София, която се озъби на посланиците на Германия и Франция, изпрати руския наместник Исаков с покорно фъфлене

Награждаването на руския посланик Юрий Исаков с орден “Стара планина” от “русофоба” Росен Плевнелиев се превърна в ярка илюстрация на нещастието да си президент на РъБъ в сянката на автократ, като премиера Бойко Борисов. Драмата на представлението на унижението се подсилва от факта, че предложението за награждаване на един отиващ си посланик се прави от външния министър- в случая това е “русофобът” Даниел Митов.

За сравнение: когато през 2013 г. , в нарушение на традицията, от България бяха изпроводени с демонстрация на враждебност посланиците на Германия и на Франция Матиас Хьопфнер и Филип Отие, на които не бе връчено съответното стандартно българско отличие, външният министър Вигенин обясни чрез свой съветник в медиите, че трябвало да се преосмисли традицията да бъдат награждавани всички заминаващи си посланици. С други думи, тогавашният външен министър не само не си замълча “дипломатично” за грозния жест, но го обоснова с лицемерна “реформаторска нагласа”, за да не си помислим случайно, че демонтрацията е била случайна. Показа зъби на Берлин и Париж, както би изръкопляскал ( и със сигурност го е направил) самият Исаков.

Как може да бъде защитено сега награждаването на руския имперски наместник Исаков, който обвини България и същата тази власт, която сега преклони главица пред Москва, че нямала зъби да се противопостави на Брюксел ( по казуса с “Южен поток”)? Същият обичаше да говори от името на българите, твърдейки, без да посочва източника си на информация, че повечето от нас били русофили.

Пред спорния, най-меко казано, Монумент на окупационната чрвена армия МОЧА в София, Исаков се появяваше на дати, свързани с покойната колониална империя СССР, с антураж от облечени в руски униформи българско-руски паравоенни формирования, които носеха нещо като хоругви с изобразени на тях хибридно преплетени  български и руски държавни символи. Напук на факта, че такива огранизации са забранени от туземната ни ( явно в неговите очи на генерал-губернатор) конституция.

 

-e1431326700286

 

НА СНИМКАТА: ПОСЛАНИК ИСАКОВ С “ОХРАНА” ОТ НАРУШИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ, ОБЛЕЧЕНИ В ЧУЖДИ ВОЕННИ УНИФОРМИ НА 9 МАЙ 2015 Г. В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

 

 

Кой  да му скръцне със зъби, Вигенин ли- че той скърцаше ше със зъби във фейсбук от радост, че детето му се родило на 9 септември!

В беззъбата България на зъболекаря-господар не се правят забележки, а мили очи.

За факта, че на 11 април 2014 г. Исаков беше наругал невъздържано президента Плевнелиев в едно свое интервю, но после беше наредил записът на тази част от интервюто да бъде свалена, не ми се говори ( напълно самотно отново). Защото е позорно от страна на Дарик радио, че бяха съучастници в това прикриване на истината, след което се направиха, че нямало такова нещо. Иначе не само знаят, че знам, но и знаят откъде го знам ( вероятно знаят също, че съобщаването на истината ми струваше едно приятелство, заличено завинаги – “наказаният” се оказах аз).

Лъжата и сервилността пред грубата сила в България се издигнати на пиедестал, сравним по своето падение с извисяването на съветския агресор с оръжието, размахвано над българската столица безнаказано и в наши дни.

Уж много близкият ни руснак Исаков прекара рекордните 8 години в България, но не му се обърна езика да проговори на езика, чиято лексика и днес, по признание на руски учени, представлява 55 на сто от руския речник. Не го познавам лично и не знам дали е мързеливец, но съм сигурен, че тази упоритост не е (само) плод на мързел, а на принцип. Нито един, повтарям – НИТО ЕДИН от съветските и руските посланици в България, не направи усилието на говори български ( за разлика от много западни посланици, някои от които биват задължавани да минат съответните езикови курсове преди пристигането си в София).

Но и този факт се приема като част от “традицията” при всички обстоятелства и без оглед на унижението да бъде връчвано на пратеника на Кремъл най-високото българско държавно отличие, което едва ли е някаква ценност за толкова надменен генерал-губернатор.

В държавата, в която се слуша волята на онзи, за когото научаването на едно “конгречулейшънс” е достатъчно интелектуално усилие за поддържане на международни контакти с ръководители на чужди държави, езиковите недостатъци на руското превъзходителство, са пренебрежима дреболия.

Доколко награждаването на субект, като Исаков, е дреболия за самия Плевнелиев (и за изчезналия от публичността напоследък във времето на засиленото антиевропейско, протурско и проруско говорене на Борисов външен министър Митов), не мога да знам.  Престанах да си задавам този въпрос откатко Славка Бозукова, една от най-мастите емблеми на властовото журналистическо подмазване с проруски акцент ( водещо до съответното проспериране в материалния смисл на думата), беше повторно наградена с държавно отличие по измислен повод. Първият път я почете президентът Първанов, а след това и Плевнелиев явно не можа да откаже услугата на онези от правителството на Борисов, които решиха да я “уважат” още веднъж за приноса й към мащабното медийно слугуване като един неговите еталони.

А после да се чудим ли, че при тази конюнктура, която пречупва личната воля на един мажоритарно избран президент, няма свестни кандидати да последват съдбата му?

46 мнения за “София, която се озъби на посланиците на Германия и Франция, изпрати руския наместник Исаков с покорно фъфлене”

 1. По тоя закон и Лепа Брена, и 200-300 политици от цял свят заслужават сущий орден!

  ЗАКОН ЗА ОРДЕНИТЕ И МЕДАЛИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  чл. 4. (1) С орден “Стара планина” се награждават:………..
  2. чужди граждани …….. които имат изключително големи заслуги за двустранните отношения с Република България и за развитието на международното сътрудничество, укрепването на сигурността и мира между народите, както и за защита на правата и свободата на човека.

 2. Руските посланици няма нужда да учат български език-те се намират в Задунайска геберния,по късно 16-та република на СССР-разходете се из София/и не само/и четете табелите с имена на улиците…
  И пълно с паметници: МОЧА и моча-вци, на ген. Заимовци, геройски “загинали” червеноармейци и шумкари…
  Наградили някакъв канцеларски герой/?”диверсант”?/с орден…
  Само питам /”арменския поп”/ къде са паметниците на многократно награждаваните с ордени за храброст по бойните полета, в защита на България, синове на Райна Княгиня:
  1.Владимир.Разстрелян без съд и присъда от комунистите-московски мекерета, национални предатели на 10.10.1944г.
  2.Иван,с чин генерал. Осъден на смърт от т.н. ” Народен съд ” , но убит в концлагера “Слънчев бряг” в Ловеч.
  3.Асен.След 09.09.1944г.дълги години лежи по концлагерите…

 3. Това е ярко потвърждение на думите ми.
  Управляват ни евро и НАТО – лицемери и лъжци.
  Нито Плевнелиев, нито Митов са тези, за които се представят.
  Шайка лъжци номинирали Боковна и наградили Издрисаков с орденом!
  Никакви реформатори не са това, а безпринципни ибрикчии и раи!

 4. Изкефиме собственика на блога, че за първи път ги нарече “русофоби” в кавички Р.Плевнелиев и Д.Митов.Досега не беше го правил,от дипломатичност или от лека заблуда. Аз от колко време пиша ,че Роската сутрин след бръснене се маже с “тройной”. Аз от колко време пиша,че всички са маскари. Че няма истинска демокрация,няма РБ,няма ДСБ,няма и няма да има никога!Няма да има демократически партии! Цялата ни политическа система е изкована от партията на сифилистика Ленин-КПСС, и тайните служби от КГБ. Това беше,края! България през 1989 беше 9мил.-3мил.избягаха ,останахме 6мил.След тези избори,ще избягат може би още 2мил. Идва края на както нарича Путин -територията България.

 5. Клюкар,една дребна поправка към страшната истина-по концлагерите не се е лежало.

 6. Посоль Исакав вече пътува, а сега малко за новото руско дуло, насочено срещу България –Макаров:

  В унисон със „специалния ресор” на новия руски посланик у нас за устройване на съотечествениците извън Матушката, ТВ „СКОТ” тези дни многократно пуска архив от „Дикусионно студио” с участието на Божидар Димитров, който настойчиво предлага не само да се дава в кратки срокове българско гражданство на всички обявили се за българи от Молдова, Украйна, Русия, Македония и т.н. , но държавата да им предоставяла и жилища, да им осигурявала добре платена работа и други социални привилегии. Да се давали и т.н. „сини карти” на кандидати за българско гражданство без български произход, но с висше образование и престижни професии като IT специалисти, лекари, инженери и т.н. Сега като ще се нароят едни руски компютърни „гении”, едни руснаци с „български” произход и с претенции за три пъти по-висока заплата от тази на българите на същата позиция, тъй като притежавали измислената от Калфин „синя карта” за гениалност….

  Тези дни прочетох, че фамозният „ФОРТ НОКС”, собственост на руски евреи, след като бетонира с огромни „ваканционни” казарми цялото ни Черноморие, вече е получил разрешение (от кого друг, ако не от руската възпитаничка Фандъкова!) да строи три невиждани небостъргача на Царигродско шосе, предназначени за офиси предимно на IT фирми и ,освен това, „фамозният” щял да строи луксозни, по-ниски, само на 35 етажа, жилищни сгради с фитнеси, басейни, паркове, детски градини и други глезотии за семействата на притежателите на „сини карти”.

  http://www.capital.bg/multimedia/fotogalerii/2016/08/28/2818437_fotogaleriia_purviiat_sofiiski_neb

  Какво да каже човек след подобни новини, съобщени с овчи възторг?

  Започва се или свършено е?!

 7. За най-голямо съжаление президентът Плевнелиев не може да бъде отличен с принципно отношение към важните за обществото въпроси! Да си припомним как набързо назначи за главен прокурор “избраният” с много спорна процедура ЦацАров! Как не посмя да наложи вето на закона за гвардията слуги на властта – днешното УБО….
  Голям плюс е антируската му реторика, но с това май се изчерпват качествата му. Така и не посмя да се противопостави на неукият последовател на Винету в изцепките му по въпросите на отбраната и новите изтребители, на черноморската инициатива на Румъния и всички други глупости избълвани от милиционера-пожарникар.

 8. Псуваи ги,пикаи върху паметниците им!!
  Благодаря на коѝто го прави!

 9. Знам само едно. У нас нещата потръгват след като лилипут.ин напусне, няма значение по какъв начин, Кремъл. България от 9.9.1944г. е умалено копие на матушката-повече или по-малко. Тогава и МОЧА пада в съкратени срокове и баце-тата отиват в СЦЗ при бай Ставри, строг но справедлив. Не е задължително сите да ги инсталират в килии с южно изложение.
  Сега, много моля фенове на “И аз съм проЗт и вие сте прости, шъ се разберем” да не правят и опит да четат репортажа по-долу.
  Нито имат капацитет за вдяване, нито усет, нито чувства. Най-вероятно и съвеЦкият диалект на българския ги “затруднява”.
  http://argumentua.com/stati/na-nulyakh-s-volonterami-foto

 10. СРАМ и ПОЗОР за българите,наградили този българомразец.Лично аз се чувствам , като преживял , ослепяването на българските воини за втори път.Само че, в случая е ослепена цялата политическа класа и тези , които я избират.
  Апропо, не разбрахме ли, че в същност няма избори – след арестуването на избирателните комисии в Арена , сега следва нов етап в антидемократичното ни развитие – на 2-ри октомври , направо щели да ни назначат президент. Справка цецо , който даже не може да си представи колко е елементарен.

 11. Така се прави и то при условия далеч, “с пъти, пъти повече”, да пробутам едно от фирмените хвалипръцковски клишета на баце, по-неблагоприятни от нашенските. На всичкото отгоре, бутурясаният паметник има и морално основание и законова причина да стои.
  Да, ама НЕ!
  http://argumentua.com/novosti/v-latvii-patrioty-snesli-pamyatnik-okkupantam-sovetskim-matrosam-video

 12. Драснах по темата преди ден-два с примирителен акцент върху формалностите на дипломацията, включително и за скандала със заминаващите си посланици на Германия и Франция. Иво обърна внимание върху нещо, което пропуснах-личните основания на Плевнелиев да не награди ген.губ. Исаков, който хич и не помисли за формалностите на дипломацията, когато го обиди публично. В по-широк контекст искам да кажа още нещо. В прокремълското си поведение сегашният български премиер (формално протоколно го назовавам) не е по-тежък случай от словашкия, словенския), от чешкия президент Земан, от унгарския Орбан. Да не говорим за западните фенове на Путин. Само че има голяма разлика. В тези принадлежащи на Запада страни мощна и неунищожима бариера пред русификацията поставят националната култура, традиционните градски елити, религията, латиницата, силните традиции на съпротивата срещу съветизма, включително и сред левицата (чешките социалдемократи например, които за разлика от нашите подлогани доста изпатиха като “ревизионисти” след 68-ма). Има достатъчно живи хора и неизлечими спомени за окупацията и последвалото мракобесие. Никакви подобни бариери у нас няма-напротив-напълно русифицирана църква, русифицирана поп-култура с всевъзможни любэта и кабзоны, русифициран “интелектуален елит”, руски партии, русифицирана историческа памет, медии, че и Ванга направиха руская бабушка. Ето защо остава толкова лошото ни име като руски протекторат ВЪВ ВСИЧКО- изброените страни имат НЕПОДВЛАСТНИ на русифициране сфери, ние вече нямаме.Поради това всеки жест на съпротива срещу духовната колонизация -като стратегия в руската агресия срещу България- е изключително ценен, но в случая с Исаков, изглежда е пропуснат.

 13. Но снимката кърти миф-ф-ф-фки! Апропо, само Русия в момента е останала подобна 100% милитаризирана униформа за дипломати! Демек….сещайте се!Дори и севернокорейските “дипломати” са с костюми и врътовръзки + значката със зурлата на ким.

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/08/29/2819180_citat_na_denia_zastavah_na_ambrazurata_zaradi/?ref=sled5filter

 14. А можеше,можеше Плевнелиев да се из-Ока и той поне веднъж,можеше,но ако имаше топки…..,ама….явно…!Писна ми от безтопковци!

 15. Днес при липса на лидери в борбата срещу метастазите на комунизма се замислих за възможна класация на световните антикомунисти. Естествено в такава класация нямат място Хитлер и Мусолини, защото са социалисти. Класацията изглежда така според мои работни категории, хронологии и критерии, и е отворена за допълнения.
  1. АНТИКОМУНИСТИ-държавни строители. Критерият е прост: възникнали напълно нови държави, в чиято конституция и закони борбата срещу комунизма е изрично формулирана като висше и неизменно задължение на държавата. Такива са само 2- Република Китай/Тайван на ЧАН КАЙ ШИ и Родезия на ЯН СМИТ.
  2. АНТИКОМУНИСТИ- създатели на нови политически и икономически системи и автори на социални учения, теории и геополитически доктрини, противопоставени на марксизма и комунизма, същевременно реализатори на практически действия за унищожаването му. Тук блестят имената на ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ, ПРОФ. АНТОНИУ САЛАЗАР, ГЕН. ФРАНЦИСКО ФРАНКО, ПРОФ. АНТАНАС СМЕТОНА в междувоенна Литва, ГЕН. АУГУСТО ПИНОЧЕТ УГАРТЕ
  3. АНТИКОМУНИСТИ- практици. Накратко, за тях важи стихът на БОТЕВ с малка поправка: „Доброму добро да прави- комунягата- с ножа по глава!” Тук заслужават признание НГО ДИН ДИЕМ в Южен Виетнам, АЛФРЕДО СТРЕСНЕР в Парагвай, АНАСТАСИО СОМОСА в Никарагуа, ГЕН. ЛОН НОЛ в Камбоджа, ЖОНАС САВИМБИ в Ангола
  4. ВЪРХОВНИ АНТИКОМУНИСТИ- ГЕН. ДЪГЛАС МАККАРТЪР, СЕН. ДЖОУЗЕФ МАККАРТИ, БАРИ ГОЛДУОТЪР, ДЖИЙН КЪРКПАТРИК
  5. ГЛОБАЛЕН АНТИКОМУНИСТ №1 РОНАЛД РЕЙГЪН
  6. АНТИКОМУНИСТИ- световни интелектуалци, писатели, творци, нобелисти- КНУТ ХАМСУН, ЕЗРА ПАУНД, ТОМАС ЕЛИЪТ, ЕЛИЯ КАЗАН, МАРИО ВАРГАС ЛЬОСА

 16. Докато я има русия и продажни българи все ще е така.

 17. Прочетете как го е изтипосал Пионтковски “любимеца” си, инак Герой от виетнамската война, възпитаникът на йелският университет, номер 2 в янки администрацията Джон Кери.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=57C44546D954A

 18. Още веднъж се налага следната констатация – няма друга държава в света, освен нашата, в която управници и народ да вървят така яростно срещу себе си, за унищожението ни като българи. Такова самоубийствено раболепие към диктатора в Кремъл няма да намерите никъде по света. Явно са решили да прогонят всичко честно и кадърно от България – такива хора не им трябват. На Боковци, Станишевци, Първановци и пр и пр. им трябват зомбирани безличия, но и те, по биологически причини вече са на привършване.

 19. Днес черничкият владимир путин, утре бледоликият кремълски гном.

 20. Добавям:
  към световните имена САЛВАДОР ДАЛИ, ЧЕСЛАВ МИЛОШ (нобелист), ФРАНКО ДЗЕФИРЕЛИ
  7. АНТИКОМУНИСТИ-идоли в масовата култура, ДЖОН УЕЙН, ЛУИ ДЬО ФИНЕС, КЛИНТ ИСТУУД, ЕЛВИС ПРЕСЛИ, АЛЕН ДЕЛОН, БО ДЕРЕК, ХУЛИО ИГЛЕСИАС, ГЛОРИЯ ЕСТЕФАН, АНДИ ГАРСИЯ, АЛИС КУПЪР

 21. Да не забравяме,че на двама президенти неизбирани от комунистите им се случи твжко семейно нещастие,случайно по всяка вероятност…

 22. ООН е отпуснала десетки милиони долара на хора и фирми, свързани с Башар Асад
  17:33 | 30 август 2016 | 1 коментар

  Организацията на обединените нации е отпуснала десетки милиони долари на близки до сирийския президент Башар Асад организации и хора в рамките на договори за доставяне на хуманитарна помощ, пише в. “Гардиън”.

  Британският вестник казва, че е прегледал внимателно стотици договори, сключени от ООН от 2011 г. и началото на конфликта, отнел живота на над 290 000 души.

  Някои от тези договори са били подписани, въпреки санкциите на ЕС и САЩ срещу техните бенефициенти./mediapool/

 23. Добре е!
  Да не съжалявам за нищо.Оттекоха в канала и Плевнелиев и Митов без да оставят значителни следи в политическият живот.Страхливи слуги на слънцето Б.Б.Той пък е с покровителството
  от най силните кланове на ДС и Путин.Да не ги изброявам роименно ,че няма да ми стигне времето.
  Как не им е неудобно от мислещия български народ.
  Оставили Б.Б. да решава един от най тежките проблеми на днешният ден – бежанците.Само и само да не затъмнят слънцето Б.Б.,защото той е толкова умен,политичен,дипломатичен,че ще сложи в джоба си европейските лидери.Какво е една Меркел?
  Важно е Путин да е доволен ,а и Ердоган,защото Б.Б.харесва и почита силните.Сега е техният пратеник.Те на него ще се доверят,а не на някаква си Меркел.
  Трябва,трябва да се дадат визи на турците,защото пък мингранте ще получат турски паспорти и въпросът на България и Европа е решен.
  А Путин и Ердоган ще викат на Б.Б *Спасибо мальчик,евала и машалла.*.
  А Плевнелие отдавна ми падна в очите когато се нахвърли срещу такива като мен и Радан,че го подкрепяме.Недоразумение!
  Явно му беше отредена роля да се *изоква*срещу Путин за да не спрат *гламавите* от Брюскел парите за България.
  Исаков лично го обиди ,нашият се държи като плазмодии ,орден ще му дава.
  Вигенин въпреки,че не беше прав отказа на представител на Франция и Германия нищо,че те ни спосорират за лудо.
  На грабителя руснак не може да се откаже.
  Ето затова признавам за държавник само Костов.
  Не цепеше басма на никой и държеше само за националният интерес.Да не споменавам поводите.

 24. А ето на кого се подмазваше гоцэ сырыщныка (демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши имцето му с малки букви и руски добавки!) и кой му даде разрешение да бракониерства като най-долен катил! Но- вижте в каква среда в Узбекистан (повтарям-в Узбекистан!) се намериха достойни журналисти да информират света за резила на нашенския негодник, докато в “европейска, свободна и демократична България”-нито звук извън блога на Иво!

  http://www.mediapool.bg/pet-fakta-ot-zhivota-i-deinostta-na-islam-karimov-news253535.html

 25. Дано не е много офтопично, но открих за себе си защо никога няма да ги стигнем американците:
  комунисти в Сената-0 от 100
  комунисти в долната камара-0 от 435
  комунисти губернатори – от 50
  комунисти в законодателната власт-0 от 1,972
  комунисти в местната законодателна власт-0 от 5411

 26. До BORETO:

  Много точен коментар! Адмирации за констатациите Ви по ключовите въпроси на отбраната, диверсификацията на енергийните източници, политиката, ако може да бъде наречено това лъкатушене на днешните управници, над които се извисява с вече опасните си действия въпросната личност от Банкя. Точно този човек е в основата на саботирането на модернизацията на българската армия /страх ги е, зер тази армия трябва да бъде въоръжена според натовските стандарти!/, провалянето вече повече от десетилете на газовите връзки със съседите и пр. и пр.

 27. Какво го принуди да извърши това награждаване, това унижаване? Нещо много силно.Но със сигурност подпомогнато от пълната липса на подкрепа от “българските” политически среди.

 28. Да, бесни сме и го хулим.Но може да се окаже последният индивид на един изчезнал вид.Вижте само вицето- му,най-близкия сътрудник….

 29. до Д.Савова: на Костов не му стискаше да цепне басмата на руснаците.Да сте чула Костов да каже нещо лошо с/у рашаните. Неговото досие остана скрито на “Любанка” в КГБ.За всички от т.н.”демократически”партии излезе по нещо от досиетата им само за Костов е пълен мрак. Защо ли г-жо Савова? Пазят си го за дълбока резерва КГБето г-жо Савова. С уважение:АС/ДС

 30. до Д.Савова: само не ми казвайте за самолетите на рашаните, които Костов не позволи да прелетят над България,защото беше постановка.

 31. Драги ФРУНЗЕ,

  Формално е така. Файтонът хора, наречен Американска компартия, имаше някога един шеф ГЪС ХОЛ. Корумпиран кютюк и използвач авантаджия, когото Тодар Живков канеше да се излежава лятото в Евксиноград, а Раб. дело и останалите бурии го прекръстиха като ГЮС заради асоциацията с гъ…за, много вярна впрочем. В САЩ няма и такава традиция като социалдемокрацията от европейски тип заради вградения й цинизъм, при който не е ясно кой пие и кой плаща безумни социални програми, но е ясно кой ги налага и чия бюрокрация ги прилапва най-накрая. Но случаи като Кенеди, Картър и Обама илюстрират, че отвеяни левичари могат да направят по-големи поразии в САЩ и света и от чугунени комуняги.

 32. И за мен Костов си е доста мътен.Никога няма да забравя как изглеждаше , след като спечели изборите, макар че след провала на Жан Виденов, причинен от руските политици и най-вече Газпром,всеки щеше да ги спечели.Изразът му беше като Властелина на света.Да не забравим кой издигна Данчо Ментата – долнопробно ченге.За Нефтохим няма да говоря.

 33. Няколко пъти в този блог и аз писах ако не възторжени, поне позитивни неща за бялото мишле плевнелиев. Години наред си затварях очите и пред фалцетните му пописквания, и пред това, че не може 2 думи да каже, ако не ги държи написани на “шпаргалка”, и за горещите му евро-атлантически филипики, неподкрепени с никакви реални действия, и за близашки, и за бездействието му когато убиха сина му, и за ордена, който връчи на цариградския фанариот-българомразец, и за куп други неща. Залъгвах се, че като преЦедент трябва да е консенсусен, да представя “сичкоту българин”. Залъгвах и вас, почитаеми съблогъри. Mea Culpa!

  Явно от комсомолски секретар евро-атлантик става колкото от цървул трандафор. И който говори обратното, просто лъже най-нагло и поръчково! Зер неслучайно в пост-военна Германия забраниха със закон геносетата-камаради да заемат обществени и изборни длъжности за 15 години. Вика се закон за денацификацията.

  У нас закон за декомунизацията няма. Няма и да има. Нито за лустрацията. Нито за конфискацията на награбеното от “партията”. Имахме “кръгла маса”, щото сме много консенсусни и толерантни. После имахме “боянски ливади”, а днес в резултат – мутро-милиционерская-рабоче-крестянская олигархия с ле-е-еко евро-атлантическо лустро. И безкрайни етюдчета с доброто ченге-евроатлантик, и лошото-путиняк. Вий, пролетарии от градове, села и паланки, извинявайте!

  А на Стопанина – респект за анализа!

 34. Поддържам Савова,Костов не е комунист,защитаваше,колкото може,при това ДС обкръжение,българските интереси,спомнете си договора с Газпром и след това с Овчаров.Вкрайна сметка комунистите нямаше да се спрат и пред неговите деца.Слепи ли сте?Не ци затваряйте очите,когато Вапцаров пренася сандък тротил,/като калъпчета сапун/той не ги пренася за фойерверки ,а за диверсии по железопътните линий.

 35. По бешеддържам М.В.фРУНЗЕ и Стамбо.Впериода на перестройката в “Огонек “беше публикувано фотокопие на разписката на Гюс Хол за получаването на 2.000,000 щ.долара от КГБ.Още пазя списанието.

 36. До АО/ДС Дари и другите.
  Уважаеми АС/ДС
  Много сте наясно със сградата на Лубянка.Може би имате специален достъп.Споделете.
  Костов и мнозинството на СДС/а нова бяха много хора с желание за промени/,направиха промените в България със следните действия
  1 . Гласуване в Народното събрание на ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНО СЪГЛАСИЯ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ ЕС И НАТО.Нямаше нино един глас против.
  Това е основополагащ документ,който не е променян и е валиден до днес.
  2 . ИЗВЪРШВАНЕ НА РЕФОРМИ И СИНХРОНИЗАЦИЯ НА ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ С ТОВА НА ЕС
  ПРИЗНАВАНЕ НА СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПА.
  Огромен труд на много хора и връщане назад няма.
  Тома обаче вбеси офицерите от ДС,агентите на КГБ и старите комунисти.Те очакваха както обикновено имитация и когато разбраха за откъсването от Русия и побесняха.Нахвърлиха се срещу Костов и започна оплюване ,което не свършва и до днес.
  Болните им мозъци измислиха,че Костов е руски агент и ще бъде активиран след10-тина години.
  Те бяха научени години наред да лъжат,манипулират и плашат народа.
  А са толкова тъпи и безмозъчни.
  Името на Костов ще бъде записано в историята със златни букви,защото той осъществи хилядолетната мечта на българите да се нарича европейци.
  А гореизброените от мен недоволници им препоръчвам да не стават за резил.
  Сега има нови предизвикателства пред България .
  Да се съсредоточим там,а не непрекъснато да подгряваме ланшният обяд.

 37. до Д.Савова: госпожо,нямаше нужда от такъв изчерпателен отговор.Бих се впечатлил, единствено от краткия такъв: защо досието му е потънало в тайнственост? Отговора вече не ме касае,задълбах в детайлите защото видях че го прекалено го фаворизирате. И не само в този коментар. Дано не се разочаровате след години.

 38. АС/ДС
  Стига с това плашене с досиетата.
  Колко хора съсипахте.
  Ченгеларски номера.
  Престанете с плашето на хората.
  Нищо ново не сте научили и нищо старо не сте забравили.Само досиета са ви в главата.Затова ли изчезнаха.За да рекетирате хората.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.