Кашата в главата на Борисов ще я сърбаме всички

Управляващите по московски маниер през телевизора български власти ни опипват втори пореден ден с посланието, че е вероятно за кандидат на ГЕРБ за президент да бъде назначена Йорданка Фандъкова.  Вече и Томислав Дончев, министърът с ангажимент да води предизборната кампания на партията, се включи в опипването. А министрите на Борисов не говорят подобни неща по свое “усмотрение”, заявявайки, че (вече) е 100 процента сигурно само едно: че самият Борисов няма да се кандидатира.

Допреди седмица в медиите се въртеше интригата, според която Кристалина Георгиева щяла бъде кандидатът на ГЕРБ. Мразя да се включвам в състезанието между “знаещите” разни клюки, които бързат да ги сервират с надежда да блеснат със своята осведоменост. Но дори и моя неосведомена милост знаеше, че тя няма да напусне поста си на еврокомисар. Защо тогава някои медии бяха подведени да пишат коментари за вероятното й номиниране?

Тази каша от слухове и игри на криеница е отражение на терзанията на Борисов. Главата на намирисващата риба вероятно вече е взела курс “пълен напред към пълен мандат”, щом министър Дончев е упълномощен да ни съобщи с такава категоричност какво  няма да направи Шефа. Много й се иска на главата да стане държавен глава, но страхът от изпускането на реалната власт я потапя обратно в бурната вода на премиерските отговорности.

Не е нужно да гадаем дали Фандъкова наистина ще се окаже новото мюре на Борисов. За нея поне ни опипват с подготвящи намеци. Но си мълчат за другата обсъждана кандидатура- тази, на вицепрезидента Маргарита Попова, която също се спряга ( и стяга) – ту от БСП, ту пък сега от ГЕРБ ( един “симбиоз”, който говори много за фалшивото делене между двата отбора на петата колона в България).

В един пернишки сайт преди два дни изтече част от стенограма на обсъжднията на последния пленум на БСП, където по отношение на Маргарита Попова се чули следните реплики:

Неизвестен: Приветствам това да бъдем толерантни, но какво искаме да кажем с една такава позиция? Че някои наши организации са малоумници и нищо не разбират ли? Колко номинации има Попова от наши организации? Колкото и малко има, това е симптом, който не трябва да подминаваме! Няма как да замазваме нещата, и при положение, че Попова не си говори една година с Плевнелиев и се разминава с енго по коридорите…

 

Шум в залата…

Глас от залата: Ами да взима некви хапчета!

 

Женски глас от залата: Не качвайте акциите на Попова, защото ще се сритаме с хората работещи в съдебната система! Разберете, че това е злия гений, който работеше преди да бъде избран още като вицепрезидент, който работеше срещу адвокатурата като цяло и срещу съдебната система като цяло. Мразят я в съдебната система! Нямаме основание да й даваме по-добра оценка. По-добре дори да я премълчим!” http://zapernik.com/2016/08/20/10350/

В съдебната система може да я мразят Попова, но партийните централи на двете крила на петата колона я ценят като свой резервен играч. А общото между нея и Фандъкова е най-важното качество за спечелване на номинацията: сервилността към Москва. Изглежда, че Фандъкова е на път да спечели по този показател. https://ivo.bg/2013/12/25/нов-теч-на-доказателства-за-течната-д/

На кантара може и да натежи все пак предимството на Маргарита Попова като “свободна валенция”, която няма да създаде проблем на Борисов с освобождаването на сегашния й пост, както би станало с Фандъкова. Едни нови избори за кмет на столицата могат да се окажат рисковано изпитание за преялата с власт ГЕРБ.

А като стана дума за кашата ( в главата на рибата, откъдето се вмирисва тази бъркотия), имаме поредната аналогия от времето на Тодор Живков, когато обаче премиерският пост беше една формалност. Въпросната “формалност” се именуваше по едно време Гриша Филипов. Във връзка с този съветски гражданин, който говореше български със съветски акцент, се разказваше вица за трите проблема на България: “ сушата, кишата и Гришата”.

Сега поне проблемът е сведен само до кашата, забъркана от следовника на Живков, която обаче ще сърбаме един ден всички ние.

25 мнения за “Кашата в главата на Борисов ще я сърбаме всички”

 1. Йорданка Фандыковна- вот это молодец, учительница русского языка!…
  Попова-тоже молодец! Она отдыхает на берегу Камчии вместе с нашими пионерами и товарищами из разведки…
  Ну, хоть и мне грустно, я уезжаю домой с чувством исполненого служебного долга, что касаеться будущего президента Болгарской Задунайки и ее будущее в ЕВразийском союзе!
  Наздоровье!

 2. Спеша след начальството и аз да выразя глубоката си удавлетвореньие ат тэзи кандидатуры!
  Даже съм всегда готов да бъда пиарчик в кампаньиите и на двете барыни, а вопросът с фармальното ми членства в Герб ще се реши немедленно, надявамсья.

 3. “Сега поне проблемът е сведен само до кашата, забъркана от следовника на Живков, която обаче ще сърбаме един ден всички ние.”
  Жив да не бях, един път да не съм 100% съгласен със Стопанинът на БЛОГА НИ. Кашата в това което анатомията нарича глава, визирам чутурата на тиквата никога не го е напускала. Бас ловя, че след анализ на резултатите на моментните “сондажи” дали фъндъчката ще я бъде или не кат избираема кандидат-президентка нищо не ни гарантира утре баце да “измъдри” нов претендент за сградата отсреща. Било цитираният намазан пехливанин томислав дончев а и защо не себе си може да “жертва”. Щото, нъл тъй, живеем във времена когато някой трябва да удари по масата на машинистката на локомотива на Европа, танте Меркел. И КОЙ ако не ТОЙ. Колкото до шансовете на “данчето” поне да беще това което Троцки реди за Сталин-“гениална посредственост”. А тя никога, в една нормална държава не би надскочила призванието си-даскалка по съвеЦки.

 4. За съжаление кашата в главата на милиционерът-пожарникар ние ВЕЧЕ плащаме в продължение на 16 години! По груби сметки сме платили над 8 милиарда лева + 16 миларда евро. А колко още ще плащаме??? Това зависи от така нареченият български гласоподавател май!

 5. Погледнете този скот, колеги! Но заглавието е много оптимистично. Въпреки гражданския жест на нашите съмишленици от Враца, НИКОЙ НЯМЯ ДА ГО РАЗСЛЕДВА!
  Поради проста причина- същите портрети висят (поне виртуално) в кабинетите, че и в главите на потенциалните “разследващи”!

  http://www.faktor.bg/petak-13/80410-dans-i-prokuraturata-razsledvat-kmet-propagandirast-lyubov-kam-zhivkov-i-komunizma.html

 6. Кашата,фандъкова нашата,мюрето на рашата,мекерето на путьо-апашата,полезното идиотче на авдеев сашата.

 7. попова-тази жалка комуноидка-за президент??? Може и пикаещият във
  фонтаните за вице!

 8. АБВ ГЕРБ БСП. Още колко разклонения има старата БКП за да включи и тях в пред изборната програма? А може и да си докарат някойя ВАТЕНКА-ПАРТЕНКА от РАЗИЯ. Защо вместо бюлетини на изборите не раздадът по една СОПА и със нея да гласуват избирателите .Хаиде стига толкова царуване, вече 26 години не се ли налапаха та още искат. До кога ще разиграват народа тези БОКЛУЦИ, МЕКЕРЕТА на ДС СССРЕ КГБ и бивши МАФИОТИ!IIC…..oIL.

 9. Е, хайде да чуем и нещо различно от: “Не знам кой да е, ама не е тоя”…

 10. С недоразумението Попова е свършено. Бумерангът Бююк ще я удари по главата – не може юрист да погазва закон и конституция, не може представител на президентската институция на европейска държава да плюе по Хартата на човешките права… А парите на семейството в КТБ, ще я довършат.
  Колкото за Фандъкова…поне София ще има шанс.

 11. “Мразя да се включвам в състезанието между “знаещите” разни клюки, които бързат да ги сервират с надежда да блеснат със своята осведоменост. “ – това написа г-н Инджев
  Аз пък не мразя и много харесвам да съм известен и да ме хвалят.
  Ще ви кажа сега направо кой ще е президента, който и да е той , но ще е той!
  Цялата работа започва от едноклетъчно което има мерака да е с повече клетки.И понеже природата го последвала в желанията ,стигнало чак до динозавър.Но се случила злополука и на мода дошли кои , топлокръвнитееее…
  И така започнала еволюция топлокръвните , та нта чак до днешните черва.Корона на еволюцията.
  Кои са червата ли , ами тези които от едната страна лапат, а от другата изкарват.
  В същност , наричат се хора , а някои дори и кандидати за президенти.
  Еволюцията им започва от червеите , лапат и изкарват от другия край.
  Но никога не е достатъчно , за да се лапа повече били нужни и израстъците , ръце , за да слагат в началото на червото и да бършат отзад .А пък израстъците крака , станали нужни за търсене на повече лапане.Ама и то не било достатъчно и еволюцията взела ,че сложила и така наречената глава , израстък на червото , разположен отгоре му.Вътре еволюцията сложила , нарекли го мозък , за да командва апетита на червото и да контролира израстъците му.
  Въпреки това еволюцията доста се объркала , като помислила ,че червото ще бъде командвано от някакъв си мозък , който пък уж щял да генерира разум.Ами … червото си останало черво ,както си било преди милиони години създадено от природата.Лакомо …. Та лакомо !
  Какъв мозък ще командва червото ако го застърже глад!Та то обезумява и лапа …лапа.
  Какъв мозък … ако червото го заболи някой участък , ами превиваш се и стенеш …. Тук мозъка не командва отново , и е напълно извън играта.
  Добре , нека за да се разбере по добре , си представим червото по-детайлно.Самото черво се състои от торба с лайна и торба с пикоч.Двете торби се пълнят и празнят редовно , за да няма задръстване на червото .Но понякога торбата с пикоч се намесва в работата на торбата с лайна и тогава става голяма какафония.На това по човешки му , му казват разстройство.
  Защо внесохме тези пояснения , за да се разбере по- ясно , че при работата на червото , намесата на мозъка е безсилна при криза .Разстрои ли се едно черво , мозъкът не влияе.Това е едно от правилата при червата, които за по ясно могат да се наричат торба с лайна ТЛ и торба с пикоч ТП.
  Та кой ще ни бъде президент , кандидат президент или някакъв там… той ще е все нещо като ТЛ +ТП.

  Хайде като , си го изберете , прочетете отново тази гадост която ви написах и ще ви олекне , че все пак някой истински гадач е познал кой ще е президента на тази територия от луди автомобилисти.

 12. Ихжетамнет, само дето малко ги поубиват. Случайно, де. И забележете, командир на рота с чин полковник. Навремето, баща ми е разправял, преди 9.9, в цял Пловдив, един-единстшен полковник.
  Целият град го е познавал. Моля, ако чудесният коментатор в БЛОГА НИ Отбелязвам е на линия да потвърди горното.
  http://www.gazeta.ru/army/news/9031109.shtml#comments

 13. И няма край надлъж и шир хъбчето на баце.

  „Российская газета“: България чака Русия с нова версия на „Южен поток“
  (България??? за н-ти път чака от умрял писмо)
  Москва. България е решила да направи първата стъпка за подновяването на преговорите за строителството на газопровода „Южен поток“, по който Русия ще може да доставя синьо гориво на европейските потребители заобикаляйки Украйна, съобщава вестник „Российская газета“. За целта Европейската комисия и българското правителство организират във Варна конференция, на която е поканен и „Газпром“.
  Очаква се тя да се проведе на 4-5 септември.
  В дневния ред е строителството на газоразпределителен център „Балкан“ във Варна и възможното получаване през него включително на руски газ по облекчена версия на „Южен поток“, съобщава местната преса. Има се предвид частта от тръбопровода минаваща по дъното на Черно море до бреговете на България, без сухопътния участък. Експерти смятат, че дори в този му вид проектът ще намали издръжката на руската страна и зависимостта от украинския транзит

 14. Кашата е пълна.Носим се като свободни електрони.Често излизаме от орбита и се реем в простора.
  А Фандъкова е поредната некадърница с руско самосъзнание.Тя това е и учила.
  Безполезен,но не и безобиден електрон.
  Обезличи кметството,ще обезличи и президенството.
  Пълно обезпичаване.После ще ни се наложи да възтановяваме институциите.
  София се развива благодарение на пълноводната река от пари ,които текат по самотек от Брюксел.За които Фадъкова няма принос.Списъкът на нейните неудачи е дълъг.Като се почне от данъците,порутевите сгради в центъра /обновявани за 8-я конгрес на БКП/ ,транспорта,особено в събота и неделя,който е като междуселски и се стигне до зле управляваните общински фирми и имоти.
  Към всичко това Фандъкова/ще го кажа с руската дума в нейна чест/е непричьом.

 15. Перед расстрелом Зиновьев, бывший вождь Коминтерна, “партийный царь” Ленинграда, а до этого – сосед Ленина по вошедшему в большевистскую мифологию шалашу в Разливе, утратил человеческий облик. Он рыдал, выл, порывался целовать палачам сапоги, умоляя о пощаде. Был не в состоянии идти, так что к месту казни его дотащили, как мешок. Второй наиболее именитый из 16 казненных в ту ночь, Лев Каменев, вопреки мягкой профессорской внешности, держался стойко и с легкой брезгливостью сказал Зиновьеву: “Перестаньте, Григорий. Умрем достойно”. Их расстреляли ровно 80 лет назад – в ночь на 25 августа 1936 года.
  Пули, которыми были убиты два видных большевика, в качестве своего рода сувениров хранил у себя шеф НКВД Генрих Ягода. Когда через полтора года пришел его черед идти к расстрельной стенке, пули перекочевали к его преемнику Николаю Ежову, расстрелянному, в свою очередь, еще два года спустя. Пули, которыми были убиты сами Ягода и Ежов, не сохранились: возможно, следующий обитатель главного кабинета на Лубянке, Лаврентий Берия, считал дурной приметой коллекционирование подобных сувениров. (Что, как известно, не уберегло от пули его самого.)

 16. Два года назад мои российские друзья попросили прокомментировать проявления фашизма на Украине. Я взял «14 определяющих признаков фашизма» Лоуренса Бритта и расписал каждый из них, применительно к Украине. Слово «Россия» не прозвучало не разу, но мои знакомые, прочитав, сделали однозначный вывод — «Он пытается доказать, что фашизм есть в России, а не на Украине». То есть, простая человеческая логика никуда не исчезла. На логическом уровне россияне понимают, где источник фашизма. Но пораженное пропагандой сознание не позволяет им в этом признаться.
  Юри Христензен

 17. до GEORGI NIKOLOV | АВГУСТ 24, 2016, 23:32
  г-н NIKOLOV , вие сте дали тук украински сайт :

  http://defence-line.org/

  Чета го от десетина дни и там в основни линии са обяснени нещата ,като за лаици, като нас.
  Има лека пропаганда , но не е дразнеща ,като в туПлерьските СМИ.
  А иначе какво мога да кажа аз? Полковници са командвали роти в штрафбатовете. Имало е капитани командири на взводове , майори и подполковници на роти, полковници на роти и батальони. Всеки ден служба в штрафбатовете се е броял за 2-3 дена служба на редовната армия.
  А както знаете във штрафбатовете , като обикновени войници ,попадат обикновено офицери, които са разжалвани дори за дребни нарушения.
  Затова не е чудно , че полковници са командири на разузнавателни роти. Просто Путин следва сталинската традиция на штрафбатовете , а след това и на “военните съветници” по линия на интернационализма след Втората световна война.
  Освен това те са и наемници, ако не на Путин ,то аятоласите си купуват от него пушечното месо, -деньги неть!

 18. Фандыковна- вот это молодец! Она защищает Памятник советской армии как настоящая Матросовка, кроме того она учительница русского языка! Попова- тоже молодец! Она отдыхает вместе с нашими пионерами и разведчиками на Берегу Диверсантов, на русской Камчии! Хоть мне грустно, я уезжаю с чувством исполненого долга, что касаеться будущего президента Болхарской Задунайки и ее будущее в ЕВразиском союзе!
  Наздоровье!

  А как последняя инструкция о выборах – я уже отдал приказ, что эта прекрасная песня должна звучить как гимн ГЕРБ- тоже молодци, настоящие!

 19. До Демокамарадт
  Повече от месец не съм изпуснал статия на анти-колорадос. Горещо го препоръчвам на всички от БЛОГА НИ. Има малко суворовщина в писанията. Разчита на неофициални източници, логика и малце въображение но досега нюхът му на прогнозист не го е подвел.
  В цитираният случай съм ползвал инфо от меката пропутинска медия газета.ру. Между другото, вече не може да бъде намерена новината.

 20. Всичко ми е ясно, освен едно – защо още ни търпят в ЕС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.