Орелът Румен Радев налетя на министър, но показа смирение пред началника му Борисов

“Водещата политическа новина на деня” ( както биха се изразили водещите на телевизионни новини у нас) е ни рак, ни риба, а орел.  Защото вече не е генерал, но го титуловат с това звание. Не е и кандидат за президент официално, но не оставя съмнение, че е. Обаче има ореол на орел, “готов да излети”, както сам заяви днес на първата си пресконференция като цивилен генералът от резерва и бивш командващ военновъздушните сили Румен Радев.

Разни медии ще ви кажат разни неща, цитирайки дългоочакваното проговаряне на Румен Радев пред медиите. Но ви предлагам да ви кажа онова, което няма да ви кажат във връзка с онова, което Радев отказа да каже.

Запитан беше за срещата си премиера Борисов, който вече веднъж го обвини остро в лъжа, казвайки за действащия генерал, че “ вече веднъж го е излъгал”. Генералът, който днес говореше за собственото си накърнено достойнство в сянката на министъра на отбраната Николай Ненчев, не се засегна на чест от нападението на Борисов. Орелът Радев, иначе винаги готов да полети, моментално се приземи. Сниши се и уважително обясни, че не си говорил много с премиера, защото той бил “зает човек”.

Ето това е сюжетчето, което си заслужава прочита. Защо един такъв орел е пуснат между раците и щуките в българската политика, в която всъщност цари умилителна политическа учтивост между орлите, раците и щуките?

Баснята за някаква битка между БСП и нейният продукт Бойко Борисов, използван на вълната на монархосоциализма за разбиване и обсебване на дясното политическо пространство в България, продължава.

Борисов има вече дълъг опит в заиграването с един соцпрезидент, като Първанов. Сега се очертава продължение на тази негова практика с кандидат президент, издигнат от уж вражеската на ГЕРБ столетница.

Борисов е амбициозен. Ако Мартин Лутър Кинг е имал “една мечта”, то нашият премиер си има (поне) две. Много му се иска да е президент, но и да остане в историята като един Ангела Меркел, създавайки широка коалиция между водещите партии в България, приватизирали лявото и дясното в режим на задкулисно съгласие от 10 години насам ( и повече, ако ГЕРБ бъде разглеждана като втора степен на изгорената ракета НДСВ).

Кандидатирането на Румен Радев е генерална заявка за осъществяването на този сценарий, който беше обсъждан преди и след парламентарните избори през 2014 г., макар и двете крила на посткомунистическата партокрация да отричаха това.  Моя милост, който посочваше това съзаклятничество, имаше честта да бъде лично обруган по този повод в медиите от високопоставени слуги на Борисов.

Слугите не се извиниха след като Борисов стигна дотам да предложи на шефа на БСП Михаил Миков пред телевизионни камери поста председател на Народното събрание, а в. “Преса” написа, че победителят е бил готов да хариже на БСП 4 министерски кресла ( включително, по моя информация, това на отбраната, което е основна мишена на орела Радев днес- впрочем Борисов успя да удовлетвори желанието на руската пета колона в това отношение и все пак наложи начело на комисиято по отбрана в парламента генерала от резерва Михов, тъмночервен съратник на Първанов и прототип на Румен Радев  в наши дни).

Сега перспективатата, при липса на всякаква съпротива, е печеливша за генералитета в българската политика. Ако Радев бъде кандидатиран от БСП утре, което се смята за сигурно, има два варианта: да спечели или да загуби ( най-вероятно лично срещу Борисов). И в двата случая се отваря път към така мечтаната от БСП и Борисов голяма коалиция. При загуба на Радев президентът Борисов ще оваканти премиерския пост и ще засили апетита си да сготви лелеяната шорока коалиция като един великодушен баща на нацията- подобно на приятеля му Първанов, акуширал президентски на монархосоциалистическото правителство след катастрофата на царския популизъм. Ако ли пък Борисов загуби, ще трябва да изпълни обещанието си за предсрочни избори и при очертаващия се спад на доверието в ГЕРБ на вълната на загубата ще може да застане в същата поза на спасителя на националния интерес.

Борисовите слуги са в най-тежко положение. От една страна им се иска вождът им да освободи пространство за израстването им, но в същото време , ако осиротеят без него в изпълнителната власт, ще трябва да делят порциите с широко скроените лакомници от широката коалиция. Което е единствената добра новина за теб, читателю- радвай се, че не си слуга на Борисов и пионка в руския шахмат в България.

30 мнения за “Орелът Румен Радев налетя на министър, но показа смирение пред началника му Борисов”

 1. Ето един линк, не само за армията и “службите” в нрб, а и за цялостната картина в задкулисционните договорки на бб и командващите го офицери от бкп:
  http://www.faktor.bg/ikonomika/biznes/79876-darzhavni-druzhestva-ostavat-pristan-za-skandalni-cherveni-ministri.html
  Чудно е само защо бб се пъчи кат орел , че бил спечелил изборите, след като си управлява с “опозиционата подкрепа” на ДпС и бкп(абв + бсп) ???
  П.П. Колкото за радев, то дистанционното му е в “наши ръце”. Той няма нито полетен план, нито разрешение за полет.
  Защото почти всички орли , соколи и друга им подобна перушина в нрб се командват дистанционно , като дистанционното не е в тях , а на друго място.

 2. Имате една грешка в началото на статията
  “..резерва и бив командващ..”. Бивш..

  Иначе поздравления за статията. Не държа коментара да се публикува.

 3. Електоратът на герб и на всички останали партии, с изключение на РБ,е известен и е един и същ. Той няма да се увеличи. Същото се отнася и за политиката им на запазване на руския модел“КОЙ“. Тя е известна и няма да се промени. Така че, дали радев, дали борисов ще стане президент няма никакво значение. Значение единствено и то благотворно за БЪЛГАРИЯ ще окаже само подходящата кандидатурата на РБ и гласоподавателите им значително ще се увеличат. Само това трябва да се обсъжда, защото РЕФОРМАТОРИТЕ , независимо от това че не са напълно такива каквито ги искаме, са единствените, които могат да предложат кандидатурата на човек с доказани високи морални и професионални качества, с доказана проевропейска и проатлантическа ориентация. Тези избори няма да са партийни.Тези избори ще бъдат национални. На тези избори ще кажем коя БЪЛГАРИЯ искаме. Тази, която ще бъде още по-сигурен и надежден член на Европа и НАТО, или тази, която да бъде Задунайска губерния на русия. Или още по-простичко казано. БЪЛГАРИЯ на ЛЕВСКИ или българия на драган цанков.

 4. “Орелът”-генерал Румен Радев е точно толкова генерал, колкото е полицай милиционерът Бойко Борисов! Т.е НУЛА, при това кръгла.
  Жалки подлоги-лакеи на руските си господари – болшевиките от Кремъл.

 5. БРАВО, Иво! Страхотен сценарий на (не)случващото се. Само си мисля, че в момента фаворитка на КОЙ е заоблената отвсякъде сталинка георгиева. Лелка с прическа, излъчване и речник на нищонеказването мясаща изцяло на главна счетоводителка на АПК.
  Сега, just say Бжежински.
  http://focus-news.net/news/2016/08/16/2283758/nezavisimaya-gazeta-rusiya-gubi-milioni-rabotni-mesta.html

  http://apostrophe.com.ua/news/world/2016-08-14/otvet-kitaya-putinu-po-kryimu-privel-v-vostorg-sotsseti/68431

  http://defence-line.org/2016
  /08/za-parebrikom-chast-1/

  http://defence-line.org/2016/08/8571/

 6. У России, по большому счёту, нет ничего своего.
  Абсолютно всё, от финских пельменей и лаптей, киевских князей и церквей до немецких ракет, итальянских «жигулей», японских компьютеров и американской атомной бомбы – всё это создано не «русскими».
  И не потому, что они не генерируют идеи. А потому, что в России эти идеи никому не нужны.
  И дело не финно-угорских корнях (свидетельство тому благополучные европейские страны Венгрия и Финляндия),
  а в феодально-рабском менталитете «финно –русского татарина» с его склонностью к внушаемости и рабской покорности князю, хану, царю, попу, генсеку, президенту…
  В диком восточном деспотизме стремящихся к завещанному Чингисханом мировому господству его правителей , диктаторов и узурпаторов, и в средневековой дремучести попов.
  Результат: иллюзия – «общенародное» чувство превосходства, исключительности, богоизбранности….
  А с другой стороны жестокая реальность – регресс, изоляция, всеобщее презрение и …чувство неполноценности.
  Россия , как подлый раб, всё, что имеет , получает от Запада, и одновременно люто его ненавидит за его превосходство

 7. Милиционер,военен все кадри на ДС и КГБ.Всички страни от источния блок се освободиха от русия,само България е приятел на путин.за кой ще гласуваме? БКП,ДС,КПСС,КГБ-родителите на партиите в България!

 8. През 2006 г. сценарият беше българите да бъдат принудени да избират между един рубладжия, облечен в (спонсорирен от манджуков) костюм “Версаче”, и друг рубладжия с черносотническа рубашка, гестаповска кожена куртка и петолъчна ушанка, закупени от битака за сесесерски, националсоциалистически и др. боклуци край Храма паметник на българското църковно и историческо безпаметство.
  Сценарият успя, дори един виден десен, консервативен и консенсусен европолитик- хер Пьотеринг, Путеринг или Путеринг фон унд нах Мутеринг, май беше, ни агитираше да гласуваме за пудела на Путин гоцэ.
  Сега е същото. Но централата в Кремъл и резидентурите й в полите на Витоша си действат, а онези, за които сме гласували-вече ме е срам и гнус да ги назовавам- се потриват и усукват, за да ни направят пак зрители на същия спектакъл.

 9. Само едно ще кажа, за да се види словоблудството на затичалия се към политиката генерал – на пресконференцията си днес не обели нито дума за превъоръжаването на българската бойна авиация с нов тип изтребител, който, за огромно неудоволствие на БСП и новия му стар приятел Първанов трябва да бъде от натовска държава или от такава, чието въоръжение е съвместимо с това на НАТО /например Швеция/. А иначе се впусна във вайкания за плачевното състояние на десетината руски/от съветско време/ изтребители. Но премълча, че единствения изход е цялостното превъоръжаване на българската армия с въоръжение, отговарящо на стандартите на НАТО. Но си мълчи, защото знае, че ако каже това, което е очевидно за всички – че повече е невъзможно да я караме с въоръжението от времето на Варшавския договор, новите му стари приятели от БСП/АБВ няма да бъдат доволни. Та нали те ден и нощ живеят с лелеяната си мечта – НАТО да се разпадне. Че и Европейския съюз. И тогава, само че в обратен вариант, както казваше вицето на Първанов – един друг генерал Ангел Марин: “Командата марш към НАТО не е здравословна”, сега ще прозвучи в същите тези уста: “Марш към Евразийския съюз на Путин!”.

 10. като се знае начинът на определяне на всяка една кандидатура на БСП дори за селски кмет и като следим борбата на различните лобита за определяне на кандидата за президент между БСП и АБВ, като се сетим какви мастити фигури стоят в екипите, какво ли е политическото поведение на генерала Радев, че да го посочат като кандидат. Веднага ми светва въпросът доколко въобще е бил деполитизиран и как е работил по време на службата си, за да заслужи това внимание сега. Нали се сещаме, че външни хора в комунистическите среди не се допускат

 11. Някой ще каже що за новина съм постнал. Иде реч за най-добрата руска плувкиня с нееднократни допинг провинения която беше допусната в последният момент в Рио. За нея матушката, наужким де, се беше наточила война да води с омразният им Пиндостан и поддакващата му гейропа ако я отрежат от участие.
  След като не успя да изпълни поставената от спортният солташак на джуджи1, мутко, задача да стане шампион на 100 и 200 метра бруст, освиркана от публиката и игнорирана изцяло от конкурентките си Юлия Ефимова се закани, че повече няма кракът й да стъпи в щатите където по начало е избрала да живее и тренира. Или казано с други думи, тя е янки продукт и само формално се води раззийска гражданка. Сега, пред СNN дава на 100% заден ход. Следейки словестните й диарии, ама хич не съм изненадан от “сензационното” решение на ЮЕ. Прочетете и коментарите под инфото. Ама как красиво са нахранили Юлка.

  Российская пловчиха Юлия Ефимова после Олимпиады вернется жить в Америку
  Обладательница двух серебряных медалей призналась, что жизнь в США намного проще, чем на родине. В частности, спортсменке нравится, что в Америке «все улыбаются». Юлия Ефимова сказала об этом в интервью телеканалу CNN.
  http://echo.msk.ru/news/1821190-echo.html

 12. Споко, момци, 2040г наближава. Както казва бай Волен Сид, “американските момчета знаят как най-добре да я свършат работата”.

 13. Генерала се демаскира още когато за п..ръв път се заговори,че ще направим ремонта на двигателите на МИГ 29 в Полша,а не в Русия,като ще спестим на този изтерзан народ няколко милиона евро.То не бяха оставки,тръшкане защо не даваме паричките на Руснаците,та даже и един космонавт се тръшкаше и предричаше аварии…Много съм любопитен,дават ли си сметка партньорските служби какви хора са на командни постове в НАТОвска армия?

 14. До TERVEL
  Констатациите в статията и коментарите са верни. И какво от това-…керванът си върви…
  Това за качествените кандидати на РБ е бля, бля. И Рейгън да им е кандидата,пак няма да спечели. Ако РБ наистина са РБ, трябва:.
  1. Да внесат в НС искане за гласуване по пощата на 2млн. живеещи в чужбина-както правят в нормалните държави от 100г. Техните гласове не могат да се купуват, контролират и манипулират. Иначе, както виждате изборите все повече се решават от ромите , неграмотните и партийните агитки, които ги нахъсват като футболни запалянковци. Лично аз се съмнявам, че такова гласуване ще мине, но поне ще дадат знак на читавия избирател, че РБ е БР, а не креатура на статуквото.
  2.Ако случайно мине в НС и при добра кандидатура, има шанс само при мощно реформаторско гласуване на първи тур. Дори и да се класират за балотаж ще загубят- там БСП ще гласуват със ГЕРБ, както за Омбудсмана.
  Иначе ще ни изнудват да гласуваме за едните, защото е много страшно ако спечелят другите и т. н. Иначе за шоуто и емоциите ще се джавкат пред публиката, ще залавят търговци на гласове, ще разнасят чували с бюлетини и протоколи …ще…си пишем по форумите… и керванът ще си върви!

 15. Като стана дума за великодушното раздаване на кресла (и порции) на иначе “омразните” му комунисти, е редно да припомня трамплина който осигури на парламентарния пудел Мая Манолова, за да подскочи към овакантеното кресло на омбуцмана. Сетих се за нея покрай пушилката, която вдигна около легализираната мафия от частни съдебни изпълнители, ограбващи по безпринципен начин и последните останали трохи от т.н. частна собственост. След като се правеше на толкова възмутена от случващото се, се чудя как не се намери един журналист да я попита как допусна това да се случи в качеството й на бивш депутат от БСП? След като на всички ни е ясно, че нейната партия е пуснала дълбоки корени във всички възможни структури на съдебната и изпълнителната власт. Или може би иска да ни втълпи, че проблема е възникнал едва ли не в последните месеци.
  Извън темата, ми става изключително забавно с поредния лупинг във взаимоотношенията между Турция и Русия. И по-специално в платените рубладжии, които вече съвсем се объркаха към кои ветрове да нагласят платната на пропагандната гемия, носещата се по течението на безпринципната лична изгода и мириса на рубли. Напомня ми за неминуемата циклична ротаци

 16. Да довърша последното си изречение, че натиснах бутона по погрешка.
  Напомня ми за книгата на Дж. Оруел (1984-та) и неминуемата циклична ротация на вечните врагове на Океания – Истазия и Евразия. И как след всяка променя, огромен човешки ресурс бе впряган да пренаписваха историята – такава, че настоящия враг винаги е бил един и същ…

 17. Как няма достойни мъже в тази държава!
  Поредното чучело ген.Радев,съсипал за 10 год. ВВС на България,а сега иска да до съсипе и страната.
  От цялото му изявление си направих следните изводи
  -циник.За 10 г. се сменят главнокомандуващи,Министри на отбраната,Премиери.И всички основно от партията ,която сега го лансира за президент.Съсипват заедно с Радев военната авиация в услуга на вражеска държава Русия,за да може да ни завладее лесно,като се изсипат на военните ни бази руските самолети.Като в Крим.
  И Министър Ненчев с последни усилия спасява какво може и този нещастник Радев се обявява срещу него.
  Е, тона не е ли национално предателство.
  -мафиот.Разбра,че се отпускат средства за армията,въпреки него и партията му и сега иска от най високо ниво да ги прилапа с руските мафиоти по схемата Белене.
  -лъжец.Излъга в руски вестник,че НАТО иска да съсипе авиацията ни ,а сега се отмята от думите.
  -некадърник.Нищо не е направил за стабилизиране на ВВС и кадрите й.Поредната руска подлога.По страшна и от Първанов.
  Защото Първанов завлече държавата с 3-4 милиарда лева с руските проекти,а тази иска директно до я унищожи,като я направи руска губерния.
  Моля ви имайте милост към представителите на РБ.ЗАБРАВЕТЕ ГРЕШКИТЕ.МОМЕНТЪТ Е ПОВРАТЕН ЗА БЪЛГАРИЯ.ПОДКРЕПЕТЕ ТЕХНИЯТ КАНДИДАТ.ТР.ТРАЙКОВ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ.ЕРУДИРАН,СПОКОЕН,НЕПОДКУПЕН.

 18. Към ТЕО:
  Аз пък се чудя, как е бил проверяван този червен боклук от съответните американски и натовски служби, как е бил допуснат до обучение и с какво е спечелил /заслужил, оправдал/доверието им, в качеството си на “натовски” генерал?!

 19. Павле, Тео, г-жа Савова и колеги,

  Този “НАТОвски” червенушко трябваше на основание законовото изискване за деполитизацията на армията НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ УВОЛНЕН дисциплинарно още преди 1-2 седмици, независимо от рапорта му, а не да гушне сега като пенсионер 50 000 и да вее червения байрак! Но кой да направи това? Ние, прозападните реформатори сме по твърдите приказки срещу московската агентура, виж, за твърди ДЕЙСТВИЯ нас не ни търси!

 20. Поздравления за коментарите на участниците във дискусията по темата! След като ги прочетох, не намирам за необходимо повече да коментирам. Мненията са ясни, честни,изчерпателни и компетентни. Дано направим така, че новият обявил се открито слуга на Путин не престъпи прага на Президенството. България има все пак достойни мъже, които да ръководят съдбините й, а не мекотели ветропоказатели. Видяхте ли външния вид на ген. Радев на пресконференцията – гузен, на човек, който се мъчи да надвика съвестта си. Точно такива трябват на Гоце, Корнелия и компания. Приятели, мобилизирайте се, за да можем на президентските избори да изберем човек, който ще запази цивилизационния избор на Отечеството ни, на умните, можещи и знаещи българи. За да не прогоним и онези, които още са тук и продължават да се надяват на нещо по-добро!

 21. Към клюкар:
  „Иначе ще ни изнудват да гласуваме за едните, защото е много страшно ако спечелят другите и т. н. Иначе за шоуто и емоциите ще се джавкат пред публиката, ще залавят търговци на гласове, ще разнасят чували с бюлетини и протоколи …ще…си пишем по форумите… и керванът ще си върви!“

  Вас може, но както за мен, така и за най-малко 90% от съфорумците тук, изнудването няма как да мине. Убеден съм, че този „керван“ ще бъде спрян, но не съм убеден, че дори и тогава „кучетата“ ще спрат да лаят.

 22. Поздравления за прекрасната статия- анализ! Чудех се преди защо изборите са все през есента особено за президент, а то било щото през това време на годината се започва запоят от новата реколта по селските събори, хо’рата се водят винаги от видни “другари” с националното знаме, просто как да не гласуваш за тях!

 23. ЗА ВСИЧКИ, КОИТО МОГАТ ДА ЧЕТАТ НАМЕЦИТЕ В НАЗНАЧЕНИЕТО НА ПОСЛАНИЦИ!:

  Президентът Владимир Путин издаде указ за назначаването на Анатолий Анатолиевич Макаров за посланик на Руската федерация в България.
  Текстът на указа на държавния глава е на официалния интернет портал за правна информация.
  Досега Макаров беше директор на департамента за работа със сънародниците в руското външно министерство.
  С друг указ президентът Путин освободи от длъжност досегашния посланик на Руската федерация в България Юрий Исаков.

  НАЙ-ВЕРОЯТНО РЕЗИДЕНЦИЯТА НА ТОВ. ПОСОЛА ЩЕ СЕ ПРЕМЕСТИ В КАМЧИЯ. ХЕМ ПО-ПРИЯТНО, ХЕМ ДА ОСИГУРИ ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ИМУНИТЕТ НА ДЕСАНТА В ЗАЩИТА НА “СЪНАРОДНИЦИТЕ” ОТ ДУРАНКУЛАК ДО РЕЗОВО, ХЕМ ДА МУ ДОКЛАДВАТ НА МЯСТО “УСПЕШНИТЕ КМЕТОВЕ” КАК ВЪРВИ РУСИФИКАЦИЯТА И КОГА “СЪНАРОДНИЦИТЕ” ЩЕ ПРЕХВЪРЛЯТ МИЛИОН!

 24. Генерал Радев, генерал Борисов, генерал Попов, генерал Иванов, генерал Путин (простете, подполковник), генерал Аспарухов, генерал Райдовски, генерал Киров,генерал Иванов, генсерал Баце, генерал Вуте, барабар с генерал Нане, генералско движение и цяла генералска редица се наредила да става вожд на племето. А племето не се нуждае от вожд, защото по численост намаля и стана по-малко от генералите. Жаждата за власт накара тези хора да обичат родината и децата си по-малко отколкото властта.

 25. @клюкар
  Как ще ми гарантирате, че ако гласувам по пощата писмото ми ще пристигне на посочения адрес? Имам приятели, които живеят така да се каже на пъпа на София и писмата ми до тях никога не са пристигали. Единствено в “Красна поляна” всичко пристига (сигурно защото гоцэ живее там :-), но и това не ми е достатъчна гаранция.

 26. Червените леваци, след дълго “мъдруване” едва ли биха могли да измислят по безлична “личност” за кандидат президент от този никумо неизвестен “генерал” (антинатовец и рублофил)! Но едва ли ще бъде далновидно, ако срещу този “орел” се противопостави не”ястреба” “генерал” Тиквонии Банкянски!

 27. Интересно как никой не се сеща, че преди години МиГ-овете са имали остатъчен ресурс, т.е. все пак са били изправни? Все пак повечето пишещи са мъже, служили в казарма.
  И още нещо – откъде знаете какви действия (не) е предприел Радев?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.