Южен Поток пак умря -време е Борисов да се озъби на Путин за това своеволие

Не може да се отрече, че нашият премиер храбро се бори срещу своеволията на Путин, който си позволи да лиши българските пеликани от своя “Южен поток”. Още на 19 декември 2014 г. той се скара на руския президент, който на 1 декември обяви в Анкара края на проекта като “южен” и го обяви за “турски”. Ще строим “Южен поток”, отсече на 19 декември 2014 г. на връщане от Брюксел Борисов напук на Путин.

“България ще издаде необходимите разрешителни за “Южен поток” и ще продължи подготвителните дейности по реализацията на проекта, каза той…

Нека да го докарат тук потока, тук ще си направим хъбче и ще си продаваме газ така, както и Турция”, допълни още премиерът Бойко Борисов.

Всяка държава има различни отношения с Русия, едни – много приятелски, други – не толкова. Имаме историческа дружба с руския народ” , обясни радетелят за дружбата между народите- и особено между руския и нашия, Бойко Борисов. http://www.vsekiden.com/163693

Дааа, Борисов не вярва на сълзи! Путин може да си плаче, но Борисов твърдо отказва(ше) да му вярва, че наистина е закрил корупционния конвейр, наричан още поток. Многократно заявяваше, че ще го строим. И че не сме го построили досега само защото са му прекъснали мандата през 2013 г.

В свое интервю от 29 май 2014 г. бившият съветник на премира Жан Виденов и днешен университетски учител по геополитика Валентин Вацев, “точен” в бомбастичните си прогнози ( както винаги), предрече геостратегически: “Ако до 45 дни някой не събори това правителство, после и с ядрени удари „Южен поток” не може да бъде спрян”. В същото интервю каза и една истина ( все пак): че влаковете с руски пари се задават във връзка с Южен поток” и ще направят богати едни, а други ще премажат.

Цитирам точно “точната” му оценка и прогноза:

“Да не забравяме, че противниците на този проект са два вида хора – едните са идейни американисти, които смятат, че руската тръба ще озлочести България, а другите – просто се сърдят, че не са поканени. Няма съмнение, че от Русия са се задали няколко влака претъпкани с пари. Тези композиции някого ще позлатят, а други ще бъдат размазани от тези пари.” http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/21608-valentin-vatzev-ne-chakayte-izbori-ot-rusiya-sa-se-zadali-nyakolko-vlaka-s-pari.html%7D

Не се минаха и няколко пъти по 45 дни, и Путин нанесе нещо повече от “ядрен удар” , спирайки “Южен поток”. Оказа се, че Путин бил голям “американист”…

Ето, че вчера, на 21 август 2016 г., от Газпром съобщиха, че закриват не само потока, но и чиновническата му хранилка. Разтуриха депатрамента, който отговаря(ше) за неговото пълногазие и съобщиха този факт официално.

Ами сега?

Сега е време Борисов да се вслуша в съвета на руския посланик Юрий Исаков, който обясни пред БТА на 5 декември 2014 г., че вината на България е в това, че не е “показала зъби” ( на Брюксел) и да ги покаже на Москва в аналогична ситуация, когато от Кремъл му закриват  любимия проект наистина съвсем окончателно, ама категорично- направо апоколиптично.

Понеже нашият министър-председател е последователен в проявата на характер спрямо Путин и му се опълчи по въпроса за “Южен поток”, заявявайки, че е готов да му вдъхне живот и след смъртта му, трябва да му се скара и сега. Да “покаже зъби” и да заяви, че разпускането на депатрамента на Газпром за “Южен поток” не означава неговия край. Ще го строи със зъби и нокти и без този департамент, пък ако “турско да стане” ( както май стана). http://198.105.223.61/?q=node/5687987

7 мнения за “Южен Поток пак умря -време е Борисов да се озъби на Путин за това своеволие”

 1. Изключително точна, ианалитична сатира. Чете се на един дъх.
  Мъко банкянска, ти нямаш край, надлъж и шир.
  Ама този път комисионите на баце и ко, валентин вацев в случая знае какви ги плещи отидоха окончателно и безвъзвратно у рЯката.

 2. Това граничи с фантастиката г-н Инджев – лакеят да се озъби на господаря си докато последният е на власт?!?
  Борисов се зъби само на сигурно – където знае, че няма да му отговорят! Страхлив е пожарникарят-каратист, мноооого страхлив! И още повече глупав!

 3. СКАНДАЛ В ИДНИЙСКИТЕ ВВС
  В российских самолетах МиГ-29К и МиГ-29КУБ, поставляемых в Индию специально для эксплуатации на произведенном же в России авианосце “Викрамадитья” (модернизированный крейсер “Адмирал Горшков”), выявлены серьезнейшие проблемы. Об этом говорится в докладе индийского ведомства, который приводится изданием Defense-Aerospace.
  Системы купленных у России военных самолетов буквально “пронизаны проблемами”. Особенно удручающим этот вывод звучит в связи с тем, что МиГ-29К и МиГ-29КУБ приняты на вооружение в качестве основной ударной военно-воздушной силы для авианесущего флота Индии.
  Основными изъянами машин оказались проблемы с планером самолетов, двигателем РД-33МК и электродистанционной системой управления. В целом работоспособность МиГ-29К (главный показатель эффективности) оценивалась на уровне от 15,93 % до 37,63 %, а МиГ-29КУБ — в пределах от 21.30 % до 47,14 %. Данный факт означает существенное сокращение срока эксплуатации, который изначально заявлялся производителем в пределах 6 тыс. часов.
  При этом 40 из 65 (то есть 62 %) поставленных двигателей РД-33 МК признаны негодными, поскольку дефекты в механизмах серьезно снижали безопасность полетов. В конечном итоге к августу 2015 года общее количество вышедших из строя и выведенных из эксплуатации авиадвигателей из РФ составило 46 единиц. Был сделан вывод о том, что надежность РД-33 МК оказалась под вопросом.
  Ами да пратят ген. Радев да ги оправи.

 4. Москвич Сергей Брин, 1973 года рождения, к 2004 году сумел создать компанию с капитализацией $23 млрд, что было на тот момент втрое меньше Газпрома. К 2008 году разрыв сократился до двух раз. Сегодня компания Google стоит больше, чем все что сумели создать строители коммунизма и вставатели с колен вместе взятые с 1917 года.
  http://rusmonitor.com/vvp-rossii-v-ehtom-godu-stal-menshe-vvp-nyu-jjorka.html

 5. Проблемите с доставките на газ за Южен Поток бяха очевидни още по времето на “Големия Шлем”. Известно е че газовите доставки не произхождат от РФ, а от Централно Азиатските бивши Съветски Републики. Кладенците бяха изкупени по времето на Елцин с преводни рубли които бяха многократно обезценявани и фактически Русия прибираше печалбата докато народите от Централна Азия бедстваха. Кладенците обаче се изчерпват и купуването на нови става с долари . . . Освен това Русия води война с Чечня и два пъти с Грузия за да не допусне Азерски газ в Черно Море. Те обаче строят газопровод за Турция. Аз нямам връзка с Баба Ванга, но поради това Турски поток няма да има. По-вероятен е Южен Поток от кледна точка на това че от него е заинтересована Италия. Проблема е откэде ще дойдат газовете.

 6. “Руски чиновници изядоха 280кг.торта предназначена за сираци”- ” фактор”бг.от днес.Е то бива глад и мизерия в Русия ,ама вол за мезе не бива! Да посегнат на сладкиша на бедните дечица. Това ли е великата и могучая Русия ,на Винету(Б.Борисов) с която иска да сме в Евразия? Много малко остава до настъпването на гладомора в разия.Блядовете ще започнат да ядат и сапун.До къде ги докара путьо късокраков? Далеч от скотовете! Далеч от азиятската сволач! Далеч от миризливият руски ботуш! Далеч от окупаторите и крадливи блядове! Далеч от алкохолишките спинозни ватници! България не ви е длъжна с нищо. Русия краде от България!

 7. Не му увира главата на този чукундур геройкото! Ами сега какво ще прави със стоварените тръби на българска територия? Резилът е голям и се вижда от всякъде. Гербаджийте се чудят как да отложат създаването на нормална пазарна обстановка в снабдяването на страната с природен газ и получаване на добри приходи от транзита през България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.