Пощенският гълъб Борисов кацна на рамото на Джо Байдън

На 26 август оприличих премиера Борисов на пощенски гълъб и акцентирах върху този образ в заглавие в блога. https://ivo.bg

Четири дни по-късно същото каза Велислава Дърева пред БТВ. Дали съм я “подсетил” или сама се е “светнала” за тази метафора, не знам.

И друг път съм казвал, че не претендирам за монопол върху хрумванията. Давал съм пример как преди повече от 20 години вестникарският търгаш Петьо Блъсков се опита да предяви претенция върху мое заглавие от в. “Демокрация “ ( “ 100 години срамота”), което било публикувано в неговия в. “168 часа” . Оказа се, че лозунг със същия калабмур е бил разнасян много по-рано от студенти при протестите срещу БКП през 1990 г. Донесоха ми снимка от демонстрация с този лозунг, за да натрием вирнатия нос на претендиращия “автор” Блъсков.

Този урок съм го научил и не се нуждая от преговор, но все пак… Трябва ли да се “разпознавам” в огледалото на Борисов отново като идиот ( както когато поименно ме нарече идиот по Нова телевизия през юни 2014 г.) заради това, че той смята за идиоти онези, които го наричат пощенски гълъб?

„Това може само някой идиот да го каже – нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат”, заяви той с присъщия си господарски маниер днес пред БТВ.

Сигурно се повтарям, но от устата на такъв, като Борисов, определинието “идиот” за мен е комплимент. Но не това е основната причина да обърна внимание на поредната му просташка изява в рамките на интервю, в което той се опитва да раздава шамари и ритници на журналисти, карикатуристи, политолози и изобщо на всички, които си позволяват “идиотизма” да се усъмнят в неговото “величие”.

Излишно е пред интелигентна аудитория да обръщам внимание на похвата му да измества ако не темата, то акцентът в нея. Но не е излишно да припомня, че причината да го нарека пощенски гълъб беше собствената му сервилност пред турския му домакин Йълдъръм. Кой го караше да се гъне и да заявява, че си бил записвал какво му е казал турчина и че отивал да занесе записките си на Меркел?http://www.manager.bg/blgariya/borisov-si-zapisa-iskaniyata-na-turciya-nosi-gi-dovechera-v-berlin

На въпроса на Борисов дали същото може да се каже за американския вицепрезидент Джо Байдън, който също посети Турция, отговорът е ясен по дефиниция: не, не може да се каже. Не само защото Байдън не се е “хвалил” да си е водил лично записки, нито пък е обещавал публично да ги носи някъде като пощенски гълъб, но и поради очевидната огромна разлика в координатната система, в която са разположени амариканско-турските отношения спрямо българския случай.

Байдън нито се е държал като просител, нито е имал основание за това, докато Борисов се изяви като местен васал пред Високата порта, когото Йълдъръм нарече покровителствено “моят приятел” след обилна доза подмазвачески жестове от страна на един съседен управник, който в разгара на руско-турския конфликт говореше в угода на Москва за турска намеса в България. Беше тази година, през януари. https://news.bg/politics/turtsiya-se-opitva-da-se-mesi-vav-vatreshnata-ni-politika-namekna-borisov.html

Сега, когато Кремъл вече позволява, Борисов се оказва изведнъж приятел на същата тази Турция ( подобно на Путин), че и на посредник между нея и сърдита на Ердоган Европа се прави.

Отделно от всичко това Борисов сам се представя за гълъб, говорейки срещу “ястребите”  , на каквито оприличи малцината български управляващи ( под неговото “гълъбово крило”), дръзнали да не се умилкват на Русия. “Аз не съм такъв ястреб. Трябва внимателно да си мерим думите. Виждате, че и на срещата на Г-20 най-големите лидери в света се държат доста сдържано с Русия.” Това заяви българският премиер във Варна на въпрос дали подкрепя изявлението на президента Росен Плевнелиев, че Русия води хибридна война срещу България.

Копирано от https://www.24chasa.bg/Article/5117201

© www.24chasa.bg

От горния цитат се вижда навикът на Борисов да се крие зад гърба на “най-големите лидера на света”, както направи и днес, опитвайки се да използва Джо Байдън за смокиново листо. Срамотията му обаче не се прикрива толкова лесно. По-лошото е, че държи да си я показва по телевизията.

28 мнения за “Пощенският гълъб Борисов кацна на рамото на Джо Байдън”

 1. Боко се връща от Турция след среща с Ердоган и звъни на фрау Меркел,- г-жо Меркел, Ердоган каза, че ще спре талибаните, но иска да му дам ДУПЕ или ЕС да му плати, как да действам? Меркел му отговаря, ЕС пари няма, действай!П.П., и Боко действа!

 2. Не е по темата. Дори при повърхностен прочит на чудесният материал статия на Олег Панфилов се вижда, че и аналитици-антипутинисти поради една или друга причина нас не ни броят за живи. Ни дума за т.н. войнишко въстание както и за септемврийските бунтове платени с московско злато 5 години по-късно. Авторът в историческата си екскурзия за корените на “русский мир” стига до …Чили но нас ни няма и пак ни няма. За това и е толкова лесно днес на играещите го гастролиращи руски чиновници-петоколонци трайно да се настаняват по черноморието и смело и безглаво да кроят планове в обозримото бъдеще да използват територията ни за плацдарм към въжделеният “Втори Рим”.
  Втората препратка е за изповед на един недооцен от кремълските куратори на навараззия “мечтател безумен”.
  За мен има солидна корелация между статията и интержюто.

  http://argumentua.com/stati/mirovoi-pozhar-razduem-chto-khochet-sozdat-putin

  http://censor.net.ua/video_news/403995/protestnye_aktsii_na_yugovostoke_organizovyvalis_i_finansirovalis_iz_moskvy_etim_zanimalis_predstaviteli

 3. Борисов е болен за телевизионни изяви комплексар! Самомнението му е огромно, но без грам покритие! Всички глупости и лъжи, които ръси безпир не могат да компенсират неграмотността и лакейството му. Той е и ще си остане слуга поставен на премиерското място в България за да обслужва интересите на милиционерско-комунистическата номенклатура. Колкото и да се репчи като петел е и ще си остане подлога и мижитурка на служба на имперските интереси на Русия и коминтерновското БКП. Милиционер чиято роля е да обслужва кукловодите си.

 4. Българските политици/с малки изключения, излюпени от БКП/ и българската “интелигенция”/с още по-малки изключения ,угоявана от Людмила Живкова/ лумпенизират българина-затова политическия дебат е сведен на нивото на фунболни запалянковци. Стопанина на блога/и не само той, но особено той/ натикани в дупката, да си викат колкото си искат ,че Цар/май не само мадридския и банкянския/ имат кози, магарешки и т.н. уши. В България по медиите се чуват само гласовете на блъсковци и дърдъревици.Докато матрияла изгуби всякакви човешки морални опорни точки.Докато не започне и той да поема вината само с мезета.Докато не може да направи разлика между Слънчев бряг на Черно море и концлагер “Слънчев бряг ” в Ловеч. И да си грухти на димократичната, реформаторска, депутатска , интелектуална и т.н. копаня…

 5. “Борисов: Ще се кандидатирам за президент на игра!
  ​Запитан да коментира четирите дами, сочени засега като евентуални кандидати на ГЕРБ за президентския пост – Кристалина Георгиева, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова и Румяна Бъчварова, Борисов каза: „Хубавици”

  О! Тържество на нищетата !!! Кога ли ще е този час Велик > когато те погинат небесата
  и името ти в бездната ще сринат ?!!

 6. “Аз ЧЕ нарисувам по-хубава карикатура!”… Вярно е, че от диалектни и жаргонни влияния в говоренето си не е застрахован никой. Пуснете всички германски клипове, които си правят гаргара с диалекта на еврокомисаря Г. Йотингер, особено с “английския” му.

  https://www.youtube.com/watch?v=sZ2Pz4naZPs
  Само че в Германия поради много силните диалектни разлики това не е беля. Виж, във Франция с нейните строги езикови стандарти Дьо Гол държеше много стриктно на правилното говорене и писане. Веднъж заради галската му мегаломания, второ защото той като син на учител наследява педантизма, трето, защото самият Дьо Гол беше забележителен писател на спомени. И най-важното- нещо, което при противоречивото ми общо мнение за него му признавам-всички университетски специалности задължително да имат часове по езикова култура. Чисто административното съображение-човек на държавен пост, който не може да говори ясно и да пише правилно, който говори както си иска и с това обижда културата, традициите и т.н.,съвсем естествено и ще прави, каквото му скимне.
  Иначе у нас е ясно-политическото и парламентарното говорене и писане днес е смес от просташки лафове, кръчмарски лакърдии, цървулански диалекти, ъ-ъ-ъкания, бюрократски идиотщини като “входирам”, тъпи клишета и т.н. Да виним само него за това дередже е несправедливо, блъсковият парцал от 90-те години свърши основното по тази линия, но ролята на ББ за пълното опростачване на публичния език е голяма.

 7. Не бъдете тъй скромен г-н Инджев. Вие наистина сте монопол в/у инакомислещите хрумвания. Без да го признават, вие сте учител на всички журналисти.Всички ви четат всеки ден, и копират от таланта ви, В. Дърева също. Но не им се получава. Затова рият непрекъснато върху вас помия. Всички от вашта гилдия искат да се казват Инджев.

 8. Г-н Инджев,Вие заковахте началството точно в десятката. Казаното за идиота се връща като бумеранг.

 9. Статистическо обобщение:
  1. Казва, че другите са ястреби – означава, че той е миролюбива птица:
  1.а. Най-вероятно да е гълъб на мира – 50 %
  1.б. За останалите мирни птици остават – 50%

  2. Записва си нещо в Турция и ще го предаде на получателя в – тоест пощенски услуги
  2.а. след като е птица – 100% от пощенските птици са гълъби.

  3. Оставяме място за статистически грешки и други варианти – 17 %

  Резултат – 83% вероятност да е пощенски гълъб.

 10. Ако разбрах правилно г-н Борисов , все пак ще се кандидатира за президент.Е – е не сега – но може би ?някога ! Ами – Конграчулейшънс тогава !

 11. Днес попаднах на началото на интервюто. Чух още през първата минута квалификацията идиот – за някого или някои и изключих телевизора. След 40 мин пак го включих, мислейки че е свършило, за нещастие обаче за да чуя заключителните минути и завършека!!!- по 300 диверсанти на денонощие преминавали границата!!!….. Господ да пази България, с хора като този на власт, не ни трябват врагове.

 12. ИЗВЪНРЕДНО
  В центъра на Луганск неизвестни украински патриоти са взривили паметника на “опълченците” от самообявилата се с помощта на Русия луганска „народна” република. Днес сутринта, на 1 септември, „неизвестни лица са осъществили взривяване на самоделно устройство, заложено в основата на паметника „Те отстояха Родината” в парка „Дружба между народите”, заявява представител на охранителните органи в измислената република.
  Сепаратистът от Луганск е определил случая като опит да бъде „дестабилизирана обстановката” и да бъде „сринато споразумението за прекратяване на огъня”.
  Земята ври под краката на донбаските и на луганските отцепници. А съкращението ЛНР (луганска народна република) ражда оригинални асоциации у шегобийците.

 13. Иво, този гълъб ми напомни един виц от преди много години, когато бях дете. Мъж и жена отишли на кино. Преди това мъжът хапнал бобец и го налегнали газове. След всеки залп казвал “Жено, пуснах един гълъб.” На човекът, седящ зад него накрая му писнало и отговорил ” Ако пуснеш още един гълъб, ще ти счупя гълъбарника”. Та и Боко гълъба омириса цяла България, но понеже омирисва и Европа, може и на него да му счупят гълъбарника.

 14. Г-н Инджев,
  Това с рамото нарочно ли го сложихте, защото по-старото поколение знаем много добре къде кацат политиците като Борисов. За по-младите: на друга част на тялото, не на рамото.

 15. Ходят слухи о том, что последний визит госсекретаря Джона Керри в Москву разительно отличался от предыдущих. Главное отличие в том, что Керри разговаривал с Путиным на понятном ему языке.
  В частности, Штаты решили, что с Россией следует поступать по ее же правилу – «клин клином вышибают». Короче говоря, Керри приехал к Путину с американским гибридом и долго слушал нацлидера о том, как он решительно настроен защищать русских, хотя они по гражданству украинцы, и для этого готов применить военную силу. Но при этом Путин уверял Керри, что его войск в Украине нет. Якобы, на это Керри ответил, что вблизи линии разграничения находятся американские специалисты, например – медики и прочие. Так вот, в случае начала наступления с целью защиты русских в Украине, Штатам ничего не останется, как защитить там же собственных граждан. При этом Керри дал примерный хронометраж уничтожения 100 тыс. российской группировки или того, что решится войти в Украину. Формально, это будет происходить на территории Украины и никакой агрессии в отношение РФ не будет и близко. Причем, все мероприятия будут выполнены дистанционно, а завершающая часть разгрома российской группировки, в формате сухопутной операции, будет выполнена силами ВСУ, которые уже давно застоялись и давно хотят размяться. Лавры победителей Штатам не нужны, а Украине это будет как раз в тему.

 16. Иво,
  ти пак получи комплимент от ББ като те нарече “идиот”, конграчулейййшънс! В компанията на Дърева е малко смущаващо, но тя ще се поправи скоро.Аз чак такава висока чест няма да мога да отнеса, но ще се самополаская, че все пак аз първа в този форум определих Лавров като “гълъб на мира”. Дали определението “идиот” се отася и за другите гълъби. Все пак драсни няколко благодарствени слова до Борисов, лично ти оказва два пъти честта да те нарече в ефир “идиот”.
  Това ме връща към публикацията ти за награждаването на Исаков с орден “Стара планина” послучай окончателното му отпътуване (а дали е окончателно- ще видим!)от страната. Още тогава, когато френският и немски посланици не бяха предложени за орден “Стара планина” казах, че вероятно за тях е чест да не бъдат наградени и вероятно им е спестило неудобството да откажат тази държавна награда. Като знаем кои са носителите на орден “Стара планина” хайде сега да си ги представм дали ще се чувстват добре двмата посланици в компанията на Исаков и другите. Ти, Иво, как би се чувствал ако ББ почне да те хвали по телевизора? Гадно, а!?

 17. https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5741054

  Не /малък/кючук”,
  ами коджа кармъз кютюк
  е написал този бълвоч….
  Бокова “преживяла страданията на хората от Източна ЕВропа…”!!!? “ПРЕЖИВЯЛА страданията на хората от Източна ЕВропа…” Тя!!!? Че те хората от ИЗточна Европа танцуваха по плошадите, като се отърваха от терора на палачи като боковци, бе, бок фабрикасъ! Боковците пък по същото време се шляеха из Париж и Лондон, а пък в НРБ пиеха специална вода, да не би нещо от Чернобил, панимаете!
  Вар сикими, вур дуварда…(няма да продължавам турската поговорка, предвидена за такива случаи, дами има!, но общият й смисъл е въпросният ибрикчия и боклукчия на др.Бокова да си инсталира определен орган в определено отвърстие…)
  По цинизма си това е абсолютно същото ако кажеш, че милата щерка на Борман преживяла страданията на хората от Аушвиц…
  Мекере и гьотверин долен, който поне трябва да знае от разказите на собствените си сънародници, какво са видяли от боковците и партията им!

 18. Що ли не съм изненадан. Долното е компилация от една статия и едно изследване. Как хубаво се връзва престъпното повеедение на ленинградската-тамбовската ОПГ на лилипут.ин-162санти и резултатите й. Всичко за човека, всичко в името на човека и ко. И всички ги знаят. И какво от това.
  Путин с самого начала ввел принцип основателя итальянского фашизма Бенито Муссолини: «своим – все, чужим – закон». Сам Путин существует абсолютно вне правового поля и туда же вытащил свое окружение. Если высокопоставленный чиновник доказал свою лояльность лично Путину, то нет такого преступления, которое не сошло бы ему с рук. Мало того, в российских спецслужбах имеются специальные подразделения прикрытия, которые решают вопросы с конфузами кремлевских бонз, их отпрысков или близких.

  В России – самое неравномерное распределение богатств из всех крупных экономик мира.
  Такой вывод содержится в докладе World Wealth Report консалтинговой компании Capgemini.
  В подтверждение этого эксперты приводят следующий факт: 62 процента всех богатств России находится в руках долларовых миллионеров, еще 26 процентов – у долларовых миллиардеров.
  “Если миллионеры контролируют более 50 процентов богатств страны, то в ней остается очень мало места для сколько-нибудь значимой прослойки среднего класса”, – констатируют авторы доклада World Wealth Report. Второй страной по степени “несправедливости” экономики эксперты Capgemini считают Индию, где миллионеры контролируют 54 процента богатств.
  Страной с самым равномерным распределением богатств названа Япония – третья по величине экономика в мире. Здесь миллионеры контролируют 22 процента национальных богатств. “Неожиданно справедливой” Capgemini назвала экономику США, где миллионерам принадлежит около одной трети национальных богатств. “Это удивительно мало, учитывая все негативные сообщения в СМИ по поводу неравенства доходов в США”, – подчеркивается в докладе.

 19. Към Сия:

  Понеже се познаваме, ти знаеш, как бих се чувствал, ако ББ тръгне да ме хвали.Не е като да не е опитвал обаче…
  След като ме нарече поименно идиот по Нова тв, все пак опита “да оправи нещата”. На пресконфоренцията си след последните парламентарни избори ме спомена като “уважаваният Иво Инджев” ( по повод мой коментар същата сутрин, който му вършеше работа в определен контекст). Обаче , пусто да остане, не му се връзвам на номерта и пак се оказвам идиот. Чистосърдечно си признавам, че такава чест не се постига лесно, трябва постоянство, за подобно ласкателство от страна на толкова велик човек!

 20. Зоопарка в БГ джунглата е пълен. Всякакви пернати и по-малко пернати го обитават за чудо и приказ!

  Това, което пернатите забравят е че вратите на концлагера са отворени и рано или късно на овчата маса ще и светне, че блеенете не е начин да си подредиш кочината!!

 21. Ех, ако ни управляваха “полезни идиоти”, а не “величието” Боко, с индианско име “Тиквата” – какъв живот щеше да настане само.Исаков , вместо медал – изгонване завинаги.Руските подлоги – в Сибир или там някъде.А тук ще се диша чист от зараза въздух.
  Вашингтон е добавил 17 физически лица в списъка със санкциите срещу Русия заради намесата ѝ в конфликта в Украйна. Това става ясно от съобщение на финансовото министерство на САЩ, цитирано от руски медии.

  Сред новите лица, попаднали под ударите, са включени осем министри от правителството на Крим, а също така ръководители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) и на Следствения комитет на Русия.Освен това американското финансово министерство е наложило санкции на редица дъщерни компании на „Газпром” и други компании. Например, на американски граждани и юридически лица е забранено да сключват сделки с компанията „Мостотрест”.

 22. Твърдо и неотклонно се върви по разписанието на Бжежински. 2017г. гражданската война в раззия завършва с победа на белите. Каквото и да означава това.

  Есть мнение, что нашему руководству было предложено два выбора. Первый – всесторонняя военная помощь и серьезное рубилово на границах. Второй – решения вопроса, путем ликвидации РФ как географической реальности. Второй путь – более длительный, но и более надежный. Похоже на то, что руководство Украины выбрало вариант №2 и до россиян только сейчас это стало доходить.

 23. МИЛИ АРХАРЕ, добро, красиво и благородно създание!

  Възмездието идва- дано се е мъчил повечко палачът на Узбекистан,преди да пукне и да цъфне в казана с катрана, очаквайки някой ден и компанията на подлеца, мерзавеца и негодника- твоят убиец на име гоцэ сырыщныка!
  Един по един- до един!

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/80964-pochina-uzbekistanskiyat-prezident.html

 24. (превод от архарски- Д-р Дулитъл):

  Благодаря ти сърдечно от райските селения, планини и потоци, бате Стамбо! Ето ти снимки на моите роднини, дано извергите усетят рога като нашите, но по-остри , дяволски!
  Поздрави на Стопанина и всички от Блога- знам, колко мъчно ви беше за мен!

  https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B0%D1%80&biw=1366&bih=673&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjh1-yRu_DOAhVkIsAKHTGgAm4Q_AUIBigB#imgrc=egZwaPAMizhwWM%3A

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.