Ботев гениално е предвидил, че (за Борисов) нии сме идиоти

Време е да погледнем истината под очи, вместо да обръщаме поглед и да се правим, че не я зябелязваме. Живеем в премиерска република, в която някой съзаклятник на премиера, като Георги Първанов, от време на време пуска димни завеси с предложения за президентска република.

В нашата премиерска република премиерът-слънце огрява навсякъде, където прецени, че му е важно.

Рефер е във футболните първенства по покупка-продажба на отбори и прочее търговия с черни каси и влияние в спорта.

Ръководи енергетиката “на едро”, колчем стане дума за руски проекти и имитацията на дейност по тяхното (уж) окончателно деверсифициране- да се чудиш защо му е ресорен министър изобщо.

Външната политика му е стара слабост. Още преди близо 15 години, в предаването на БТВ “В десетката”, когато беше начинаещ главен секретар на МВР, загатна това с репликата, че вътрешната политика му се струва “лайно в целофан”. И ето че днес е във вихъра си като стълб на европейската политика, за какъвто се има като самоназначил се посредник между Турция и ЕС. Що ли изобщо му трябва да има външен министър, комуто е отредил ролята да одобрява седмица по-късно сепаратистките му ходове?

Премиерът, към когото ( логично вече, опитът показва, че без него не може да има арбитраж в тази държава), се обращат да реши всеки един махленски спор, е преодолял обаче някогашната си гнусливост към вътрешната политика, чието съдържание е разопаковал и впрегнал в кампаниите си срещу “враговете”.

Но в сношенията с външния свят придобива все повече личен апетит на водач от международна величина. Най-пресният пример е фактът, че се постави начело на подготовката на страната за предстоящото ротационно председателство на ЕС, отстранявайки от тази роля вицеприера Меглена Кунева. Причината? Ами не я слушали останалите министри, когато тя им спускала задачи. Така се обоснова премиерът-слънце.

Бягайки днес от парламентарен контрол, за да не отвърне на питане защо се противопостави на идеята в зародиш да има общ черноморски флот с натовските съседи, Борисов ни накара да си спомним как еднолично се наложи през юни по въпроса, отхвърляйки мнението на самотната триада проевроатлантически съупавленци в България Плевнелиев – Ненчев – Митов, принуждавайки ги да се отрекат публично ( от себе си, в този смисъл).

Премиерът ни може и знае всичко- до степен, че е информиран кой карикатурист си изкарва заплатата благодарение на него лично. Нещо повече, ако иска, може да нарисува и по-добра карикатура от карикатуриста-неблагодарник, който дължи прехраната си на премиера. В това премиерът-слънце е убеден както във всичко останало, което говори и му хрумне на момента в рамките на всекидневните му телевизионни инструктажи на аудиторията.

Горните примери могат да бъдат умножени по много, но не се налагат повече доказателства за реалността, в която живеем. А тя е : премиерска република.

Това само трябва да бъде официализирано в името на борбата с лицемерието. Фактите трябва да бъдат наричани с техните имена.

Ако утре премиерът каже, че Борисовата градина в София е кръстена на него, ще се появят министри или държанки в държаните на премиерската каишка медии, които ще потвърдят и дори ще си спомнят, че са присъствали на демократичния дебат, след който е върнато правилното название на градината, преименувана от враговете на Борисов по времето на омразния му комунизъм в “Парк на свободата”.

След Борисовата монархия, която послужи за отправна точка във въздигането на Борисов чрез наследника на Борис III, е вече време да се превърнем в Борисова Република. Ако някой е против, той е идиот, както би казал самият наш пръв държавен и партиен ръководител, цитирайки свое вчерашно телевизионно интервю, в което обяви за идиоти своите критици ( колкото и да са малко, те са нетърпими с идиотизма си да му се протипоставят).

Здравият разум е обратното на идиотския. Той изисква фактите да бъдат признати в де факто премиерската ни република.

А нии? Нии сме идиоти, както е казал гениалният Ботев- гениален, защото е прозрял в аванс какво мисли премиерът за нас.

20 мнения за “Ботев гениално е предвидил, че (за Борисов) нии сме идиоти”

 1. Очевидно сме идиоти, щом 25 години ни управляват идиоти и няма реални шансове това да се промени в близко бъдеще…

 2. Човеко, Премиерино, Идиотино,

  Изправяш ни пред Окончателна национална катастрофа. Още малко и България няма да я има! Разполагаме с незавидно кратък срок да спасим Майка България и българщината! Посочвам ти най-необходимите първонални стъпки за цялостно овладяване и контрол на ситуацията.

  1. Незабавна промяна в законите и наредбите по охрана и контрол на държавната граница на Рбългария и привеждането им в адекватно съответствие на актуалната военно-политическа обстановка, включително и правото за употреба на оръжие

  2. Пълно затваряне на държавната ни граница за мигрантски потоци

  3. Мобилизиране на запасните военнослужещи от бившите Гранични войски и включването им в охраната на държавната граница

  4. Викай бързо руски войски, защото България си отива

 3. Прав е Ботев че сме идиоти-деградирали личности, с ненадминати достижения:
  1.”ляв” идиотизъм. Милиони евреи/и не само/ в цял свят се прекланят пред Димитър Пешев, спасил от смърт десетки хиляди български евреи. Т.н. “Народен съд ” го осъжда на 15г. концлагер за…АНТИСЕМИТИЗЪМ…
  2.”ляво-десен” идиотизъм. Направихме Царя, Премиер. И за да покаже, че е голям “обединяващ” идиот ,царя влезе в коалиция/чудо невиждано/ с комунистите.
  3.”десен” идиотизъм. Прав е ББ, че сме идиоти, но не съвсем. Простено му е-на милиционерите им е слаба математиката. Идиоти сме, но на квадрат-два пъти го направихме
  Премиер.

 4. Страхотна сатира! Само бих си позволил да добавя в заключителното
  изречение едно И.
  “А ний? Ний сме идиоти, както е казал гениалният Ботев- гениален, защото е прозрял в аванс И какво мисли премиерът за нас.”

 5. Мдааа, ако беше жив Ботев, щеше да се възмути по същия начин както преди ок. 140 години.

 6. Статията повече от актуално звучаща е подписана от гениалният Андрей Амалрик. Има една “подробност”. Загинал е при мистериозна автокатастрофа в Испания на 12 ноември 1980г.
  https://rufabula.com/articles/2016/09/02/oxymoron-of-russian-nationalism
  Тук поне, да му даде Бог много здраве и сили автора е жив.
  https://rufabula.com/articles/2016/09/01/karimov-in-the-astral

 7. “Живеем в премиерска република, в която някой съзаклятник на премиера, като Георги Първанов, от време на време пуска димни завеси с предложения за президентска република.”

  Засега е премиерска.
  Гат стане президент ще я спретне кат президентска.

 8. Браво Иво,
  Невероятна статия,право в десятката!!!!

 9. ХАРАБИЯТА-на Русия уруспията!

  Що само “руски войски”, бе , товарищ, защо само смрадливи монголоидни пияндури да викаме? Че те вече идваха, пък и не са си тръгвали!
  Не щеш ли и севернокорейски да викнем? Марш в “Дума” или “Русия днес”, не овонявай форума! А по същество- че от какво в политиката на “Човеко, Премиерино, Идиотино” точно на вас, рубладжийските плазмодии, не ви харесва? Вие трябва на ръце да го носите!

 10. Не е луд този, който яде баницата!
  Време е българският гласоподавател (ако все още има такъв чийто скалп не е на пояса милиционерски) да дръпне черджето изпод крачката Борисови. Стига вече е брал страх я от Путин, я от Ердоган, я от Меркел…

 11. Страшното не е, че няколко милиона ще минат през нас. Страшното е, че дори смръдливите арабя не искта да остават тук. Ще си заминат, а ние ще останем насаме с балканския си примитивизъм и сал едната любов към Родината…

 12. Бойко Борисов е един съвършен продукт на развитият социализъм-всестранно развита личност,По тази много проста причина сме цъфнали и вързали, а като него са безброй

 13. Страхотно заглавие, анализ – в десетката. Винаги е удоволствие да влизам в този блог. Благодаря!

 14. Това ,,харабийчето,,кво прай тука?
  По професия съм ,,тираджия,,по
  определението на една колкото пухкава толкоз и ТЪПА министърка,
  та харабийчето да знае,че го псувам
  с всичко с което разполагам като
  наличност и за десерт:ДА ти е@а све живо у кучи и 300м око ню.
  Лека нощ и да ме сънуваш.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.