Августейшият има август за размисъл в какво качество да продължи да ни управлява

Август е от утре.

Преди избори обикновените граждани имат един ден за размисъл. Августейшият ни премиер, понеже е необикновен гражданин (за европейско развитие), има на разположение цял месец (август) за размисъл.

Ситуацията напомня реалността от вица за Иван Славков, назначен за шеф на телевизията след брака си с дъщерята на Тодор Живков, кумира на “антикомуниста” Бойко Борисов. “Обикновените хора получават телевизор от тъста си за сватбата, а необикновените- телевизия”.

Едно не може да му с отрече на августейшия- последователен и предсказуем е. Явно  се съобразява с приоритетите на западните донори, според които най-важното е България да е стабилна и предсказуема ( каквато всъщност беше най-вече по времето на споменатия Живков, стабилно и предсказуемо управлявал еднолично и без изненади 35 години). Съответно стабилността ( и предсказуемостта) са издигнати в култ в ГЕРБ.

“Стабилност” е ключовото им послание. Ако преди го опаковаха за всенародна консумция с приказки за необходимостта да избегнем икономическата криза, то днес вече направо ни плашат с международното положение, сочено от августейшия като причина да преразгледа отношението си към кандидатурата си за президент.

Августейшият повтаря едно към едно поведението си от миналия път през 2011 г., когато до последно се колеба дали да (не) се кандидатира за президент – нещо, което никога не си призна, но на автора на тези рдове е известно от втора ръка, т.е. от една от десните му ръце в онзи момент. Ужасно много му се иска(ше) да съчетае ролята на разтоварения от отговорности главен церемониял-майстор в държвата, с тази на истинския властник . Тогава заложи на по-сигурното и безопасното премиерско всевластие като щит срещу евентуално съдебно преследване ( той си знае най-добре за какво).

Само че миналият път, както написах в “Премиер на РъБъ”  през 2013 г. , неговият министър Росен Плевнелиев му е отказал през септември 2011 г. да го замества като премиер, за да може августейшият да се настани удобно в президентското кресло и да управлява България по подобие на своя приятел Георги Първанов – без конституционни правомощия, но чрез подставените си лица. Номинирайки при това положение Плевнелиев за президент, Борисов си остана премиер по принуда през 2011 г.

Година и пловина по-късно, през февруари 2013 г.,  на августейшия му се наложи да скача от потъващия кораб на едноличното управление, претоварен от преяждането му с власт. Дали си е взел поука от това неблагополучие или и в това отношение ще повтори себе си?

Това дори и августейшият сам не знае още. Има август за размисъл преди неговите поданици да бъдат осведомени за резултата от колебанията му – дали ще им бъде позволено да го изберат (и) за президент или да го изтърпят до следващото му падане за дузпа, което винаги може да повтори при липсата на съдия в лицето на независими медии, опозиция, организарана гражданска съпротива и прочее коригиращи всевластието му фактори, присъщи само на демократичната държава.

22 мнения за “Августейшият има август за размисъл в какво качество да продължи да ни управлява”

 1. Ето например вчера ,бб взе много да се впуска в “международното положение”, сякаш се готви за президентурата , с характерната за нея по-голяма външнополитическа насоченост.
  бб нещо се сърдеше на Блеър, на “тези които хвърляли бомби и ракети” и обръкали светот. Само не уточни КОЙ има ПРЕДВИД. туПлер ли визираше?!?…КОЙ ли?!?!?
  ТОЙ си го знае!
  Защото преди войната в “цветущата държава” дотогава Сирия ,все още НЯМАШЕ никави бежанци, които да преминават през Сирия. ДОРИ и от “разрушеният” Ирак, ВЪПРЕКИ 10 годишната окупация от коалицията на САЩ.
  Бежанците и мигрантите дойдоха след окупацията на Сирия от туПлер и аятоласите от ислямИстки Иран, в добавка към окупираният от аятоласите ИраК, след изтеглянето на САЩ.
  Но освен към така “цветущите държави” при своите малцинствени ДИКТАТори – Ирак и Сирия, боце прибави и……и “цветущата държава” … Либия, ЛИБИЯ!
  Там Кадафи , докато още беше на власт,поддържаше “държавен канал” за трафик на МИГРАНТИ към Европа. Просто изключителен “държавен модел” , за ПОДРАЖАНИЕ, нали!
  А “цветущияТ” Ирак използваше химически оръжия срещу едно от малцинствата, макар и садддам да беше от МАЛЦИНСТВО.
  Освен това през диктаторскят си “мандат” успя да води война с почти всички страни – Иран, Израел, коалиция на ООН , начело със САЩ, заради АНЕКСИРАНЕТО на КУВЕЙТ(както туПлер анексира крим!!!), ….. а бе, много миролюбив “братски” тиран, нали!
  В Сирия пък вместо ИЗБОРИ, асадь и неговите кукловоди ИЗБИХА 500 000 души, ДОСЕГА! И прокудиха 12-15 млн. , като бежанци! И чудно при такава “миролюбивост” и “хуманност” на “държавника” асадь, как ще свърши всичко!
  И в “държавата” Либия, кадафи също като асадь ,с “братската помощь” на туПлер щеше да продължи да седи на трона , докато около него туПлер си прави я нова авиобаза, я някоя чекистка централа, а касапницата щеше да се усили при такава “безвъзмездна помощ”.
  П.П. И сега разните мутрьошки на туПлерь в нРБ се вайкат, че бежанците араби от Сирия и Ирак са неграмотни, еми нали техните “братски” диктатори управляват тези “цветущи държави”, що не са ги образовали, що не са ги квалицирали щом като са толкова “цветущи”?!?!? Та нали вече карат и наследствени ДИКТАТорски “мандати”!
  П.П.2 Няма нормална държава ,в която няма МЕЖДУНАРОДНОпризната опозиция. Не само “правителсвото” на една държава трябва да е “международно” признато, а и ОПОЗИЦИЯТА. Защото в една държава само няколко хиляди дужи са избрани на избори,а ОСТАНАЛИТЕ милиони , и МИЛИАРД , са О-П-О-З-И-Ц-И-Я, ОПОЗИЦИЯ на своето “международнопризнато правительство”. Ако НЯМА МЕЖДУНАРОДНОпризната ОПОЗИЦИЯ, НЯМА нужда от и “избори” , които само “легитимират” ДИКТАТури!
  Такива “международнопризнати” правителства” , като на туПлерь, асадь…и другите “братски” ДИКТАТори , които “признават” само своите си “международнопризнатите” диктаторски ПРАВИТЕЛИ , е нормално да не се и досещат , че не е най-важно международното признание на дадено правителсво, по-важно е МЕЖДУНАРОДНОпризнатата ОПОЗИЦИЯ, защото в нормалните държави правителства получават легитимация на избор, и не се нуждаят от международно “признание”, МЕЖДУНАРОДНОпризнатите избиратели в техните страни ги ПРИЗНАВАТ, или ги оставят в МЕЖДУНАРОДНОпризната ОПОЗИЦИЯ!
  А бб започнал да се изживява като апологет на “братските” цветущи тирании,които били “унищожени” от “лошата пОлитика”?!?!? ЧИЯ?!? ЧИЯ????

 2. Уважаеми г-н Инджев, не мога да разбера защо забравяте БСП, ДПС, АБВ, ПФ, Атака? Защо се занимавате само с ББ и ГЕРБ. Моля Ви, оставете това занимание на БСП, те това си правят и това си могат.

  Вие сте сайбията на блога си и най-вероятно ще ми изтриете коментара, но най-искрено се надявам на някакъв отговор. Не се интересувам от от мнението на дежурните коментиращи, а само от Вашето мнение.

  Ако позволите, всичко, което пишете на руска тема, е много точно. А това, което пишете за ББ, почти винаги е пристрастно. Много е просто, за миг се поставете на негово място, а след това се върнете във вашата кожа и напишете отново статията си.

  Поздрави!

 3. Трагикомичен факт е, че в това инфантилно междупартийно надлъгване, Боцко е без конкуренция.

 4. Убийствена статия. Направо диагноза.
  Абе, тикво тъпа, много гаден тоя Инджев. Каза му да не ти яде кокалите, а пък той се прави на луд и не спира. Това не е никаква журналистика. Истинският журналист, като му звъннеш, изпълнява стриктно каквото там си му казАл.
  Ей, тикво, боклук мръсен, и твоят край ще дойде. Гаранция 100%.

 5. Колкото и да ме облъчват с лика на “любимия” ми вожд геройкото, при никакви обстоятелства не бих гласувал за него.

 6. Имайки предвид тъй дългото колебание на главния лирически герой – дали да се кандидатира за президент или не (каква болка, какво раздвоение!) доста подходящ ми се вижда текста на следната песен, като че ли писана за него 🙂

  Тръгвам си от теб
  и август е септември,
  в твоите очи се спуснаха мъгли.

  Започва да вали
  и август е септември,
  винаги боли
  останем ли сами.

  Но аз съм аз, ти си ти,
  мислиш ли, можеш ли
  да обичаш
  както аз те обичам?
  Аз бях в теб, в мен си ти,
  но ти си в мен от преди.

  Тръгвам си от теб
  и август е септември…

  Аз съм аз, ти си ти,
  мислиш ли, можеш ли
  да обичаш
  както аз теб обичах?
  Аз бях в теб, в мен си ти,
  но ти си в мен от преди.

  Тръгвам си от теб
  и август е септември…

  Винаги боли!

 7. Бавно и полека, полуразпадът на ГРОБ е факт. Избирателите намаляват, съответно депутатите и баце си дава чудесно сметка, че евентуален провал на президентските избори означава римейк на съдбата на царистката партия.
  На всичкото отгоре, преследващият “голям шлем” бочко осъзнава добре, че пусне ли се наесен в надпреварата за държавен глава партията МУ отиде у киреча. Та, той видимо се стоуми. И като се има ИЗпредвид, че интелектуалният МУ ресурс е нищожен, мрази да го “съветват”, очертава се горещ август за лицето бойко методиев борисов.
  Сега, по други две теми.
  По първата може да гледате само снимките който го мързи да използва познанията си на съвЦкият диалект на българскиат език.
  Втората е за днешният празник на раззийкият БМФ. Оказва се, че над 200 години ватниците нямат не само победа а морска битка.

  http://defence-line.org/2016/07/vonenno-morskoj-scar-rossii/#more-8294

 8. “Това дори и августейшият сам не знае още.” – много точно казано! Депешата от Кремъл още не е пристигнала, защото и там им пуши чергата, и то здравата.

 9. Извинявам се , че не предоставих линк за това “епохолно” интервю по “международното положение” на бб. Ето линк:

  http://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/117194

  П.П.П. Забравих да допълня и за “разрушеният” Афганистан. Там се пита – КОЙ е виновният, според боце???
  КОЙ нахлу в Афганистан през 1978/79г. и изби 1,5-2 млн. афганистанци?!?!?
  И ако сега и САЩ се изтеглят и от там , то талибаните пак ще си имат ислямИстка държава, както до 2001г.. Когато направиха атентатите в Ню Йорк. Без преди това САЩ да са ги нападали!
  П.П.П.П. Явно ,окло бб гъмжи от “съветници” още от времето на социализЪма и СИВ , щом като ръси подобни “бисери”.
  Или пък нема нужда некой да му ги “нашепва” , той си ги помни още от “татово време”. Ей кога беше, има-нема 30 години, вече!

 10. Стабилни да!! Стабилни сме като умрял дядо на 2 метра под земята. Няма мърдане 🙂

 11. Ех,как му се иска на Б.Б.да бъде два мандата Президент на РъБъ,като Първанов,но Кремъл решава.Зависи каква роля ще му отредят.Те са го избрали,те ще кажат.Той няма думата.Само козирува и изпълнява.
  Зависи много от срещата с Ердоган.Как ще си делнат България и Близкият изток.При всички случаи ние оставаме в руската зона.Отколешната лелейна мечта на поколения руснаци.След Крим затваряне на пръстена около Черно море.Чета,че откриват в Поморие и нови комлекси за руснаци-*Айвазовски*.
  Властта на Бойко Борисов ще струва изчезване на България и присъединяването й към Русия.
  Това е равносметката от големият *патриот и държавник Б.Б.*

 12. Крепостното право е отменено в раззия от Император Александър II Освободител през 1861г.
  Закриването на ГУЛАГ започна след 5 март 1953г. Когато угасна слънцето Сталин. По инициатива и непосредственото ръководство на главният палач Лаврентий Павлович Берия.
  Обаче, ти да видиш, при слънцеподобний, кремълският гном-164санти, лилипу.ин възкръсва и едното и другото.

  http://echo.msk.ru/news/1811954-echo.html

 13. А ето го и “светлото” бъдеще на децата ни (от кафене.нет):

  Песимистична теория
  by newswriter on 31/07/2016 4:39 PM

  Николай Флоров

  България ще изчезне, поне тази, която е днес. Най-важната и най-жизнената част от нейното население, тоест тази, която трябва да осигури генетичното възпроизводство, изчезва в чужбина. Мнозина ще останат там завинаги.

  В България ще останат все по-големи цигански, турски и помашки общности, чиято раждаемост няма изгледи да намалява. Точката, която предполага коренно нарушаване на съотношението между българи и останалите етнически групи в ущърб на българите, не е далеч.

  Изчезването на българите като по-образованата част от населението ще свлече надолу общото образователно ниво на нацията.

  В Добруджа и в югоизточна България са съсредоточени най-компактни маси турци и помаци, чиято интеграция в българското общество е невъзможна при сегашната късогледа политика. Техният сепаратизъм е непосилен за българското правителство, независимо от неговата партийна принадлежност.

  Не помагат изобщо неизживените класови, расистки и елитарни комунистически традиции и циничен морал. Самите деца на днешните комунистически наследници са отдавна преориентирани към чужбина в най-безскрупулния смисъл на думата, както и към техния явен благодетел Русия.

  Огромното руско присъствие в Източна България отдавна създава впечатление за пълзяща колонизация с непредвидими последствия в допълнение към увеличаващото се мюсюлманско население.

  Застаряването постепенно става непреодолима тежест за медицинската система и за бюджета, а на хоризонта не се вижда подмладяване на българската част от населението.

  Такава малка нация като българската ще бъде принудена да приеме коренна промяна на генетичната си база, и то в недалечно бъдеще.

  Най-важната причина за тоя монументален срив е разрушения от комунизма национален манталитет и национална идентичност. Никакви предишни понятия за «национална катастрофа» не могат да се стравняват с унищожителната дейност на комунистическия терор върху всички аспекти на живота в България.

  Нищо не може да се сравни с унищожаването на българския корен както подчиняването на страната на Съветския съюз и последвалото го разбягване на два милиона българи.

  Това си остава най-голямото и най-катастрофално постижение на комунистите срещу България и може би нейното изчезване като нация такава, каквато я знаем днес.

  Ако някой от вас, драги читатели, има по-оптимистична теория, то той е добре дошъл да я сподели. Със съответните аргументи, разбира се.

 14. Рухва поредният мит от историята на раззия. Петър Велики, реформаторът на всички времена и народи в момент на интервала луцида от перманентно пиянство, познавайки добре качествата на подчинените му племена е предложил на колегата си, императорът на Австрия да присъедини матушката си към владенията. Оня с презрение е отхвърлил примамливата на пръв поглед оферта. Повече и не само за това, по-долу.

  http://glavpost.com/post/1aug2016/blogs/94425-aleksey-zavodyuk-skaz-o-tom-kak-na-svet-bozhiy-poyavilas-rossiya.html

 15. Уважаеми Йордан Тасев,

  Дежурните коментиращи, сред които (с изключение на мое грешно и недостойно смирение!)има блестящи ерудити, интервсни личности и оригинални стилисти, пък изобщо не се интересуват от Вашето мнение!
  Не съм нито адвокат, нито говорител на Иво Инджев, но мисля, че на Вашия въпрос към него дава съвсем ясен отговор всеки негов текст и публична политическа реакция!

 16. Стамбо, взе ми думите от клавиатурата. Реших да пожаля многоуважаемият г-н Йордан Тасев. В края на краищата, с твоят отговор се получи н-то блестящо потвърждение на поговорката:”Каквото повикало, това се обадило”.
  Та; баце е готов на всичко само и само да получи каквото и да е “уважение” дори и без вазелин от любимият си политгуру лилипут.ин-164 санти. Ах, как искрено МУ завижда, че е взел на ръчна цялата матушка. А той горкият самo се гърчи и се вкарва във филм след филм дето го играе баш супермена.
  http://reduta.bg/v2/article/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B0

 17. до ЙОРДАН ТАСЕВ:
  Г-н ЙОРДАН ТАСЕВ, какво точно имате редвид със следното:”защо забравяте бсп, дпс, абв,атака? Защо се занимавате само с ББ и ГЕРБ”?!?!?

  КОЙ ги е “забравил”?!?
  И кой се занимава САМО с бб и герб???
  Има голям архив от хиляди статии в този блог! ЧЕТЕТЕ ги!
  Можете и вие да предоставите материали за бсп, дпс, абв,атака… и др..
  Но сега властта е в бб и герб, и те носят цялата отговорност! Защото ТОТАЛната(АБСОЛЮТната) власт , предполага и ТОТАЛна(АБСОЛЮТна) ОТГОВОРНОСТ!
  А не, както при БКП и днешните й клонинги във всички власти! За тях ТОТАЛната(АБСОЛЮТната) власт , ОЗНАЧАВА ТОТАЛна(АБСОЛЮТна) БЕЗотговорност и ПРИЗВОЛ!
  Разбрахте ли!

 18. Към Йордан Тасев

  Чета Ви:
  “Ако позволите, всичко, което пишете на руска тема, е много точно. А това, което пишете за ББ, почти винаги е пристрастно. Много е просто…”

  Руската тема днес, мислена от който и да е вътрешно убеден българин-европеец, е немислима извън нейната свързаност с евразийските активации на Борисов.
  ‘Много е просто’… Разграничавайте ги лабораторно, ако имате такава приумица, но ги анализирайте в тяхната (изваждаща очите) реакция.

 19. Бойко си е комунистче и няма оправия, докато такива като него ни управляват. Когато един истински син премиер, а не боядисан комунист, дойде на власт, тогава ще тръгнем силно напред.

 20. Интересно! ХаХаХа! Когато се коментира на Бойко партията (герб) все едно коментираме и останалите червени задници, защото корена им е един. Това е като да обясняваш, какво животно е Маймуната! Дали ще е шимпанзе или гибралтарски макак все тая 🙂
  Аз с огромно удоволствие бих ги натикал всичките в някой марсиански зоопарк…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.