Нашите другари и другарки се надяват да спечелят президентските избори ( в Америка)

 

 

 

image-2Прогресивното човечество има нова надежда. Бащата на народите ни я посочва и скоро българските другари и другарки, следвайки пътя на Путин, ще започнат да разясняват предимствата на американската демокрация, начело с др. Тръмп, който даде заявка, че бил готов да признае анексирането на Крим от Русия.

 

Българските другари и другарки, следовници на указанита на Москва, имат подобен исторически опит.  След като Хитлер анексира и присъединява Чехословакия и Австрия, защитавайки правата на сънародниците си по езиков признак, агитаторите на коминтерна започнали да разясняват, че на власт в Германия са класовите братя, работниците и селяните.

 

Путин се надява в САЩ да дойде чрез избори на власт сговорчивият Тръмп, брат по капиталистическа философия и луксозен начин на живот, любител на силната ръка във влстта, който няма да се церемони с някакви непълноценни имигранти. Победата на Тръмп, ако се случи, ще допадне идеологически и на забогателите от червния капитализъм и у нас другари и другарки.

 

Ето така, макар и да загубят отново на изборите в България, нашите другари и другарки се надяват на успех в Америка.

 

20 мнения за “Нашите другари и другарки се надяват да спечелят президентските избори ( в Америка)”

 1. Щенията на кремльовци, петоколонци и полезни идиоти по света и у нас са огромни. Само че, както обикновено и както си му е реда да не останат с пръст в устата. Сметки без кръчмар и от два стола на земята. Аналитици нямащи нищо общо със скачащите от нас от талавизия в талавизия “експерти” предричат с огромно основание, че Обама за да помогне за успеха на Хилъри ще вдърди рязко тона към гнома-164 санти.
  Ще да видим.
  И добавка към обогатяване на истори1еските ни познания текст и линк от коментарната част към предишната статия.

  Рухва поредният мит от историята на раззия. Петър Велики, реформаторът на всички времена и народи в момент на интервала луцида от перманентно пиянство, познавайки добре качествата на подчинените му племена е предложил на колегата си, императорът на Австрия да присъедини матушката си към владенията. Оня с презрение е отхвърлил примамливата на пръв поглед оферта. Повече и не само за това, по-долу.

  http://glavpost.com/post/1aug2016/blogs/94425-aleksey-zavodyuk-skaz-o-tom-kak-na-svet-bozhiy-poyavilas-rossiya.html

 2. Тавариш путин,се надява Тръмп да помогне за Крим,да свалят юздите от раменете му защото он е уморен, токчетата го убиват а и ботокса на тази жега го претистява ,не е лесно да си жив на тази права на живота.Не се чувства комфортно между тези снажни момци,гледа оплашено,начумерено,света му крив-запада му пречат,изтока го гледа от високо-няма СИВ няма черен,беля на хоризонта. .

 3. Напоследък джобния джудист от кремъл стана много агресивен.Безумно меките европейски лидери а също и Обама не го насметат, а му се обесняват.Все си мисля че в края на мандата си Обама ще блокира с военни действия в Сирия, изстъпленията на путьо,и ще даде рамо в подкрепата си към Хилари Клинтън.А пък рашаните ако си мислят,че Тръмп е техният “човек” жестоко са излъгани. Зад Тръмп стоят всички държавни институции които ще регулират политиката на САЩ, и не ще допуснат солови акции. Америка пак ще бъде най-велика!!!!!

 4. Посегнаха и на любимиат на прогресивното човечество и 3 села наоколо черен хайвер, тяхната м… .
  https://rufabula.com/news/2016/07/30/import-replacement
  А дъното с лекота го стигнаха и дълбаят с пот на челото и пълно напрежение на мишците.
  http://politkuhnya.info/novosti/rossiiskaya-ekonomika-upala-nizhe-dna-eksperty.html

 5. С путин или без него Америка се самозавря в з…ка на маймуната с предстоящият избор между Тръмп (непредсказуем) и Хилари (лъжкиня от галактичен порядък и престъпник). Оттук нататък само Господ може да помогне на тази страна да не се самопогуби. Путин за жалост печели, който и от тези двама смехотворци да дойде. Иска ми се нашите задокеански приятели поне да поемаха отговорността за идиотските си действия в Близкия изток от началото на иракската война, които подпалиха региона и създадоха бежанския проблем. Как се поема отговорност ли, ами поне като приемат поне 3-4 милиона сирийски, иракски, либийски бежанци в Америка:
  http://www.huffingtonpost.com/doug-bandow/syria-is-not-americas-war_b_11278088.html?utm_hp_ref=syria

 6. Скоро очакват победа и в Африка – от там вече признават че не могат да се преборят със спина и той си остава болест “номер едно“.

 7. Мисля, че е твърде рано комунистите да се надяват Тръмп да заиграе с путин.
  От живеещи в САЩ имам информация, че и там има нечестна пропагандна война. Казал е например, че има намерение да се изтегли от Балтика, ако Европа не плати,а не,че ще се изтегли. Моето мнение е, че Европа трябва рязко да повиши вноските си и ангажиментите си в НАТО съобразно икономиките на ЕС и Америка. Сигурно тепърва ще има смущаваща пропагандна война за спечелването на тези избори. От друга страна, ако спечелят демократите това ще доведе вероятно до още два мандата тяхно управление, което би могло да доведе до едно партийна власт години наред с непредвидими последици. Изобщо много е сложна ситуацията.

 8. До ULIAN:

  Отговорността за хаоса в Близкия изток пада върху Обама с неговото упорство да изтегли американските войски от Ирак преди иракската армия и сили за сигурност да се стабилизират до степен да поемат контрола върху страната. Но Обама остана непреклонен в решението си въпреки съветите на експертите. Що се отнася до републиканците – и до днес още се чудя как тази партия, която излъчи един велик президент като Рейгън, имаше един кандидат, който трябваше да стане президент на САЩ вместо Обама като сенатор Джон Маккейн, та казвам, тази партия днес е издигнала кандидат като ексцентричния Доналд Тръмп. И накрая: Ако желаете, можете да прочетете статията “Кошмарните резултати от “отварянето” на Обама към исляма”,поместена във в-к “Вашингтон таймс” преведена и препечатана на сайта на Медиапул

 9. E. Gavrilov е прав. Пропагандата се е развихрила с пълна сила. Това са новите опорние точки на демокрадите (разбирай комунисти) тук. Взема се само една дума на Тръмп и се лъжа до по.иране. Тръмп
  Щял да преговаря с пут.ин. Аууу, голям страх. А нито дума за престъпленията на вещицата, още по-малко за това,че когато беше дървена секретарица на САЩ продаде една трета от американския уран на Русия, разбира се срещу контрибуции в клинтъновската мафиотска фондация. Така че, както споменах и преди, като прочетете нещо в пропагандата, идете и намерете какво Тръмп наистина е казал.

 10. @ ULIAN:
  човек като тебе няма как да ги разбере американците. Империалисти, какво да ги правиш. Все пак ти си свикнал политиците да са честни, почтени, ей виж наш Бойко, какво да ти обяснявам. Ама къде късмет на американците да им се падне такъв лидер като нашия. Единствен ни е, за министър председател ли да си го пазим или президент да си го изберем,да се чуди човек. Прав си,много я закъсаха американците с тия двамата кандидати за президент. Ако ти не си разбрал каква е разликата между двамата си е твой проблем, но няма да ти обяснявам. Рано е да се тревожиш за американците; ако имат нужда от грижите ти,сигурно ще се обадят.

 11. Един политик от ранга на кандидат президент на САЩ не е удачно да се коментира като едноличен лидер тип вълк-единак. Той преди това е одобрен от една огромна партия и това означава, че неговите идеи се споделят от тази партия. Ако стане Президент това ще значи, че Америка мисли като него. А ние може да си мислим каквото си искаме!
  Истината е че няма свободни политици. За да станеш такъв ти зависиш от маса народ под теб, които са те дигнали горе, защото виждат в теб себе си, така както един Баща реализира собствените си планове чрез сина си.
  Трагедията в България идва от робското, примиренческо и подмазваческо мислене, което не дава възможност на духа да диша, защото тялото иска да бъде задоволено а традиционната еснафска култура подсилва стремежа към материалното.

 12. Имате само един шанс за спасение. Запалете светлия Дух на Българина. Този дух, който промени Европа в епохата на Богомилските движения! Духа, който накара Ото Бисмарк да каже, Дайте ми 5 000 Българи и ще превзема света! Този същия дух, който беше мачкан векове от безброй нашественици но все още живее в гърдите на всеки от нас! Материалното е само верига за тази сила и който го осъзнае ще бъде щастлив. Радостта му ще компенсира хиляди пъти бедите от нищетата и мизерията, заради която се подчинихме.

 13. Г-н Инджев, за предстоящите президентски избори в България, само сменете “детенцето” на картинката! 🙂

 14. Към commando:

  Вие от кои сте, щом ние сме тези , които имаме само един един шанс, според Вас? И защо, след като ние все не успяваме и сме се докарали до последната си възможност, Вие не запалите онова, което препоръчвате на нас да направим?

 15. до БОРИСЛАВ:
  Г-н БОРИСЛАВ, проблемът не е само и единствено “укрепването” на армията на Ирак. Обама въоръжи достатъчно полицията и армията на Ирак. Като преди това, американските войски даже успяха да унищожат голямата част от терористите и Ал Кайда. Но иракското правителство, под диктовката на Иран, искаше американците да се изтеглят! А имаше и подписан договор за изтегляне , много преди да се случи самото изтегляне.
  Но гражданската война в Сирия , и формираната на нейна територия ИДИЛ, само подсилиха ВЪТРЕШНИТЕ противоречия в Ирак между шиитското мнозинство(под диктовката на Иран) и сунитското малцинство. И без войната в Сирия , Ирак пак щеше да има вътрешни сблъсъци , защото шиитите(под диктовката на Иран!) искаха цялата власт, затова и не поискаха оставането на американските войски в Ирак.Това “облекчи” в голяма степен оттеглянето им от нобеловият лауреат за мир Обама , също!
  Но след изтеглянето на американците дойде войната в Сирия , ИДИЛ се прехвърли и в Ирак, като завзе по-голямата част от военната техника на иракската армия, която беше разположена в сунитските области(защо ли???).
  ИДИЛ са сунити, командният им състав е предимно от бившите офицери на Саддам.
  При нежеланието на шиитите да споделят политическата власт, особено след американското изтегляне, армията въоръжена с американска техника , дори и “неукрепнала” се използваше предимно за налагане на диктат над сунитите. А ако беше “укрепнала”, преди да се изтеглят американците, нещо друго ли щеше да прави??? -НЕ!
  Армията само по себе си не може да реши политическите проблеми в Ирак. Те си остават, особено когато има и външна намеса(Иран!)!
  Дори и американската армия НЕ може да реши проблемите на Ирак!
  Ето сега и туПлер в Сирия си мисли ,че само с “армията” на асадь съставена от шиитският башибозук – хизбуллах, ислямИстки гвардейци от Иран и т.н…, плюс кривославния башибозук от “зелени чОвечета” от RAZIя , ще “реши” проблемите в Сирия.
  Но проблемите са други, не толкова военни.
  Положението в Ирак го доказва!

 16. до КЛМ:
  ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА!
  Пишете по-често!
  Поздрави!
  🙂

 17. Честно казано мисля, че моя отговор няма значение но все пак… Според мен най-Важното е какво гори в теб и ако наистина е силно, само тогава може да го запалиш и в друго сърце и разум. Но е много важна природата на този огън. Дали е нещо красиво и творческо в хармония със Създателя или е огън на гняв и омраза. Най-силно е когато е чисто, непримесено със друго. Ако не го запалим първо в себе си, няма как да очакваме да го запалим в други Приятели.
  Но не можем ли да осъзнаем, защо трябва да се наричаме Българи а не просто европейци (аналогия ще дам със желанието на някои съседни държави да ни определят просто като християни, за да ни заличат), според мен наистина нямаме големи шансове, да си запазим традициите, културата и езика. Надявам се така да стане по-ясно.

  А вие г-н Инджев ако позволите… Какво гори във вас и ви кара да пишете Блога си, напук на всички тиранични и робски души, желаещи да ви запушат устата и зачернят личността Ви? Пиша така, защото искам всеки да се замисли. Така започва духовния живот, който ако го нямаш все едно си се бил Никой! Но ако го имаш и е бил светъл, тогава ще бъдеш Благословен!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.