Я кам(ар)илата му, я камиларят Борисов- такъв избор ни готвят


Знаят, но няма да ни кажат, защото по-добре от нас знаят, какво и кога трябва да узнаем. Това ни съобщи от името на управляващата партия нейният кадровик днес от екрана на ведомствената телевизия на властта БНТ Цветан Цветанов.

За пореден път патерналистичното отношение на ГЕРБ към недораслата рая беше поднесена по подигравателен начин спрямо “децата”. “Родителят” не бърза да каже истината за секса, който деца непременно им престои, за да продължи рода на родителя. Понеже е убеден, че децата са още малки, за да научат истината, “родителят” отлага отново и отново разговора за неизбежното.

Ако си спомняте, ГЕРБ и нейният собственик Борисов ни обясняваха че имат многобройни кандидатури за президентска двойка. Разполагали с огромен избор. Но няма да ни кажат преди юни поради някави техни тайнствени съображения, които нашето недорасло съзнание не е достойно да научи . После ни съобщиха, че нашето въвеждане в тайнството на техните намерения да ни оплодят със своя кандидатура се отлага за септември.

Днес кадровикът Цветанов най-спокойно отново отмести във времето съобщението, за което копнеем. С малко, но от сърце. Вече най-вероятно ставало дума за един по-късен хоризонт докъм 2 октомври ( каква прецизност в изчисленията на нашето съзряване за великата новина- защо да не е 1 или 3 октомври, не ни е дадено да знаем).

“Интересно” беше  и обосноваването на играта на криеница. Причината да не бързат с обявяването на готовия избор на ГЕРБ за президентска двойка била усложнената междунродна обстановка.

Моля? Кога преди международната обстановка не е била усложнена?

При избора на Желев международна обстановка беше разтърсена от изчезването на най-голямата империя в човешката история, трусовете от което люлееха България като малка лодка, откачена от 45 годишния съветски  колониален синджир.

При избора на Петър Стоянов на границата ни клокочеше първата от десетилетия истинска война в Европа- започнала каго гражданска, приключила като военен конфликт с международна намеса. За вътрешната обстановка, белязана с колапса на банките и икономиката в България, да не говорим.

При избора на Първанов обстановката се подобри до степен, че борецът срещу НАТО, предводителят на антинатовски митинги, се оказа президент-натовец. Зад възхода на това падение надничаше надигащата се международна сянка на Путин.

При избора на Плевнелиев същатя санка вече беше напуснала окончателно сянката на своя ментор Елцин и в президентското кресло на България се оказа президент, готов да й се противопоставя според силите си ( за ужас на партията, която го е издигнала на поста и лично на нейния собственик Борисов).

Днес е само въпрос на време, когато низходящото движение на руската икономика и междуната изолация на страната ще отслабят хватката на Путин върху задкулисието на българската политика, която обаче в международен план се е вкопчила в бежанската криза като инстумент, чрез кото да гради подобие на авторитена роля в европейските дела.

С какво тази ситуация обаче е по-сложна ( от изброените по-горе ситуации по аналогия), че да обуслява продължаващата подигравка с неуважението към българските избиратели, третирани като някакви недорасляци, на които ще бъде съобщено кого от ГЕРБ смятат да назначат със служебна победа за Главнокомандващ?

Истината е простичка и избирателите я знаят: преяждането с власт води до затлъстяване на сетивата, поради което властниците започват да виждат реалността огледално. Казано с думите на Цветанов днес, кандидатрпезиденската двойка се нуждаела от уважение и по тази причина няма скоро да ни кажат коя е тя.

А уважението към избиретилете? Ами тях “кучета ги” яли във времето на кучелюбеца Борисов, чието еднолично благоволение всички чакат.

Истинският проблем е в това, че Борисов, каквото и да се случи на тези и дори на следващите ( парламентарни избори), си свърши наистина отлично главната работа: постигна унищоваването на алтернативите на собственото си популистко доминиране. За да поникне трева на тази разорана целина ще трябва да мине време, преди да се намерят желаещи да се опозоряват в калните борби на политическия тепих, на който той се чувства отлично.

А дотогава- я кам(ар)илата му, я камиларят Борисов.

stado-kamili-pomlq-avtomobil-v-rusiq-380192

На снимката: Предизборен кастинг

20 мнения за “Я кам(ар)илата му, я камиларят Борисов- такъв избор ни готвят”

 1. Наистина, кой ли е най-големият ни грях като народ и държава, за да допуснем да демонстрира такава наглост -остави обществото, но дори към собствените му избиратели- едно изпълзяло от нищото дебилно нищожество във формата и с интелигентостта на милиционерски каиш?

 2. “… продължаващата подигравка с неуважението към българските избиратели, третирани като някакви недорасляци…” – българските “избиратели” са си заслужили отношението на неграмотните (си) управители, които (си) избира овчедушно за пореден път!

 3. Точно така, никой не бива да бъде опозоряван предварително и неистово, защото е споменат, че е нечия кандидатура. А оплюването е гарантирано. Предварителното номиниране може да откаже потенциален и силен кандидат. Като Плевнелиев например.

  А пък РБлок е на път да номинира недоразумението Минеков, само и единствено защото има някакви пререкания с Рашидов.

  Кой друг е номиниран? Радев, май още не. Там въпросът е какво е правил във Военновъздушната академия Максуел. И защо никой даже не попита?

  Кой още? Освен самопредложилите се Каракачанов и Дончева май няма друг. Даже Йоло Денев и Митьо пищова се назландисват? А Жоржи?

 4. След като н-пъти си надхвърлил нивото си на некомпетентност, иде реч и за баце и за цвъчко освен идиотии на мах какво следва да очакваме.
  Сега статията която не се препоръчва, да им спестя “сърцетупа”, де, това по любимата тъща, на инцидентни “коментатори”-пут.инофили тук.
  http://politkuhnya.info/mneniya-blogosfera/ne-dopustit-evakuacii-kremlya.html

 5. Така е, господин Инджев! Трудно им е на другарите от ГЕРБ. Доколкото съм чувал, в милиционерските училища учат само до “2+2”. “3+3” е вече за отличници! Но сериозно на въпроса – когато административната власт е в теб, владееш икономическите ресурси и управляваш силовите мутренски групировки съвсем нормално и лесно е да спечелиш отново всякакви избори. Проблемът е само, че нямаш интелектуалните способности да се възползваш от това. Тогава наистина става сложно! Така че, според техния обожествяван Ленин, тези горе са за съжаление, а ние сме за окайване! По принцип репликата беше друга, но смисълът е този.

 6. Страхувах се, огорчавах се, срамувах се, отчайвах се. Питах се: „Това ли заслужавахме?!” Вече не се питам.

  Пак съм си погнусен и отвратен, но все по-малко ми пука. Което означава, че Борисов победи окончателно.
  Но по-страшното е, че победи борисовщината! А най-страшното е, че борисоподобните са превзели международната политика. Светът никога не е управляван от толкова ограничени политици. Никога посредствеността не е превземала така тотално световната политика. И светът ще си плати за това.

 7. Когато и да съобщят кандидатите си, няма никакво значение за крайния резултат-ще победи статуквото.
  Изборите са проста работа.Броят се едни бюлетини и които са повече-печелят. Българското мнозинство на промяната е в чужбина и за това е жизнено важно за ГЕРБ да не се гласува ПО ПОЩАТА от чужбина:1.Така гласуват в “белите” държави от 100г. 2.Няма никакви допълнителни харчове./далавера/.3.Може да се въведе веднага, без никаква допълнителна подготовка.4.Отишли са в чужбина, защото не са доволни от тук5.Видяли са там, какво трябва да се промени тук.5.Гласът им не може да се купува, контролира,манипулира.6.Реформатори ли са РБ или са креатура на статуквото, след като не внасят в НС такова предложение?

  С пожелания и заклинания-не става.
  Изборите са проста работа-просто се броят едни бюлетини…

 8. А бе дайте един свестен кандидат, за който да гласувам . Що се отнася до ГЕРБ – могат спокойно да си обявят своя и след изборите! Много малко ме вълнуват!

 9. Мноного точно казано, недорасляци ,макар и щадящо някак в полукавички.
  Всъщност трябва да се каже в прав текст, понеже ние българите ,не сме недорасли и изостанали, генерираме последните десетилетия мафиотски партийни образувания.Точно по манталитета на тарикаталъка ни , те генерират нова недорасналост и гарантират изостаналост.Вижда се ясно , 25 години все същото – управляват бандити.Получава се някакво самозатапване на българите.

  И така недорасналите българи , си избират недораснали политици ,тестото е едно и също ,добре познато, нашенско.Сменете този ББ и на негово място ще дояде друг ББ , ЦЦ , ИФ, ДП,СЦ….. избройте си ги сами , списъкът , няма край , читавото липсва.

  Падането на комунистическите режими в Източна Европа, дойде прекалено рано за нас българите .Ако това предстоеше да се случи през 2040 година вероятно можеше да сме по подготвени за такива събития.

  Този камуфлаж с възникването на десни партии преди 25 години , се отрази зле за всички ни.
  Друга можеше да бъде , ако не на основата на еуфорията , а на реални ценности се беше родила десница, макар и 20 години по-късно.

  Всъщност комунистите трябваше да продължат да управляват още поне десетилетие , за да могат българите да узреят за единни обществени ценности и някакъв стремеж към свобода.

  Сега това полу-нещо е нито риба нито рак, а полу нещата са много трайни , защото притъпяват импулса.

 10. Драги съмишленици,преди няма и седмица ми изпратиха една страхотна книга която я препоръчвам на всички ( ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ПРЕДИМСТВО И НАСЛЕДСТВО)написана от Момчил Методиев и Мария Дерменджиева. Защо ви казвам това? Нема не знаете колко години ни манипулираха и колко години тези мекерета от ДС а и сега в сегашно време пак са те но вече най отгоре във власта.Вие знаета че ВЛАСТА е СЛАДКО НЕЩО,затова тези УРОДИ тези г..о лизци МЕКЕРЕТА и СЛУГИНАЖ на РАЗИЯ а и може би една четвърт от България им се кланят.Ще се радвам ако в краина сметка народа разбере от каде му идват всички тези злини . Трябва да се разбере че те си придават власта по семейно му и по партийно му.Както ДС са си избирали КАДРИТЕ едно време до 1989 година и сега пак те господстват! IIC…..oIL.

 11. Само да попитам: само на мен ли ми се стори, че нашият президент като че ли налитна да прегърне руския нерез исаков при награждаването му с орден “Стара планина”, но той (нерезът) остана непоклатим, горд и невъзмутим?!

 12. @ GEORGI NIKOLOV:
  Здравей, Георги!
  Благодаря ти за линка! Статията е разкошна! Да се надяваме, че до година-две ще се осъществят прогнозите. Убеден съм, че описаните събития коренно ще променят обстановката в България, поставяйки точка на русофилистичната епидемия.
  Колкото до описаните проблеми след “опразването” на Кремъл и опасенията от властови вакуум – очевидно авторът не е чел достатъчно внимателно Бжежински – предвижда се американски префект /допустимо – от белогвардейско потекло/. Мен ако питаш, никакви азиатски корени – щатски шериф би свършил отлична работа.

 13. Шикалкавенето на герб се оказва нелишено от смисъл. Не остана неоплют кандидат и дори загатването за такъв стимулира слюнчените жлези на мнозина.

  Къде отиде златното търговско правило: “Не плюй стоката на конкуренцията, а хвали своята”…/когато и ако я имаш/

 14. Като стана дума за цветанов, се сетих за един от брадатите соц-вицове /носител на приза “Златна решетка”/:
  “Измерителната единица за интелект била 1 ЦИОНЕР, респективно една хилядна от нея – 1 МИЛИЦИОНЕР.”
  🙂

 15. Все пак има и добра новина.София ще се отърве от Фандъкова.
  Ще обезличи и президенството.

 16. Много добра статия.
  ………
  Долу Независимостта! Да живей Негово Величество честитий султан!
  През 1908-а княз Фердинанд и министър-председателят Малинов обявяват независимостта на България от все още османска Турция. Сто и осем години по-късно Бойко Борисов отмени този акт. Връщаме се към условията на Берлинския договор
  http://www.ploshtadslaveikov.com/dolu-nezavisimostta-da-zhivej-negovo-velichestvo-chestitij-sultan/

 17. „КОГАТО СТРАЖАТА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА…”
  Според Платон, когато стражата се направи на елит и вземе властта, тя винаги произвежда престъпност, криминализация, криза, разложение и фалит. Нещо такова представлява и “партия” ГЕРБ. За седем години в държавното управление тя така и не избистри идеологическия си профил, не прие ясна програма, не се оформи като истинска европейска политическа сила с ясни позиции, с теоретични разработки, с кадърни лидери и разпознаваеми послания. Около „доктор” Борисов се събраха лица с кариеристични халюцинации, с манталитета на провинциални милиционери, провалени „професионалисти”, изгонени или напуснали други партии, пришпорвани от патологични амбиции.
  Без да е аграрна формация, ГЕРБ удивително точно наподобява БЗНС на Александър Стамболийски от 1919-1923 г. Тогава Народното събрание, министерствата и местната власт са наводнени от селска простащина, от дружбашка партизанщина, от агресивно бездарие и келепирджилък. Приети са репресивни закони. Изградени са първите в България концентрационни лагери. Оранжевата гвардия бие и унижава политици, учени, офицери, индустриалци и др., които не споделят агресивната идеология на БЗНС. А тя, идеологията, е елементарна като реч на Стамболийски: “Селяните са мнозинство, значи трябва да управляват!”. Резултатът е известен.
  Сега в ГЕРБ няма толкова селски кметове, защото селата ни загиват. В ГЕРБ обаче гъмжи от милиционери, кариеристи, бездарници, доносници и пр. свлеч, дошла предимно от НДСВ, от “Атака” и БСП.
  Срещнали се българин и американец. Американецът: We have Obama, Stevie Wonder, Bob Hope and Johnny Cash..
  Българинът : We have only Borissov, no wonder, no hope, no cash…
  Колкото по-глупав е един човек, толкова по-малко се съмнява в мъдростта си. Този афоризъм с пълна сила важи и за лицето Цецо Шлифера, символ на милиционерска посредственост и празнодумие. Най-слабият вътрешен министър, който някога е имала България. Човек без никакъв оперативен опит, но и без какъвто и да е нюх. Комплескарско чувство за кариеризъм. Неграмотна лексика, очевидно липсващи ерудиция, професионализъм и обща култура. Фройдистко озлобление. Наизустени купешки изрази, фрази с изумително профански сложно-съставни изречения. Вътрешният министър Цецо Цв. превърна МВР в наказателна бригада от мутренски тип, с безобразно дилетантски разследвания, със скапълени досъдебни производства, с лъжци, превърнати в поръчкови дежурни свидетели.
  Единственият им разумен ход би бил: д-р Андрей Ковачев – кандидат за президент; др. Фандъкова – вице.

  ВОДИ НИ, ПАРТИЙО!
  Какво ще ни дадеш, о нова партио,
  зачената с монголски странници? —
  Ний бяхме неизвестни типове
  от фондове и канцеларии,
  ний бяхме селяни, които
  миришеха на лук и вкиснало,
  и под мустаците си виснали
  все Костов псувахме сърдито.

  Живот ли бе — да го опишеш?
  Живот ли бе — да го разровиш?
  Разровиш ли го — ще мирише
  и ще горчи като отрова.

  По синекурите сме раждани,
  на завет някъде по службите,
  чрез БКП станАхме граждани
  и пием по съветски с ВЕждито.

  И стиховете, дето пишем,
  докато краднем от държавното,
  със селски аромат издишат,
  и са накъдрени и тъпи.

  Нуждаем се от хора прости
  затуй сме братя с мутрафоните,
  които ще поемат поста ни,
  защото храбро сме се борили.

 18. Малко преди да си отиде човекът Радой Ралин ми каза: “Няма значение,няма никакво значение”.Мъдрост родена от дългата човешка история. Ше си отидат кадровици,камилари,мошеници,демагози,развратници-физически и духовни и ББ и Цв.Цв.и Г.П. и Сакс Кг.и пълчищата полезни и неполезни идиоти.Никой няма и няма защо да си ги спомня.Незабравимият Радой Ралин е казал за тях: “Няма значение,няма никакво значение”.

 19. Господин Инджев, Вие сами давате отговора, защо ще чакаме още.

  Цветанов фактически, като не казва истината, не лъже, че свсетовната обстановка е причината.
  Ами на 16 дециметровият пигмей работата му е у шише. Я го бъде, я не, и най–паче не!
  Ами защо от сега трябва да се приземяваме (навеждаме) и избираме русколизец президент, след като може след некаком и другом месяц, всьо от себя можно просветлится, да го кажем по нашенски, да се избистри!
  Това, което ние обаче трябва да сме на ясно е, какво управление и какви управници трябва да дойдат на дневен ред.
  И то също толкова скоро, както би могла да дойде развръзката, която я чакат и от герберската централа.
  На перзидентският, а така също, дори още повече на МИНИСТЪРПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯТ пост, трябва да дойде един мъдър, неподкупен, пробългарски, но с европейски уклон, човек.
  Е, хайде сега, КОЙ (и този път не в обичакната форма на въпроса КОЙ)?
  Май нищо не правим по този въпрос, после се чудим защо ни водели за носът.
  Това е подкана към умните, далновидните и критичните!

 20. Продължавам да съм на мнение, че ГЕРБ ще донесат от девет кладенци вода, за да стигнат накрая до неизбежната кандидатура за президент на бацэ. Мисля, че ще разиграят сценария да го “ядосат” и той в “яда” си да се кандидатира, както вече беше “заплашил”. Отгоре на това виждаме, че и другарите му от БКП/ДС (т.нар. ляво) му помагат и те с каквото могат. Някой от вас да разбра защо така скоропостижно се скараха, въпреки че бяха открили вече единствения, неповторим и равно отдалечен от партиите генерал Радев като обединителна фигура?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.