Бо(й)ковата “новина”

Производството на новини, в които няма нищо ново, е коронен номер от времето на корованото управление в годините на монархосоциализма, когато наследникът на българската корона се оказа ортак в управлението на наследниците на онези, които са го прогонили от България като малък. От техния монархосоциалистически брак се роди малкият Бойко, който прохождаше в медийните си изяви като новоизлюпен генерал от МВР с твърдението, че е е твърде малък да коментира ( например думи на Иван Костов, макар същия да беше безопасен за него, защото вече беше превърнат в мишена на отмъщението на петата колона и руската агентура, както заяви лично пред автора на тези редове в интервю за книгата “Течна дружба” ).

Очакванията за някаква новина около кандидатурата на Бокова не бяха свързани просто с медийни публикации, които не би трябвало да са повод за специално изявление на правителстовото. Подгря ги вчера Цветан Цветганов, партийният технолог в произвоството на новини, в които няма нищо ново, със “загадъчно подхвърляне” , че днес щяло да има новини около българската кандидатура за ООН.

“Мъдростта” на това умозаключение е на нивото на Мечо Пух, който заключил, че в дупката на Зайо има някой, щом от там някой казва че няма никой.
Иначе казано, нашите управници са се оплели в лъжи и опити да угодят на всички, но най-вече на Путин. И стават все по-смешни с претенцията да изпълняват под купола на цирка опасен номер, докато на практика представят клоунада, в която се надпреварват кой да направи по-голяма глупост пред публиката.

Обаче не е смешно.
След тази подгряваща “новина”, зачената в Москва, трябва да се готвим за следващата. Тя ще бъде свързана с “изненадата”, че Борисов ще номинира президентска двойка, угодна (също) на Путин.

11 мнения за “Бо(й)ковата “новина””

 1. Някак мимоходом мина новината, че чуждестранните компании не са намерили никакъв газ в Черно море. Къде е Б.Б сега? Нали се биеше в гърдите, че имало газ? Защо се скри? И защо журналистите не го питат защо излъга?

 2. За мен добрата новина от тези дни е, че мога с чиста съвест да гласувам за кандидат президентската двойка на реформаторите. Много високо вдигнаха летвата.

 3. Този жалък клоун Борисов се е наакал от страх. Явно не може да играе по свирката на всички на които си е дал г-за под наем. Върти (се), суче и все няма угодия –
  ни на болшевишкия дребосък в Кремъл, ни на ченгетата от библиотекарския в България. А и нали минава за “западен” любимец!??!
  Лакеят иска да (об)служи всеки, но не му достига нито акълът, нито куражът. Дори вече не са смешни милиционерите от герберската банда.

 4. боко и бокова – ГЕНерал до ГЕНсек, в “нерушимата” си болшевишка ГЕНетична връзка и ГЕНезис!
  КОЙ е йерархично ГЕНезисно подчиненият,и КОЙ е йерархичният ГЕНетичен началник между двамата?!?
  КОЙ е алфа-ГЕНсекът , и КОЙ е омега-ГЕНзисът?!?
  Боко не може да си оправи с една милиция, та с алфа-ГЕНсектичната бокова ще направи “новина”.
  По-скоро е боковина.
  Дори и заместникът му по партия цв-цвък се подиграва на боко , като бламира боковият параван в милицията – бъчварова, която няма възможност даже самостоятелно да си подаде оставката, без заповед от него.
  цв-цвък издейства запазването на привилегеите на милиционерите, които са по-големи дори от времето на тато. Преди даже редовите милиционери се пенсионираха след 57 години, а сега с десет години по-рано. След “реформата” на бъчварова и цв-цвък дори за “чантаджиите” привилегиите си остават.
  Всички милиционери искат да са привилегировани ,както “едно време”, като при тато , но забравят че тогава нямаше да са така привилегировани поне във възрастта за пенсиониране.
  Но какво говорим за милицията – боко дори не е и милиционер, и не може да се меси в милиционерските им работи.

 5. До Никола Павлов

  Бихте ли ми дали къде видяхте или чухте тази новина, че нямало газ в Черно море.

  Аз много добре си спомням, че румънците, които маркираха газово находище в размер на около 85 млрд куб.м, предявиха претенции да се коригират границите с България по море (до участък Хан Аспарух). Вие лично как си го представяте: отляво на перпендикулярната линия към брега (в румънски териториални води) има газ, а отдясно на тази линия (в българската акватория) няма нищо.

 6. ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…?

  Български рекорди в „Книгата на Гинес” :

  -Мутрите-почтени бизнесмени!
  -Родолюбците-московски мекерета!
  -Патриотите-национални предатели!
  -Журналистите-лъжци и манипулатори!
  -Медиите-дезинформатори!
  -Царят-Премиер!
  -Всички партии еднакви-клонинги на БКП!
  -Борците против капитализма-фабриканти и милионери!
  -Българите в чужбина-в България чуждопоклоници!
  -Цената на петрола падна двойно-цената на бензина си вдига!
  -Путин като пръ дне-Борисов се нас ира

 7. Tака изглежда света през заветната за ГЕРБ филия с мас – от едната страна мас (от българи) – от другата СССР, а по средата… самият двуглав уродлив пощенски гълъб (тиквоний-цецерон) – отрочето на уродливия двуглав орел. Hечовешка смрад е единственото му перманентно състояние на това най-просто нещо на най-високо място което БГ е имала след Т.Ж.

 8. -От 4 млрд. няма дири-за 1000лв. те дирят до дупка!

 9. Е Клюкар ти уби змея с (Книгата на Гинес),направо умрях от кеф.Веддага я споделих с приятели тук в Америка,да си жив издрав все така да ги олицитворяваш!IIC……oIL.

 10. От силните и мъдри мисли в статиите на на Иво читателят се поучава, а от читателските коментари и допълнително обогатява своя кръгозор – например, духовитият политфолклор,предложен от “Клюкар” наистина е точна народна характеристика на тъжната ни действителност.И свестните, които искат да се промени това ги смятат за луди. Например, новината за деянията на бившия финансов министър Ст.Александров, известен като “малката секира” станал финансов спонсор на съдии и съдебни изпълнители е типичен пример за този национален абсурд.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.