бяха измамили да плаща неустойки за забавянето на строежа на някакъв руски небостъргач в центъра на града.:)
  Преди време тази кметица имаше “идея” и настояваше Казанлък да отстъпел общинските си бивши пионерски лагери и почивни станции по морето на побратимения руски град, за да си построяли и те хотели там.
  Тя си е едно умалено провинциално копие на милионера (и съратник на пловдивското Гочи) бивш зам.министър на туризма Бранимир Ботев, който също така искаше, само че на национално ниво, да подарява терени по морето на всички “побратимени” руски градове, сякаш българската земя му е бащиния!

  Не знам дали сте обърнали внимание, но министър председателят ни Борисов винаги става много щедър към кметове като Галочка, наскоро й отпусна доста голяма сума, за да построи “Музей на розата” и отиде специално за откриването да реже лентички.

 21. @ ОГНЯН ГЕОРГИЕВ | ЮЛИ 30, 2016, 10:22

  T. S. Eliot.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.