Тройният пакт на Путин

Не е новина, че Путин днес кацна в Крим, макар, че събитието не беше оповестено предварително. Той това и цели: да няма новина във факта, че си наглежда плячката като у дома си. За пети път откакто я погълна с измама и коварство, лъжейки за участието на Русия в превземането Крим полуострова, което после с гордост призна за успешна операция, ръководена лично от него.

За Путин плячката Крим е главен източник на легитимност пред плячкосаното руско “обществено мнение” по същия начин, по който е зависим в икономиката от приходите от петрол и газ- т.е. природните ресурси, чиито цени обаче не определя на световния пазар. Виж, цената на Крим, перлата в короната на шовинистичната му политика, зависи явно от грижата му да напомня отново и отново за това свое завоевание ( в най-буквалния смисъл на думата). Съответно от недрата на този източник на горост от “победата” Путин черпи колкото се може повече пропагандни децибели ( след като не може да направи същото с петролните барели).

Съответно самодържецът Путин разработи за пред поданиците си и напук на целия свят вариант на поговорката “като не щеш мира, на ти секира”. Или поне така си мисли. Перифразира я в “като искате в ЕС, на ви враг с фес”. Изгради за целта троен пакт по логиката на онзи между Рим, Берлин и Токио, скрепен от тоталитарни режими на базата на омразата им срещу демократичния свят.

Фарс с фес. Това е остта на Путин. Гради я с аятоласите в Иран и с излекуваните от вековното си светско заслепение османци.

“Путин с фес” нямаше да звучи обидно, особено след като се знае, че той отдавна прави метани на исляма, който бил по-близо до православието от католицизма. Освен за другарите и другарките му в България, за които фесът беше символ на съпротивата им срещу ужасите на демократичния батак, настъпил тук преди четвърт век. Спомнете си само кампанята им срещу кандидатпрезидента Желев, преминала под мотото “ Жельо с фес”!

Обидно ли казах? Пардон. Няма такова нещо. Щом др. Путин е решил да сложи фес, значи това е хрошо. Така звучи оглушителното мълчание на петата колона тук. Немеят пред съюзяването на техния руски кумир с аятоласите и с презрения ( доскоро от нашенските русофили) Ердоган, запасал вече руски ятаган.

А пък Ислямска република Иран направо сбъдна древен руски блян. Приближи руското оръжие толкова на юг, колкото то никога не е прониквало. В резултат на което иранските фундаменталисти от Хизбуллах не само се бият рамо до рамо с руските си инструктори в Сирия, но и получават директна въздушна помощ от руски самолети, излитащи вече от ирански летища.

kolaj_putin_erdogan_roxani

На тази мюслманско-православна картинка на братството по оръжие й липсва само местна възторжена песничка по подобие на онази от периода на съюзяването на Германия, Япония и Италия ( и на Хитлер със Сталин за цели две години).

“Рим, Берлин и Токио,

верни на борбата,

скоро ще наложат

нов ред на земята

Българио, Българио,

щастлива си сега,

в ръцете ти, в ръцете ти,

са всичките блага”

Ето моето предложение за днешно продължение:

“Москва, Иран и Ердоган,

верни на борбата,

скоро ще ни вкарат

ведно в халифата

Българио, Българио,

със руски ятаган,

щастлива си сега,

че заедно сме

с Путин, Иран и Ердоган!”

 

22 мнения за “Тройният пакт на Путин”

 1. Много голяма плячка погълна Путин ,но скоро ще я повърне. Няма да му стигнат парите да я задържи. Той е едно икономическо джудже ,който е зависим от световните цени на петрола. Никой не иска да купува руската газ. Приходите му намаляват всеки ден.Той е обречен,няма полезен ход.Обграден е от всякъде със санкции. BGEGINSKI: 2017 краят на Русия!

 2. Страхотен, Иво!
  Безсмъртна реплика, при това повече от aктуална на песента “Рим, Берлин и Токио…” изпълнявана на живо по радио София от куплетистът Миленков.
  Осмисляйки статията стигам до неизбежният извод. С Мълчанието на медийните агънца съчетано с безпримерното им Лицемерие не ли е БЛОГА НИ първият и последен рубеж на нормалноста на евроатлантическият избор на страната ни.
  БЛОГА НИ=Тhe last stand https://www.youtube.com/watch?v=EDD7njPERvQ

 3. Преди:
  Хитлер е казал ,че ще победи – расата,
  Сталин – класата,
  А Чърчил – КАСАТА!

  сега:
  туПлерь казва – кривославния RAZIзъм,
  Ердоган и аятоласите – радикалният ислямизъм,
  А останалият свят повтаря – касовият реализъм!
  Плюс петролно-газов KOKOM!

  Но, докато обама сключва зделки с ембарговите парии – кюба и аятолахстан , и прекъсва така деситилетните усилия за промяна в тези деспотии ,а туПлерь на който дори не са наложени нормални снкции, вижда това , какво да си мисли??! Ами ,че при следващ “нобелов лауреат за мир” и неговите мижави “санкции” ще паднат!Както падат за кюба и аятолахстан.
  П.П. Лошият пример на обама с Кюба и Иран само насърчава туПлерь!

 4. РАДЕВ ОТ ПАРТИЯТА НА РАДКО ДИМИТРИЕВ
  Румен Радев, заместникът му с чисто българското име Анатолий, героят на СССР и български космонавт Александър Александров, депутатстващият генерал Михо Михов, запасните разведчици, служили на ГРУ в българското РУМНО и още кой ли не са платени руски агенти или полезни идиоти, робуващи на догмата „Кат Русия няма втора”.
  Тези червени отрочета са преки наследници на тройния предател Радко Димитриев, организирал русофилския бунт срещу княз Александър I през 1886 г. и после духнал в Раша. След година кой знае защо Радкото бил помилван и се върнал да си дослужи в Българската армия като ЯВЕН и ОТЯВЛЕН руски шпионин. Същият шпионин бил избутан до командващ армия и през 1912 г., преди решителното настъпление срещу Чаталджа, спрял победоносния ход на 2 (две!) български армии и поискал Коронният съвет в София да реши дали, аджеба, трябва да се атакува Чаталджа или напротив. Сякаш войникът може да прави нещо друго на бойното поле, освен да бие врага.
  Докато царят, министри и други генерали-русофили като Иван Фичев спорили и се туткали, турците докарали подкрепления от Мала Азия, храбрите български полкове затънали в калта и измръзнали от първите есенни студове, а сред войниците избухнала холера, пренесена от болни (или умишлено заразени) турски пленници. И българската победа се отдалечила с още половин година, до март 1913-а. През това време Сърбия и Гърция, насърчавани от Русия, сключили тайния си съюз срещу България.
  През Междусъюзническата война предателят-русофил Радко Димитриев издал българските военни планове на сръбските съюзници-разбойници. Но не бил съден, а само уволнен в запаса.
  Преди началото на Първата световна война българското правителство изпратило запасния генерал Радко като дипломатически пратеник в Петербург, за да лобира пред истинските си работодатели за подобряване на отношенията с „освободителката” Русия. Щом пристигнал в Матушката, Радко изпратил депеша в София, че преминава на руска служба. Отново облякъл генералската униформа и командвал цяла руска армия, но германците го разбили във всички сражения и отново бил уволнен.
  През 1918 г. болшевиките арестували Радко и още неколцина царски генерали, държали ги като заложници и накрая ги убили по особено жесток начин с тъпи брадви и мотики.
  Поучено от примера на радковци, преди победоносните сражения срещу руските окупатори в Добруджа през 1916-1917 г., правителството уволнило от Българската армия или преместило на незначителни дължности всички офицери-русофили.
  Слава Богу, че Радев навреме се освети като руски агент.

 5. Моля, не подценявайте руските говеда! Целият свят да се обедини срещу тях, те ще гладуват и по корем ще се влачат, но ще си изберат отново Путя или дори някой още по-хард! Това са зомбита с промити мозъци и да не очакваме промяна отвътре.

  Червеният цирей ще гнои поне още 50 години на гъза на нормалното човечество…

 6. И тримата не са прави!!!
  Нито касата, нито расата нито класата! Дори за победа не може да се говори а за поток на живота! Но кой политик се интересува от мъдростта???
  Политиците са едни от най-ограничените, алчни и глупави хора на света. По тази причина те нямат друг избор освен да си надянат маски на благоприличие и благоразумие, за да създават илюзии на хората. Създадоха свят управляван от нехармонични закони, тресящ се от смъртни заплахи за унищожение на планетата, които нарастват в експоненциална прогресия заедно със нарастването на човешкото познание и възможности. Расата, касата и класата са само примамки за умовете, за да не може човека да живее в мир и щастие!!! За да не може да развие себе си като хармонично същество в единение със света в който живее.

 7. GEORGI NIKOLOV,
  браво, Жорж, жестоко парче, албумът официално излезе вчера! Виж долу, във форума спорят какъв е “колаборантският” войник- едни казват- естонски, други-унгарски. Според мен войникът е от Руската освободителна армия на ген. П.Власов (РОА). Говорил съм с руснак, който е бил войник в нея. Перипетии колкото искаш, накрая успява да се установи в ЕВропа. Но това, което този човек ми описа като трагедия на семейството си и на едно малко градче в Южна Русия, паднало в ноктите на болшевишките изверги, ме накара напълно да разбера мотивацията му. Колкото и тя да звучи “С Велзевула срещу Сатаната”, ако хвърлим поглед към всички руски военни формирования, които се бият на страната на Хитлер срещу Сталин,ясно става, че тук няма толкова колаборационизъм или просто търсене на индивидуално спасение, колкото омраза към съветския режим и желание за отмъщение заради неговите зверства, които практически засягат всяко семейство в страната-концлагер.

  ► Русская освободительная армия
  1-я русская национальная бригада СС «Дружина»
  29-я гренадерская дивизия СС «РОНА» (1-я русская)
  30-я гренадерская дивизия СС (1-я белорусская)
  30-я гренадерская дивизия СС (2-я русская)
  Батальон Муравьёва
  Дивизия «Руссланд»
  Добровольческий полк СС «Варяг
  Зеленая армия особого назначения
  Народная бригада Каминского
  Отряд Николая Козина
  Русская гражданская вспомогательная полиция
  Русская национальная народная армия
  Русская освободительная армия
  Русская освободительная народная армия
  Русский корпус
  Русский отряд 9-й армии вермахта
  1-й Синегорский Атаманский казачий полк
  1-я казачья дивизия (Третий рейх)
  15-й казачий кавалерийский корпус СС
  Казачий полк фон Безелагера
  Бригада Асано
  Казачий стан
  Казачий полк Кононова
  Казачий полк Котулинского
  Отдельный казачий корпус (Третий рейх)
  Казачий полк фон Рентельна
  Русские воинские отряды Маньчжурской императорской армии
  Казачий полк фон Юнгшульца

 8. Путин си търси друзя, ама няма кой да му се върже на акъла.Ердоган просто си прави неговите сметки, но няма да даде пари на Путин.Иран също ги прецака , пускайки огромни количества нефт на пазара.Така ,че тези декларативни прояви, са нищо и никакво.Путин може да си разиграва марионетките в Европа, защото са зависими и глупаво-алчни, но с Изтока няма разиграване.Тези са толкова обиграни в нищо-недоговарянето, че му е бедна кгб-йската фантазия на джуджи.
  По-важно е ние, българите, да натикаме руските слуги в левия им ъгъл.Този продажник, който бил български генерал да си отнесе шамара, че и боя и глутницата , която го тапоса да си взема куфарите и при идола си в Русия.

 9. Москва. ИНТЕРСАКС. Сенатор Елена Мизулина предложила кастрировать всех мужчин России, чтобы «поумерить их прыть». С этой целью она призвала Правительство РФ создать Федеральную службу по кастрации, а также команды кастрации в каждом регионе. «Они будут оперативно выезжать на дом, в рабочие офисы, за город, чтобы проводить необходимые процедуры», – пояснила Мизулина.

 10. Стамбо, точно така. Виж нашивката на ръкава в началото. Власовец който няма какво да губи и единствената алтернатива е да умре с достойнство.

 11. “Росгладнадзор” сообщил севодня в “Комсомолская правда”: Главний мюфтия Русии-джаш Исмаил хаджи издал заказ,что нада обрезят всех 147 милионав руских, потому что приехат очен гладная,очен свирепая зимой, и от всех147милионав кожички, руское государства сготвит вам самъй огромной борш в мире и въй едете целая зимой! Мъй думаем за вами каждъй день! Дерзайте Еврогейови! Дерзай НАТО!

 12. Ако Турция отвори базата в Инчирлик за руски самолети, както заплашително обявиха, това ще бъде голямо поражение за НАТО, които ще се принудят да преместят атомните бомби в Румъния.
  Което допълнително ще нагнети напрежение между Алианса и Русия.
  A ние, заради мекушавите политици, както винаги ще бъдем между чука и наковалнята.

 13. Към CITIZEN:
  „Ако Турция отвори базата в Инчирлик за руски самолети, както заплашително обявиха, това ще бъде голямо поражение за НАТО…“

  Естествено, че това няма да бъде „голямо поражение“ за НАТО, но още по-важното е, че ще бъде голям успех за България, защото ще си решим един път завинаги проблемите и с Русия и с Турция, независимо от „мекушавите ни политици“.

 14. @ CITIZEN:
  Още миг и ще ме разплачеш!
  Недай си Боже да решат “претърпелите поражение” НАТОВЦИ вместо в Румъния /по чисто геостратегически съображения/ да предислоцират базираните понастоящем в ИнДЖирлик бойни единици /барабар с “атомните бомби”/- в България!
  О, ужас!
  Отидоха му на банкянското човекоподобие и пацифизма, и мечтите за белите яхти /в ответ на руските линейни в Черното море/, и бляновете за “патоци” и “александруполоси”, и “любовната му мъка”, дето го мъчи да седи на два стола!
  Остави това, ами що русофилски генералски пагони ще се разхвърчат?! Чак ердоган-баши ще ни завиди!
  Едно сал утешение ще ни остане – няма да се наложи да ремонтираме трошките-мигове и другата остатъчна руска железария. Бая парици ще си спестим. Не, че няма и тях да ги окрадем като “фондовете” де…
  🙂

 15. @ CITIZEN

  Не знам като Citizen как оценяваш преобладаващата политическа, културна и друга селяндурщина на Citizens for European Development of Bulgaria, те начело с вожда си падат пацифисти, не щат се мешаат, рийш ли, чекат се разбѐрат големите, значи… Иначе към Русия ги тегли и сърцето. Че и калкулаторът, особено по линия на мурзилки, матрьошки, балалайки, черноморски яхти, туристи, купувачи и прекупвачи на имоти и руски проекти.
  Но прогнозата ти за възможните събития след Инджирлик не ми изглежда вероятна. Анализът на Илиян Василев от тези дни ясно мотивира защо до разрив между Турция и Запада няма да се стигне.

 16. Към Павел Тинков:
  Звучи нескромно от моя страна, но не мога да се стърпя и да не изразя радостта си за единомислието ни по отношение последствията върху България, ако пророкуваното „голямо поражение на НАТО“ от шаман-оплаквачка на руски щат citizen се сбъдне.

  Поздрави и хубави дни!

 17. CITIZEN:

  НАТО е система за отбрана, а не победоносен поход. Думата ‘поражение’ говори за емоционалната принадлежност на коментиращия… и за неадекватност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.