“Прозрелите” за ползата от турския гамбит на Борисов се множат седмица по-късно

Вече писах, че нашенските мегапатриоти, за които антитурската реторика е политическа манна небесна, млъкнаха в момента, когато началникът Бойко Борисов заигра с турската карта. Явно фантазията ми е бедна- мълчаливците проговориха.

Проговориха в защита на ползите от политиката на Борисов да си общува с Ердоган, който наистина скандализира Европа и Запада с автократичните си забежки, но пък очарова Русия като брат-близнак на Путин в това отношение.

Минаха се няколко дни и само бившият главен спекулант на републиката по антитурско нахъсване на електората ( си ) Волен Сидеров още не е похвалил Борисов за правилната му политика спрямо Турция. Но няма да се учудя и той да се метне на амбразурата – мълчанието му вече е твърде нетипично за него и е равносилно на одобрение ако се има предвид какво може, когато включи на вълната на истерическите аналогии и апокалиптични предсказания за опасността от турския ятаган.

Няколко дни бяха нужни и на БСП да се окопити от турския гамбит на премиера и да го оцени най-сетне като негативна стъпка, която “озвучава” турския шантаж на Европа. Което беше ясно още от заявеното намерение на Борисов да “посредничи” между Анкара и Брюксел в ситуация, когато западните партньори България сипят серия от призиви към Ердоган да прекрати масовата разправа с политическите си противници ( явни или измислени). От БСП мислиха, мислиха какво да измислят, за да не прозвучат като плитиците от Запада и накрая стигнаха до същото заключение: че Ердоган се опитва да извива ръцете на Европейския съюз. Борисов, “откриха” те, се поставя в услуга на турската политика.

Не така мислят обаче мобилизираните в подкрепа на Борисов негови сподвижници в подялбата на властта. Те изведнъж взеха да съзират ползи в сътрудничеството със същата Турция, която употребяваха довчера в своя политичеки речник като “кумчо вълчо” в приказките си пред своите електорални чеда. Дори и външният министър Даниел Митов, след дълго, “звучащо” вече като форма на несъгласие с Борисов отсъствие от публичността,  в телевизионно интервю днес “озвучи” ( ако използвам изразните средства на “прогледналата” БСП) подкрепата си за т.н. посредничество на Борисов между Турция и Европа. Направи го наистина дипломатично, но достатъчно ясно. И доста късно, за да повярваме, че му идва от сърце с цяла седмица закъснение.

Турският ход на Борисов беше похвален днес и от вътрешния министър Румяна Бъчварова като негова лична инициатива ( а тя вече се спряга и за евентален кандидат за президент на ГЕРБ).

Същевременно темата изскочи на върха на противоречията в Реформаторския блок, където май само от ДСБ съзират нещо осъдително в соловите акции на Борисов в отношенията с Турция.

Както се вижда, само официалната опозиция, на каквато се прави БСП , “озвучава”  тихо това несъгласие след дълги колебания. Всички останали постепенно станаха “съгласни” ( ако не се брои вътрешната опозиция ДСБ в РБ).

Единственото, което ми идва на ум по този повод, е саркастичното подмятане от времето на пълната диктатура, приложимо и към лицето на частичното й подобие днес: “как ги постигате тези успехи, другарю директор?”, питаха навремето подмазвачи, удивени угоднически от правотата на началството, което никога не греши.

“Другарят директор”, разбира се, приема аплодисментите като заслужени и вярва в тяхната искреност. Докато не му дойде времето на някой пленум да го “сготвят” точно онези, които са му ръкопляскали най-френетично.

Ако метафората ми не е напълно ясна, да го кажа направо: Борисов трябва да се страхува не от т.н. опозиция, петимна да образува с него широка коалиция, а от своите ласкатели. (Не)веднъж принудени да гълтат отровата на унижението, те ще му отмъстят. Рано или късно.

14 мнения за ““Прозрелите” за ползата от турския гамбит на Борисов се множат седмица по-късно”

 1. Точен анализ! Партнира му съвсем обективна оценка за действителните резултати от совалката на ББ. Освен точно доловената формула на външната ни политика- “а, бе, хем..хем”, забележете- полската премиерка Беата Шидло е в Румъния, а не у нас, колкото и да сме важни за бежанската криза. Стара мъдрост е, че куче, което лае на много врати, остава гладно.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5738802

 2. Публикувано на 31.08.2016 / 12:12

  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=36816272

  ТОП СКАНДАЛ! ЧОВЕК НА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ПИШЕ МЕРЗКИ „НАСОКИ ЗА КОМЕНТАРИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ“ И ПЛАЩА ЗА ТОВА!!!

  кристалина георгиеваАФЕРА разкри отвратителното мероприятие, свързано с ПЛАТЕНИ, МЕРЗКИ „НАСОКИ ЗА КОМЕНТАРИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ:

  СКАНДАЛ! ВИЖТЕ МЕРЗКИТЕ „НАСОКИ ЗА КОМЕНТАРИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ“! ОТЧИТАНЕТО НА ПОСТОВЕ И ЗАПЛАЩАНЕ ОТ „СПЕЦИАЛНО НАЕТА ФИРМА“! АВТОР: РАДМИЛА НЕДЕВА!

  Оказа се, че изпратилата мейла Радмила Недева е от „Kristalina Georgieva’s team“ – виж тук! – https://ec.europa.eu/commission/2014-2019/georgieva/team_en

  Това е истинското лице на любимката на Бойко Борисов и ГЕРБ – Кристалина Георгиева!

  Ето какво е написала в мейла си сътрудничката на Кристалина Георгиева: „В приложен файл Ви изпращам насоки за коментари в социалните мрежи по темата – избор на генерален секретар на ООН. Както знаете, г-жа К.Г. следи отблизо надпреварата за наследник на Бан Ки-мун и насоките са съгласувани с нея. Независимо от формалната номинация на официален български кандидат, тя счита, че има потенциал и възможности за тази позиция.

  Отврат!

  Публикувано на 31.08.2016 / 11:46
  СКАНДАЛ! ВИЖТЕ МЕРЗКИТЕ „НАСОКИ ЗА КОМЕНТАРИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ“! ОТЧИТАНЕТО НА ПОСТОВЕ И ЗАПЛАЩАНЕ ОТ „СПЕЦИАЛНО НАЕТА ФИРМА“! АВТОР: РАДМИЛА НЕДЕВА!

  РАДМИЛА НЕДЕВАЗдравейте,

  Получих мейл с „Насоки за коментари в социалните мрежи“ (приложено Ви го препращам за да го видите с очите си). Мислех си, че това се случва само по време на избори, когато цели армии от активисти с партизански имена поемат на кръстоносен поход във ФБ или Туитър, за да ни „обяснят“ коя е правата вяра и да ни „убеждават“ #КОЙ ще ни оправи живота и #КАК под неговото вещо ръководство ще потече благоденствие и благодат. Стройни редици от тролове на всевъзможни партии и организации щурмуват уж свободното социално пространство, за да ни „преобърнат нагласите“ и да примамват гласоподаватели, веднага щом се зададат избори. Да, ама не САМО…

  Оказа се, че се случва и в „мирни времена“ и по други теми, които вземат, че попадат в зоната на интерес на някое самовлюбено партийно величие или по-дребен кариерист-политик, пък макар и занесъл дисагите си в Европейската комисия….

  Препращам Ви мейла на някоя си Радмила, в който се твърди, че съгласувано с К.Г. ме канят да участвам в кампанията й да замести българския кандидат в надпреварата за ООН и да намести себе си. Ама нали България си има кандидат, официално подкрепен от държавата! Хич не ме е еня кой го харесва и кой не, но ми пука, когато евтини лелки се опитват да ме манипулират. Очевидно за някои не е важен интересът на страната му, а е важно, че иска.

  С тези 40-тина „опорни точки“, както напоследък е модерно да се замерят политиците, от мен се иска да облъчвам хората с коментари под статии и постинги в социалните мрежи, така че да насочвам мнението им „правилната посока“. С други думи – да им соча, като ветропоказател, верния път. Верният за кого? Очевидно само за тях.

  Така, с един мейл до грешния човек, се опитаха да ме превърнат в „дилър“ на мнение. Яко, а? Вкараха и мен в схемата с разнообразни форми на „подкрепа“, които отдавна са излезли от кинтите за глас в циганските махали и са надскочили времената на изборите. Очевидно има постоянно действаща система за промиване на мозъци, която естествено и лесно преобръща вотовете у нас. Спрях да гледам телевизия, заради това. Сега са напът да ме откажат и от социалните мрежи. Какво да се чудим на резултатите ни от изборите. Все едно какви.

  Та така, приятели, ако живеете с мисълта, че някои теми в социалните мрежи възникват спонтанно, много сте се объркали.

  Поздрави,

  Ивайло Дамянов

  –––- Forwarded message –––-

  From: Radmila Nedeva

  Date: 2016-08-31 10:42 GMT+03:00

  Subject: Насоки за коментари в социалните мрежи

  To: ivailo.p.damianov@gmail.com

  Здравейте,

  В приложен файл Ви изпращам насоки за коментари в социалните мрежи по темата – избор на генерален секретар на ООН. Както знаете, г-жа К.Г. следи отблизо надпреварата за наследник на Бан Ки-мун и насоките са съгласувани с нея. Независимо от формалната номинация на официален български кандидат, тя счита, че има потенциал и възможности за тази позиция.

  Вероятно сте запознати от медиите с мненията на дипломати, политици и експерти, които подкрепят издигането й като нова кандидатура на жена от Източна Европа. За да подкрепим този вариант, трябва да продължим кампанията в социалните мрежи, с която да наложим името й като потенциален нов кандидат.

  В приложение ще намерите текстове за възможни постове под статии в електронни сайтове и в социалните мрежи (самостоятелни, с линк към подходяща статия или като и коментари под чужди постове), свързани с протичащата в момента процедура за избор в ООН. Разчитаме да ги публикувате в групи с политическа или друга насоченост във Фейсбук, както и да ги адаптирате и разпространявате и в други социални мрежи, съобразно спецификата им – Тwitter, Instagram, My Space, LinkedIn и т.н.

  Отчитането на постовете Ви ще бъде извършвано от специално наета за целта фирма, въз основа на което ще бъде извършвано и заплащането на Вашите услуги.

  Ако има неясноти или възникнат въпроси, не се колебайте да се свържете с мен.

  Поздрави,

  Радмила

  Насоки за коментари в социалните мрежи

  Тя е дъщеря на убиец.
  Не искаме да сме известни с дъщеря на убиец.
  Дъщерята на червения убиец няма никакъв шанс.
  На комунист доверие никакво!
  Вън българската червена номенклатура от структурите на ООН! И толкова!
  Бокова е международен вариант на генерал Румен Радев – кандидатът на БСП за Президент!
  Какво европейско в дъщерята на комунист убиец бе? Нормални ли сте?
  Да подкрепиш България, значи да подкрепиш изчадието Бокова??! То бива, бива, ама…! Червени копелета безобразни!
  Никаква подкрепа! Тази комунистка не трябва в никакъв случай да бъде избрана. Има други, много по-кадърни и заслужили от нея, макар и да са чужденци! Просто не трябва комунист и то с нелицеприятно минало да оглави ООН!
  Светът, ООН и Източна Европа имат нужда от повече генерални секретари от Западна Европа и управление по западно европейски модел. Тая да се маха.
  Това е комунистическата кандидатура! Комунизмът е без род и родина! И е традиционно антибългарски! Това е кандидатурата на Пост-СССР!
  Ирина Бокова е кандидатура на Путин и Русия, а не на България.
  Затова, че съм българин, а не дупедавец на руската мечка, казвам НЕ на Бокова!
  Бокова е кандидатура на Москва и българското гражданство й е само за парлама!
  Видео материал на Кремъл в подкрепа на своята кандидатка за генсек на ООН – Ирина Бокова https://www.youtube.com/watch?v=IhOD_ZYZUxU
  Всеки, който подкрепя Бокова е комунист.
  Ирина Бокова е кандидатура на Георги Първанов.
  Гоце й беше дълго време партиен началник. Той я реално предложи Бокова за посланик в Париж и той я утвърди, БСП чрез МВнР, я предложи за директор на Юнеско.
  Който подкрепя Ирина Бокова да си ходи на Позитано 20!
  Много хора ще съжаляват, ако изберат тоя червен боклук Бокова!
  Крайно време е да заровим понятията социализъм – комунизъм. А който подкрепя Бокова, явно му липсват – да ходи в Северна Корея, Куба и Венецуела да види нагледно тоя строй.
  До кога тези червени мумии ще ни учат на Демокрация и Либерализъм …!?! Верни слуги на червената плутокрация ще надават вой в подкрепа на изчадие от своето котило , много ясно.
  Кратка статистика за интелектуалния отбор подкрепящ другарката Ирина Бокова: от първите 12 имена 6 са на агенти на ДС; от 9 академици 5 агенти на ДС; от 2 член кор. на БАН 2 агенти на ДС; от 5 дипломати 3 агенти на ДС; от 6 журналисти 3 агенти на ДС; 95% са членове на БКП…
  Евгений Михайлов изми лицето на България, а Бокова не е достойна дори да му лъска чепиците.
  Писмото на Евгений Михайлов не беше срещу България а, срещу една мазна продажна антибългарка, дъщеря на един от убийците на интелигенцията в България!
  Време е за народна подписка в защита на Евгени Михайлов и против кандидатурата на Ирина Бокова.
  Всички привърженици на Бокова са жалки и ограничени!
  Всеки, който изрази подкрепа за Бокова, да бъде заклеймяван като комунист или като платен трол на комунистите!
  Колкото и да се пънете никой не бръсне парцала Бокова за нищо. Само си хвърляте парите на вятъра.
  Бокова беше 4 или 5 Последния път. Ама вие се пънете да ни обяснявате колко е велик парцала. Спонсорирани руски боклуци сте и нищо повече! Като 90% от продажниците в страната де.
  Тази е бита карта, няма смисъл да се подкрепя, по-добре щеше да е да издигнем Кристалина Георгиева!
  Ирина Бокова вече е на 5-то място и трябва да се оттегли, а на нейно място трябва да се издигне Кристалина Георгиева.
  Таза, ако я изберат, ще затрие ООН.
  Бокова да даде обяснение къде е тракийското съкровище, за което отговаряше неуспялата кандидат-президентска двойка Бокова-Маразов през 1996-98 година.
  ООН ще осигурява 16 годишни девственици за бившите комунисти в България (със снимката на Бокова с кмета на Пазарджик обвинен в изнасилване на ученичка).
  Когато даде публично обяснение откъде са и имотите в Сащ и колко пари има в банковите сметки – тогава може би, ама надали.

  И още в този дух…

 3. В завода за производство на цървули ,целият персонал от началството до работниците е ангажиран с производството им.Произведените цървули осигуряват препитанието им.
  Разбира се високото им търсене , увеличава производството и приходите им.Затова производството на цървули е важно.Но бедността понякога налага и компромиси.
  Трябва да се произвеждат и галоши.Галошите разбира се са по-елементарна обувка от цървулите , нямат си закопчалки и се нахлузват направо .Ама то като пасеш кравите , за какво са ти и закопчалки , нахлузваш и готово , хем лесно , хем пази от калта.
  Все пак производството на цървули и галоши зависи от бройката овчари.Щото те купуват галошите , а пък по големеещите се овчари се фръцкат с цървули.Е да ,но пък за да има овчари ,трябват и овце.
  Броя на овцете определя броя на овчарите .Повече овце повече овчари , повече купени галоши .Дай Боже толкова стада овце и заможни овчари , че да вървят не само галошите , а и цървулите.
  Но напоследък , въпреки увеличаващият се брой овце , продажбите на галоши и цървули не вървят.Какво става , началниците на цървуления завод са в паника.
  Оказва се ,че и цървулите са станали жертва на новите технологии.Вместо овчари , овцете вече се пасат от кучета.Куче отпред , куче отзад , за какво са ти овчари.
  Та като подкарат онези ти ми овце ,навели послушно глави , овчари ли , цървули ли !?
  Лаеш , лаеш …..и те ……. овцете се плашат и все по-послушни стават.По –послушни от овце дори, не можеш ги позна , това овце ли е цървул ли е.
  Модата е да се ходи бос така казаха от горе .
  Баба ви едно време все с цървули е ходила …… хайде боси , че да свиквате!
  Затова и цървулените заводи в Цървулания вече масово фалирват.
  Цървули ще пуснат по изключение определена бройка , в чест на обявяване на кандидата за президент на ГЕРБ.
  Има месец, но пускайте връзки от сега , да се уредите за новите цървули, които ще ни обуе ГЕРБ !
  За да ви вземат мярката се обръщайте към другарката Кунева.

 4. Силните позиции на премиера Борисов в Турция и ЕС изключват дебат по отношение приоритетите и политиките на политическа партия ГЕРБ, а към днешна дата трябва да заявя на този етап като входирана база данни това, което искам да кажа за силните позиции на премиера Борисов в ЕС по отношение на политиките на политическа партия ГЕРБ и президентските й кандидати на този етап, които за онова, което категорично заявих на този етап като приоритет ще бъдат обявени по-късно именно поради силните позиции на премиера Борисов в ЕС , но по никакъв начин като база данни това не е онова, което, както искам да кажа за силните позиции на премиера Борисов в Турция и ЕС, е основа на политическия дебат за президентските избори на този етап в политическа партия ГЕРБ и към днешна дата по отношение приоритетите, които и дебатът по отношение политиките трябва да заяви като база данни за силните позиции на премиера Борисов в ЕС…

 5. “как ги постигате тези успехи, другарю директор?”

  Има и по-хард вариант:

  -Другарю директор, вкарахте ли го вече?
  -Не знам.
  -Ау, колко е голям!

 6. ХАЙДЕ И ХАИРЛИЯ ДА Е! Аdeus!
  СКОРО И ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА СЪЩОТО!

  Чухте вече- нашето момиче със здравите терористични комунистически корени Дилма е вече изритана окончателно!
  Тю-у-у-у, язък, таман щеше да ни залее с милиарди инвестиции, според гоцэвистките хвалипръцковщини и помиярските ни “медии”!
  “Дилма идва у нас с голяма касичка!”, “Милиарди бразилски инвестиции тръгват веднага към България, Първанов ги уредил, май!”
  Не е повод за никаква гордост, но по време на шматкането й из България писах тук, че можем да очакваме в кратко/или/дългосрочен план “бразилски инвестиции” в размер на 0,000,000 стотинки по курс от времето на идейния съидейник на Дилма- Жуао, пардон!-Жан.
  Няма в световната икономическа практика корумпиран левичарски режим с държавно протекционистка икономика да е инвестирал някъде кой знае какво.

 7. ХАЙДЕ, ПАК ХАИРЛИЯ ДА Е!
  Скоро към врящия казан под технологията на Оня с Рогата ще отпътува (ако вече не е пукнал и отпрашил натам) един голям изверг и касапин -най-големият в “постсъветското пространство”- Ислам Каримов.
  Четете този сайт- за Централна Азия фергана.ру е каквото Блогът на Иво за България. И свалете шапка на журналистите, особено от Узбекистан, които го правят с рискове за живота си. На една от тях, както писах, дължим и изобличението на гоцэ сырышныка (демонстрирай презрение към този… и т.н., знаете 🙂 Пред техния професионален морал и гражданска смелост разни тошовци-порове, вольгыны, берьози, бозучки, пыгы и пр.
  изглеждат точно като гнусни плазмодии от реклама за кенефен очиститил. Само дето в рекламата изчезват, а в дийствителността ни- не!

  http://www.fergananews.com/uzbekistan

 8. В сутрешния блок на Нова телевизия “онова турско мекере” Лютви Местан каза, че не може да подкрепи пронатовски кандидат за президент, който призовава за свалянето на санкциите преди връщането на Крим. А на репликата на водещия “Да оставим Крим” отговори, че когато говорим за президент и неговата прозападна ориентация – това е най-важния критерий.
  Откога чакам някой “български политик” да каже същото.
  Колкото ненавиждах Местан като лидер на ДПС, толкова сега ненавиждам “десните” политици, които се държат по-путинофилски от него. ДСБ вече е толкова самотно изключение, че само потвърждава правилото…
  Не е страшно, че има пета колона на Москва в нашето политическо пространство, а това, че всички политици са в нея (при положение, че само 6% от избирателите считат Русия за пример за подражание).

 9. Венецуела я съсипва про-руски настроен шофиор на автобус, България е съсипвана от про-руско насторен пожарникар. Какво е общото в случая – не, не e статуса на професийте, а про-руската поза!

 10. Че какво невярно за изверга че гевара е казал шефът на турския парламент? Бих се радвал, ако колежката му от София каже същото, но това няма да стане. Невежите тийнейджъри с мутрата на че гевара по фланелките са едно,но когато др. Бокова с парите на света инициира цяла кампания във възхвала на кастровия катил и някой протестира- о, той, е фашист, мракобес и инкарнация на злото… ай, сиктир!

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5739916

 11. баце за н-ти път е изригнал в цялото си профанско великолепие.
  Видях заглавието, “разпознах” се, “А ний(вий)сте идиоти”, минах по диагонал, за толкоз успях да събера сили. Оставям долната повърня да я анализират и с думи прости да ни я обяснят многоуважаемите бацефили, Йордан Тасев, Фрунзе, Виктор и т.д.
  Аз съм доволен, че никога, нито за секунда не съм имал разминаване с Иван Костов в отношението към бб-“чудовищна некомпетентност”. На всичкото отгоре, банкянското слънце автор на крилата фраза: “Аз съм проЗт и вие сте проЗти, шъ се разбере,” брои такива кат мен за пренебрежим фактор. “Интелигентните хора не ме харесват но те са много малко и не ме интересуват”. Цитирам по смисъл, същноста е съхранена изцяло.
  https://www.actualno.com/politics/bojko-borisov-tezi-koito-me-narichat-poshtenski-gylyb-sa-idioti-news_560300.html

 12. Сороски гамбит се появи за да разгласи и продължи една доста сънителна акция. Не се разбира в чия полза е това. Най-интрегуващото е,че изнесеното в така наречените опорни точки е вярно.
  Г-н Цвъко Дебилски пък идва да ни впечатли с липсата на точки в края на всяка възможна мисъл.

 13. @сороски гамбит

  Основният критерий при избирането на политик на толкова висок пост като генерален секретар на ООН трябва да е: какво полезно той или тя е свършил/а за страната си. Отговорът и в случая на бо(й)кова, и на сталинка е: НИЩО. Така погледнато, е все едно в чия полза е замислено активното мероприятие, за което пишете. Кандидатирането на която и да е от тези посредствени женици за шеф на ООН е пълна глупост.

 14. Мишо Бирата, Пашата, СИК, Митко Каратиста, Вальо Златев, Доктора, Цветито Бориславова, амфетамини, незаконно производство на цигари, пране на пари.Белене.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.