Проруският ястреб Румен Радев гони пилците наесен към ятото на проруския гълъб Борисов

Службата за сигурност и информация на Чешката република (BIS) обвини Русия във  воденето на “информационна война” с цел дестабилизация на обстановката в Чехия. Това се посочва в годишния доклад, публикуван от BIS на 1-ви септември.

Според доклада, Москва, на първо място, се опитва да повлияе на начина, по който медиите отразяват събитията в източна Украйна и в Сирия. “Приоритет за Русия през 2015 година беше информационната война в контекста на украинската и сирийската кризи”, се подчертава в доклада. Посочва се също: “През 2015г. Русия продължи дейността си в областта на икономическото, научното и техническото разузнаване в страната”.

Според чешката разузнавателна служба, руските агенти действат основно чрез подкрепата за популистки и екстремистки групи. Създадената за това инфраструктура може да се използва за “дестабилизиране на чешкото общество и на политическата обстановка по всяко време, когато Русия има нужда от това”.

През 2015 г. BIS вече докладва за голям брой руски разузнавачи, живеещи и действащи активно на територията на Чешката република. В сферата на интереси на руското разузнаване основно направление е енергетиката. Основна задача е и въздействието върху рускоезичната общност.

В светлината на кризата в Украйна, отбелязва тогава документа, Русия и нейните поддръжници в Чехия използват бяла, сива и черна пропаганда, прилагайки изпитани от времето на Съветския съюз методи: укриване на собствените действия и демонизацията на Запада. В същото време, отбелязва службата за сигурност, се използват ред инструменти: от идеологическата манипулация на гражданите, несъзнателно подкрепящи руската пропаганда, до специалисти работещи с рускоезичната общност.

Превод от руски за ivo.bg Васил Костадинов

http://ehorussia.com/new/node/12864

Докато в Чехия се случва горното, то в България става долното:

Кандидатът за президент Румен Радев обяви пред Дарик радио, че би отишъл на Парада на победата над фашизма на 9 май в Москва, ако получи покана. “България трябва да има независима външна политика, България трябва да преследва своите интереси. Загубихме много от това, че обявяваме в една или друга степен Русия за враг. България не трябва да си търси врагове. Времето не е такова да си създаваме врагове. България трябва да търси партньори, особено що се отнася до икономика, до пазар. Да не забравяме, че Русия е един огромен пазар и нашият бизнес би получил един много добър стимул, ако се развива в това отношение”, коментира Радев.

Както се вижда от сравнението с Чехия, у нас тайното на тайните служби е в това, че е тайна дали изобщо оказват някакво противодействие на руската хибридна война срещу България. Известно ли им е било например, че на високо място в армията у нас е пребивавал руски агент за влияние, активиран вече открито като такъв?

Двойното предназначение на демонстративното продуктово проруско позициониране на бившия генерал е в това, че всъщност то е от полза за другия бивш генерал, който на практика казва същото като Румен Радев по отношение на Русия, но предстои да обяви своята кандидатура за президент от позицията на “десен” и на Гражданин за европейско развитие на България с претенцията тя да бъде подкрепена от десните граждани с евроатлантическа нагласа.

Идеята явно е единият бивш генерал да акцентира открито върху проруските послания, за да бъде преглътнато същото, малко по-прикрито като “дясно и проатлантическо” намигане към Москва чрез печеливша кандидатура на ГЕРБ. Избирателите ще бъдат убеждавани, че трябва да гласуват за кандидатурата на генерала ( Борисов), за да не дойде на власт генерала ( Радев). А на практика е в ход втората част от отстраняването на евроатлантизма от президентския кабинет на България, започнала с обкръжаването и унищожаването на “заплахата” за Русия в лицето на Росен Плевнелиев.

Плевнелиев, както и друг път съм отбелязвал, каквито и да са личните му мотиви да не се кандидатира за втори мандат , беше зачеркнат от ГЕРБ отдавна. Справка: онова откровение на депутата Георги Кадиев, който издаде “тайната”, споделена му от депутат от ГЕРБ, според която при процедура за импийчмът срещу Росен Плевнелиев от ГЕРБ единодушно биха гласували “за”.

Трудно е да бъде открита принципната разлика между генералската линия на бившите генерали Радев и Борисов, но възложената им тактическа задача гони една стратегическа цел. Тя е Москва да е в положение win-win, казано на евроатлантически език, а на руско-български: “победа-победа”. Радев е пуснат по руската писта да гони десния електорат към герберската кошара под закрилата на гълъба Борисов, състезаващ се вече с проруския ястреб на БСП от позицията на “по-малкото зло” за евроатлантическата ориентация на България.

9

22 мнения за “Проруският ястреб Румен Радев гони пилците наесен към ятото на проруския гълъб Борисов”

 1. “Службата за сигурност и информация на Чешката република (BIS) обвини Русия…”
  В България да се чуди човек, дали да се смее или да плаче…
  Чрез подставени лица, повечето медии са руска собственост или се “субсидират” индиректно, а който плаща- поръчва и музиката…
  Служби за сигурност няма! Шеф на ДАНС/”основателят”/ изчезва и не могат да го открият, докато не го издири жена му, втори подсъдим за откраднати милиони/то и без това касовият им апарат е като в Светия синод /, трети със складове с контрабандни цигари за милиони…И като няма котка, мишките изпълзяват ежегодно от дупките си и пируват на “Копринка”/”Г.Димитров”/!А тези, които се “крият” из министерствата, е просто за купона-да си играем на “разузнавачи”.

  …Ако и слепият не е прогледнал, че ГЕРБ=БСП, след назначаването на “смъртния враг” Мая Костинбродска за Омбудсман, никой не може му помогна! Това, че ще разиграват етюда “Доброто-лошото ченге/генерал/”-вече сме го гледали. Новото и обезпокоителното е, че ген. Радев не беше уволнен дисциплинарно. И то не толкова заради 200хил.лв., които ще му броят на куп. В закона не случайно пише ДЕПОЛИТИЗИРАН , а не департизиран. Защото някой “по-умен” от него, вместо да кандидатства за Президент, направо ще се самоназначи чрез преврат…Но кой ти спазва законите в България…

 2. “…у нас тайното на тайните служби е в това, че е тайна дали изобщо оказват някакво противодействие на руската хибридна война срещу България”. Какво да кажа повече? Разравяме често темата, пускаме линкове към сайтовете на естонски, чешки, литовски, полски служби… Виж, ако трябва да бъдем абсолютно обективни, и в последния доклад на “нашите” се промъкна нещо за Русия, но то не ги отклонява от основната им задача. А тя е да подпомагат културния обмен с великата съветска страна, ей ти любэ пак идват, йосиф кабзон скоро може да ни зарадва, “Маша и Мечока” се играе на руски пред болгарските ребята, издигат се капища на подводничарските бандюги, на Жуков, на Берия (чакай, за него не съм сигурен, но ако не-въпрос на време е!)
  Когато тази кремълска утайка радэв правеше първите си фасони, трябваше незабавно да бъде уволнен, разжалван и даден ПОД СЪД! ПОД СЪД ВЕДНАГА за предателство кремълския подлоган! В компанията на всички отговорни съветски бойлери и търтеи от ВКР, допуснали такъв вреден плазмодий да вреди на България години наред!

 3. Ей ви го един върл руски шпионин, на когото трябва да честитим “С днем Рождения!” с подходящ “подарок”- пранги, налъми, раиран костюм и легло на 2-етаж в килия – северно изложение! Коментарите са супер!

  http://www.faktor.bg/rozhdenitzi/81041-nedelya-4-septemvri-2016.html

 4. “Проруски гълъб” ми звучи, като “вълк в овча (или по-точно в агнешка) кожа, която роля се опитва да играе “нашият” премиер-министър и лидер на Партията за Евразииско Развитие на България!

 5. На гълъбарски език ген.Радев се явява “биделя”,тоест т.н.примамка,за да отклони и насочи гласове към капана на Путин,който е (г-н Борисов).

 6. Чудесна статия!
  Чехите отдавна са си научили “урокът по история” при вземането-даването с блядовете. При нас, стига да можеха, дансаджиите, не говоря въобще за петолонците и полезните идоти на държавна слуьба с колорадки щяха да ходят на работа.

 7. Путин – президент или узурпатор? Вот лишь три примера:

  1. 2000 г. Во время учений на АПЛ «Курск» взорвался боезаряд. Взрыв торпед, пожар и разрушение первых пяти отсеков произошли 12 августа. 95 человек из 118 погибли сразу. Но в девятом отсеке ДВАДЦАТЬ ТРИ МОРЯКА ЖИЛИ ЕЩЕ 2,5 СУТОК и ждали помощи! Они погибли 15 августа.
  Что делает наш «гарант»? Президент и главнокомандующий В. В. Путин прервал свой отпуск в Сочи только через пять дней после трагедии — 17 августа, когда все моряки уже были мертвы. Тележурналист Сергей Доренко описывал реакцию главы государства после трагедии: «Он позвонил на Первый канал и сказал: «Вы нанимаете шлюх специально. Дали им по 10 долларов, специально чтобы меня дискредитировать». А это были матери и жёны погибших моряков, которые говорили «неудобные» для Путина вещи». Сергей Пархоменко: «Я считаю, что проблема со СМИ была более или менее решена Путиным после «Курска». Именно в тот момент власть и Путин лично увидели разницу между свободными СМИ и контролируемыми. Именно тогда он понял, что контроль над СМИ — это важно».

  25 моряков умерли мучительной смертью от неоказания помощи.

  2. 2002 г. В театральном центре на улице Дубровка в Москве террористы захватили 920 заложников, требуя, чтобы Путин прекратил войну в Чечне. В результате штурма убито 36 террористов из 41, и 130 заложников, из которых только пять убиты террористами, остальные умерли от действия применявшегося при штурме газа фентанила и от
  неоказания помощи отравленным.
  Что делает наш «гарант»? На переговоры о судьбе заложников не пошёл, войну не прекратил, а теперь заваливает Чечню деньгами, превратив мою страну фактически в данника Чечни.

  3. 2004 г. 1 сентября в школе №1 города Беслана группа боевиков захватила 1128 заложников (детей, их родителей и работников школы) и удерживала в течение трех дней в нечеловеческих условиях, отказывая заложникам даже в минимальных естественных надобностях. На третий день был штурм. Результат: 334 человека убиты – из них 186 дети – и свыше 700 человек ранены. 116 заложников погибли от первых взрывов и пожара в спортзале. Но подавляющее количество заложников получили смертельные ранения в других помещениях школы в ходе боя террористов со спецназом ФСБ. Неизвестное количество пропало без вести.

  Что делает наш «гарант»? Трусливо разворачивает свой самолёт и летит от места трагедии обратно в Москву. СМИ приказано занижать количество заложников. Парламентская комиссия Торшина два года надувала щёки и делала вид, что расследует, а на самом деле сделала всё, чтобы замести следы и скрыть от правосудия реальных виновников взрыва. Виновники не наказаны, и через 12 лет после трагедии менты избивают, а суды судят несчастных матерей, потерявших своих детей, судят только за то, что они продолжают требовать справедливого расследования и наказания виновных. Да как они смеют? Зато под предлогом борьбы с терроризмом, Путин отменил выборность губернаторов и ограничил свободу СМИ.

  Глава 4 Конституции РФ: «Президент РФ является гарантом Конституции Российской Федерации, прав и свобод человека и гражданина».
  Так кто такой Путин? На мой взгляд, он узурпатор и преступник. Не знаю, доживёт ли он до суда, но в историю он войдёт именно с такой оценкой.
  На нём уже столько загубленных человеческих жизней, включая всех погибших с обеих сторон в результате агрессии на востоке Украины, и он знает столько страшных секретов, которые многие его подельники не позволят предать гласности, что он уже стал заложником на троне. Ирония судьбы: Путин мог, но не захотел спасти сотни заложников, а теперь он сам стал заложником. Думаю, что все, кто голосовал за Путина, тоже должны нести ответственность за все его преступления.

 8. Генерал Радев не е генерал Патън. За какви пазари в Русия се говори? Първо ембаргото и второ, дори да го нямаше пазари на какво и кой ще го произведе и къде? Нагъл и лъжец като началника си! Това е истината.

 9. Днес, на тези пернати генерали, е много подходящо да им припомним съдбата на колегите им от любимата им страна през 1916г., чрез отдаване на преклонение и почит към ВЕЛИКИТЕ ни мъже недопуснали изконния наш враг да завладее Добруджа, и да помним думите на ген. Иван Колев: „Ще ги бием и прогоним като всеки враг, който пречи за обединението на България“.
  Думи със задължителен характер, думи с непреходно значение за всеки БЪЛГАРИН, ако искаме страната ни да се радва на уважението на другите, а народа ни да се радва на благоденствие.

  Хвала, хвала, и пак хвала на войните ни били и изгонили този стар, наш враг, от родната ни земя!

  Поклон и вечна слава на големия БЪЛГАРИН-ген. Иван Колев!

 10. Падението на бившия генерал вече надминава всички очаквания. Този човек изглежда много бързо усвои болшевишката демагогия на БСП и започна да повтаря като папагал спуснатите му опорни точки от “Позитано” 20. Не знам кой ще спечели изборите за президент, предпочитам да е истински десен човек с ясна евроатлантическа визия за България, но въ всички случаи г-н Радев няма да ги спечели! А обърнете внимание как гузното състояние на въпросния господин вече толкова открито изби на лицето му, че вече не може да се прикрие.Така е, когато човек се мъчи да надвика гласа на съвестта си, ако изобщо държи на нея.

 11. НЕГРАМОТНИКЪТ РАДЕВ
  Поради липсата на политически опит и на политическа култура Р. Радев превърна проблемите на националната отбрана в крайъгълен камък на хаотичната си агитация сред част от запасното войнство и електората на БСП. Сред разнопосочните му послания бяха изречени доста неистини, които бяха използвани от неприятелите на българската държава в хибридната война срещу нея и срещу съюзници от НАТО.
  Така например, др. Радев твърди, че от две години водел борба срещу „приземяването на българската военна авиация” и срещу използването на чужди самолети за въздушно патрулиране (Air Policing). Същият другар помпозно заяви, че “За мен като генерал от Българската армия и командир на ВВС тази Концепция е по-унизителна дори от Ньойския договор”.
  Куцото сравнение между Концепцията за съвместно патрулиране със самолети на натовски държави в българското въздушно пространство и зловещия договор от Ньой бе взето на въоръжение от враждебно настроения срещу България руски печат и бе снабдено с подобаващо заглавие, че „НАТО унищожава Българската армия”, както се изрази бившият флагман на съветските СМИ в. „Правда”.
  Да наричаш безплатното патрулиране на съюзнически изтребители „Ньойски договор” означава, че си скаран с науката История и че ти липсва професионална почтеност, за да признаеш, че съвместното патрулиране е временна мярка за излизане от затрудненията на ВВС, за които пряка вина носиш ти самият заедно с твоите политически и военни наставници.
  Концепцията за съвместно патрулиране на български и на натовски самолети във въздушното пространство на Република България е приета през декември 2015 г. от Съвета по отбрана в МО. Автор и вносител на концепцията е тогавашният заместник-министър Димитър Кюмюрджиев. В разработването на документа участват генерали, щабни офицери и командири от ВВС, от МО и от другите видове въоръжени сили. Концепцията е приета на заседание, в което участва и командирът на ВВС ген.-майор Румен Радев, без той да оповести несъгласието си с документа или поне да регистрира за историята особено мнение. За каква „борба” срещу приземяването на ВВС и срещу съвместното патрулиране говори днес бившият командир на бойната авиация?

 12. НОВОБРАНЕЦЪТ РАДЕВ
  Логически и професионални противоречия изпъкват и в следващото изявление на запасния генерал: “Винаги съм твърдял, че съвместната охрана е добре за България, това означава повече сигурност и подготовка. Но почнем ли да си плащаме, това не е на добре”. Е, стана ясно, че няма „да си плащаме”, че американските военни пилоти ще патрулират във въздушното ни пространство заради съюзническа солидарност. Какво още не достига на ген. Радев, за да се насочи към общополитическите проблеми на държавата и поне за малко да остави на мира осиротялата без него Българска войска?
  С непланираното си напускане на ВВС ген. Радев остави далеч повече въпроси, отколкото отговори на наследилия го командир.
  След като не се бил „занимавал с политика”, би ли отговорил г-н кандидат-президентът защо на 4 август 2014 г., седмица преди правителството на Пламен Орешарски да падне, самият той е предложил да бъде организирано ациационно шоу на 20 или на 28 септември 2014 г., седмица-две преди парламентарните избори? И едва след намесата на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов въпросното шоу е било преместено на 9 и 10 октомври, след изборите на 5 октомври 2014 г.
  Защо др. Радев критикува министър Николай Ненчев за ремонта на двигателите на МиГ-29 в Полша при цена 1,050 млн. евро за двигател, но не обели и дума срещу предшественика му Ангел Найденов, сключил договори за същия ремонт с руската компания РСК МиГ при цена 1,6 млн. евро за двигател, тоест, с 52 % по-скъпо?!

 13. МАЛКИЯТ ЛЪЖЛЬО
  Може ли Румчо Радев да обясни защо новата оферта на РСК МиГ за 1 млн. и 50 000 евро за двигател се появи точно в момент, когато стартира изпълнението на договора с Полша и вече четири ремонтирани двигателя са в България? И защо руската страна изпрати офертата си точно на о. з. ген. Михов, бивш командващ ВВС и сегашен председател на парламентарната Комисия по отбрана?
  Може ли грос-генерал Радев да обясни за какъв Ньойски договор се кахъри, когато от 2003 г. до днес над 75 % от капиталовите разходи за цялата Българска армия са изразходвани за ВВС, за ВМС – само 7 %, и забележете: за най-многолюдния вид въоръжени сили, Сухопътните войски – едва 0,45 %?
  Ще обясни ли Н. Прев. кандидат-президентът защо за модернизация на радилокационната система са изхарчени над 250 млн. лв., но тя е напълно негодна, поради което ген. Радев е поискал нови 200 млн. лв. за 5-6 цифрови локатора? За какво са били похарчени първите 250 млн. лв.?
  Защо през октомври 2015 г. ген. Радев изпрати копие от оставката си, която щеше да оттегли, в най-голямото българско военно летище „Граф Игнатиево”? Какъв ефект очакваше от този акт: спонтанен митинг, подписка или авиационни демонстрации с МиГ-29 над сградата на Министерския съвет? Беше ли тази постъпка нарушение на ЗОВС?
  “Не съм излъгал премиера Борисов. През октомври, когато подадох оставка, той ме пита дали действам под политически натиск, аз му казах, че с политика не се занимавам”, заяви политическият новобранец Р. Радев. Не вярвам. Няма как още преди да е подал рапорт за освобождаване от кадрова военна служба, ген. Радев да е обявен като първа и единствена кандидатура от лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова, без да има договореност между двете страни. Как г-жа Нинова номинира човек, когото изобщо не познава, с когото не се е срещала и с когото не са били извършвани предварителни сондажи от партийни експерти? На кафе, на карти или на боб е бил идентифициран, сканиран и оценен кандидатът за президент от втората парламентарна партия у нас?

 14. СТАРИ КУРВЕНСКИ НОМЕРА
  По доста стандартен начин Р. Радев копира политическите лупинги на тримата си предшественици. Привидно деполитизираните генерали Михо Михов и Никола Колев също командваха ВВС, после оглавиха Генералния щаб на Българската армия, а на следващия ден след пенсионирането си „безпартийно” се оказаха военни съветници и членове на политическия кабинет на президента Първанов. Поради „чистия” професионализъм и чистия си патриотизъм.
  После Михо Михов се кандидатира за депутат от листата на БСП. После съвсем „надпартийно” и Михов, и Колев неведнъж бяха номинирани от партийни организации на БСП ту за служебни министър-председатели, ту за кандидати в депутатски листи, ту като номинации за президент.
  Друг бивш командващ ВВС и бивш началник на Генералния щаб (Симеон Симеонов) веднага след преминаването си в запаса се катапултира в депутатската листа на ДПС. Напълно случайно и съвсем деполитизирано.
  Смята ли др. Радев, че след толкова неслучайни съвпадения някой ще му повярва, че не е имал предварителни срещи, разговори и сондажи с политици от БСП? И че тези му контакти не са били грубо нарушение на ЗОВС?
  Странно защо ръководството на МО не взе по-строги мерки срещу явно политическото поведение на ген. Радев през последните две години. Не толкова, за да накаже поувлеклия се въздушен ас, а за да напомни на офицерския корпус от цялата Българска армия, че политизирането на командния състав е опасно за националната сигурност и за престижа на българското войнство пред обръканото и разединено общество, което често пъти е търсило и все още търси в лицето на българския офицер опора срещу вътрешна ерозия и срещу външна агресия.
  Какъв пример даде ген. Радев на младия български лейтенант, капитан или наскоро произведения бригаден генерал?

 15. МОРАЛНИЯТ ЕТАЛОН
  Близо две години ген.-майор Р. Радев поддържа интимни отношения със служителка в пряко подчиненото му звено за връзки с обществеността (ПиАр). След което въпросната дама става негова законна съпруга. Конфликтът на интереси обаче остава. Две години ген. Радев служи и живее в нарушение на Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС), на принципи и стандарти на НАТО. В Закона изрично е записано, че лица, които са в семейни, интимни или роднински отношения, нямат право да заемат дължности на съподчинение в командвания, щабове и формирования на Въоръжените сили на българската държава.
  Едва когато е заснет от дежурни папараци и запитан от жълти медии какво е семейното му положение, товаришч Радев започва да обяснява с кого се бил женил, с кого се бил развел и колко държал на бившата си съпруга.
  И последно: за „хуманизма” на канибали и пирании напомнят предизборните маневри на т. нар. левица и на кандидат-президента Р. Радев. Те не се посвениха да тропосат начело на „инициативния комитет”, който тепърва ще издига кандидатурата на Румен Радев, болния и в напреднала възраст проф. Стефан Данаилов, любим актьор на няколко поколения български зрители. За да изцедят още няколко процента от обичта към популярния актьор и преподавател, кукловодите на червената президентска кампания издърпаха в президиума човек с влошено здраве и в депресия след загубата на скъпи хора, вместо да го оставят да предава магията на творчеството си и да вае утрешните дарования на българската сцена.
  С такива ли морални стожери ще постигаме идеалите и въжделенията на модерна, цивилизована, все по-мъдра и по-хуманна Европа?

 16. Вечна слава на храбрите български кавалеристи, водени от великия бhttp://www.faktor.bg/politika/na-vseki-kilometar/81068-100-godini-ot-parvite-pobedi-nad-ruskata-kavaleriya-v-dobrudzha-4-septemvri-1916-g.htmlългарски генерал-майор Иван Колев!

 17. Днес, 4.ІХ.2016, се навършиха 100 години от първите победи на Българското оръжие срещу руския нашественик в Добруджа.

 18. Голямото количество неограмотени марксисти е проблем. Ако генералът-кандидат Румен Радев (си) беше преговорил една малка част от Хегел, то нямаше да изпусне публично глупостта: ‘независима външна политика’.
  Борисов пък чете марксистите през Винету, приложенията стават все по-трагични. И от изнурителна политика не му остава време за рефлексия – язък! – недооцени факта, че запътилите се за отдих в Гърция българи са INDEED прогонени от собственото им Черноморие (част от ‘любезната’ кремълска програма ‘кримнаш’- ‘бургаснаш’-‘камчиянаша’-‘помориетоже’ и т.н.)

 19. Болезнена снимка, гледах я няколко минути. Резонира с политическото ми възприятие.

 20. В ближайшие годы доходы Федерального бюджета снизятся до двадцатилетнего минимума – 13,3 процентов ВВП
  Об этом пишет газета «Ведомости», ссылаясь на проект бюджета на 3 года. Согласно прогнозу, нефтегазовые доходы продолжат сокращаться.

  ” нефтегазовые доходы продолжат сокращаться ”
  вот раньше-то как было прекрасно !
  размахивали нефтяной и газовой дубинами – не хотите нас поддерживать – мы вам газ отключим ! и нефть урежем !
  а теперь-то… осталось только ядерной дубиной помахивать, да территориями торговать…
  ещё можно скрепами попробовать торговать, но их почему-то никто не покупает
  пичалька…

  Упадок стабилизировался. По скорости падения.
  Скоро стоять на коленях будет тяжеловато, придётся ложиться на брюхо.

 21. Преди Румен Радев да бъде квалифициран като проруснак,той е станал комунист.Само един истински комунист може да е русифил,руски гълъб или руски ястреб.
  Същата логика е напълно валидна и за Министър-председателя Г-н Бойко Борисов.
  Преди да стане русофил,той е трябвало да стане КОМУНИСТ.
  Такъв е и сега-русоифилията е само съставна част на комуниста.
  Антикомунист и в същото време рисофил няма и не е възможно да има.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.