Пълзящата русификация на България препуска в Несебър

На днешната черна за България годишнина от 9 септември 1944 г. обикновенно си припомняме страниците от почервенялата ни ( от кръв и идологически фантизъм) история.

Вместо спомени или ретроспекции избирам да публикувам свидетелство с днешна дата за последиците от 9 септември, довели до симбиозата между власт, пари, простотия и продажност.

Заслугата за “свидетелските показания” докъде е докарана пълзящата русификация в най-богатия град на глава от населението в България, какъвто е Несебър, е на коментатора SMS.

ТЪРГОВЦИТЕ ВЕЧЕ СА В ХРАМА!

Девети септември е, но 2016 г., в София има протестен митинг –шествие с черни знамена до МОЧА.

Но в града, част от световното културно наследство, Несебър, български национални и официални празници празници като 6 септември, 22 септември и т.н. не се отбелязват. Няма чествания, няма поднасяне на венци или празнични събития, анонсирани предварително или отразени на общинския им сайт. Тук се празнуват с помпозна заря и шумни запои само рождените и имените дни на местни и руски мутри, День победы и 7 ноември. На пилони, високи като ония пред НДК или пред Паметника на незнайния войн, точно на кръстовището на улиците “Морска” и “Южен плаж” в Несебър (точно пред хотел”ВИГО”), победоносно плющи на вятъра и в нарушение на българския държавен протокол огромно руско знаме, сякаш това е руска територия! Срещу пощата, в самия център на града, на високи пилони пак се „пъчи” руският флаг, следван от българския и още някакъв друг.

А по централните несебърски улици през час прогърмява една “Хонда”, накичена с руски флаг. ”Хондата” била “руска машина”, според нейния собственик, последовател на сивите вълци на Путин, който на въпроса защо е накичил мотора си с руски знамена като “панаирджийски кон”, агресивно заявява, че то България не била държава и затова той веел руския флаг??! А ако го попита човек защо още не е заминал за любимата си държава започва, както се изразяват психиатрите, “да буйства”. Досега никой не го е глобявал за пропаганда на чужда държава, нито са му давали предписания да свали чуждия флаг. Няма кой! В местната власт общинарите са избрани и назначени според степента на русофилстването си. По-голям русофил = по-голям началник! Безсмислено би било подобни сигнали да се препращат на бургаската администрация, оглавена от руския възпитаник Димитър Николов, който 24 часа в денонощието е зает да слугинства на капризите и щенията на руските граждани , заселили се в Бургас и околностите. Сега кметът строго забранил да се искат пари за училищни дейности от родителите, сакън някой директор на училище да не поиска дребна сума от „постоянно пребиваващите”, които би трябвало да си платят за обучението на децата си, както е навсякъде по света, но не и у нас! Та, преписката срещу руските знамена просто ще бъде смотана и скрита без да се предприемат каквито и да било мерки с последици за нарушителите на българския държавен протокол или за неизпълнилите задълженията си за неговото спазване на публично място общинари.

В Несебър русофилите (руснаци и „породисти” несебърски помияри) си имат не един, а цели ДВА КЛУБА НА РУСОФИЛА, и в Новия град, и в Стария Несебър, където винаги е гъчкано (според думите на един стар несебърлия) с рублофилски фенове и пада голяма алкохолна веселба.

Снимах това чудо невиждано, илюстрация на т.н. „стокхолмски синдром” в Новия град и на път за Стария град минах през единствената действаща църква в Несебър „Успение Богородично” . Беше трудно да вляза, защото пространството вътре беше изцяло заето от червендалести „миряни” по къси гащи и „мирянки” в басмени рокли и забрадки, всичките коленичили по мозайките в поза, странно наподобяваща на молещите се в джамия мюсюлмани.

Поогледах се удивено наоколо и о, каква изненада! Старинната църковна утвар е сменена с нова! Вместо сребърните светилници, от тавана висят огромни, боядисани със златен бронз рингове, с вградени по тях ДВУГЛАВИ РУСКИ ОРЛИ- СИМВОЛ НА РУСКАТА ДЪРЖАВНОСТ! Около колоните са наредени бронзирани руски икони, поставени в двуметрови дървени или метални стойки и също с вградени около 50-60 см. двуглави орли! Двуглави орли и пауни се дуят от ковьорите и килимите пред олтара, от сувенирите и църковната литература, която СЕ ПРОДАВА (!), заедно с различни видове руски чай, „билкови”водки и „български” ликьори.

ТЪРГОВЦИТЕ ВЕЧЕ СА В ХРАМА!

Попитах две от жениците, облечени в черно, които се опитваха да си проправят път сред „нагъзурченото” ( с извинение, но не и към „министър председателя” Борисов!) множество наоколо, откога и защо е тази промяна? Едната ми отговори шепнешком, че всичко е започнало преди 1-2 години, когато първо са сменили централната икона от олтара с „тая”. Останало само едното око от предишната, което стои там. И тя посочи над отсрещния постер за сувенири, откъдето безмълвно гледаше към нас окото на Светата майка. А другата, пак шепнешком, допълни: „Какво се чудите, не виждате ли, че то вече няма държава! Това тук не е държава, не защитава нито народа, нито земята си!”

Запитах се къде ли е старата църковна утвар и средновековните български икони? Дали въобще са запазени ?

Към сградата има вход за църковен музей с три барелефа на стената отвън – на Васил Левски, на Христо Ботев и на Стефан Стамболов с подписите им! Вероятно са дело на някой местен, държавнически мислещ мъж или жена от Несебър, опитал се да съхрани народната памет, но този музей НИКОГА НЕ Е ОТВОРЕН!

ДЪРЖАТ ГО ЗАТВОРЕН СЪЩИТЕ РОДООТСТЪПНИЦИ – ИЗМЕКЯРИ, КОИТО ВКАРАХА ТЪРГОВЦИТЕ С ВЯРАТА НИ В ХРАМА!

29 мнения за “Пълзящата русификация на България препуска в Несебър”

 1. Държавата се разпада, ето това се случва. Къде е полицията? А поне министърът на вътрешните работи?

 2. Следващи стъпки:
  – преименуване на улица “Морска” в “Московска”;
  – преименуване на улица “Южен плаж” в ул. “Несебар наш”;
  – преименуване на храм “Успение Богородично” в “Руска церковь”;
  – Трайно настаняване на руски туристи/волнонаемни собственици и военнослужещи доброволци в безсрочен отпуск с лично оръжие /в т.ч. БТР, танкове, “тополи” и “букове”;
  – организиране и провеждане на референдум под надслов:
  “НЕСЕБАР УЖЕ НАШ – БУРГАС СКОРО БУДЕТ!”;
  – обособяване на ЮЖНОЧЕРНОМОРСКА РУСКА РЕПУБЛИКА /Ю Р Р/…
  За оказването на необходимото съдействие да се ангажират максимално всички “патриоти-русофили” от несебърската и бургаската администрации и ЛИЧНО БОЙКО БОРИСОВ В ОБКРЪЖЕНИЕТО НА ЯТО ГЪЛЪБИ-ПАЦИФИСТИ, ЯТО ЧАЙКИ И ФЛОТИЛИЯ БЕЛИ ЯХТИ!

 3. Не мога да разбера това което се случва. Тук в прекрасната ни родина, предадена и продадена от двуличници, наричащи се социалисти, но според мен не само от тях – а още от една огромна неука, непросветена,заблудена, немислеща част от народа на България. Тази България, която оцеля през 500 г- окупация и средновековно робство,тази която роди в тези кризисни времена родолюбци обединили разпокъсаната ни от съседи и руски измамници свята земя, но в последните 2 десетилетия отново завладяна от не “петата”, а явно противодържавна колона опора на която са хора-политици със срамно, ужасно,с противно нисък морал и чест. И това в 21 век, в “държава” член на ЕС и НАТО. Не мога да разбера, защо читавите и умни, достойни хора се крият от тази мерзост. Сънародници, утре ще бъде късно, защото ние сме почти структурно изградена руско-турска колония!

 4. „Хората се раждат неравни – и по социално положение, и по дарби и по всичко. Как ще бъдат равни? Не могат да бъдат равни. Никога. Човек е създаден да се бори за хляба си, за място под слънцето, за жени, за пари, за обществено положение. Кой ще победи? По-умният, по-силният, по-храбрият, по-безочливият, по-грубият, по-нахалният.

  Хората не се променят, не се превъзпитават. Те само чистят мъничките, сухи клонки по стъблото на вековния дъб, а големите клони и дънера си остават същите.

  На българина всичко трябва да му се дава отмерено и никога да не му се плаща много високо. Защото като забогатее, той се забравя. Удря го на грабеж, разгул, разврат, покер. Става злобен и завистлив. Губи човешки образ. За него няма нищо свято на този свят. Парите отприщват пороците му, слабостите и злобата му. Българинът прощава за всичко, но не и на преуспяващите. Или на тези, които стоят над него. Българинът с пари се смята за много по-умен от този, който ги няма.

  Какво е трудолюбието? Глад, страх от утрешния ден, жажда за пари – това са пружините, това са моторите, които тласкат шайбата на трудолюбието. Не е вътрешната потребност. Казват, че българският народ бил трудолюбив. Народ, който има по календар 169 черковни и официални празници не е трудолюбив. Черквата в България, колкото и добро да е направила, разврати този хубав наш народ, направи го хайлазин.

  Народът е с всеки, който държи калъча.. Народът е стадо. Той слуша само гласа на пастира, който държи сопата и който храни кучетата. Това е народът.. Народът се лута, чака някой да го поведе и да му каже „свободен си”. Световната практика е такава – няма управия без сопа, въже и остен.

  Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка – а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест – който е ухапан веднаж от нея – умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт – срам и позор, но е така.

  Политиката има свои закони. Тя не търпи интелигентните на трона си. Тя иска полуинтелигентни. Полудипломати, полуполитици.

  Хората, които трябва да осъществяват хубавата идея, се покваряват само за половин година. И най-хубавата идея може да се провали, когато няма кой да носи знамето. Знаменосец става не човекът, който крои дълбоки планове и мънка, когато говори, а който решава бързо, смело и говори сладко.

  Аз като не съм добре, целият свят да е добре – това не ме радва. Аз ще се радвам, ако целият свят е зле като мене. Това е човекът, това е същността му.

  Българският интелигент е готов да се примири с всяка власт, стига той да е добре. На него да е добре. Той да остане жив. Него не го болеше за нацията, за народа. Него не го интересува как ще се развиват нещата занапред – важното бе той да оцелее. Той да е добре. Угодничеството, нагаждачеството са като че ли най-ярките национални черти на българската интелигенция.

  Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.

  Но аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена, и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действува…”
  Фрагменти от „Срещи с Буров”

 5. Бог да ги убие.За двадесет и шест години прогониха над два милиона и петстотин хиляди свестни и млади Българи а на тяхно место раздадаха най скъпата ни част от отечеството ни ЧЕРНОМОРИЕТО на тази МИРИЗЛИВА и АЛКОХОЛИЗИРАНА ПАСМЕНА от РАЗИЯ . Вече нищо не ме учудва,ще си веят кирливите байраци в Несебър даже някой ден могат да кажат че този град е бил техен преди хилядолетия. Нашето продажно правителство за няколко кирливи рубли може да продаде и маика си и бащаси, да не говорим за народа си. Ако така продължава може би ще се сбъдне мечтата на онзи УЗОРПАТОР Т.ЖИВКОВ за ШЕСТНАДЕСЕТА РЕПУБЛИКА.БСП ГЕРБ ивсички сродни на БКП партии долу ,продажниците на съд и най слънчевите килий а не Слънчев Бряг!IIC…..oIL.

 6. А кога Русия ще анексира Бургас? Зелените човечета със самолетоносача ли ще акостират във бургаския залив? Самолетоносача със комин, който се движи със въглища и дърва. Голем смях.

 7. тее са нахални кат конски мухи, Рей Донован показа как може да бъдат оправени по кратката процедура, натварени на контейнери и пратени обратно армаган на Путлир https://www.youtube.com/watch?v=qbWfOE9wte0

 8. Мдааа, сценария с Крим май ще се повтори с Бургас и Варна.
  Всъщност на кой там му пука за това как се казва държавата в която живее? В бившия Балкантурист държавата означава този с повечето пари. През 90те това бяха мутрите, а дали те са български или руски няма никакво значение – мутрата си е мутра а за Балкантурист парите никога не са миришели. Заради това и на никой там не му прави впечатление.

 9. За съжаление “кримската сценка”е в действие по нашето черноморие те са вече тук .Комунягите победиха пак…

 10. А ето как братският украински народ дава отпор на нашистките окупатори – директно в мордата!
  Героям Слава!
  https://www.youtube.com/watch?v=eCdJsAFKLOQ

  Виграють зорі пророчі,
  В лісі тіні-поторочі…
  Чорний ворон примружує очі –
  Йде орда протиночі.

  Вона палить моє серце,
  Вона труїть мою душу.
  То ж за край рідний стати я мушу
  У кривавому герці…

  Горить село, тремтить душа, відтята в сестри коса.
  Батьківське поле, рідний край стоптала люта орда.
  О, Боже Правий! В бій благослови!
  За землю рідну, за свободу!

  Пр:
  Затремтіла в небі чорна хмара, громом покотив Холодний Яр:
  По Вкраїні йде війна народна, про яку колись співав Кобзар.

  Дніпром Зелений, лісом Струк, Блакитний степом іде.
  Сміється Гризло, а Василь свинцем рогатих пече.
  О, діду рідний! В бій благословіть!
  За землю рідну, за свободу!

  Пр.

  Не плач, кохана, між боїв я все ж зустріну тебе.
  Нас рідне поле освятить, коли зіллємось в одне.
  І нове зерня воя проросте
  За землю рідну, за свободу!

  Пр.

  Виграють зорі пророчі,
  В лісі тіні-поторочі…
  Залишенець заплющує очі…
  Зійде день після ночі!

 11. Чета коментарите и виждам, че доста се “забавлявате”!? За 5 дни бях със съпругата ми в Стария Созопол от 1 до 5 септември, руски флагове не видях, но рекламите бяха все на руски в голям шрифт и ако имаше на български думите бяха бая по-мънички от руските. Всяка сутрин си купувахме закуски на едно и също място сред рушняците, на третия ден продавача (момче около 18-21 годишна възраст) ме попита от къде сме. Съответно му отговорих от Кюстендил. Питах го как са клиентите и съответно сподели, че руснаците са отврат като присъствие, но се налагало да ги търпят щото българите масово ходили вече по Гърция, на същото мнение беше и хазяйката ни. Мисля си това беззаконие по черноморието дали не е негласно подкрепяно от власт имащите?

 12. Господин Александров.Мисля че сте на прав път- ако до сега не сте разбрали какво става в България, или по точно по Черноморието. За това четете,интересувайте се! Ние които сме на хиляди мили от родината знаем какво става у нас: а на вас чак сега ви просветва.За нас това не е забавление да знаем тези неща и да ги коментираме.IIC…..oIL.

 13. Руснаците не са ми любимци, но написаното от уважаемия SMS граничи с параноя. Една бърза проверка на сайта на община Несебър показва, че Съединението е отбелязано подобаващо. Относно руските знамена пред някакви хотели- миналата година почивах в Турция и пред хотела наред с турското, имаше знамена на много държави, включително нашето. Руснаците може да не са най- желаните туристи, но това не означава, че не оставят парите си тук.

 14. Има и кофти новина за русИфилистичната сган. ирина ЛАЙНАРОВА регистрира най-слабият си резултат в гонката за генсек на оон-ето. Забележете, единстжено срещу нея има цели 3 гласа против. Всички останали 9 кандидата са кой с нула, кой с един, максимум 2 гласа против.
  ДГД за иб!

  Номинацията на България за генерален секретар на ООН Ирина Бокова пада в класацията на четвъртото предварително гласуване след кандидатите за поста на Бан Ки Мун, което приключи преди малко в централата на организацията в Ню Йорк, САЩ, съобщи Клуб Z. Като абсолютен брой гласове Бокова запазва резултата от предишния път, но е изпреварена от кандидати, които са прибавили подкрепа. Първи отново е Антонио Гутереш, който прибавя още 1 глас в своя полза.
  Ето класирането от днес – гласове “за”, “против” и “няма мнение”:
  Антонио Гутереш: 12-2-1
  Мирослав Лайчак: 10-4-1
  Вук Йеремич: 9-4-2
  Сърджан Керим: 8-7-0
  Ирина Бокова: 7-5-3
  Сусана Малкора: 7-7-1
  Данило Тюрк: 7-6-2
  Хелън Кларк: 6-7-2
  Кристиана Фигерес: 5-10-0
  Наталия Герман: 3-11-1

 15. Руснаците навсякъде се държат арогантно,като господари.Миналата година бях на почивка в Малта-на плажа имаше семейство руснаци,които бяха разпънали огромни хавлии и нямаше как да се стигне до полажа.Учтиво им направих забележка(на английски)да посъберат малко пазара-така че-да може да се минава.
  Смутолевиха нещо,изгледаха ме кръвнишки,но поприбраха …
  Минах и чувам зад гърба си коментар,как западняци били много надути и т.н. и коментара завършва със “сволач”и “бляд”.
  Аз просто се обърнах и им казах:
  Ну,я понимаю руски…
  Хотите что-то сказать??
  Реакцията беше ….един път…просто няма как да я опиша.
  Сигурно има и хубави хора руснаци-ама те ,вероятно,нямат възможност да пътуват в…абе,където и да е.
  Аз работя на гара-и виждам всякакви хора всеки ден-до ден днешен,аз не съм видял читави,нормални хора руснаци.

 16. Много народи са се извървели по териториите, където днес са разположени жалките кости на това, което е останало от България. Дошло е времето на племето на уродливия орел по тези земи. Може би единствената особеност на преминаването им от едни в други ръце (или крака) сега е факта, че този път това става без съпротива, дори напротив. Няма защо новите завоеватели да се правят първо на зелени човечета преди да метаморфират. Руснака с мотора го е казал много ясно. И е прав. Местните са се предали без дори още да са им ‘приказали’ да направят това. И друг път съм го казвал в този и в други форуми – потомците на Аспарух, Крум и Симеон Велики да учат руски! Защото никога не е било завоевателят да говори на езика на завоювания. И сега няма да е така.

 17. @ С. ДИКОВ:
  Има и свестни руснаци, въпреки, че не са мнозинство. Ето един от тях:

 18. ИМА ЛИ ЗАКОН ДА НЕ ХОДИШ С ЧУЖДО ЗНАМЕ ПО УЛИЦИТЕ? ТОВА НЕ ГО ЗНАМ.АКО ИМА ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА. ОТ 81 ДО 2011 СЪМ ПОСЕЩАВАЛ НЕСЕБЪР НАД 100 ПЪТИ.ПРЕД ОЧИТЕ МИ ГРАДЪТ СЕ ПРЕВЪРНА ОТ ПАМЕТНИК НА АРХИТЕКТУРАТА В МОЛ.НО ВИНАТА НА РУСНАЦИТЕ Е ЧЕ ИМАТ ПАРИ.ВСИЧКО ДРУГО Е ВЪРХУ НАШАТА СЪВЕСТ.
  Повече от 20 г живея в Москва.Процентът на простаците сред руснаците не е по-голям от българските.

 19. Към николай:
  Здравей, николаЙ! От написаното от Вас разбирам, че простаците в русия са 20/двадесет/ пъти повече от простаците сред българските граждани. Това е смайващо! Никога не съм смятал, че са толкова малко, но това не е толкова важно. Имам въпрос и молба към Вас, и те са: Кога установихте % на простаците в русия, след установяването Ви в нея, или преди това? Бихте ли посочили поне 2-3 от най-важните причини, които са се оказали толкова примамливи за Вас, за да се утвърдите вече като москвич. СЧИТАЙТЕ, че с отговорите си ще помогнете изключително много що се КАСАЕ до непрекъснато летящите до москва, и за намаляване на техния % в БЪЛГАРИЯ.

 20. Абе, “никалай”, ти си направил своя избор, стой си в рАЗИЯтската кочина и въобще не си давай труд да ни посещаваш, няма да ни липсваш.

  Думата е, че рАЗИЯтските павиани и вие, техните гызолизцы от Задунайски Милиционеристан здраво работите, за да превърнете една от най-старите държави в света в “привакзалнъй сортир”, ако се сещаш какво ти говоря. Типично за вас! А за чуждото знаме на рАЗИЯ – идиот ли си или просто се правиш? И няма да чакаме (на)родната милиция, прокуратура и съд да се сетят да опазват законите, което им е работата – просто ще почнем да го изискваме с ВСИЧКИ средства. Понеже им плащаме заплатите с нашите данъци. Както, впрочем е и в рАЗИЯ.

  Панимайш?

 21. От статията-репортаж на коментатора SMS,както и от повечето коментатори,отново стигам до моя стар извод:

  България е просто руско-комунистическа държава!

 22. До Т. ТОДОРОВ | СЕПТЕМВРИ 9, 2016, 16:59
  —————-
  “…защото ние сме почти структурно изградена руско-турска колония!”

  Руска – ДА, но би ли изяснил защо си вмъкнал “турска”?! Не съм видял някъде, по някакъв начин турците “да си веят байряка” в България, както го правят ватниците. Може би е дежурна дума, впрягана в устата ти от годините промиване на мозъка, че видите ли, турците са ни най-големите врагове.

 23. г-н МИМОХОДОМ, голямата част от България е била турска колония около 500 години, а в някои краища и повече. Голяма част от манталитета,езика,бита и религията на българите е формиран от това време.
  И г-н Тодоров има право. Освен това Ердоган се меси в политиката и религията на мюсюлманите в България. Той подкрепи ДПС с гласовете на изселниците на всички избори след идването си на власт. Влияе и чрез религиозните си емисари на мюсюлманите в България. Това води и до проникването на радикални ислямистки течения в България.

 24. ДО НИколай.Товариш Николай,от 81 до 2011 посещаваш родното Черноморие вече 100 пъти ,но замислял ли се на колко РУСКИ ВМИРИСАНИ АЛКОХОЛИЦИ е продадено това наше Черноморие.А ти казваш че живееш в Москва ,как си отишал там и защо не си седиш при Руските ПРОСТАЦИ а идваш тук да се пъчиш и да сравняваш сънародниците си с тази ИЗМЕТ.Седи си там,ако искаш можеш да отидеш и по на север в любимият им СИБИР!IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.