Донос в подкрепа на Бокова направо я закопава дипломатически със своята недипломатичност

 

Със защитниците на руската кандидатура Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, на която днешна България не може да откаже туземна подкрепа, може да се спори по много аспекти. Но ето, че се появи и още един направо безспорен аргумент от мегапартиотично естество, който отхвърля твърденията за Бокова като някаква безлична глобална персона.

Оказва се, че Бокова изобщо не е някаква неутрална, приемлива за света, заслужаваща универсална подкрепа кандидатура, съдник в споровете между народите и държавите, омбудсман на върха на световната справедливост , който не проявява национални пристрастия в ролята на съдия, а всъщност е инструмент, “мощна преграда” за борба с “комшиите”.

И това ако не е донос срещу Бокова в навечерието на решението на гласуващите дали Бокова да остане в състезанието за шеф на ООН, (на)здраве му кажи! Ако авторитетните мнения на “Икономист”, “Уолстрийт джърнъл”, “Ди велт” и т.н. за руската връзка на Бокова не са убедили напълно колбаещите се в своята подкрепа за нея държави, то това авторитетно българско мнение вече ще наклони везните на съмняващите се, че Бокова е подходяща з високия пост.

Цитирам Васил Василев, бизнесмен и шеф на патриотична фондация, яростен защитник на Русия от заветите на Апостола да не допускаме тя да ни пороби, който сега обяснява как целият свят ще бъде подчинен на българския интерес срещу “комшиите” в случай, че Бокова се разпорежда еднолично от името на ООН и в това качество би била по мощна от Русия и САЩ заедно, превръщайки ООН в чисто български дипломатически инструмент :

“ От провала на кандидатурата на Бокова обаче биха имали особен интерес комшиите. Ако бъде избрана за генерален секретар на ООН, тя би била мощна преграда пред амбициите им за овладяване на България и Балканите. Никой друг, дори и САЩ и Русия заедно, не биха имали такова възпиращо влияние върху Турция, каквото би могла да окаже световната организация. Турция може без САЩ, може и без Русия, но не може без ООН. Едно е да се противопоставиш на една или две държави, друго е на целия свят”.

Васил Василев за случващото се с кандидатурата на Ирина Бокова: Донос в услуга на комшиите

Информационна агенция “Фокус”

София. При престъпление разследващите търсят кой би имал полза от него. При политическо убийство или тероризъм въпросът придобива особена важност, за да се предотврати рецидив. Важна е не личността на Ван дер Любе, а кой дърпа конците. Тъй като доносът срещу Бокова може да се разглежда като опит за политическо покушение с огромно международно значение, да се опитаме да видим кой би могъл да стои зад действието на мюрето. Това пише в писмо Васил Василев председател на Фондация „Братя Василеви“, във връзка със случващото се с кандидатурата на Ирина Бокова за поста генерален секретар на ООН.

Борбата срещу комунизма е теза на най-глупавите анализатори. Ако беше така, то Е.М. и неговите сподвижници трябваше просто да попречат на българското правителство да подкрепи Бокова. Тогава тя нямаше да се кандидатира. Как една крайно лява партия ще нарежда на дясното правителство, а дясната коалиция със седем министри ще подсмърча безпомощна отстрани? И Е.М. да не се мисли за по-голям русофоб от президента, който пък подкрепя Бокова ? Основните аргументи – учила в Москва и дъщеря на Георги Боков – бяха известни много отдавна и много по-лесно щеше да е да ги наложат у нас, отколкото в Париж или Ню Йорк. Т.е. пълни глупости.

Тезата за лошото управление на ЮНЕСКО е не по-малко смахната. Как си представяте обкръжението на Ф.Д. и Костов да поучава световната организация как е целесъобразно да се харчат пари, а нейните служители със сведени глави да молят опрощение ? А и смятате ли, че Е.М. е в състояние да накара членовете на ИК на ЮНЕСКО да мръднат дори клепачите си ?

Тезата, че португалците са платили, за да се елиминира Бокова и да се отвори път на тяхната кандидатура, изглежда по-основателна. Но тя крие такива рискове при провал, че здравомислещи хора не биха я приложили.

От провала на кандидатурата на Бокова обаче биха имали особен интерес комшиите. Ако бъде избрана за генерален секретар на ООН, тя би била мощна преграда пред амбициите им за овладяване на България и Балканите. Никой друг, дори и САЩ и Русия заедно, не биха имали такова възпиращо влияние върху Турция, каквото би могла да окаже световната организация. Турция може без САЩ, може и без Русия, но не може без ООН. Едно е да се противопоставиш на една или две държави, друго е на целия свят.

Тук изглежда заровено кучето. Тезата, че доносът е вдъхновен от Анкара, придобива вече реални очертания. Залогът е огромен. Ако българката оглави ООН има опасност от блокиране на основната външнополитическа концепция на Турция – за стратегическата дълбочина – и изглежда съвсем в реда на нещата страната да впрегне агентура и пионки за неутрализиране на опасността.

Остава въпросът защо ударът бе нанесен сега. Не може да не го свържем с последните събития в Турция. Нищо чудно досега Анкара да се е надявала САЩ да блокират в Съвета за сигурност кандидатурата на Бокова. Но след опита за преврат отношенията между двете страни започнаха бързо да се влошават. Вече съвсем не е сигурно, че Съединените щати, а и Англия биха изпълнили искане на Турция, за каквото и да е. Т.е. планът Б, разигран с доноса от София, да е бил въведен затова в изпълнение.

Предстоят нелеки дни. Дали Бокова ще надделее е трудно да се определи. Но отсега можем да предвидим, че при всички случаи инициаторите на доноса ще загубят политически от инициативата си. Ако Бокова не спечели, те ще бъдат сочени като причината и ще се сдобият с всеобщо презрение. Ако пък тя успее, ще бъдат упрекнати, че вече не стават за нищо и може да се наложи да връщат пари.

Горките Е.М. и Сие !

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция “Фокус” е задължително!

40 мнения за “Донос в подкрепа на Бокова направо я закопава дипломатически със своята недипломатичност”

 1. Комунистите от вси страни така и не разбраха разликата между донос и изброяване на реални факти! Но тежка/трудна е мисловната дейност за полираните мозъци от болшевишката пропаганда, па били те и бивши “журналисти” и настоящи “бизнесмени”. Изхождайки от себе си те си мислят, че всички са подкупни и продажни като тях самите!
  Що се отнася до “избирането” на другарката Бокова за Генсек на ООН-ето – това би било нож в сърцето на демокрацията и народите живеещи в демократични държави! Ще демонстрира липсата на адекватност и елементарна логика – да избереш комунист (макар и “бивш”) вместо демократ!?! Това може да направи (май) само така нареченият български “народ”, който единствен от бившия соцлагер си “избра” комунистите да ги управляват на първите демократични избори!
  Другарката Бокова няма шанс да бъде избрана не заради писмото на Евгений Михайлов, а защото е руска пионка и нееднократно го е доказвала. А Евгений Михайлов ще има повод за удовлетворение ако допринесе с писмото си изборът на комунист-ченге бъде осуетен.

 2. Естествено,че подкрепих писмото на Е.М. с петицията.По добре късно отколкото никога.Впрочем имаше и една друга подписка преди това срещу Бокова,но кой ти обръща внимание на това.И сега заплакали.Понеже България*много получи от Юнеско*,че сега ще загуби.Да ,България вече губи от това ,че е застинала в 20 век и продължава да се командери от Русия.А българските държавници не смеят да се противопоставят на Русия.Но защо и ние гражданите да треперим,като тези братя Василеви.Не за българския интерес са затреперили тези,а за руският.Не е ясно с колко рубли е осребрен този интерес.
  Противопоставяйки се на диктата на Кремъл за избора на Бокова,показваме,че сме суверенна държава.А от друга страна какво ни предлагат да подкрепим една комунистическа отживелица с престъпно минало на нея и родът й.Е нямаме ли други достойни.
  Колкото повече се пише и коментира Бокова,все ще е малко за тяхното нахалство.Ако е истинска българка сега при така отново възникналият спор е най добре да се оттегли.Но явно няма срам.

 3. извън темата е, но съм бесен и не мога да не го споделя:
  В момента гледам по Канал 1 повторение на предаването История БГ за Апостолите от 1876. Пропуснал го бях и сега гледам как пантев, пламен митев и още един унижават великия Захари Стоянов, наричайки го лъжливото овчарче и това се посреща без негодувание от присъстващите и дори от водещия Георги Ангелов!!!

 4. Сега видях, че третият участник в предаването е милчаков от библиотекарския змиярник… смрад!!!

 5. В. Василев – още един идиот. Нетърпимостта ми към комунделите е взела такива размери, че вече че не съм в състояние и една дума да чуя или прочета от тях. Не им гледам и телевизиите, нищо, нищо комунделско не понасям.
  И към ДИМИТЪР – отдавна не гледам и История БГ. Първоначално много се зарадвах, но почти веднага се отвратих – мазни лъжци и също така високомерни, говорят иронично и високомерно за Симеон или Борис, много са важни, всички са професори и не пропускат никога никога титлата професор, но никога не изричат титлата ЦАР или КНЯЗ, историци, възпитани в сталински дух. Дори самият Горан Благоев не е в състояние да титулува царя с титлата му. И още и още гадости, не, благодаря, отвратена съм.
  Моля уважаемия домакин да ме извини за това лирическо отклонение и да приеме пожеланията ми и за здрави нерви.

 6. А какво друго е правил този васил василев, агента на I и II главно управление на дс под имената паскал и бобев , освен да пише доноси от 1976г? Няма нищо за чудене. Той друго не може. Един от приближените на андрей карлович и петър младенов. Убеден съм, че кандидатурата на бокова-човека на путин ще бъде отхвърлена не само затова, но и затова , че Евгени Михайлов имаше смелостта и достойнството да събере и покаже една голяма част от истинския образ на тази жена пред света. Спомнете си, че петър младенов беше свален само с една единствена „танкова реплика“ видяла свят благодарение на Е.Михайлов. Те и това не могат да му простят.

  „Ако бъде избрана за генерален секретар на ООН, тя би била мощна преграда пред амбициите им ( разбирай на турците ) за овладяване на България и Балканите.“

  Тази фраза на агент паскал/бобев го дискредитира и уби, защото обърна на 180 градуса целта на доноса му, показвайки всъщност кой стои зад него, и каква е целта на русия с избирането на бокова за генерален секретар на ООН. Завладяване на България и Балканите от русия. Ето, това е целта на русия чрез бокова. Хитрата сврака с двата крака.
  В този случай аз бих казал: Е.Михайлов не само спечели политически, но той заслужава и поздравление, че разкри истинските намерения на русия чрез петата си колона у нас.

  СПРАВЕДЛИВОСТ, ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО!

 7. Пред дилемата: руска или турска окупация , по добре ще живеем ,и по-богати ще бъдем с Турция. Под турско робство,българите са имали собствена земя която са обработвали,и не са мизерствали.Плащали един данък годишно на султана и останалата продукция си остава тяхна. Захари Стоянов го е казал: руският камшик бие по-лошо,от турския! На блядовете не им щем ни меда,ни жилото! Българският народ ,вече 72год. изспитва на гърба си последиците от руската окупация,които са толкова жестоки! Превърнаха я в най-бедната страна в Европа. Русия е виновна да избягат от страната повече от 3000000 млади, образовани хора! Такива като В.Василев съдействат на КГБ ,Русия да разсели българите от нашата територия и да се заселят на тяхно място,пияните мужици. По този начин руснаците ще се доближат максимално до проливите.Черноморието е вече окупирано! Остава централна България след това! София много отдавна е вече превзета от руска агентура.Парламент,правителство,кметство,партии, всичко ври от комунисти-русофили,тайни агенти-демократи,боядисани-патриоти и на всичките грее червената звезда на челата им! Каквото и да коментираме и да анализираме България си е чиста задунайска губерния.

 8. Евгени Михайлов има една ракия от мен! Браво Евгени ти си пич!

 9. Този изобщо нормален ли е ?Все трябва да има някакви разумни граници в теорията на конспирацията и жалката пропаганда.

 10. Подписах без колебание писмото на Евгени Михайлов срещу кандидатурата на Ирина Бокова, тъй като тя не може да бъде безпристрастен арбитър в международните отношения, което е и доказала. Друга е моралната страна на въпроса, дали г-жа Бокова не изпитва ни най-малко неудобство, че самата тя е лице на един режим, обявен заедно с националсоциалистическия за престъпен заради извършени престъпления срещу човечеството. На словоблудството на “др.” Васил Василев няма да се спирам – винаги, когато са поставени на тясно, комунистите прибягват до патриотарската карта. Един велик мислител, хуманист и писател, мисля че беше Марк Твен /извинявам се ако греша относно авторството!/, беше казал: “Патриотарството и шовинизма са последното убежище на негодника./А на хора като въпросния “др.” Василев, които сега на талази се сипят по послушните медии и вопият, че децата не носят отговорност за делата на бащите си /по принцип вярно!/, ще кажа: Не се съмнявам, че всички вие знаете, как децата на обявените от комунистите “врагове на народа” носеха десетилетия наред клеймото в характеристиката си – “син /или дъщеря/ на засегнати от мероприятията на народната власт”. С всички произтичащи от това посл едствия, съсипали живота на няколко поколения.

 11. @Димитър

  Че библиотекарският е змиярник, никой тук не спори.
  Но споменавате Яни Милчаков с малки букви, като съдържателна част от змиярника? Шокиращо, като ‘пик’ страница. Защото, без да го познавам, имам спомен за г-н Милчаков; чух го веднъж да говори. Ерудиран, фин човек. Стоя твърдо зад това мнение.
  Ако Вие, Димитър, сте чули нещо, казано на езика на змиите, пояснете, моля.

 12. Както се вижда, русофилите са подели масова кампания за налагането на руските интереси.
  Това се вижда от постоянното натрапване на Бокова, която дори е недостойна за водене на диалог относно възможни кандидатури.
  Според мен западният прогресивен свят разбра от скандалът с допинга много добре, от каква престъпническа върхушка се управлява Русия, начело със санктпетербургският бандюга.
  Стана още по–ясно, кой и защо разрешава неудобните въпроси чрез убийства. Ако при Политковская и Немцов се говореше за някакви си там чеченци, то при случаят с допинга има избягал свидетел в Америка, плюс няколко подобни свидетели, които изведнаж мрат от инфаркти, въпреки прекрасното си здраве и активен спортен живот.
  Явно това е постоянна методика, макар и не нова, и е постоянен, потвърден и патентован комунистически прийом.
  Така, че съм склонен да вярвам, Бокова ще бъде отхвърлена като неприемлива руска мечта.
  Лошото обаче е и това, че ние постоянно се оставяме да бъдем манипулирани и водени за носът от комунистически възпитани политици и не искаме да им се противопоставим.
  Според мен е вече крайно необходимо да започнем да коментираме на кои личности можем, и трябва да вярваме, и съответно да гласуваме техният избор.
  Освен това, както Димитър с негодувание отбелязва, трябва да се обединим и обявим против такива манипулаций в медийте, които изопачават и се гаврят с историята и историческите ни величия, които са дали на България неоценим принос.

 13. Боково е чист боклук. Тя трябва да лежи в затвора, а не да кандидатсва за такива големи постове.

 14. Относно доноса на “бизнесмена- патриот” ще цитирам (по памет) един мой предишен пост, посветен пак на Васил Василев, макар и по друг повод:

  А търгашът, агент на Първо главно, Васил Василев, САМОПРОВЪЗГЛАСИЛ СЕ за “шеф” на някакъв “Общонационален” комитет за Васил Левски, който НАСКОРО
  ПРЕДАДЕ АПОСТОЛА (под натиска на руските си господари), като отрече истинността на думите му, записани от Захари Стоянов, ” Който ни освободи, той ще ни пороби!”, вместо да се скрие в дън земя от срам, сега щял да подема инициатива по случай 180-годишнината от рождението на Васил Левски да запознава Европа и света с личността и делото на Апостола НИ.
  Някой да го е упълномощил?

  Парвенюто е намислило да се възползва от патриотичните чувства на българите зад граница, за да “изкяри” нещо и да си придава важност там, където още не знаят що за стока е!

  Скрий се,бе, Василев!
  Антибългарин!

 15. Какво трябва да се коментира?!?
  туПлерь, туП, по-туП, най-ТУП, по-по-най-туП,…….. туПлерьИАЛИСТический тролянец!

  Никаква логика, само туПлерота!
  Само един факт , който опровергава всичката туПота – туПлерь и ердогОТОМАН ще се срещнат в санкт туПлерьград след седмица!
  И , ако ердогОТОМАН не “слушка САЩ и Англия”, все пак слушка туПлерь. А туПлерь е заложил всичко на пропагандирането на бокова!
  И чудно как бокова като генсек на ООН ще “спре” ердогОТОМАН в “стратегическата му плитчина”?!? Щом не може да му повлияе нито САЩ ,нито туПлерь?
  И, защо САМО и единствено бокова щяла да спре ердогОТОМАН? Ето има и други кандидати от Балканите и Източна Европа.
  И с какво точно бокова е “по-подготвена” от кандидатите на Словения ,Сърбия, Хърватия…,за “възпиране на плитчината” на ердогОТОМАН.

 16. Поклон пред ЕВГЕНИ МИХАЙЛОВ и смелостта му да напише и изпрати
  ПИСМОТО!!!

 17. Към everyone else:

  Напълно споделям мнението Ви за Яни Милчаков, който не само няма нищо общо с “библиотекарите”, но и е техен антипод в най-добрия смисъл на думата.

 18. Към ДИМИТЪР:
  Нямах възможността да гледам посоченото от Вас предаване. Бихте ли бил така любезен да предложите линк. Мнението Ви за “третия участник” дълбоко ме заинтригува, поради което ще Ви бъда особено благодарен ако го цитилате и посочите кое точно в изказването му и декларираната от него позиция по отношение на Захари Стоянов Ви възмути и Ви дава основание да бъдете така краен и категоричен в оценката си!
  Очаквам аргументиран отговор. В противен случай ще смятам поста Ви за тенденциозен /меко казано/ компромат, преследващ /по неизвестна за мен причина/ това да бъде уронен престижа и окаляно името на достоен човек, чието политическо кредо споделям /проф. Яни Милчаков е наш народен представител, номиниран 2014 като водач на листа от ДСБ/!

 19. Има върхове в родния идиотизъм от ранга на Еверест и това изглежда е един от тях.

 20. @Иво Инджев

  Трябва да призная, че външни ‘атестации’ трудно могат да влияят на категоричния ми отговор към човек, който говори на живо (дори и да е във видео документ); в такъв опит познанието се дава свише. Не съм лесно очароващ се тип, но Яни Милчаков ме приобщи към мисълта си за броени минути. Удоволствие.
  Въпреки тази моя убеденост, Вашата реплика ме зарадва.

 21. Агент-Буда, потвърди кандидатурата на Бокова и застана зад нея:той е руски агент и това ми е ясно, но какво стана с натовеца -президент Плевнелиев, и той подкрепи матрьошката-Бокова? Е това не ми се изясни. До вчера говореше с/у хибридната война на русия, и с/у анексията на Крим, а след това заигра казачок с кандидатурата и ! Как стана тази експресна трансформация, моля някой по-осведомен от блога да отговори?

 22. То в комунистическа кратуна друго освен глупости не могат да се родят? Каква защита от Турция? Бокова ли ще ни защити по-добре от НАТО, на което все пак сме членове? Тая теория ме прилича на теорията, че Хитлер е отровил цар Борис Трети. Колеги, можете и да не сте съгласни с мен, но РЕАЛНО Сталин е имал много по-голям интерес цар Борис Трети да го няма. Можете и да не сте съгласни, да се уважаваме и без обиди.

 23. В този ред на мисли -Ако:СеСеСеРе&Сталин=Русия&Путлер /Германия&Хитлер=Турция&Ердоган/Судетите=Крим,то тогава се пита :Полша=?-да не чуе гяволо,ама ние сме осовните кандидати 🙁

 24. Поздравления за Евгени Михайлов.Честен човек,честно изказана гражданска позиция,която мнозинството от българите споделя,но не прави нищо,за да се противодейства на ДС и КГБ.А Бокова беше пробутана още при Орешарски.Така както спирането на 1-4 блок на Козлодуй беше подписано от Беров и Шервашидзе,а не от Костов.А лъжовните журналисти да знаят,че помним.

 25. Тоя васко,не е случаен,напротив,въртеше далавери лично с шейха на иран,и довереник на шейха…предполагам ,че е мултимилионер.Може да се знаят с ivo.bg по линия ‘бейрут’!

 26. В бейрут ЦК на БКП имаше банка,смесена българо ливанска банка,нали ме разбирате?Та директор на банката от българска страна беше някой-Плугчиев,много разпространена фамилия,нали?И до сега,посланник на РБ в Швейцария е Меглена Плугчиева,министър от правителството нА др.Станишев.И кой я държи на тази хранилка?

 27. Странно как най-големите антикомунисти и русофоби, до един са завършили в Москва….
  А това за руското vs. турско робство е направо без коментар.

 28. Към iv.georgiev
  iv0.georgiev@mail.bg
  93.123.126.57

  Не знам кои точно са “най-големите антикомунисти и русофоби”, но никак не е странно, че робите на духа у нас отговарят на фактите за поробването на България от СССР с тъпи обобщения и нападки на лична основа. Никак не е странно човек да намрази затвора, макар че някои затворници го наричат “университет на живота”.

  Ако човек е опознал отвътре онова , което беше СССР, е задължително да го намрази, но при едно условие: ако има собствена глава на раменете, а не кратуна, безкритично попила всички лъжи за “превъзходството на съветската страна”.

  За сюнгерите със съветско самосъзнание винаги ще бъде странно, че някой не е като тях и си позволява да има собствено, критично отношение към онази дествителност, която доведе до пълна капитулация и разпад на СССР.

  Дори др. Сергей Лавров, отявлен днешен руски шовинист със съветско поведение по отношение на “величието” на Русия, в опит да отрече “гордо” западния принос за разпада на СССР, написа на 3 март в една глупава своя статия, че Съветският съюз се бил разподнал по волята на своя народ. Да приемем, че е вярно. Защо обаче онзи народ е проявил такава единодушна воля за съветско самоубийство- та нали всички съветски хора са учили в ССССР, “как не ги е срам” да поискат неговата кончина, русофоби и антикомунисти такива ?!

  А по въпроса как и защо заклети български комунисти се завръщат потресени от СССР и се превръщат в убедени антикомунисти след като лично се запознават с тази “велика страна” , Георги Марков подробно пише в задочните си репортажи. Но те могат да отворят очите само на живи хора, а не на мъртвите души , обитаващи България като съветски зомбита.

 29. до IV.GEORGIEV,
  таваришт, погледни куда ДНЕС са твоите рублофили?
  куда са им офшорките?
  куда имат “загранични” сметки?
  куда са денгите с които ти плащат?
  ………………
  П.П. таваришт, що не разрешавахте преди 1989г., да се учи и на други места освен в москва?
  и КОЙ имаше въобще “правоТО” да учи, дори в НРБ?
  за “най-доверените” на бандитската престъпна група бкп се разрешаваше и “обучание” в “капиталистическите държави”! защото бяха достатъчно зомбирани , и нямаше да “предадат социалистическите завоевания” на бкп!
  П.П.П. таваришт иди да си похарчиш така “усърдно” заработеното при путлер, за да няма “износ на капитали” от матушката ви ,поне по твоето “направление” !

 30. @Павел Тинков

  Димитър е тролска НИМФА, не го чакайте да се върне. Изплува лежерно, цвъкна преднамерено, и се превърна в етер… до следващото, материализиращо (го) ЦВЪК.

 31. Tyк колегите TERVEL, АС/ДС и SMS добре са изчерпили почти всичко за съществото василъ василевъ (както сам се пише на табелката на пощенската си кутия).

  Добавям само, че освен доверено лице за съмнителните близко- и средноизточни сделки с най-различни по ранг сатрапи, съществото беше (па сигурно и още е) любител на руси момченца. Тази пикантерия няма друга стойност освен като допълнителен щрих кои и какви са ДЕВИАНТИТЕ, натрапвани ни десетилетия като “дялани камъни”, стожери на нацията и прочее. Колкото по-кирлив, лекясал, гнусен и девиантен, толкова по-подходящ – с лекето напред и нагоре, до пълната победа на комунизЪма!

  Респект на г-н Инджев!

 32. Вчера единият от двамата поддръжници на бокова за генсек на ООН – гоцье, резидент на НРБ, разжалва нагло боце , от генерал…..в комисар.
  И това требваше да се приеме за обида , но не е, защото бкп , клон на кпсс, е комисарска “партия”. Най високата длъжность ссср и нрб все пак е “генсек”, след него са секретарите на кпсс, след тях са комисарите , и едва след това , много,много по-ниско в “йерархията”, са нек’ви си генерали.
  Но каквито са “генералите” , които е гоцье е “назначавал”, такъв “президент” е и той! И сегашните му “генерали”, и предишните!

 33. Пропагандата в затвора е плодоносна, защото затворника е лишен от съпоставка.
  Така е и в случаят с „университет в живота“, ако затвореният, независимо по какви причини, реши да използва „свободното“ си време за работа над себе си. Условието е да има подходяща глава над раменте си. И това важи само за западните затвори или така наречените фашиски, преди „освобождението“. От там е дошла и фразата, че затворникът попаднал на хора и ставал човек!?
  В социалистическите, падаше непосилно бачкане до припадък, там нямаше такова лигавене, университет!…
  За да се направи преценка, какво е представлявала Русия, по–точно тогавашната Съветска държава над държавите, е трябвало да бъде изучена, така да се каже „Око да види, ръка да пипне“!
  За умен човек, това е образователен процес, който във всеки случай е завършвал с тотално разочарование.
  Съвсем различно е при креатури, които така са възпитани кариеристично да използват попътния вятър на завършил в Ссср, което отваряше врати, още повече, ако е последвала и КГБ–вербовка.
  Имаше на времето един арменски виц, по повод на вербовката на български арменци, да се преселят в Съветска Армения.
  И така убеждавали ги, колко било хубаво там, и най старият от родата казал на семеиството си, ще отида първо аз, така и така съм стар, дори да не се завърна, няма да е голяма загуба. НО, ще ви изпратя от там снимка. Ако на нея стоя прав, значи е добре. Ако съм седнал, значи е лошо! И какво се оказало, на снимката той бил легнал!
  На времето у нас се критикуваше Солженицин, но едва ли някой от критиците му беше чел Архипел ГУЛАГ. Освен това, ако на някой при завръщане от служебна комансировка на запад, намереха тази книга в багажа, направо продължаваше за остров Персин.
  Вероятно и почти всички българи женени за рускини, ако не са били кариеристи, след кратък семеен живот са се развели, плюс което повече не искаха да им се споменава за нещо руско.
  Това съм го забелязал при колеги с такава участ.
  Освен това имаше и един роман от немски комунист потърсил убежище в Ссср, казваше се „Революцията изяжда своите деца“, които подробно описва съветския ад и с какви мъки се е изплъзнал от там.

 34. Висшите ешелони на глобалното статукво изглежда залагат всичко на корумпиран комунист и не ги интересува кой знае за това, предаде The New American. Един от най-влиятелните „банкери“ в света, барон Ерик де Ротшилд от неизмерно богатата банкова династия Ротшилд, публично оповести подкрепата си за българския комунистически агент Ирина Бокова и обхванатата ѝ от скандали кампания за ръководител на ООН. Последствията от това развитие са огромни и хвърлят светлина върху самото статукво.
  В общи линии вътрешният човек на вътрешните за статуквото хора смело декларира, в критичен момент, подкрепата си за кампанията на Бокова, която запада заради разрастващите се корупционни скандали и тревожни въпроси относно службата ѝ за извършилия масови убийства режим , поробил България. Оценки показват, че диктатурата в Народна Република България, на която Бокова е служила, е убила стотици хиляди жертви, огромен брой имайки предвид днешното население на България от само около 7 млн. души. Много повече са били измъчвани и безмилостно преследвани, включително докато Бокова, нейните съюзници и нейното семейство са работили като високопоставени официални лица в страната.

 35. @ ПАВЕЛ ТИНКОВ,
  Ето го линка:
  https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F.%D0%B1%D0%B3+20.04.2015
  От професора с бретончето знам какво мога да очаквам, също и от колегата му митев, но когато двамата се подиграваха със Захари Стоянов, а и със Стефан Стамболов, очаквах поне водещият и третият участник в предаването, проф. Милчаков, да се противопоставят поне с една дума на явните опити за омаловажаване делото на Захари Стоянов и Стефан Стамболов, те не реагираха и това ме накара да напиша това, което написах.

 36. @ ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Вижте след 29-та минута какво става.

 37. Принципно съм съгласен/а, че децата не носят отговорност за деянията на родителите си. Няма как обаче зад Бокова да стоят всички българи, вкл. пострадалите от комунистическата диктатура, при положение, че никога не се е разграничила от престъпленията на баща си и на режима, а застава плътно до носталгиците по него в национален и в международен (т.е. руско-съветски) план. Друг е въпросът, че Бокова отдавна си има и свои лични грехове, за да не е баща й единственото тъмно петно в биографията й, което я прави неприемлива за политически постове на далеч по-ниско ниво от генсек на ООН.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.