Руският премиер с нова премиера в театъра на неволните признания за глупост

1428123912_0002061

Не сравнявайте ниските заплати на учителите с високите заплати в силовите структури

Ниските заплати на учителите и високите заплати на служителите в службите за сигурност не могат да се сравняват – това заяви днес руският министър-председател Дмитрий Медведев. Така той отговори на въпрос на учител от Дагестан по време на форума “Территория смыслов” в Клязма. Младият мъж се оплака, че  учител в Дагестан получава 15 хиляди рубли(227 $), а служителите в органите на реда – 50 хиляди(757 $). Медведев каза, че един енергичен учител, винаги ще намери възможност да си докара допълнителен доход. Младите хора, според министър-председателя, трябва да следват призванието си.

echo.msk.ru

Кой те би по главата да следваш педагогика-медагогика, приятелю?

Какво невярно е казал Медведев? Само с честен учителски труд, да предположим – без подкупи, макар и с частни уроци, едва ли спестиш милиони. С това съм съгласен. В чужбина може да се печели добре, но тук, в Русия – не.

В повечето региони заплатите на учителите ни са толкова големи, че в магазина избират по-евтините стоки, а понякога дори пропускат ходенето до там, защото – припомням класиката – “денег нет(пари няма )…”.

Медведев от глашатай на очевидното(свободата е по-добра от несвободата и други мъдри решения, инициативи и мисли), се превърна в машина за истини. С тези истини, създадени не само от него, а от цял отбор, той шамари населението по муцуните.

След тези думи, престижа на професията пада още по-ниско. Учител или лекар без пари в Русия – това не е трагедия, а норма. Призванието им е да учат деца и да лекуват хора, и да не получават нищо. Оказва се, че за правителството са изроди, градски откачалки. Кой те би по главата да следваш педагогика-медагогика, приятелю?
Тук нищо няма да помогне. За тези, които все още работят това, има малко възможности – да се захванат с някакъв бизнес или … да обърнат другата буза, по-добре другото ухо. В него ще се налее поредната порция горчива истина.

echo.msk.ru

Алексей Наришкин

 

Перевод от руки за ivo.bg Васил Костадинов

17 мнения за “Руският премиер с нова премиера в театъра на неволните признания за глупост”

 1. И какво излиза. Като си недоволен от учителската заплата, бягай да трупаш пачките в бизнеса. То, пък един бизнес. Просмукан от корупция и по вертикал и по хоризонтал. От страна на държавата, ненаситни за подкупи чиновници. Да не пропуснем и ОПГ(Организираните Престъпни Групи) без които никаква частна дейност независимо от обема й не можещ подхвана.
  Вижте само средата в която ги праща джуджи2 недоволните руски даскали ако имат глупоста да последват съвета МУ.

  http://glavpost.com/post/5aug2016/Humor/94796-umom-rossiyu-ne-ponyat-19-shokiruyuschih-kadrov-kotorye-mozhno-uvidet-tolko.html

 2. Откакто са на власт, болшевиките и днешните им братя-близнаци рашистите се характеризират с едно дебелашко, фараонско презрение към т.нар. от тях “обикновени” хора.
  Презрението личи в условията на “живот”, които са създадени в сАвеЦкия “рай” – грозно, грубо и неуважаващо човека.
  Презрението личи в “стоките”, в “колите”, в “храната”, в “курортите”, в парадите.
  Презрението личи в отношенията власт-поданици, бюрокрация-молители, продавач-купувач и т.н. и т.н.
  Презрението личи в коментара на путин за нов модел кола – “а, добра е, с неголям багажник, но какво пък – стига за чувал картошки” – с подтекст: “като за вас и това е много”…
  Презрението личи в отношението, което медведев показа съвсем наскоро към питаща го жена в Крим – защо няма увеличение на пенсиите при такива скокове в цените – “Няма пари сега, желаю вам всево харошева”

 3. И тези рубли са им много.Колкото по-малко получават ,по-малко мужици ще закупуват имоти в България! Къш от държавата ни ватници-пияни,окупатори-долни,крадлива пасмина-азиятска! Продавайте апартаментите си в България и се пръждосвайте в разия! Не ви искаме тук!

 4. Връзката между двете професии е донякъде парадоксална-колкото по-ефикасен е трудът на ниско платените, толкова по-ненужни са онези с големите заплати…

  Въпреки просташкото изхвърляне на нанопремиера, навсякъде по света служителите в сигурността взимат в пъти повече от учителите. Пак в пъти, но стотици е разликата в смъртните случаи по време на работа при двете професии.

 5. ген.Радев е национален предател! генералчето иска небето над натовска България да го охраняват самолети на Путьо. Алоо генералче, ние сме в Европейския съюз и в НАТО.Варшавския договор не съществува! Къде мислиш че се намираш? Няма евразия, няма русия! Какъв президент ще ми ставаш, теб трябва да те съдят за държавна измяна! Какъв натовски генерал си бил ,та ти си чист руски кадър на кремъл и на бандитският режим на путин? Никой няма да гласува за теб!

 6. Може да няма денги за мужиците, на за допингиадата – ИМА! Ето МОК(мировая организация коррумпированьiх) пусна 270 допингтлети на туплерь.
  И така ОФИЦИАЛНО легитимира и узакони ДОПИНГирането!
  От ДНЕС ВСЕКИ “спортист” официално може спокойно да се ДОПИНГова , без да се опасява ,че може да го отстранят от някакви “състезания” и “олимпиади” организирани от мок.
  мок подкрепи не само и толкова ДОПИНГоването като такова , мок застана зад ОРГАНИЗИРАНОТО допинговане!
  Едва ли няКОЙ ще иска да си губи времето с посещения на ДОПИНГиадите на мок, или даже да ги гледа по телевизията!
  Защото може камарадите от мок да оставят туплерьИАЛИСТическите допингтлети , пък камарадката бокова да отстрани САЩ и други държави от юнеско?!?!?
  А идва и световното по футбол на туплерь, затова лекарите и учителите в RAZIя трябва да започнат да риткат мачлета и подскачат като мажоретки, за да подвигнат духа на гасударят в аванс, и със сигурност ще им увеличи и денгите!

 7. Время значимых значимых текстов прошло. Пришло время того мужика из анекдота с пустым плакатом. И так все понятно. Можно спокойно стоять, курить, и смотреть, как все летит в тазик – все равно уже ничего не изменится. История стала на свои рельсы. Приближается следующая стадия – “ничего теперь не надо нам, никого уже не жаль”. Все всё и так уже понимают. А кто не понимает, тем и незачем уже.
  Спокойной ночи.

  оригинал – https://www.facebook.com/babchenkoa/posts/829105240523044

  автор – Аркадий Бабченко

 8. На Георги Николов благодаря за снимките,а от мен “Ние сме на най-хубавото място,но в неподходящо време/като дамски превръзки/

 9. До Г.Николов: Благодаря ти за умопобъркващите снимки! Откъде имаш време да ги намираш в нета? Все пак тенкс! Сега ще ги разпратя по вайпър на всички приятели. Ако видиш и други ,дай да се посмеем.

 10. По принцип: руснака е сиромах от стотици години. И на сиромаха му стига половин хляб, и половин п….ка. Ама имат самочувствие до небето. Като кажат: “мъй самъй первъй в мире” и на мене ми скача кръвното от яд. Рашаните ако разберат в действителност ,колко са бедни ,то тогава ще видят колко много са нещастни.

 11. баце, “засрамва” най-приближеният пудел-джуджи2 на лилипут.ин.
  От прес-службата на Кремъл съобщиха, че президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил с министър-председателя на България Бойко Борисов въпросите по двустранното сътрудничество с акцент върху реализацията на съвместните проекти в сферата на енергетиката, предаде ТАСС.
  „Беше договорено да се активизира взаимоотношението в рамките на Руско-българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество“, пише в съобщението на прес-службата.

 12. до ФРУНЗЕ,
  ФРУНЗЕ, съвсем не си прав. От “първите” всички са висшисти , докато в армията и милицията съвсем НЕ! И правилно си отбелязал ,че “първите” вървят преди събитията, докато “вторите” вървят след тях. Сигурността съвсем не се достига само от “силоваци”! Особено когато са следствие на ЛИЧНИте “възможности” и връзки на управляващите ги!
  Има много преподаватели и лекари с милионни доходи. Естествено не много близо до нашите географски дължини!
  П.П. Високите денги на “вторите”, туплерь ги дава за лична лоялност към него, не за “ефективност”! Също така дава ниските денги на “първите” , за да получава лична лоялност за себе си от тяхната НЕефективность!
  Това важи и за неговите апологети в нРБ!

 13. Eмиле, Благодаря за благодарството и добрите думи. Имам десетина линка на руски опозиционни и украински медии и ката ден ги “ревизирам”. Хвърлям, ако имам време и в коментарната им част където също има страшни находки и попадения. Както и нови връзки.
  Удоволствието е изцяло мое да ги споделя в БЛОГА НИ.

 14. Жоро Николов. Снимките са невероятни, ще ги пусна на приртели тук в Америка.Нека да видат (ВЕЛИКАТА СИЛА) до каде е стигнала в глупоста си!IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.