Бойко затвърди образи си на гълъб- вече и пощенски

Нашият премиер Борисов е странна прелетна птица в европейското ято. Все повече изгражда образа си на гълъб. Първо действие на това представление беше декларацията му по повод желанието си да вижда гларуси и чайки над Черно море. Каза , че не е ястреб ( по отношение на Русия), реагирайки болезнено миролюбиво на състоятелната, но несъстояла се идея за общ флот с други натовски държави в региона.

Ето че днес, след като отлетя за Турция, Борисов се кани да изиграе ролята и на пощенски гълъб, който да занесе турско послание в сърцето на Европа- нещо като прокурора Филчев, който също разнасяше послания ( на Путин до София ) макар това да не му е работа.

Ето с какво нагърбва пощенския си гълъб премиерът на Турция Бинали Йълдъръм. Като приносител на турската воля Борисов е упълномощен да предаде словата на възложителя на Ангела Меркел, при която отлита в Германия след като мигрира за кратко до Турция.

“Искаме нашите европейски приятели да разберат, че вече настъпи времето да поемат повече отговорност във връзка с мигрантите. От жизнено важно значение е в края на месец октомври да влезе в сила споразумението за либерализиране на визовия режим. Ако споразуеменията за реадмисия и либерализиране на визовия режим не бъдат изпълнени, това ще постави Евроопа пред един огромен риск”, преразказа посланието си турският премиер Бинали Йълдъръм, подчертавайки, че е разяснил в подробности какво иска да каже на неговия приятел ( определеието е негово) Бойко Борисов.

Йълдъръм, цитиран от информационните агенции, изрично подчертава, че Борисов е куриер, натоварен да предаде думите му на своите европейски събеседници.

От своя страна нашият гълъб отклива радушно и подчертава, че старателно си записал какво да предаде.

 

“Имам доста послания, които да споделя с колегите. За да бъда точен, съм си ги записал. Защото България и Гърция са първите изключително уязвими държави. Тук става въпрос за истинска европейска солидарност. Солидарност и с нашите съседи като ЕС”,  цитиран е да отговаря с готовност Борисов.

 

a6e580124d16ff174db592410037ac61_XL

За нас остава гордостта, че ни е оказано такова високо доверие от Високата порта, която стори такъв ихтибар ( уважение на арабски и турски) на нашия гълъб в момент, когато руската благосклонност към “ислямските фашисти” ( както наричаха турците в Ердоганова Турция до вчера в Русия), явно осигурява попътния вятър за полета на нашия миролюбец. Ето така намеците на Борисов, че Турция се меси в България, останаха в миналото, когато руската пета колона у нас тръбеше това след внезапния срив в руско-турските отношения, оказал се мимолетна буря в отношенията между наследниците на евразийския колониализъм.

18 мнения за “Бойко затвърди образи си на гълъб- вече и пощенски”

 1. Ето и другото му превъплъщение! Колеги, този текст (пак се извинявам за помийната яма, откъдето го измъкнах!) е ПЪЛНА ДИАГНОЗА НА БЪЛГАРИЯ! СКЕНЕР! Тук има всичко- от вангьосването на “Непрежалимата” и “интелектуалците”- до дъното на простотията и подмазвачеството!

  http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%BD%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-news575806.html

 2. Пощенски Гълъб ?! Хаха

  По-добре да си седи в Банкя на поляната, че току виж някой Ястреб го харесал, докато носи пощата! Ха Ха

 3. “Нашият” “пощенски гълъб на мира”, по скоро ми прилича на грозен гарван (или сврака), който грозно и фалшливо грачи в общия хор на ЕС.

 4. Не е ли малко дебел за гълъб? И малко голям? Прилича малко на кондор(доста прекалил с въглехидратите и мазнините), също толкова грозен, но далеч не толкова смел. Дали утре Путин няма да го викне да подреже крилата заради израза “европейски приятели”-каквито Русия в Европа не мисля, че има.

 5. ЕС договори 60 и няколко условия,които Турция трябва да изпълни,за да отпадне визивия режим.Ако не са изпълнени,за какво ще говори ББ и лобира пред Меркел.ЕСда си плюе на принципите и да бъде шантажиран? И с наша помощ?Защо стана такъв приятел с Ердоган?Заради Путин?

 6. Ха-ха-ха, “гълъбчето” искало “да вижда гларуси и чайки над Черно море”…
  Голяма част от детсдтвото ми мина край морето. Виждал съм как се разправят чайките с някой градски гълъб, позволил си неблагоразумието да посегне към плячката им. Грозна гледка – гълъбчето за секунди се превръща в храна за чайките!
  Очаквам на западния небосклон да се появи поне един, що-годе читав “ястреб” и убеден съм – съдбата на нашето “гълъбче-пацифистче” няма да бъде по-различна…

 7. баце както я подкарал да лобира силно активно за султанските щения на ердо воден от идеята, че така ще надхитри сите е съвсем близо до заслуженият червен картон който от името на ЕС ще му покаже танте Меркел.
  Сега да се разведрим с великолепна видеопародия на любимито политгуру на бочко.
  http://glavpost.com/post/26aug2016/Nets/96380-videoparodiya-na-putina-nabiraet-populyarnost-v-socsetyah.html

 8. О, Боже, ама тия от pik наистина плачат за психиатър, мъчно ми е за Недялко Йорданов.

 9. Що , к’во не ви харесва?!?
  туПлерь си прави ескадрили, ята и армии от пернат дивеч с хибридна перушина, захранване и задействане!
  Има си вече ято соколи в ДПС(далечни прехващачи на самолети), ято орли в БКП(бомбардировачи и карго превозвачи) ,aрмия гълъби в ГЕРБ (големи евразийски реактивни бомбардировачи), ескадрила в АБВ(атакуващи бойни вертолетьi) и т.н.,…..и т.н..
  Доста перушина е натрупал пуТлерь в НРБ. А всички се вайкат ,че сме нямали самолети да пазят евразийското ни небе?!?
  Е, има си,- как да си няма!
  Грижи се туПлерь. Толкова усилия и средства е хвърлил да се запаси, да се въоръжи, да ни подари хвъркатата си менажерия от летящи хибриди, а никой не вижда тези усилия. Всички искат само натовски самолети.А туПлерь е натрупал такъв пернат потенциал в НРБ , че вече го дава под наем и на довчерашният си душманин и днешен аркадашващ ортак -Ердоган.
  Е, все пак трябва да се признае , че и султана е положил немалко усилия за оперяването в НРБ, и сам може да си поръчва поне от въздушните таксита от НРБ, че даже и нещо повече.
  Но когато има двойно потвърждение от двамата въздушни диспечери на пернатия дивеч в НРБ е най-харашо. Няма обърквания и отмяна на полетите. Ако им е разрешено не само при Меркел , но и на Луната ще долетят.

 10. Искам само да припомня на г-дата коментиращи, че става въпрос за визови облекчения за доста ограничен списък от турски граждани, а не за всеки и далеч не за всички. И друго бих искал да припомня – България се намира там, където се намира, а не между Германия и Люксембург.

  По повод приказките за някакво разбирателство м/у Турция и Русия, на всички стана ясно, че такова не се състоя.

 11. https://www.24chasa.bg/novini/article/5731449

  Ами тази “Н О В И Н А!!!”, а, как ви звучи? “Как го охраняват само…, и-и-ии-их!”
  Ами, пачавро часовая, то си има протокол! И за домакините в Берлин това… лице… се ползва от него според ранга си и събитието, независимо, че в Германия същото ..лице… не биха го приели и за пазвантин на квартален пощенски клон в Баден – Гаден! За такова лакейско писание, при това смукано от пръсти, пачаврата от часовоя не би намерила място и за чистачка в средна ръка приличен вестник в нормална страна.

 12. Любопитството ме принуди да “кликна” върху поста на колегата “стамбо” за “ПЪЛНА ДИАГНОЗА НА БЪЛГАРИЯ! СКЕНЕР!” Оказа се че това е препратка към медийния и не само замърсител “Пик” SOS!!!!!Колеги предложете ефикасен препарат за почистване на клавиатурата.

 13. Какво интервю е набримчил баце пред Франкфуртер алгемайне цайтунг, ум да ви зайде. Първото за което се сетих беше по гениалният Алеко. За цАлуването. То бива, бива слагачество но туй унижение минава и по сметката на клетата ни страна. И всичко за да не се пипат контрабандните канали за размирният регион на най-успешният млад корпулентен мъж, ортака пееФски.
  ДГД от една долна, мръсна гад и ОСТАВКА!

  http://www.dnevnik.bg/intervju/2016/08/26/2818074_borisov_pred_faz_sdelkata_es-turciia_e_pravilnoto/?ref=topicoftheday

 14. Гавазинът Бойко отново най-послушно и дори с творчески плам изпълнява командата на господаря си от Кремъл.

 15. @ЧЪРЧИЛ

  Какво да ти препоръчам, драги Уинстън, като ефективен детерджент, дето му казват на чист български! Само предупреждавам, когато се налага, че отварянето на линк от рубладжийската помиярница “пыГ” крие опасности от всякакво здравословно естество!
  Жив и здрав бъди!

 16. Борисов е толкова тъп, че дори и да си е записал посланието на турския премиер, пак не може да го направи! Все ще сложи от себе си някое “разсъждение” по темата, което ще бъде извън контекста и ще отразява бозата и мъглата, стелещи се в мозъка му!

 17. Помните ли как Сакскобурггота го прати с писмо до Путин след като взривиха Доктора?
  Борисов е роб!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.