Наследниците на Живков Жени и Бойко

В държавата, която се управлява като еднолична собственост от охранителя на Тодор Живков, заявявал не веднъж възторга си от диктатора, наследниците на фамилията Живкови си имат частна резиденция по образ и подобие на онези, в които се ширеха и при комунизма. http://e-vestnik.bg/25421/kak-zheni-zhivkova-othapa-parche-ot-moreto-da-si-napravi-imenie/

Когато написах преди 6 години заглавието си “Живкова благодари на Борисов за Живков”, просто цитирах казаното от нея в едно интервю, в което тя определя Бойко Борисов като единственият политик от неговия ранг  от това поколение, който дава най-висока оценка за дядо й. Това е “изключително ценно” за нея.

От статията по-горе се вижда, че не става дума за абстракция, а за благодарност, която си има материално изражение. Изграждането на резиденцията на Живкова вече е било в ход, а Борисов междувременно се е издигнал от охранител на бившия диктатор до настоящ автократ, разполагащ с България.

В контекста на разкритието къде и как се крие фамилията Живкови днес край присвоен кът от българското Черноморие, онова интервю придобива допълнителен смисъл и си заслужава да бъде прочетено отново от желаещите да видят защо Живкова сипе благодарности и комплименти по адрес на Бойко Борисов.

ноември 21, 2010 ⋅

Bnews:

Само Бойко е честен и оцени Тодор Живков публично неделя, 21 ноември 2010 г.

Ива Капкова

Внучката на Тодор Живков оцени по достойнство честното признание на премиера Бойко Борисов в ефира пред Мартин Карбовски, че не може да бъде сравняван с бившия Първи, защото няма неговите заслуги за страната. Борисов може да се гордее с това, че го сравняват с Живков, смята Жени Живкова, която напомня, че той е единственият, признал честно приноса на дядо й, дори БСП не се е осмелила да го стори досега.

– Госпожо Живкова, чухте ли признанието на премиера Бойко Борисов, че не може да бъде сравняван с Тодор Живков, защото не е направил и частица от това, което той е създал в България?

– Да, чух го и след това го прочетох.

– Доволна ли сте, че най-сетне някой го каза на глас, и то не кой да е, а един премиер?

– Смятам, че това е една оценка на политик от новото поколение, която той даде, смятам, искрено, защото надявам се, наистина вижда и чувства нещата по този начин. Това е една оценка, която до този момент никой друг политик от ранга на премиер или от позицията на Бойко Борисов, не е давал до този момент. И смятам, че това е изключително ценно и достойно от негова страна, защото моето мнение е, че той наистина мисли така.

– Тоест, вие смятате, че това е негова позиция и той не се е изтървал случайно в ефира?

– Мисля, че той не се е изтървал случайно. Смятам, че той е чакал удобен момент. И както в случая беше така поставен въпросът и беше направена така съпоставката между него и Тодор Живков – просто той каза това, което мисли.

– Отдясно го обвиниха, че реабилитира Тодор Живков и го заплашиха, че ще го клеветят в ЕНП?

– Не се учудвам от това, което се случва от страна на дясното пространство, защото те отричат като цяло всичко, което е свършено положително по времето на социализма. Така че реакцията им можеше да се очаква. За мен достойно и смело това, което направи премиерът Борисов, защото никой, дори от социалистическата партия, до този момент не е дал подобна оценка за времето на социализма и за това, което е построено, градено и това, за което са работили толкова много хора в България. Пак повтарям, че това наистина е една достойна постъпка. Надявам се, че премиерът Борисов би могъл в случая с много аргументи да защити тази си оценка.

– Мислите ли, че може да му попречи, чисто политически, заради поста, който заема, заради властта?

– Надявам се, че няма да му попречи. И затова пак казвам, че той може с аргументи да извади факти, на които да стъпи и да се базира, за да защити оценката си. И смятам, че така трябва да постъпи, най-вече заради себе си.

– А чисто човешки – като внучка на дядо си, какво изпитахте, като чухте думите на Бойко Борисов в първия миг?

– Аз лично почувствах едно удовлетворение.

– Изненада ли ви признанието му?

– Да, изненада ме в някаква степен това, че той се осмели публично да го каже, въпреки че аз знам неговата оценка, че е такава, но той не я споделял досега толкова открито и по този начин. Смятам, че това е една благородна и честна постъпка от негова страна, защото смятам, че той наистина го мисли.

– А вие намирате ли някаква прилика между него и дядо ви при съпоставката на портретите им?

– Съпоставката е интересна, естествено, тя би могла да бъде обработена така, че да е по-близка, чисто визуално. Смешна и интересна, нищо повече. Но в крайна сметка мисля, че Бойко Борисов би трябвало да се гордее с това, че го сравняват с един държавник, който е имал възможността, според мене, да направи наистина доста за България и да се задържи на този пост над 30 години.

– Мислите ли, че Бойко Борисов подражава на Тодор Живков, че го копира по някакъв начин?

– Не знам дали го копира, той го познава сравнително добре, по-скоро познава неговото отношение към хората. И ми се струва, че по-скоро Бойко Борисов се стреми да има човешко и достъпно отношение към обикновените хора, с което печели и което много други политици не правят. Така че в този смисъл бих казала, че може би има в някаква влияние от Тодор Живков, а не че го копира. Малко политици се държат по този начин непринудено с обикновените хора.

– Как живееше преди една година – тогава депутатът Евгения Живкова, сега само дизайнерът Жени Живкова? По-лесно, по-трудно, какво се промени за това време?

– По-спокойно ми е в момента. Имам много време за творческа работа, да се занимавам с бизнеса си. И това ме удовлетворява на този етап. Не съжалявам, че не се кандидатирах за сегашното Народно събрание.

Pravets,_Todor_Zhivkov1

На снимката: Жени Живкова и Бойко Борисов на поклонение пред възстановения паметник на Тодор Живков в Правец, септември 2001 г.

23 мнения за “Наследниците на Живков Жени и Бойко”

 1. Плюя по цялата фам.Живкови,плюя по цялата каста комунистическа, плюя по всички комунистически фамилии управляващи България,и по придворните им ласкатели, политически анализатори и тем подобни обслужващи мекерета, навързани като свински черва от 9.9.1944год. та до наши дни!

 2. България е единствената страна от бившия съветски блок, в който се възхваляват и реабилитират лидерите на режим, обявен, по подобие на националсоциалистиеския, за престъпен, управлявал с престъпления срещу човечеството! Ето защо и днес ще сме много, много по-назад и от съседна Румъния – там да сте чули някой от наследниците на Чаушеску да бъде избиран за народен представител?! Или да възхвалява “заслугите” на дитатора по услужливи медии?! Само у нас раболепни журналисти и продажни т. нар. политици продължават да развращават и да замъгляват умишлено съзнанието на младото поколение, за да не разбере то никога за престъпленията на комунизма и цената, която хората платиха за “безплатните” благини. Млади хора, когато слушате лицемерните сирени на престъпния комунистически режим, огледайте се около вас и запитайте тези лицемери къде са децата и близките им днес – не са в Куба или Северна Корея, за да се радват там на “благините”, които уж “лошата демокрация” и “гнилия Запад” са им отнели в България. Само за справка – дъщерята на бившия съветник на Тодор Живков и настоящ лидер на една от многото пръкнали се след 1989 г. у нас комунистически партии живее в Лондон, омъжена е за англичанин и детето им по рождение вече е с британско гражданство. Не упреквам младите, те виждат истината, но безкрайно съм отвратен от лицемерието на онези, които отново искат да хранят с илюзии хората за “прелестите” на болшевишкия комунизъм! Господа лицемери, няма да се оставим да ни превърнете отново в опитни мишки на социалната ви демагогия!

 3. Като допълнение към по-горе написаното: Става дума за бвшия съветник на Тодор Живков и лидер на една от нароилите се след м.ноември 1989 г. комунистически партии Костадин Чакъров.

 4. Уважаеми г-н Инджев,
  В никакъв случай не съм привърженик нито на Бойко Борисов, нито на фамилията Живкови. В случая, обаче, до известна степен твърденията Ви за нещо нередно са спекулативни. Не виждам нищо лошо всеки човек, който има успешен бизнес, да притежава имот съответстващ на възможностите му. Трудно от въпросната статия става ясно дали наистина има незаконни заграждения и присвояване на плажна ивица. Дори и да има, не виждам връзката нито с Борисов, нито с това, че г-жа Живкова е внучка на дядо си. Благодаря!

 5. Човек не си избира роднините. Но, ако моят дядо беше Тодор Живков бих се срамувал. На мен ми е достатъчно, че най-малко е бил мълчалив съучастник в престъпления срещу човечеството-говорим най-малко за лагерите. Мирчо Спасов случайно е бил министър при него. Мен останалото не ме интересува. При Хитлер са построени магистрали, които се използват и днес-циментови. Но да сте видели в Германия да са издигнали паметник на Хитлер? А в youtube Тодор Живков го наричат последния голям политик, както и във facebook и то в групата наречена “аз няма да гласувам за ГЕРБ”. Е, какво е това????

 6. Ами, г-н Димов, отидете и си постелете плажната кърпа на въпросното място и това ще покаже и докаже има ли присвояване на плажна ивица или няма. Ако не Ви изритат от изключителната държавна собственост, може да продължавате да не провиждате връзката на ББ с тия неща. Аз съм убеден, че ще Ви изхвърлят като мръсно коте.

 7. Слушай Димов. Мога да кажа че ти си един голям ПЕДАЛ.Колкото до Борисов и внучката на другия ИЗРОД ЖИВКОВ те са си от едно котило.Вече 26 години изминаха а те дали имат или нямат някакъв бизнес все им се чува тяхния глас и си разпределят най хубавите имоти, нали по Черноморието или по Балканите.Така че не драскай повече глупости в блога, седни си на нааканият задник и не се появявай повече тук.!IIC…..oIL.

 8. Другарю Димов,искам да добавя още нещо.От тези кретени беше раздадено цялото Черноморие на Руски ГАЩНИЦИ миризливи МУЖИЦИ .Какво ще кажете по този въпрос?IIC…..oIL.

 9. Потърсете специализирана помощ, Иванов, спешно! Успех!

 10. “Геносе” димов,

  Ясно става ако си наемете лодка и поразходите “по море”- само така ще видите прогнилата червена пасмина – откъм море – но! отдалеч . Разбира се ако утре не започнат да стрелят и по хора ! И местните
  може да попитате освен изброените красавци и Аня Пенчева е от ползвателите на присвоения залив в Луксозенец – ама надали – и вие сте от адвокатите на сатаната , но … всичко по реда си . Нито един бурен не расте до небето !

 11. Другарю Димов, ще се постарая макар че съм си помогнал още през 1988 година.Ти да му мислиш!IIC…..oIL.

 12. Към другаря димов- С БКП НАЗАД В
  ЧЕРВЕНИЯ АД !!!!

 13. Честно казано очаквах, че във форума под статиите на г-н Инджев пишат интелигентни хора, служещи си с доводи и аргументи, а не лични обиди. Чета г-н Инджев от много години, с много неща съм съгласен, а с много-не. За съжаление, пишещите във форума подхождат с агресия и предубеденост към изразеното малко по-различно мнение, което е наистина изненада за мен. Аз комунизъм не съм виждал в съзнателния си живот, затова тези обръщения “другарю”, целящи да ме уязвят, са нелепи и несъстоятелни. Явно опитът да бъдеш обективен се наказва жестоко…жалко…

 14. Към т.н.Димов.-Ти не си Димов,нали? И не четеш блога от много години…На запад ти викат трол,а тук- червена мърша.

 15. до ДИМОВ:
  Добре “неосъзнати” ТАВАРИЩ Димов, който ни се представяш ,като неживял и неопитал от “прелестите” на социализъма на т.живков, ще ти дам един елементарен пример , като за такива ,като теб.
  Представи си например Меркел или Хелмут Кол да кажат, че Хитлер е построил 10 Германии , и те не могат да се сравняват с него?!?
  Или Ренци и Романо Проди да кажат , че Мусолини е изградил 20 Италии и те никога няма да го достигнат?!?
  Освен това Италия и Германия да поддържат на държавно ниво привилегировани икономически и политически отношения с наследниците на Мусолини и Хитлер.
  П.П. Сега проясни ли ти се поне малко , господин другарю комсомолец?

 16. Не не ми се проясни, защото няма никаква връзка. Вие само потвърждавате думите ми, че говорите предубедено и с предразсъдъци, като ме отъждествявате в случая като защитник на Борисов. Напротив, аз смятам че Борисов присвои дясното и е най-голямата реабилитация на комунизма в БГ. Аз не защитавам никого, но когато някой бива атакуван това трябва да става с ясни и неопровержими факти, а не с внушения и спекулативни препратки, защото така се прави услуга на Борисов. Ей Богу, защо навсякъде виждате комсомолци, другари и т.н. Не допускате ли, че възможно човек да има различно мнение по определен въпрос без да е комунист, другар, комсомолец, пета колона и т.н.

 17. до ДИМОВ,
  Какво разбираш под “атакуван”, комсомолецо?
  Ако комунистическата колониална администрация на Сталин , наречена БКП, беше “атакувана” , както ти се изразяваш, то нямаше да си говорим сега за тях и техните наследниците.
  КОЙ ги е атакувал? Борисов иска да им подражава, идаже го е яд ,че не може да достигне(в какво?) своя ментор в политиката т.живков.
  И защо така подозрително проявяваш грижа за престъпните комунистическите колонисти на Кремъл ,и на техните наследници?
  Прояви същият интерес и грижа за милионите жертви на тези доказани престъпници(със закона за обявяване на комунизма за престъпен от 2000г.!) , чуждестранни предатели и слуги .
  Комунистите налагат колективно наказание на цели класи, партии, на всички други ,които квалифицират като врагове. Те налагат колективна вина, и следва да носят и колективна отговорност!!!
  И налагат наказания на целите семейства на обявените от тях за “врагове”, без разлика от пол и възраст.
  За техните невинни жертви, и за себе си се загрижи, защото за комунистите от 1944г. и за днешните им наследници, ти си само някакъв си поданик,и в най-добрият случай за тях единственото ти предназначение е да си безправен данъкоплатец на техният бюджет. Те си имат един господар и бог,и на него се подчиняват докрай.
  П.П. Колкото за сегашните наследници – в блога на г-н Инджев има статии за топлите икономически връзки между Борисов , в качеството му на премиер, и Ж.Живкова , като контрагент на държавни поръчки , дори за армията.
  И за контраст погледни биографиите на наследниците на Хитлер.
  Освен това в Германия , Австрия и Италия не се гледа с добро око на привържениците за възстановяването на Третият райх и фашистка Италия.
  Докато в България се поощрява “носталгията” към т.живков и НРБ, на най-високото ниво от Борисов, в ролята му на премиер имал тесни връзки със семейството на правешкия сатрап.

 18. Към ДИМОВ:
  Вие не познавате комунизма, но се „уязвявате“ на „другарю“. Защо приемате това твърдение за комунизма за истинско, а не твърдението, че тази собственост и този бизнес на тези семейства са продукт само на „здрави връзки с хора“, които благодарение на властовите си позиции ги поддържат и правят този бизнес печеливш, а собствеността прикриват за дебели и високи дувари, и ако се наложи със съдебно циркаджийство.

  „Явно опитът да бъдеш обективен се наказва жестоко…жалко…“

  Аз бих определил, опита Ви да се изкарате „обективен“ за дяволски хибриден, и ако той не се накаже подобаващо, едва тогава би било жалко. Радостното е, че тук това няма как да се случи. Колкото и да се стараете, каквито и овчи кожи да преобличате и сменяте, никога няма да пораснете и смените паразитния си вид и ще си останете отлично разпознаваем и дребен. Защото, както казва MILA NOWAK:
  “Нито един бурен не расте до небето !”

 19. …геносе “димов “ами – да ако не си живял в комунизма >>> и примерно ти е бедна фантазията – ето за това е написан материала на г-н Инджев и въобще повечето му материали между впрочем ,подкрепени и с много документи : за това че при “комунизъма” всички бяхме “равни” , ама една шайка червени бандити бяха “по-равни ” . Сега цари “капитализъм” направен от същите тези и изчадията им / и не ми казвай че са бивши ,защото това не е възможно/ виж им манталитета да крадат – и си готов – вече се телепортира в прекрасното минало. Поне да беше прочел линка в статията .

 20. към господин Димов:информирайте се..Минало (не)свършено еп 10 – Защо „Звярът“ е още жив .

 21. Не, не допускаме. Защото вие Димов с нищо не опровергавате фактите и обстоятелствата в статията и някои от коментарите. И ако наистина следите изкъсо Блога на Иво не може да не сте забелязали, че на подобни “обективисти” следващите принципи от рода на “Нито Москва, нито Ващингтон” или казано по алековско “И тия и ония са маскари” винаги се е давал решителен, аргументиран при това отпор. Не разбирам като ясно ви се показва, че не ви е мястото тук защо продължавате да упорствате. Искате да докажете нещо на нас или по-скоро на себе си.
  Няма да стане!
  Най-добре е повече взаимно да не си губим времето.

 22. Радвам се че всички от блога на господин Инджев реагираха спонтанно. Тук нямат работа такива като този ДРУГАР ДИМОВ.Нека да си намери некаде друго място кадето да си драска на воля и да се радва на произведенията си.А и искам да му дам съвет, ако не му е ясно какво е КОМУНИЗАМ- НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИЗАМ и ФАШИЗАМ нека да влезне във първата срещната библиотека и да седне и да прочете какво са написали много историци и писатели за да му стане ясно след като казва че не знае какво е това!IIC……IL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.