Кичът, с който се кичат владетелите Путин и Ердоган

Имам  спомен от Бейрут, когато западната му мюсюлманска част, доста космополитна по дълга традиция, беше превзета през март 1984 г. от проирански ислямисти с решаващата подкрепа на сирийския режим, претендиращ да бъде “големия ливански брат”.

 

Част от “екзотиката” на вносната диктатура бяха някои подробности.

Появиха се на сергиите вещи с лика на аятолах Хомейни, каквито до момента имаше само в бедните южни шиитски квартали.

Сред тях особено ме впечатли поднос ( за каквото и да било, но може да бъде и за уиски, каквото доста  “правоверни” мюсюлмани тайно си пийваха, особено при стреса от поредните бомбардировки и престрелки- включително в мое присъствие в клатещата се от разривите на бомбите сграда, където живеех.

 

 

ffd54c848e748db34ae36cf6ae3f8a13__1920x

 

Този правоверен кич явно е типичен за държавите, чиито вождове уж са избрани от народа, но всъщност царуват по правилата на собствения си “вкус”.

Като Путин и Ердоган, които си обядвали в родния (Ленин)град на Путин с чинии, на които руските домакини поднесли физиономиите на двамата владетели.

20 мнения за “Кичът, с който се кичат владетелите Путин и Ердоган”

 1. Сънувах преди две нощи, че изваждам с вилица очите на Путин и ги изяждам сурови …, режа си ги на хапки и си ги дъвча …
  Надявам се пак да сънивам същия сън, но този път ще дам на кучето си да му изяде езика на Путин…
  Събуждам се щастлив !

 2. Иво, мисля, че този кич ще се продава много добре, ако се спретне на тоалетни чинии.

 3. Ето един коментар от ДВ:

  http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B8-%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5/a-19462619

  Както се вижда много шум за нищо. Но какво можеш да очакваш от двама демагози , за които единствената цел е задоволяване на маниакалната им цел за доживотна и тотална власт. А всъщност престъпна корупция и държавногарантирано собствено обогатяване на всяка(тотална) цена! И в НРБ властоимотните си ги харесват , и двамцата!

 4. Ето един коментар от ДВ:

  http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B8-%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5/a-19462619

  Както се вижда много шум за нищо! Но какво можеш да очакваш от двама демагози , за които единствената цел е задоволяване на маниакалната им цел за доживотна и тотална власт! А всъщност престъпна корупция и държавногарантирано собствено обогатяване на всяка(тотална) цена! И в НРБ властоимотните си ги харесват , и двамцата!

 5. Прилича ми на надгробна снимка,поставена на мястото на катастрофирали мотористи,но няма цветя!И руснаците иматмалко зловещо чуство за хумор.

 6. Избиване на комплекси, присъщи на индивиди с ниско самочуствие и слугинаж, който вече с ерудиран какво по ненормално нещо да измисли, задоволявайки капризните им настроения.

  Тука не е по различно. Колко народ се накичи със звания и титли.

  Но най ми харесва това на кандидата за ляв президент.
  “Генерал на ПъНи” от генераът на Първанов и Нинова, въпреки че трябва официално да е генерал от резерва.

 7. “Эрдогана, как я знаю, не очень-то пустили в «Гельвецию».
  Оказался очень придирчивый швейцар, который долго его рассматривал, а потом начал звонить в спецприемник-распределитель для лиц БОМЖ, потому что, в общем, вид у Эрдогана был достаточно жалкий.
  Да, я помню, как российские патриоты кричали про удар в спину, про подлую турецкую обезьяну, про страшных омерзительных фашистов. И на обороте тех же самых плакатиков, на которых они писали «не забудем не простим», они встречали Эрдогана: забыли и простили!”

  http://echo.msk.ru/programs/personalnovash/1816950-echo/

 8. @Georgi Nikolov, Иван Грозни превзема Казан, който е столица на Волжка България и там не е имало никакви татари, а българи – мюсюлмани.
  След унищожаването на Казан, Иван Грозни се е нарекъл “цар на българи и руси”.
  А дали “касап” е българска или някаква друга дума тоя украинец едва ли има понятие, след като твърди че в Казан са живяли татари и Иван Грозни е клал татари.

 9. Простотията си е простотия! Колкото и да я криеш, както и да я лустросваш, тя си избива като ръждата – ти си боядисваш, лакираш …, но тя си чопли отдолу и току избие на повърхността като гадно, мръсно-червено петно!
  От сламеник пухено легло не става, нито от дървено трикрако столче – кожен фотьойл.
  И простотията, като глупостта /чети Айнщайн/ е безкрайна.
  Достатъчно е да се запознае човек с биографията на вовка, за да си обясни примитивизма, убогостта, дребнодушието и чудовищния комлекс за малоценност на порасналото /на години/ гномче!
  Комунягите в последно време често спекулират с максимата “Децата не са отговорни за действията /разбирай – престъпленията/ на родителите си”.
  Да, така е!
  От това обаче не следва, че пренебрегвайки редките изключения, за характера и поведението на децата не може да се съди по родителите. Качествата на индивида се определят под въздействието на два фактора – генетична /наследствена/ предопределеност и въздействие на заобикалящата го среда. В случаите, когато тези два фактора не се конфронтират, ИЗКЛЮЧЕНИЯ НЯМА! Действащите еднопосочно гени, възпитание, обучение, селективни личностни контакти и начин на живот /ограничения и привилегии/ ЕДНОЗНАЧНО ФОРМИРАТ ИНДИВИДА, като копие на родителите и средата към която те принадлежат,в повечето случаи доминантно по отношение на онези качества, които отличават предците и кастата от другите, различните,опонентите, съперниците, враговете.
  От тази гледна точка възпитанието и обучението в семейна и кланово-кастова среда са безусловно НАСЛЕДСТВЕНИ!
  Изключенията потвърждават правилото.
  Това трябва да се има предвид както по отношение на вова, така и във всички подобни случаи – от добревия кирчо, до боковата щерка!

 10. Единият е президент на пияни мужици,другият- на нискообразовани манафи(гьотчии).Ако се обединят ,ще се пръкне нова държава наречена-“Тюркразия”!

 11. Дали има шанс, тия двамата да слязат от власт приживе?!!!!! Престават ли си на какъв стрес са подложени. За тях слизането от власт е равносилно на смърт. Сигурно непрекъснато ги тресе параноята и навсякъде виждат заговорници.

 12. TheRock,нямам идея кой е авторът на горното изследване. Разбива или поне прави опит да разбие мит. Дали създава нов, не знам.
  Дано съм бил полезен.

 13. ЕХ,И АЗ ДА КАЖА….
  ТОВА В ТУРЦИЯ/ ПЪК И В РУСИЯ/, МНОГО МИ ПРИЛИЧА НА ВЕНЕЦУЕЛА И РАЗНИ ТЕ МУ ТАМ, СБРЪЧКАНИ МЪЖКИ ТОПКИ….
  АХО, ИХУ, А ПОСЛЕ ТИХО…..
  ЕЙ, ТИЯ В ТУРЦИЯ ПО ПЛОЩАДИТЕ ГИ ГЛЕДАЙТЕ КАКЪВ ГЛАД ЩЕ ГИ ГОНИ В НАЙ-БЛИЗКО ВРЕМЕ…
  СЕГА Е ГУСТО, НО Е КРАТКО….
  ЗА ДА НЕ ГИ ИЗКОЛЯТ, МАДУРИСТИТЕ ВЧЕРА СА ОТВОРИЛИ ГРАНИЦАТА, ЗА ДА СИ КУПУВАТ ОТ СЪСЕДНА ДЪРЖАВА ХРАНА….НАСЕЛЕНИЕТО, ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ?????

 14. Тезата на господин Тинков споделям напълно.
  Особено ако трябва да коментираме фразата, че децата не са виновни за деянията на родителите си.
  Да, ако те са израснали в среда, коренно различна и неповлияна от родителския пример, който априори е начален и основен символ за подръжание.
  Ей така, изхождайки от примерът Тарзан, като условно оставим извън вниманието, че човешкото същество се нуждае от жизнено важната човешка обгриженост в течение на години, въпросът е, би ли могла само наследствеността да пренебрегне, още повече, да измести подражанието на околната среда?
  Според мен, твърдо не.
  Там беше и самозаблудата на комунистическите апологети, че само голата теория на равенството и всякакъв популистки шник–шнак, лишени от личен пример, и допълнен от нагайката, може да се изгради истинско общество.
  Още повече, както виждаме при Путин, няма равенство между него, Обама, Ердоган, да не говорим за Ангела.
  Към Путин се прибавят и допълнителни лични качества, които също не благоприятстват за да се получи завършен образ.
  Всичко това нагледно го показва реалната българска действителност, префасонирана САМО за някакви си 75 години.
  Нищо съществено не даваме от себе си, не произвеждаме, чакаме да ни се даде (разбирай разреши) от държавата.
  Все още, или само се правим, че вършим нещо, защото от три и кусур поколения така се е правило.
  Няма никакъв положителен пример, както за политик, така и за учен или предприемач.
  С едно изречение, няма полза от опити, дайте да се люшкаме в псевдостабилност и да я караме както си знаеме.
  Ами и нестабилността и тероризма са причинени от тези, които сега ни уверяват, че допринасят за нейното премахване.
  Дръжте карадеца…!
  Освен това, ако има наченки на самостоятелност, те се наказват. При напълно комунистическото „Тогава“ с затвори, лагери и смърт, сега при привидният преустроен „Преход“, с глад и мутренски терор.
  При руснаците и кардинално Путин, картинката е още по жалка.
  Израстнал е в едно пропито, във всеки един аспект на деградация, общество, от самото му създаване, до ден днешен. Потискано и нарочно държано в подчинение, което е принидено да усвои само рефлекси за самооцеляване.
  Рефлекси, без човечност, които са изключително трудно преодолими. Защото деиствието на индивидите систематично е доведено до условните рефлекси на кучетата на Павлов.

 15. до БОРИСЛАВ ВИТЕВ:
  Г-н БОРИСЛАВ ВИТЕВ, болшевишките бандити нямат такива интелектуални и морални проблеми. Защото тяхната арогантност в претенциите им достига такива низини , според които всичко започва от тях. Т.е те априори се възприемат за богове и херои , които имат божествената способност даже и “задължение” да “сътворят” целият свят и Вселена въпреки те са съществували и ще съществуват дълго след тях.Отричането на всичко преди тях е основната им “доктрина” , и даже цел за достигане на всяка цена. Тяхната “мисия” е да унищожат околната ,заобикалящата среда около себе си под формата на натрупано знание , обучение , възпитание, опит ………и т.н.
  Т.е. тяхната цел е да върнат развитието на човечеството назад , с по-малко опит , цивилизованост , знание , които е натрупало дотогава. Особено опита и знанието след Средновековието, през Ренесанса(Възраждането) и Просвещението , от които се оформя съвременното общество в ЕВРОПА, а и в света!
  И най-този ЦЕННОТО в този опит и знаниее ,че са придобивани с много страдания , войни, борби революции….СЛУЧАЙНОСТИ, загуби , жертви.
  И на всичко това ,… ТОВА, бандитската болшевишка и чекистка шайка от примитиви и арогантни нищожества искат да поставят кръст, да го зачертаят , да го изтрият и унищожат – ЗАЩО??? Всичко постигнато съзнателно и несъзнателно от цялата цивилизация досега да си отиде , макар ,че е платило УЖАСЯВАЩАТА цена , за да го достигне! И заслужава , поради това, да не го преживява отново и отново , а да го осъзнае и да гради върху него, заради едни уроди ,които не разбирайки същността му го унищожават! За да върнат всичко до тяхното си “ниво” на “развитие” , “съзнание” , “опит” и “знание” – ЗАЩО?
  Нищо не е дадено даром , всичко е платено прескъпо през последните столетия – нито правовият ред, нито свободата, нито науката, нито “социалната държава”, нито демокрацията, нито технологическото развитие, нито международният ред , нито мира…, нито ЕС, …. , нищо днес не е даром в западният свят, всичко е постигнато с много жертви и борби ,за да го отхвърляме и отричаме с лека ръка , цената неведнъж е плащана! КОЙто не я е платил – да си я плаща!
  А КОЙто иска постоянно да я плаща – “пътят” е Сибирь! “Пътят” е Диарбекирь! “Пътят” е КНДР! “Пътят” е Техран!……… Макар че, когато се
  връщаш назад в развитието няма нужда от “пътища”, всичко става инстиктивно , защото е дивашки познато!

 16. П.П. В последното изречение заради объркване в клавишите изречението се е накъсало , и следва да се чете :
  Макар че, когато се връщаш назад в развитието няма нужда от “пътища”, всичко става инстиктивно , защото е дивашки ДОБРЕ познато!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.