Какво доведе вожда Ердоган в руския северен вигвам

По израза на коментар, публикуван от Дойче веле, Турция и Русия просто са заровили томахавките. И нищо друго не се е случило.

Да продължим “този ред на мисли” в индианския им контекст.

Вождовете Путин и Ердоган изпушиха лулата на мира.

Преди да заровят томахавките,  вождът Ердоган – Белият полумесец, клекна край “Турски поток”  и лично на Путин – Двуглавия орел.

Двуглавия орел му поиска откуп от два скалпа. Това била цента да спрат да го наричат “маймуна” в страната на русите червенокожи. Речено-сторено.

Изпадайки в миролюбив транс, напушен от лулата на мира след войнствния опит да бъде нескопосано скалпиран от собствените му воини, Белия полумесец размаха томахавката над главите на турските военновъздушни ястреби, свалили един руски сокол, за да угоди на вожда Путин и да бъде поканен от него в северния му вигвам. Скалповете на двамата въздушни бойци ритуално бяха предадени на Двуглавия орел като знак за помирение с неговото племе, което допреди някоя и друга луна масово наричаше турското племе “ фашистки маймуни”.

Двамата вождове дълго обядвали на трапеза, украсена с техните ликове. В приказките на руското племе такива пиршества завършват с “ и аз бях там, ядох и пих, и по брадата ми тече…” , но нищо не разбрах, добавят съгледвачите от всички племена, които се опитват да разберат какво точно се е случило при синовете на Великата мечка.

Според коментара в Дойче веле, станало е едно нищо. Само заровили томахавките. И изразили пожелание руското племе, поемайки по Турския поток на юг, да се завърне по местата, където зачервява кожата си  в топлите месеци на годината, обслужвано от турското племе.

Какво тогава доведе вожда Ергоган в онзи северен вигвам на поклонение пред синовете на Великата мечка? Не ще да е била огнената вода. Едното “нищо” ли?

Явно онова, което събра тези вождове, е омразата им към бледоликите и в това са си лика-прилика, като два руско-турски чепика.

Аз казах “хау”.

24 мнения за “Какво доведе вожда Ердоган в руския северен вигвам”

 1. Точно в десетката!
  А какво накара нашето МВР да играе по свирката ма турския посланик?
  Да не би да е същото, което посочи “ген.” Радев за български президент.

 2. Текстът щеше да е доста забавен ако зад него не стоеше ужасна политическа фактология.

 3. Чудесен сатиричен коментар. В този дух и до същият резИлтат за срещата на кремълският гном джуджи1-164санти и “гиганта” султан ердо е стигнал и анти-колорадос. Анализ с искрящ хумор.
  http://defence-line.org/2016/08/ded-vova-i-panika/#more-8518

 4. Смея се с глас. Та това е езиков скок към ББ! Така представена, политическата семантика ще бъде достъпна и за Еднокнижника.

 5. Какво да кажа? Приятно за ухото и душата! Благодаря за разведряващото, талантливо четиво!…Дали не е добра идея да отпразнуваме 100 годишнината от победата на Българската войска и Българските генерали над нахлулите руски окупатори през Първата световна война! Приятели, дайте идеи!

 6. Чете се леко и приятно.Това да не е по Карл Май.

 7. Не е по темата: “Камион с фекалии експлоадира в центъра на Москва” Цял свят трябва да знае за това! Току що го прочетох в “фактор” бг. Представете си колко много згради и квартали в Москва нямат канализация ,за да щъкат “лайнарки” в столицата на най-богатата на природни ресурси държава. Кога ще чуете българи, за такъв инцидент :примерно в Милано, Париж, Берлин,Лондон и др.европейски градове? НИКОГА! А какво е положението в малките градове на Русия ,там всички са на септични ями ,разбира се. Камиона е гръмнал защото съдържанието във фекалиите е 100% чист спирт и одеколон-“тройной”. Шофьора и той е бил пиян. Та тези нещастници претендират,света да ги признае за велика сила и да ги допусне отново да седнат на масата с лидерите от Г-7. 147милиона пияни,крадливи и с робска психика руснаци,барабар с диктатора-путин ,света да ги приеме като равен с равен- това им са мераците на руснаците! Това не трябва да го позволим! На българина му трябва просвещение! България в Европа и НАТО! От Русия -глад,бедност и мизерия! Лустрация в МВР и армията,правителство и парламент!

 8. ФЕНОМЕНАЛНО!
  СЕГА ВЕЧЕ /БИ ТРЯБВАЛО/ И ЧЕЛИЯТ “ВИНЕТУ” ЩЕ РАЗБЕРЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ…
  🙂

 9. Попитали радио “Ереван”:
  -Дълга ли ще е дружбата между Русия и Турция?
  Радиото отговорило:
  -До следващия свален самолет
  До РОБЕРТ АЛТЪНОВ: Празнува ли се победата над руските нашественици изрично да се спомене, че Хайнц Гудериан се е учел на тактика от тази победа. Казал го е лично и публично. Боят, който са яли руснаците от нас за мен е толкова значим колкото и боят, който са яли от японците по време на Руско-Японската война.

 10. @ПАВЕЛ ТИНКОВ
  А ти сигурен ли си, че ТОЙ е прочел и тази не толкова “тънка” книга (това е в кръга на шегата)?

 11. Де да беше само “челият Винету”! Тъжна история разказана по забавен начин.
  “Хау” за неразбиращите друг начин за изразяване.

 12. Нямам просто думи…ако има Нобелова награда за подобен род фейлетони, г-н Инджев щеше отдавна да е носител! Брилянтен хумор, на базата на много точен анализ плюс прогнози, които се сбъдват – няма друг автор с такъв стил!

 13. Не знам за тях двамата,но със сигурност знам едно:

  С днешното ни правителство, парламент и православна църква българските евреи щяха да се окажат до един с изтекли паспорти и щяха тихомълком да отпътуват с конския експрес за Аушвиц. По чисто административни съображения, с възможност за обжалване от вътрешността на газовите камери

 14. Великолепен текст. Четири пъти го прочетох. И пак ще намина. Много ми хареса. Комплименти за автора!
  Зоркото око на коментиращите тук не е пропуснало ‘инцидентът’ с московската фекалка. Смях! Едва ли е първата. Просто е имало камера този път. Сигурно знаете фразата ” All fur coat and no knickers.” Чувях я често из Дубай преди години, но повече приляга за руснаци. Арогантни въздухари.

 15. Преди малко приключи интервюто на ББ пред Нова ТВ, който по-най “блестящия” и “убедителен” начин показа, какво означава термина: НИЩОНЕКАЗВАНЕ “украсено” с много думи!

 16. До Павел Тинков и инж. Симеонов. баце нищо не е чел. Баба му за преспиване е четяла вслух и е стигнала само до края на първият том на Винету. Имаше една култова снимка на която бочката го дават уловен как като всеки полуграмотен “чете” някакъв документ мърдайки устните си.

 17. Извинявам се предварително, че няма нищо общо с темата, но смятам за важно да се знае.
  Борецът за чисто от комунизъм минало и издаващият индулугенции за липса или съпричастност към органите на ДС, се оказа най-долнопробен агент – шестак.
  Става въпрос за другаря ГЕОРГИ ВЕНКОВич ЖЕКОВ
  Който не вярва, нека последва линковете.

  http://bosia.blog.bg/politika/2016/08/07/novo-obstoiatelstvo-za-osydenite-ot-edin-quot-antikomunist-q.1469250

  https://youtu.be/K_RP7uPaMzw

 18. Много добра статия от поредицата “в десетката”. Жалко, че за да не се разваля мистиката, коментарът свършва с риторичния въпрос “за едното нищо ли?…”. Някакви предположения? Поне опит за “отгатване” чрез анализ на “едното нищо”? Къде ти… Разочарован съм!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.