Защо Борисов този път не се похвали сам ( за разговора си с Путин)

Нашият велик комуникатор Бойко Борисов обича да се хвали с телефонните си разговори със световни величия. Не веднъж ни е осведомявал, че се е обадил на канцлера Меркел или на Дейвид ( Камерън). Толкова му е важно да чуем сбствената му интерпретация, че винаги бърза да е пръв в преразказа.

Тази фриволност, базирана на презумпцията, че няма да седнат да го опровергават за детайлите, го вкарва понякога в беля.  Обвини турските си колеги Ердоган и Давутоглу, че му звънели посред нощ да го карат да подкрепя Местан при разцеплението на ДПС миналия декември. Анкара официално отрече чрез своя посланик в София и постави замлъкналия след това Борисов в позицията на лъжеца, принуден да не задълбава в погрешнта посока.

https://news.bg/politics/putin-ni-obichal-erdogan-mu-zvanyal-po-noshtite-da-podkrepi-mestan-razkri-borisov.html

В пристъп на скромност обаче неотдавна Борисов обясни, че не можел да иска среща с Путин, защото не му бил от ранга.

И ето че изведнъж се оказва, че няма проблем да му звънне- щом иде реч за любимите на Кремъл енергийни проекти.

Щеше да е в реда на нещата да си говори ( по своя инициатива?) с уж недостъпния за него Путин, ако не се появяваше една малка подробност. Този път новината за телефонното позвъняване на Борисов бе разпространена от отсрещната страна.

То бива скромност, ама чак толкова въздържаност от страна Борисов не прилича на някаква случайност. Дали щеше да звънне на Путин, ако ден по-рано не беше окуражен от председателя на Европейската комисия Жан Клод  Юнкер относно плановете за създаване на газов хъб в България, захранван ( и) от руски доставки?

Че е побързал да се похвали на Путин за работата, която е свършил по енергийните проекти, е разбираемо. Рапортува. Но защо не побърза този път да се похвали на нас?

Имам даже и по-еретичен въпрос: щеше ли изобщо да се похвали? Или от Кремъл го издадоха, че се обажда да разказва, какво се е разбрал с Юнкер, за да му покажат имперски, че трябва да си знае мястото и наистина е толкова малък ( по отношение на Путин), колкото сам се описва, предпоставяйки своята незначителност?

Ало?

Имате грешка ( ако очаквате откровен отговор).

25 мнения за “Защо Борисов този път не се похвали сам ( за разговора си с Путин)”

 1. Иво, правиш ни бездиханни. Уникално силна сатира с блестяща психологическа характеристика на баце. На всичкото отгоре, желязно фактологично аргументирана.
  Шат на патката главата!
  От своя страна, посвещавам изкопани от мрежата стихове описващи битово-ментално русифилистици ала банкянското слънце.

  Тролке, тролке, ниска, малка,

  на “КОЙ” сте вие залъгалка.

  Олга, Люба и Наташа,

  власта в Москва сега е ваша.

  Утре вятърът кат се обърне

  няма “КОЙ” да ви прегърне.

  Троле, троле; твоя залък

  става вече твърде жалък!

  Рублата надолу тича,

  друго ще те запривлича!

  Дръж си тука ти дупето!

  Вземай вила на морето!

  Русия кат’ се гътне

  и Китай, Сибира глътне,

  чеченеца Москва полази,

  къде ще бягаш на талази?!

  България да заобичаш!

  B Америката, да не тичаш!

  ‘Щот съдбата ши тий жалка,

  за там парата тий малка.

  Чука, сърпа захвърли!

  И ЛЪВЪТ ни целуни!

 2. Имам чувството че Путин го е разкарал и отрязал и сега Лъжец номер 1 се чуди какво да прави.

 3. И пак от мрежата.

  Медведев и Путин влизат в аптека.
  – Два капута!
  Аптекарката:
  – Виждам ви. Какво ще желаете?

  Според протокола вождовете говорят помежду си когато си поискат. Слугите се обаждат само когато им позволят.

 4. Мисля, че това са ходове от предизборния български гамбит. Ще се работи в полза кандидата на Гоце и сътр. За цела ше има още целувки ала Юда с цел изобличаване на определни лица пред обичайните им избиратели.

 5. През 2010 г. Любомир Иванов е осветлен от Комисията по досиетата като щатен служител на Първо главно управление на Държавна сигурност. Бил е назначен там 1985 и е уволнен през 1990 г…..??? ченгето Л. Иванов за началник на “Националния център за подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г” …

 6. Борисов е гузен! Той разбра че ний разбрахме , че играе двойна игра !Той разбра, че ний разбрахме ,че е предател.Върти си задника пред Меркел , слухти , попива натовска информация, и топи всичко на 164см.-диктатор. Затова е толкоз потаен днес. Изборите идват,а Бойко усеща че е станал прозрачен и на всички е ясно че , путин му дърпа ушите! Всички европейски лидери знаят,че Боко е троянският кон на кремъл във Брюксел!

 7. Показателното в действията на Борисов, че на последък не не са в полза на Българияе, че винаги намесва Русия, и то само в нейна полза, без да е принуден за това.
  Както се казва без да го питат.
  Така беше с платноходките и чайките, сега пак със спряните проекти.
  Вероятно този човек не е могъл да осъзнае, че всеки контакт, особено в енергийната област е свързан с дълбок икономически минус за България и не няма да може да изплати разходите.
  Не е разбрал, че с тези фирми и с тези емисари, винаги ще се очакват само неползотворни за страната изпълнения, защото вече са текли масивни рушвети и както и да се върти и суче, ще бъде, „Облякъл се Илия, пак в тия“.
  Руски туристи също не са нужни, защото тяхното ниво е толкова ниско и пиянско, че безвъзвратно гонят всичко останало наоколо.
  Това е толкова поразително, както например впечатлението оставено при посетителите в кръчмата на морето, в която се беше разиграла стрелбата на бабндитите.
  На никой не му е приятно, когато пияна зган се разпорежда с обстановката, когато в един комплекс царят некултурни просташки обноски. Когато там човек иска да се чувства комфортно.
  Освен това има изяви, че руснаците са се отличавали с особено лошото си отношение към обслужващият персонал и оставеното след ползването имущество.

 8. Не ни уведомява,защото работи по “големия шлем” на ментора си гоце и ще ни насади на пачи яйца.

 9. И той като останалите майцепродавци-путлерофили ще си строши краката да зарегистрира безпределна вярност към гасударя! Зер, я е мръднал с пръстче кремълският пигмей, я се е сменил “троянският коневърз” с нови кранти – кандидати бол!
  А и паричките си ги бива! Това “енергийните проекти” са яка дойна крава! Ей го на – уж ги спряхме, пък и за Белене търсим пак “инвеститори”, и тръби за “патока” продължават да пристигат, и на “нашите хора” си им текат тлъстите заплати /по 10-15 баламски пенсии на глава/…
  Схемата е перфектна – Кремъл ни съди, Бойко плаща от бюджета, братушките прибират лъвския пай, а което остане захранва “спрените енергийни проекти” /едни им викат “шлем”, други – “член”/ и така до безкрай!Кво му е?
  ей го – АЕЦ Белене го “строим” и “спираме” вече 30 години и както върви ще го “спираме” и “строим” поне още толкова /или докато, като в оня виц, “горският” се сети да изгони от “гората” и нас и тях/.
  За сега “горският” /кличка – Юнкер и сие/предпочита да гъделичка пигмейчето, с надежда да го умори /от смях/. Зер, не му се става – добре му е да си подремва на сит тумбак под дебелата сянка…

 10. Господин Витев, във вашето изложение предполагате , че Борисов не знае, игнорира или не е наясно със интересите на могъщата, основно енергийна, тъмна българска олигархия, за която съвместното крадене със руснаците е жизнено важно. Приемете просто, че той е едно от лицата на описаното по горе и всички обяснения ще си дойдат на място.

 11. Сигурно Юнкер му е казал, че туплерь трябва да спазва енергийните регулации в ЕС. И боци , като нема какво ново да каже на гасударят си , му е рапортувал че хъбището ще стане само, ако има конкуренция при транзита,което се знае отдавна ,и бб нема с какво “ново” да се “похвали” и пред родната си обръчгархия. Освен това туплерь сам спря южният пАток , защото иска да е монополист и сам да раздава порциите!
  И, бб няма никаква “роля” нито в пускането му, нито в спирането му!
  А пък и точно сега боци и ердоган се надцакват взаимно пред гасударят си.
  Така туплерь ще може да избере “ПО-ПО-НАЙ-конкурентният” измежду двамата си васали.

 12. А бе той Борисов каза, че Пеевски и Доган са искали да го убият, ама сега позволява на Доган да си строи къщички по Черноморието, а от друга страна – финансира Пеевски.

  Същата аналогия можем да направим и с Русия.

 13. Нещо не ми е ясно в цялата история.
  България трябва да плати 553 милиона евро за произведени реактори, както 167 000 евро лихви ЗА ВСЕКИ ДЕН неизплащане.
  Всеки може да сметне, че това са близо 11,5% лихва.
  От друга страна фискалния резерв на България е над 7 милиарда евро.
  Не разбирам защо не бъдат изплатени тези 553 милиона Евро от фискалния резерв и при нужда после той да бъде попълнен с нов кредит. последните бяха на около 3% лихва.
  Т.е. Боко може да замени 11,5% лихва с 3% лихва и вместо плащане на 167 000 евро да плащаме по 43 500 евра или близо 4 пъти по-малко.
  Толкова ли “никакви пари” е разликата от 125 000 евро?
  Това е проста операция. Досега държавата се мотае 1 месец и сме загубили 4 милиона евро вместо 1 милион. Т.е. с бездействието си правителството е донесло на държавата загуба от поне 3 милиона евро.
  Колко още комисии и мотане трябва да разглеждат проблема? За година това са 36 милиона евро загуби. Ама нали не са от техния джоб, пък и Боко ще “бръкне в джоба” и ще ги извади без проблем.
  Ми платете бе! После се чешайте колкото искате по тъпите тикви.
  Има възвожност за 7 блок в Козлодуй, където да използват реактор, вместо да търсят къде да го дадат за вторични суровини.
  Ама в Козлодуй има електропреносна мрежа, има кадри, има трансформаторни станции от спрените блокове. При желание проект може да се направи за месец.
  Не че ни е необходим в момента и най-вече нямаме излишни пари, но докато стане може и да потрябва. ама възраждане на Белене вече е идиотия.

 14. Нито хъбове ще има, нито Белене, само българите ще плащат яко докато продължават да избират рубладжийски шмекери.
  Защо геройкото не плаща? Нали има големи приходи в хазната? Изглежда има вероятност този реактор да не е построен и тогава какво става? Ако го има да го боднат на петолъчката на Бузлуджа. Той никому не е нужен.
  Ако беше спрял Белене 2009г., когато спечели изборите с думите, че е гьол сега щяхме да плащаме далеч по-малко. След това се изметна и както винаги започна да шмекерува, че и сега продължава.

 15. до RON,
  RON, напълно си прав! Трябва веднага буци да замени 12% лихва(колкото е в вътрешната лихва в ссср) с 3-4% лихва, колкото е от нов заем за НРБ!
  Напълно прав си и за аец белеНЕ, защото само новите жици ,които НЕК требва да дръпне до ГьОЛА в белеНЕ ще струват 1 млрд. лева, т.е. е почти толкова колкото струват сега “реакторите” на туплерь!

 16. До Ron,
  абсолютно сте прав, ако се цели да се помогне на дтржавата, но нашите политици са руски шпиони по призвание. Те дори не като шопа, а искат на Русия да е добре.
  Основното зло при тези реактори са радиоактивните отпадъци. Става дума за около 5 хиляди години, което за една малка страна е непосилна задача.
  Къде ще ги денеме, в Родопите, Стара Планина, или на Витоша? Ами след няколко стотин години ако потече тази боза, и никой вече няма хабер, къре и как са оставени да се разпадат, всичко загива, освен вероятно хлебарките.
  При това, тези отпадъци отделят голяма топлина, което е допълнителна трудност при конструкцията на контейнерите.
  Не случайно германците прекратиха ядрените си програми, защото никоя от страните на федерацията, не иска да си слага таралеж в гащите.
  Знаем ли фактическите кондиций на договорите?
  Всичко е направено по тъмна доба.
  Правилно предлагате, взима се евтин кредит и се погасява дългът, след което всички шлемаджий во зАторО!

 17. До Г.Николов : данке за синтезираните снимки от”руский мир”! Държава населена от полуидиоти! Разия си проси нова желязна завеса от USA!

 18. Боко е истински олимпиАЕЦ и пазител интересите на Кремъл.

 19. @ RON:
  Дори от кредити няма необходимост – правителството отчита към днешна дата бюджетни излишъци от 3 МИЛИАРДА лева!
  В реда на разсъжденията Ви питам по какви причини и на какво основание не се самосезира ЦАЦАРАТУРАТА

 20. Простете за технл грешка. Продължавам:
  В реда на разсъжденията Ви, питам по какви причини и на какво основание не се самосезира ЦАЦАРАТУРАТА И НЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ ВИНОВНИТЕ, за причинените огромни щети на държавата и българския данъкоплатец и за съставомерните схеми, по които продължават да се наливат бюджетни средства във вече спрения проект БЕЛЕНЕ?!

 21. Борисов се е обадил на Путин за да го зарадва с една новина и да получи благословиат да стане президент на България. От другата страна е настъпило дълго мълчание. Затова Боико е замлъкнал в очакване.

 22. Бабаитът от Банкя, който за 2-ри път премиерства в България винаги си е бил слуга на Кремъл. Върти-суче, но не иска да се еманципира от господарите си от империята на злото! Не случайно напусна милицията за да остане ЧЛЕН на БКП преди години….
  Балък лакей е Бойко Борисов и колкото по-скоро го разбере българският избирател толкова по-скоро ще му даде път към политическото небитие.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.