Берлинската стена и МОЧА: в сравнението се познава лъжата

phpam7prv_559x*

 

Едно от най-кратките обяснения защо 52 процента от българите сочат днешна Германия като пример за подражание ( в проучване на “Алфа рисърч” от миналия април, в което на същия въпрос само 6 на сто от българите виждат Русия като ориентир за България), е следното: в Германия премахването на Берлинската стана е повод за национален празник, а нейният аналог в София ( и в други градове у нас ) МОЧА е символ на националния позор, крепен от петата колона на държавата, провъзгласила се за освободител на страната ни чрез брутална окупация без повод за война от българска страна.

Такава е равносметката в срвнението на днешния 13 август, когато се навършват 55 години от издигането на Берлинската стена. За германците разрушаването й се превърна в символ на свободолюбието и единението на нацията, докато Монументът на окупационната червена армия е символ на лъжата, търпимостта към нея, чеждопоклоничеството, преклонението пред бруталната сила на окупатора. В бягството от тази действителност днешните българи се стремят да “прескочат” МОЧА ( нашата Берлинска стена) на Запад и ако може да се учат, работят и живеят в страната, която разруши символа на потисничеството и колониализма, превръщайки се по този начин в една от най-привлекателните цели за емигриращите българи и в наши дни, когато България не само не привлича бегълци от “неуютни” държави, но и се гордее с този факт, изтъкван като голямо постижение на местната политика ( за което от ООН говорят с презрение по адрес на България).

Да, в сравнението се познава истината. И още повече- лъжата.

В Германия хиляди граждани лично участваха с чукове в разбиването на стената и на никого не хрумна да ги обявява за вандали.

В днешна България за опит да изпишеш отношението си към окупационната червена армия върху символа на нейната окупационна роля ( при това без България да е воювала срещу СССР и без да е убила нито един червеноармеец) се преследва от полицията като “вандализъм”.

И в България беше възможно около 3 години след падането на Берлинската стена (поне) да бъде изразено ( негативно) отношение към съветската окупация. На никого не идваше на ум да спира желаещите да го направят върху МОЧА, а още по-малко да нарежда арести. Но от Москва, разчитайки на петата си колона, успях постепенно за “затегнат гайките” на своя бивш васал. Демонстрацията започна с руската интервенция срещу започналия процес на демонтиране на МОЧА през април 1993-та година. Лично се намеси посланик Авдеев ( близкият приятел на Ирина Бокова, както пише в доклад на Луиз Оливър, американската представителка в ЮНЕСКО и бивш член на Управителния съвет на Американския университет в Благоевград).

За отлично свършената работа Авдеев беше повишен след завръщането си в Москва , издигнат до ранг на Първи заместник-министър на външните работи. Явно за Кремъл успехът му да върне България в руслото на съветското влияние, предрешено като руско, е било “голяма работа” , постигната в малката ни държава. За заслугите си Авдеев беше изпратен в Париж ( заедно с Бокова, която “случайно” се оказа посланик на васалната България във френската столица по същото време , буза да буза с руснака ). За капак Путин оцени достойнствата на Авдеев , назначавайки го за министър на културата.

Върху този фундамент беше изградено фундаменталното завръщане към раболепието пред Москва, чиито символ стърчи в центъра на българската столица ( и в други български градове).

Ескалацията на колониалния реваншизъм  доведе до положението, когато днес всеки български гражданин, пожелал да възрази с надпис върху огромното агитационно табло на съветския триумф над българската свобода, бива моментално оковаван с белезници от полицията, снабдена за целта с най-добрите камери за наблюдение на “престъпнта обстановка” в столицата ни от самата Русия. Камерите са с достатъчна разделитна способност ( най-съвременната техника на разположение на софийската полиция!), за да бъдат разпознавани лицата на “вандалите”, макар това да не се налага, тъй като полицейски екипи реагират светкавично на всяка “вандалска” проява срещу съветския фетиш всеки миг от денонощието. Унизителният факт, че столичната полиция се ръководи пряко от указанията на руското посолство и преследва българи по негова заръка, ни най-малко не смущава колаборацонистите сред българските управляващи държавата и нейната столица.

 

13418757_1272443662767516_4897929085146451661_n

Всичко това не пречи на днешните виновници за този вид национално унижение да се възхищават ( също) на Германия и дори да я дават за пример как съхранява съветската военна символика, въпреки абсурдността на сравнението между германско-съветските отношения, измервано с милиони жертви във войната и съветско-българския случай, при който съветските жертви са равни на нула, а българските се измерват с десетки хиляди, посечени със съветския сърп, връчен на българските “жетвари” за целта .

Този абсурд показва драстично, как в сравнението се познава лъжата, когато базата за сравнение буквално липсва. Сравняващите това целят: да угодят на лъжата, за да държат българите в подчинение на чуждия интерес, на който служат.

48 мнения за “Берлинската стена и МОЧА: в сравнението се познава лъжата”

 1. Ако тази вечер примерно:хиляди излезнат с чукове да счупят МОЧА, Боко ще може ли да арестува всички? Или ще нареди да извадят танковете? София ще се превърне в Тянанмън! Не,не това беше само сън!

 2. България от 70год. се управлява само от съветски шпиони! Сегашните са още по-опасни:като бай ганьо-булгар,булгар ,но под ревера на сакото-микрофонче”-гаварит масква”! Всички служители от всички институции са дали клетва за вярност към Русия! Няма опозиция,няма реформатори,няма ДСБ, всички са инженерингови проекти на КГБ.По мълчанието им ги познавам. Майката е БКП.Тя ги е родила.А КГБ ги е създала!

 3. Няма място за сравнение. Германия се управлява от цивилизовани и демократични германци,а България от азиатскоокупаторска Русия! Де юре е във Европа, де факто е в Евразия!

 4. До СНАЙПЕРИСТ
  Натрупването на подобни сънища може да доведе до благотворна реалност…

 5. Не е виновен Боко. Едвин Сугаревци, те са виновни. Де е сега Едвин да каже нещо, подкрепя ли Борисов за Белене, подкрепя ли го за връщането на Бююк на турския джелатин?
  Мълчи и ще мълчи. Защото… хм, държавна службичка е това.

  Едвин Бойков Борисов!

 6. Невероятна статия.Само в нашата страна властите бранят тези СИМВОЛИ на ПОЗОРА.Германия разруши стената веднага след ПУЧА. Последваха я Полша и останалите источно Европеиски държави. В моя роден град на едно от тепетата се ПЪЧИ със ШМАЙЗЕР някои си АЛЬОША.Този АЛЬОША които е вилнял, крал изнасилвал и безсчинствал са му построили този огромен паметник.Да не говорим за София кадрето се ПЪЧАТ (ОСВОБОДИТЕЛИТЕ)от какво са ни освободили? Да не говорим че из цяля България са поникнали като гъби стотици такива монументи.Нашето пагубно правителство брани с нокти и зъби тези ПАМЕТНИЦИ наПОЗОРА. Погледнете В USA паметник на СВОБОДАТА, но тази свобода наистина е дадена на народа. Защо у нас не бъдат сринати и на тяхно място не се построи символ на истината,или със тези материали да бъдат построени детцки площадки .Но пак повтарям: докато са на власт тези МИЗЕРНИЦИ наследници на старата БКП, наследници на КПСС. МЕКЕРЕТА от ДС,МАФИОТИ и сродни организации мисля че това нямя да се осъществи. Народе вземете се в ръце!IIC…..oIL.

 7. В България кипи от фалшив патриотизъм и заради това няма място за истински. Например всеки трапезен патриот в България се пали като ракета когато стане дума за Македония и как ще си я върнем, а в същото време няма идея как хората в самата България да се обединят по повод на най-новата си история – 45те години социализъм в България. Това все пак е почти половин век – две поколения време.

  Е, господа патриотари, какво правим с тези 45 години, или още ще се правим че не ги е имало?

 8. Приятели, от 10-ина дена насам всеки път, когато изпращам коментар, се задействат всевъзможни блокади- няма връзка с интернет, сайтът временно не е достъпен и т.н.
  Големият Брат ни наблюдава…Надявам се и сега- по темата. Травми, травми и рани всеки път, когато погледнем къде са някои в десъветизацзията и къде сме ние… И като се замислим за правопропорционалната математическа зависимост, ще помоля проф. М. Константинов да ми я обясни, ако, разбира се, го хвана на кръстовището между 4 ТВ студии, вече обиколил всички и запрашил петата…Как пълната и абсолютна десъветизация на символите и преподаваната история в някои бивши бараки от соцконцлагера като Естония, Полша и Чехия върви в координиран пакет с най-високото икономическо развитие и жизнен стандарты? Защо и на хард антируската Румъния вече дишаме праха?
  Апропо, някой депутат от РБ поемал ли е предизборен ангажимент към сриването на МОЧа и нашето неустоимо желание да участваме в това начинание, като накрая заплюем отломките,пардон- чакъла и скрапа с подчовешки и получовешки изображения?

 9. Малко “забавна математика”в стила на Якоб Перелман:
  МОЧА едва ли тежи без постамента повече от 400 тона. Ако приемем, че сме около 4000000 българи /без малолетните/, на всеки от нас се падат 100 грама!
  Уверявам ви, че в следващата една година ще се постарая да отнеса полагащата ми се “скъпа реликва”.
  Виж ако трябва софиянци сами да се справят с тази задача, нещата не звучат толкова оптимистично – на човек ще се паднат по около350 грама.
  Ами ако се обяви грамадата за туристическа атракция и отправим подходящ призив към чуждестранните туристи, дали пък няма да се окажат някои българи без сувенир?

 10. После ще пуснем домашните си любимци да маркират територии там, но ще трябва да повикаме и екзорсист- да изгони нечестивите духове на истуканите. Обаче тъй като “нашите православни духовници” са сред най-активните и страстни лизачи на сапогите на монголоида с шмайзера и изобщо на всичко кремълско, ГеБистко, ФСБ-ейско и ГРУджийско, ще търсим от друга деноминация …
  Иначе, ако ви се гледа телевизия- ето с какво ще ни радват тази вечер:

  Че: Аржентинецът – биографичен, драма, исторически, Франция, Испания, САЩ, 2008 г.; режисьор: Стивън Содърбърг; в ролите: Джулия Ормонд, Бенисио дел Торо, Оскар Исаак

  Аз лично ще включа канала, когато на сцената, в лицето на боливийската военна жандармерия се възцарявя историческото възмездие и моралната справедливост спрямо един садист, дегерат и изверг! -Ммм-мм-м, хубаво, браво!-дето казваше Бай Ганьо, но повечко такива операции трябваше да има по света!

 11. А, вече всичко е ясно с филма за “че”! Юбилейно го пускат другарите.. Отчитат се, значи, защото днес цялото прогресивно человечество чества 90- годишнината на Фидел Кастро… В тази задушевна атмосфера БНТ излъчи тази вечер в новините дълги хвалебствия (има си хас!) за дъртото чучело. Славословията наистина ме накараха да погледна календара, да се уверя, че слухът и зрението ми не са увредени и че не се намирам в кварталния клуб на БСП на сказка на о.з. подп. от НМ др. Кътю Рълев.. Лееше се 100% най-долна и лъжлива комунистическа пропаганда от НАЦИОНАЛНАТА ОБЩЕСТВЕНА МЕДИЯ!…И се завъртя плочата- за “най-добрата система здравеопазване в света” , за “/почти/нулевата детска смъртност”, за любовта към лидера- агитпропчиците от БНТ да питат АНДИ ГАРСИЯ, ГЛОРИЯ ЕСТЕФАН, МАРКО РУБИО И СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ КУБИНЦИ В САЩ, ИЗБЯГАЛИ сред вълните и акулите точно от концлагера на Кастро! Имаше и за това как надживял 8 президенти на САЩ (?!), как победил в Залива на прасетата (с помощта на др. Кенеди, но това не се каза), за щастието, партитата и пачангите, гуантанамера, 90 метрова пура в чест на дъртела (да си я навре в…, нали му забраниха да пуши!) и т.н.
  Само че минути след това същата медия излъчи материал за Венецуела- гладни бунтове, празни магазини, книжни хартийки вместо национална валута… И нито дума, че всичко това е по кубинска и сесесерска рецепта!

 12. През м. март 1948 г. NBC подава документи в съответния департамент на САЩ,да и разрешат излъчване на цветна телевизия,Но поради монополност,не и разрешават.Тогава компанията отива в Куба и прави там цветна телевизия през м. ноември.Това е … У нас първите експериментални излъчвания на черно -бяла,бяха направени от МЕИ 1958г.

 13. чл. 61 от Търновската конституция: “Всякой роб, от какъвто пол, вяра, народност да бъде, свободен става, щом стъпи на българска територия.”
  Тъй са го написали предците ни.

 14. до СТАМБО:
  СТАМБО, имаше информация ,че чавес е дал на кастро дал на 50 000 кубинци да командват военните, службите и “народното стопанство” във венесуела.
  Също както беше в нрб, всичко се командва от КПСС и техните прислуги от КГфсБ и ГРУх.
  Представяш ли си 50 000 “съветници” , които са на издръжка на венесуела? Освен това и няколко милиона тона нефт за кюба без пари, при положение ,че цените са 100-150 долара за барел.Това са над 1000 долара за тон. Без тая “помощ” от чавес при най-високите цени на петрола кастро щеше да е фалирал отдавна. кастро не може да плаща дори и по 10 долара за барел. А и туплерь не му помага много с петрола.
  кастро окупира венесуела с чекистката си хунта , която гарантираше сигурността на чавес.

 15. Съгласен съм с всичко казано за МОЧ-а, но да извлечем и полза докато го има/Той и защитниците му/ .
  Най-лесно и ДОСТОВЕРНО:
  1.ДАНС да идентифицира националните предатели и агенти на КГБ/ако самата тя все още не е на подчинение на КГБ/.
  2.Чуждите посланици да видят кои са лоялни към НАТО и ЕС./Ако им пука за това/
  3.Само питам: ББ да не играе ролята на двоен агент Щирлиц…/Ама не на кино/

 16. МВР освен да охранява МОЧА и рояка альоши, нищо друго не охранява.Престъпността е невероятна.Грабежи , побоища над беззащитни хора,под охрана закараха и горкия човечец като курбан за Ердоган, въпреки решението на съда.Нямам думи.И държавата , за капак, се управлява от човек на полицията – Боко.Срам.Ама парите на джуджи скоро свършват и очаквам продажната крадлива шайка.управляваща България да отиде в затвора, ако иска и МОЧА да си го вземат , като обикалят в двора на пандиза,да му се кланят.

 17. Тук също прекъсна – почти два часа нямах достъп до блога.

  С това се занимава МВР на Бъчварова, Цветанов и Борисов. Дано излезе.

  За Мутрата от Банкя вече писах. Понеже е проста, тя напусна МВР, за да си запази членството в БКП.
  И като проста Мутра тя излага България.

  Не може хем да си от ЕНП в СЕ, хем да си от НАТО и хем да си приятел на Путин и Ердоган едновременно.
  Просто няма как. Но то стана.

  Грях на всички от ЕНП, които рекламирахте Борисов! Видяхте ли си чудовището? Дето ви е съюзник? Халал да ви е съюзникът!

  Трябва да има справедливост.
  Лустрация за боклуците в европейски мащаб.

 18. Не ме питайте защо ме нямаше.
  Две седмици се занимавах с разпити на стари хора, свидетели на геноцида в Пловдив веднага след 9 9 1944.
  Знаете ли какво е било?
  Първо не са взимали богатите, а героите от Опълчението на връх Св. Никола и героите от войните 1912 – 1918. Защото те са знаели кое е злото – Русия – и са били готови да се опълчат на стари години.

  Като нас.

 19. Чета, чета стари статии и видях, че Георги Жеков подисал декларация и бил ченгенце и донасял за приятели.

  И мен ме караха – НИКОГА!

  Казваха ми “Подпиши и ще ти помогнем да станеш доцент, ти си умен.”

  НИКОГА! Червени боклуци.

  Затова имам право да говоря и да казвам!

 20. Всичко е ОК, само очаквам г-н Павел Тинков от Видин да каже нещо напротив. Понеже обича да се драка от висотата на Видинската кула.

 21. KRASNOSELSKI, браво за красноречивия пример!
  Куба на Батиста, при някои общи, но поносими пороци на латино-авторитаризма е просперираща държава с голяма и стабилна средна класа, която много повече наподобява Испания, отколкото Боливия. А и социалният произход на самия Фидел Кастро го доказва.

 22. Питам аз баце и отговор не чакам, дето се перчи, яе е готв в името на “стабилноста” на страната да му вземат турците главата, а у нас кога ще се случи долното. Със свалени гащи и подговена туба с вазелеин резИлтатът винагио е един и същ.

  Польша активно начала готовиться отразить вторжение «агрессивной» Российской армии и создает подобие партизанских отрядов из молодежи. Военизированные формирования в стране уже репетируют сценарии возможной войны.
  Польская молодежь с начала военных действий на Украине стала активно вступать в военизированные формирования, которые уже насчитывают около 100 тыс. человек. Часть членов этих группировок будет задействована правительством страны при формировании войск территориальной обороны, сообщает «Би-би-си».

  http://www.gazeta.ru/army/2016/08/12/10122725.shtml

 23. Драги ДЕМОКАМАРАДТ,

  Същото дередже с “кубинската интернационална помощ” беше в Ангола и Мозамбик. Върхът е в Чили по времето на др. Алиенде. Там обаче, нещо се пооср..ха компанйеросите интернационалисти. Тогава -писал съм-броят на “дипломатите” от кубинското посолство в Сантяго превишава 3 (ТРИ!) пъти щата на чилийското Външно министерство… На 11 септ., когато ГЕНЕРАЛ ПИНОЧЕТ въвежда ред, в “посолството” се открива стрелково оръжие, колкото за половин полк, (апропо, Викторе и др. фенове на Алиенде- ТОВА СЕ СЛУЧВА 2 СЕДМИЦИ СЛЕД СМАЗВАЩАТА ПОБЕДА С 53% НА ОПОЗИЦИОННАТА ДЕСНИЦА, ЛИБЕРАЛИ И ДР. НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ срещу комуноидите на кастровия лакей (въпреки техните шашмалогии!/ И в момента на БУНТА НА ГЛАДНИЯ НАРОД. т.е.-ГЕНЕРАЛ ПИНОЧЕТ е действал с ясна политическа и обществена легитимност!.) Дано дочакат неговия дух някой млад патриот и в Куба, и във Венецуела!

 24. Интернационалната помощ в Ангола беще заплащана с необработени диаманти,това създава условия за корупция и ето… 4 рима къбински генерали изгоряха по тази линия,показно,че който не дели,си отива.Е там бяха замесени и наркотици о по линия на Нориега и се започна дефицита в платежния баланс на Куба.Купонната система продължава с години,Алиенде също докара страната до купони и глад,затова преврата не срещна отпор от масите,сега и Венецуела е с дефицит на храна и масови стоки,3 дневна работна седмица,режим на тока,абе обикновен социализъм,ама прилепчив…

 25. До ОТБЕЛЯЗВАМ:
  И аз те харесвам, майна!
  🙂

 26. До Павел Тинков:
  Gusto, майна! Приятели сме.

  Gusto, gustare /лат./ – удоволствие.

 27. Между другото, в по-старите родове в Пловдив латинският е останал от Пловдивкото херцогство на Рение де Три /1204 – 1260/.
  Интересното е, че днес прочутата Кръстова гора тогава се е казвала Боа де кроа = дословно на Кръстова гора. Била е владение на

 28. Продължение.
  Боа де кроа, Кръстова гора, е била владения на един яростен туркопол /рицар-мюсюлманин на служба при кръстоносците/ – Ашар-ага. Един от първите турци, дошли в Европа още в началото на XIII век. От селджуките – рус и синеок.

  Четете повече, момчета и момичета! Не се занимавайте само с политика.
  Русия така и така си отива.

 29. Някой може да пита – от къде е това?
  От архивите на Ватикана е.
  Вероятно и Бождар Димитров ги е чел тези неща – но ни вопъл, ни стон.
  Единственото, с което се гордее това тъпо ченге е, че бил изял някакъв документ тогава. И за това днес го оставят за Директор на НИМ – вероятно докато започне да се изпуска като като Цола Драгойчева. Дето им беше вмирисала душите на обслужващия персонал от УБО-то, както ми се оплакваше един уволнен през 1991.

 30. По темата.
  Отдавна съм писал:
  Скъсване с Русия и разрушаване на болшевишкия кич!

  Само взрив ги оправя тези кичове!

  И понеже нощно време тези паметници на робството са обилно осветени, оня ден отидох да питам в EVN кой плаща тока за осветяването. Не можете да си прледставите какво ми отговориха.

  “Осветяването се плаща от всички енергопотребители по равно. Но не се притеснявайте – то е по-малко от стотинка на месец”.

  Тава е гадно! Не искам да плащам!

  Това е тема за статия след проверка. Така е в Пловдив. Не вярвам да е по-различно в Зоофия, както и в останалите български градове.

 31. Драги ОТБЕЛЯЗВАМ,

  Само малка корекция към едно име, което “не ще спомена/от страх мойта песен да не оскверня”, дето е рекъл Вазов:

  Бездар Димитров е по-правилно…

 32. За разлика от БГмутростан-милиционеристан, Австрия е държава където закона е върховен на дело а не на думи: http://www.reuters.com/article/us-turkey-austria-idUSKCN10P0BN?il=0
  Но какво можем да очакваме или искаме от територия БГ – подчинена на върховенството на русия, с електорат поразен от дълбока амнезия или олигофрения, управлявана де факто от името на путин от същества, чиято низост ги вписва прекрасно в категорията на женски полови органи. Странно ми е само това, че още търпят БГ в ЕС. Единственото ми обяснение за това е, че чрез БГ русия тества границите на търпението на ЕС. С БГ в него ЕС заприличва все повече на КОЧИНА!

 33. Още нещо интересно от архивите.

  “18. Херцог де Три се оттегля от властта през 1208 след срамната загуба от Цар Борил до Пловдив и с достойнство предава херцогството но братовчед си барон Жерар де Стрем, но до 1213 се титулувал “Херцог на Пловдив”. В герба му са трите сребърни хълма на Пловдив на златист фон.
  19. Хенрих де Фландр е третият син на Бодуен VIII, граф на Ено и на Маргарита д’Елзас, графиня на Фландрия. Роден е през 1175 в Брюж…”

 34. А в нашата фалшифицирана история се пише, че Цар Борил е загубил битката с кръстоносците през 1208.

  Погледнете колко назад стигат тук руските фалшификации. Когато те самите са били васали на монголите и руският помак Александър Невски още не е светец.

 35. А ако някой не знае какво е “помак” веднага ще му обясня.
  Идва от презрителното “помагач” съкратено. Това е най-достоверната етимология. От Централните и Западните Родопи – селата Манастир, Славейно, Чокманово, Чепино.

  Помагач на врага, приел вярата му и да две пари се обърнал срещу своите. Като Александър Невски.

 36. Ама той и Путин е като Александър Невски. Помак. Даже и повече. Построи най-голямата джамия. То бива, бива руско православие, ама чак толкова не бива!
  Нищо чудно и Путин да приеме исляма, колко му е? Ако не го е приел вече. За да се сдобри с другия идиот и заедно да мразят Цивилизациата.

  Руски боклуци.
  Скъсване с Русия. Тя е извор на зло. Вижте ги – един път така, пък другия път – иначе. И всеки път все по-иначе. Отврат.

  Скъсване с Русия. В Родопите на Русия казват Лъжестан. Хубава дума.

 37. И това нищожество, което имаме за Премиер, ще се скъса да целува и двамата. За да го харесат Путин и Ердоган.

  Абе боклук банкянски,
  На теб кой ти дава пари? ЕС ти дава. Путин да ти е дал нещо? Не – той само взима. Чрез цената на газта като най-скъпата продавана в Европа като на “братска държава”.

  Нещастник, много си смешен! Хубаво викат по стадионите “Бооойко, курво!”

 38. Бойко Борисов е характерна курва. Без извинение – ние, лекарите, сме принудени от професията си да казваме нещата пряко.

  Та така за Премиера.

 39. Комунистите (социалистите) могат да протестират също за МОЧА. Комуниста Денчо Знеполски (и не само той) участва девет месеца като командир на Гвардейски полк в армията на генерал до Стойчев в юьния фрон на съюзниците до Клгенфурт в Австрия. Това нито се пише от историците нито се спменава от медиите. За тези които се биха паметници няма. А за тези които нито са се били в България или за България пяаметници и днеса стоят нацвъкани на всяка крачка. Бяха съжетски, после станаха руски а сега Путински. Всеки знае, че не са български но си стоият и стоят.

 40. ККБ е комунистрическа държава,която пази комунистическите символи,а пък те демострират пред света и особено пред Русия,че България е проруска и прокомунистическа отходно-помийна яма.

  Зрезлия социализъм е налице в “европейска” България.
  Всичко смърди на комунизъм

 41. В допълнение към поста на ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Още когато за пръв път се заговори за демонтиране на МОЧА (и комунистите се заканваха да го охраняват денонощно) един познат написа открито писмо до тогавашния кмет Янчулев с предложение да го даде на циганите – никаква охрана не можеше да го спаси. Само че не го послушаха.

 42. Добре де…щом в България е била фашистка и Съветската армия ни е “освободила”, защо не се вдигне паметник на американската армия освободителка. Все пак американците ни бомбардират докато все още сме съюзници на Хитлер, а СССР нахлува едва когато вече сме обявили война на Хитлерова Германия. Т.е. вече не сме фашисти и следователно американците са Освободители… То пък при тия дървени глави логика да тръгнеш да търсиш….

 43. Не мога да разбера защо българите не искат, не могат или се страхуват да видят и разберат съвсем прости и ясни неща. Всички се крият с много извъртания и оправдания.

  Не бих говорил за миналото, ако и днес цялата страна не беше нацвъкана с въоръжени чужди войници – плашила в почти всеки градски център.

  За спедните въпроси не виждам отговори:

  Тези войници плашила били освободили България. От кого, кой бе окупирал страната? Имахме всичко за една свободна страна – правителство, армия, полиция, народно събрание. Те действително ни освободиха от нашите хора. Войниците ни окупираха и пазеха наетите от тях да ни изтърбушат и превърнат в нова азиатско крепостническа територия.

  Тези воойници пазеха когато на българите бяха отнети парите, имотите, спестяванията, професийте, образованието, дрехите, даже мислите и смеха. Около 30,000 българи бяха заровени в земята, без да се знае, къде, кога и защо. Оправданието бе “врагоеве на народа”. Никой не можеше да пита защо и на кой народ са врагове. Напротив всички бяха карани като стадо овце, надзиравани от наети кучета да викат благодарнсти и хвалебствия на новите помещици.

  3. Баламосваха ни, че тази войници са биели за България. Нито един от тях не беше се бил с накого в България. Ако е за военни действия, те бяха извършени от едиственото военно участие на България на страната на съюзниците за девет месеца до Клагенфурт в Австрия. Много български младежи участници в тази антифашистка събираха с гърдите и телата си оловото на хитлеристита и оставиха кокалите си в чужда земя. Да сте чули за някакви паметници за тях? БСП като наследници на БКП съвсем нехаят за тяхните членове участници и мълчат.Много от ръководителие на този истински антифашистки фронт, комунисти и не комунисти, бяха или заровени, или пратени в лагери или просто забравени.

  4. Тези войници бяха от Съветската армия, командвани от КПСС и паметнциите бяха изпълнени от БКП по тяхна заповед. Сега ги няма, но ни баламосват, че тези жойници за руски а сега вече Путински.

  5. Тези които направиха тези паметници единодушно гласуваха, че се отказват от българско поданство и искаха да премат съветско поданство, за да си осигурат надеждна защита ако някой поиска сметка за престъпленията им. Господарите им от Кремъл не се оказаха толкова щедри и не им го дадоха.

  Има още много въпроси, но поне тези стигат за сега.

 44. До СТАМБО. Нека си наблюдават,хич да не ти е на иная работа.И аз осещам но не ми пука!IIC…..oIL.

 45. Да наблюдават! Ние не се крием. Те се крият. И преди, и сега.
  Измислят си разни псевдоними. Червени боклуци.

  Когато човек прави нещо хубаво, той не се крие. На когато работи против България, той прави “закрити партийни заседания” като преди 1990.

  Слава Богу, вече можем да работим За България свободно. А руските отрепки продължават да се крият. 100 години е така.

 46. Да кажа за “закритите партийни събрания” за по-младите.

  Във всяко учреждение и организация, работнически колектив и пр. на Затвора НРБ имаше ППО – партийна организация на БКП. Това бяха най-простите от съответното предприятие, които по устав бяха длъжни да донасят за вражески настроения.

  Хората им се смееха.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.