Защо “патриотите” не се оплакват от управлението на един бодиГАРД

Днес премиерът Борисов, който направи мили очи на Ердоган като безцеремонно и в нарушение на българските закони и европейските правила му предаде политически беглец от неговия авторитарен режим, е на посещение в Турция. Срещна се премиера Бинали Йълдаръм, но това не предизвиква гневни предизборни демонстрации от страна на русофилите, маскирани като български патриоти.  Той с Ердоган се целува напористо ( в нарушение на турския протокол), та с неговия везир ли няма да се прегърне!

Borisov_celuva_Erdogan_v_Istanbul-2

 

 

На Борисов те не смеят да се озъбят, но се зъбят “в механата” на турския султан. Техния кандидат за президент

Красимир Каракачанов нападна безопасния за него председател на партията ДОСТ Лютви Местан, който се срещна със същия турски премиер, със следната антисултанска реторика:

“Местан отиде да раболепничи пред османския режим в Анкара и да подчертава, че той е неговият проводник в България. Неслучайно Местан се е срещнал с премиера на Турция Йълдъръм, както и с лидера на националистическата партия Бахчели. Това ясно показва насочеността на новата партия на Местан – ислямизъм, османизъм и турски национализъм” .

Ако не броим едната от двете срещи, спомнати по-горе, то в двете изречения на Каракакачанов фамилията Местан може(ше) спокойно да бъде заменена с тази на Борисов. Само че де такава храброст в съдружник на Борисов във властта, който се бои да не му разгонят фамилията…

Същото се отнася и до продължението на изявлението: 

“Всички като Местан трябва да знаят, че ще настъпят българска мина, ако продължават с откровеното прокарване на чужди интереси” , заяви още Каракачанов, явно възмутен от констатацията на самия Местан от миналия декември, че е настъпил руска мина.

Защо за Местан това да е възможно, а за Борисов минирането на пътя му от такива борци за българщината да не е?

Изпокриха се патриотарите у нас в тази ситуация, когато опасният за тях правителствен шеф, разполагащ с цялата власт, заиграва с въпросния османски режим. Важното им е големият началник да спазва прилично поведение спрямо Москва, която пренареди редиците им с онзи юмрук в лицето на амортизирания путинофил Волен Сидеров, нанесено от довереник на Кремъл, застанал демонстративно в тази роля при посрещането и обгрижването на моторизираните пратеници на руския шовинизъм в България преди два месеца.

Изключението Валерий Симоенов, който си позволява отклонение от каноните на модерния руско-български патриотизъм ( видно от негово интервю в агенция Фокус, в което дава висока оценка за победителя на руската войска в Добруджа през 1916 г. генерал Иван Колев), само потвърждава правилото.

Правилото, което ръководи уж разнородния политически “елит” в българския парламент, е само отделни личности или маргинализирани партии, като ДСБ, да се държат като говорители на пробългарския евроатлантически интерес без да плащат данък на русофилщината.

“Патриотите” и останалите промосковски дейци на политическото статукво в България, които редовно се упражняват в антитурска реторика с цел да се харесат на избирателите си, всъщност влизат с противоречие с другаруващите с Ердоган руски началници. Но само ако преминат определена граница.

Границата за тях е най-важният за Москва човек в България Бойко Борисов. Щом той е на посещение в Турция, това за тях вече не е общуване с османския режим- в края на краищата самият Путин прие обратно в обятията си Ердоган и му отива на крака в Турция по повод едно приятелско мачле между отборите на Русия и Турция, организирано за скрепване на вековната дружба между двете евразийски империи.

Колкото до аналогиите с “българската мина”, ще повярвам в тяхната искреност ако сапьорите от рода на Каракачанов започнат да наричат ГЕРБ с актуалната й аналогична абревиатура ГАРД ( Граждани за Анадолско Развитие на Държавата). Патриотарите, ако наистина толкова страдаха от мисълта за общуването с Анкара, би трябвало да прозрат, че България се управлава от бодиГАРД, доказал, (е целува ръка на всеки , от когото му зависи властта, готов да консумира “ако ще турско да стане”.

 

dgn-boko

http://bogolubie.blog.bg/drugi/2014/08/04/general-borisov-celuva-ryka-na-dogan.1286793

 

Апропо, за финал: не смятам, че общуването на Борисов с турския му колега е осъдително само по себе си, но пък съм убеден, че нетипичното мълчание по въпроса на “патриотите” е поредният фарс в българската политика.

15 мнения за “Защо “патриотите” не се оплакват от управлението на един бодиГАРД”

 1. Брилянтен анализ! Никой от журналистическите угодници у нас обаче не слага едно “т.н.”, когато умилно , дълго и обилно репортира лая на т.н. “патриоти”, наричайки със същото угодничество тези ченгеджийски посерковци и “войводи”. Лаят, лаят, но лаят им обаче има строго и прецизно ограничен периметър. Той съвпада с акустичните вълни от звън на балалайка, акорди на баян, подвикване откъм ул. “Незабравка” и шумолене на рубли, (е, на практика влиза в действие друга валута, но това е образно казано!).
  Особено вредна за България пасмина.

 2. Изпокриха се патриотарите, защото в момента паролата от Кремъл е да мълчат, тъй като това мълчание съответства на тактиката и стратегията на Путин – от лют враг, за една нощ Ердоган му стана приятел. А нашите путинофили в лицето на Каракачановци, Сидеровци, Румен Петковци и пр. и пр. разбират само от един знак, даден от Кремъл. Не е нужно да им повтарят. Дерзайте, господа патриотари – скоро ще оставите България без млади и можещи хора. Те виждат какво става и накъде ни води лидера на ГЕРБ /Група за Евразийско Риене срещу България/ – определението е на г-н Иво Инджев. Младите и умни хора не можете да излъжете, жалко е само, че тези хора безвъзвратно са загубени за Отечеството ни! Такова падение в българската история не е било. Почакайте още малко и ще видите как патриотарите ще се гушат при отбелязването /ако има такова в медиите/ 100-годишнината от разбиването на руските и румънските войски в Добруджао

 3. Другаря Бойко по прякор Батбойко се похвали, че любимата му книжка била Винету на Карл Май (само предполагам защото може и друга да е чел, понеже не е споменал автора пък и едва ли го помни! )

  Таа … ако наистина Винету му е любимия герой, тогава защо Батбойко се държи като мазен безгръбначен кръчмар биещ теманета до земята а не като истински Вожд ???
  Тъдъъъ … Другарки и Другари, червената армия ви направи като извъмземни червеи а вие дори не сте го забелязали !!!

 4. Всъщност извинетИ! По-точно е обръщението Другарки и Другарки !!! хаха

 5. Колкото да Фърля моите 5 стинки да се направя на баце в една от мюбимите МУ пози на кръчмарски геополитик.
  Смятам и мисля, че не греща, че султан Ердо изтемарва курвенската не само нашиот премиерин но и кремълският гном-162санти. Трайното навлизане в Сирия и чрез сухопътен аскер изтребващи проасадските кюрди едва ли е санкционирано на срещата в ексЛенинград. За разлика от САЩ и другите основни сили в НАТО които гласно изразиха подкрепа или разбиране, кремльовци, лъвове, титани си трайкат кат бити пИдали, последното, по наш бочко.
  В нашият случай, банкянското слънце отива с изути гащи и ако е спазарил поне тубата с вазелин да не я мъкне от София, на далавера е. Каквото и да “договори” мутро-тиквата, утре окончателната дума има танте Меркел. Ако си въобразява, че с удобно застаналият му зад гърба МУ припознатият кат нов аркадаш ердоган е в позиция да изнудва ЕС отсега да знае, че червеният картон не МУ мърда. Така и България най-сетне ще бъде отървана от туй НЕДОРАЗУМЕНИЕ.

 6. ДРАГИ БОРИСЛАВE,
  много си точен в песимистичните си наблюдения! Но има място и за оптимизъм, така че- малко грешиш в прогнозата, че 100-годишнината от разбиването на руските нашественици в Добруджа няма да бъде отразена в “българските” “медии”. Ще я отразят- и още как! Взвод цивилни историци-професори и академици в основен състав Андрей Пантэв, Георгий Марков, Нына Дьюльгэровна, Бездар Дмитров и т.п. ще обяснят, че братоубийствено ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ е повел насила българската конница срещу нашите двойни освободители -руснаци и интернационалните ни братя румънци и сърБи. А от неговите думи
  “Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!” -ще остане само първото изречение, както и научно аргументираната тъга на видните учЕни, че още тогава не сме станали руска губерния. Но пък натам вървим сега.

 7. Иво казва:Изпокриха се патриотарите у нас в тази ситуация….Аз ще добавя и реформаторите също-мълчат като п….ки, в нови гащи. Иво казва:Правилото,което ръководи уж разнородния български “елит” е само отделни личности и маргинализирани партии като ДСБ, да се държат като говорители на евроатлантическия интерес…..Аз ще добавя ,една от тези личности е Методи Андреев- с неговите изтъркани опорни точки казващи една-две истини че генерал Радев и АБВ са руски мюрета, а в същото време скрива истината за шефа му Бойко на който сърцето му е в Москва и ГЕРБ е проект на библиотекарите.А за ДСБ не е маргинализирана партия,а си чист КГБейски продукт и творение на г-л Решетников. В България г-нИнджев непроверен човек от службите ,и не подписал декларация да служи на Русия,няма никакъв шанс да започне работа в парламента дори и като чистач ,камо ли депутат. Вие го знаете много по добре от мен,но ви разбирам ,че искате да има доза изсключение. Не случайно казват ,че ДАНС е малкото -КГБ.Няма шанс! Това е голата истина! Няма демократи и демократически партии! Всичко ,г-н Инджев е един голям камуфлаж!

 8. https://www.24chasa.bg/novini/article/5730896

  Да, орденът е чисто протоколен, получават го и посланиците на Буркина Фасу, и на Чад, като им изтече мандатът. Исаков направи много, за да блокира нормалния европейски път на България, но в дипломацията има формални процедури, така че няма драма – “Плевнелиев клекна пред Русия”.
  Само че има място за едно сравнение. Комунистическото правителство на мюрето-мекерето Орешарски хич и не се стъписа да остави демонстративно без такъв орден не посланиците на Чад или Сомалия, ами на Франция и Германия- и то активни и добронамерни към България дипломати като Филип Отие и Матиас Хьопфнер!
  Точно тук е разликата, че идеологическата варварщина и тепегьозлъкът на комунягата избиват дори и на такъв регламентиран терен като дипломацията.

 9. Има и друга разлика. В София руският посланик Исаков служи на интересите на страната си.
  А на чии интереси служи българският посол бойка коцэв в Москва?

 10. Това ако са патриоти то аз със сигурност съм кон. Нали искат задължителна военна служба. А в същото време не подкрепят идеята за общ черноморски флот-идея според мен добра. Знаят ли изобщо какво означава ВМРО или по-точно какво е означавало? Яне Сандански заедно с Гоце Делчев колективно са се обърнали в гробовете си като гледат тази организация. Защо само още не са предложили да издигнат паметник на “великия” генерал Жуков? Шашнал Айзенхауер с начина как съветските войски премахват минни полета. Защо същите тези патриоти един път не застанаха на страната на НАТО например за превъоръжаването на армията ни по натовски стандарти? Но те са на принципа-интересът клати феса. Какви патриоти са при условие, че подкрепят Светочът от Банкя-за мен пример за национален предател?

 11. До Стамбо:

  Много Ви благодаря за точния коментар. Сега ми е много интересно как ще реагират атакистите на Сидеров, които спретнаха една креслива агитка пред посолството на САЩ на 10 януари т. г. по повод 71-а годишнина от бомбардировката на София от англоамериканската авиация – сега през късната есен се навършват 100 години от бомбардировката на гр. Балчик, превърнат в мъртъв град от руска черноморска ескадра. Как мислите, драги Стамбо, ще отидат ли да протестират пред руското посолство по повод годишнината от тази бомбардировка от флота на държава, на която, за разлика от случая със САЩ, не сме обявили война – Русия.

 12. Към ac/дc:
  „ А за ДСБ не е маргинализирана партия,а си чист КГБейски продукт и творение на г-л Решетников.“

  Карате ме да си мисля, че знаете неща, които не са загадка само за специализираните служби. В тази връзка бихте ли обяснили каква е ролята на д-р Петър Москов в плановете на Решетников.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.