Разкриха подкупен от Русия голям американски “полезен идиот”- кога ли ще се случи и с българските идиоти на руска хранилка?

Мразя да цитирам Ленин, но злият гений на най-голямата социална пандемия в човешката история, разпростряла се на една шеста от планетата, а след това и върху половината от нея, не ми оставя шанс по отношение на подигравките му по адрес на алчните западняци ( самият той е бил подкупен от германското правителство с вагон злато, за да разлага руската армия и го е направил по много полезен идиотски начин в полза на вражеската държава, както е известно отдавна). Нарича ги “полезни идиоти”.

Лакомията на благоденстващи иначе полезни идиоти, като най-дълголетната медийна звезда на Си Ен Ен Лари Кинг, явно не се лекува с още и още подкупи, сервирани от режими, готови да плащат за неговата “запазена марка” в журналистиката, продадена днес директно от този цар на интервютата директно на Кремъл.

Истината обаче, поне в американския случай, излиза наяве. Кога ли у нас положението в това отношение ще стане “американско”? Продажниците тук са напазарувани от руските си купувачи на цели редакции и дори не се опитват да си прикриват руската срамотия с някакво прозападно смокиново листо. Видя се и от коментарите на уж спортните уж български кометатори от Рио, които (почти) вкупом си падат по телевъзторга от всичко руско, показано в Бразилия след като на косъм се размина забраната за участието на руската команда, уличена като производна на държавно спонсорирана политика на дрогирането на спортистите ( как ли се е стигнало до решението на МОК все пак да остави федерациите да решават сами дали да забранят на руснаците участието и така да закобиколят уличаващия доклад с доказателствата за руската държавна политика да се тъпчат руските спортисти с допинг?).

И което е по-лошо, робията на проруската лакомия не се смята за нещо необикновено и достойно за презрение у нас. Напротив, вече и в новините на БНТ открито слугуват с нова рубрика ( без изрично да я оповестяват) за красотите на Москва и прочее хубавини , сделани в СССР и нейния приемник Путинова Русия. Не сте ли забелязали? Ами пуснете си телевизора в централно информационно време и непременно ще ви сполети, без никакъв инфомационен повод, някой възторжен репортаж за прекрасното московско метро и т.н. Няма безплатна вечеря ( на трапезата на руската пропаганда, зад която стои прословутата руска щедрост в раздаванто на порциите) в 20 ч., но и няма кой да поиска сметката на когото трябва в тази търговия с руско влияние.

 

Известният американски журналист Лари Кинг е взел подкуп от 225 000 долара от черната каса на Партията на регионите на избягалия в Русия бивш украински президент Виктор Янукович, съобщи украинският депутат Сергей Лешченко.

Парите под масата са били дадени на Кинг, за да вземе интервю от тогавашния премиер Никола Азаров, потвърди и Севгил-Мусаев Боровик, главен редактор на интернет изданието “Украинска правда”.

Интервюто е било много “задълбочено”. Първият въпрос е бил: “Какво харесвате във вашата работа?”, а вторият “Какво не харесвате във вашата работа?”. Премиерът отговарял и на двата въпроса как строят в Украйна футболни стадиони, пише изданието “Интернешънъл бизнес таймс”. А когато Лари попитал: “Защо влязохте в политиката”, Азаров отговорил: “Това е мъдър въпрос”.

Разкритията около плащането на голямата сума на американския журналист дойдоха покрай разследването на ролята на Пол Манафорт в управлението на Украйна докато е бил съветник на Виктор Янукович в периода от ноември 2007 до октомври 2012 година.

За това време US лобистът е получил 12,7 милиона долара от черната каса на Партията на регионите. След това разкритие Манафорт бе уволнен от кандидат-президента Доналд Тръмп, чийто шеф на предизборната кампания беше от няколко месеца.

От Националното антикорупционно бюро на Украйна разпространиха в петък 19 страници от разследването, в които личат тайните преводи. Не всички пари обаче са отивали в джоба на Манафорт уточняват следователите. Много от тях са били получавани от подставени лица.

Големи суми от Партията на регионите е прибирала и германката Ина Кирш, която е ръководила Европейския център за съвременна Украйна. Съучредители на центъра са били трима депутати от партията на Янукович.

Все още няма официално обяснение или опровержение от Лари Кинг. Неговото предаване “Лари Кинг лайф”, излъчвано по Си Ен Ен, е вписано в книгата за рекордите Гинес, като предаване с най-дълъг живот в ефир.

Кинг е направил над 50 000 интервюта и почти няма политик или известен бизнесмен по цял свят, който да не е сядал на “горещия стол” срещу Лари. След повече от 25 години Кинг напусна телевизията през 2010 година.

В момента Лари Кинг работи за финансиратия от правителството на Русия пропаганден канал RT – “Русия днес”.( kafene.net)

 

Putin bei Larrry King

 

http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2015/12/12/ruskata-televiziia-rt-navyrshi-10-godini-lari-king-pokani-vl.1414392

29 мнения за “Разкриха подкупен от Русия голям американски “полезен идиот”- кога ли ще се случи и с българските идиоти на руска хранилка?”

 1. Откак научих за изумително “прозрение” на бащата на ссср, че запад е пълно с “полезни идиоти” възхищаващи се на експеримента съвецка раззия преди има-няма 40-тина години, благодарение на радио “Свобода”, признах го илича, че е гений поне в лепенето на етикети.
  Колкото до нашенските петоколонци които в никакъв случай не са и полезни идиоти, поне за себе си, надежда всяка оставете. Пропуснат беше моментът за лустрация и сега ръсят мозъци на мах по сите медии и най-паче държавните колко нефелен е неолибералният модел по който страната ни е бутана от лошавите Гейропа и Пиндостан. Да, това са същите които ни убеждаваха през “такова беше времето”, пак, иам си хас, срещу добро заплащане, че соца ще погребе капитализма.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 2. По степен на морална отвратителност сред американските “полезни идиоти” често съм поставял рубладжийския мерзавец с 1000-та тиранти дори по-горе и от ноам чомский. В науката си все пак чомский е учен, докато лары кынг е икона на журналистиката, която има кръв по ръцете си след всички долни манипулации срещу САЩ и света- медийната истерия и лъжите за Виетнам и Камбоджа са най-известната илюстрация на тези нейни престъпления.

 3. GABRIEL от Русия:
  Никогда в Российской Империи-СССР не умели делать правильный геополитический анализ и просчитывать свои действия больше чем на шаг вперёд. Оставив в стороне, за давностью лет, царскую Россию перейдём к РСФСР. План Ленина захватить Варшаву и открыть РККА путь на Берлин и в западную европу разбился о поляков , которые оказались большими патриотами чем классово сознательными.
  Позже Сталин рассчитывал вломить Гитлеру топором по черепу, тоже надеяь на сознательность рабоего класса Германии. Немцы оказались больше национал-социлистами чем интернационал-социалистами и Гитлар опередил Сталина и едва не покончил с Россией.
  После войны, вместо сближения с Западом, опустили железный занавес и загнали всех куда ступила нога советского солдата в соцлагерь. Построили стену для надёжности в Берлине и думали так будет вечно. Затем наступил полный паралич мозговой деятельности и они решили поднять свой престиж вторжением в полудикий Афганистан. Кончилось всё позорным бегством и развалом государства.
  Жалкие эпигоны в сегодняшнем Кремле загнали страну в изоляцию и этого стоило ожидать после получения такими, как Проханов трибуны и права голоса. Этот “пророк” ни разу за 25 лет не сделал верного вывода из обстановки и всегда попадал пальцем в небо. Сам Путин и его окружение правратили Россию в страну победившей мафии и держатся у власти на штыках специальных служб. Назвать этих людей геополитиками язык не поворачивается.
  (искате ли превод?)

 4. После “Она утонула” и ОН УТОНУЛ (бих искала да напиша ОНИ):

 5. Всеки си изкарва хляба по един или друг начин. Важно е че статията разкрива за какви пари работят Американците. Това трябва да даде база за сравнение на Русофилите у нас и да си направят сметката колко ги ценят. Аз бих ги призовал да действат патриотично и да поискат достоен хонорар преди да започнат да славят Русия у нас.

 6. И на господ ,ако ще да дадат рушвет блядовете, с режима на престъпника Хуйло е вече свършено.Тази сутрин по “нова” още един полезен идиот-др.Антон Тодоров: бат Бойко ще ги бие като шкембе в дувар на изборите.И ти ли взе да му правиш мазни курбани бе Антончо? До скоро си мислех че той не е от тия, ама и той същата мастия.Валентин Вацев ще излезе прав: вагони с пари идват от русия във България. Дайте малко и на нас от тези пари, че да се направим че ви вярваме. Ама сте алчни! Алчен г..з , кръв с…ре! Днес един полезен идиот,който много бъркаше в руската каца с мед, даде фера. Д.Цонев бог да го прости ,обичаше шума на парите. Целия парламент и правителство и те са полезни идиоти на Москва.

 7. Човекът ‘цар на интервютата’ е дал добър пример за вярността на тезата, че не трябва да си беден, за да си нечий слуга. Слугинажа е призвание – питайте за това кремълските слуги от АБВ и БСП през ГЕРБ и някой части на РБ до ДПС, Атака и ПФ. Те са богати и са професионалисти в слугуването, точно като лари кинг (пиша умишлено името му с малка буква – като за новия крал на слугинажа).

 8. И още нещо, лари конг със сигурност не би направил обективно интервю по темата за руските ‘миротворци’ в’Сирия’ – https://justpaste.it/xkz3

 9. Ако описаното в Ройтерс тук http://www.reuters.com/article/us-iraq-massacres-falluja-special-report-idUSKCN10Y1VD е световния стандарт, който налага Америка днес, какъв толкоз проблем да намираме във варварските действя на русия по света? Не виждам особена разлика в пълния идиотизъм и на двете страни, освен това, че путин, за разлика от обама и Америка, не твърди, че е еталон на цивилизационните ценности. Нащите задокеански приятели паднаха до немислимо дъно под ‘вещото’ ръководство на последните си три президента. Падението за съжаление продължава с главоломна скорост.

 10. Докато САЩ и Русия не се разберат по отношение на междузвездните си войни, мир на Земята няма да има.А искаме да летим в Космоса и да си пазим здравето и децата!Тези хора,тези мъже са луди за пари и власт!А Ева им е виновна,че откъснала райската ябълка.Омръзна ми това мъжко оправдание на агресията,която унищожава света в продължение на хилядолетия!!!Религиите и идеологиите само утежняват човешкото развитие!!!

 11. Ако беше само Лари Кинг,с мед да го храниш и шапка да му купиш!Продажни душици много,някои ги достига напрежението на кръвното налягане от лъжите и манипулацийте които вършат,но за други ще почакаме.

 12. До колкото знам от чуждите медии Лари Кинг е взел 250 000 от Янукович а той е украинец а не руснак.

 13. Много им личи на уж българските уж спортни “журналисти” русолюбието! Няма съветски/руски спортист, който да не е по-по-най в техните “коментари”. Не виждат ли останалите състезатели какво правят по терените, не разбират ли какво виждат?!? И да речеш, че не знаят за допинговата програма на империята на злото?! Знаят! Със сигурност ако не знаят могат да научат, да разберат, да се поинтересуват! И доклада на WADA могат да прочетат и да видят доказателствата.
  Единствен Кедъра е мислещ човек, който не се поддава на пропагандата! Не знам как устисква и какви проблеми му създават останалите. Но той е човек с позиция, която много често е в противоречие с официалната линия на БНТ и не я крие. Чест му прави!

  Допингирането на руснаците не е тайна още от соц време – зобеха като мулета и така докато не ги хванат. Спортът беше полето в което можехме да се “изявим” и да “победим” свободния свят.
  И западни спортисти има не малко, които взимат допинг, но който го хванат си изтърпява наказанието и не се втурват политици и правителства да го защитават! …
  Основният проблем е, че нито МОК, нито международните федерации нямат реално желание да се борят с допинга! Затова и половинчатите им решения, забрани за някоя и друга година или дори за по месеци, и отново позволяват да хванатите с допинг да участват. Това е игра на жмичка в която всички знаят какво се прави, но си затварят очите. И се надяват да не им се налага да вземат отношение. Защото комерсиализацията отдавна превзе спорта!

 14. По темата: “Чертова дюжина Путина. Хроника последних лет”, АНДРЕЙ ПИОНТКОВСКИЙ
  ‘Так вот, великий и ужасный Л. Кинг на наших глазах был укрощен, перевербован и превращен в полезного буржуазного идиота’.

 15. Относно влаковете с пари дето идвали от Русия!!!
  И къде са тези влакове с парите? Някой някога да е видял руснак да дава нещо? Руснаците могат само да взимат. Парите, които текат към нашите петоколоници не са от Русия, а са наши пари, ограбени от българските пенсионери и не само. Плащаме за най-скъпите горива например и от там идват влаковете с пари, които се разпределят за доказалите любовта си към Русия.Ето сега милионите за реактора, които България трябва да плати на Русия, защо мислите бързат да се разплатят. Ами защото голяма част от парите ще се върнат тук по утвърдени корупционни схеми. Не е необходимо да си голям правист за да разбереш, че българските институции направиха всичко възможно България да загуби този арбитраж. Дори Борисов лично ходи до Иран да се опитва да продаде реактор, който дори не е произведен. Вярвам на Георги Котев.
  Всъщност исках само да кажа, че влаковете с пари от Русия са мит – Русия не дава, само взема, а пеликаните около потоците се гушат с нашите пари.

 16. Към Vencislav Valkov:

  Янукович, който се крие днес в истинската си родина Русия, е толкова украинец, колкото Сидеров е българин ( в политическия смисъл и двамата по националонст са руснаци).

 17. @Снайперист, виж на латински как звучи тази сентенция:
  Anus vorax sanguinem kakat.
  Лаком за***к кръв с**е.

 18. Напълно съм съгласен със Сия. А Вацев е просто хитрец.

 19. @ VENCISLAV VALKOV:
  Не съм така изискан и тактичен като уважаемия домакин и ще те попитам направо:
  Наистина ли си толкова слабоумен или само се правиш на такъв?
  Наистина ли не вдяваш, че заради тази свиня янукович избухна МАЙДАНЪТ?
  Наистина ли не се досещаш чия политика прокарваше янукович?
  Наистина ли не знаеш къде се е сврял сега като мръсен плъх янукович и кой го приюти и пази?
  Ай, стига, бе!
  🙂

 20. ДО БОЛКА ПРАВА СИ СИЯ!
  ХОДИ ОБАЧЕ ДА ОБЯСНИШ ТОВА НА ТАКИВА КАТО VALKOV.

 21. По повод изклюяително точният коментар на Сия преди около година имаше структурен анализ на формирането на финансите на течната дружба(приходи, комисиони, “загуби” и прочие) на Алекс Алексиев. Всичко се свеждаше, има си хас, до прецизни корупционни схеми които плаща, ти да видиш, родният данъкоплатец под формата на най-високите цени на руските горива в Европа. Стига да я намеря статията, мисля, че я срещнах първо в офнюз ще я пусна и тук.

 22. Чудя се с какво ли ‘държат’ дъртия козел Лари. Педофилия? Май се вкарвам в сериала ‘ The Americans’. Може да е художествена измислица, ама не съвсем.
  Прочетете във Фактор статията ‘ Краят на имперския запой на Путин’. Няколко пъти погледнах името на автора ( Александър Сотник), че бях УБЕДЕНА, че така може да пише само г-н Инджев. Не знам дали е руснак г-н Сотник. Изглежда прекалено интелигентен на снимката…
  Помните ли като намериха портрет с голо тяло на шопара янукович. Много ‘естетично’!

 23. На Сия поклон!Така трябва да се обяснява на малоумниците,че с русия
  да си нямаме работа-бандитите винаги ще ни пре-бат!! Това всички посещаващи този блог го знаят!

 24. Преди много години, при участието на нашият отбор по Художествена гимнастика в Ротердам, член от екипа забелязва как руската треньорка тайно предава вързопче златни пръстени при ръкуването си със съдийката на първенството…

 25. А на едно световно се оказа, че диаметърът на българските обръчи е с един см по-малко от изискванията на стандарта. Оказа се, че обръчите са изработени по специална поръчка в СССР.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.