Обслужващият медиен персонал на Борисов се учи на сервилност от него

“Срещата Меркел-Борисов и резултатите от нея се очакват с особен интерес както в двете държави, така и от правителствата на страните-членки на Европейския съюз, от Европейската комисия и от Турция.

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5731449

© www.24chasa.bg

Това верноподаническо изречение е класика в журналистическото подмазване на властника. Ето защо си го записвам и ви го предавам и на вас, за да го запомните. А си го записвам защото се оказах …журналист.

Преди много години ( уви), когато бях войник в НРБ, старшината на ротата направи пророческо предсказание за моя милост” “редник Инджев, ше те направя журналист, да ходиш и да си записваш какво ти казвам”!

В това отношение се оказах също колега с Бойко Борисов. И на него старшината в Турция вчера му е нареждал какво да си записва. И той , както сам заяви, си записал какво да предаде днес в Берлин.

В Берлин, както и в останалите европейски столици, ( защо пък само в тях- ами в евроазиатската Москва не треперят ли от напрежение също, бе “колеги”?) според обслужващ персонал на Борисов, тръпнат какво ли им е донесъл новият пошенски гълъб на Ердоган! Не само записки на казаното от турския старшина им носи, но и карта, турска карта на бежаaнския европейски проблем, както твърдят осводомени с цел обслужване други нашенски “журналисти” в своите сайтове.

Очаквайте подродбности- светът вече няма да е същият, след като пощальонът Борисов почука днес на портата на Меркел с важни съобщения, които тя няма как да знае преди той да й ги предаде!

Не се сърдете обаче на т.н. журналисти, ако ви се виждат прекалено сервилни. Сърдете се на себе си, ако сте му гласували на Бойко. Защото самият той е пример за сервилност и те, милите, просто подражават на “силния човек” в България. Вижте само как започва интервюто, което подгравящо е дал за Франкфуртер алгемайне цайтунг, подмазвайки се предвидливо на канцлера Меркел:

“През изминалите десет години не само в Европа, но и в целия свят, едва или има по-успешен политик от Ангела Меркел.”

Да ви напомня това мазнене на отговора му на шамара от руския външен министър Сергей Лавров, когато онзи го скастри обидно миналата година? Вместо да се засегне, нашият “биткаджия” ( според собственото му самоопределение) обърна другата буза като същински ортодоксален християнин и заяви, че Лавров бил най-големият дипломат в света.

Е, как няма да треперят напрегнато във всички столици в очакване на резултатите от дипломацията на Борисов? Той е постигнал вече такива висоти, че изследователите на неговите постижения проявяват научен интерес дали е в състояние да надскочи досегашните си рекорди по лицемерие.

Едно е сигурно: няма да ги разочарова, все нещо ще измъдри. В Германия на него по традиция му върви приказка, като онази за “шменти и капели”, която пусна при едно от посещенията си там в разговор с  българи. “Шменти и капели”, барабар с похвалата му как министър Цветанов ходи и копае трупове с багери, се превърна, в толкова легендарна смешка, че чак смешен филм беше произведен със заглавие “Шменти и капели” в България после на вълната на добилата популярност глупост.

31 мнения за “Обслужващият медиен персонал на Борисов се учи на сервилност от него”

 1. Вчера всички първи страници се огъваха от многобройните подвизи на единствения и неповторимия. В нормалните държави веднага ще попитат, къде е тук външният ни министър – по закон управляващ дипломацията?Тук вече не питаме, просто свикваме с премиера си – пенкилер.От ден на ден унижението ни пред света става все по-голямо.

 2. И все пак аз не знам друг премиер да се е товарил с толкова зависимости и “поръчения” от баци. Всички премиери със що годе нормален и по-висок интелект гледат да си опростят живота и задълженията , а баци само се товари с безполезни и безмислени глупости и зависимости. Дори факири и гении не могат да се справят с такива задкулисия и договорки,а баци пък ни най-малко.И както се вижда вече е започнал да си записва, а не разчита ,както досега само на гласни заповеди. В другите страни си имат писани закони, не защото са умни , а тъкмо обратното -записват си ги защото искат да си опростят живота, тъй като ниКОЙ не може да помни гласни договорки и зависимости.
  От много гласни заповеди не му остава време и за достойнство, защото всичко му е задкулисен гласен заповеднически хаос в главата , но след записките вече може и да му просветне. Дали?!?!?!???

 3. Страхотна сатира при това обективно-аналитична. Обаче, понеже, защото някои от коментаторите тук, няма да им правя излишна реклама са готови винаги да реплекират с нешо подобно на дежурното, бб няма алтернатива искам честно да ми отговорят. Не ги ли поне смущава хаоса в главата на баце, смяна на позиции миниум 2 пъти на ден на 180 градуса, безумният му популизъм и неопроверганата, напротив, ежедневните, ежечасните, ежеминутните безпардонни изяви на “чудовищна некомпетентност”. Благодаря предварително за разсейването.

 4. Господин Инджев, предполагам, че сте наясно, но все пак да го споделя – нещата са много зле и Борисов едва ли ще се справи.

 5. Преди да се събудят коментиращите, и с риск да бъда заклеймен, бих искал да споделя едно малко по-различно мнение, хайде да го нарека хрумване. Струва ми се, че ЕС разиграва вариант на олекотяване на въпроса с т.н. турски визи. И всъщност “гълъба” Бойко Борисов е пуснат от Меркел да донесе информация, която ЕС уж не знае. Много е удобно, и вълка сит, и агнето цяло.
  Сега очаквам от ЕС да изиграе “учудване” и “разбиране”,че ситуацията се е променила сериозно. Очакваквам падане на турските визи, но не безсрочно, а примерно за една година и пробно. Може и с условие да не въвеждат смъртни наказания.

 6. КакъФ ти там баце, какви 5 кинта. Народ с поведение като разказанато в статията на анти-колорадос и през ум няма да му мине повече да избере недоразумения от сорта на “банкянското човекоподобие”.
  http://defence-line.org/2016/08/mezhdu-nami-propast/#more-8744

 7. “Кръщаваме улица на изверга, некадърния военачалник и мародер Жуков”!?…И черноморските кметове – рубладжии се учат на сервилност от боса си пред Москва!
  Като кметът на Бяла, който нанася още един позор на вече опозореното от русифициране Черноморие!
  Тоя рубладжийски плазмодий се казва Анастас Трендафилов и е от партия?…от партия?…от партия-а-а-а?…Познайте, шансът да спечелите е 100%, тъй като верните отговори са 4 от 4 възможни!Ето ги:
  а) от Герб
  б) от една рубладжийска партия с лидер Бойко Борисов
  в) от Група за Евразийско риене срещу България
  г)от всичко изброено

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/80559-ruski-medii-v-balgariya-krastiha-ulitza-na-marshala-ot-sssr-georgiy-zhukov-otbelyaza-populyarniyat-sayt-russkaya-vesna-pak-tam-se-sastoyala-i-tzeremoniya-pri-otkrivane-na-barelefa-na-znamenitiya-palkovodetzimeto-na-georgiy-zhukov-e-predlozheno-ot-initziativen-komi.html

 8. Новото сервилничене на Бойко Борисов е продължение или по-скоро част от сервилниченето пред кремълския диктатор. Това сервилничене пред Ердоган нямаше как да се случи преди турския президент да почне да се търкаля в краката на Путин. А щом като Путин е благоволил да погали търкалящия се в краката му Ердоган, няма пречка Бойко Борисов открито да почне да слугува на руските интереси – то не бяха енергийни проекти, то не бяха “миротоворчески излияния”, сега пък нашият контраевропейски премиер се обявява за премахване визите за турски граждани. Мигар не знае каква е позицията на ЕС по този въпрос?! Това човешки права и свободи, това достойнство и почтеност – кучета ги яли. Важното е, че нашият премиер следва политиката на кумира си от Правец – “Да се снишим, другари, да станем по-ниски от тревата докато премине бурята!” Да, да се снишим под достойнството си, под човешкия си образ…Дерзайте, г-н премиер… А пропо, какво стана с кагебисткото клипче, където някакви “ислямисти” се заканваха на Путин… Не че му го пожелавам, но това клипче имаше ясно вид на скалъпено в лабораториите на КГБ.

 9. До Борислав. Много силно и неточно.
  …”преди турския президент да почне да се търкаля в краката на Путин. А щом като Путин е благоволил да погали търкалящия се в краката му Ердоган”…
  Щото експерти далеч по-ерудирани от нас са на съвсем противоположно мнение.

  http://politkuhnya.info/novosti/panfilov-rasskazal-o-novom-kinzhale-kotoryi-turciya-vonzila-v-rossiyu.html

  http://politkuhnya.info/novosti/putina-obveli-vokrug-palca-ekspert-o-mire-s-turciei.html

  http://defence-line.org/2016/08/master-klass-gibridnoj-vojny-ot-erdogana/#more-8738
  Да виждате и най-мъничко подобие на търкаляне в краката на гиганта лилипут.ин-162 санти. Отнюд. От трите, както обикновено и както си му е реда джуджи1 получи най-дългото. Маладец и так держат.

 10. Хвана ни треската, продължаваме с риалититу “Познай рубладжията!”
  И така:
  Кметът на Бяла (аз проучих въпроса, ама малко изненада, тръпка да има, нали така!)по професия е………по професия е…

  а)милиционер
  б)мутромилиционер
  в)бивше ченге
  г)идеален профил на гербаджийски кадър
  д)всичко изброено

  ПОЗНАХТЕ! Верни са всички отговори, но най-верният е Д) ВСИЧКО ИЗБРОЕНО!
  ЧЕСТИТО на печелившите!

 11. Как няма да изглежда ЕС безперспективен за Дейвид Камерън,като вижда що за “реципиент” има насреща си? Със сигурност този безнадежден случай е повлиял на решението му за референдум.Познава го лично.

 12. И като захвърчаха едни “гълъби”! “Гълъбът на мира” Лавров, “Пощенският гълъб” Борисов… още пернати…

 13. Uma boa notícia! Една добра новина! Гуд нюз! Хаир-хабер!

  http://www.mediapool.bg/bivshiyat-prezident-na-braziliya-e-obvinen-za-prane-na-pari-news253434.html

  Веднъж нещо казано от сталинския подлоган жора мастыката да свърши работа (с малка корекция).
  – Но аз Ви питам, господин Председателю, в коя страна комунягите не са рушветчии, лапачи на чуждо, лъжци, крадци, бандити и рушители на нормалния живот..?”
  Сега на ред е и “онуй нашето момиче със здравите комунистически корени Дилма”, та дано на бразилейрите да им дойде акълът в главите, да зарежат малко самбата и секса на плажа на гладно, да не слушат лъготенията на левичарски демагози, да разберат, че са масово бедни точно поради тяхната демагогия и корупция, да погледнат какво правят комшиите им в Чили и Уругвай, (че и вече в Перу) където няма фавели и чудовищна мизерия- и да гласуват както трябва.

 14. Брей, кръстя се- по БНТ в момента върви силен документален филм за Прага и София през 1968 г…
  Колко жалки са били нашите съветски лакеи пред чехословашките реформатори!
  Добре, че поне надписът “България се извинява!” малко поизми позора ни като окупатори!
  Помня 21 август 68 като момче-завари ме с родителите ми на къмпинг НЕСТИНАРКА, през нощта вилня страшна буря. Сутринта край нашата полусъборена мокра палатка чехите с мъртвешки лица слушаха новините, а някои плачеха. Баща ми пали цигара след цигара “Слънце”, пусна една по адрес на комунягите, гледам ги омърлушени с майка ми, питам какво е станало, отговарят ми- “Ще разбереш един ден…”
  На следващата 1969 г. имах от тях значката с пламъчето “Ян Палах”. А 30 години по-късно на 21 август бях на площада, където ЯН ПАЛАХ се самозапалва! Вечна му слава и памет!
  Ето една от най-мрачните песни за трагедията от 68- “Негово величество Палачът”.

  https://www.youtube.com/watch?v=KesdHZAwRh8

  Че сега милювци-цървулани, неграмотни и тъпи мутри ще ми го раздават десни и европейски!?

 15. От доклада на ВКР-ските куки да се популяризират имената на българските войници, сержанти и офицери, които -в онзи момент!- са протестирали!
  Чест и слава!
  Слава заслужава и неизвестният български войник, който написал, че “тук сме слуги на черния дявол, смърт на СССР!”

 16. Хвана ме нещо много този филм за пражкия Август 68-ма. Браво на създателите!
  А днес преди 2 години почина Валери Петров, чиято пълна с политически грехове душа все пак е създала нещо, което също измива малко позора ни.

  Самоизгаряне

  Ян Палах не е между живите вече,
  Ян Палах е нейде далече, далече,
  Високо там нейде във въздуха син,
  над Прага трептящ като дъх на бензин,
  Един миг, едно тяло с пламтящи коси –
  преди миг само бил и вече не си …
  Ян Палах го няма, а у нас нито звук,
  Ян Палах го няма, а ний сме си тук,
  и бензинът е нашият и го помниме ние
  как във лъскава струя от сондата бие
  и как с него по бузите се мажат със смях
  Ванюша, Катюша, Алексей, Абдулах !
  Филми, книги, идеи, къде сте в живота ?
  Нима сте измислици на два Дон Кихота
  и нищо, и нищо от Вас не остава,
  освен това облаче дим над Вълтава
  и тоз вик “Свобода !” едва чут, едва чут
  в януарския въздух, синьо – розов от студ ?
  Ян Палах го няма и така ни се пада –
  сега всеки си има своя вътрешна клада,
  на която страхлив, разтреперан и ням,
  се самоизгаря от мъка и срам!

 17. Французский актер Жерар Депардье собирается принять участие в выборах 18 сентября. Об этом он сообщил на торжественной церемонии открытия кинотеатра «Россия» в Саранске. При этом, как передает «Интерфакс», он напомнил, что является жителем этого города. Российское гражданство Депардье получил в январе 2013г.

  Отдолу под тази “новина” има унищожителни коментари. Аз си избрах за номер 1 следният:

  После того, как Депардё назвал Россию – вонючим сараем,
  его участие в выборах можно рассматривать только с юмористической точки зрения..
  Кого бы он не поддерживал на выборах – это поддержка вонючей свиньи в вонючем сарае:

  http://echo.msk.ru/news/1827770-echo.html

 18. Стамбо,кога ще доиде ден и инашите ПРЕСТЪПНИЦИ и ЛАПАЧИ. Бивши МАФИОТИ и ГЪЛАБИ разнасящи поща от изток на запад,да им се потърси отговорност за изчезналите пари дадени за благото на народа и държавата от Европа.Те трябва някой ден да дават отчет също като този Бразилски ЗУЛАДЖИЯ пред някой не зависим следовател или пред обрания народ.IIC…..oIL.

 19. Posted by Стамбо | август 27, 2016, 11:19
  Уважаеми Стамбо, източна Задунайка..пардон, България, е територия, която отдавна съм отписал като подвластна на държавата и правителството, оглавявани от Човекоподобието и е въпрос на време градовете й да си върнат имената Толбухин, Сталин, Мичурин и пр. След паметниците на незнайния Ушаков, терористите подводничари и плочата на пукналите от препиване с антифриз червеноармейци, вижте какво се случва с паметника на българския национален герой ген. Колев.
  http://www.focus-news.net/opinion/2016/08/24/39599/valeri-simeonov-gen-ivan-kolev-obrashta-hoda-na-istoricheskite-sabitiya-v-dobrudzha-po-vreme-na-parvata-svetovna-voyna-v-blagopriyatna-za-balgariya-i-za-balgarskata-armiya-posoka.html
  В резюме, паметникът, изработен от проф. Крум Дамянов, който е 6м висок, без постамента, е готов от години, със свалени калъпи и готов за отливка, но явно след натиск от едно посолство, чиито сънародници ген. Колев е клал в Добруджа,тези, които са си позволили своеволието да почетат български герой са наритани и в резултат е избран друг скулптор, на баща си синът А. Хайтов. Новото “оловно войниче” е с размер 2,5м, заедно с кончето, а великият ни генерал е цял метър висок, за да не се сърди султана в Кремъл и да не бъде по-висока църквата от конака. Другарят Симеонов се е похвалил, че новата фигурка ще е три пъти по-евтина, но по слухове, за предишната до сега са дадени около 300хил., което вкупом излиза доста солено като цена.

 20. Г-н Инджев, дълбоко се съмнявам, че някой е възложил на затлъстелия ни гълъб мисията да е куриер, особено знаейки, че обикновено доставката е на един адрес, който е различен от посочения. Обяснявам си внезапната солова акция на примаерът ни с договорки за един електорат, който гласува на президентски избори в чужда държава. Заради някаква си контрабанда с едни цигари за терористични организации, този който му беше посредник и раздавач на порции беше обявен за персона нон грата в Турция и сега бб е принуден лично да ходи и да ибрикчийства. Единствено ако е отишъл по партийна линия, а не като премиер обяснява защо иззема функциите и правомощията на външния министър и се договаря самостоятелно. Тезата, че бащицата е отишъл да ни спасява от бежанска вълна е невероятна, както от невъзможността му да повлияе на Ердоган, така и от това, че бежанците предпочитат да се удавят, прекосявайки морето към Гърция и да заобиколят през Македония, отколкото да минат по суша в България. Колкото до срещата с Меркел, вероятно е отишъл да се разходи и подосажда.

 21. Бившият зам.-посланик на Германия в София Клаус Шрамайер пред германската “Дойче веле”:
  Във връзка с интервюто на Борисов за „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” мога да кажа само това: От встъпването си в длъжност през 2009 година той имаше на разположение седем години, за да приведе в ред държавата си. И сега щеше да разполага с армия, която да заслужава това име, с правосъдие, което не се поддава на външни влияния, с икономика, която да му осигурява необходимите данъци, както и с уважение, каквото едва ли би имал друг премиер на Балканите. Ако всичко това се беше случило, нямаше да е необходимо сега да изпада в унизителната поза на молител.
  Още екстрадирането на Бююк в Турция представляваше грубо правно нарушение. А ако спрат да пристигат европейските пари – как ли ще живеят тогава България и нейните олигарси? Остава неясно и това дали по този начин Борисов ще успее да си „купи” трайното благоразположение на Ердоган. Във всеки случай българският премиер вече ще може да бъде изнудван по-лесно.

 22. Ето ви доказателство за горчивите думи на ВЛАДИМИР БУКОВСКИ (“в ГУЛАГ си мислехме, че се борим срещу КПСС и КГБ, като емигранти в салоните на Запада разбрахме, че сме се борили срещу половината свят”). И ние от блога, и хората като нас не воюваме само срещу рубладжийската шайка, която мърси и овонява родината ни- комунягы, гоцэта, волэны, румэнпэтковцы, каракачаны и тн., а срещу много по-глобални злини и злодеи.
  Вижте кого представлява например това писание сред рекламата за Ирина Бокова – Шазия от “Парламентаристи за глобално действие”? Бас 1 към 1000000, че става дума за разядена от кремълска агентура левичарска организация, за чиито идеални цели хич не ми дреме. Илюстрира ги любопитният факт, че порнозвездата Чичолина като депутатка в италианския парламент през 90-те (от комисията по национална сигурност и отбрана!!!) нещо беше активна там. Но как е представена др. Бокова – все едно не някой(я) си Шазия-Мазия, Уруспия и Мастия, а “Ел Паис” настоява, моли, стене, аргументира, апелира- Бок та Бок инак мир и напредък- ЙОК!

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5732108

 23. @ СТАМБО,
  Благодаря за линка с песента на Карел Крил, лека му пръст!
  Спомням си много добре, и 68-а, и 69-та. През 69-та като стажант на един от корабите на Океански риболов си разменяхме филми с други кораби и при нас попадна документален филм за Пражката пролет. Това беше последната година без помполити в Океански риболов, затова там можехме да се чувстваме по-свободни. Партийният секретар на кораба беше един от мотористите и той даваше вахта като всички останали, а след това започнаха да назначават помполити, които нищо полезно не вършеха, а се занимаваха амо със слухтене и писане на характеристики на екипажа! Те вземаха и почти толкова, колкото и капитан-директора – така се титулуваха тогава капитаните в Океански риболов!
  Та тогава гледахме в салета този докуметален филм, който показа истинското лице на окупаторите. След като свъри рейсът, бяхме няколко дни в Лагос, Нигерия и без малко да духна още тогава от социалистическия рай, но в БГ беше останала само майка ми – вдовица, а мильовците със сигурност щяха да я съсипят.

 24. ДИМИТРЕ, благодаря за отзивчивостта по темата, напиши спомена си, остави го като личен архив-без памет няма традиция.
  Това има пряка връзка и с писаното от
  ИВАНОВ И СОХО, така е- позорът е за рубладжийските продажници, които искат да задушат спомена за героя и патриота ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ, но трябва да се срамуват и тези, които иначе са патриоти, демократи и европейци, но позволяват на рубладжиите да вилнеят на воля!

 25. До GEORGI NIKOLOV:

  Съгласен съм с написаното от Вас по повод моя коментар. Наистина Ердоган не е паднал и няма никога да падне до сегашното ниво на Борисов.

 26. Стамбо, приятелю, за Ян Палах ред български творци (напр. Петя Дубарова) са написали далеч по-силни неща от Вениамин Нисимович Меворах, он же Валерий Нисимович Петров. Обявен и за “гражданин на Европа”, вече не помня за 2014 или 2013, съвместно с КГБ-агента на влияние Милен Врабевски, Нисимович е автор тоже и на дивашката стихосбирка “Смърт! Смърт!Смърт! (1945 г.), в която дитирамбства в подкрепа на кървавите вакханалии на т.нар. “народен съд”.

  Прочее, Нисимович е член на последния и като така е подписал около 1800 от общо 2,500-те смъртни присъди. “Поет” и “европеец” та дрънка!

  Иначе за клипа от YouTube респект и на теб, както и на Стопанина!

  До GOSHE – ами защото мишката плювналиев вече цял мандат заедно с Буда РАПОНЯ ни играят етюди за доброто и лошото ченге; и защото тях ВСИЧКИ червеното знаме роди ги, пък ние, вместо да ги натирим по живо, по здраво към “матушката” им или към Сев.Корея, 23 години дращим по форумите!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.