Кремъл пак зашлеви Борисов заради нерегламентирано от Москва самохвалство

Нестихващите опити на премиера Борисов да се хареса на Кремъл и петата му колона в България с подмазвачески жестове се натъкнаха отново на шамар с опакото на ръката, която се опитва да целуне.

Министерството на енергетиката на Русия  официално го опроверга, че имало  предложение от България за създаването на работна група във връзка със съвместните руско-български енергийни проекти.

Това се случва дни след като руските власти издадоха Борисов, че се е обаждал на Путин да му докладва как се старае да прокара руския интерес пред ЕС, заявявайки едностранно ( очевидно без руско разрешение), че  бил окуражен от Брюксел за енергийната модификция “Балкански хъб” с руско участие.  Борисов заяви, че постигнал по телефона съгласие с Путин за създаване на съвместна руско-българска експертна група, която щяла да решава ( бързо, уточни Борисов!) проблемите около АЕЦ “Белене” и “Южен поток” така, че и двете страни да са доволни.

“Официални предложения от българската страна за работни групи не са постъпвали в министерството на енергетиката”, съобщи обаче РИА “Новости”, цитирайки руското министерство.

Имам само един въпрос във връзка с поредната подигравка, на която Москва подлага български премиер ( имаше такава практика и със Станишев, унижаван от Путин да го чака за аудиенция часове в Сочи и от Медведев, който му отложи среща с цял ден в Москва).

Борисов, който обича да се хвали като “биткаджия”,  колко бой може да понесе по мутрата от руския си началник, преди да се възмути по начина, по който скача на бой срещу някой свой критик в България?

Като критик на Борисов мога да посоча аналогии от лично естество в “битките” си с него, но въпросът ми е свързан с нещо доста по-голямо: с достойнството на България, което той унижава от името на държавата, превърната в посмешище от неговата раболепност пред Путин.

16 мнения за “Кремъл пак зашлеви Борисов заради нерегламентирано от Москва самохвалство”

 1. Лакеят няма достойнство! Лакеят не знае какво е това чест! Затова е паникьосан пожарникарят-милиционер, битуващ като премиер на България. Ще понесе всичкото унижение, което (ще) му поднесе началаникът! И какво тук значи някаква си България на която би трябвало да защитава интересите, които са РАЗЛИЧНИ от интересите на империята на злото! Време е клоунът Борисов да изчезне от политиката. Интересно кой ще го смени на сцената за да защитава от “западни” позиции руските мераци?

 2. “Разговорът” при обаждането на слугата баце на кремълският господар може да се резюмира само с тарикатският жаргон касателно за нещо обещано с нулев шанс за какъвто и да е положителен резултат.
  Човекът взе парите, каза ще гледаме да видим и обади ми се в петък да ти кажа кога да ми се обадиш пак.
  Всичките работи на банкянското слънце са все от този род.
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 3. Не съм съгласен с вас, Г-н Инджев. За борисов храчките от москва върху главата му са като мана небесна, божествена роса. Готов е да ги гълта на момента и да се радва като дете, че е удостоен с такава чест от кремълските му божества.

 4. Борисов може и да е силен-казвам може, защото многото мускули не правят силата-който не вярва нека погледне, например един американски морски пехотинец. Значи премиерът ни може и да е силен, но той е силен единствено и само спрямо по-слабите от него. Думата “достойнство” не означава нищо за него. Не знам дали дори знае какво означава. Някак, между другото, мина и дребната, и маловажна подробност(въпреки че не е нито дребна нито маловажна), че ЕК заяви на прав текст, че нови ядрени мощности могат да бъдат строени само след одобрение от нейна страна. Това беше първият шамар и то от Брюксел. Бих задал и друг въпрос-кога премиерът ни излъга-преди, когато твърдеше, че Белене няма да се строи или сега, когато твърди обратното. За пореден път Борисов доказа, че България и интересите ни, не означават нищо за него. И няма да започнат да значат.

 5. Не разбирам какво още в личен план трябва да се случи с вашият Министър председател Б.Б. за да разбере ,че Путин презира България и по всякакъв начин иска да я унижи.Убедена съм,че Станишев го разбра и след като го подложи Путин на лично унижение повече не повтори.
  Аз не мога да разбера каква е тази мазохистична страст на нашите политици и кандидати за такива да ги унижава Кремъл.
  Ето сега поредният некадърник тръгва с политическата си кариера от Москва.Става въпрос за т.н. ген.Радев.Отищъл от руски вестник да плюе по нашата армия и правителството.Даже и по НС.
  Безсрамник.Допринесъл не малко за съсипването на армията ни.Явно такава е била задачата като руски агент.Е не успя.Намериха се по родолюбиви и напористи хора като Министър Ненчев.
  Ген.Радев ще ни вади от НАТО за да ни направи подвластни на Русия.Вече бяхме в този съюз и излезнахме от там голи , боси и гладни.
  Я в лево в тресавището.Вън от Българската армия.

 6. За да се намерят инвеститори за “Европейския газов хъб “Балкан”, както Баце го е нарекъл, трябва да построи заедно с Русия морския газопровод през Черно море “Южен поток”. Как ще бъде построен “Южен поток”, които трябва да мине през украинската икономическа зона в Черно море и край полуостров Крим, който принадлежи на Украйна и е незаконно окупиран от Русия? Може би Баце, ще вдигне европейските санкции срещу Русия или ще накара Владимир Путин да върне Крим и Донецка и Домбаска области на Украйна?
  За АЕЦ “Белене” решава Българският парламент, не решава правителството. Баце доста е надскочил сянката си. За “Южен поток” Баце говори с Путин от името на ЕС, а за АЕЦ “Белене” от името на Парламента.

 7. Банкянския тъпунгер действа напълно в сянката и с методите на своя духовен гуру – правешкия сатрап. Това обаче не бих казал, че е чак такъв проблем, лошото е, че се харесва и одобрява от електоралния материал. Цитирам “нали и бай Тошо така лазил на 4 крака пред Кадафи ама се върнал с проекти и петрол” !!! Някой да си представя Н.В Фердинанд I на четири крака пред когото и да било, да не говорим някакъв бедуин. Както каза и банкерът Хаджиконстантинов от “Дървото на живота” – когато селяни управляват за кратко е екзотика но ако е за дълго екзотиката се превръща в трагедия. България благодарение на северноазиатците вече над 70 години е управлявана от бесни селяндури и техните отрочета. Някои преоблечени в “Армани”, завършили на Запад но са си същите отрепки, социални и ментални аутсайдери.

 8. Баце,за кой ли път надскочи себе си,подлога си,подлога ще останеш на лилипутин,защо ли не съм очуден-комуняга си,и такъв ще бъдеш за вечни времена.

 9. Бойко е придворен ласкател на самодържеца! Бойко се държи към путин, с похвала,комплименти,угодничество,подмилкване,лакейство,сервилност и низкопоклонничество! А спрямо България с лукавство,коварство и подлост! ОСТАВКА!!!!!!

 10. Всичко превръщаме в чалга…
  Последното решение на НС/с председател Ц. Цачева/за АЕЦ “Белене” от 28.03 2012г. не е за замразяване, а е за ОКОНЧАТЕЛНО спиране на проекта и с цел минимизиране на загубите, препоръчва изграждане на същата площадка на парогазова централа. Задължава се изпълнителната власт да уведомява НС за действията си в изпълнение на решението…И вместо това-някакви преговори за строителство на АЕЦ …
  Само питам:
  1.Спазват ли се законите в България?/Решението е със силата на Закон!/
  2.Спазва ли се Конституцията?/Парламентарна Република ли сме?/
  3.ББ суспендирал ли е Конституцията?
  4…Цацаров ли да питам или Азис?/Цацаратурата или “Пайнер”?/…

 11. Невежият страхлив милиционер с ник РАПОНЯ може да понесе всичко, щом е за келепир.

  Да се сетим за Хр. Ботьов:

  “… и Митхад паша се охрачи, па фърли сополя връз българете-първенци, а той падна право на ревера на хаджи Пенчовича. А хаджи Пенчович го глътна и се облиза. “Честит ви сопол, честит ви орден”, завистливо зашепнаха останалите”…

  Прочее, тук вече съм описвал колко шамара отнесе мутрата-премиер в БИАД от Жоро Малкия Вълк (2 глави по-нисък от него) – в пълно безмълвие и почти сладострастно. Такъв премиерин си има овчелюдието в Милиционеристан…

 12. Какъв е Българския интерес да се работи срещу интересите на ЕС, който е пазар от 510 милиона потребители, за да се свалят санкции наложени на Русия, която е пазар с 140 милиона потребители.
  Някой май иска да представи руските интереси за български.

 13. Колко му е геройкото да изпрати предложение за работна група на руския император.

 14. Перифраза на покойния проф. Брадистилов: “Докато има овце като ТЖ, Р.Овч, ББ и вся осталная сволоч, ще има и касапи”

  ЗА КЪСОПАМЕТНИТЕ
  ПОМНИТЕ ЛИ, ЧЕ……
  Имаме богат опит с продажбата на неупотребявани реактори!

  През 2002 г., когато е размразен проектът “Белене”, в централата вече има готов и доставен реактор – производство на “Шкода”. Новичкият 1000 мегаватов реактор изведнъж според експертите на Министерството на енергетиката (министър Милко Ковачев) се оказва прекалено мощен и прекалено остарял, затова се обявява конкурс за два нови – общо 2120 мегавата. През 2007/2008 г. (времето на министър Румен Овчаров и наследника му Петър Димитров) изградената за чешкия реактор площадка е разрушена, за да бъде издълбан знаменитият гьол, а за старата “Шкода” светкавично се намира купувач – “Атомстройекспорт”.

  Поканените експерти оценяват реактора на 295 млн. евро.

  След пазарлък “Атомстройекспорт” сваля цената на 205 млн. евро.

  От които след това си спада и транспортните разходи – 60 млн. евро. Руснаците си вземат “Шкодата” за около сто и петдесет милиона и си я монтират в Калининската АЕЦ.

  Няколко години по-късно България е осъдена да плати на “Атомстройекспорт” повече от половин милиард за поръчания в Русия нов реактор, на когото не сме виждали очите.

  За виновни сега ни сочат бивши шефове на НЕК, които били подписали нещо на своя глава, та така ни били увътрили.

  Не е ясно кой е виновен и кой – не, единствено ясно е, че опитът на експертите по изгодна продажба на стари реактори – Румен Овчаров и Петър Димитров, не бива да се пренебрегва – те като нищо и реактора за половин милиард ще го коснат за стотина милиона, та да ни се маха от главите!

 15. Един умен блогър тук при предишни коментари, беше казал нещо много съществено.
  В момента лихвите за банкови кредити са изключително ниски.
  Може да се направи така, със съдействието на Европа, че да се вземе един кредит с изключително малка лихва, дори безлихвено, ако имаме похватни преговарящи.
  С него се плаща моментално неустойката и сбогом Гергино!
  Във всеки случай, няма да се плащат такива големи лихви и няма да се строи нищо, което финансово да ни заробват тези разбойници.
  Предполагам, ако честни личности говорят с Лагард и Юнкер и обяснят дилемата, Европа и Евробанката ще намерят правилното решение, с което да се отървем от окупаторските домогвания.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.