Евроатлантът Борисов замазва пред евроатлантическите съюзници евроазиатските си подмазвания

Ако следите как премиерът Борисов замазва следите на своите гафове по евроатлантическа линия, ще забележите една закономерност: след издънките му по евроатлантическа линия на дело, следват думите му за лоялност към евротлантическия избор на България. Дела срещу думи, обратното на онова, което е завещал Апостола : “ дела са нужни, а не думи”.

Впрочем, на Борисов едновременно са му нужни и делата в реверансите му към Москва и думите, които да ги прикриват пропагандно за пред “простолюдието”, което му вярва и му гласува.

Борисов, който зарадва руските медии с изблика на евроатлантическото си миролюбие срещу “неродения Иванчо” ( някаква химера за общ флот на натовските черномоски държави) и дори успя да привлече с този ход критичния поглед на големите западни медии, изрече след това серия от уверения, че сме лоялен съюзник на НАТО и ЕС. Торпилирайки параноично в зародиш едно неясно, но потенциално неприятно за Кремъл ( “Русия много ще я заболи”, загрижи се от името на Москва той) намерение за сътрудничество на евроатлатническите сили в Черно море срещу ескалиращата руска милитаризация този “гьол”, премиерът на най-големия бенефициент на европейски фондове в ЕС  на глава от населението ни най-малко не се отметна от позицията си за любовта си към туристите ( руските най-вече) и платноходките ( на олигарсите му) за сметка на корабите и ракетите в “гьола” Чрно море. Но пък демонстративно се появи на натовски кораб посред туристическия сезон на Черноморието ни и заяви , за удивление на убедената в потъването на военните ни гемии, че сме имали най-добрите военноморски съдове в НАТО.

Това ходене по ръба на истината след залитането по лъжата Борисов практикува и за санкциите срещу Русия, и за “скръбта” си относно натовските танкове, които  газят  земята ни, и за прикрития му ( от публиката) отказ в България да бъде разположен противоракетен щит, подобно на гостоприемната за него Румъния. А напоследък отново и за АЕЦ “Белене”, чието закриване след дълго криволичене Борисов досега използваше като доказателство за своята прозападна ориентация, рискувайки гнева на Путин ( само че героят от приказката “Лъжливото премиерче” толкова често си е сменял позицията за този “гьол”, че заявката му отново да наливаме бетон за милиарди в тази бездънна корупционна яма, направена в последното му интервю по Нова телевизия, мина почти незабелязана в графата “ овчарчето пак плаши с Руската мечка”).

Ето един пореден шедьовър на Борисовото лицемерие само дни, след като с предаването на издирван от турското “правосъдие” турски гражданин се подмаза на Ердоган в момент на обтягане на отношенията на Анкара с НАТО до степен на скъсване, с каквото турският владетел заплаши чрез един от министрите си. В тази атмосфера Борисов избра да демонстрира добросъседско покорство пред Ердоган и очевидно повдигна вежди и въпроси на Запад. Последва мълниеносна мисия в София.

Министерският съвет осведоми за нея вчера. Състояла се е среща, на която Борисов декларативно потвърдил своята лоялност. Текстът не се нуждае от редакия, а само от осмислена реакция – ако човек е в състояние да възприеме разминаването мужду думите и делата на нашия евроатлант.

“Борисов: Оставаме лоялен член на НАТО и ЕС

Пресцентър Министерски съвет

Военнослужещите ни са изключително подготвени, полагаме огромни усилия за справяне с мигрантския поток, декларира премиерът

България е лоялен член на НАТО и Европейския съюз, доказали сме своята евроатлантическа ориентация. На българска територия непрекъснато се провеждат тренировки, учения и подготовка, участвахме в наблюденията на учения на българските и американски сухопътни сили, на нашата и тяхната авиация, високо се цени приносът на българските военнослужещи в мисии и операции на НАТО. Това заяви премиерът Бойко Борисов при разговора си със заместник-председателя на Военния комитет на НАТО генерал-лейтенант Марк Шислер в Министерския съвет, съобщиха от правителствената инфромационна служба. Марк Шислер е на тридневно официално посещение в България по покана на началника на отбраната генерал Константин Попов.

Министър-председателят отчете, че правителството полага всички усилия за модернизирането на българската армия и даде за пример военното летище Безмер, където наскоро беше открита най-модерната самолетна писта в България. Борисов припомни и взетото от Министерски съвет решение целево да бъдат отпуснати 3 млн. лева от бюджета за изграждане на нови казарми на 68-а бригада “Специални сили”, както и предложените от правителството и одобрени от парламента дългосрочни проекти за модернизиране на армията.

„Военнослужещите ни са изключително подготвени. Всекидневно полагаме огромни усилия за справяне с мигрантския поток, благодарение на огромния труд на нашите полицаи, жандармеристи, военни и военноморски“, каза още Бойко Борисов.

Министър-председателят обсъди с Марк Шислер предизвикателствата пред НАТО в региона на Европа и настоя за намирането на общи решения по проблеми пред Алианса при зачитане на интересите на всяка страна-членка. „България продължава да води една балансирана политика, да поддържаме контакти на различните нива с нашите съседи и въпреки техните проблеми, успяваме да запазим това относително спокойствие по границите си“, подчерта Бойко Борисов.

„България действително е лоялен член на НАТО . Ние дълбоко ценим приноса на вашата държава и важността й в Алианса е от значение, както и усилията на премиера Борисов“, каза от своя страна заместник-председателя на Военния комитет на НАТО генерал-лейтенант Марк Шислер. “

27 мнения за “Евроатлантът Борисов замазва пред евроатлантическите съюзници евроазиатските си подмазвания”

 1. Армията се “развива” с такива темпове, че скоро ще останат само чиновеническите “генерали” останали още от времето на тато. Линк:

  http://www.mediapool.bg/osven-bez-tehnika-balgarskata-armiya-skoro-shte-se-okazhe-i-bez-voinitsi-news252813.html

  И не само там , ето миналата година бб най-сетне прие “закони” за незаконните служби в нрб – за убо, за румно, … и т.н. и т.н.. С които разшири още повече “правомощията” им от тези които имаха преди 1989г..
  П.П. При такава “развита политика” в областта на сигурността в нрб , сигурно е само че броят на начальниците, които са назначени “свише”, ще се увеличава. И те ще трябва сами да си изпълняват “заповедите”, и даже заповедите , на назначилите ги за целта гасудари.

 2. Много се моля България да се цивилизова поне колкото Румъния.

  Където мошениците, докопали се до властта, вече търкат наровете.

  Да оставим, че Борисов е измамник.
  Че тук лъже за това, че бил десен, но хвали диктатора Живков.
  Че лъже ЕС, за да получава милиарди, които веднага се прехвърлят в Русия и българският народ продължава да обеднява след 10 години членство в ЕС. Това го няма никъде в ЕС!

  Банкянското човекоподобие /благодаря, Стамбо/ трябва да бъде съдено като криминален престъпник. Всички знаем за кражбите му.

  Като Ал Капоне – за неплатени данъци.

 3. Цялата членска маса на партията ГЕРБ се състои от милиционери /червеният партиен башибозук/ и семействата им.
  Които три поколения вече са свикнали да не работят. Свикнали са да мързелуват, да взимат най-голямите заплати и ние да им плащаме пенсионните и здравните осигуровки. Идете да видите чиновничките в “Паспортен отдел” или в КАТ. Всичките са милиционерски жени и дъщери. И те гледат с досада, защото им пречите работното време да мине в клюки, кафета и обсъждане на снощната серия от индийския филм.

  И от тази партия ГЕРБ да чакаме нещо добро?
  Как пък не!
  В момента само мислят как пак да фалшифицират поредните избори, за да продължи сладкото безгрижие.

 4. Вдигнало жабето ББ краче и чака да го подковат.

  Чул е, че има дипломати, които могат да балансират между интересите на големите, но защо реши, че и той го умее…

 5. Борисов всички го държат с нещо.

  Червената мафия тук като криминал от СИК.
  Русия – че го направи генерал чрез агента си Симеон – мадридския мошеник.
  Турция – чрез контрабандата на цигари.

  Жалка картинка е Борисов.

 6. Оня ден имаше протест за сваляне на правителството, по същия повод.
  Отидоха кръгло 4-ма (четирима) човека….
  Ще станем като Румъния, ама друг път.

 7. г-н Инджев,
  Макар и най-малко вас да мога да подозуирам в симпатии към мутрата, не мога да се съгласа да квалифицирате нарушаването на Конституция, решения на съда и законите в държавата като “гафове”. И то не поради желанието ми да ви “цензурирам”, колкото поради това, че автоцензурата ви в случая е неуместна – една обикновена мутра никога не върши друго, освен престъпления.
  А сега просто имате възможност и вие да се убедите в горното.

 8. MAGA, явно болшинството в БГ го устройва ситуацията в която се намира и шоуто трябва да продължи.

  В крайна сметка не можеш да помогнеш на някого, който не иска да му се помогне.

 9. “Полиция нахлу в Съдебната палата в Истанбул, нареден е арестът на 173 души”.
  Мократа мечта на ББ и ЦвЦв

 10. Дядо ми който вече е покойник ,много точно ги оприличаваше такива като Бойко.Той казваше: при един ходи да се е….е ,а при друг ходи да ражда! Селски тарикат,на който Европа в най-скоро време ще му подложи бананова обелка.

 11. Мисля че знаете приказката за (ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ)? Борисов в ролята на ОВЧАРЧЕТО наистина го надмина .Толкова много изсцеоки показват същноста му. ПОЖАРНИКАРА-МИЛИЦИОНЕР освен да угажда на този със СЪРПА И ЧУКА и на ОНЗИ с ФЕСА в същото време да ВЪРТИ опашка като неговата КАРАКАЧАНСКА ОВЧАРКА пред ЕС ООН. Би трябвало вече да се спре и да си седне на пос.я задник, и да спре да върти ОПАШКАТА защото някои ще му я ОДРЕЖИ! При всички тези простотий тоя надмина неговия кумир ПРАВЕШКИЯ ХИТРЕЦ.И оня беше ПРОСТ,този ДВАШ!IIC…..oIL.

 12. Четейки статията и негативните коментарии за ББ, все пак ми се ще, поне в деня на Успение Богородично да бъдем малко по-справедливи и да признаем недостижимите висоти, които достигна ББ в своята арогантност и простащина. Възпитаният, от която и да е религия, дори да е атеист, никога не би нарекъл Бог- каквото и да е неговото име, НАЧАЛНИК.
  Кой друг, може сътвори това освен ББ?
  ————-
  До ОТБЕЛЯЗВАМ
  “Идете да видите чиновничките в “Паспортен отдел”…”
  Не изгарям от желание, но понякога се налага…Върнахте ме в първото управление на ГЕРБ, когато трябваше да си получа готовия подновен документ за самоличност в една окръжна служба. Но преди да го получа, имах ” неблагоразумието” да изкажа същите твърдения за служителките, плюс това, че полицаите още са с милиционерски манталитет. След което ме арестуваха, поради това, че нямам в себе си документ за самоличност-бележката не важела.С което всъщност доказаха, че съм прав. Когато ме водеха към “трамвая” ,ме разпознаха и ме освободиха, но не искам да изпадам в подробности, за да не се “разконспирирам”. Не заради друго, а защото според мен е по-важно КАКВО се казва, а не КОЙ го казва-ако ще да е нобелов лауреат. Въпреки, че 99% съм сигурен кой е ОТБЕЛЯЗВАМ.

 13. Извинявам се, имам грешка в правописа.Вместо(изсцеоки)да се чете (изсцепки)!IIC…..oIL.

 14. Драги ОГБЕЛЯЗВАМ,

  Изобилният снимков материал илюстрира думите ти за мутромилицонерската парвенющина, гарнирана и с тази на една евроикона.
  ОБърни внимание на “църковния” тоалет на щастливата майка!

  http://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-tv-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F—%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B0-news572015.html

 15. По результатам первого полугодия 2006 года десятку самых дорогих компаний в мире возглавляла Эксон Мобил, капитализация ее составляла 371 миллиард долларов. А третье место занимал Газпром с капитализацией почти в 250 миллиардов долларов.

  Прошло 10 лет. Первое место занимает Apple с капитализацией 577 миллиардов долларов. Второе место Google— 547, третье Майкрософт – 452, четвертое Амазон – 365. А что же касается двух замечательных компаний, Газпром и Роснефть, то они не входят в первую сотню компаний. Одна стоит 50 миллиардов, другая стоит 54 миллиарда. И, собственно, если сравнивать их не с капитализацией американских компаний, а просто с кэшем, который имеется на счетах, скажем, у Apple, то Apple, у которой кэш свободный составляет 231 миллиард долларов, может купить Роснефть вместе с Газпромом, причем 2 раза.

  Вот, собственно, и вся мировая табель о рангах. Вот, первые 100 компаний по капитализации в мире – это, прежде всего, 54 американских компании, за ними идет 11 китайских компаний, остальные – Германия, Франция, Япония. Никаких российских компаний нету в первой сотне. Вот это, собственно, итог правления Путина с 2006-го по 2016-й, всего 10 лет. Страна под названием Россия – ее нет в списке стран, в которых есть хотя бы одна входящая в Топ-100 корпораций.

 16. Този човек е невероятен наглец и лъжец! -“България е лоялен член на НАТО”! Какъв член ,та всяка тайна информация която се спуска от НАТО до 5мин. вече е предадена в руското посолство. Нали американският посланник каза че сърцето на Б.Борисов е в Русия. ХА…ХА Кой му вярва? Даже и в румънските медии писа ,че Бойко е руска подводница! Всеки изминал ден той става по-опасен и вреден за България и за живота на българите! Този път няма да се повтори 9.09.1944год.,бат Бойко това да ти е ясно! Народа ще изкочи от и ще изхвърли окупаторите-руснаци и мекеретата-русофили.Предателите -рублофили ще висят по дърветата! Всевишният ще раздаде справедливост ,както вчера наказа журналиста от 5та колона Д.Цонев! Ние и да му простим ,всевишният не прощава! Голфъра-А.Райчев, Шаренкова, и др.продажна измет от журналистите на Решетников ще ги настигне дългата ръка на БОГ!

 17. За незапознатите с милиционерската терминология/всъщност и аз тогава то научих/ “трамвай” е тръбата в клетката, на която ти закачат белезниците, за да висиш на нея.

 18. Самият министър на културата на северните варвари (ако варвари могат да имат култура) признава в интервю че те са … изроди… да точно така … изроди – виж тук: https://pbs.twimg.com/media/CjIw5NPWYAEh93s.jpg:large

  Интересно колко ли хромозоми имат тези в българия, които се родеят с варварите?

 19. Основното умение на милиционера от Банкя, понастоящем премиер за 2-ри път на България е празноговоренето. Дали ще се хвали за нещо, което НЕ Е направил, дали ще лъже за нещо, което Е направил – това е приносът на пожарникарят-каратист към българската политика! Друго няма – лъжи и лицемерие!
  И голямо крадене на публични стедства – в първия му мандат изпука резерва, който беше над 8 милиарда лева. Сега взе заеми за 16 милиарда евро! Да (ни) е честито на нас – данъкоплатците МУ!

 20. Връщам се към линка с милото тържество. Да е живо и здраво бебето с изконно любимото на българските парвенюта българско име Никол (има си хас, но липсва образеца Гери-Пуфи-Муци-Сиси или нещо от сорта, с тире). Има обаче и нещо по-дълбоко. Това е възприемането на политиката в България като кръстническо-комшийско-роднинско-клановска работа. Тато беше при соца, Кръстникът е в демокрацията. И тъй като вече кандидат-президентката е ясна, ясно е, че деня, в който трябва да избираме между нея и НАТОвеца с петолъчка на будьоновката, ще посветим на хобитата си-риба, туризъм, спорт, четене, градинарство и т.н.

 21. оследва мълниеносна мисия в София.

  Набиха ли му канчето или да дойде Нюланд.А най – добре е ние да му го набием, защото когато няма държава-т.е. върховенство на закона – сме дивашко племе.

 22. В медиината мъгла,в която живеем,казаното в статията на г-н Инджев звучи като “Царят е гол”.
  Не знам дали Клюкар е такъв,но отбелязвам,че човек никога не може да е сигурен в процентите.

 23. Драги Стамбо,

  Благодаря за снимките от ПИК! Много ме развесели. Шоуто е пълно! Личи, че никой не знае как да се държи в черква. И от къде да знае? Хеле пък надупената майка с късата поличка на една от снимките! Облечена като за жур с танци.

  От следващия ти коментар – за будьоновкатета. Някъде отдавна съм чел в спомени за Първия глад от 1921/22, че мужиците в селата ги наричали “остроглавите ленински идиоти”. Натовецът с будьоновката и същият!

  На Stefan браво да добрия хумор!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.